W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 21:18   #3211
diabli
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

ciazowy bajer z dzisiejszego DDTVN, mialam wkleic rano, ale wylecialo mi z glowy

www.albumfasolki.pl

tylko cena niefajna
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:20   #3212
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
powodzenia i duuuuzo frajdy z jazdy! tylko bez stresu.
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
dasz radę
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Powodzenia
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Wciąż podziwiam i gratuluję! A z jaką szkołą jeździsz? Zdecydowałaś się na Lublin?
---
Dzięki

Jestem pełna zapału i optymizmu, więc myślę, że będzie dobrze Dla pewności w sobotę poćwiczę z siostrą jazdę po jakichś wiejskich dróżkach żeby wstydu nie było przed instruktorem

Tak Ash, wybrałam Lublin Instruktor nie jest z Lublina tylko z pod Lublina, z Łęcznej, ale będziemy jeździć tylko po Lublinie. Polecało mi dużo znajomych, że jest cierpliwy i dobrze tłumaczy... no i po za tym to brat mojej koleżanki
Stary 2013-01-09, 21:21   #3213
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
Mam jedno pytanie odnośnie ciuszków i akcesoriów materiałowych ( ręczniczki, rożki etc) dla dzieci.
Dotychczas ( tzn. tylko 1x wczoraj) kupowałam wszystko 100% bawełna, ale mam też prezent od kumpeli- jedno to 100% poliester, a drugie to jakas mieszanka i poliester i bawełna- to z TK Maxxu i tak się zastanawiam czy dla małego dziecka można te mieszanki?
Czy musi być 100% bawełna?
Zna któraś odpowiedź? Bo nie wiem czy kupować tylko bawełniane czy jakieś mieszanki mogą być?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:31   #3214
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Zna któraś odpowiedź? Bo nie wiem czy kupować tylko bawełniane czy jakieś mieszanki mogą być?
na allegro pierwszy rozek z brzegu ma 90% bawelny i 10% poliestru http://allegro.pl/rozek-becik-z-haft...903348907.html nie wiem czy istnieja 100% bawelny. okrycia kapielowe to pewnie 100% bawelny. pewnie znajda sie i jakies z flanelka? ciuszki tez pewnie roznie, bodziaki to glownie bawelna, ale juz np. spodenki albo spioszki moga miec cos elastycznego. spioszki czesto sa takie "pluszowe" welurowe? wtedy tez podejrzewam poliester. o jak tu http://allegro.pl/spioszki-kaftanik-...903529227.html
ja mam malutka sukieneczke i ona jest lniana

znalazlam jeszcze cos takiego:
http://mojniemowlak.pl/ciekawostki/u...niemowlat.html
moze Ci pomoze

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-01-09 o 21:36
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:41   #3215
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jutro będzie lepiej
Cytat:
Myślę, że większość zauważyła Ale przecież nawet jak nas nie ma to jesteśmy
Odpocznij sobie, mam nadzieję, że wszystko się dobrze poukłada a po dobrze przespanej nocy humor Ci wróci i zawitasz do nas ze swoją energią
dzięki dziewczyny, nie chciałam Wam smęcić
Nie znacie mnie, ale pewnie zauważyłyście, że ciężko mnie złamać, nie mam humorków i nie przejmuję się byle problemikami..
Ale ostatnio znowu za dużo mi się zwaliło na głowę tych naszych problemów i już czasem sił brakuje. wiem, że trochę to się jeszcze pociągnie i nie ma szans by jutro było lepiej. ALe mam nadzieję, że znowu podładuję akumulatorki i będę dalej z tym walczyła bezstresowo

a co nas nie zabije to nas wzmocni !!!!

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:00   #3216
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Marchewka! Zosatałaś naszą dyzurną protokolantką!

A tk maxx jest jeden w centrum w Warsie albo Sawie, a drugi w Blue City i w tym dziś byłam.

One są w kwiatuszki ale bardzo mi miło w ogóle jak wiadomo zdjęcia nie oddają w pęłni uroku
Widzisz, nie dosyć, że mózgu połowa to na wzrok mi też pada

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
O 3 latkach. Młodsze dzieci to raczej norma, ze jeszcze się załatwiają w pieluszke.
naprawde niewielu rodziców dba o to, żeby dziecko oduczyć robienia w pieluche. zrzucaja to na panie w przedszkolach

W domach towarowych w centrum na Marszałkowskiej i na jerozolimskich w Blue City.
I polecam ten w blue city - jest wiekszy i ma wiekszy wybór asortymentu
Łoo to u nas nie przyjmują dzieci w pieluchach, choć nie wiem jak jest w prywatnych.
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ja słyszałam że jest na odwrót

mojej kuzynki mała ma problemy z zębami, są malutki i czarne (mała ma 4 lata) i jej powiedzieli że to wina tych niekapków. Jeżdżą teraz prywatnie po specjalistach i same problemy są bo zdrowe zęby nie chcą rosnąć

MoTyleKsw moja też spokojna od wczoraj rano. Raz się łaskawie ledwo ruszy i tyle. Uparciuchy małe
Po kimś to muszą mieć

Cytat:
przedszkole panstwowe, grupa maluchow (3latkow)

przewijaly przez pierwszy miesiac (braly dziecko do lazienki, sciagaly pampersa, zakladaly nowego). od tego jest pomoc przedszkolna w tych mlodszych grupach

siostrzeniec potrzebowal tylko na noc (akurat byl to okres jesienny i przeziebiony), wiec panie zakladaly mu pieluche do spania i sciagaly po. w trakcie zabawy i dnia wolal juz duzo wczesniej.

moj brat sie golil, a maly siedzial tuz obok lazienki na nocniku...wsadzil rece do nocnika, a pozniej chcac z niego wstac odbijal kupowe lapki na scianie

mlodszy rozbieral sie w lozeczku do naga i smarowal tym co znalazl w pampersie wszedzie wokol :P
Dobrze, że się oduczył
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej, hej dzisiaj miałam wizytę, zrobił mi USG- Wojtek był ułożony miednicowo i gin nie zobaczył co ma między nóżkami (całe szczęście wcześniej byłam prywatnie u lekarza i się dowiedziałam, że to synek)
Pomierzył dzidziusia, serduszko ok- komory i przedsionki są
Mały waży już 667g
Oczywiście synka nawet nie zobaczyłam, bo mi nie pokazał całe szczęście mąż był ze mną i przynajmniej on sobie popatrzył
W końcu doprosiłam się o cytologię, dostałam zwolnienie (bez proszenia)
Położna posłuchała na KTG serduszka- 150u/min

Małemu całe te procedery chyba się nie spodobały, bo się mocno ruszał.

Następna wizyta 6 lutego

Cytat:
Mam info od vvgh:

"Hey! Byłam na usg prywatnie dziś, lekarz super miły, mamy na dvd zgrany zapis , 13 zdjęć i 1 w 3d tak gratis i na 100% CHŁOPIEC! Jutro może wejdę na forum "

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Hej, ponad 24h mnie nie było. Także melduję, że żyję jakby któraś zauważyła moją nieobecność. Troszkę problemików i spraw mi się zwaliło na głowę, stąd brak czasu na wizaż

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

teraz niby mam chwilę, ale chyba nie mam nastroju do nadrabiania..
Trzymaj się i nie dawaj się!!!

Happy brawo za wizytę

Ale miałam branie w centrum handlowym dostałam bilet do kina i karnet na basen ale oddałam, bo chłopaki były w stanie wskazującym, a mój błogosławiony stan ich zachwycił

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:05   #3217
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
i znowu mi dzisiac cos swiergocze w brzuchu.. taki motylek albo wiatraczek przez 5-10s po kilka razy.. na wysokości złączenia zeber po prawej stronie..
ja tobie już raz na ten temat pisałam, tylko że ty opisywałaś to z rana chyba, a ja odpowiadałam wieczorem, i mogłaś mnie przegapić to jest najprawdopodobniej takie jakby trzepotanie któregoś mięśnia w klatce piersiowej. postępowanie takie samo jak przy tikach czy skurczach: magnez. bo możliwe, że masz niedobór... często stres wywołuje coś takiego, a przez stres tracimy magnez właśnie. więc jak pobierzemy trochę, powinno się poprawić
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 22:09   #3218
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
na allegro pierwszy rozek z brzegu ma 90% bawelny i 10% poliestru http://allegro.pl/rozek-becik-z-haft...903348907.html nie wiem czy istnieja 100% bawelny. okrycia kapielowe to pewnie 100% bawelny. pewnie znajda sie i jakies z flanelka? ciuszki tez pewnie roznie, bodziaki to glownie bawelna, ale juz np. spodenki albo spioszki moga miec cos elastycznego. spioszki czesto sa takie "pluszowe" welurowe? wtedy tez podejrzewam poliester. o jak tu http://allegro.pl/spioszki-kaftanik-...903529227.html
ja mam malutka sukieneczke i ona jest lniana

znalazlam jeszcze cos takiego:
http://mojniemowlak.pl/ciekawostki/u...niemowlat.html
moze Ci pomoze
Dzięki
Mają mają 100% bawełniane.
Np. ten sprzedawca
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22799878

ma 100% bawełniane mp. rożki
I ja u niego kupowałam, akurat tak wybrałam i właśnie dlatego się później zastanawiałam czy inne mogą być.
Ale też już znalazłam w netcie, że lepiej unikać ile można na początku rzeczy z domieszkami, lepiej czystą bawełne

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:10   #3219
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzięki Motylek
uciekam do łóżeczka, miłej nocki

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:54   #3220
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja tobie już raz na ten temat pisałam, tylko że ty opisywałaś to z rana chyba, a ja odpowiadałam wieczorem, i mogłaś mnie przegapić to jest najprawdopodobniej takie jakby trzepotanie któregoś mięśnia w klatce piersiowej. postępowanie takie samo jak przy tikach czy skurczach: magnez. bo możliwe, że masz niedobór... często stres wywołuje coś takiego, a przez stres tracimy magnez właśnie. więc jak pobierzemy trochę, powinno się poprawić
o dobra dzięki.. Musiałam przegapić..Wezmę coś.. Swoją drogą dziwne, że teraz się uaktywniło w ten sposób.. Zawsze mi się na oko rzucało

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 23:21   #3221
acha131321
Raczkowanie

[QUOTE=humpback;38552270] za wizytę

ja nie wiem jak z tą ochroną, ale ostatnio nabieram pewności że po powrocie po macierzyńskim dostanę wypowiedzenie. szefuńcio zatrudnił firmę rekrutacyjną żeby znaleźli kogoś dokładnie na moje miejsce (i wcale nie na zastępstwo), dał im na to max. 2 miesiące i zaznaczył że musi to być mężczyzna. ale oczywiście mamy równouprawnienie, i wcale nie ma dyskryminacji

a to pierwsze Twoje dziecko? Jak planujesz ewentualnie drugą ciążę, to możesz sporo czasu spędzić w domu o ile załapiemy się na roczne macierzyńskie moja sytuacja też nie jest tak w 100%pewna (chociaż mam umowę na stałe) więc o ile dobrze pójdzie to po rocznym macierzyńskim mam zamiar zajść w ciążę i iść od razu na zwolnienie, czyli już mam prawie rok pracy i kolejny rok drugiego macierzyńskiego, czyli przy dobrych lotach będzie 3 lata normalnej wypłaty i w tym czasie będę mogła zająć się rodziną, a później myśleć o sprawach zawodowych

oczywiście jest to plan awaryjny, bo jeżeli dostanę etat to chętnie wrócę do pracy, bo wcale taka długa przerwa mi się nie uśmiecha, ale z dwojga złego wybrałabym zdecydowanie tę opcję.

Jestem wykończona i wcale nie będę miała wyrzutów że już wkrótce rozpocznę chorobowe, współczuję wszytskim tym, którzy musza pracować jak najdłuzej żeby utrzymać miejsce pracy, dobranoc
acha131321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 23:50   #3222
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
jeszcze tak mnie natchnelo, dostalas opis tego badania? wszystkie pomiary itd.
nie dostałam, tylko zdjęcia aale jak jest ok wszystko to doatkowe pomiary nie są mi niezbędne
Cytat:
Napisane przez acha131321 Pokaż wiadomość
to jedyny czas kiedy bez wyrzutów możesz odpocząć i dostajesz za to 100% wypłaty, później dojda nowe obowiązki i nie będziesz już miala tyle czasu dla siebie teraz egoistycznie pomyśl o własnych potrzebach i korzystaj z tego niezwykłego czasu i zapomnij chociażby na chwilę o sprawach zawodowych..
Słonko oszczędzaj się bo jak zacznie dziać się nie tak to będziesz miała wyrzuty że mogłaś tego uniknąć, wcale tak nie musi być ale kto wie co jeszcze nas spotka przez najbliższe kilka miesięcy jak dobrze kojarzę to po macieżyńskim jesteś chroniona a w pracy to się ułoży po Twojej myśli i tego Ci życzę
te nowe obowiązki i brak czasu to ja już znam od 5 lat ale fakt, ze nie stresując się teraz dzień w dzień pracą mam szansę na troche odpoczynku i zajęcie się innymi rzeczami na spokojnie choć trochę mi psycha siada chwilami z tego siedzenia w domu i ciągłych problemów więc czasem nie wiem co lepsze

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej, hej dzisiaj miałam wizytę, zrobił mi USG- Wojtek był ułożony miednicowo i gin nie zobaczył co ma między nóżkami (całe szczęście wcześniej byłam prywatnie u lekarza i się dowiedziałam, że to synek)
Pomierzył dzidziusia, serduszko ok- komory i przedsionki są
Mały waży już 667g
Oczywiście synka nawet nie zobaczyłam, bo mi nie pokazał całe szczęście mąż był ze mną i przynajmniej on sobie popatrzył
W końcu doprosiłam się o cytologię, dostałam zwolnienie (bez proszenia)
Położna posłuchała na KTG serduszka- 150u/min

Małemu całe te procedery chyba się nie spodobały, bo się mocno ruszał.

Następna wizyta 6 lutego
też mam wizytę 6 lutego i też bym chciała Wojtusia jeśli byłby to chłopiec

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
To ja mam najstarszą ciążę na forum, która się jeszcze nie ujawniła?
Sprawdziłam, ja i Axella
ja też należę do tego klubu, tak jak dziś opisywałam i ja w nim chyba już do końca zostanę, do sali porodowej
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 05:58   #3223
happy blue
Zadomowienie

dzień dobry kto rano wstaje temu śniadanie! dziś zamierzam trochę czasu z Wami spędzić, do południa, potem znowu bieganina.
Byłam wczoraj w Smyku na pięć minut i musiałam wyjść, bo stwierdziłam, że oczopląsu dostanę. Ja nie wiem jak ja te zakupy wyprawkowe będę robić, na każdy śliniaczek muszę liczyć 30 min, zanim się zdecyduję
Z ubrankami może nie będzie takiego problemu, bo będę kupować od koleżanki, która ma córkę już 3, 5 letnią, a dalej trzyma całą wyprawkę.

Lonely_lady- też wierzę, że jak się nie dajemy przeciwnościom to jesteśmy silniejsi, więc trzymaj się i do przodu.

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

kurczę, ja coś takiego czuję tam gdzie bebe, w podbrzuszu. Dziwne, ale pasuje opis wiatraczka.
Stary 2013-01-10, 06:16   #3224
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
dobrze wszystko cudnie, ale bardzo skrupulatny lekarz i nie odpowiadało mu ułóżenie dziecka więc zaprosił mnie jeszcze gdzieś prywatnie w przyszłym tygodniu żeby mózgowie obadać i serduszko.
no to super

Cytat:
Mam info od vvgh:

"Hey! Byłam na usg prywatnie dziś, lekarz super miły, mamy na dvd zgrany zapis , 13 zdjęć i 1 w 3d tak gratis i na 100% CHŁOPIEC! Jutro może wejdę na forum "
super info

lonely trzymaj się cieplutko

karolina powodzenia z jazdą

Cytat:
Napisane przez acha131321
a to pierwsze Twoje dziecko? Jak planujesz ewentualnie drugą ciążę, to możesz sporo czasu spędzić w domu o ile załapiemy się na roczne macierzyńskie moja sytuacja też nie jest tak w 100%pewna (chociaż mam umowę na stałe) więc o ile dobrze pójdzie to po rocznym macierzyńskim mam zamiar zajść w ciążę i iść od razu na zwolnienie, czyli już mam prawie rok pracy i kolejny rok drugiego macierzyńskiego, czyli przy dobrych lotach będzie 3 lata normalnej wypłaty i w tym czasie będę mogła zająć się rodziną, a później myśleć o sprawach zawodowych
to pierwsze moje dziecko, a chciałabym minimum 3 tylko dużo zależy od naszej sytuacji finansowej, a to ciężko przewidzieć jak będzie. zobaczymy co będzie

dzień dobry
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 06:23   #3225
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dzieeeeeń dobry Nie śpię od 5:30
Z mamą się pożegnałam i pognała na lotnisko

Aaaa i witam się w 21 tc i dziś jest POŁOWA

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-01-10, 06:33   #3226
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Widzisz, nie dosyć, że mózgu połowa to na wzrok mi też pada

Łoo to u nas nie przyjmują dzieci w pieluchach, choć nie wiem jak jest w prywatnych.

Po kimś to muszą mieć

Dobrze, że się oduczył

Trzymaj się i nie dawaj się!!!

Happy brawo za wizytę

Ale miałam branie w centrum handlowym dostałam bilet do kina i karnet na basen ale oddałam, bo chłopaki były w stanie wskazującym, a mój błogosławiony stan ich zachwycił
oo prosze trzeba bylo brac) hehehehhe

Jeny brawoo

Ja wczoraj odpadlam , tyle z malzem zrobilismy w domu ze szok , na dodatek jescze nie koniec bo wczoraj nam pstryczek gosciu przekladal do srodka lazienki i demofon o 20 cm i teraz bedzie szlifowanie , kladzenie gladzi itp. wiec odkurzacz i mop w ruchu na dodatek zabieranie rzeczy , przynoszenie i tak w kolko lece malego do szkoly zawiezc
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 06:36   #3227
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Bańka Trochę głupio bym się czuła - jak galerianka

Wydaje mi się, że Ty masz niespożytkowane siły energii Ciągle coś robisz

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-01-10, 06:45   #3228
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no to super

super info

lonely trzymaj się cieplutko

karolina powodzenia z jazdą

to pierwsze moje dziecko, a chciałabym minimum 3 tylko dużo zależy od naszej sytuacji finansowej, a to ciężko przewidzieć jak będzie. zobaczymy co będzie

dzień dobry
ja mam nadzieję, że uda nam się jedno utrzymać trzymam kciuki za Matkę Polkę humpback

Cytat:
Dzieeeeeń dobry Nie śpię od 5:30
Z mamą się pożegnałam i pognała na lotnisko

też nie spię od tej godziny, a po co tak wcześnie wstałam, żeby się dłużej poobijać

za 21 tydzień to mamy pięć dni różnicy
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
oo prosze trzeba bylo brac) hehehehhe

Jeny brawoo

Ja wczoraj odpadlam , tyle z malzem zrobilismy w domu ze szok , na dodatek jescze nie koniec bo wczoraj nam pstryczek gosciu przekladal do srodka lazienki i demofon o 20 cm i teraz bedzie szlifowanie , kladzenie gladzi itp. wiec odkurzacz i mop w ruchu na dodatek zabieranie rzeczy , przynoszenie i tak w kolko lece malego do szkoly zawiezc

Nie przeciąż się tam, tak? Zwłaszcza jak wczoraj już coś robiłaś!

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Cytat:
Wrzucam szybko ubranka i bięgnę Was nadrabiać

1. 3-pak z kaftaników z mothercare 62, getry z reserved 62, spodenki benetton 68
2. tk maxx: 2 wielopaki 56, spioszki z napisem "i'm a globtrotter" 56 ( ), bluzeczka i majteczki 62
3. tez tk maxx: bodziaki wszystkie 56 (ale jedne większe od drugich ), kaftanik 56, zestaw spodenki i bluzeczka 68.
4. body 56, rampers z czapeczką 62, 3-pak śpiochów ze smyka 62, 5-pak skarpetek z F&F
5. Śpiworek do spania 0-6 m-cy - tk maxx

ależ mam radochę, teraz musze tylko pamiętać zeby za dużo małych bodziaków już nie kupować
naprawdę bardzo ładne piękne i z tego co mi przemknęło w dobrej cenie? do tkmaxx też się wybiorę w weekend
to jeszcze coś Ci brakuje z pierwszych ubranek? wygląda na to, że nie
Stary 2013-01-10, 06:46   #3229
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Bańka Trochę głupio bym się czuła - jak galerianka

Wydaje mi się, że Ty masz niespożytkowane siły energii Ciągle coś robisz
hehehehe galerianka z brzuchem hihih ta jak nie ma wyjscia to trzeba robic , a przy 2 chlopachi psie jest co hehe odkurzanie co dziennie by sie przydalo a obijam sie bo co drugi dzien odkurzam , potem mycie podlog i kurze i wc no standardzik heheh a jak remoncik maly to juz wogole
Cytat:
ja mam nadzieję, że uda nam się jedno utrzymać trzymam kciuki za Matkę Polkę humpback

też nie spię od tej godziny, a po co tak wcześnie wstałam, żeby się dłużej poobijać

daje rade ale dzisiaj w ciagu dnia poleze bo wczoraj kostki to balony mialam
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 07:14   #3230
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
za 21 t

Cytat:

naprawdę bardzo ładne piękne i z tego co mi przemknęło w dobrej cenie? do tkmaxx też się wybiorę w weekend
zobaczymy co wyjdzie z tych ambitnych planów ja tylko bardzo chcę żeby na 1 dziecku się nie skończyło, i mam nadzieję że będziemy mieć takie możliwości

a gdzie tkmaxx jest w krakowie?
Stary 2013-01-10, 07:29   #3231
vvgh
Wtajemniczenie

Hej! Nie wiem, czy Jenny wczoraj przekazywała Wam, ale byłam na usg prywatnie i już na 100 % CHŁOPIEC!!!!!!!!!!!!!

Potem Wam pokażę zdjęcia I dostaliśmy usg zgrane na dvd i jedno zdjęcie 3D buźki Malucha
Stary 2013-01-10, 07:31   #3232
humpback
Zakorzenienie

hej vvgh. Jenny mówiła wczoraj, więc teraz osobiście i na 100% gratuluję Jureczka i czekamy na zdjęcie buzi malucha
Stary 2013-01-10, 07:32   #3233
vvgh
Wtajemniczenie

Aha i jest duży, lekarz mówił, że jest trochę większy niż normalnie dzieci są w tym czasie Czyli gigant Stópkę ma 3.57cm, a ogólna mniej więcej jego wielkość to 25,78cm I waga: 522g Wielki no i to 22 tydzień i 6 dni.
Stary 2013-01-10, 07:35   #3234
vvgh
Wtajemniczenie

Jurek - buźka i dowód jego męskości

Tak się ruszał na usg i lekarz się śmiał, że ruchliwe dziecię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jurek.jpg (34,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jurek3.jpg (64,0 KB, 42 załadowań)
Stary 2013-01-10, 07:39   #3235
vvgh
Wtajemniczenie

A wczoraj od koleżanki dostałam taki zestaw - bluzeczka i spodenki pod spodem - marynarskie I śliniaczek elegancki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg od Soni.jpg (180,8 KB, 23 załadowań)
Stary 2013-01-10, 07:44   #3236
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh
Aha i jest duży, lekarz mówił, że jest trochę większy niż normalnie dzieci są w tym czasie Czyli gigant Stópkę ma 3.57cm, a ogólna mniej więcej jego wielkość to 25,78cm I waga: 522g Wielki no i to 22 tydzień i 6 dni.
duży chłopak

i śliczną ma buzię w tym kompleciku będzie wyglądał przecudnie zapewne

Edytowane przez humpback
Czas edycji: 2013-01-10 o 07:46
Stary 2013-01-10, 07:47   #3237
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Hej kobitki.

Ja niestety z doskoku... Postaram się wrócić do Was z końcem tygodnia...

A co słychać- ktoś mi podsumuje wizyty, jakiś dzieciaczek nam się ujawnił?!?

Pozdrawiam Was!
U mnie CHŁOPIEC na bank

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Wrzucam szybko ubranka i bięgnę Was nadrabiać

1. 3-pak z kaftaników z mothercare 62, getry z reserved 62, spodenki benetton 68
2. tk maxx: 2 wielopaki 56, spioszki z napisem "i'm a globtrotter" 56 ( ), bluzeczka i majteczki 62
3. tez tk maxx: bodziaki wszystkie 56 (ale jedne większe od drugich ), kaftanik 56, zestaw spodenki i bluzeczka 68.
4. body 56, rampers z czapeczką 62, 3-pak śpiochów ze smyka 62, 5-pak skarpetek z F&F
5. Śpiworek do spania 0-6 m-cy - tk maxx

ależ mam radochę, teraz musze tylko pamiętać zeby za dużo małych bodziaków już nie kupować
Hej! Piękne te ciuszki!! A śpiworek boski Dużo wydałaś w mothercare?

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
duży chłopak

i śliczną ma buzię w tym kompleciku będzie wyglądał przecudnie zapewne

A buźkę ma trochę skwaszoną
Stary 2013-01-10, 07:49   #3238
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
za 21 t

zobaczymy co wyjdzie z tych ambitnych planów ja tylko bardzo chcę żeby na 1 dziecku się nie skończyło, i mam nadzieję że będziemy mieć takie możliwości

Och, ja też bym chciała rodzeństwo dla Helenki, wiadomo
W Bonarce i chyba otwarli też w M1

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
A wczoraj od koleżanki dostałam taki zestaw - bluzeczka i spodenki pod spodem - marynarskie I śliniaczek elegancki

przefajne
Stary 2013-01-10, 07:53   #3239
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh
A buźkę ma trochę skwaszoną
nie lubi być podglądany

Cytat:
Napisane przez happy blue
W Bonarce i chyba otwarli też w M1
dzięki za info to muszę się upewnić jak z tym m1, bo to trochę bliżej
edit: sprawdziłam i jest to jak w piątek zobaczę brzdąca i będzie grzeczny to może w sobotę wybierzemy się na zakupy

Edytowane przez humpback
Czas edycji: 2013-01-10 o 07:56
Stary 2013-01-10, 07:58   #3240
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Dziękuję, łojej nic by mnie nie zwlekło o tej porze. Jedynie praca albo podróż no albo siły wyższe

Cytat:
za 21 t

Dziękuję

Cytat:
Hej! Nie wiem, czy Jenny wczoraj przekazywała Wam, ale byłam na usg prywatnie i już na 100 % CHŁOPIEC!!!!!!!!!!!!!

Potem Wam pokażę zdjęcia I dostaliśmy usg zgrane na dvd i jedno zdjęcie 3D buźki Malucha
Cytat:
Gratuluję!!! No olbrzym Super. Ale zdjęć to on chyba nie lubi

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości