|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#1112 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
przykre że kalendarza nie powiesili ![]() Cytat:
patik87, skopiowałam przepis ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale pociesza fakt że jest radosny! zdrowia!
|
|
#1113 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To już się chyba nie możesz doczekać, skro czas odliczasz? ![]() Ty to chyba lubisz swoją pracę, prawda? Cytat:
![]() Też dziś Tymciowi mówiłam, że może za 2-3 dni uda nam się pójść na sanki, bo zapowiadają śnieg, ale teraz się okazuje, że nici z obietnic... Cytat:
Mamad - słuchaj uważnie Nigdy nikt nie udowodnił jednoznacznie, że skojarzone szczepionki są lepsze od pojedynczych! Siedzę trochę w tym temacie z uwagi na pracę i naukowcy są mniej więcej po równo podzielenie. W Polsce faktycznie większość lekarzy zaleca skojarzone, ale już jak spytasz chociażby wakcynologów czy immunologów to oni tacy pewni nie są. Wręcz przeciwnie. W każdym razie jedni przez drugich kłócą się które lepsze i póki co jest remis na argumenty Ja też szczepiłam pojedynczymi. To był świadomy przemyślany wybór i wcale nie kierowałam się pieniędzmi. I na pewno nie uważam się za matkę bez serca Cytat:
Ale wysoki! A pamiętasz Dziubku te spodnie od Was? Te dżinsy? Wiesz, że Tymuś dopiero teraz ma je na styk ![]() Chociaż w sumie tez szybko urósł, bo w lecie były za długie o 10 cm, a teraz akurat ![]() P.S. to moje ulubione spodnie dla niego ![]() Cytat:
![]() Tymuś lubi sie bawić kredkami, więc coś wyczarujemy wspólnymi siłami Dziś np. rysował bananem (takim już z lekka rozmemłanym) po drzwiach lodówki ![]() Cytat:
I zapamiętaj sobie najważniejsze - CZAS NA WIZAŻ MUSI BYĆ!!! ![]() I dziękuję za ciepłe słowa DDewiczku On teraz już prawie wcale nie kaszle. Kasłał mocno w zeszłym tygodniu, potem coraz mniej, wczoraj jeszcze kilka razy się zdarzyło, a dziś nawet nie kojarzę. ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------
|
|
#1114 |
|
Zadomowienie
|
brumku biedny Tymus. Cos do inhalacji dostaliscie??
Evve tak mysle i mysle, ty masz termin na 23 lipca, ja na 24, ja jestem dopiero w 11 tygodniu, a ty juz w 12??
|
|
#1115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A u nas juz druga pobudka (o 8.30 zasnął), zapowiada sie ciekawa noc...Idzie mu ostatnia dolna trojka i dwójka.Jak to moje dziecko źle przechodzi to zabkowanie, bidulek musi sie tak meczyc... Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-01-08 o 21:59 |
|
|
|
|
#1116 |
|
Wtajemniczenie
|
Usypiałam Zuzę i padłam razem z nią. Teraz się czuję jak zjedzona i wypluta...
U nas znowu oboje chorzy, znowu gardło i antybiotyk. Nawet lekarz sprawdzał kiedy ostatnio chorowali, bo powiedział, że niedawno byliśmy. Tak, byliśmy tydzień przed świętami też z gardłem i też z antybiotykiem. Zła jestem . Moje dzieci w tym roku nawet sanek nie widziały. Jak chore, to jest śnieg, jak wyzdrowieją, to śniegu też nie ma.Zdrówka dla reszty chorych maluszków.
|
|
#1117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1118 | |
|
Zadomowienie
|
Dziubku, mam nadzieję, że leki szybko przyniosą Ci ulgę.
![]() Mamad, jakie wyrzuty sumienia? Nawet tak nie pisz, to Twoje dziecko i Twoja decyzja. ![]() Eve, o matko, ale przeżycia miałaś. Dobrze, że już lepiej się czujesz i się zregenerowałaś. 5cm, piękny wzrost. Patik, odwapnione zęby charakteryzują się takimi bardzo białymi przebarwieniami- zęby nie mają równomiernego koloru. Może tylko Ci się wydawało? Sara chyba pije jeszcze sporo mleka? Brumku, o kurcze, biedny Tymcio. Dopadło go na całego, oby tym razem antybiotyk szybko się uporał z choróbskiem. Dobrze, że przynajmniej humor dopisuje. Z wizyty wyszła Sporo osób czekało i nie chciałam ryzykować, żeby Hania coś podłapała. W czwartek pójdziemy, tym razem sama zadzwonię... Za to miałyśmy długaśny spacer i ulepiłyśmy piękną "Gosię" (gąsienicę) ze śniegu. Na sanki się nie załapałyśmy, bo stoją nieskręcone w piwnicy, a śniegu już jutro chyba nie będzie bo ma być temperatura na plusie, buuuu.![]() Iwa, a jak wizyta Hani u dentysty? Aaa i jeszcze się pochwalę. Hania z zapałem powtarza(a właściwie próbuje ) po Nas różne słowa. Dzisiaj starałam się nauczyć ją wypowiadać Nasze imiona. Według Hani ja jestem "Mania" , a tż "Buda"---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
![]() Pewnie to wynika z tego że Ty uważasz np.11 tydz i 2 dzień za 11 tydzień ciąży, a Eve za 12. ![]() Aga, ja też doskonale pamiętam Twoje cotygodniowe zdjęcia!. Iustyna, biedne maluchy, prawdziwy maraton chorobowy... Zdrówka dla nich i Ty może weź coś na wzmocnienie, żebyś nie chorowała po nich.
|
|
|
|
|
#1119 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzena mnie rozłożyło dzień przed nimi, ale tylko katar, ból głowy i osłabienie. Oni mają jeszcze straszny suchy kaszel i gorączkę oprócz tego co ja
. Jakoś tak zdołowała mnie kolejna ich choroba i kolejny antybiotyk . Muszę pogadać z lekarzem o czymś na wzmocnienie w poniedziałek jak będziemy na kontroli.
|
|
#1120 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak na szybko zanim pojde spac:
DDewik tak! Bedziemy sie wspierac. Z wizazem tez bede miec problem. W pracy ciezko, zalezy gdzie bede siedziala i od ktorej pracowala. A w domu to juz pewnie w ogole nie bedzie szans. ![]() Dziubku no nie chce mi sie. Jakos nie palam wielka miloscia do tej pracy. Troche mnie stresuje i denerwuja dziwne zasady, do tego jak sobie uswiadomie, ze znowu wszystko bede robic w biegu (zeby zdarzyc poodbierac dzieciaki), to mi sie odechciewa. Moglabym wrocic na 3/4 etatu, ale wtedy dalej bedzie kiepsko finansowo po oplaceniu wszystkiego (a do gory pojdzie mi przedszkole), a na caly etat, to wlasnie ta gonitwa na przystanek, potem do przedszkola... Ehhh te wybory. No ale nic to, trzeba sie mimo wszystko cieszyc, ze praca jest. Iwa pracuje w Capgemini jesli Ci to cos mowi. Korporacja Aniu sliczne lozeczko Justyna Kuba drugi rok chodzi do przedszkola, tak? To przyszly rok powinien byc juz zdecydowanie lepszy. Zdrowia! Eve trzymaj sie dzielnie, oby mdlosci sie szybko skonczyly! Brumku o nie! Naprawde juz myslalam, ze to koniec chorowania. Zdrowia! Dobrze, ze Tymek samopoczucie ma dobre. Moje dzieciaki wielokrotnie mialy summamed. Na nie dzialal dobrze. To jest antybiotyk na 3 dni (czasami nam kazali dobrac jeszcze ta pozostalosc w buteleczce jako 4 dawke), ale ma przedluzone dzialanie. A na saneczkach jeszcze pojezdzicie Dobranoc! |
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Mamad nie przejmuj się pielęgniarką!
pewnie Cię nie pocieszę, ale Hania tak straszni mi płakała podczas każdej wizyty w przychodni. osłuchać się jej nie dało. masakra. jeszcze pamiętam na bilansie 2-latka to się zważyć nawet nie dała. jak miałam z nią iść do przychodni to miałam dość i w sumie nie wiadomo dlaczego. ona generalnie zawsze nie lubiła jak ktoś obcy coś od niej chciał czy nawet do niej mówił. na szczęście chwilę po 2 urodzinach trochę wszystko zaczęło się zmieniać i teraz już problemu u pediatry nie ma. Patik no to super z tym smoczkiem. dość lajtowo Wam poszło. teraz to już bym Sarze smoka nie dała tylko wszystkie do kosza wyrzuciła ;P Eveewe oj strasznie Ci współczuję takich przejść :/ trzymaj się i oby już do porodu żadne choróbsko Cię nie dopadło! Aania super łóżko!! szkoda, że dziewczyny w pokoju nie mają miejsca na takie łóżka :/ właśnie ostatnio myślałam co tu ze spaniem Ali zrobić jak łóżeczka trzeba się będzie pozbyć.... Oliweczko ja nic nie kupuję. moi rodzice od Hani pewnie dostaną jakąś laurkę w przedszkolu i pewnie coś tam jeszcze robią. a do teściów mi nie po drodze - oni na Mikołaja do dziewczyn z głupią czekoladą nie przyjechali więc ja się szarpać nie będę. Brumku oj strasznie szkoda Tymusia.... Iustyna zdrówka dla dzieciaczków!!! Marzenko szkoda, że wizyty nie było, ale pewnie w czwartek już się uda. Aga Capgemini pewnie, że mi znane. bratowa męża tam pracuje ![]() swoją drogą to kiedyś tam papiery składałam, ale nic z tego nie wyszło. a i Hania u stomatologa pełna profeska ![]() pokazała zębiszcza okazało się, że przy jednym dziąśle robił jej się stan zapalny, ale lekarka coś tam podczyściła i już jest ok mamy się przyłożyć bardziej do czyszczenia przednich ząbków - tylne superowe a tak to wszystko super także ulga. widać, że mi dziecko dorasta bo nie panikuje i nie ucieka od wszystkiego tylko daje sobie coś wytłumaczyć
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-01-08 o 23:15 |
|
|
|
#1122 |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie nie Marzenko, bo jestem 10 tydzien i 4 dzien
|
|
#1123 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór!
Śnieg pada ![]() Cytat:
Cytat:
oby już było tylko lepiej!Cytat:
![]() Cytat:
zdrowia!!!Cytat:
Cytat:
a mnie znów ucho boli, chyba czas wybrać się do laryngologa ![]() uciekam do wanny, kolorowych snów! |
||||||
|
|
|
#1124 |
|
Wtajemniczenie
|
niemożliwe, jestem dzisiaj pierwsza
dzień dobry!!! Tymku zdrówka maluszku Iwa dla dzielnej Hani za odwagę u dentystyEweeve ojj się wymęczyłaś. oby już teraz było tylko lepiej! Patiku sałatka brzmi smakowicie! Oliweczko Ddewiku mam nadzieję, żę borysek się szybko przekona do opiekunki i będzie Ci łatwiej do pracy wrócić! Iustyna zdrówka dla dzieciaków!!! marzenko uwieczniłaś Gosię na zdjęciu?? strasznie bym chciała zobaczyć śnieżną gąsienicę prezenty dla dziadków - jeszcze nie myślałam, ale chyba Hania coś wspólnie z nianią zrobi, jakieś laurki. więc myślę, że dokupimy dla babć po dobrej herbacie, dziadkom jakieś ciepłe skarpety i powinno być ok.siedzę w pracy, powinnam się już wziąć za materiały, ale lenia mam... no i kawy jeszcze nie dopiłam
|
|
|
|
#1125 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Super, że Marysia zadowolona ze żłobka ![]() Cytat:
A z tym nie powieszonym kalendarzem to nieładnie sie zachowali ![]() Cytat:
Cytat:
Co z tymi choróbskami teraz eh.. Zdrówka dla Was!!! Prezent dla babć i dziadków : śmiałam sie wczoraj do tż, że skoro nasz obraz i tak nie doszedł na święta to trzeba było go schować i byłoby jak znalazl na dzień babci i dziadka Lili ma taką chrypkę że aż skrzeczy daje jej syrop, jak nie przejdzie to pójdziemy do lekarza. Dziękuje wszystkim za kciuki!! co do mieszkania do napiszę w K, bo nie chce tutaj, może mi coś doradzicie
|
||||
|
|
|
#1126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no to biegusiem , z uszami nie ma żartów zdrówka Tymku zdrówka maluszku spodenki pamiętam pamiętam jakie miał długie i podwinięte a młody wtedy miał w sam raz wiesz ,że to były też moje ulubione spodenki strasznie mi się krój i kolor podobał fajnie ,że u Was też się spodobały ![]() Iwa dla dzielnej Hani za odwagę u dentystyEweevekurcze ale Cię dopadło oby już nie wróciło !!!!bry kochane u mnie juz lepiej, na pewno pomogły tabletki ale też Wasze dobre słowo wczoraj jednak wzięliśmy małego na krótki wypad z sankami matko jaka radość, jaki śmiech jak zjeżdżał z górkijechaliśmy do sklepu a młody rozwalony na sankach jechał i do ludzi których mijaliśmy mówił "cześć" u nas dalej piękna zima więc może przed obiadkiem wyskoczymy na górki przed blokiem aaa zapomniałabym Aniu super łóżeczko , takie dorosłe a prezentów dla dziadków w tym roku nie robimy -powód znany dla moich rodziców wizyta małego bedzie najlepszym prezentem
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2013-01-09 o 08:52 |
||
|
|
|
#1127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopytam meza, czy nie ma planow i zostanie mi z nia na 2 h a ty ze szkoly bedziesz miala rzut beretem bo chyba na UJK chodzisz![]() Cytat:
ponadto wyliczyl mi termin porodu tez na 24 lipca. Ostatnia miesiaczke mialam 16 pazdziernika. Ale ja jak sobie liczylam na necie (kalkulatorem) towczoraj wskoczyl mi 12 tydzien i TP na 23 lipca. Dzieki dziewczyny za mile slowa jak pojde 29 stycznia na wizyte to lekarz sie chyba za glowe zlapie jak zobaczy moja wage. Marysia w zlobku, ja zjadlam wlasnie sniadanie i sie obijam. Zaraz chyba ogarne troszke chalupke poki diabla nie ma.
|
|
#1128 |
|
Zadomowienie
|
Dziubek Patryk z tych drobnych dzieci, ale na siatkach ze wzrostem jest wyżej niż w wadze, więc wychodzi, że szczuplaczek
Ostatnio u rodziców specjalnie przeglądałam zdjęcia i widać, że Mały podobny jest do mojego brata w tym wieku Przy czym na pewno oczy (ale nie kolor- bo ten się mu zmienił na niebieski z zielonym trochę, ma mój) mruży identycznie jak mój mąż. Taki mix nasz![]() Brumek współczuję choroby i tego "uwięzienia" w domu Iustyna zdrówka dla Was! Jeszcze się załapiecie na sanki Prezenty dla dziadków? Też myślałam o kubkach dla moich rodziców, a tesciom nie wiem (oni piją tylko w szklankach). Może jakieś laurki zrobimy z odbitymi rączkami i stopkami
|
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
aloha z zaśnieżonego Krakowa
![]() Mme_audrey do lekarza marsz skoro znowu boli! Agu na pewno podejmiecie dobrą decyzję w sprawie mieszkania. z miodem to tylko radzę uważać bo często uczula. zresztą ja cytryny też bym się bała, ale Alę często wysypuje więc jestem ostrożna ![]() Dziubek super, że ze zdrówkiem lepiej! cieszę się, że Szymonkowi jazda na sankach spasowała ![]() my już dzisiaj po spacerze ![]() zawiozłyśmy z Alą Hanię do przedszkola a że śniegu w nocy nasypało i do tego ciepło to jak wróciłam to wyciągnęłam sanki z piwnicy i w drogę ![]() ależ się Ali podobało siedziała jak zaczarowana tylko się podśmiechując od czasu do czasu ![]() miała z nią iść później, ale jakby wyszła na górę i ją rozebrala to za 1,5 godz. nie chciałoby mi się znowu wychodzić a że ciepło to wczesno ranny spacer sobie zrobiłyśmy ![]() ach i Hania dziękuje za pochwały
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa zazdroszcze sniegu
u nas juz wiosna :p w sklepach i kwiaciarniach tulipany, żonkile, żółto i zielono powietrze też juz takie wiosenne, choć w weekend ma podobno sypać ![]() Aaa właśnie Mamad mialam jeszcze Tobie napisać... co do tego szczepienia.. Żadna z Ciebie zła matka! Ty wybierasz dla swojego dziecka to co uważasz dla niego za najlepsze! I uwierz, że co jak co ale pigułom najmniej zależy na zmniejszeniu cierpienia dzieciaków.. ośrodki zdrowia naprawdę nie wciskają troskliwym rodzicom płatnych szczepionek bezinteresownie - słowa znajomej położnej glowa do gory!
|
|
|
|
#1131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a Kuba w przedszkolu nie był między świętami po tej ostatniej chorobie?może cos przyniósł? jak Ci chorują to oboje. Zdrówka. Cytat:
Aż te chłopy ![]() Audrey może lepiej idź do laryngologa. A lekarz rodzinny co mówi? byłaś? AgaG wszystko się dobrze ułoży po twoim powrocie do pracy, zobaczysz ![]() Hej. Dzisiejsza noc przekwękana, byłam bliska podać smoka, ale wytrzymałam. Chyba serio muszę je pociąć i wywalic żeby nie kusiło. U nas piękna pogoda, śniegu brak ale słoneczko od rana świeci. ( aż cały kurz na meblach i panelach widać)
|
|
#1132 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzis jestem zombiak, spalam moze ze 3 godz. Oczywiscie przez Antka. Najpierw nie moglam zasnac, bo troche pokaslywal, az w koncu sie obudzil. Bolal go brzuszek. W ciagu 3 godzin zrobil 4 kupki, obowiazkowo musialo byc na nocnik. Potem jak juz usnal, to za chwile obudzil sie z jakas straszna histeria...
Kaszelek dalej jest, wiec sanki niestety beda musialy poczekac. Nie chce go doprawic, bo bal w sobote, ale pewnie i tak nie pojdziemy
|
|
|
|
#1133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obydwa dzieciaki szczepione standardowo, bez rota, kinga bez pneumo (artur byl i to chyba byla niestety wina jego slabej odpornosci, za duzo na raz)kinga zna nowe slowo: keka (cueKIERKA) ![]() no i na gwałt idzie druga i ostatnia juz dwójka ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-01-09 o 10:12 |
||
|
|
|
#1134 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ząbkowania współczuję Cytat:
Tyle czasu z chorymi dziećmi, kiedy był osłabiony po chorobie, to musiał tak się skończyć ![]() Cytat:
My go mamy brać aż przez 6 dni, ale tylko raz dziennie i w małej dawce. Tzn. 1 doba 5ml, pozostałe dni 4 po 2,5 ml. Cytat:
Bo w nich tyłeczek jest taki zgrabniutki ![]() - Super, ze mu się spodobało Cytat:
Coś w tym musi być, skoro wszystkim dzieciom póki co się podoba ![]() Cytat:
Cytat:
Ciekawe o co chodzi ![]() Dzień dobry ![]() Tymuś szaleje, jemy leki, siedzimy w domku, pijemy kawkę, czytamy książeczki, wycieramy kurze i tak nam mija przedpołudnie. Zaraz karmienie, drzemeczka i od nowa to samo ![]() Oprócz misiów Tymuś ma teraz fazę na samochody. U Was tez tak jest? Takie małe - resoraki, ale trochę większe (ale wyjaśniłam )
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-01-09 o 10:51 |
|||||||
|
|
|
#1135 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili wychodź z krzaczorów
![]()
|
#1136 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Duuużo zdrowia! My mieliśmy Sumamed, wg mnie juz jest wszystko ok, ale mam dziś lub jutro jechać do kontroli do pediatry, czy uszko wyleczone do końca![]() Artysta rośnie Kto powiedział że tylko kredki są do rysowania? Cytat:
dzięki ![]() Współczuje nocy ( ciekawe, co było powodem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
słodziak ![]() dziekuję ![]() Cytat:
pewnie, faza na autka trwa od dawna, samochody to miłość wielka i (na razie ) niezmienna, najlepsze są takie, do których mu sznurek przywiązuję i ciągnie za sobą po całym domu ![]() Sanki też są uwielbiane. NIe wiem z czego to wynika, ale w wózku nie usiedzi spokojnie 5 minut, a na sankach godzinę, dwie i jeszcze mu mało. Na sanki z nim głównie babcia chodzi, więc chłopak już zakodował że jak idą to "baba I-HA", bo robi za konika ciągnąc
|
|
|
#1137 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek, Ania ja obstawiam najbardziej ten brzuszek, czego dowodem sa brzydkie kupki w nocy, na szczescie od rana cisza. Ale dalam mu troche smecty, wiec moze to chwilowy spokoj? Widocznie cos mu nie spasowalo wczoraj. Choc nic podejrzanego nie dostal. Do tego na pewno przeziebienie. Troche kaszle, mam nadzieje, ze teraz chwile pospi, bo mam taki sam plan.
|
|
|
|
#1138 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hejo
p pierwsze to przybiegam życzyć zdrówka puszcam wirualna moc ozdrowienia wszystkim chorującym Cytat:
u nas samochody tez fajne wczorajk w sklepie cocodrillo byliśmy i Jasiek dorwał takie drewniane i jeżdził po całym sklepie Cytat:
![]() no to pięknie się nazywacie Mania&Buda brzmi rewelacyjnie ![]() wsiąknełam w "50 twarzy greya" tak banalna historia i tak obrzydliwie zboczona że wciąga strasznie![]() śmiejemy się z mężem że faceci maja pornole a kobiety takie ksiązki
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Telik ja wczoraj jakoś dobrnęłam do końca, zaintrygowało mnie zakończenie i trochę ciekawi co będzie w cz 2, ale sie nie skuszę.
A te opisy sexu czytałam jednym okiem aby dalej... Nie wiem o co tyle szumu, jest wiele ciekawszych książek. ![]() Aga współczuję nocki... oby to jednak nic poważniejszego i udacie się na bal . Lili drugi raz mam cię wyciągać z krzaków ? co jest? Teraz czytam "złodziejka mojej córki" Spacer mordęga. Wyła pół drogi bo nie zaszłam pod szkołę na plac zabaw, musiałam jej dawać chrupki żeby nie wyła. ( byłyśmy w sklepie) I tak nie wiem czy gardła nie załatwiła, i jeszcze to jedzenie na mrozie. Idę robić tiramisu ( chodzi za mną od 4 dni, naoglądałam się zdjęc na necie z przepisami i mi slina cieknie )
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

zapraszam

Lekkie zmiany na razie, ale jednak. Dostał antybiotyk. Sumamed tym razem. Ktoś go chyba brał, dobrze kojarzę? Lekarz powiedział, że jego zdaniem ten pierwszy był źle dobrany, inaczej tak by się to nie potoczyło.

Sporo osób czekało i nie chciałam ryzykować, żeby Hania coś podłapała. W czwartek pójdziemy, tym razem sama zadzwonię... Za to miałyśmy długaśny spacer i ulepiłyśmy piękną "Gosię" (gąsienicę) ze śniegu.
Na sanki się nie załapałyśmy, bo stoją nieskręcone w piwnicy, a śniegu już jutro chyba nie będzie bo ma być temperatura na plusie, buuuu.

dla dzielnej Hani za odwagę u dentysty

Zakończone: 2
12.06.2010