Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 11:46   #2761
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

ja to chyba choruję na pracę, jak tylko do niej wracam zaczynam się źle czuć.

od wczoraj coś mnie boli z tyłu myślę, że mnie przewiało czy coś i czasami mam potworny kaszel oby to nie były zalążki grypy

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:47   #2762
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Co do spiworkow - moja nigdy w nich nie spala. Zawsze pod kolderka (cieniutka). Wiec u mnie by sie nie sprawdzil. Co do lozeczek, my mamy turystyczne juz z przewijakiem, baldachimem i moskitiera, ale nigdy tych rzeczy nie uzywalam. Owszem baldachim na poczatku byl, ale tylko kurz zbieral, wiec go zdjelam, przewijaka nigdy nie uzywalam i moskitiery tez. Za to z lozeczka tusytycznego jestem mega zadowolona i nie zamienialabym go na zadne inne. Gdzie bysmy nie niecjahli na noc, zabieramy je ze soba, bo mala sie wysypia i my rowniez.

ogarnelam chalupke i odpoczywam. Przed tym jak odbiore Mery musze jechac do biblioteki po cos do czytania, bo nie mam juz co czytac.

anulka ten wozek bardzo podobny do navingtona, zreszta graco tez ma podobny styl.

lilith lipa z tym USG, wiem jak to jest jak sie nie mozesz doczekac, az zobaczysz malucha.

U mnie TZ ma isc ze mna teraz na wizyte, bo sie oburzyl ostatnio, ze mu nie powiedzialam kiedy mam i nie mogl zalatwic wolnego, lub zamienic sie na inna zmiane.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:48   #2763
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

mi się też śpiworki nie podobają, mam wrażenie, że one ograniczają ruchy nogami i w ogóle.
poza tym nie wyobrażam sobie, żeby w lipcu czy sierpniu łądować dziecko do śpiwora.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:49   #2764
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry ale wy idziecie jak burza, nie jestem w stanie wszystkiego ogarnąć
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Gratki

Wyobrażam sobie, bo mój móiw to samo Ale kuwetę tylko on czyści kotu, bo mnie cofa, więc coś mi się wydaje, że życie szybko zweryfikuje to wszystko

Co robią?

Ojj. Pocieszę Cię, że ja też muszę czekać jeszcze tyfzień do wizyty

No i cześć dziewczyny Dziś rozpoczęłam 13 tydzień, zatem witam się w 4 miesiącu Ale witam się z okropnym bólem głowy ... Help Te bóle to normalny etap ciąży?
brawo za 4 miesiąc

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
mój tyo wózka

http://www.mamasandpapas.com/product...Sola-_-ViewNow

teraz tylko muszę tż przekabacić)

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

nie martw się, pomyśl, że za tydzień będziesz widzieć znacznie więcej niż byś wczoraj widziała.
7 dni dla dziecka to ogromna różnica
bardzo ładny ten wózek

Cytat:
Napisane przez lilith795 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny. Mieliśmy wczoraj wizytę i miało być USG ale niestety do sprzętu przyjechał serwis i nie dało rady, więc USG dopiero za tydzień. Poza tym przez ostatni miesiąc schudłam trochę, ale na razie niegroźnie, lekarz zalecił też brać Urosept bo coś niepokojącego dzieje się z moim pęcherzem. Miałam nadzieje że się wam pochwalę jak moje Maleństwo pięknie fika a tu taki pech
szkoda, ze nie było usg, ale tydzień szybko zleci i zobaczysz swojego maluszka

ja jeszcze się nie interesuję za bardzo tematem wózka. Przeglądam wasze typy ale to jeszcze nie mój czas na ten temat. Ja na pewno używany wózek kupię. Ja jestem teraz na etapie przeglądania odzieży ciążowej, jeszcze o łóżeczku, pościeli i innych rzeczach nie myślałam, ale dzięki wam do edukuję się szybciej

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:49   #2765
ita83
Wtajemniczenie

dzień dobry wszystkim w ten piekny słoneczny dzień - przynajmniej w IRL
Ja w koncu czuje sie lepiej tzn mam mini mmdłości ale w porównaniu z tym co przeżyłam wczoraj to pan pikuś
Stary 2013-01-09, 11:51   #2766
lilith795
Raczkowanie

Cytat:
mój tyo wózka

http://www.mamasandpapas.com/product...Sola-_-ViewNow

teraz tylko muszę tż przekabacić)

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

nie martw się, pomyśl, że za tydzień będziesz widzieć znacznie więcej niż byś wczoraj widziała.
7 dni dla dziecka to ogromna różnica
chyba masz rację, ale już byliśmy z mężem nastawieni, że wreszcie znów nam ta maleńka rączka pomacha. Mąż specjalnie wziął wolne żeby to zobaczyć. Ale przecież Dzidzia się póki co nigdzie nie wybiera i za tydzień będzie nadal moim brzuszku
lilith795 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:53   #2767
stokrotka24
Zakorzenienie

Witam też nowe dziewczyny

Gratuluję wczorajszych wizyt, Perse, sammy pije soczki za wasze dzieciaczki

Siurka trzymam kciuki za Twoją wizytę

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:53   #2768
bialamilka22
Przyczajenie

hej dziewczyny jestem w driugiej ciazy 10tydzien i mam okropny problem. Kiedy mialam 14 lat oddalam dziecko do adopcji nie chcialam usowac nie mialam innego wyjscia. Teraz jestem zona i moj maz nic nie wie zostawilby mnie. To jego ukochane wymarzone dziecko co mam zrobic by sie nie dowiedzial o poprzednie ciazy? Czy moge prosic lekarza o dochowanie tajemnicy lekarskiej? nie najezdzajcie na mnie nie mialam wyjscia.
bialamilka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:53   #2769
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
W happymum są piękne sukienki. Co prawde dość drogie,ale w dziale outlet można upolować okazję
http://www.happymum.pl/sklep3/0,outlet.html

Mi się ta strasznie podoba,tak do chodzenia na codzień , ale nie ma mojego rozmiaru
http://www.happymum.pl/sklep3/d289d,...ess_sale!.html

A z wizytowych te dwie są super,ale ceny niestety już duże:
http://www.happymum.pl/sklep3/d421a,...ral_dress.html
http://www.happymum.pl/sklep3/d447,s...ris_dress.html
patrzyłam wczoraj tą stronę, ale nie tak dogłębnie, żeby przecen się doszukać, sukienki tutaj są prześliczne
trzymam kciuki za wizytę

d0tkaaa fajne wiadomości ale chyba z tego co piszesz to idzie się na zasiłek macierzyński, a nie na urlop bo on jest wtedy gdy pracujesz, tak wyczytałam gdzieś na stronie ZUSu chyba, ale pewności nie mam, przydało by się więcej opinii z życia wziętych od koleżanek, ja muszę się przejść do znajomej, której umowa skończyła się 31grudnia, teraz jest właśnie na macierzyńskim.
U mnie umowa kończy się w listopadzie. Akurat tak wyszło, że jak ją dostałam to i w ciąże zaszłam ;]

Synek
Stary 2013-01-09, 11:57   #2770
d0tkaaa
Zakorzenienie

kurde w internecie wsumie nie pisze ze to urlop macierzynski tylko zasilek chyba trzeba sie wybrac do zusu.. niewiem.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
patrzyłam wczoraj tą stronę, ale nie tak dogłębnie, żeby przecen się doszukać, sukienki tutaj są prześliczne
trzymam kciuki za wizytę

d0tkaaa fajne wiadomości ale chyba z tego co piszesz to idzie się na zasiłek macierzyński, a nie na urlop bo on jest wtedy gdy pracujesz, tak wyczytałam gdzieś na stronie ZUSu chyba, ale pewności nie mam, przydało by się więcej opinii z życia wziętych od koleżanek, ja muszę się przejść do znajomej, której umowa skończyła się 31grudnia, teraz jest właśnie na macierzyńskim.
U mnie umowa kończy się w listopadzie. Akurat tak wyszło, że jak ją dostałam to i w ciąże zaszłam ;]
no wlasnie ja tez myslalam ze idzie sie na zasilek a ona mnie sprostowala i mowi ze urlop macierzynski. a nie zasilek i to wtedy kiedy sie pracuje wiecej niz 3 miesiace w danej firmie przed l4.. eh musze sie dowiedziec..

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:57   #2771
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny trzymajcie kciuki idę dziś na to usg i jak się uda to też przezierność karkową. Napiszę dopiero jutro,bo nie będzie mnie w domu do jutra. Boję się i mam nadzieję że wszystko dobrze z dzidzią.
Są kciuki oczywiście bardzo mocno trzymane Wszystko będzie dobrze

Co dziś planujecie na obiad? U mnie chyba zagoszczą kopytka i smażona kapustka z jakąś kiełbaskę wewnątrz i bez dodatkowego mięsa na talerzu. Będą faceci marudzić, że bez kawała mięcha, ale lenia mam.
Dziś czeka mnie ciężkie comiesięczne zadanie- Ułożenie planu wydatków na 10.01 2013- 10.02.2013. Prowadzimy już od roku (jeszcze przed ślubem zaczęliśmy) zeszyt, w którym notujemy wydatki na dany miesiąc i przeliczamy na co możemy sobie pozwolić na co nie, ile można odłożyć itd. Zazwyczaj dobrze wszystko upinałam, ale teraz odeszło moje wynagrodzenie, a zebrało się troszkę więcej wydatków na styczeń i drżę na samą myśl jak to wszystko zgrać.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 11:59   #2772
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
ja tez nadrobilam i sie witam
dowiedzialam sie ciekawej rzeczy,przynajmniej dla mnie ale mysle ze ktorejs moze tez pomoze.. wiec mam kolezanke z ktora wczoraj gadalam ona pracuje w mojej firmie i tez miala sytuacje ze do czerwca tamtego roku miala umowe a urodzila w pazdzierniku i przedluzyli jej umowe do dnia porodu -wiadomo.. i zapytalam jej jak to jest z tym zasilkiem macierzynskim bo przeciez jestem pewna ze po zakonczonej umowie tzn po dniu porodu idzie sie na zasilek a nie urlop macierzynski.. a ona mowi ze jest tak ze jak przepracowalo sie w firmie wiecej niz 3 miesiace przed pojsciem na l4 z powodu ciazy to nawet jak sie umowa konczy z dniem porodu to sie idzie na urlop macierzynski platny 100%( tzn od tego roku mozna sobie wybrac..) no i wsumie nie ma zadnego papierka ze sie jest " zatrudnionym" ale dostaje sie rmua fajnie,bo bylam przekonana ze trzeba sie martwic zasilkiem macierzynskim... no i chodzenia wiadomo zalatwiania a tu podobno tylko do pracy sie donosi dokumenty i reszte zalatwia pracodawca badz kierownik.
moze wiedzialyscie o tym ale ja nie wiec sie dzieje informacja musze poczytac na ten temat jeszcze:P

i jest cos takiego jak dodatkowe ( oprocz becikowego) 1000 zl z racji urodzenia dziecka... tego tez nie wiedzialam..:P
Ciekawe czy potem ten zasiłek macierzyński wypłaca ZUS czy UP? Bo jak UP to ja jako żona rolnika nie mam do niego prawa bo nie przysługuje mi status bezrobotnego! Mimo, że zawsze byłam na ZUSie. Ale on ma za dużo hektarów (z których i tak mega zysków nie ma).

A jakie dodatkowe 1000zł prócz becikowego jest? No i czy jest jakiś dodatek za urodzenie drugiego dziecka? Mogłoby być

Zrobiłam porządek w ciuchach, wywaliłam 4 torby rzeczy których nie noszę od lat i żal mi było wywalić. Od razu mi lepiej
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:00   #2773
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ciekawe czy ogarnie jak Ty po po rodzie z automatu schudniesz a on nie

Cytat:

Dziewczyny trzymajcie kciuki idę dziś na to usg i jak się uda to też przezierność karkową. Napiszę dopiero jutro,bo nie będzie mnie w domu do jutra. Boję się i mam nadzieję że wszystko dobrze z dzidzią.

[Dobra idę spamżyć naleśniki i zbieram się o lekarza, bo jeszcze na 14 się spóźni e
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:02   #2774
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
hej. Mialam wizytyte w poniedzialek i okazal sie ze lozysko zachodzi na ujscie wewnetrzne szyjki macicy zakaz wspolzycia,dzwigania,skak ania i biegania. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Raczki i nozki bylo juz widac teraz tylko kontrolowac to wstretne lozysko.
Duuużo odpoczywaj i będzie jak najbardziej ok
Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
kaszlnęłam tak z Nienacka i za kół mnie brzuch....już nie boli ale chyba mi się chce siusiu...zaraz wyskoczę i zobaczę czy będzie bolał...\Macie też tak
Też tak mam przy kaszlnięciu czy kichnięciu, dlatego się przy tym zginam zawsze..skulam..jak to chyba Surka określiła

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:02   #2775
lilith795
Raczkowanie

Cytat:
mi się też śpiworki nie podobają, mam wrażenie, że one ograniczają ruchy nogami i w ogóle.
poza tym nie wyobrażam sobie, żeby w lipcu czy sierpniu łądować dziecko do śpiwora.
Mi też się tak wydaje, ale podobno właśnie większość niemowląt dobrze się czuje w nich właśnie dlatego że jest ciasno i ciepło. Ale z drugiej strony, to czy rodząc w lecie musimy się tak bardzo martwić, że nasze Maluszki będą narażona na niższą temperaturę? Przecież jak będzie udane lato to istnieje duże prawdopodobieństwo że temp. poza organizmem mamy nie będzie tak dużo niższa od 37
lilith795 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:03   #2776
Rockyyy
Zakorzenienie

Heeej ;* nie zajrzałam wieczorem i mam mega zaległości...
Dziś rano poczułam pierwszy raz w zyciu czym jest ZGAGA ;(
Nadrobie Was a potem ide z pieskami na spacer.Pogoda sprzyja: lekki mrozik i słońce
Miłego dnia !
Stary 2013-01-09, 12:04   #2777
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
kurde w internecie wsumie nie pisze ze to urlop macierzynski tylko zasilek chyba trzeba sie wybrac do zusu.. niewiem.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

no wlasnie ja tez myslalam ze idzie sie na zasilek a ona mnie sprostowala i mowi ze urlop macierzynski. a nie zasilek i to wtedy kiedy sie pracuje wiecej niz 3 miesiace w danej firmie przed l4.. eh musze sie dowiedziec..
ja mimo, ze pracowalam wiecej niz 3 miesiace w firmie to raczej nie bede miala mozliwosci isc na macierzynski (umowa na zastepstwo)
czy ktoras z dziewczyn pracuje w ZUS i ogarnia te wszystkie przeisy odnoscie umow i zasilkow??

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:05   #2778
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Co dziś planujecie na obiad?
ja chyba przejdę się do teściowej, ona ma dużo jedzenia (gołąbki, mielone z grzybami, kotlety zawijane z warzywami i serem w środku) i lubi jak do niej chodzimy

Synek
Stary 2013-01-09, 12:06   #2779
Anulka_p
Zakorzenienie

Dziewczyny czy natknęłyście się może na listę rzeczy jakie należy kupić dla siebie i dzidziusia? Wiecie żeby nic nie pominąć. Ja znalazłam coś takiego, ale wydaje mi się, że lista nie nie jest do końca pełna --> http://naszedziecko.net.pl/w-ciazy/2...-wyprawka.html
Stary 2013-01-09, 12:06   #2780
sarna405
Zadomowienie

ale te dodatkowe pieniądze chyba nie wszystkim się należą co? becikowe owszem ale drugi 1000 chyba zależy od dochodów co?
Ja sama nie wiem. z 1 dzieckiem nie pracowałam i za urodzenie dostałam jedynie 500 zł. A teraz pracuję maż także i nie wiem co mi się będzie należało. Jak wogule wygląda macierzyńskie jak wychowawcze. Ja miałam staż pół roku o d marca 2012 i od września jestem zatrudniona. Pracodawca poszedł mi na rękę i powiedział że mi zmieni umowę na czas nieokreślony. Jak długo trwa macierzyńskie, a jak wychowawcze. Wiem ze w 1 roku wychowawczego mogę nie dostać ale już w 2 tak.
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:09   #2781
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny czy natknęłyście się może na listę rzeczy jakie należy kupić dla siebie i dzidziusia? Wiecie żeby nic nie pominąć. Ja znalazłam coś takiego, ale wydaje mi się, że lista nie nie jest do końca pełna --> http://naszedziecko.net.pl/w-ciazy/2...-wyprawka.html
ja znalazlam takie cos:http://wzorowamama.pl/wyprawka_dla_dziecka.html
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:10   #2782
d0tkaaa
Zakorzenienie

a ten dodatek (oprocz becikowego) w wysokosci 1000 zl przysluguje jak komus dochody nie przekraczaja 504 zl koniec czytania z rana tego bo mozg sie lansuje hehe :P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 12:10   #2783
Anulka_p
Zakorzenienie

O i znalazłam coś jeszcze --> http://www.tik-tak.pl/a.182.d.14.Zak...d_porodem.html

Rozplanowuję wydatki ciążowe na kolejne miesiące ( w tym są na liście tylko spodnie ciążowe dla mnie) i taka lista jest niezastąpiona żeby się nie pogubić.
Stary 2013-01-09, 12:10   #2784
sarna405
Zadomowienie

Cytat:

herbatki chyba nie ja urodziłam w lipcu i lekarka powiedziała zemam nie dawać pić. Ze w pokarmie jest wszystko i nie trzeba uczyć na razie dziecka do butelki. Ja chyba 1 herbatke o ile dobrze pamiętam dałam jak miał 3 miesiące... a co do rzeczy to raczej wszystko mi lekarz mówił co dobre do kapieli co na odparzenia itp. nie martw się
pragnie."
Stary 2013-01-09, 12:12   #2785
Rockyyy
Zakorzenienie

[QUOTE=Neni1984;38526013]

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Dostrzegłam kolejny objaw ciąży, a mianowicie rozpalone piersi i to tak bardzo, czuje jakby gorączkowały

Mam jakieś dziwne bóle w podbrzuszu, nie takie jak przed miesiączką tylko takie skurczowe. Nie wiem, czy mam się martwić?
W sumie nie krwawiłam nic a nic... Ale często leci ze mnie śluz, jak woda. Siedzę a tu nagle chlap i majtki mokre. Czy to normalne??

Ja bym poszła się skonsultować z lekarzem.Lepiej dmuchać na zimne.... Dziwne te chlapanie sluzem,gdzies musi byc przyczyna.A do tego rozpalone piersi????? Mykaj kochana do gina.....
Stary 2013-01-09, 12:13   #2786
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
a ten dodatek (oprocz becikowego) w wysokosci 1000 zl przysluguje jak komus dochody nie przekraczaja 504 zl koniec czytania z rana tego bo mozg sie lansuje hehe :P
W becikowym też zostały wprowadzone zmiany od tego roku. Dochód na osobę nie może przekraczać coś ok 2000 zł żeby je otrzymać, ale głowy nie dam sobie obciąć. Ja dostanę dodatkowy 1000 zł bo opłacam dodatkowe ubezpieczenie ze składką 60 zł miesięcznie i z tego ubezpieczenia właśnie otrzymam takie dodatkowe "becikowe" .
Stary 2013-01-09, 12:13   #2787
dzoan
Zakorzenienie

Co do becikowego to coś mi się obiło o uszy, że już nie każda rodzina dostanie. Od nowego roku zmieniły się przepisy. Dochód rodziny w przeliczeniu na jednego członka rodziny nie może przekraczać 1922 zł.

Ubrałam dzisiaj dżinsy rurki i tak mnie już cisną w brzuch, że ulgą byłoby ich rozpięcie chociaż..ale w pracy trochę nieteges.. uhh

Stary 2013-01-09, 12:14   #2788
sarna405
Zadomowienie

a tam takie 5 par tego 5 tamtego. Pewnie i tak będziecie mieć więcej wszystkiego. Chociaz nie wiem jak wy ale ja n dostaję po kimś ciuszki moja siostra czymała dla mnie, co mam kupić to kupie wiadomo nową wyprawke do szpitala smoczka pieluszki pampersy itp., naraie się nad tym nie zastanawiam. Mówią ze powinno się dopiero kupować po 5 miesiącu,
pragnie."
Stary 2013-01-09, 12:14   #2789
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
W becikowym też zostały wprowadzone zmiany od tego roku. Dochód na osobę nie może przekraczać coś ok 2000 zł żeby je otrzymać, ale głowy nie dam sobie obciąć. Ja dostanę dodatkowy 1000 zł bo opłacam dodatkowe ubezpieczenie ze składką 60 zł miesięcznie i z tego ubezpieczenia właśnie otrzymam takie dodatkowe "becikowe" .
ja też z ubezpieczenia dostanę, ale nie wiem ile..ale co by nie było to się cieszę

Stary 2013-01-09, 12:15   #2790
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilith795 Pokaż wiadomość
Mi też się tak wydaje, ale podobno właśnie większość niemowląt dobrze się czuje w nich właśnie dlatego że jest ciasno i ciepło. Ale z drugiej strony, to czy rodząc w lecie musimy się tak bardzo martwić, że nasze Maluszki będą narażona na niższą temperaturę? Przecież jak będzie udane lato to istnieje duże prawdopodobieństwo że temp. poza organizmem mamy nie będzie tak dużo niższa od 37
z podwojnego doswiadczenia wydaje mi sie, ze bez sensu noworodkom kupowac spiworek, bo nakryte kolderka i tak sie nie rozkopia - ale BEZCENNY spiworek na chlodniejsza pore roku do wierzgajacego i obracajacego sie na boki niemowlecia!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości