|
|
#691 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja miałm ostatnio robione ale na fundusz tak jak wszystko z reszta. a co do usg mi jeden z lepszych lekarzy w kielcach jak byłam prywatnie na usg powiedział ze dobrej jakosci 2d wystarczy by wykryc nieprawidłowosci w serduchu tez pozatym zawsze moze przełaczyc na poplerowskie i widac jak na dłoni jak krewka krazy w maluszku Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a u nas w szpitalu znów zakaz odwiedzin przez epidemie grypy dobrze ze juz wyszłam bo bym sama tam jajo zniosła ![]() Cytat:
a ka czekam na paczke z moim cisnieniomierzam musiałm zakupic taki naramienny i dokładniejszy bo ten co miałam zanizał mi... dokoncze obiadek poszywam tz ciuchy i fajrant na dzis juz sie doczekac nie moge heh ide u mnie w nocy nasypało sniegu az sie milej zrobiło:d
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dalej was nie nadrobiłam ale musze leciec od mamy bo poszerzamy sukienkę do soboty już niedaleko ![]() i zapomniałam się pochwalić ze byłam ostatnio z mamą na ciuchowni bo potrzebowałyśmy kawałek materiału do sukienki i tak kuknęłam na dziecięce rzeczy chociaz zawsze są tam tylko jakieś sprane ciuszki a mi takie nie potrzebne bo mam tonę i patrze i był piękny pajączek taki welurowy.. zdjęcie go nie oddaje ale i tak dodam
|
|
|
|
|
#693 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#694 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Luna0;38536854iwyob rażam sobie w nim moje maleństwo
taki welurowy.. zdjęcie go nie oddaje ale i tak dodam [/QUOTE]ale śliczny !!!!! no i przestałam się chyba bać pająków
|
|
#698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do 4d to bajer. skoro zrobili ci porządne połówkowe na którym posprawdzali wszystkie wytyczne to spokojnie. ja jak byłam na specjalistycznym to na normalnym 2D na 3d to mi Pan dr dla mojej uciechy przełączał, w mniejszym stopniu dla celów diagnostycznych . ja miałam takie usg z przepływami serduszka badanymi więc jak takie miałas to ja bym poprosiła o wyjaśnienie dlaczego masz iść na 4d. ja bym zapytała co kolezanka zmierzy czego ona nie zmierzy? co do kosztów to niestety moje połowkowe tez tyle kosztowało co piszesz
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#699 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trzymamy kciuki by obyło się bez szpitala!Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#700 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I czytam teraz I rok życia Heidi Murkoff czy jak jej tam i ona też dokładnie tak pisze, że owszem dieta zdrowa - dieta zbilansowana a nie jakieś fast foody czy cola Zainteresowałam się tym głównie ze względu na pieczywo, ja od lat prawie białego nie jadam, pieczemy chleb w domu pełnoziarnisty bardzo zdrowy a on teoretycznie na tej diecie polskiej matki karmiącej jest zakazany... więc na pewno będę się tym interesowała dalej i szukała info, bo wydaje mi się że teraz np odżywiam się bardzo zdrowo, pełnoziarnisto a jak patrzę na to co w tej ciecie to wydaje mi się że to takie średnio dobre chociażby na układ trawienny.. przy okazji nestelle nie będę oryginalna ale bardzo ładnie wyglądasz. Co do firanek ja systemowo w całym domu nie mam - nie lubię a nie mam żadnych sąsiadów, co mi zerkają w okno. A no i chociaż pospałam to obudziłam się zdrowa, więc kryzys chyba zażegnany oby ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- LiwkaO za strój kasia za super Mamę
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedy się pochwalisz sukienką na sobie
|
|
|
|
|
|
#702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u mnie zawsze pani pakuje zdjęcia razem z opisem do koperty wiec nie sposób zapomnieć![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
OC- wg mnie trzeba uważać przy karmieniu, ale nie przesadzać. Powoli wprowadzać do swojej diety cięższe produkty. Ja zaczynałam wg zaleceń, a później stopniowo dodawałam różne produkty. Generalnie była to taka delikatna, lekka dieta.
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...a dla niektórych jedzonko normalne nawet dla karmiącej to kiełbasy,pasztety ,kebaby..... (ze zwykłego sklepu z E,E,E) Kiedyś mnie znajoma pytała ? co zrobić bo jej mały od 3 dni płacze i się zwija ? (miał 3 mies)ja pytam co jadła? a ona na to ,że nic takiego- normalnie ...znajomi zrobili grilla i troszkę tu-troszkę tam ...kiełbaska,plasterek boczku ,troszkę karkóweczki -tylko gryzek...wszystko obsypane "przyprawą grillową" .... ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- właśnie LunaO , dawaj fotę !
|
|
|
#705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję ! A koleżanka to
|
|
|
#706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zamierzam nagle też zacząć jeść tego co nie jadam albo zwiększyć drastycznie ilosć bo to wg mnie nic dobrego nie przyniesie - mam tu na myśli mleko. no nie wypiję nie da rady to nie bede się zmuszać bo skoro od n lat nie piję to nie bede teraz nagle pić.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#707 |
|
Wtajemniczenie
|
hej!
Despa, w szkole rodzenia babeczki mówiły, że można mieć zwykle majtusie byle bawełniane! A wczoraj mi położna mówiła, że wcale nie trzeba kupować tych podpasek krążowników tylko używac podpasek, które używa się na codzień tylko w rozmiarze największym Gratuluję tygodni ![]() nestelle, fajne sukieneczki LunaO - super pająk.... i żeby nie było dorzucam tego "mojego" siusiaka... ale z legendą w razie czego
|
|
|
#708 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzis poszalałm i zrobiłam dwa obiadki na dzis i jutro teraz tylko po bułki dla tz do sklepu małe szycie i wolne D:![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
... ale delikatnie zmieniając temat - szkoła podstaw. mojego Kuby jest włączona w program o zdrowym i świadomym odżywianiu (w ramach tego ,że w pl jest coraz więcej dzieci otyłych). a więc co dzień dostają kartonik mleka ,jabłko albo marchewkę . w szkole są automaty z batonami ,napojami słod.gazowanymi i "gorącą czekoladą".dzieci w świetlicy dostają to co naprawdę lubią - tosty z nutellą (p.dyrektor tłumaczy,że tylko to jedzą).
a teraz się okazało ,że podczas zimowych półkolonii główną atrakcją jest wyjazd do maca albo burger kinga .... na lekcję o temacie "zdrowe śniadanie" większość dzieci przyniosła bułkę pszenną z szynką i żółtym serem ( to było odstępstwo od drożdżówek ,batoników ....) a na pytanie pani - co mieli na obiad wczoraj w domu - jak Kuba odpowiedział - "coś tam ,coś tam(nie pamiętam ) i cieciorkę "to dzieci uważały ,że zjadł orkę ... taka jest świadomość polska zresztą nie tylko...... dla niektórych paluszki rybne nadal są rybami ....
|
|
#710 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodzę do dr Wandelta od paru lat regularnie u niego robiłam badania i pomimo iż wizyta raz w roku nigdy z jakimś złym traktowaniem lub olewaniem nie spotkałam, i u niego jestem też w ciąży. Ponadto co wizyta sam daje fotki gdyby nie to to może bym z jedną miała. Stosunkowo nie jest drogi jak na Poznań. Miałam polecanych 2 lekarzy z Polnej właściwie to 3 ale do dr Derwicha dziękuję iść na wizytę na godz. 20 a wejść o 2 w nocy bo tak podobno jest kuzynka tż prowadziła u niego ciąże bo on chyba też coś z endykrynologią wspólnego ma. I jeszcze dwóch innych ale naziwsk nie pamiętam jeden przyjmuje prwatnie na Ściegiennego. Jak źle nie będzie to będę się pchać na Polną jak nie to w okolicy mam 3 szpitale ![]() Cytat:
rolety mamy ale takie materiałowe wewnętrzna jak zaciągnę to ciemnica a szkoda wymieniać bo jednak nie dawno zakładane były a chodzi żeby okno przysłonić. Zobaczymy jak się kobitka zjawi i co zaproponuje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też nie lubię firanek i najchętniej bym ich nie miała ale muszę założyć w salonie i kuchni |
|||||
|
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś próbowałam upiec z jakiegoś przepisu z netu ale średnio mi wyszedł
|
|
|
#712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za fotkę i opis!!!!Cytat:
ja np. jem z sushi z mnóstwem wasabi - a moja babcia - zjadła z odrobiną i pół dzbanka wody wypiła na raz ...
|
|
|
#713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#714 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za tydzień oj tak, boli czasami jak cholera Cytat:
![]() wiesz jak człowieka pocieszyć Cytat:
![]() Cytat:
a jeszcze przed nami, bo koło 36 tyg zaczyna się dopiero dziać Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#715 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to dobry pomysł, racja. Cytat:
Aż się cofnęłam żeby przeczytać czy dobrze zrozumiałam, że oni są włączeni w ten program.. Kiedyś oglądałam taki fajny program Jamiego Oliviera jak w stanach robił metamorfozy szkół jeśli chodzi o żywienie i dla dzieci takich 7-8 lat zrobił zajęcia z rozpoznawania warzyw... nie dziwne że dzieci nie rozpoznały bakłażana czy brukselki... ale nawet pomidora i ziemniaki rozpoznały dopiero jak im podpowiedział że z jednego się robi ketchup a z drugiego frytki.. ale sądziłam że u nas może jest trochę lepiej jeszcze ![]() Cytat:
człowiek z gołym tyłkiem nie może połazić w spokoju ![]() Cytat:
więc ja nie wiem jak to się dokładnie robi, bo nie robię, a on robi z głowy.
|
|
|
#716 | ||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
W moim poście była mowa o normalnym odżywianiu się, a nie futrowaniu w siebie tłustych, niezdrowych potraw. Poza tym była mowa o jedzeniu matki karmiącej, nie o tym, co jadają niektóre dzieci. Ja jeszcze dzieci nie mam, więc się nie wymądrzam. Zdaję tylko relację z SR ![]() Co więcej, położna mówiła, że kolka to jest w głowie. Sama nie wiem jak to rozumieć, że niby kolki to wymysł
|
||
|
|
|
|
#717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecko jest jedyne - JEDYNE w klasie ,które nie wie co to mc donald ... Cytat:
co do kolek to się nie odzywam...bo zwyczajnie nie wiem ....
|
|
|
#718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() poza tym przecież bierzesz podpaski jakie Ci pasują.. ![]() nikt Cię nie zmusi do używania czegoś, czego nie chcesz..
|
|
|
#719 | ||||
|
Kniaginia
|
Luna0, pajączek ekstra!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale ja się nie znam
|
||||
|
|
|
|
#720 |
|
Zadomowienie
|
Jeeeeej! Zapisałam się do szkoły rodzenia na ten piątek
Pani położna była bardzo miła, wszystko wyjaśniła i zapowiada się super doświadczenie. Zaczniemy od tyłu, czyli od pielęgnacji, kąpieli dziecka itd., bo w tej grupie jest miejsce tylko, a potem im bliżej porodu tym będziemy go omawiać 5 zajęć, raz w tygodniu po 1-1,5 godziny. Całkiem fajnie A koszt to 20zł po każdym odbytym spotkaniu ![]() Nie mogę się doczekać! )
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

05.07.2008 
rolety mamy ale takie materiałowe wewnętrzna jak zaciągnę to ciemnica a szkoda wymieniać bo jednak nie dawno zakładane były a chodzi żeby okno przysłonić. Zobaczymy jak się kobitka zjawi i co zaproponuje.