MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 11:27   #901
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

tak czytam co kupujecie do wyprawki i mam pytanie do kupujących butelki/podgrzewacze/itp. nie zamierzacie karmić piersią? ja się póki co nastawiam na naturalne karmienie, mam jedną butelkę z jakichś warsztatów i myślę, że w razie czego na czarną godzinę będzie. a jeśli się okaże, że nie będę mogła karmić to dopiero wtedy kupię jakiś zestaw w stylu butelki, podgrzewacze jak patrzę na te wszystkie ceny to koszty są ogromne i chyba w miarę możliwości wolałabym uniknąć niepotrzebnych wydatków. chyba, że te butelki mają mieć inne zastosowanie, oświećcie mnie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 11:28   #902
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Właśnie przyjaciółka - zaniepokojona moim marazmem - przywiozła kojec, wanienkę, ciuszki (poprane i poprasowane, żebym nie stała), proszek do prania, płyn do płykania, wkładki laktacyjne i piłkę do ćwiczeń. następnym razem przyjedzie laktator, karuzelę i ciąg dalszy ciuszków.... czuję się jak sprawna inaczej. Muszę chyba chłopa mobilizować
ale wzruszyłam się na maxa....
kochana przyjaciółka

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Jak się wszystkie żalicie to też się pożale! noc koszmarna!!!! zrobiłam sobie obiad dośc późno po koło 18 - spaghetti i chyba coś nie podeszło bo zaczął boleć żołądek ale jakoś usnęłam. Budziłam się co chwila aż w końcu o 2:30 zanotowałam całkowity zwrot towaru porażka!!! zaparzyłam miętę i włączyłam cinemaxa i oglądałam do 4 jakiś film. A, że TŻ nie ma to mnie nawet nikt nie przytulił o!!!!!

no u mnie dziś w nocy ze spaniem ciut lepiej, ale cholera jak się budziłam, to taki brzuch mi się twardy robił, nie wiem od czego (leżałam na boku) wzięłam no-spe i jakoś zasnęłam. Obudziłam się przed 6 i takie głód mnie dopadł że musiałam coś zjeść. Czytam o tej waszej cukrzycy i się zastanawiam czy u mnie wszystko ok (miałam robioną glukozę 50g, a Obserwatorka pisała, że przy takim obciążeniu można nie wykryć ewentualnych nieprawidłowości) wykończę się

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Muszę się Wam pochwalić... miałam wczoraj takiego smaka na pomidory, że o mało nie mordowałam ludzi I udało mi się kupić smaczne... oczywiście koktajlowe za miliony złotych za 200g, ale są smaczne! smakują pomidorami!
uwielbiam pomidory i zimą bardzo cierpię, chociaż koktajlowe faktycznie dają radę.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a co u was takie kiepskie dni
u mnie dziś szaro buro zaczął padać śnieg i wieje tak mocno że aż w domu słychać a miałam się wybrać po bułki ale chyba sobie daruję
u mnie szaro, buro, wieje i całą noc lał deszcz, ze śniegu nic nie zostało

Zdrówka dla wszystkich chorowitych (piesków też )

A powiem wam, że wczoraj się wzruszyłam. Leżałam sobie już w łóżku, czytam sobie książeczkę, a tu nagle mój maluszek zaczyna wygibaski robić. Jeju, tak się wypychał, a ja tylko głaskalam go nie wiem czy po stópce czy po czym ale cudowne uczucie i aż się popłakałam
Stary 2013-01-10, 11:30   #903
czarny flamaster
Zadomowienie

Z racji tego, że dzis pełne 30tc, postanowiłam zrobić parę fotek. Oto moje 18kg obciążenie Pojawiły się pierwsze rozstępy, pępek jeszcze siedzi w środku.
Czasami w ciągu dnia mam wrażenie, że chyba mam skurcze BH, ale nie jestem pewna czy to te. Nachodzi mnie nagle takie uczucie jakby cały dół brzucha mi drętwiał, pojawia się przypływ gorąca i duszności, a po paru sekundach wszystko znika. Nic nie boli, ale takie dziwne spięcie się pojawia. Dobrze myślę?

moni_ka.g
Ja właśnie nawet jakoś nie myślę o butelce, bo nastawiam się na karmienie piersią. Jeśli będę mieć dużo pokarmu, to będę musiała odciągać, ale chciałabym małego jak najdłużej karmić piersią i mam nadzieję, że obojgu nam to się uda.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0794.jpg (49,3 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0795.jpg (48,8 KB, 69 załadowań)

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek

Edytowane przez czarny flamaster
Czas edycji: 2013-01-10 o 11:32
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 11:31   #904
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
tak czytam co kupujecie do wyprawki i mam pytanie do kupujących butelki/podgrzewacze/itp. nie zamierzacie karmić piersią? ja się póki co nastawiam na naturalne karmienie, mam jedną butelkę z jakichś warsztatów i myślę, że w razie czego na czarną godzinę będzie. a jeśli się okaże, że nie będę mogła karmić to dopiero wtedy kupię jakiś zestaw w stylu butelki, podgrzewacze jak patrzę na te wszystkie ceny to koszty są ogromne i chyba w miarę możliwości wolałabym uniknąć niepotrzebnych wydatków. chyba, że te butelki mają mieć inne zastosowanie, oświećcie mnie.
Masz rację, jak zamierzasz karmić, to butelki nie przydadzą się, a zawsze w przypadku problemów można je kupić. Ja mam butelki tylko dlatego, że zamówiłam za punkty payback, inaczej bym nie kupowała, bo mam nadzieję karmić piersią.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 11:31   #905
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
ja chce kupić 2 na czarną godzine zeby potem nie latać i nie szukać. a nie dlatego że nie zamierzam karmić piersią chociaż zycie pokaze co z tego wyjdzie. nie mam nic z warsztatów stąd kupuję.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 11:32   #906
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
może sprawdz na spokojnie kalkulacje. poszukaj sobie co podskoczyło i o ile więcej niż zakładalaś. trzymam kciuki żeby się udało. zresztą muszą mieć przecież jakieś srodki zapasowe?
w placówkach gminnych nie ma tzw środków zapasowych... rok zamknięty i kaplica... dlatego nie wiem co teraz robić i czego nawet się chwycić ...
jakiś koszmar...
na niczym nie mogę się teraz skupić ...
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 11:34   #907
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Och mowie wam masakra
Siostra mi plecy od lopatek w gore po szyje z tylu i z przodu mascia nasamrowala mam nadzieje ze nic zlego mlodemu nie zrobie ale juz tak ciezko mi oddychac i cale miesnie mnie bola - wiec Aga powiedziala ze jutro z rana dzwoni do mojej pracy a ja jutro do lekarza i ze mam isc juz na zwolnienie bo nie chce zebym pozniej z jakas gorsza rzecza do szpitala trafila.
Wiec leze juz pod kolderka i zaraz bede zasypiala.
Chociaz oni filma w salonie ogladaja a dzwi do pokoji jeszcze nie mamy. Ale jestem tak zmeczona i senna ze chyba mie bedzie mi to przeszkadzalo.
corka_rosy gratki dla Tz - mi sie dzis nic nie udalo wygrac a Szkoda haha
Zdrowiej

Cytat:
becikowe

Właśnie przyjaciółka - zaniepokojona moim marazmem - przywiozła kojec, wanienkę, ciuszki (poprane i poprasowane, żebym nie stała), proszek do prania, płyn do płykania, wkładki laktacyjne i piłkę do ćwiczeń. następnym razem przyjedzie laktator, karuzelę i ciąg dalszy ciuszków.... czuję się jak sprawna inaczej. Muszę chyba chłopa mobilizować
No planujemy coś dla Wojtka za to kupić
Super przyjaciółka!

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
albo zacząć całkiem nowe studia np. informatyka, geodezja i kartografia próbować podjąć nową pracę? ...
Gratulacje dla szwagra przede wszystkim
Co do Twojego pytania mogę wypowiedzieć się na temat geodezji (mój mąż skończył). Jeśli chcesz poświęcić wiele lat... Studia trwają standardowo 5 lat lub 3,5 inżynierskie, plus 3 lata praktyki, potem egzamin państwowy, żeby mieć uprawnienia. Bez uprawnień możesz tylko dla kogoś pracować, bo nie możesz podbić żadnej mapy do aktualizacji itd.

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Wg Babystrology dziś.... pełne 30 tc (jutro rozpoczynamy 31)
Za 10 tygodni maleńki pojawi się u nas Nie mogę się doczekać!
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
witam się i ja w równo 32 tygodniu czyli od jutra wchodzimy w 33
Super!

Cytat:
Muszę się Wam pochwalić... miałam wczoraj takiego smaka na pomidory, że o mało nie mordowałam ludzi I udało mi się kupić smaczne... oczywiście koktajlowe za miliony złotych za 200g, ale są smaczne! smakują pomidorami!
Pomidory o smaku pomidorów... to naprawdę sukces, że je znalazłaś, wszystkie są jak woda, fuj.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
w pytaniu na śniadanie mówili dopiero o porodach i pokazywali Dom Narodzin przy Szpitalu św. Zofii w Warszawie. ale bajeranckie pokoje do rodzenia tam mają, jak w domu i nawet łóżeczko dla dzidzi stało identyczne jak jolanT wczoraj pokazywała
Widziałam - super! I też zwróciłam uwagę na łóżeczko
Zastanawiałam się nad św. Zofią, ale mam lekarza i znajomą pielęgniarkę na Inflanckiej, więc raczej już tam będę rodzić.

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny Tż właśnie wrócił od lekarza dopadła go grypa :/ lekarz zalecił chodzenie w maseczce żeby mnie nie zrazić.....ochh paskudne choróbska
Zdrówka dla TŻ, a Ty teraz dużo witamin i czosnku profilaktycznie!

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
pokażę Wam parę rzeczy
Śliczne! Dziewczyńskie są takie fajne, a ja muszę chłopięce kupować... Pewnie dlatego nic jeszcze nie mam
I zdrowiej!

Idę robić gulasz do placków po węgiersku

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2013-01-10 o 11:39
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 11:34   #908
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
w placówkach gminnych nie ma tzw środków zapasowych... rok zamknięty i kaplica... dlatego nie wiem co teraz robić i czego nawet się chwycić ...
jakiś koszmar...
na niczym nie mogę się teraz skupić ...
no ale chodzi mi na ten rok że muszą mieć jakiś fundusz z którego mozna by to pokryć.

ehh . współczuję. mnie sie tylko raz bilans w grancie nie zgodził ale to było 256zł i to nie z mojej winy.
trzymaj się. jak to u nas mówią tylko spokój nas uratuje.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 11:38   #909
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

A te muślinowe są delikatniejsze od tetrowych czy o co chodzi ?

Ja właśnie szukam kosmetyczki na przyrządy kosmetyczne i kosmetyki dla dziecka, ale jakiegoś mega wyboru nie ma, może jakoś w przyszłym tygodniu się przejdę po sklepach bo nie może być większa nić 25x34x28 bo tyle mam miejsca na to w szafce pod zlewem ! Nie lubię kosmetyków na wannie czy innych - chaos i muszę każdy podnieść jak sprzątam łazienkę - wolę mieć wszystko pochowane
ObserwujeCie tak muślinowe są delikatniejsze takie mięciutkie w dotyku. Ja mam fajną stronkę właśnie ostatnio zastanawiałam się nad takim niezbędnikiem ale jeszcze na 100% nie wiem czy kupić taki pojemniczek czy taki przewijak z wanienką i półeczkami do łazienki. Jak będę w domku to podam Ci ja bo mam zapisane w ulubionych właśnie ostatnio w tym sklepie była promocja i do takiego niezbędnika była taka mata do przewijania w komplecie może Ci podpasuje.

pani22ka ja właśnie ostatnio chciałam kupić kocyk z la millou co się pytałam o rozmiar ale póki co zamówiłam ten jedne zwykły polarowy a jak będę mieć taką 100% pewność że dziewczynka (jutro 3 potwierdzenie) to się rozpędzę z zakupami.

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Ha, spięłam się w sobie i ponieważ nadal nie potrafię wybrać łóżeczka, to zamówiłam rożek z wyjmowanym usztywnieniem, 3 prześcieradła i 2 pokrowce na przewijak Oczywiście ani materaca ani przewijaka jeszcze nie mam
Dodatkowo scykorowałam się pręgą na piersi i zamówiłam krem i oliwkę Mama Mio Tummy Rub kosztowały majątek
bzinka ja miałam ten krem z Mama Mio na piersi i mi się skończył i musiała bym zamówić a zamawiam zwykle ze sklepu z uk i tam była ostatnio fajna promocja tylko szkoda że one trwają 48 godzin był krem do ciała oliwka i ten na piersi i dużo taniej wychodziło chyba 30 funtów a sam krem na piersi kosztuje normalnie coś 20-22 funty. Ale fakt starczał mi na 4 miesiące choć codziennie się nie smarowałam a niektórym dziewczyną starcza na całe 9 mc i dlatego się na niego skusiłam ale ja chyba oszczędna nie jestem za dużo / za grubo cycochy smarowałam.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 11:41   #910
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ale jesli mój nastoletni syn zacznie się malować to będe starała się go do tego zniechęcić a przynajmniej na chwilę obecną mam takie zdanie, mam jednak nadzieję, że do tego nie dojdzie

o nie malowanie odpada, facet to facet haha

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 11:42   #911
oliwka__
Zakorzenienie

Ja butelki kupię ze 2 tak na wypadek i troszkę później się przyda jakby trzeba było herbatkę jakąś czy coś innego. Liczę na moje cycory i współpracę małej a co damy radę
Stary 2013-01-10, 11:44   #912
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

uwielbiam pomidory i zimą bardzo cierpię, chociaż koktajlowe faktycznie dają radę.
ja tez uwielbiam, i ostatnio trafiłam na pyszne mniammm

Stary 2013-01-10, 11:44   #913
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Tez jestem ciekawa Pokaż koniecznie
Ja zamówiłam z UK i dopiero czekam na sukienkę, jak będzie zła na mnie, to nie wiem,co zrobię Mam też myślenice, jakie buty pasują do niej na zimę, żeby ich nie przebierać na te 3 godziny (ślub+obiad), czy kozaki czy botki
Ja będę mieć botki, a w urzędzie przebieram na półbuty bo botki mi nie pasują

Cytat:
becikowe

no bo to kasta w pełni uprzywilejowana i roszczeniowa... sorry... ale mi ciśnienie skacze

super w końcu coś

Cytat:
Tak więc....

Wg Babystrology dziś.... pełne 30 tc (jutro rozpoczynamy 31)
Za 10 tygodni maleńki pojawi się u nas Nie mogę się doczekać!

Oglądaliśmy wczoraj z mężem 'Porodówkę'. Rozbroiła nas Litwinka, która rodziła i non stop poprawiała makijaż, męza wypraszała by na nią nie patrzył i śmiesznie jęczała Ale jakoś mąż nie wydawał się przerażony....jeszcze
jeszcze 10 tygodni

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
za tygodnie
a co do butelek to ja mam taką samą sytuację podgrzewacz avent ale chce butelki TT i kupię jedną na próbę, na all są po ok 7,50
http://allegro.pl/butelka-150ml-smoc...936672246.html
Ja też kupuje jedną na próbe bo własnie na allegro są tanie, no i jedną aventa bo musze mieć chodźby do laktatora

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 11:44   #914
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Z racji tego, że dzis pełne 30tc, postanowiłam zrobić parę fotek. Oto moje 18kg obciążenie Pojawiły się pierwsze rozstępy, pępek jeszcze siedzi w środku..
powtórzę po raz kolejny - świetnie wyglądasz w ogóle nie widać że przytyłaś już 18kg

ehh... ja się zbieram od 2 tygodni żeby zrobić zdjęcie i jakoś nie mogę się zmotywować

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Pomidory o smaku pomidorów... to naprawdę sukces, że je znalazłaś, wszystkie są jak woda, fuj.
to samo dziś powiedziałam do tż o ogórkach, okropne są... takie wodniste że nie da się jeść

ok zmykam się uczyć, bo w weekend egzamin
Stary 2013-01-10, 11:45   #915
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

flamaster piekniusi brzusio.

oj tam oj tam corka_rosy wcale nie takie trudne kupowal dla chlopaka, wiesz ile ja juz mam ciuszkow dla mlodego, zaraz dojdzie do tego ze juz na 82 bede kupowala bo mniejszych juz mam pod dostatkiem, a i tak wszytske zaczelam od 56 i mam kilka rzeczy, reszta jest na 62 - nie wiem jakiego wilkoluda urodze a pieluszka tez sie musi gdzies zmiescic

co do butelek, ja mam na razie 2 - i styknie pewnie jakas jeszcze dojdzie mi w ''baby pakach'' bedzie gdzie mlodemu pokarm odciagac, tez mam nadzieje ze uda mi sie karmic min do konca roku. no ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.

lece sie podmalowac, bo strasze swa bladzizna i wygladam jak smierc
i sie trza zbierac do lekarza.
w sumie grypa chyba w Norwegii nie panuje, nie wiem nie mam TV haha, ale Polacy co u nich wynajmujemy mieszkanie pod nimi wrocili z Polski wlasnie z grypa, w sumie ani razu jeszcze ich nie widzialam wiec stycznosci jako takiej bliskiej nie mam, no ale nigdy nic nie wiadomo

dam znac jak wroce
milego dalszego

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 11:45   #916
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Z racji tego, że dzis pełne 30tc, postanowiłam zrobić parę fotek. Oto moje 18kg obciążenie Pojawiły się pierwsze rozstępy, pępek jeszcze siedzi w środku.
.
śliczny brzusio, ii ja nie wiem gdzie te 18 kg pochowane hi, pewnie chudzinka byłas straszna na początku

Stary 2013-01-10, 11:46   #917
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Czasami w ciągu dnia mam wrażenie, że chyba mam skurcze BH, ale nie jestem pewna czy to te. Nachodzi mnie nagle takie uczucie jakby cały dół brzucha mi drętwiał, pojawia się przypływ gorąca i duszności, a po paru sekundach wszystko znika. Nic nie boli, ale takie dziwne spięcie się pojawia. Dobrze myślę?
czarny flamaster klaski zgrabny brzuszek i już tak daleko
Stary 2013-01-10, 11:46   #918
trooskava
Zadomowienie

Cytat:

moni_ka.g
Ja właśnie nawet jakoś nie myślę o butelce, bo nastawiam się na karmienie piersią. Jeśli będę mieć dużo pokarmu, to będę musiała odciągać, ale chciałabym małego jak najdłużej karmić piersią i mam nadzieję, że obojgu nam to się uda.

piekny zgrabny brzusio!!! Mój już bęben co niemiara

Cytat:
ja mam butelke na czarna godzine , ale bardzo chce karmic piersią

ale moga sie przydac potem na herbatkę etc.

no dobra to i ja wstawie jakies zdjecie. Wózek, łózeczko i dwie polki z ubraniami Małej. No i moje/nasze zdjecie w piżamowie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0381.jpg (94,0 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0388.jpg (96,0 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0390.jpg (86,5 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0391.jpg (84,7 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0384.jpg (112,1 KB, 60 załadowań)

Edytowane przez trooskava
Czas edycji: 2013-01-10 o 11:51
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 11:47   #919
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Masz rację, jak zamierzasz karmić, to butelki nie przydadzą się, a zawsze w przypadku problemów można je kupić. Ja mam butelki tylko dlatego, że zamówiłam za punkty payback, inaczej bym nie kupowała, bo mam nadzieję karmić piersią.
no własnie sama sie zastanawiam nad tymi butelkami, a pamietam jak mój mały braciszek jadł z cyca mleko a w butelkach dodatkowo herbatke czy soczek jakiś, tylko nie wiem właśńie od którego miesiąca tak można już mieszać coś więcej

Stary 2013-01-10, 11:51   #920
oliwka__
Zakorzenienie

Luna0 ostatnio widziałam zdjęcia znajomej ze ślubu cywilnego i z sesji a że mieli akurat w tym czasie co było tyle śniegu w grudniu na sesję miała czerwony szalik i czerwone takie krótkie kozaczki i białą kurteczkęczy coś na ten styl ślicznie to wyglądało
Stary 2013-01-10, 11:52   #921
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja podgrzewacz dostałam a chcę kupić jedną butelkę na początek "w razie w" dlatego pytałam czy wejdą inne butelki w podgrzewacz Aventu.
A nie mam ani jednej.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 11:53   #922
oliwka__
Zakorzenienie

trooskava o mamusiu ile ty tego masz z wózka na pewno będziesz zadowolona a ilość ciuszków pięknie no i za brzuszek
Stary 2013-01-10, 11:55   #923
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
tak czytam co kupujecie do wyprawki i mam pytanie do kupujących butelki/podgrzewacze/itp. nie zamierzacie karmić piersią? ja się póki co nastawiam na naturalne karmienie, mam jedną butelkę z jakichś warsztatów i myślę, że w razie czego na czarną godzinę będzie.
ja się nastawiam na pierś! ostatnio dostałam od położnej butelkę z awentu 125ml (ponoć jakaś bezkolkowa... kolejny chwyt marketingowy?), ale chciałabym kupić jeszcze jedną... 260ml bodajże, żeby mieć w razie czegoś... albo, żeby odciągać jadełko... bo zdaję sobie sprawę, że czasami będę gdzieś wychodzić na dłużej sama... (wyrodna).

Nie wiem natomiast co z podgrzewaczem... dostałam od teściowej czajnik bezprzewodowy (oczywiście jak wszystko spakowane w pudle i czeka na swój czas....), który ma w podstawce czujnik temperatury... wyświetla temperaturę i w razie czego podgrzewa wodę do odpowiedniej. Na początku pomyślałam: super sprawa do herbat na max. 80stopni... a szwagierka mi mówiła, że używa go do mleka, kaszek dla małego - koniec ze studzeniem wody... ciekawy czy i u nas się sprawdzi.

Cytat:
Z racji tego, że dzis pełne 30tc, postanowiłam zrobić parę fotek. Oto moje 18kg obciążenie
obciążenie w kg masz chyba tylko w piersiach i brzuchu Ale brzuszek Ci już widzę piłeczkuje do przodu

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 11:56   #924
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
trooskava o mamusiu ile ty tego masz z wózka na pewno będziesz zadowolona a ilość ciuszków pięknie no i za brzuszek
mam duzo ale to dlatego że to ciuszki w kilku rozmiarach i wiekszośc "pospadkowa" a jeszcze mi donoszą a brzucholek wielki choc 10 kg przytyłam do tej pory
Stary 2013-01-10, 11:57   #925
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Broń Boże! Bo się potem będzie biedaczek wstydził jak dorośnie...

Cytat:
Nie lubię kosmetyków na wannie czy innych - chaos i muszę każdy podnieść jak sprzątam łazienkę - wolę mieć wszystko pochowane
ja nie mam gdzie chować... ale chciałabym mieć gdzie....
i półeczki w łazience z drzwiczkami tak się kurzą szklane wystawki że szokens... a że mam dużo piedolasów i kurzołapków - zawsze zabawa na 102 przy sprzątaniu, bo każdy flakonik muszę przetrzeć...

Cytat:
to wtedy sobie kupię ! o w sensie jemu :P

akurat te kocyki są u mnie w osiedlowym sklepiku z zabawkami. bez podbitej ceny więc je obmacałam, wyoglądałam i mi się widzą

Cytat:
Ja robię tak, pomiar na czczo, I śniadanko białkowo-warzywkowe dajmy na to o 7 - pomiar o 8, śniadanko z węglami 8:30 - pomiar o 9:30

Cytat:
ja pierd*le ...
właśnie przyszły mi rachunki za grudzień na 'jedyne' 9 800zł
w pierwszym momencie myślałam, że to Wasze, prywatne rachunki. Rozumiem stres, ale przecież nie jesteś Duchem Świętym....

Cytat:
tak czytam co kupujecie do wyprawki i mam pytanie do kupujących butelki/podgrzewacze/itp. nie zamierzacie karmić piersią?
kupię na bank 2 butelki (nawet później się przydadzą), pomna historii naszej aniołkowej Zeberki

Cytat:
Z racji tego, że dzis pełne 30tc, postanowiłam zrobić parę fotek. Oto moje 18kg obciążenie
Wy chyba stawiacie te kg gdzieś obok, a do zdjęcia tylko prężycie cudne brzuchy

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 11:58   #926
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
no dobra to i ja wstawie jakies zdjecie. Wózek, łózeczko i dwie polki z ubraniami Małej. No i moje/nasze zdjecie w piżamowie

ooo... widzę, że już gotowi wszyscy! ale, żeby psiaczkowi się za bardzo nie spodobało w łózeczku

no i xlander kurde, bardzo mi sie podoba ten wózek i właśnie turkusowy....

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 12:01   #927
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
super w końcu coś
tak.... właśnie próbowałam posegregować te ciuszki rozmiarowo. dałam radę 1/3 ... tak się zryczałam, że... cały czas do mnie nie dociera że to się dzieje....

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość

ależ już dużo rzeczy
i sliczny brzuszek

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 12:03   #928
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
ooo... widzę, że już gotowi wszyscy! ale, żeby psiaczkowi się za bardzo nie spodobało w łózeczku

no i xlander kurde, bardzo mi sie podoba ten wózek i właśnie turkusowy....
psina testuje czy materac wygodny w wózku juz zaaklimatyzował sie w koszu na zakupy

Ja wahałam sie miedzy tako alive a xlanderem xmove. Glownie ze wzgledu na kwestie finansowe ale mąż sie uparł na xmove i udało nam sie caly zestaw xlandera z wszystkim mozliwymi rzeczami kupic w dobrej cenie wiec niech ma dziecko bryke Po domu prowadzi sie bosko

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
tak.... właśnie próbowałam posegregować te ciuszki rozmiarowo. dałam radę 1/3 ... tak się zryczałam, że... cały czas do mnie nie dociera że to się dzieje....
ja tez ostatnio troche panikowałam jak sie łóżeczko skręciło
Stary 2013-01-10, 12:05   #929
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
A to akurat nie jest prawda. Ja chcę karmić cyckiem 100 %, zero mieszanek, herbatek i innych, ale planuje ku zdrowiu psychicznemu wychodzić sama czasami. Siłownia/ koleżanka/ inne. I wtedy Tata musi w czymś to moje mleko podać, nie ?

Cytat:
ObserwujeCie tak muślinowe są delikatniejsze takie mięciutkie w dotyku. Ja mam fajną stronkę właśnie ostatnio zastanawiałam się nad takim niezbędnikiem ale jeszcze na 100% nie wiem czy kupić taki pojemniczek czy taki przewijak z wanienką i półeczkami do łazienki. Jak będę w domku to podam Ci ja bo mam zapisane w ulubionych właśnie ostatnio w tym sklepie była promocja i do takiego niezbędnika była taka mata do przewijania w komplecie może Ci podpasuje.
.
O będę wdzięczna

Raaany muszę iść powoli, to co kiedyś robiłam podczas jednego dnia, robię teraz przez cały tydzień a mam wrażenie że strasznie zarobiona jestem No ale jak się buty wiąże 10 minut

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

trooskava super kolor wózka !
Stary 2013-01-10, 12:07   #930
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Luna0 ostatnio widziałam zdjęcia znajomej ze ślubu cywilnego i z sesji a że mieli akurat w tym czasie co było tyle śniegu w grudniu na sesję miała czerwony szalik i czerwone takie krótkie kozaczki i białą kurteczkęczy coś na ten styl ślicznie to wyglądało
Tez myślałam nad dodaniem koloru. Ja mam krótką sukienkę nad kolano, taką ecru i planuje założyć beżowo-złote dodatki, widziałam piękne lakierowane botki albo beżowe eleganckie kozaki, w takich butach czułabym się lepiej niż w czółenkach, a i na obcasie wtedy tak się stopy nie męczą, jak kozak trzyma je stabilnie. Mam w środku lutego w dworku, a nie w urzędzie, myślę, że wysokie buty jak najbardziej będą pasowały.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości