MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-08, 23:55   #661
Chanel_Coco
Raczkowanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a która była na tym " bejbi blues" -czy coś tam...... ????
Któraś pisała ,że idzie ......
Ja mam ochotę się wybrać, ale u mnie dopiero w przyszłym tyg zaczynają grać.

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Zaraz was nadrobię, tylko wam napiszę, że Michał tak mi się wypychał, że widziałam przez skórę kontur stopy
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 07:40   #662
czarny flamaster
Zadomowienie

Ciężka noc za nami....

Przywykłam już do korka między nogami, że kiepsko jest mi się obracać czy zakładać skarpetki na stojąco, ale w nocy w ogóle nie umiałam spać. Budziłam się miliony raz. Położyłam się koło 23, a do 2.35 już miałam dwie pobudki i wiercenie się. Jeszcze mąż dociskał mnie do ściany i nawet nie miałam się jak obrócić.
Miałam też same głupie sny. Np., że mały kręcił mi się w brzuchu, walił w niego z każdej strony rączkami i nóżkami.

Jejku, nic mi się nie chce....

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 08:20   #663
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaraz was nadrobię, tylko wam napiszę, że Michał tak mi się wypychał, że widziałam przez skórę kontur stopy
o jej - też liczę na to że uda mi się w ciąży zobaczyć coś takiego

karolka280888 - witam

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
ok, oto moje cudo
fakt niezaprzeczalny, że chłop jak nic
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 08:22   #664
bzinka
Zadomowienie

Cześć
W nocy u nas sporo nasypało.
jem śniadanko w pracy i zabieram się za robotę.
Mam trochę zły humor bo wydaje mi się,że na piersi koło sutka robi mi się pierwszy rozstęp pojawił się taki czerwony jakby pasek/odcisk to pewnie początek a smaruję mustelą 2 razy dziennie, ech.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 08:27   #665
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a ja bym zobaczyla te trzy kreseczki bo nie wiem jak wygladają na usg
ja też nie wiem
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 08:30   #666
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
więc wcześniej pisałam ..... i teraz dokańczam .byłam w h&m-ie a tam wyprzedaże ... więc oglądając ciuszki ciążowe wpadłam na genialny pomysł - ponieważ koszulki dla karmiących są taaakie paskudne a w tym sklepie były sukieneczki przecenione z 59.90 na 30 zł to właśnie te sukieneczki będą moimi koszulami do szpitala.... mają z przodu na biuście taki materiał ściągany na gumkach-elastyczny ,że tylko ściągnę to w dół i mogę bez obaw karmić a do tego jest to tak elastyczne ,że biust mi może jeszcze rosnąć i rosnąć a i tak się zmieści....
kupiłam 3 w rozmiarze M
nestelle ślicznie wyglądasz i fajne te sukieneczki ja ostatnio kupiłam dwie koszule nocne nawet nawet, ale też nie lubię spać w koszulach choć teraz w ciązy od 1,5 tygodnia śpię i zaczęłam się przyzwyczajać i nawet majteczek nie muszę mieć a kiedyś to jak spałam w koszulce bez to w nocy budziłam się by gatki założyć bo dziwnie mi było

strippi ale cudownie udało ci się uwiecznić ten moment
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 08:32   #667
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
ja też nie wiem
Dziewczyny ja wam poszukam jak wrócę do domu po pracy, bo powinnam to mieć na zdjęciu z któregoś usg, nawet zaznaczone strzałką przez lekarza

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 08:35   #668
oliwka__
Zakorzenienie

Tak poza tym dzień dobry

Ja właśnie jem śniadanko w pracy bo rano byłam na pobraniu krwi i jakie se badania strzeliłam hehe mocz, morfologie ogólną w tym cukier, żelazo, transferyna, magnez i potas

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja wam poszukam jak wrócę do domu po pracy, bo powinnam to mieć na zdjęciu z któregoś usg, nawet zaznaczone strzałką przez lekarza
Nam też lekarz pokazywał ale szczerze mówiąc ja nic tam nie widziałam a na połówkowym to już "no proszę jakie śliczne wargulki mamy" a my z tż takie miny tak tak ale nic nie widziałam wiem w którym momencie je pokazuje na filmiku ale ile bym go razy nie oglądała to nie widzę a pozatym schizy dostaję więc przestałam oglądać jak podczas podglądania z koleżanką ubzdurałam sobie że w jednej rączce paluszków małej nie widać jak było przełączone na 4d
Stary 2013-01-09, 08:40   #669
czarny flamaster
Zadomowienie

Tak sobie wczoraj kombinowałam nad albumem mojego maleństwa. Są tam miejsca na zdjęcia USG, a ja mam jedno Jeszcze z 5 tc gdy mały był tylko kuleczką. Jednak robiłam sobie, w miarę regularnie zdjęcia rosnącego brzuszka. Myślicie, że fajnie by bylo jakbym wywołała je, podpisała i umieściła mu w albumie? Niektóre są kiepskiej jakości, bo robione telefonem, ale chyba lepsze to niż nic

U nas za oknem ponuro, trochę sypie. Gaz mi wyłączyli i nawet herbaty sobie nie zrobię....

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2013-01-09, 08:45   #670
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
więc wcześniej pisałam ..... i teraz dokańczam .byłam w h&m-ie a tam wyprzedaże ... więc oglądając ciuszki ciążowe wpadłam na genialny pomysł - ponieważ koszulki dla karmiących są taaakie paskudne a w tym sklepie były sukieneczki przecenione z 59.90 na 30 zł to właśnie te sukieneczki będą moimi koszulami do szpitala.... mają z przodu na biuście taki materiał ściągany na gumkach-elastyczny ,że tylko ściągnę to w dół i mogę bez obaw karmić a do tego jest to tak elastyczne ,że biust mi może jeszcze rosnąć i rosnąć a i tak się zmieści....
kupiłam 3 w rozmiarze M
No mysle, że będziesz najbardziej seksowną mamusią na porodówce w tych sukieneczkach! ale pomysł super!

Cytat:
......... czekając w kolejce do przymierzalni- na wolną kabinę ,przepuściła mnie dziewczyna stojąca przede mną . grzecznie podziękowałam i weszłam do środka - a kubuś mnie pyta :
" dlaczego ta pani nas przepuściła?",więc tłumaczę mu ,że z grzeczności przepuszcza się kobiety w ciąży bo może im być ciężko dłużej stać....
a on na to : " a skąd ona wiedziała ,że jesteś w ciąży???"
.....

Za to mój mąż się nie popisał ..... wychodząc z centrum handlowego ,przechodząc przez drzwi obrotowe w środku była szklana witryna z manekinami w prześwitującej bieliżnie .... tak się zagapił ,że prawie wpadł na te drzwi.....
więc doszło do tego , że mój tż ogląda się już nawet za...... manekinami .....
hahaha!

Cytat:
Napisane przez karolka280888 Pokaż wiadomość
O to badanie CMV pytałam dlatego gdyż moja gin ma dość dziwne podejście do pacjentek np. cały czas namawia mnie na zrobienie USG 4d bo jak twierdzi to usg wykrywa wady serca i inne u dziecka...tyle tylko że jest drogie i kosztowne (250 zł) natomiast robi je jej koleżanka. Wspólnie z mężem postanowiliśmy nie robić 4d zrobiła jedynie połówkowe w 20 tc i wyszło wszystko ok wczoraj na wizycie zapytała czy będe robiła to 4d powiedziałam że nie to mnie znowu zaczęła straszyć i już sama nie wiem może dla świętego spokoju warto? Wspomniałam też że miałam jazdę z tarczycą otóż zleciła mi badanie TSH w 16 tc i wyszło że mam TSH-5,54 przy normie 4,2 od razu nastraszyła mnie kazała szukać endokrynologa i niby dała mi skierowanie ale najbliższy termin okazał się być w czerwcu a ja tp mam na 20 kwietnia, sama też się naczytałam i poleciałam prywatnie endo przepisała euthyrox i kazała badać ft4 atp-o a-tg są w normie jednak do końca ciąży muszę brać euthyrox i badać ft4 oraz brać jodid 200 do końca karmienia...co ja wtedy przeżyłam jak się naczytałam o skutkach jakie może mieć niedoczynność na dziecko...dalej mam strach czy bedzie zdrowe itd. ale to chyba jak każda z Was. prosze o wyrozumiałość dotąd nie udzielałam się na żadnym forum i mam słabe doświadczenie a tak sobie pomyślałam fajnie popisać z kimś kto też jest w ciąży i ma te same problemy
Hmmmm nie powinna Cie straszyć gin to nieprofesjonalne. Powinna tylko powiedziec co ewentualnie byłoby zbadane na takim 4d. Ale jak normalne wyszło ok to chyba nie ma sensu na siłę wydawać kasy której i tak nie macie. Może ma jakiś układ z tą koleżanką i dzielą się kasą z pacjentek na pół.

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Ja już po szkole. Zajęcia trwają planowo 3h, ale często się przedłużają.
Położna strzela informacjami jak z karabinku. Muszę zacząć chyba notować.
Najciekawsze, co zapamiętałam:
1. Nie ma czegoś takiego jak matka karmiąca na diecie. Karmiąc, należy normalnie się odżywiać. W nielicznych przypadkach pojawia się alergia pokarmowa. Bardzo często jak się pojawiają krostki na buzi, to to nie jest od jedzenia i od tego co matka niby zjadła, tylko może to być reakcja kontaktowa na coś, z czym się dziecko zetknęło (np. tkaniny), bądź trądzik noworodkowy, który też zdarza się często i jest całkiem normalny.
2. Można spać na obu bokach, nie tylko na lewym. Na plecach jak najrzadziej. Na prawym można spać np. w sytuacji, gdy dziecko ułożone jest tak, że ma plecki po prawej stronie (no to nie będzie przecież spać podpierając się kończynami) i ogolnie, jezeli nam tak wygodnie.
3. Masując punkty spustowe na karku (takie jakby grudki, trzeba je wyczuć), można określić próg bólu u danej osoby. Jak przy uciskaniu punktu bardzo boli, to i poród może być bolesny.
Gdzie to jest dokładnie zlokalizowane??? bardzo interesujące!!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 08:51   #671
maria28
Kniaginia

Dzień dobry

Nie mogę się ruszyć. Zakwasy mam po wczorajszych ćwiczeniach w SR

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Gdzie to jest dokładnie zlokalizowane??? bardzo interesujące!!!!
Znajdują się. m.in. pomiędzy szyją i barkiem, po obu stronach szyi. Trzeba złapać tam fałd skóry i da się wyczuć takie zgrubienie małe. Ale to ktoś musi nam zrobić, samemu trudno.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 08:56   #672
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry
Cytat:
kupiłam 3 w rozmiarze M
Ale Ty jesteś pomysłowa, super te sukienki - pizamki A one leżały
na dziale dla ciężarnych?

Cytat:
O to badanie CMV pytałam dlatego gdyż moja gin ma dość dziwne podejście do pacjentek np. cały czas namawia mnie na zrobienie USG 4d bo jak twierdzi to usg wykrywa wady serca i inne u dziecka...tyle tylko że jest drogie i kosztowne (250 zł) natomiast robi je jej koleżanka. Wspólnie z mężem postanowiliśmy nie robić 4d zrobiła jedynie połówkowe w 20 tc i wyszło wszystko ok wczoraj na wizycie zapytała czy będe robiła to 4d powiedziałam że nie to mnie znowu zaczęła straszyć i już sama nie wiem może dla świętego spokoju warto? Wspomniałam też że miałam jazdę z tarczycą otóż zleciła mi badanie TSH w 16 tc i wyszło że mam TSH-5,54 przy normie 4,2 od razu nastraszyła mnie kazała szukać endokrynologa i niby dała mi skierowanie ale najbliższy termin okazał się być w czerwcu a ja tp mam na 20 kwietnia, sama też się naczytałam i poleciałam prywatnie endo przepisała euthyrox i kazała badać ft4 atp-o a-tg są w normie jednak do końca ciąży muszę brać euthyrox i badać ft4 oraz brać jodid 200 do końca karmienia...co ja wtedy przeżyłam jak się naczytałam o skutkach jakie może mieć niedoczynność na dziecko...dalej mam strach czy bedzie zdrowe itd. ale to chyba jak każda z Was. prosze o wyrozumiałość dotąd nie udzielałam się na żadnym forum i mam słabe doświadczenie a tak sobie pomyślałam fajnie popisać z kimś kto też jest w ciąży i ma te same problemy
Skoro Twoja lekarka zrobiła Ci usg połówkowe to nie szłabym już na to 4d. Mój lekarz nie robi połówkowych itp więc byłam na takim 4d za 200zł
I pisz z nami często
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 09:02   #673
Chanel_Coco
Raczkowanie

Witam się i zmykam na aerobik
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 09:10   #674
oliwka__
Zakorzenienie

jejqqqq ale ja mam dziś lenia totalnego nic kompletnie nic mi się nie chce a pracować trzeba
Stary 2013-01-09, 09:10   #675
OtTakaJa
Zakorzenienie

Mam kamyka w nerce, stan zapalny się robi, przez tydzień mam brać leki, zrobić jeszcze raz badania i jeśli się nie poprawi to szpital

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 09:11   #676
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
strippi ale cudownie udało ci się uwiecznić ten moment
oj niestety nie, bo to było już wieczorem, tel się ładował, a aparat w szafie schowany. Chyba zacznę nosić aparat cały czas ze sobą.
Ostatnio Michał przechodzi sam siebie tak się rozpycha że masakra, to Julka się tak nie rozpychała, a miałam brzuch mniejszy o połowę.
Mam nadzieję, że nie daje mi do zrozumienia, że mój brzuch ma jeszcze urosnąć
Stary 2013-01-09, 09:13   #677
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry znad kawusi

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Super wózek a psina cuda
Ja się zastanawiam jak moje maleństwo (ważące 43 kg i wielkości małego cielaka ) zareaguje na dziecko..

Aaa u nas dzisiaj równo 30 tydzień!
dzieki
i gratuluje 30 tygodnia
a ty chyba masz bernenczyka, tak? (jakos tak zakodowalam sobie w pamieci),, najczesciej psy dobrze reaguja nanowego czlonka rodziny.. ja sie nie martwie, gdyz znam mojego psa i wiem, jak reaguje w roznych sytuacjach.. na pewno z maluszkiem beda fajnymi kompanami (zwlaszcza jak cos ze stolu bedzie regularnie spadac na podloge )..

jedyne co musze ewentualnie przecwiczyc to skakanie przy powitaniu.. choc ja to lubie, to z maluszkiem na reku moze nie byc latwo z psem skrobiacym po nogach

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Nad tym samym się zastanawiam. Moja też skacze bardziej jak leze na boku i mam wrazenie, że jest jej bardzo niewygodnie!

Super! znajomi mają ale inny model i bardzo sobie chwalą
mi lekarz radzil, jak sie martwie, czy maluch sie rusza, zeby wlasnie polozyc sie i przekrecic albo na jeden albo drugi bok i chwile poczekac.. maluch powinien wtedy byc aktywny

na pewno bedziemy tez zadowoleni.. juz sie nie moge doczekac maluszka
Cytat:
Hej, weszłam tylko na chwilkę żeby dać znac - wszystko ok i widzielismy siusiaka w koncu, nawet jest fotka. Maly wazy juz ponad 1 kg I mamy nawet filmik jak sobie ziewa prosto w "kamerke" Slicznosci mamusi

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
wg mnie spij na boku tylko podłóż cos pod nogi. bo na plecach własnie jest najgorzej. w wielu miejsach można znaleźć info ze jest ucisk na zyłe a to niebezpieczne.
a ja sie w nocy nieswiadomie bardzo czesto przekrecam na plecy.. maz mnie wtedy kluje w bok, gdyz zaczynam mocno chrapac... przed ciaza nie mialam raczej problemow z chrapaniem (tylko jak nos byl przytkany czy jakies inne ekstremalne sytuacje )

w ogole to jakos niewygodnie mi sie spi.. i zamiast lapac energie w nocy, to budze sie czesto, wierce przekrecam.. i rano wstaje niewyspana
Cytat:
ok, oto moje cudo

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
wstydzę się pokazywać moje piżamki - szczególnie, że jedna jest w... panterkę Jak tż ją zobaczył to leżał na podłodze ze śmiechu a mi sie podoba... taka fajna odcięta pod biustem z marszczeniami na brzuch i ładny rękawek a tak serio to w sklepie wyglądała, że jest w kwiatuszki.. w taką łączkę - dopiero w domu się kapnęłam, że to panterka
a ja tez szukam jakies niedrogich koszul i nic nie moge znalezc
chyba pozostaje mi szukac na ebayu..

delikatna panterka nie jest taka zla

Cytat:
szczęściara !
Stary 2013-01-09, 09:14   #678
Malpka
Zakorzenienie

hej
witam was i zaczynam nadrabiać u mnie dziś szaro buro, brakuje mi słońca

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
nie to nie jest z tarczyca to sa przeciwciała na cytomegalię wirus.
z tarczycą jest anty TG i antyTPO :p
jak widać nie znam się

Cytat:
Hej, weszłam tylko na chwilkę żeby dać znac - wszystko ok i widzielismy siusiaka w koncu, nawet jest fotka. Maly wazy juz ponad 1 kg I mamy nawet filmik jak sobie ziewa prosto w "kamerke" Slicznosci mamusi

Lece cos zjesc, zawsze mega wyglodniala jestem po tych wizytach
za siusiaka

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
dzięki Wam za porady
zaczynam kuracje - a mąż już syropek z cebuli i czosnku zrobił nie cierpię - ale w tym przypadku z tz nie ma dyskusji
ja Julce robie te syropy z cebuli i z czosnku i ona pije ale mnie na sam zapach odrzuca chyba bym nie wypiła

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Ja ciągle o tym myśle bo np. dziś w nocy to wydawało mi się że robie mu krzywde albo że go przygniatam, może to głupie ale jak położyłam sie na prawy bok to automatycznie zaczął mnie mocno kopać w ten bok pod spodem jakbym na nim leżała, a jak sie obróciłam na lewy bok to zaczął szybko kopać w lewy bok jakby mu nie pasowało takie leżenie... i tak przeleżałam całą noc na plecach .. spaniem tego nie nazwe bo ciągle mnie kopał. A znowu jak poleże dłuzej na plecach to mnie brzuch ciagnie i nie przyjemnie sie napina. I jak tu dogodzić jemu i sobie ?
fajnie to brzmi, bawił się z tobą i cię zaczepiał i krzywdy mu nie robisz na pewno nawet jak ci puka w ten bok na którym leżysz

Cytat:
super !

Cytat:
kupiłam 3 w rozmiarze M
super pomysł i jak fajnie w nich wyglądasz

Cytat:
......... czekając w kolejce do przymierzalni- na wolną kabinę ,przepuściła mnie dziewczyna stojąca przede mną . grzecznie podziękowałam i weszłam do środka - a kubuś mnie pyta :
" dlaczego ta pani nas przepuściła?",więc tłumaczę mu ,że z grzeczności przepuszcza się kobiety w ciąży bo może im być ciężko dłużej stać....
.....

Za to mój mąż się nie popisał ..... wychodząc z centrum handlowego ,przechodząc przez drzwi obrotowe w środku była szklana witryna z manekinami w prześwitującej bieliżnie .... tak się zagapił ,że prawie wpadł na te drzwi.....
więc doszło do tego , że mój tż ogląda się już nawet za...... manekinami .....

mąż też dobry

Cytat:
4d wcale nie jest obowiązkowe i nie pokaże nic więcej chce kobitka kase wydębić i tyle a jak cię coś niepokoi to pójdź na zwykłe usg ale do innego lekarza niech dodatkowo wszystko obada

Cytat:
o fajne bardzo, chyba ja sobie tez jutro do hm zajde, fajnie byloby miec taka sukienke, na po szpitalu tez. Osttanio zaczelam wybiegac myslami co bedzie potem - potrzebne sa jakies rzeczy rozpinane, czy wlasnie elastyczne w dekoldzie. No bo karmic jakos trzeba, za kazdym razems ie rozbierac, to jakas masakra co :/
później w domu to wystarczy że bluzke podniesiesz do góry i możesz karmić najgorzej przy karmieniu to w sukienkach chodzić bo jak podnosisz od dołu to cały tyłek widać chyba że właśnie sukienka z guzikami

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
stem antykoszulkowa, nienawidzę spać w koszulkach, sexi piżamkach- po prostu nie. Dla mnie krótkie spodenki ewentualnie jakieś luźniejsze gatki i bluzka.
Jak rodziłam Oliwkę to od razu mi chłopfajne i jak Ci ładnie w nich....

Ja to w ogóle mam dylemat bo ja je do szpitala dowoził podkoszulek i cienkie bawełniane spodnie. Nie byłam w stanie chodzić w koszulkach.
I kurcze teraz są jakieś majtki jednorazowe, siateczkowe (pisze jak jakiś jaskiniowiec w sumie) - ja ubrałam zwykłe majtki na tyłek i było ok, te grube podkłady (podpaski) miałam ze sobą, ale użyłam tylko jednej sztuki- przysięgam nie byłam w stanie z tym cudakiem chodzić, siedzieć, miałam wrażenie że muszę stawiać szeroko nogi, więc chłop mi dowiózł zwykłe podpaski (jakis straszny dziwak ze mnie....)
co do jednorazowych majtek to wcale ich nie trzeba ale u mnie w szpitalu ganiali za zwykłe a za te siateczkowe nie no i w razie poplamienia wyrzucasz i ci nie szkoda
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 09:16   #679
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
jestem ZAŁAMANA

drugi raz w życiu BUDYŃ mi nie wyszedł a w dodatku przypaliłam Garnek

a taka ochotę miałam na niego buuuu
Stary 2013-01-09, 09:23   #680
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Malpko dzięki też wybiorę większy choć mniejszy ma taką fajną otoczkę ale biorę praktyczniejszy.

jolanT śliczne łóżeczko Wy już macie złożone a ja nawet kupionego nie mam nawet do końca wybranego a mamy prawie ten sam termin

Moderna śliczny wózek a kolor fantastyczny i te owieczki bardzo mi się podoba

Moderna ja ostatnio robię sorbet malinowy kupuję mrożone malinki w lidlu 0,5 kg i z całej paczki robię i akurat na 2 porcje wystarcza 1 dla mnie druga dla tż i tak na przemian z sorbetem truskawkowym pyszne lepsze niż kupne

Mi6ka a do kogo chodzisz w Poznaniu jeśli mogę spytać. I do którego kardiologa idziesz jak możesz podać również.
Ja mam w piątek wizytę i mam mieć robione pierwsze ktg ale echa też nie miałam takiego szczegółowego robionego.

hej, ten kardiolog to Dr. Mroziński - jutro mam wizytę, to powiem jak było. A lekarza mam z Polnej, Kądziołka. Generalnie nie mialas, bo normalnie sie nie robi. Robi sie jesli: a) masz wskazania genetyczne, Ty albo mąż jesteście chorzy na serce, cukrzyce, macie jakas powazniejsza wade b) jak na USG wyjdzie cos niepokojacego dotyczacego serduszka
Ale ja wyszlam z zalozenia, ze nie tylko ludzie chorzy (przypadek a) maja chore dzieciaczki i tak sobie wbilam do glowy, ze ide.

A Ty skad masz lekarza? Gdzie chcesz rodzic?

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

A tak ogólnie to dzien dobry laseczki Ja na glodniaka szybki makeup i lece do szpitala na badania. Jeszcze pare godzin na czczo, ehhh :/

Milego dnia
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 09:25   #681
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mam kamyka w nerce, stan zapalny się robi, przez tydzień mam brać leki, zrobić jeszcze raz badania i jeśli się nie poprawi to szpital
Oj biedna, mam nadzieję, że tabletki pomogą i obejdzie się bez szpitala
Stary 2013-01-09, 09:25   #682
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
nestelle wyobraź sobie, że ja chyba też własnie w ciąży tak jak Malpka dorobię się w końcu firanek i karniszy Jak że mamy okna od ulicy i jak są odsłonięte a akwarium świeci dużo widać żeby nie powiedzieć wszytsko a na przeciwko mamy takich sąsiadów że nie ważne czy -20 czy +35 to stoją przed domem albo w oknach siedzą i normalnie wszystko widza i wiedza. A mi do naszego wystroju mieszkania nie pasują żadne i w tym tygodniu ma przyjechać polecona babeczka dekoratorka której może uda się coś mi zaproponować póki co w kwietniu 3 lata bez firanek
no to trzymam kciuki za firanki nam w styczniu 2 lata mijają jak sie wprowadziliśmy ja do swojej musze jeszcze taśmę wszyć ale to już po remoncie łazienki bo teraz mi sie jeszcze zakurzy

Cytat:

Aaa i podac mi 6 cyfer jutro w Lotto u mnie kumulacja 250 MLN nok do wygrania.
no to trzymam kciuki za wygraną pod warunkiem że coś nam tu skapnie
Stary 2013-01-09, 09:29   #683
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam 3 w rozmiarze M
slicznie wygladasz w tych sukienkach
no i swietny pomysl, zamiast koszuli nocnej..
widze, ze w h&m wyciagneli na wyprzedaze kolekcje letnia
moze wstapie w weekend

Cytat:
.....

Cytat:
troche dziwne z tym usg 4D.. gdyz takie usg nie ma wartosci diagnostycznej (tak cezsto mowia lekarze) i wady serca mozna tez wykryc na normalnym usg..
Cytat:
z tego co mi sie wydaje susiaka miala pokaza Sorceresss ale jak chcecie pokaze wam mojego poterznego - chociaz fotka byla robiona jak bylam w PL czyli dzien przed 24 tygodniem
no i jest armata
Cytat:
Moderna śliczny wózek a kolor fantastyczny i te owieczki bardzo mi się podoba

Moderna ja ostatnio robię sorbet malinowy kupuję mrożone malinki w lidlu 0,5 kg i z całej paczki robię i akurat na 2 porcje wystarcza 1 dla mnie druga dla tż i tak na przemian z sorbetem truskawkowym pyszne lepsze niż kupne
dzieki
tez kupuje mrozone maliny
musze dzis kupic.. wczoraj zapomnialam, a bylismy wieczorem na zakupach
Stary 2013-01-09, 09:30   #684
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Ja już po szkole. Zajęcia trwają planowo 3h, ale często się przedłużają.
Położna strzela informacjami jak z karabinku. Muszę zacząć chyba notować.
Najciekawsze, co zapamiętałam:
1. Nie ma czegoś takiego jak matka karmiąca na diecie. Karmiąc, należy normalnie się odżywiać. W nielicznych przypadkach pojawia się alergia pokarmowa. Bardzo często jak się pojawiają krostki na buzi, to to nie jest od jedzenia i od tego co matka niby zjadła, tylko może to być reakcja kontaktowa na coś, z czym się dziecko zetknęło (np. tkaniny), bądź trądzik noworodkowy, który też zdarza się często i jest całkiem normalny.
2. Można spać na obu bokach, nie tylko na lewym. Na plecach jak najrzadziej. Na prawym można spać np. w sytuacji, gdy dziecko ułożone jest tak, że ma plecki po prawej stronie (no to nie będzie przecież spać podpierając się kończynami) i ogolnie, jezeli nam tak wygodnie.
3. Masując punkty spustowe na karku (takie jakby grudki, trzeba je wyczuć), można określić próg bólu u danej osoby. Jak przy uciskaniu punktu bardzo boli, to i poród może być bolesny.
ciekawe info przynosisz..

Cytat:

dobrze, że wiesz co to i masz leki, na pewno pomogą..

Cytat:
Ostatnio Michał przechodzi sam siebie tak się rozpycha że masakra, to Julka się tak nie rozpychała, a miałam brzuch mniejszy o połowę.
mój też się strasznie rozpycha i to tak, że boli..
mam wrażenie, że chce się za wszelką cenę z brzucha wydostać!

dzień dobry, my dziś kończymy równo 31 tc!
32 rozpoczynamy od jutra.. normalnie szok, że to tak szybko leci..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 09:34   #685
Moderna
Zakorzenienie

nadrobilam... 4 strony od wczoraj popoludniu choc czuje, ze i tak cos pominelam

Cytat:
oby szpital nie byl konieczny

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-01-09 o 09:36
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 09:36   #686
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Tak sobie wczoraj kombinowałam nad albumem mojego maleństwa. Są tam miejsca na zdjęcia USG, a ja mam jedno Jeszcze z 5 tc gdy mały był tylko kuleczką. Jednak robiłam sobie, w miarę regularnie zdjęcia rosnącego brzuszka. Myślicie, że fajnie by bylo jakbym wywołała je, podpisała i umieściła mu w albumie? Niektóre są kiepskiej jakości, bo robione telefonem, ale chyba lepsze to niż nic

U nas za oknem ponuro, trochę sypie. Gaz mi wyłączyli i nawet herbaty sobie nie zrobię....
a czemu ci gaz wyłączyli i tylko 1 fotke masz z usg? a to na połówkowym nie dali ci żadnej? A fotka brzuszka pewnie ze moze byc

Cytat:
trzymam kciuki za poprawę

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Stary 2013-01-09, 09:45   #687
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,

Cytat:
...w ogóle się z tym nie zgadzam.......
dieta to sposób odżywiania .Na samym początku układ trawienny dziecka nie jest przygotowany na wszystko - dlatego są produkty których się unika przez krótszy lub dłuższy czas.... są produkty które mogą wywołać alergię ale nie tylko o to chodzi. Krostki,wysypka ,zaczerwienienie to pikuś. Może wystąpić ból brzuszka,kolka, kłopoty z wypróżnianiem..... Osobiście uważam ,że należy być ostrożnym . Ale pewnie znajdą się takie mamy które zaraz powiedzą ,że dzieci jadły dosłownie wszystko i nic takiego nie było .(osobiście znam dziecko które w wieku 7 mies. jadło w mc donaldzie ; , kaszanki i śledzie ....ale jednak jej mama miała takie podejście ,że nawet w ciąży popalała,piła po pół piwka czasem ,red bulla, i co 2- 3 noc 2 litry coli .Dziewczynka jest zdrowa, nie licząc przypadku ,że raz dostała tyle czekolady ,że kupki przez tydzień nie mogła zrobić)Tak też bywa - ja jednak bywam z tym ostrożna - ograniczam,uważam ... u mnie nigdy nie było kolek,problemów trawiennych , niczego - nawet ząbki wychodziły bezboleśnie . Do teraz dzieci nie chorują . Czyja w tym zasługa - nie wiem..... Ale ja uważam na jedzonko.
Cytat:
nestelle wyobraź sobie, że ja chyba też własnie w ciąży tak jak Malpka dorobię się w końcu firanek i karniszy Jak że mamy okna od ulicy i jak są odsłonięte a akwarium świeci dużo widać żeby nie powiedzieć wszytsko a na przeciwko mamy takich sąsiadów że nie ważne czy -20 czy +35 to stoją przed domem albo w oknach siedzą i normalnie wszystko widza i wiedza. A mi do naszego wystroju mieszkania nie pasują żadne i w tym tygodniu ma przyjechać polecona babeczka dekoratorka której może uda się coś mi zaproponować póki co w kwietniu 3 lata bez firanek
... może rolety ozdobne ???
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ale Ty jesteś pomysłowa, super te sukienki - pizamki A one leżały
na dziale dla ciężarnych?
tak one są z działu "mama".
Cytat:
.... wszystko możliwe ,że ma nadzieję na większe lokum - troszkę czasu jeszcze zostało .....

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
to trzymam za poprawę !
Cytat:
Stary 2013-01-09, 09:48   #688
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
tez kupuje mrozone maliny
musze dzis kupic.. wczoraj zapomnialam, a bylismy wieczorem na zakupach
A ja wyciągnę z lodówki mam 3 koszyki po 2kg zamrożone czyli 6kg malin
Stary 2013-01-09, 09:48   #689
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a czemu ci gaz wyłączyli i tylko 1 fotke masz z usg? a to na połówkowym nie dali ci żadnej? A fotka brzuszka pewnie ze moze byc
Coś tam z tym gazem robią, nie wiem, nie znam się )

Wiesz, ja dopiero teraz byłam na 4 USG, bo nie widzę potrzeby chodzenia częściej. Na połówkowym byliśmy tak szczęśliwi jak powiedział nam, że to chłopaczek jest, że zapomnieliśmy o zdjęciu, hehe. A tak chodzę do szpitala na NFZ i oni nie maja papieru Lekarz proponował mi pójść na 4D, ale trochę szkoda mi pieniędzy na nie. W końcu za 10 tyg i tak zobaczę małego

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2013-01-09, 09:49   #690
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
jejqqqq ale ja mam dziś lenia totalnego nic kompletnie nic mi się nie chce a pracować trzeba
hehe ja tak miałam wczoraj, na szczęście byłam sama w domku, wiec jak to było mogłam być 'nieużytkiem rolnym'

Cytat:
o mój boshe !!! trzymam byś wyzdrowiała

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
no to trzymam kciuki za wygraną pod warunkiem że coś nam tu skapnie
bez cyferkow nie skapnie
w sumie zachłanna nie jestem, ale ost oglądałam na finie mieszkania na sprzedaż i jest takie jedno co mi się podoba no ale prawie 2mln nok, wiec minimum musiałabym ze 5 wygrać - bo przecież jeszcze inne rzeczy trza kupić zwiedzić - zaoszczedzic

wiec witam was znad śniadanie - dziś serwuje 2 kromeczki żółty ser i salami może nie będę żałowała tego wyboru
jak zjem trza się szybko ogarnąć iść do lekarza zamówić wizytę a później do pracy na szkolenie od 12do14 a potem aaaaa przejdę się do innego sklepu gdzie maja wózki może znajdę podobny do tego co chce a tanszy bo w sumie 8tys nok jakoś mi sie nie widzi dać, no chyba ze faktycznie siostra dołoży te 3tys jak mówiła to Uwentualnie sie skusze

moja noc była dziś nocą wędrowną .. nie wiem ile razy bylam siku, po 5 razy przestałam liczyć , modlilam sie by tylko Agi i Krzysia nie pobudzić przez te chodzenie w te i we twe - no ale coz taki nas urok.

napisałam mamie lista na NK ze ten plan porodu sobie napisałam. a ona mi ** ooo to już tak to poszło do przodu ze można sobie wybierać co sie chce, no ale ja was 3 urodziłam i dałam rade - wiec ty tez dasz, ew możesz mnie mocno na za rękę ścisnąć jak cie będzie bolec - tylko nie połam, bo chce wnusia na rekach nosić ** - cala moja kochana mamusia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości