|
|
#661 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#662 |
|
Zadomowienie
|
Ciężka noc za nami....
Przywykłam już do korka między nogami, że kiepsko jest mi się obracać czy zakładać skarpetki na stojąco, ale w nocy w ogóle nie umiałam spać. Budziłam się miliony raz. Położyłam się koło 23, a do 2.35 już miałam dwie pobudki i wiercenie się. Jeszcze mąż dociskał mnie do ściany i nawet nie miałam się jak obrócić. Miałam też same głupie sny. Np., że mały kręcił mi się w brzuchu, walił w niego z każdej strony rączkami i nóżkami. Jejku, nic mi się nie chce....
|
|
|
#663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
karolka280888 - witam ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- fakt niezaprzeczalny, że chłop jak nic
|
|
|
#664 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
W nocy u nas sporo nasypało. jem śniadanko w pracy i zabieram się za robotę. Mam trochę zły humor bo wydaje mi się,że na piersi koło sutka robi mi się pierwszy rozstęp pojawił się taki czerwony jakby pasek/odcisk to pewnie początek a smaruję mustelą 2 razy dziennie, ech.
|
|
#665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() strippi
|
|
|
|
|
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja wam poszukam jak wrócę do domu po pracy, bo powinnam to mieć na zdjęciu z któregoś usg, nawet zaznaczone strzałką przez lekarza
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak poza tym dzień dobry
Ja właśnie jem śniadanko w pracy bo rano byłam na pobraniu krwi i jakie se badania strzeliłam hehe mocz, morfologie ogólną w tym cukier, żelazo, transferyna, magnez i potas ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
a na połówkowym to już "no proszę jakie śliczne wargulki mamy" wiem w którym momencie je pokazuje na filmiku ale ile bym go razy nie oglądała to nie widzę a pozatym schizy dostaję więc przestałam oglądać jak podczas podglądania z koleżanką ubzdurałam sobie że w jednej rączce paluszków małej nie widać jak było przełączone na 4d |
|
|
|
|
|
#669 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie wczoraj kombinowałam nad albumem mojego maleństwa. Są tam miejsca na zdjęcia USG, a ja mam jedno
Jeszcze z 5 tc gdy mały był tylko kuleczką. Jednak robiłam sobie, w miarę regularnie zdjęcia rosnącego brzuszka. Myślicie, że fajnie by bylo jakbym wywołała je, podpisała i umieściła mu w albumie? Niektóre są kiepskiej jakości, bo robione telefonem, ale chyba lepsze to niż nic ![]() U nas za oknem ponuro, trochę sypie. Gaz mi wyłączyli i nawet herbaty sobie nie zrobię....
|
|
|
#670 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bardzo interesujące!!!!
|
|
|
|
#671 |
|
Kniaginia
|
Dzień dobry
![]() Nie mogę się ruszyć. Zakwasy mam po wczorajszych ćwiczeniach w SR ![]() Znajdują się. m.in. pomiędzy szyją i barkiem, po obu stronach szyi. Trzeba złapać tam fałd skóry i da się wyczuć takie zgrubienie małe. Ale to ktoś musi nam zrobić, samemu trudno. |
|
|
|
|
#672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
Cytat:
A one leżałyna dziale dla ciężarnych? Cytat:
I pisz z nami często
|
||
|
|
|
|
#673 |
|
Raczkowanie
|
Witam się
i zmykam na aerobik
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
jejqqqq ale ja mam dziś lenia totalnego
nic kompletnie nic mi się nie chce |
|
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Mam kamyka w nerce, stan zapalny się robi, przez tydzień mam brać leki, zrobić jeszcze raz badania i jeśli się nie poprawi to szpital
|
|
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
oj niestety nie, bo to było już wieczorem, tel się ładował, a aparat w szafie schowany. Chyba zacznę nosić aparat cały czas ze sobą.
Ostatnio Michał przechodzi sam siebie tak się rozpycha że masakra, to Julka się tak nie rozpychała, a miałam brzuch mniejszy o połowę. Mam nadzieję, że nie daje mi do zrozumienia, że mój brzuch ma jeszcze urosnąć
|
|
|
#677 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry znad kawusi
Cytat:
![]() i gratuluje 30 tygodnia a ty chyba masz bernenczyka, tak? (jakos tak zakodowalam sobie w pamieci),, najczesciej psy dobrze reaguja nanowego czlonka rodziny.. ja sie nie martwie, gdyz znam mojego psa i wiem, jak reaguje w roznych sytuacjach.. na pewno z maluszkiem beda fajnymi kompanami (zwlaszcza jak cos ze stolu bedzie regularnie spadac na podloge )..jedyne co musze ewentualnie przecwiczyc to skakanie przy powitaniu.. choc ja to lubie, to z maluszkiem na reku moze nie byc latwo z psem skrobiacym po nogach ![]() Cytat:
na pewno bedziemy tez zadowoleni.. juz sie nie moge doczekac maluszka ![]() Cytat:
Cytat:
(tylko jak nos byl przytkany czy jakies inne ekstremalne sytuacje )w ogole to jakos niewygodnie mi sie spi.. i zamiast lapac energie w nocy, to budze sie czesto, wierce przekrecam.. i rano wstaje niewyspana ![]() Cytat:
chyba pozostaje mi szukac na ebayu.. delikatna panterka nie jest taka zla ![]() Cytat:
|
|
|
#678 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
witam was i zaczynam nadrabiać ![]() Cytat:
Cytat:
za siusiakaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mąż też dobry Cytat:
Cytat:
najgorzej przy karmieniu to w sukienkach chodzić bo jak podnosisz od dołu to cały tyłek widać chyba że właśnie sukienka z guzikami ![]() Cytat:
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ja wyszlam z zalozenia, ze nie tylko ludzie chorzy (przypadek a) maja chore dzieciaczki i tak sobie wbilam do glowy, ze ide. A Ty skad masz lekarza? Gdzie chcesz rodzic? ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- A tak ogólnie to dzien dobry laseczki Ja na glodniaka szybki makeup i lece do szpitala na badania. Jeszcze pare godzin na czczo, ehhh :/ Milego dnia
|
|
|
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam w styczniu 2 lata mijają jak sie wprowadziliśmy ja do swojej musze jeszcze taśmę wszyć ale to już po remoncie łazienki bo teraz mi sie jeszcze zakurzyCytat:
|
|
|
#683 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i swietny pomysl, zamiast koszuli nocnej.. widze, ze w h&m wyciagneli na wyprzedaze kolekcje letnia ![]() moze wstapie w weekend ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tez kupuje mrozone maliny ![]() musze dzis kupic.. wczoraj zapomnialam, a bylismy wieczorem na zakupach
|
|
|
#684 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze, że wiesz co to i masz leki, na pewno pomogą.. Cytat:
![]() ![]() mam wrażenie, że chce się za wszelką cenę z brzucha wydostać! ![]() dzień dobry, my dziś kończymy równo 31 tc! 32 rozpoczynamy od jutra.. normalnie szok, że to tak szybko leci..
|
|
|
#685 | ||
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam... 4 strony od wczoraj popoludniu
choc czuje, ze i tak cos pominelam ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-01-09 o 09:36 |
||
|
|
|
|
#686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tylko 1 fotke masz z usg? a to na połówkowym nie dali ci żadnej? A fotka brzuszka pewnie ze moze bycCytat:
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#687 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, Cytat:
dieta to sposób odżywiania .Na samym początku układ trawienny dziecka nie jest przygotowany na wszystko - dlatego są produkty których się unika przez krótszy lub dłuższy czas.... są produkty które mogą wywołać alergię ale nie tylko o to chodzi. Krostki,wysypka ,zaczerwienienie to pikuś. Może wystąpić ból brzuszka,kolka, kłopoty z wypróżnianiem..... Osobiście uważam ,że należy być ostrożnym . Ale pewnie znajdą się takie mamy które zaraz powiedzą ,że dzieci jadły dosłownie wszystko i nic takiego nie było .(osobiście znam dziecko które w wieku 7 mies. jadło w mc donaldzie ; , kaszanki i śledzie ....ale jednak jej mama miała takie podejście ,że nawet w ciąży popalała,piła po pół piwka czasem ,red bulla, i co 2- 3 noc 2 litry coli .Dziewczynka jest zdrowa, nie licząc przypadku ,że raz dostała tyle czekolady ,że kupki przez tydzień nie mogła zrobić)Tak też bywa - ja jednak bywam z tym ostrożna - ograniczam,uważam ... u mnie nigdy nie było kolek,problemów trawiennych , niczego - nawet ząbki wychodziły bezboleśnie . Do teraz dzieci nie chorują . Czyja w tym zasługa - nie wiem..... Ale ja uważam na jedzonko. Cytat:
Cytat:
Cytat:
wszystko możliwe ,że ma nadzieję na większe lokum - troszkę czasu jeszcze zostało ..... ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
za poprawę ! Cytat:
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Wiesz, ja dopiero teraz byłam na 4 USG, bo nie widzę potrzeby chodzenia częściej. Na połówkowym byliśmy tak szczęśliwi jak powiedział nam, że to chłopaczek jest, że zapomnieliśmy o zdjęciu, hehe. A tak chodzę do szpitala na NFZ i oni nie maja papieru Lekarz proponował mi pójść na 4D, ale trochę szkoda mi pieniędzy na nie. W końcu za 10 tyg i tak zobaczę małego
|
|
|
|
#690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
byś wyzdrowiała bez cyferkow nie skapnie ![]() w sumie zachłanna nie jestem, ale ost oglądałam na finie mieszkania na sprzedaż i jest takie jedno co mi się podoba no ale prawie 2mln nok, wiec minimum musiałabym ze 5 wygrać - bo przecież jeszcze inne rzeczy trza kupić zwiedzić - zaoszczedzic ![]() wiec witam was znad śniadanie - dziś serwuje 2 kromeczki żółty ser i salami może nie będę żałowała tego wyboru ![]() jak zjem trza się szybko ogarnąć iść do lekarza zamówić wizytę a później do pracy na szkolenie od 12do14 a potem aaaaa przejdę się do innego sklepu gdzie maja wózki może znajdę podobny do tego co chce a tanszy bo w sumie 8tys nok jakoś mi sie nie widzi dać, no chyba ze faktycznie siostra dołoży te 3tys jak mówiła to Uwentualnie sie skusze moja noc była dziś nocą wędrowną .. nie wiem ile razy bylam siku, po 5 razy przestałam liczyć , modlilam sie by tylko Agi i Krzysia nie pobudzić przez te chodzenie w te i we twe - no ale coz taki nas urok.napisałam mamie lista na NK ze ten plan porodu sobie napisałam. a ona mi ** ooo to już tak to poszło do przodu ze można sobie wybierać co sie chce, no ale ja was 3 urodziłam i dałam rade - wiec ty tez dasz, ew możesz mnie mocno na za rękę ścisnąć jak cie będzie bolec - tylko nie połam, bo chce wnusia na rekach nosić ** - cala moja kochana mamusia |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

pojawił się taki czerwony jakby pasek/odcisk 

a na połówkowym to już "no proszę jakie śliczne wargulki mamy"
Jeszcze z 5 tc gdy mały był tylko kuleczką. Jednak robiłam sobie, w miarę regularnie zdjęcia rosnącego brzuszka. Myślicie, że fajnie by bylo jakbym wywołała je, podpisała i umieściła mu w albumie? Niektóre są kiepskiej jakości, bo robione telefonem, ale chyba lepsze to niż nic 

A one leżały
)..
) - ja ubrałam zwykłe majtki na tyłek i było ok, te grube podkłady (podpaski) miałam ze sobą, ale użyłam tylko jednej sztuki- przysięgam nie byłam w stanie z tym cudakiem chodzić, siedzieć, miałam wrażenie że muszę stawiać szeroko nogi,
więc chłop mi dowiózł zwykłe podpaski (jakis straszny dziwak ze mnie....)
05.07.2008 

za poprawę !