|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Dziewczyny, ale macie tempo, nie sposób sie do was ''wbic''..
![]() Sailor- bardzo Ci wspolczuje, az niewiarygodne co piszesz, oceniac Twoich postepowac nie zamierzam, ale.. ja bym nie pozwoliła mojej corce dorastac w takim domu. Moja mała znowu nic nie je- miała kilka dni,że zjadała mi po pare łyzeczek, i znowu niechęc.. jestem ostatnie pare dni taka zmeczona, niby sie wysypiam, a wybudzic sie nie moge, w dzien marze o drzemce, nigdy tak nie miałam.. Dziewczyny, jakie jecie witaminy? Szukam tanszych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
natusiakac21 to jest narożnik z Merkury Market. Nie znalazłam zdjeć na stronie więc wstawia jakieś moje.
sailor nie wiem co Ci doradzić. Ciekawe co by było gdybyście naprawdę od niego odeszły. Bo nie wierzę, że jesteście mu aż tak obojętne, że nic by nie zrobił żeby Was zatrzymać i żeby było lepiej... Mój mąż też nie jest idealny, też czasem się pokłócimy bo nie chce mu się czegoś zrobić czy np. gra na komputerze zamiast mi w czymś pomóc. Ale zawsze potem sobie to przemyśli i przeprasza albo robi coś za mnie żebym ja odpoczęła. Jak powiedziałam kiedyś, jak się posprzeczaliśmy że biorę małego i jadę do mamy na kilka dni to powiedział, że nie wyobraża sobie, że miałoby nas nie być. Wydaje mi się, że może Twój mąż to taki cwaniak i nie chce pokazać że mu na Was zależy, ale jakby przyszło co do czego to złamałby się i przemyślał swoje zachowanie.
#2583 | |
Zadomowienie
|
Super
![]() ![]() Cytat:
![]() Po południu wrzucę orędzie Szymona do narodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | ||
Zadomowienie
|
Perse bedzie dobrze, trzymam kciuki
![]() Cytat:
![]() Przystojniak ![]() Cytat:
![]() Moje dziecko nr1 wstało wczoraj o godz.23 i stwierdziło że jest juz wyspane ![]() Kism ja tam wcale nie chcę by Max się podnosił ![]() ![]()
![]() |
#2585 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale sailo to tak nie może być. Z jakiego jesteś miasta?? Jak chcesz to mogę Ci znleźć sotowarzyszenie albo coś takiego które zajmuje sie darmowymi poradami prawnymi i może np. pokierować Cię do jakiej instytucji się udać. Czasami takie stowarzyszenia prowadzą darmową terapię psychologiczną grupową lub indywidualną. A tak z innej mańki zapytam czy TY nie pochodzisz z rodziny uzależnionej?? Przepraszam jeżeli to bardzo osobiste pytanie i Cię tym urażę, ale po prostu pasujesz mi na dziecko z rodziny, w której jest problem z uzależnieniem...To tyle. Jeżeli chcesz to napisz na priv. I wiedz, że to co dziewczyny piszą o meżach, partnerach, którzy pomagają to nie bajki - bo u mnie jest tak samo, maż zajmuje się dzieckiem - nie ogranicza się to do zmiany pieluchy, ale są to także wpsółne zabawy, spacery - jedyne co to nie karmi, ale to z innego powodu. A domem też się zajmuje i pracuje od 8.20-18.00 nie ma go w domu a i tak jak przychodzi to kolecję zrobi albo śniadanie rano. I generalnie po pracy to on przejmuje Mkiego. Sailo podsumowując Twoja rzeczywistośc jest Twoją sprawą, ale można inaczej naprawdę. Wystarczy tylko chcieć. A co do alimentów to jest coś takiego jak fundusz alimentacyjny i w omomencie kiedy masz zasądzone alimenty, a oojciec nie płaci i nie można od niego tego wyegzekwować to właśnie stamtąd są płacone- tak mnie się wydaje. Za dom samotnej matki raczej nie trzeba płacić, ale to tak naprawdę TY musisz chcieć coś zmienić w życiu. Co do gaworzenia Niny- to ona nie gaworzy przez to, że oglada filmy po angielsku tylko to już taki okres naszych maluchów. A filmy dla tak małego dziecka nie są najlepszym pomyslem, bo dziecko może sobie póxniej nie radzić z natlokiem informacji i bodźców, które do niego docierają z tv. To taka ewentualnie dobra rada. ![]()
![]() |
#2586 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kiedyś słyszałam coś takiego "Kobiety myślą że mężczyzna po ślubie się zmieni, mężczyzna zaś marzy o tym żeby dziewczyna się nigdy nie zmieniała". W powyższych przypadkach się to chyba sprawdza. Sailor współczuję Ci. Nie sądzę żeby którakolwiek z nas chciała Cię zdołować. Naszym celem jest zmobilizowanie Cię do działania- dla Twojego i Niny dobra.
![]() |
#2587 |
Konto usunięte
|
Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa
![]() Jeszcze nie wiemy, to dopiero 13 tc, ale jak przyjdzie czas, to spytam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2588 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2589 |
Raczkowanie
|
O rany, aż boję się powiedzieć kim jest mój chłop w oczach sailor.... prawie co weekend zostawiam go samego z dwójką dzieci i jadę na studia
![]() Dla mnie to co czytam, to jest po prostu chore.... Dziwi mnie tylko że osoba, która wyciąga takie brudy na forum, wrzuca swoje zdjęcia z mężem, podaje link do facebook'a gdzie cały świat zna jej imię i nazwisko. Wcześniej czy później ktoś ze znajomych czy nawet sam szanowny małżonek może trafić na te wypowiedzi i wtedy to się dopiero zacznie "cudowne" życie..... ja rozumiem potrzebę wyrzucenia tych żali z siebie, ale takie rzeczy powinno się robić anonimowo, bo Internet jest okrutny.... no chyba że ktoś jeszcze nie dorósł do dorosłego życia..... |
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym- ja pochodze z pełnej, naprawde szczesliwej rodziny, czy to znaczy,że nie umiem walczyc o swoje? owszem, umiem i to bardzo dobrze, klotnie nie ucza bycia silnym czlowiekiem .. Cytat:
Edytowane przez Renatka89 Czas edycji: 2013-01-10 o 09:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | |||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Antek miał w nocy jakiś atak płaczu - obudził się przed północą i strasznie płakał, nie mógł się uspokoić, dopiero na cycku zasnął (a jadł ze 20 min wcześniej).POtem popierdywał w nocy, może to brzuch go bolał. Mam jeszcze pytanie, zwłaszcza do doświadczonych mam. O smoczka - jak oduczać? Kism kiedyś poruszyła temat, że 8-10 miesiąc to dobry moment na odstawianie. Przejęłam się i staram się małego usypiać bez smoczka (bo w dzień w ogóle z niego nei korzysta, tylko do zasypiania), ale powiem Wam że jest ciężko. Czasem wiem, że jest śpiący, ale jest tez rozbawiony i jeszcze mi kica po łóżeczku. I żadne śpiewanie go nie uspokaja. Gdy dostanie smoczek błyskawicznie odpływa... Myślę, że nic na siłę, nie ma tragedii jeszcze, będę wypatrywać, kiedy mu się ta potrzeba zmniejszy, nie chcę stosować drastycznych środków typu obcinanie czy smarowanie cytryną [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38543851]Cześć Dziewczyny, Zacznę nieskromnie od siebie: wczoraj byłam na USG prenatalnym, wszystko jest w porządku, wymiary OK. Tylko sprawy z ciśnieniem do kontroli. No ale to już wiemy od dawna. Teraz Wy: po 1. niezmiennie uwielbiam zdjęcia Waszych dzieci ![]() Po 2. Pola uwielbiam Twojego bloga. Jest dla mnie po prostu cudowny estetycznie i literacko, zawsze udaje Ci się ująć esencję w taki piękny sposób. Mam nadzieję, że będziesz go kontynuować ![]() Perse, bardzo się cieszę, że jest ok. Który to już tydzień? Oczywiście trzymam kciuki za Wasze dobre samopoczucie I bardzo dziękuję za miłe słowa odnośnie bloga ![]() Nie zamierzam go porzucać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() to i ja się przyłączę do prośby. Bardzo jestem ciekawa, bo już bym trochę ukróciła to nocne wstawanie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2592 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie miałam już nie pisać ... no ale tak jakoś się znowu zaczęło, od tego ubezpieczenia, nie wiedziałam, że wy tak się zszokujecie tym, że M nie chce nas ubezpieczyć... Poza tym wielu znajomych wie jaka jest sytuacja, na dodatek jeszcze on się chwali tym, że nie zmienia pieluch i że nic mi nie pomaga... Więc nie wiem czy jest różnica, czy ja się pożalę na żywo czy w necie, tylko, że na żywo nie mam się komu pożalić, heh chyba kolegom jego jak przychodzą poimprezować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem jeszcze, że obawiałam się że jak się drugie dziecię urodzi, to starsze przypomni sobie o smoku, ale tak się nie stało. Jedyne co to czasem podkrada butelkę z resztkami mleka czy herbatki, oczywiście za naszym przyzwoleniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2594 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- perse trzymam kciuki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Zakorzenienie
|
pola, to tak jak Maciek. Nie siada, posadzony w krzesełku na czas karmienia, kiwa się jak pijany
![]() Nogi ma z waty więc nie ma mowy o wstawaniu. Ale za to gada jak najęty, dużo już rozumie, obserwuje, uczy się błyskawicznie. W towarzystwie bryluje ![]() A pierdy... u nas były jak Maćkowi ząbki wychodziły.
![]() |
#2596 | |
Wtajemniczenie
|
Witam!
![]() Dzięki dziewczyny za odp. w sprawie tych zabezpieczeń. Muszę wybrac się do IKEA i Castoramy ![]() Od wczoraj Hania ma biegunkę ![]() Cytat:
MUSISZ coś zrobic ze swoim życiem, bo widac, ze się męczysz... po co Ci to? Nie uważam, że lepszy byle jaki ojciec dla dziecka niz żaden...
![]() |
#2597 |
Zakorzenienie
|
moniczka, z zęba nie widać? Bo to może od zęba być.
![]() |
#2598 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Niedługo zatem wkraczamy w II trymestr. Nie pociesza mnie to ani trochę, bo same wiecie, kiedy u mnie się zaczęły problemy, no ale przynajmniej już jeden etap strachu mam za sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Zakorzenienie
|
Jesli cos wiecie o pierwszych bucikach dla dziecka wypowiadajcie sie
![]() Po domu- boso czy paputki z twardym zapietkiem zeby dziekco nie wykrzywialo stopy ?
#2600 |
Wtajemniczenie
|
benka - ale słodziaczek
![]() millena - widzę, że prowadzisz bloga ![]() Pola - wiesz, że uwielbiam Twego bloga ![]() Zresztą sama zastanawiam się nad prowadzeniem bloga ale o trochę innej tematyce, ale czy starczy mi czasu bo tu trzeba systematyczności. No i dochodzi kwestia samooceny, bo ja np. wstydziłabym się dodac zdjęc facjaty ![]()
#2601 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38560469]Wg OM 12 i 5 dni, wg USG trochę dalej, 13 i parę dni.
Niedługo zatem wkraczamy w II trymestr. Nie pociesza mnie to ani trochę, bo same wiecie, kiedy u mnie się zaczęły problemy, no ale przynajmniej już jeden etap strachu mam za sobą.[/QUOTE] mocno mocno mocno trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pola pierwszy raz weszlam na blog ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2013-01-10 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | |
Wtajemniczenie
|
Mówisz o biegunce czy odparzeniu?
Też myślałam o zębie, ale póki co ni hu hu ale ślina leje się jak z wodorzmotu mickiewicza. Co chwila zmieniam ubranka bo uśliniona po pępek. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- pola - ja się nie znam na metodach oduczania od smoczka, ale siostrze mojego tżta spuścili w Wc... ![]() ![]() persephone - trzymam kciuki i mam nadzieję, że kiedyś w końcu sie spotkamy na scpaerze z dzidziusiami ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() |
#2603 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38560469]Wg OM 12 i 5 dni, wg USG trochę dalej, 13 i parę dni.
Niedługo zatem wkraczamy w II trymestr. Nie pociesza mnie to ani trochę, bo same wiecie, kiedy u mnie się zaczęły problemy, no ale przynajmniej już jeden etap strachu mam za sobą.[/QUOTE] Witam! Jak miło kochana że u Ciebie wszystko dobrze się układa my tu zawsze trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo i czekamy na szczęśliwe rozwiązanie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2604 | |
Zadomowienie
|
To może moje dziecie będzie miało zęby bo męczył się strasznie dzisiaj w nocy
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38560469]Wg OM 12 i 5 dni, wg USG trochę dalej, 13 i parę dni. Niedługo zatem wkraczamy w II trymestr. Nie pociesza mnie to ani trochę, bo same wiecie, kiedy u mnie się zaczęły problemy, no ale przynajmniej już jeden etap strachu mam za sobą.[/QUOTE] Masz myśleć pozytywnie, będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Chyba o to, że z dzieckiem nie mogła wyjść bo wózek rozkręcony a dziecka z szanowny małżonek nie przypilnuje jakby sama wyjść chciała ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Moniczka dietujesz jeszcze??
![]() |
#2605 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() AAa byłabym zapomniała - bła u nas opiekunka 1-szy dzień, na kilka godzin. Pokazałam co i jak, dała mi parę cennych wskazówek, bo sama ma dziecko. Myślę, że raczej będzie dobrze ![]() Co Ty... ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2013-01-10 o 10:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Rozeznanie
|
Tak w ogóle to powiem Wam że i mojego Staśka nie ominęło jakieś dziadostwo. Byliśmy u pani doktor i w sumie nic nie znalazła ale powiedziała że dobrze że przyszliśmy dała coś na gorączkę i dziś na trzeci dzień jest już odpukać lepiej ma nadzieje że nic się nie wykluje z tego. na początku myślałam że to zęby bo Stasiek to jeszcze nie ma
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas też nie było, nie było, aż nagle wyszły.
![]() ![]() |
![]() |
#2608 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() heh, pierdy - ciekawa oznaka ząbkowania. U nas te zęby idą i idą i wyjśc nie mogą, może bąki będą prawdziwą zapowiedzią ![]() Cytat:
![]() I dobrze Agata prawi, to może być od zębów Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale mi miło ![]() A Ty gdzie mieszkasz dokładnie? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I naprawdę nie wiem jak postąpić z młodszym dzieciem żeby problem się nie powtórzył. Myślę że na początek boso lub w skarpetkach z abs-em, a jak już dobrze opanuje technikę chodzenia, to kupię jakieś porządniejsze obuwie, a nie ciapki za 30 zeta, które zaraz się powykrzywiają... My mamy ten problem ze żrącymi kupkami w czasie ząbkowania. Biegunką bym tego nie nazwała, ale o wiele więcej kup w ciągu dnia o rzadkiej konsystencji, czasami ze śluzem. Mimo błyskawicznej zmiany pieluchy od razu pojawia się zaczerwienienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Zakorzenienie
|
Moniczka myślę, że to nie jest zwykłe odparzenie a odpieluszkowe zapalenie skóry ( skóra jest czerwona i taka jakby pomarszczona). Jeśli tak, to samo wietrzenie i smarowanie zwykłymi kremami/maściami nie pomoże. Hania miała coś takiego i pediatra przypisała maść do zrobienia w aptece, niestety nie spisałam składu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.