W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-08, 20:54   #2611
Lublana
Zadomowienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Wiem, ale każdy pretekst do zwiedzenia Krakowa jest dobry Mój mąż już się napalił. Jeśli przy okazji uda nam się coś ciekawego jeszcze złapać to czemu nie
No nic, jak się rano obudzimy w odpowiednich nastrojach to jedziemy
o jaaaa super taki spontanzazdroszczę, u nas niewykonalnejas ne, że jeźdźcie

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
łoooo rany, ale już kupujecie! no ale pewnie, że jak jest taka okazja, to nie ma na co czekać, bo i tak będzie trzeba to wszystko kupić....

ja za to chyba znowu zjeżdżę całe miasto za najpotrzebniejszą dla mnie rzeczą: najzwyklejszym prymitywnym laktatorem z gruszką.... tata mi taki kupił w szpitalnej aptece za .... 7 zł! i służył mi na cały okres karmienia. Ale nigdzie takich nie ma. Najprostszy model to lakta czy coś takiego, ale jest do bani...
o proszę niepozorny laktator a dał radęTy masz łatwiej, bo już doświadczona jesteśJa tam kupuję, bo za 17,5 tygodnia termin to zleci migusiema chce miec wszystko kupione najpóźniej miesiąc przed terminem, więc zostało mi jakieś 12-13 tygodni na zakupy
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 20:57   #2612
metropolitan
Zadomowienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość

o proszę niepozorny laktator a dał radęTy masz łatwiej, bo już doświadczona jesteśJa tam kupuję, bo za 17,5 tygodnia termin to zleci migusiema chce miec wszystko kupione najpóźniej miesiąc przed terminem, więc zostało mi jakieś 12-13 tygodni na zakupy
no tylko, że on właśnie się sprawdza przy nawale pokarmu albo jak się ma bardzo dużo. Ja miałam hektolitry w cycolach, więc mi ściągał bez zarzutu... ale podobno jak pokarmu jest mało to najlepiej mieć elektryczny, choć mnie osobiście taka "dojarka" przeraża
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 20:59   #2613
Ashyshqa
Zakorzenienie

U nas zawsze tak było, tylko ostatnio taka posucha w przygodnach TŻ jest jeszcze bardziej ucieszony niż ja, już szykuje sprzęt: ładuje baterie do aparatu itd Cały tydzień zeszły truł mi, że chce gdzieś pojechać bo ma kilka dni wolnego, więc niech zna me dobr serce i ma tę wycieczkę a ja wreszcie coś kupie dla niuni
Dzięki za inspirację Mysia
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:05   #2614
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
no tylko, że on właśnie się sprawdza przy nawale pokarmu albo jak się ma bardzo dużo. Ja miałam hektolitry w cycolach, więc mi ściągał bez zarzutu... ale podobno jak pokarmu jest mało to najlepiej mieć elektryczny, choć mnie osobiście taka "dojarka" przeraża
heh dojarka a ten z mothercare wg opinii z netu ma mocale i tak spróbuję go kupić

Cytat:
U nas zawsze tak było, tylko ostatnio taka posucha w przygodnach TŻ jest jeszcze bardziej ucieszony niż ja, już szykuje sprzęt: ładuje baterie do aparatu itd Cały tydzień zeszły truł mi, że chce gdzieś pojechać bo ma kilka dni wolnego, więc niech zna me dobr serce i ma tę wycieczkę a ja wreszcie coś kupie dla niuni
Dzięki za inspirację Mysia
fajnie, my zawsze musimy mieć z wyprzedzeniem zaplanowane wypady w tygodniu, jedyna szansa na spontany to weekend. To powodzenia na zakupach, bodziaki sie bardzo opłacają
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:10   #2615
xal
Zakorzenienie

Mysia super zakupy.
Tak się zastanawiam czy muszą to być jakieś specjalne podpaski i podkłady czy wystarczą zwykłe? Podpytam w szpitalu na SR.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:13   #2616
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Zakupy na all
U jednej babki kupiłam gatki poporodowe,podkłady też na po..
Dla bejbika gruchę do nosa,tetry z nadrukiem i zwykłe, niedrapki, chusteczki, pampki jedynki z wycięciem na pępuszek,mydełko itd.
łącznie z przesyłką 60pln
Z takich kosmetycznych już niewiele zostało!

Ma sudocrem 250g za 27pln!!

AA! i ten sportowy/rosnący stanik z wkładkami żeby suty nie wystawały
Zareklamowany przez którąć z Was

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-01-08 o 21:15
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:15   #2617
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
o jaaaa super taki spontanzazdroszczę, u nas niewykonalnejas ne, że jeźdźcie

W sumie tez byśmy mogli pojechać bo daleko nie mamy ale Tż jest na nocce w pracy wiecdopiero popoludniu a z tego co mówicie to już pewnie tam nic nie będzie...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:16   #2618
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Witam nowe mamusie
Mam nadzieję, że będzie Wam się z nami miło gadało
Gratuluję córeczek i synka i najważniejsze, żeby z maluszkami było wszystko ok
Kiedy macie następne wizyty ??
Następną wizytę mam w piatek. Nie mogę się doczekać aż zobaczę mojego fikacza daje czadu aż się boję pomyśleć co będzie pod koniec ciąży, rozniesie mnie od środka

widzę, że już wszystkie wzięłyście się za zakupy. A na mnie teściowa krzyczy, że chcę już łóżeczko kupić. Uważa, że powinniśmy wszystko po porodzie dopiero kupić
Jak jeszcze któraś z Was nie ma pościeli to polecam:
http://allegro.pl/baby-raj-13-el-pos...889040231.html
moja kuzynka ma z tej firmy 20-elementową, chwali sobie, widziałam, bardzo ładna i dobrej jakości
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:16   #2619
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dobra, idziemy spać
Lublana i inne krakowianki, będziemy tam jutro ok 10. (jak wstaniemy na pociąg ) więc jeśli któraś z Was się tam pojawi w tym czasie to rozglądajcie się za małą blond kulką i prawie dwumetrowym suchelcem
Może nie będziemy sobie laktatorów z rąk wyrywać
Stary 2013-01-08, 21:16   #2620
salviae
Zadomowienie

Fajnie się macie z mothercare, ja tez bym chciała taki laktator
ostatnio mam takie napady głodu, że szok, siedzę sobie jest ok i nagle tak mnie zasysa, że aż słabo mi się robi i jak tu nie tyć
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-01-08 o 21:19
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:16   #2621
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
To jakieś niebieskie, czy też w słoniki?

Poproszę o info jak znajdziesz taniej niż 5 par za 20 zł.
Jedne w paseczki i jedne w słoniki, taki dwupak do kompletu do słonika pokazywałam do każdego kompletu był skarpetki

Nie ma sprawy
Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Chciałabym tam rodzić i fajnie byłoby chodzić też tam do SR. Myślę też o porodzie na Łubinowej ale tam trzeba chodzić do lekarza, a ja nie chce rezygnować z mojego gina
z tego co wiem wystarczy jedna wizyta ale ręki nie dam
Cytat:
Może i się nie zapomina, ale moja mama powiedziała, ze ona to by się już bała takiego maluszka wziąć na ręce i w ogóle, pieluchy kiedyś były inne i mam iść i się nauczyć.
A z tego co wiem, to moją pierwszą kąpiel w domu robiła babcia ... wypomniałam mamie a ona się już wykręca, chyba ma stracha większego niż ja
U wielu osób kąpie babcia ale ja chcę kąpać z mężem

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A taki wątek rozpoczę, a dotykają inni waszych brzuszków??

Jakiś czas temu jak koleżanka z pracy była w ciąży to mówiła, że brzuch cięzarnych to nie dobro publiczne i że on dalej do niej należy.. I że kupi sobie koszulkę nie dotykać mojego brzucha.. wtedy jej nie rozumiałam ale coraz bardziej zaczynam.. Na razie zjawisko nie jest powszechne..
Ale siedze na świeta wchodzi siostra TŻta i mach mnie za brzuch trzyma.. albo jestem na imprezie u znajomych i kolega to samo..
Na razie te dwie osoby tylko ale tak dziwnie siedzisz sobie gadasz a tu nagle ktoś Ci mach rękę na brzuchu trzyma a TY WTF??
Też już pisałam o tym jakiś czas temu Nic mnie bardziej nie wkurza
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
a mi na razie macanie nie przeszkadza bo póki c może to zrobiy z 3 osoby poza mężem. Poza tym jak wam się nie podoba wystarczy zwrócić uwagę i po sprawie
to usłyszysz "nooo przestaaaaań"

nadrabiam powoli

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-08, 21:18   #2622
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
U wielu osób kąpie babcia ale ja chcę kąpać z mężem
Moja ciocia kąpała razem z wujkiem i otwartą książką, zajęło im to ponoć 40 minut

Stary 2013-01-08, 21:26   #2623
axella
Zakorzenienie

GG do axella

idę nyny kochane!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:28   #2624
xal
Zakorzenienie

Też się zbieram spać

Stary 2013-01-08, 21:28   #2625
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Mówię do męża, że kupię 3 tańsze, 3 droższe i potestuję na początku razem z jednorazówkami i chyba tak zdecyduję która firma lepsza. Ja tak sobie opowiadam, a on uhm, uhm, uhm ...
No to mówię, że w sumie może mi się nie będzie chciało tego prać, no i tutaj się K. obudził "będzie Ci się chciało, pomogę Ci, zagonię Cię ".
Nie ma jak liczyć na pomoc męża

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
jezu ale się wystraszyłam!
wózek tam kupujemy..

-50% i tu by się przydało

dzięki za info, niue mogłam znaleźć

wpindoliłam pizze z sosem czosnkowym tak bardzo śmierdzę
Na zdrówko

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Kupiłam więc:
1. Elektryczny odciągacz pokarmu zamiast 209 za 60 zł taki:
http://www.mothercare.com/Mothercare...efault,pd.html
2. Majtki poporodwe 5 szt - 5zł:P
3. 100 wkładek laktacyjnych za 10 zł
4. Pojemnik na zużyte pieluchy Tommee Tippee za 40 zł
http://www.mothercare.com/Tommee-Tip...appy%20wrapper
5. Wkłady do niego x 6 po 11 zł zamiast 40
6.Balsam do sutków z lanoliną - 5 zł
7. Żel intymny - 5 zł
6. Oliwka przeciw rostępom - 5 zł
7. Wkłądki laktacyjne z aloesem 40 sztuk-10 zł
8. Książka 'luska na planecie dziecko' za 1 zł
9. 2 grzechotki dla malucha - 25 zł
10. Gryzak chłodzący - 7 zł
11. Chusteczki mokre - 3 zł
12. Aspirator do noska 12 zł
13. Oliwka dla dzieci - 5 zł
14. 3 x 5 par skarpetek - każdy zestaw 5 zł
15. Podpaski poporodwe 24 szt- 10 zł
16. Podkłady higieniczne 60x90 5 sztuk 12 zł
17. Jeansy ciążowe zamiast 129 -65 zł
18. Grzechotki zapinane dzieciaczkowi na łapkę 2 szt - 15 zł
19. Termometr z misiem na ścianę - 5zł
20. Rajstopy ciążowe 20 den 2sztuki- za 15 zł
21.Osłonki na sutki - 3 zł
22. Smoczki x2 - 6 zł
23. Gryzak czyszczący maluchowi zęby - 12 zł
http://www.mothercare.com/Mothercare...efault,pd.html
24. Zestaw kąpielowy wanienka, szlafrok itp był za 49 zł ale ten kolor co nam się podobał (jak w linku) był pęknięty delikatnie więc kupiliśmy za 35 zł
http://www.mothercare.com/Mothercare...l#q=bath%20set
25. Przewijak ale nie mogę znaleźć linka - super taki z ceratki ale z frotową poduszką i ręcznikiem na rzep za 28 zł

I na koniec zamiast 500 zł za 250 zestaw pościeli !!!!

http://www.mothercare.com/Classic-Wi...efault,pd.html

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Likwidują - wyprzedaż do czwartku. Półki już pustkami świecą (zwłaszcza po mojej wizycie:P)
warunki są takie:
białe metki (nieprzecenione) oprócz aventu - wszystko -50%
pomarańczowe metki (już przecenione) - 25%
z wozków sząłu nie ma niestety:/ zostały całe 4 - wszytskie firmy mothercare - 2 czerwone, jeden bliźniaczy, jeden wzór ala zebra - jak dla mnie kiepsko wykonane
klask i:

Cytat:
Zakupy na all
Dla bejbika gruchę do nosa,tetry z nadrukiem i zwykłe, niedrapki, chusteczki, pampki jedynki z wycięciem na pępuszek,mydełko itd.

AA! i ten sportowy/rosnący stanik z wkładkami żeby suty nie wystawały
Zareklamowany przez którąć z Was
Podaj linka do tej baby.. popatrze sobie z ciekawości co ona ma,że tyle kupiłaś i z przesyłką w zasadzie nie wiele dałaś

Ile pieluch tetrowych kupiłaś??
Ale zwyłych białych.. bo ja dla chłopców miałam 20szt/na jednego.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:41   #2626
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Pewnie masz 1 skoro cię odwiedzono Spytaj na następnej wizycie lekarza po co Ci wpisuje 1 skoro nie musisz leżeć. Przecież może ci wpisać 2 i po kłopocie - nikt Cię nie nawiedzi
niekoniecznie, koleżanka miała 2 i została sprawdzona :/

Cytat:
nuna no błagam Cię.
Nie będą Ci robić usg jak masz gorączkę - co ma jedno do drugiego...
Mnie zdziwiło, że sharp nie zrobili usg po upadku ale przy gorączce? Po co?

Pewni Ci kazali brać apap i leżeć plus ew. jakieś probiotyki?
dokładnie
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
bo mnie już boli brzuch od kilku dni??
a no to tak trzeba mówić a nie, że z gorączką Ci usg nie chcą zrobić

Cytat:
Ja jestm na zwolnieniu od połowy września i na początku miałąm 1 a teraz mam 2kę i nikt mnie nie nawiedza....
A no bo nie każdego odwiedzają
Cytat:
Mysia super zakupy.
Tak się zastanawiam czy muszą to być jakieś specjalne podpaski i podkłady czy wystarczą zwykłe? Podpytam w szpitalu na SR.
Podkłady/podpaski w majty najlepiej takie te bella mama - w tym guści, wieeeelkie i bez skrzydeł są chyba - przynajmniej na te 2 dni w szpitalu, później duże podpaski i pewnie lepiej nie te siateczkowe a zwykłe... no i podkłady na łóżko aby nie zaplamić
Cytat:
Moja ciocia kąpała razem z wujkiem i otwartą książką, zajęło im to ponoć 40 minut

---

Nadrobiłam i mogę iść spać
U koleżanki posiedziałam do 19:00, pobawiłam się z małą, uwielbiam ją Nasz synek za rok taki będzie!!

Jutro kolęda, mama mi pożyczyła krzyżyk i świeczniki bo ja mam jakieś brzydactwa

Dobrej nocy

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 21:41   #2627
acha131321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Fajnie się macie z mothercare, ja tez bym chciała taki laktator
ostatnio mam takie napady głodu, że szok, siedzę sobie jest ok i nagle tak mnie zasysa, że aż słabo mi się robi i jak tu nie tyć
witajcie melduję się że żyję chociaż ledwo ale jednak.
Salviae jak tak miałam przy pierwszej ciąży, napady głodu i płacz za knopersami, przytyłam 20kg ale ważyłam niewiele przed ciążą no i po półrocznym karmieniu piersią wyglądałam w końcu normalnie Teraz mam wręcz na odwrót schudłam 4 kg a waga nadal stoi (a to już 17tydzień), mam apetyt ale ostatecznie mogę zjeść niewiele. Dzisiaj przypominałam sobie o mojej ulubionej sukience, mieściałam się w niej 3 lata temu, potem to mogłam o niej pomarzyć..a dzisiaj dopięłam się bez problemu. Więc najważniejsze aby nie zwariować nadmiar nie jest aż taki zły, ale przyznam jak po pierwszej ciąży moje całe ciało było całe w rozstępach (uda, kolana, tyłek, piersi ominęło tylko brzuch) to nie było mi do śmiechu teraz to już mnie nie przeraża perspektywa rozstępów, martwię się tylko czy brak przyrostu wagi nie zaszkodzi maleństwu, w poniedziałek robię wyniki i zobaczymy co się okarze..

Widzę, że rozmawiałyście trochę o laktatorach, pamiętam mój Avent.. dla mnie koszmar mleko musiałam odciągać dość często bo studiowałam i zależało mi na karmieniu, podczas przerwy dziewczyny wcinały kanapki a ja męczyłam się z laktatorem na 2 piersi około 20miniut i zawsze byłam głodna.. Myślę, że laktator elektryczny sprawdzi się przy częstym używaniu, a ręczny przy sporadycznym..tylko która z nas może przewidzieć ile będzie ostatecznie musiała używać laktatora..
acha131321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 22:29   #2628
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Mysia super zakupy.
xal, muszą, bo to co się z człowieka wylewa i ile po porodzie to jakis koszmar.

Cytat:
Zakupy na all

z tego co kupiłaś to gruszka tylko mi sie nie przydała. Raczej frida się bardziej nadaje. A zamiast sudocremu tez bardzo polecam linomag tylko że nie ta maść obleśną, tylko w słoiczkach (biała nakrętka- na odparzenia działa cuda, a różowa nakrętka- bardziej natłuszczająca na zdrową pupcię) jezu ale się nakręciłam, juz chcę całować tą pupcię. Na szczęście jedną do całowania już mam rozkoszną pupcię mojej królewny

idęęęę spaaać.................

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

aaa... no i bardzo tez polecam pościel firmy nino, ja mam taką:
http://www.nino-espana.pl/kolekcje-poscieli/gatito-pink
oczywiste, że z kotkiem

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

rożka-becika chyba nie bedę teraz kupować bo mam 2, to po porodzie będzie w zielonym bo chłopcu pasuje, a w domu będzie w różowym, chyba się to nie odbije negatywnie na jego psychice???
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 22:37   #2629
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mialas super alibi, wiec luz. ciekawe co pan powiedzialby na spacer albo zakupy...
lepiej tego nie sprawdzać w rzeczywistości, i taki też mam zamiar, tzn. jeśli wychodzić z domu to po 15, a jak będę musiała załatwić coś rano to zawsze tak żebym miała w razie czego jakieś konkretne wytłumaczenie lekarz, badania ect.

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
pawie oczko - a jakią masz cyferkę na L4?
Pewnie masz 1 skoro cię odwiedzono Spytaj na następnej wizycie lekarza po co Ci wpisuje 1 skoro nie musisz leżeć. Przecież może ci wpisać 2 i po kłopocie - nikt Cię nie nawiedzi
1 czyli leżące. pytałam się już, bo jasne, że wolałabym 2, chodzące, i wypisuje mi takie żeby wbrew pozorom właśnie się mnie nie czepiali, bo skoro mogłabym chodzić i wszystko byłoby w porządku to na jakiej podstawie miałby wypisać mi to zwolnienia? tylko dlatego, że nie mam siły i nie chce mi się już chodzić do pracy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 01:03   #2630
Ashyshqa
Zakorzenienie

No coz laski, chyba musze kazimerski mothercare zostawic dla Was...
Dopadla nas jakas masakryczna bezsennosc. Poszlismy spac o 11 powiercilismy sie z godzine i stwierdzilismy, ze nie ma co, trzeba sie czyms dobic wiec zlapalismy za ksiazki, ok 1.drugie podejscie do lulu i ta sama historia teraz siedzimy i sie zastanawiamy czy w ogole dzis spac pojdziemy
Jutro bedziemy straszyc jak zombie... Ale raczej po warszawskich centrach handlowych.
Dobrze, ze L4 dopiero dzis poczta wyslalam wiec kontroli raczej sie nie spodziewam
Stary 2013-01-09, 05:49   #2631
humpback
Zakorzenienie

witam się szybciutko i zbieram się na badania, a potem do pracy

miłego dnia
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 06:30   #2632
banka26
Zakorzenienie

helo witam sie w 23 tc i w lepszym humorze

Mysia zakupy piekne , posciel cudo , wanienka takze ....
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 06:47   #2633
candace1
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Ale wy już nakupowałyście.
Ale jak są takie okazje to się nie dziwię

Odradzam kupowania gruszki do nosa bo ona jest do
Do noska lepiej kupić http://www.google.pl/search?num=10&h....1.l3jbp7DtGyM
Skuteczne i bezproblemowe a ta gruszka to masakra jest

Idę coś zjeść
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 07:14   #2634
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, idziemy spać
Lublana i inne krakowianki, będziemy tam jutro ok 10. (jak wstaniemy na pociąg ) więc jeśli któraś z Was się tam pojawi w tym czasie to rozglądajcie się za małą blond kulką i prawie dwumetrowym suchelcem
Może nie będziemy sobie laktatorów z rąk wyrywać
no to dobrej zabawy w krakowie
Stary 2013-01-09, 07:17   #2635
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

Candace a nie zje się glutów

Dzień dobry

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 07:21   #2636
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Mówię do męża, że kupię 3 tańsze, 3 droższe i potestuję na początku razem z jednorazówkami i chyba tak zdecyduję która firma lepsza. Ja tak sobie opowiadam, a on uhm, uhm, uhm ...
No to mówię, że w sumie może mi się nie będzie chciało tego prać, no i tutaj się K. obudził "będzie Ci się chciało, pomogę Ci, zagonię Cię ".
Nie ma jak liczyć na pomoc męża
Hihi fajna pomoc
Ja też tak sobie myślę, że kupię 2 tańsze, 2 droższe i spróbuję 2 all-in-one czyli takich już w całości do których nie trzeba wkładać wkładu.
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 07:32   #2637
potterka
Zakorzenienie

Cytat:

cześć
fajnie mi się spało, ale koleżanka obudziła mnie o 8
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 07:41   #2638
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.
Ale wy już nakupowałyście.
Ale jak są takie okazje to się nie dziwię

Odradzam kupowania gruszki do nosa bo ona jest do
Do noska lepiej kupić http://www.google.pl/search?num=10&h....1.l3jbp7DtGyM
Skuteczne i bezproblemowe a ta gruszka to masakra jest

Idę coś zjeść
kurde ja myślałam, że to co kupiłam to aspirator bot ak było napisane a to gruszka
http://www.mothercare.com/Mothercare...d.html#q=nasal

no nic zobaczymy

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Dopadla nas jakas masakryczna bezsennosc. Poszlismy spac o 11 powiercilismy sie z godzine i stwierdzilismy, ze nie ma co, trzeba sie czyms dobic wiec zlapalismy za ksiazki, ok 1.drugie podejscie do lulu i ta sama historia teraz siedzimy i sie zastanawiamy czy w ogole dzis spac pojdziemy
Jutro bedziemy straszyc jak zombie... Ale raczej po warszawskich centrach handlowych.
Dobrze, ze L4 dopiero dzis poczta wyslalam wiec kontroli raczej sie nie spodziewam
dziewczyny ja będę wieczorkiem w Mothercare jeszcze, bo jadę do kina, mogę Wam cos kupić jak chcecie jak będzie i wysłać były też nosidełka jak byście chciały za 70 zł z mothercare, ale ja nie planuje nosić więc nie kupiłam

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
lepiej tego nie sprawdzać w rzeczywistości, i taki też mam zamiar, tzn. jeśli wychodzić z domu to po 15, a jak będę musiała załatwić coś rano to zawsze tak żebym miała w razie czego jakieś konkretne wytłumaczenie lekarz, badania ect.

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

1 czyli leżące. pytałam się już, bo jasne, że wolałabym 2, chodzące, i wypisuje mi takie żeby wbrew pozorom właśnie się mnie nie czepiali, bo skoro mogłabym chodzić i wszystko byłoby w porządku to na jakiej podstawie miałby wypisać mi to zwolnienia? tylko dlatego, że nie mam siły i nie chce mi się już chodzić do pracy?
ja nawet na przeziębienie dostałam teraz 2

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez acha131321 Pokaż wiadomość
witajcie melduję się że żyję chociaż ledwo ale jednak.
Salviae jak tak miałam przy pierwszej ciąży, napady głodu i płacz za knopersami, przytyłam 20kg ale ważyłam niewiele przed ciążą no i po półrocznym karmieniu piersią wyglądałam w końcu normalnie Teraz mam wręcz na odwrót schudłam 4 kg a waga nadal stoi (a to już 17tydzień), mam apetyt ale ostatecznie mogę zjeść niewiele. Dzisiaj przypominałam sobie o mojej ulubionej sukience, mieściałam się w niej 3 lata temu, potem to mogłam o niej pomarzyć..a dzisiaj dopięłam się bez problemu. Więc najważniejsze aby nie zwariować nadmiar nie jest aż taki zły, ale przyznam jak po pierwszej ciąży moje całe ciało było całe w rozstępach (uda, kolana, tyłek, piersi ominęło tylko brzuch) to nie było mi do śmiechu teraz to już mnie nie przeraża perspektywa rozstępów, martwię się tylko czy brak przyrostu wagi nie zaszkodzi maleństwu, w poniedziałek robię wyniki i zobaczymy co się okarze..

Widzę, że rozmawiałyście trochę o laktatorach, pamiętam mój Avent.. dla mnie koszmar mleko musiałam odciągać dość często bo studiowałam i zależało mi na karmieniu, podczas przerwy dziewczyny wcinały kanapki a ja męczyłam się z laktatorem na 2 piersi około 20miniut i zawsze byłam głodna.. Myślę, że laktator elektryczny sprawdzi się przy częstym używaniu, a ręczny przy sporadycznym..tylko która z nas może przewidzieć ile będzie ostatecznie musiała używać laktatora..
ja nie planowałam kupować elektrycznego, stwierdziłam, że jak będę używać i odsysać to sie kupić, ale jak się trafił to wzięłam

wczoraj testowałam ale to ciągnie a mam też ręczny od koleżanki i jest duuuuża różnica
Stary 2013-01-09, 07:42   #2639
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
za 23t

a ja z moją mobilizacją zakupową chciałam jechać do mothercare po badaniach w sobotę to się okazało że jest od 10 a mi się nie chciało czekać. w niedzielę święto. i tak mi zleciało, że dziś w końcu kazałam mężowi oblukać co tam zostało, i jak coś to pojadę po pracy choć nie bardzo mi się chce
Stary 2013-01-09, 07:43   #2640
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
xal, muszą, bo to co się z człowieka wylewa i ile po porodzie to jakis koszmar.

z tego co kupiłaś to gruszka tylko mi sie nie przydała. Raczej frida się bardziej nadaje. A zamiast sudocremu tez bardzo polecam linomag tylko że nie ta maść obleśną, tylko w słoiczkach (biała nakrętka- na odparzenia działa cuda, a różowa nakrętka- bardziej natłuszczająca na zdrową pupcię) jezu ale się nakręciłam, juz chcę całować tą pupcię. Na szczęście jedną do całowania już mam rozkoszną pupcię mojej królewny

aaa... no i bardzo tez polecam pościel firmy nino, ja mam taką:
http://www.nino-espana.pl/kolekcje-poscieli/gatito-pink
oczywiste, że z kotkiem

rożka-becika chyba nie bedę teraz kupować bo mam 2, to po porodzie będzie w zielonym bo chłopcu pasuje, a w domu będzie w różowym, chyba się to nie odbije negatywnie na jego psychice???
a co i ile się leje??????? gdzie się kupuje takie specjalne "podpaski"? ja takich w niemcach jeszcze nie widziałam cholera jasna...

i nie mów mi nic o całowaniu tych malutkich pupci... i rączek i stópek ja się tak doczekać nie mogę, że aż ryczę tak do siebie... echhhh
wszelkie kosmetyki będę kupować pod koniec ciąży, a większe sprzęty po przeprowadzce, bo teraz i tak nie mam gdzie tego wsadzić ale chcę mieć już plan, co i gdzie kupić. najlepiej blisko dostępne "na szybko" albo przez internet, jeśli nie będę miała już jak wyjść

pościele są prześliczne mnie się podobają najbardziej te beżowe... z misiem na przykład... achh!!!

a rożkiem się nie przejmuj - już tu dziewczyny miały sposoby na różowe ciuchy dla chłopców: dziecko nie odróżnia, a zdjęcia rób czarno-białe
Cytat:
Ash, bidulo! życzę spokojnego snu jak w zegarku!
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Candace a nie zje się glutów
też się właśnie zastanawiam...........
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości