|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
tak czytam co kupujecie do wyprawki i mam pytanie do kupujących butelki/podgrzewacze/itp. nie zamierzacie karmić piersią? ja się póki co nastawiam na naturalne karmienie, mam jedną butelkę z jakichś warsztatów i myślę, że w razie czego na czarną godzinę będzie. a jeśli się okaże, że nie będę mogła karmić to dopiero wtedy kupię jakiś zestaw w stylu butelki, podgrzewacze
jak patrzę na te wszystkie ceny to koszty są ogromne i chyba w miarę możliwości wolałabym uniknąć niepotrzebnych wydatków. chyba, że te butelki mają mieć inne zastosowanie, oświećcie mnie.
|
|
|
|
|
#902 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no u mnie dziś w nocy ze spaniem ciut lepiej, ale cholera jak się budziłam, to taki brzuch mi się twardy robił, nie wiem od czego (leżałam na boku) wzięłam no-spe i jakoś zasnęłam. Obudziłam się przed 6 i takie głód mnie dopadł że musiałam coś zjeść. Czytam o tej waszej cukrzycy i się zastanawiam czy u mnie wszystko ok (miałam robioną glukozę 50g, a Obserwatorka pisała, że przy takim obciążeniu można nie wykryć ewentualnych nieprawidłowości) wykończę się Cytat:
Cytat:
![]() Zdrówka dla wszystkich chorowitych (piesków też ) A powiem wam, że wczoraj się wzruszyłam. Leżałam sobie już w łóżku, czytam sobie książeczkę, a tu nagle mój maluszek zaczyna wygibaski robić. Jeju, tak się wypychał, a ja tylko głaskalam go nie wiem czy po stópce czy po czym ale cudowne uczucie i aż się popłakałam
|
||||
|
|
|
|
#903 |
|
Zadomowienie
|
Z racji tego, że dzis pełne 30tc, postanowiłam zrobić parę fotek. Oto moje 18kg obciążenie
Pojawiły się pierwsze rozstępy, pępek jeszcze siedzi w środku.Czasami w ciągu dnia mam wrażenie, że chyba mam skurcze BH, ale nie jestem pewna czy to te. Nachodzi mnie nagle takie uczucie jakby cały dół brzucha mi drętwiał, pojawia się przypływ gorąca i duszności, a po paru sekundach wszystko znika. Nic nie boli, ale takie dziwne spięcie się pojawia. Dobrze myślę? moni_ka.g Ja właśnie nawet jakoś nie myślę o butelce, bo nastawiam się na karmienie piersią. Jeśli będę mieć dużo pokarmu, to będę musiała odciągać, ale chciałabym małego jak najdłużej karmić piersią i mam nadzieję, że obojgu nam to się uda.
27.11.2009 - pierwsza randka 02.08.2012 - nasz ślub 25.03.2013 - me + you = Sławek Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2013-01-10 o 11:32 |
|
|
|
|
#904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#906 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakiś koszmar... na niczym nie mogę się teraz skupić ...
|
|
|
|
|
|
#907 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Super przyjaciółka! Cytat:
![]() Co do Twojego pytania mogę wypowiedzieć się na temat geodezji (mój mąż skończył). Jeśli chcesz poświęcić wiele lat... Studia trwają standardowo 5 lat lub 3,5 inżynierskie, plus 3 lata praktyki, potem egzamin państwowy, żeby mieć uprawnienia. Bez uprawnień możesz tylko dla kogoś pracować, bo nie możesz podbić żadnej mapy do aktualizacji itd. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zastanawiałam się nad św. Zofią, ale mam lekarza i znajomą pielęgniarkę na Inflanckiej, więc raczej już tam będę rodzić. Cytat:
Śliczne! Dziewczyńskie są takie fajne, a ja muszę chłopięce kupować... Pewnie dlatego nic jeszcze nie mam ![]() I zdrowiej! Idę robić gulasz do placków po węgiersku
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-01-10 o 11:39 |
|||||||
|
|
|
|
#908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ehh . współczuję. mnie sie tylko raz bilans w grancie nie zgodził ale to było 256zł i to nie z mojej winy. trzymaj się. jak to u nas mówią tylko spokój nas uratuje.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pani22ka ja właśnie ostatnio chciałam kupić kocyk z la millou co się pytałam o rozmiar ale póki co zamówiłam ten jedne zwykły polarowy a jak będę mieć taką 100% pewność że dziewczynka (jutro 3 potwierdzenie) to się rozpędzę z zakupami. Cytat:
za dużo / za grubo cycochy smarowałam.
|
||
|
|
|
|
#910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o nie malowanie odpada, facet to facet haha |
|
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Ja butelki kupię ze 2 tak na wypadek i troszkę później się przyda jakby trzeba było herbatkę jakąś czy coś innego. Liczę na moje cycory i współpracę małej a co damy radę
|
|
|
|
|
#912 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#913 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#914 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogóle nie widać że przytyłaś już 18kgehh... ja się zbieram od 2 tygodni żeby zrobić zdjęcie i jakoś nie mogę się zmotywować Cytat:
ok zmykam się uczyć, bo w weekend egzamin
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
flamaster
![]() piekniusi brzusio.oj tam oj tam corka_rosy wcale nie takie trudne kupowal dla chlopaka, wiesz ile ja juz mam ciuszkow dla mlodego, zaraz dojdzie do tego ze juz na 82 bede kupowala bo mniejszych juz mam pod dostatkiem, a i tak wszytske zaczelam od 56 i mam kilka rzeczy, reszta jest na 62 - nie wiem jakiego wilkoluda urodze a pieluszka tez sie musi gdzies zmiescic ![]() co do butelek, ja mam na razie 2 - i styknie pewnie jakas jeszcze dojdzie mi w ''baby pakach'' bedzie gdzie mlodemu pokarm odciagac, tez mam nadzieje ze uda mi sie karmic min do konca roku. no ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. lece sie podmalowac, bo strasze swa bladzizna i wygladam jak smierc ![]() i sie trza zbierac do lekarza. w sumie grypa chyba w Norwegii nie panuje, nie wiem nie mam TV haha, ale Polacy co u nich wynajmujemy mieszkanie pod nimi wrocili z Polski wlasnie z grypa, w sumie ani razu jeszcze ich nie widzialam wiec stycznosci jako takiej bliskiej nie mam, no ale nigdy nic nie wiadomo ![]() dam znac jak wroce ![]() milego dalszego |
|
|
|
|
#916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klaski zgrabny brzuszek i już tak daleko |
|
|
|
|
|
#918 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piekny zgrabny brzusio!!! Mój już bęben co niemiara ![]() Cytat:
![]() ale moga sie przydac potem na herbatkę etc. no dobra to i ja wstawie jakies zdjecie. Wózek, łózeczko i dwie polki z ubraniami Małej. No i moje/nasze zdjecie w piżamowie
Edytowane przez trooskava Czas edycji: 2013-01-10 o 11:51 |
||
|
|
|
|
#919 |
|
Rozeznanie
|
no własnie sama sie zastanawiam nad tymi butelkami, a pamietam jak mój mały braciszek jadł z cyca mleko a w butelkach dodatkowo herbatke czy soczek jakiś, tylko nie wiem właśńie od którego miesiąca tak można już mieszać coś więcej
|
|
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Luna0 ostatnio widziałam zdjęcia znajomej ze ślubu cywilnego i z sesji a że mieli akurat w tym czasie co było tyle śniegu w grudniu na sesję miała czerwony szalik i czerwone takie krótkie kozaczki i białą kurteczkęczy coś na ten styl ślicznie to wyglądało
|
|
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie mam ani jednej. |
|
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
trooskava o mamusiu
ile ty tego masz z wózka na pewno będziesz zadowolona a ilość ciuszków pięknie no i za brzuszek
|
|
|
|
|
#923 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sama... (wyrodna). Nie wiem natomiast co z podgrzewaczem... dostałam od teściowej czajnik bezprzewodowy (oczywiście jak wszystko spakowane w pudle i czeka na swój czas....), który ma w podstawce czujnik temperatury... wyświetla temperaturę i w razie czego podgrzewa wodę do odpowiedniej. Na początku pomyślałam: super sprawa do herbat na max. 80stopni... a szwagierka mi mówiła, że używa go do mleka, kaszek dla małego - koniec ze studzeniem wody... ciekawy czy i u nas się sprawdzi. Cytat:
obciążenie w kg masz chyba tylko w piersiach i brzuchu Ale brzuszek Ci już widzę piłeczkuje do przodu
|
|
|
|
#924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jeszcze mi donoszą a brzucholek wielki choc 10 kg przytyłam do tej pory
|
|
|
|
|
|
#925 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i półeczki w łazience z drzwiczkami tak się kurzą szklane wystawki że szokens... a że mam dużo piedolasów i kurzołapków - akurat te kocyki są u mnie w osiedlowym sklepiku z zabawkami. bez podbitej ceny więc je obmacałam, wyoglądałam i mi się widzą ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo... widzę, że już gotowi wszyscy! ale, żeby psiaczkowi się za bardzo nie spodobało w łózeczku ![]() no i xlander
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
tak.... właśnie próbowałam posegregować te ciuszki rozmiarowo. dałam radę 1/3 ... tak się zryczałam, że... cały czas do mnie nie dociera że to się dzieje....
![]() Cytat:
![]() i sliczny brzuszek
|
|
|
|
#928 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w wózku juz zaaklimatyzował sie w koszu na zakupy Ja wahałam sie miedzy tako alive a xlanderem xmove. Glownie ze wzgledu na kwestie finansowe ale mąż sie uparł na xmove i udało nam sie caly zestaw xlandera z wszystkim mozliwymi rzeczami kupic w dobrej cenie wiec niech ma dziecko bryke Po domu prowadzi sie bosko ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#929 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Raaany muszę iść powoli, to co kiedyś robiłam podczas jednego dnia, robię teraz przez cały tydzień a mam wrażenie że strasznie zarobiona jestem No ale jak się buty wiąże 10 minut ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- trooskava super kolor wózka !
|
|
|
#930 |
|
Zadomowienie
|
Tez myślałam nad dodaniem koloru. Ja mam krótką sukienkę nad kolano, taką ecru i planuje założyć beżowo-złote dodatki, widziałam piękne lakierowane botki albo beżowe eleganckie kozaki, w takich butach czułabym się lepiej niż w czółenkach, a i na obcasie wtedy tak się stopy nie męczą, jak kozak trzyma je stabilnie. Mam w środku lutego w dworku, a nie w urzędzie, myślę, że wysokie buty jak najbardziej będą pasowały.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.

jak patrzę na te wszystkie ceny to koszty są ogromne i chyba w miarę możliwości wolałabym uniknąć niepotrzebnych wydatków. chyba, że te butelki mają mieć inne zastosowanie, oświećcie mnie.

porażka!!! zaparzyłam miętę i włączyłam cinemaxa i oglądałam do 4 jakiś film. A, że TŻ nie ma to mnie nawet nikt nie przytulił o!!!!!
I udało mi się kupić smaczne... oczywiście koktajlowe za miliony złotych za 200g, ale są smaczne! smakują pomidorami!

klaski zgrabny brzuszek i już tak daleko
ile ty tego masz z wózka na pewno będziesz zadowolona a ilość ciuszków pięknie