|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
dobranoc
|
|
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38532232]
A mnie się z USG przesunął termin porodu o parę dni, jakoś na 15-16 lipca hehe ![]() .[/QUOTE] no to dokładnie tak jak ja mam. 16 lipiec- z OM 15 lipiec- z USG |
|
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nafzieje ze jakos.to opisalam.he sory za bledy.tel...dobranoc
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziś Was nie nadrobie, bo padam. cały dzień klulo mnie w podbrzuszu. po obejdzie zaczął mnie boleć żołądek, że tulilam się do wc:-( teraz troszkę lepiej, ale szału nie ma... do jutra! spijcie dobrze.
|
|
|
|
#2676 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38532232]
Nie, ja uważam, że w późniejszej ciąży tylko spodnie z panelem wchodzą w grę. Ta gumka się aż tak nie rozciąga. Też mam na teraz spodnie na gumie, ale na później z panelem.[/QUOTE] Jedne spodnie ciążowe już mam i jak na razie jest mi w nich najwygodniej bo mnie nigdzie nie cisną, ale myślałam że sobie trochę na tych ubraniach zaoszczędzę i kupię na gumce to jakoś przechodzę może i po porodzie mogłabym sobie w nich też chodzić. Ale jeśli ta gumka się słabo rozciąga to chyba jednak z nich zrezygnuje. Dotkaaa już tak z jednymi robię, ale wtedy i tak mnie cisną i to nawet gorzej. Mam nadzieję, że po ciąży będę mogła się w nie wbić bo ogólnie wygodne są, ale nie na brzuszek ciążowy. |
|
|
|
#2677 | ||
|
Konto usunięte
|
Ja mam z OM 20., a z USG 15-16
Cytat:
![]() Mam też jedną spódnicę ciążową, taką sportową bawełnianą, jak znajdę kiedyś sprzedawcę na all, to Wam podeślę. Cytat:
ja mam takie spodnie mniej więcej i o takiej gumce mówię, a te uważam za wygodniejsze tak po 26 tc. Ale to moje subiektywne odczucia ![]() Sprzedawca allegro z dość tanią odzieżą ciązową: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=9059247 Ja mam od nich spódnicę bawełnianą, szał to jakiś nie jest, ale spokojnie na wiosnę ponoszę Do t-shirtów idealna
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-01-08 o 22:47 |
||
|
|
|
#2678 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam wieczorową porą
![]() Cytat:
))Cytat:
![]() Cytat:
mi znajomi z Krakowa zawsze tlumaczyli, że oni ida na pole zobaczyc jak wiesniaki pracuje, a na dwor chodzi sie sie zobaczyc panów:PPP i taka gadka![]() Cytat:
) mnie cieszy ze piersi urosły, bo wcześniej to malenstwa byłyzdrowie i gratulacje! Dziekować )) uwagi i rady zanotowane.witamy )u mnie praca, praca i praca... niestety tak sie najblizsze dwa tygodnie zapowiadaja... do tego 15-17.01 sluzbowy wyjazd do Berlina na targi B&B. a 19.01 wizyta ) szybko zleci.dobrej nocy Mamuski
|
|
#2679 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tylko na chwilke nadrobic i zyczyc dobrej nocy
|
#2680 |
|
Wtajemniczenie
|
czy tez macie suche rece? mi az peka skora na zgieciach...
nigdy takiego problomu nie mialam, moglam w ogole nie uzywac kremow ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- i zajady |
|
|
|
#2681 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja już w pracy. Spałam tym razem lepiej, ale za krótko i oczy trochę pieką. Wczoraj kładłam się z bólem głowy. Byle w pracy szybko zleciało i do domciu![]() Cytat:
Ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy w szufladzie nie stworzyłam już armii bakteriiCytat:
Cytat:
', a ja 'o żesz Ty chamanie, jak mogłeś moje majty obczajać, to ja je specjalnie zwijam, a Ty sobie wyciągałeś i obserwowałeś? paskuda!'. Śmiał się tylko i do końca dnia mówił, że znowu zrobi pranie i sobie poogląda moje gacieCytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zajadów odpukać- dawno nie miałam i w ogóle mi to nie przeszkadza! ![]() (mam nadzieję, że w tym momencie nie zapeszyłam )A w ogóle to dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- http://allegro.pl/subtelna-kopertowa...899745329.html Ta mi się podoba ![]() Może sobie sprawie na Wielkanoc, potem po porodzie też by się nadawała )
|
|
#2683 | |
|
Zadomowienie
|
Witam ranne ptaszki
I życzę udanej PARCY dla mamuś które dziś pracują ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- DZOAN!!! ale si uśmiałam jak przeczytałam o gadkach Widzę że humor dopisuje...mi także.Jutro wizyta i USG dopochwowo, w ogóle 1 USG i jestem ciekawa jak tam... Ja się raczej też wyspałam ale dziś miałam straszne sny zawsze mi się głupoty śnią ale dziś....morderstwa, że kogoś nożem zabijają pełno krwi, osoby bez rąk chodzą dużoooo psów....macie jakieś zabobony co do snów? ja wiem że krew to ze krewny jakiś przyjedzie albo odwiedzi.---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
WITAJ LUMINKO ![]() Napisz prywatną wiadomość do DOMCIATKO to dopiszę cię do naszej listy mamusiek, na 1 stronie
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
surka
od rana za wizytę zaciśnięte![]()
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie to, że rodzimy latem to duży plus bo ubierać się będzie można w zwiewną sukienkę i tyle. Poprzednio rodziłam w grudniu i myślałam, że oszaleję jak miałam gdzieś wyjść. Kurtkę kupioną miałam 2 rozmiary za dużą a i tak się nie dopinała!
No i drugi plus, że od razu będzie można wyjść z maluszkiem na dwór. Spróbuję umówić się dziś na USG, zobaczymy. Niby prenatalne powinnam mieć koło 21 (w moje imieniny), ale chyba nie wytrzymam.
|
#2686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak to duży plus jak latem się rodzi 1 szkraba urodziłam w lipcu, chociaż teraz szykuję się na koniec lata ale i tak jest ciepło i można będzie wychodzić. Gorzej dla tych co gorzej znoszą ciąże bardzo tyją to upały są okropne, ja nie miałam z tym problemu ciekawe jak będzie teraz. Jestem po operacji tarczucy i mogę spuchnąć nie wiadomo jak hormony będą szalały będę wyglądała jak wieloryb , różnie to bywa.
|
|
#2687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak krewny, to byle nie teściowa Cytat:
|
||
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zimą to nie wiesz czy dobrze, czy nie za ciepło albo za lekko.
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
tyle czytania widzialam ze byla dalsza rozmowa o wozkach wiec i ja pochwale sie jakie mam nabytkino wiec uzywany (od kuzynki TZ) kupilismy taki -->KLIK nowy po chrzcie kupilismy jej taki --> KLIK fotelik --> KLIK no wiec ten fotelik moge wpiac do navingtona, wiec jak jezdzilam na zakupy to ze stelazem i nosidlo wpinalam. Z tym ze espiro mam bez nosidla, a navingtona tylko spacerowke, z calym osprzetem czyli spiworkiem, torba, oslonka na nozki. W navingtonie tez jets to fajne, ze jak Marysia byla mala, mozna obrocic spacerowke tylem do kierunku jazdy i dziecko widzi mamusie ![]() Gondola w espiro tylko do 4 miesiaca sie nadawala, pozniej w kombinezonie sie juz nie miescila, jezdzila w spacerowce i spiworku przez cala zime.
|
#2690 |
|
Rozeznanie
|
Tak na szybko chciałam się przywitać dziś, w górach spadło pełno śniegu na szczęście ja go sprzed domu odśnieżać nie muszę :P
Przyszła teściowa pokazuje pazurki....wrrrr :/ Ale molestuje moje kochanie o osobne mieszkanie albo by zrobił piętro domu na nasze mieszkanie gdzie ONA nie będzie włazić z łapami ^^ bo obecnie a górze są 3 pokoje gościnne i do tego jeszcze poddasze puste stoi więc pokoje na mieszkanie a poddasze zrobić na wielki pokój zabaw dla Mariki i nadchodzącego malucha <3 Pozdrawiam Gorrrrrrąco ![]()
|
|
|
|
#2691 | |
|
Zadomowienie
|
tak fajnie zaczął się dzień....zjadłam bułę i wypiłam herbatkę i są cofki....
tak to mi nic nie jest ale tak mi ciężki na żołądku...---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
Dobrze że ja mam dobrą teściową zostawiła nam mieszkanie i sama poszła gdzie indziej ale nie mogę na nią narzekać jest dobra nigdy mi złego słowa nie powiedziała, może komuś się żaliła ja nie wiem, na początku były zgrzyty chciała dobrze ja się obrażałam że się wtrąca ale teraz spoko---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- jeszcze dużo czasu a oglądam kołderki dla niemowląt, macie coś już upatrzone jest tyle pięknych... http://allegro.pl/16-el-posciel-dzie...902051378.html http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...903885257.html
|
|
#2692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym ja kocham lato, słońce, upały. Sama urodziłam się latem. Można tak załatwić imprezy urodzinowe...Grill, ognisko i jest świetna impreza. Ja tam widzę same plusy ![]()
|
||
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
My będziemy mieć śpiworek
![]() Dlatego za kołderkami się nie rozglądam
|
#2694 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale od początku coś mnie trzyma za dziewczynkę Cytat:
więc całą wyprawkę będe robić w pracy ![]() Cytat:
A mnie dalej kaszel męczy...
|
|
#2695 |
|
Zadomowienie
|
Śpiworek? ja miałam kołderke z 1 i z 2 też myślałam o śpiworku nie słyszałam...
sprawdza się ,wygodne latem dziecko zapakować w to jak będzie ciepło... bo z tego co oglądałam ma rękawy itp. czy to nie o to chodzi
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz na wesele właśnie czegoś w tym stylu szukam, odcinane pod biustem bo takie najlepiej na mojej figurze się układają, tylko rękawek najlepiej krótki lub wcale. Wczoraj już przeglądałam na allegro i mam parę wybranych. A dzień dobry z pracy jaki ja szok przeżyłam od początku dnia, wróciłam po 2 dniach urlopu i dowiaduje się od szefa (zwierzchnika), że mi się zwierzchnik zmienia. Niby na lepszego, ale fajnie się zaczyna. Teraz nie wiem komu za tydzień o ciąży mówić
|
|
|
|
|
#2697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2698 |
|
Rozeznanie
|
Z tym, że to jest dom piętrowy więc tak łatwo nam go nie da ale górę sobie możemy zrobić
![]() W przyszłości ten dom i tak będzie nasz Ja jestem zaskoczona tą ciążą bo ani razu nie zemdliło mnie na tyle mocno bym musiała zwymiotować, a w pierwszej ciąży to było na porządku dziennym tak, że raz nawet zemdlałam bo tak osłabłam a teraz nic a nic ![]() ![]() |
|
|
|
#2699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzieci będą wniebowzięte na pewno..świetny pomysłCytat:
A w razie mega upałów wiatraczek nastawiony na siebie, lemioniada w dłoni i wyciągnięte przed siebie kopytka
|
|||
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie, ze dziecinka nurkuje mi w brzuszku
no nie wiem, nie wiem, jesli sie to zintensyfikuje, to bede w stanie Wam powiedziec, czy sie mylilam czy nie za jakisn czas... to juz ktorys raz tak, ale poprzednio sama siebie przekonywalam, ze to jakies skurczyki moze czy powietrze czy cos. Nisko pod pepkiem. Szczerze, to jak mi burczy co innego to inaczej zupelnie to czuje niz te przedziwne rybki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

ale nadal czasami czuję jakby mi się tam coś przesuwało/przemieszczało
dobranoc

Już zamówiłam jeden biustonosz o rozmiar większy i jakiś tani szmatławiec bezszwowy do spania. A żeby ktoś nie myślała, że przesadzam z rozmiarem biustu to napiszę, że przed ciążą noisłam 70 F

:p iwo:

zawsze mi się głupoty śnią ale dziś....morderstwa, że kogoś nożem zabijają pełno krwi, osoby bez rąk chodzą dużoooo psów....macie jakieś zabobony co do snów? ja wiem że krew to ze krewny jakiś przyjedzie albo odwiedzi.
widzialam ze byla dalsza rozmowa o wozkach wiec i ja pochwale sie jakie mam nabytki