|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część V
Cytat:
Seba kupe w majty i widze jak ciśnie ale zarzeka sie ze nie usiadzie na toalete i nie ma dyskusji ![]() A co sie stalo ze nagle Biance sie odmieniło?Przeciez tak ladnie było? Pytasz czy brac prace jak zaoferuja BRAC jasne ze brac Ja bym brala, wkoncu to praca jakiej szukasz
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2763 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#2764 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki diewczyny za odpowiedzi
ja jeszcze nie spotkalam takiego dziecka wiec nie wiem czy to normalne czy nie a moja jest mloda i nie przejawia takich zachowan(jeszcze)Piszac "takiego dziecka" mam na mysli ze ta starsza kolezanka mojej Miszy jest siper hiper aktywna i ona nawet nie przystaje kiedy rodzice cos jej tlumacza ze nie wolno bic tak jak y byla glucha,nic nie robi na niej wrazenia,nie slucha tylko kontynuuje zabawe albo po prostu zaczyna robi cos innego, nie skupia sie dlugo na jednej rzeczy Kilka razy byla w kacie za zle zachowanie ale to te chyba nie robi na niej wrazenia:/ Kasia don bierz prace! Jesli to tylko w zawodzie bierz zawsze mozesz odejsc szukac tej na caly etat caly xzas a podlapiesz doswiadczenie ![]() Jak czytam o waszych zmaganiach z nocnikiem to mi sie slabo robi no to wszystko przede mna, kupa w majtkach ![]() Ja wlasnie wrocilam z pracy i jem kolacje,zakladala ktoras z was jakies konto oszczednosciowe dla dzieci macie jakies doswiadczenie jak wybrac czym sie kierowac?
|
|
#2765 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny
Zdecydowalam mialam czas w pracy zeby na spokojnie to przeanalizowac i nawet jak zaoferuja to nie biore to jest HR a nie accounting zaaplikowalam na ta pozycje bo mialam robic tez Payroll a okazalo sie ze nie bede miala nic do czynienia z accountingiem i nie stac mnie na ta prace bo bede zarabiac 150f mniej tygodniowo niz np teraz czyli ok 140 i dojdzie mi oplata za opieke nad mala ... wiec ni jak mi sie to nie oplaca ... plus koszt dojazdow wiec po odliczeniu transportu to jakies 100 na reke i z tego zlobek... no nie ma szans a 25 h czyli te wlasnie ok 140 f tyg to mialabym przez minimum 12 miesiecy ... wiec niestety szukam dalej ale przynajmniej juz wiem na czym polega interview i z tego jestem bardzo zadowolona :PDzis po pracy padam ![]() Blonde nie wiem co Biance sie stalo.. moze poprostu taki okres naszczescie kupe wali do nocnika :P:PBuziaki
|
#2766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kupa w majtach przeciez jest i u noworodka Cytat:
i az taka roznica w zarobkach Pisala s ze calkiem dobrze platna![]() Tylko,ze wtedy własnie z mala mialabys problem i dochodza dodatkowe koszta...tylko Kasia taka praca w biurze to tylko na dzien czyli tak czy siak musialabys miec opieke...szkoda, bo zawsze mialabys jakies doswiadczenie, a bez tego wiesz ze trudno zaczac jakakolwiek prace... No ale trzymam kciuki dalej Czesc ![]() U mnie dzis -2st. Seba w przedszkolu, ja wpadlam do domu troche ogarnac i kawe w spokoju wypic
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy ten wozek nadaje sie dla dziecka od urodzenia????
http://www.mothercare.com/Maclaren-T...d%20pushchairs |
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki model dopiero teraz szukamy a maly bedzie mial rok za 5 tygodni |
|
|
|
|
#2769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My zalozylismy NIkosiowi Mnie ta kupa w majtach tez na poczatku bardzo przerazala, ale jakos trzeba sobie z tym poradzic Przebieram, piore i tyle ( u nas na szczescie te kupki sa twardawe)Nikos nauczyl sie siadac na nocnik Wiecie, ze ja wczoraj przez caly wieczor myslalam o tym co sie stalo na play groupie Jakos nie moglam sobie z tym poradzic
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale siostra mojego tz sie upiera, ze ponoc super wozek. normalnie paranoja |
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze i super ale dla starszego dziecka Chociaz ja osobiscie nie przepadam za tymi spacerowkami
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
no DZIĘKUJĘ!!!!
bo już myślałam, że ja już wariuje ja jej pokazuję SOLĘ mamas and papas, a ona mi mówi, że ten maclaren lepszy!!! wyobrażacie sobie? |
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
tak sie zastanawiam,przeciez w takiej spacerówce trzeba to dziecko przypiąc pasami zeby nie zjechało np podczas podjazdu na wysoki krawężnik.
Komfortu taki malec tez chyba nie ma,wydaje mi sie bardzo niestabline dla noworodka. |
|
|
|
#2776 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mnie tam i tak to az bardzo nie przeszkadza, bo kupa jest 1-2 razy dziennie a siku kilkanascie, wiec lepiej jak siusiu woła dla Nikosia, tearz tym bardziej nie odpuszczaj![]() Cytat:
Cytat:
Seba dzis wrocil przebrany z przedszkola...wiedzialam, bo wychodzili an dwor a on przed wyjsciem z domu siusiu neichciał, no a na dworze zimno, wiec poleciało...no trudno...pierwsza wpadka od kilu dni...
|
|
#2777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Konta oszczednosciowe mamy Bea Kupuje w bootsie witaminy w plynie po 1m.z tam jest zalecana dzienna dawka witaminy D. Jak karmilam piersia i w czasie ciazy sama bralam. http://beauty.mysupermarket.co.uk/#/...mth_200ml.html Kasia powodzenia w dzalszych poszukiwaniach. Co do odpieluchowywania, my jeszcze z 2 miesiacae poczekamy i tez bierzemy sie do pracy.
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba nie ma takiej opcji. |
|
|
|
|
#2779 |
|
Zadomowienie
|
Wyciagnelam wlasnie pranie z pralki i .....przypomnialam sobie ze nie wsypalam wczesniej zadnego proszku ani plynu do pranie
![]() ![]() Ciagle mi sie zdarza zapomniec o czyms, albo cos mi wylatuje z rak
|
#2780 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dłuugo mnie nie było
Ale dorwałam pracę na tydzień (zastępstwo) i tak od soboty pracuję sobie ![]() Wstaję o 5 rano jadę w sumie prawie 2 godziny autobusami, ale jest git nie narzekam...Zaraz poczytam trochę postów do tyłu i coś poodpisuję ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
i mnie wcale nie brzydziła kupka, bo takową oglądałam już od urodzenia młodej No i pracowanie przy starszych schorowanych osobach też trochę mnie wzmocniło na wszystko ![]() Co do pytania - ja też jestem ciekawa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2781 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do kupy w gaciach a w pampersie to ja jednak pampers wole, odpinasz wywalas zi gitara a gacie takie zafajdane sciagnac przez nogi romazane to to bynajmniej u mnie tak bylo i tez kupe duzo pozniej zalapal ja po wizycie u poloznej w sumie nie wiele wiecej mi powiedziala niz to o czym wczoraj pisalam |
|
|
|
|
#2782 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
albo wieczor...gratuluje niesikajacych w pieluchy chlopcow ![]() Kasia gratuluje intrview! pierwsze koty za ploty a moze bys na jakis wolontariat poszla? ![]() domciatko - wozek dla malego dziecka to jednak musi byc gondola. nie polozylabym maluszka do takiego maclarena, ale takie siedzace 6 miesieczne juz tak ![]() moja dwulatka jedynaczka nie wyrywa zabawek innym dzieciom, nie bije, nie szarpie, nie kopie, nie jest agresywna. jest jedynie baaardzo uparta i charakterna jak nie ma na cos ochoty to i wolami jej sie nie zaciagnie moze udaloby sie ja przekupic, ale ja przekupstwa nie stosuje ![]() kupilismy bilety na Wielkanoc
|
#2783 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestem ciekawa kiedy Seba załapie ![]() Cytat:
Mój tez charakterny, oj bardzo ![]() Super na długo lecicie?Ja lece z Seba pod koniec kwietnia na 2 tyg
|
|
#2784 |
|
Wtajemniczenie
|
na dwa tygodnie od 26 marca do 8go kwietnia
tyle, ze w piatki do poludnia bede musiala pracowac - tak kocham moje raporty!mnie w ciazy calkiem sie mozg zlasowal trudno mi bylo zapamietac najprostrze rzeczy, a w pracy to juz totalna porazka... i szczerze mowiac do tej pory mam wrazenie jakby mi szarych komorek w tej calej ciazy ubylo ![]() u nas z kupa tez bylo na poczatku smierdzaco... najpierw robila w gacie, a potem na kilka dni sie calkiem zatkala, ale jak juz poszlo to poszlo ma czasami problem w nowym miejcsu, ale tylko z minder, bo ja ja pytam co jakis czas czy nie chce siku, a Karen moze zapomina... albo moze juz jej tak ufa bardzo, ze nie pyta... w zeszlym tygodniu dwa razy jej sie zlala w domu u innej opiekunki (Lindy - tej, do ktorej eM wczesniej chodzila, Kren twierdzi, ze to moze byc jakos w podswiadomosci costam)
|
#2785 |
|
Zadomowienie
|
Potty :P wolontariat odpada
![]() Blonde moj kontrakt to 20 h ale najprawdopodobniej w tym roku bede pracowac powyzej mojego kontraktu i tak narazie jest wiec dlatego taka moja decyzja :PSkonczylam wczoraj o 1 no i powiedzmy ze jestem wyspana :P o ile mozna wyspac sie na sofie z wiercacym sie dzieckiem od godziny 5 :P:P
|
#2786 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia bidoku, co wy lozek nie macie?
|
#2787 |
|
Zadomowienie
|
mamy lozka :P:P ale ze nie chcialo mi sie spac to polozylam sie na sofie i ogladalam tv
myslalam ze mnie mateusz obudzi jak wstanie to sie przeniose do gory :P ale zamiast mnie obudzic to polozyl mala obok mnie :P
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzien dobry ![]() Seba zasnal Połozylismy sie na chwile i sie wypial i zamknał oczy Ide robic obiad
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
U nas od rana rewolucja-Dorotka chodzi bez pieluchy
Do tej pory tylko ją sadzaliśmy na nocnik-ale nie zawsze robiła. Dzisiejszych wpadek już mi się nie chce liczyć... sadzamy ją co godzinę (na nakładce na sedesie chętniej nawet siada niż na nocniku)-a i tak nie wszystko daje się złapać...Najgorsze jest to, że nie woła nawet jak już zrobi ![]() Jak zapisuje się dziecko do nursery (na te darmowe godziny) to potrzebny jest akt urodzenia? I jakieś inne dokumenty też? |
|
|
|
#2790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tego co widziałam na aplikacji to akt urodzenia na 100%, a inne dokumenty jeszcze nie wiem bo dopiero co będę zanosiła jak wypełnię Najlepsze jest to,że napisane jest,że nie serwują mięsa wołowego i ze świni tylko kurczak albo owieczkę ma do wyboru moje dziecię
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

jestesmy twardzi

BRAC jasne ze brac
masakra