Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 321 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 08:25   #9601
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

dzień dobry dziewczyny
czytałam zaległości a i tak połowę zapomniałam jestem dziś nie przytomna od 17 do 19:40 karmiłam małego żeby zjadł obiad normalnie psychicznie wysiądę taki mam z nim problem poszłam późno spać i dziś są efekty ;/
ale mam dobrą wiadomość odzyskałam aparat jupiiii więc dziś wkleje foteczki mojej beznadziejnej klaty hehe
buziaki ;*
jusi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 08:29   #9602
siwa124
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

witam się z rana. Ja dzisiaj na urlopie - dzieciaki chore poł nocy nie przespane. Pisze z tel. Moga byc błędy. Kaszla strasznie az odruch wymiotny mają. Ale to mi dobrze zrobi pobede troche z nimi. Olac robotę w takim momencie.
Stary 2013-01-10, 08:49   #9603
kicia_nh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusi84 Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczyny
czytałam zaległości a i tak połowę zapomniałam jestem dziś nie przytomna od 17 do 19:40 karmiłam małego żeby zjadł obiad normalnie psychicznie wysiądę taki mam z nim problem poszłam późno spać i dziś są efekty ;/
ale mam dobrą wiadomość odzyskałam aparat jupiiii więc dziś wkleje foteczki mojej beznadziejnej klaty hehe
buziaki ;*
Ehh jakbym czytała o własnym synku. Też jest taki niejadek i jedzenie praktycznie trzeba w niego wmuszać, o ile się da:/ Byliśmy u lekarza, dawał różne leki na zwiększenie apetytu i nic nie pomogło A młody zje cały obiad tylko jak ma na to ochotę, tzn bardzo rzadko Zazwyczaj dziabnie parę razy i on pojedzony. Sama nie wiem, co robić a wiem też, że na siłę się nie da, bo jeszcze bardziej go zniechęcę, co też sam lekarz potwierdził.

Siwa dużo zdrówka dla dzieciaczków Wyobrażam sobie jak się męczą, bo ja mam tak co roku, gdy mrozy przyjdą (u mnie to z powodu chorych zatok). Wtedy zdarza mi się nawet kilka razy dziennie wymiotować, nawet samą flegmą blee

Ja również witam się z rana W tym tygodniu czwartek mam jeszcze wolny, więc na szczęście na początek tylko dwa dni pracy

http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png
kicia_nh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:01   #9604
cikulinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kicia_nh Pokaż wiadomość
Ehh jakbym czytała o własnym synku. Też jest taki niejadek i jedzenie praktycznie trzeba w niego wmuszać, o ile się da:/ Byliśmy u lekarza, dawał różne leki na zwiększenie apetytu i nic nie pomogło A młody zje cały obiad tylko jak ma na to ochotę, tzn bardzo rzadko Zazwyczaj dziabnie parę razy i on pojedzony. Sama nie wiem, co robić a wiem też, że na siłę się nie da, bo jeszcze bardziej go zniechęcę, co też sam lekarz potwierdził.

Siwa dużo zdrówka dla dzieciaczków Wyobrażam sobie jak się męczą, bo ja mam tak co roku, gdy mrozy przyjdą (u mnie to z powodu chorych zatok). Wtedy zdarza mi się nawet kilka razy dziennie wymiotować, nawet samą flegmą blee

Ja również witam się z rana W tym tygodniu czwartek mam jeszcze wolny, więc na szczęście na początek tylko dwa dni pracy
Hej Kicia ...,moja córeczka ma już 9 lat i nadal jest niemały problem z jedzeniem ,ale jest wyjście 0 ,ale to naprawdę 0 słodyczy ,ciasteczek itp. Do tego niech je to co lubi ,nawet jesli jest to caly czas jedno i to samo ,tak czy owak przy zabawie zawsze wcisnie sie kawałek jakiegoś owoca ,zeby bardziej odżywiać te małe niejadki..
Buziaki i miłego dzionka ,lecę do pracy ...,dzisiaj na szczęście troszkę pózniej .
Już są UHP 400 Mentor
cikulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 09:08   #9605
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

kicia- ja wczoraj miałam godzinną rozmowę z logopedą bo przez to że mi nic nie je nie ma wyrobionych mieśni szczęki języka i dziecko mowi mi jak 2 latek a ma 4 poradziła mi żebym dała mu obiad i ma tak długo siedzieć aż zje prędzej czy później mu się znudzi siedzenie przed jedzeniem i zacznie jeść wczoraj tak zrobiłam... o 17 dałam mu obiad godzine ryczał zaczął się nudzić potem poprosił mym go karmiła no i oporem ale zaczął jeść jednął łyżeczke jadł pół godż idzie oszaleć i tylko no zuj musisz gyźć jak do ściany ręce opadaja ale muszę być konsekwentna na razie się przemęcze a potem już będzie lepiej i tak są minimalne efekty w przedszkolu bo coś tam wody z zupy wypije i ziemniaczki powybiera i zje ... musze przepękać tylko samemu jest ciężko ;/
Stary 2013-01-10, 09:26   #9606
kicia_nh
Zadomowienie

Jusi hmm może faktycznie to jest sposób. Mi nawet lekarz mówił, że nie można dziecka zmuszać do jedzenia, bo może jedzenie uznać za karę i coś złego. Ja mojego chciałam przekonywać zawsze a żeby zjadł za mamusie, tatusia, że jak zje to włączymy mu bajkę (którą i tak mieliśmy włączyć). Wiem, że to też nie jest dobre, ale jeżeli ma mi coś zjeść i innego wyjścia nie widziałam to lepiej tak, niż miałby z pustym żołądkiem latać. Kurcze spróbowałabym Twojego sposobu, ale ja nie mogę tak się"szarpać" z moim małym, żeby niczego sobie nie uszkodzić A on ma temperamencik po mamusi, jak się uprze to nie daje za wygraną Oj widzę, że mamy dzieciaczki w podobnym nawet wieku (mój w kwietniu 5 latek kończy). No cóż, trza będzie jakoś okiełznać te nasze bestyjki

Stary 2013-01-10, 10:14   #9607
Emma_25
Raczkowanie

Kicia pochwal się zdjęciami, ja robię te same co ty, tylko 495 i nie wiem czy za duze nie bedą
Emma_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:15   #9608
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

kicia ja chodziłam po lekarzach i co wyniki ma dobre i ta sama gadka po mamusi tak ma ręce opadaja teraz logopedka mi powiedziała że dziecku się nic nie stanie jak będzie troche przygłodzone dziecko trzeba pobudzić brzuszek powiem Ci, że pomału są efekty nie daję mu słodyczy chyba, że ładnie mi zje to w nagrode i to działa Twój już duży jest więc spropbój dać małemu obiad i żeby siedział tak długo aż zacznie jeść nie zwracaj na niego uwagi nie mówi nic do niego ignoruj jego zachowanie musisz być konsekwentna bo dziecko wie że i tak odpuścisz po jakimś czasie mój po godzinie wymuszania placzu w końcu uległ i to moja połowa sukcesu, że nie zmiękłam tak jak zawsze
Stary 2013-01-10, 10:17   #9609
korinka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez siwa124 Pokaż wiadomość

A ja nie widzę Twoich zdjęć a mamy się w przyjaźni - nie masz albumu?
Moja droga...może dlatego, że nie mam zdjęć w galerii
korinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:27   #9610
Olivkaa200
Zakorzenienie

czesc dziewczyny ))

u mnie napadalo sniegu a ja juz marze zeby ciepelko bylo

milego dnia dziewczynki

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:31   #9611
kicia_nh
Zadomowienie

Jusi tak, racja. Dla mnie to chore, bo jak byliśmy w Polsce dawaliśmy mu obiadek i zjadał cały, w dodatku sam, choć miał 1,5 roku. Jak przyjechaliśmy do Belgii i zamieszkaliśmy z rodzicami moja mama zaczęła go brać na kolana, karmić, słodycze dostawał kiedy chciał i teraz mam problem. Kłóciłam się z nią całe dwa lata jak z nimi mieszkaliśmy, żeby tak nie robiła i miała to gdzieś. I wiem, że to przez nią a jak jej to mówię to ona w ryk, a następnie, że jakbym umiała się dzieckiem zająć i mu jeść dawała normalnie to problemu by nie było Chwilami miałam ochotę ją zabić, bo nie dość, że nam sporo kłopotów narobiła przez to (i nie chodzi tylko o jedzenie, bo go też rozpuściła porządnie) to teraz zrzuca wszystko na mnie

Idę się wyładować przy sprzątaniu (jakiś pożytek z moich nerwów będzie ), bo jak sobie to wszystko przypominam to aż mnie nosi

Edytowane przez kicia_nh
Czas edycji: 2013-01-10 o 10:33
Stary 2013-01-10, 10:37   #9612
Niezadowolencja
Raczkowanie

Witam Kochane Babeczki!

Kiedyś lubiłam zimę, a teraz ja już chcę żeby było ciepło. Już nie mogę się doczekać jak wyjdę na spacer i odsłonię nogi i nie tylko To będą moje pierwsze wakacja gdzie z największą przyjemnością będę chodziła w krótkich sukienkach i w spodenkach. Ach marzenia marzenia. Dobrze, że są, a jeszcze lepiej, że się spełniają
Lecę do codziennych obowiązków. Miłego dnia.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kicia_nh Pokaż wiadomość
Jusi tak, racja. Dla mnie to chore, bo jak byliśmy w Polsce dawaliśmy mu obiadek i zjadał cały, w dodatku sam, choć miał 1,5 roku. Jak przyjechaliśmy do Belgii i zamieszkaliśmy z rodzicami moja mama zaczęła go brać na kolana, karmić, słodycze dostawał kiedy chciał i teraz mam problem. Kłóciłam się z nią całe dwa lata jak z nimi mieszkaliśmy, żeby tak nie robiła i miała to gdzieś. I wiem, że to przez nią a jak jej to mówię to ona w ryk, a następnie, że jakbym umiała się dzieckiem zająć i mu jeść dawała normalnie to problemu by nie było Chwilami miałam ochotę ją zabić, bo nie dość, że nam sporo kłopotów narobiła przez to (i nie chodzi tylko o jedzenie, bo go też rozpuściła porządnie) to teraz zrzuca wszystko na mnie

Idę się wyładować przy sprzątaniu (jakiś pożytek z moich nerwów będzie ), bo jak sobie to wszystko przypominam to aż mnie nosi
Z babciami to tak jest. Uważają, że tylko one posiadły tajemną wiedzę na temat zajmowania się dziećmi, a to, że dzieciak na głowę włazi nie nazywa się wychowywaniem tylko rozpuszczaniem. W chwili obecnej moje bąki nie widzą dziadków od wieków i służy im to. Ja z Tż może chcielibyśmy mieć chwilę dla siebie, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Nie daj się Kicia, a na pewno unikaj sytuacji w których dziecko słyszy jak Ciebie Twoja matka strofuje.
Stary 2013-01-10, 10:42   #9613
Emma_25
Raczkowanie

Kicia, sa sliczne!!!!!
u kogo robiłas?
o takich wlasnie marze
Emma_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:47   #9614
Amorcio
Wtajemniczenie

Dziewczynki w temacie jedzenia powiem Wam jak to ze mna bylo.
Bylam takim niejadkiem jak Wasze dzieci, babcia jakies ziolka zbierala, parzyla i nic, majac 8 lat dawali mi na snie kaszke manne z butelki Wiec robili jescze gorzej, mialam 10lat i zasypialam porzy stole bo mi wstac nie wolno bylo od stolu, zaczelam dojrzewac i zaczelam jesc, nadal zmuszana do jedzenia rzeczy ktorych po prostu nie cierpialam.
Moja 8 latka jak byla mala jadla bardzo malo ale rozne rzeczy jej smakowaly, cebula, smietana, maslo, warzywa ugotowane na salatke , surtowki, owoce, ZA to zero miesa i chleba, byla mala, slabo rosla, na 7mcy i na rok waga 7,5kg, na 2,5roczku 9,5kg. Bylam cierpliwa bo po sobie wiem jak dziala wmuszanie. Dziecko samo zaglodzic sie nie da. Slodycze zaczela jadac w przedszkolu majac 3,5latek. No i smaki sie pozmienialy. Teraz prwie wszystko jest niedobre ale wie, ze musi jesc tyle, ze znam jej mozliwosci i jestem zadowolona z minimum, raz wiecej raz mniej, rano zje 1jajko wypije kakao i potrafi w szkole siedziec do 15 I zjesc pol jablka albo kawalek ogorka w obiedzie podlubie, kolacji tez, slodycz to np 2kostki czekolady. Jest bardzo drobnej budowy, filigranowa ale zdrowa, jedynie to wlasnie problem z wymowa mamy bo szczeka nie tak rozwinieta i to, ze gryzie od dawna marchewki zeby choc cos mocniej pracowalo niewiele daje, juz teraz poszlam do ortodonty zeby zeby mialy miejsce bo niejadki wlasnie maja problem z krzywymi zabkami.No i oba spala mi bardzo duzo do 2lat
Moja 16mc corcia za to porzera wszystko co jej nie ucieknie, sniadanie jajecznica 2jajka i kromka chlebka, pozniej ciasteczko, jablko, jogurt, obiad zupka obojetne jaka pelen talerzyk z mieskiem, drugie! Ryba, mieso, ziemniaczki czy ryz, kasza, makaron, burak ugotowany, pierogi z miesem, 2nalesniczki z twarogiem. Kolacja bylo 2parowki za to juz teraz mniej pol kromki chlebka z szyneczka albo troszke kaszki.
I na te 16mcy wazy 10kg niecale a na moim tylko mleku byla strasznie gruba, za to sypia 2-3razy do pol godzinki i caly dzien wulkan energii.

Niezadowolencja, Kicia wlasnie babcie jak sie wtracaja ze swoimi radami i jak to one karmily dzieci (moja tesciowa miegala za moim TZ z talerzem zupy a on gral w pilke, jego babcia raz go zlapala sila mu wepchnela a on ja oplul tyum jedzeniem i to on byl rozwydrzony a nie glupi rodzice i babka). Jaj teraz czasem moja tesciowa zostanie z dziecmi (bo tez miala ograniczony dostep z powodu wtracania sie) to da im wszystko...bo chcialy...a ja sie pytam jej kto tu jest dorosly to sie smieje

Edytowane przez Amorcio
Czas edycji: 2013-01-10 o 10:55
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 10:51   #9615
kicia_nh
Zadomowienie

Niezadowolencjo na szczęście od sierpnia zeszłego roku mieszkamy sami Teraz aż tyle się nie wymądrza, bo wie, że wnusia by nie widywała a do nich na weekendy jeździ. Obecnie moja mama od 2 tygodni w Stanach i zostanie tam kilka miesięcy, więc mam czas na doprowadzenie synka do porządku
Ahh racja marzenia są piękne i się spełniają, ale musimy im w tym pomóc a nie czekać aż same się zrealizują, bo nic z tego nie wyjdzie. Ja powolutku małymi krokami też zaczynam swoje spełniać Niektóre już zrealizowane, niektóre w trakcie a są i takie, na które jeszcze długo poczekam, ale w końcu się doczekam

Emma dziękuję Ja piersiątka robiłam w Belgii, bo tutaj obecnie mieszkam. Miałam robić w Polsce, ale praktycznie na ostatnią chwilę zmieniliśmy z mężem zdanie i uznaliśmy, że tu będzie lepiej, bo lekarz na miejscu, w razie potrzeby czy nawet kontroli nie będę musiała jechać do pl specjalnie.
Zauważyłam w Twoim podpisoe mały dylemat, mam nadzieję, że juz dokonałaś wyboru. Jeśli nie ja bym Ci radziła te większe Wymiarkami niewiele się różnią, ale za to projekcję mają większą Nawet ten model 323 ma ładniejszy kształt od 313

Edytowane przez kicia_nh
Czas edycji: 2013-01-10 o 11:02
Stary 2013-01-10, 10:56   #9616
horo_2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Dziewczynki w temacie jedzenia powiem Wam jak to ze mna bylo.
Bylam takim niejadkiem jak Wasze dzieci, babcia jakies ziolka zbierala, parzyla i nic, majac 8 lat dawali mi na snie kaszke manne z butelki Wiec robili jescze gorzej, mialam 10lat i zasypialam porzy stole bo mi wstac nie wolno bylo od stolu, zaczelam dojrzewac i zaczelam jesc, nadal zmuszana do jedzenia rzeczy ktorych po prostu nie cierpialam.
Moja 8 latka jak byla mala jadla bardzo malo ale rozne rzeczy jej smakowaly, cebula, smietana, maslo, warzywa ugotowane na salatke , surtowki, owoce, ZA to zero miesa i chleba, byla mala, slabo rosla, na 7mcy i na rok waga 7,5kg, na 2,5roczku 9,5kg. Bylam cierpliwa bo po sobie wiem jak dziala wmuszanie. Dziecko samo zaglodzic sie nie da. Slodycze zaczela jadac w przedszkolu majac 3,5latek. No i smaki sie pozmienialy. Teraz prwie wszystko jest niedobre ale wie, ze musi jesc tyle, ze znam jej mozliwosci i jestem zadowolona z minimum, raz wiecej raz mniej, rano zje 1jajko wypije kakao i potrafi w szkole siedziec do 15 I zjesc pol jablka albo kawalek ogorka w obiedzie podlubie, kolacji tez, slodycz to np 2kostki czekolady. Jest bardzo drobnej budowy, filigranowa ale zdrowa, jedynie to wlasnie problem z wymowa mamy bo szczeka nie tak rozwinieta i to, ze gryzie od dawna marchewki zeby choc cos mocniej pracowalo niewiele daje, juz teraz poszlam do ortodonty zeby zeby mialy miejsce bo niejadki wlasnie maja problem z krzywymi zabkami.No i oba spala mi bardzo duzo do 2lat
Moja 16mc corcia za to porzera wszystko co jej nie ucieknie, sniadanie jajecznica 2jajka i kromka chlebka, pozniej ciasteczko, jablko, jogurt, obiad zupka obojetne jaka pelen talerzyk z mieskiem, drugie! Ryba, mieso, ziemniaczki czy ryz, kasza, makaron, burak ugotowany, pierogi z miesem, 2nalesniczki z twarogiem. Kolacja bylo 2parowki za to juz teraz mniej pol kromki chlebka z szyneczka albo troszke kaszki.
I na te 16mcy wazy 10kg niecale a na moim tylko mleku byla strasznie gruba, za to sypia 2-3razy do pol godzinki i caly dzien wulkan energii.
Amorcio,
moja mała wlaśnie na piersi jest tłuściutka ... po wyjściu ze szpitala po porodxzie ważyła 2.600 kg, a teraz na 4,5 miesiąca wazy 7,5 kg. Pani dr pediatra zasugerowała, zebym zaczęłą jej już dawać owoce i zupki

3.02.2014 - wracam do ćwiczeń
horo_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 11:29   #9617
Amorcio
Wtajemniczenie

Horo dopóki bedzie distawala Twoje mleczko nie dawaj zupek i owocow, ona jest mala. Zrobilam tak ze starsza jak radzila Tobie pediatra, tez wtedy byla gruba i nic dobrego z tego nie wyszlo.
Teraz tez pediatra mi sugerowal dokarmianie po 4mcu ale mam madra polozna i posluchalam jej rad, zaczelam dawac zupki, drugie dania Gdy skonczyla pol roczku i obserwowalam, nie pojedyncze skladniki ktorymi zrazilam starsza i nie jadla wcale sloiczkow tylko moje gotowane jedzenie. Malej jak dawalam obiadek ze sloiczka to mialam go na 2 razy a moje obiadki zjada Na raz taka ilosc jak 2sloiczki.
Uwazam, ze lekarze nie zawsze dobrze radza. Moja byla mega gruba, padla bys gdybys zobaczyla wtedy jej nogi, uda, kosci na usg nie bylo widac. Teraz je duzo, duzo sie rusza i na bilansie lekarka powiedziala, ze jest drobna i malutka na swoj wiek. Jest wczesniakiem, waga 1780 i jak widzialam jak przybiera to powiem, ze ze starsza szalalam, chuchalam a wciaz jakies katary byly. Mala od odebrania z kliniki, co dzien nawet w mrozy -14 miala spacery, co dzien kontakt z dziecmi w szkole a tam dzieci pchaja rece do wozkow zeby dotknac bez pytania, kazde chce podotykac brudnymi rekoma, kolka spacery, deszcze spacery, zima bylam sama z dziecmi, mieszkalam w Hh na 7 pietrze i musialam z piesem wychodzic wiec mala ze mna bo starsza spala jak kamien a mala zasypiala po 23, pies wychowany na ogrodku cierpial i musialam wszytko zgrywac. Efekt nie choruje, katar 2dni (w hh lekarz powiedzial ma katar, na dwor, peni mleko zakropic do nosa bo ma przdciwciala, woda z sola kuchenna do przeplukania ze strzykawki i to dzialalo). Mala otrzymala zimny, niemiecki wychow i widzimy roznice.
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 16:35   #9618
LittleButterfly
Raczkowanie

Niezadowolencja,
zazdroszczę Ci :P ciekawe czy ja zdąrze do lata mieć czy znowu będę się użalać nad moim biustem .........

Dzwoniła do mnie dzisiaj ta pani dr. co byłam u niej w grudniu na konsultacji, pytała czy zrobiłam badania i czy termin aktualny, ale powiedziałam jej że niestety ale przez kwestię finansową na razie muszę ten termin odłożyć to powiedziała że jak coś to żeby się kontaktować z nią.
Za 5 dni następna konsultacja , mam nadzieję że to już będzie TEN dr, od początku chciałam do niego iść, może to będzie dobry znak że pierwszy wybór najlepszy hehe
Stary 2013-01-10, 16:44   #9619
Niezadowolencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LittleButterfly Pokaż wiadomość
Niezadowolencja,
zazdroszczę Ci :P ciekawe czy ja zdąrze do lata mieć czy znowu będę się użalać nad moim biustem .........

Dzwoniła do mnie dzisiaj ta pani dr. co byłam u niej w grudniu na konsultacji, pytała czy zrobiłam badania i czy termin aktualny, ale powiedziałam jej że niestety ale przez kwestię finansową na razie muszę ten termin odłożyć to powiedziała że jak coś to żeby się kontaktować z nią.
Za 5 dni następna konsultacja , mam nadzieję że to już będzie TEN dr, od początku chciałam do niego iść, może to będzie dobry znak że pierwszy wybór najlepszy hehe
Nie zazdrość tylko skup się na tym, że Ty też będziesz miała. A jak już będziesz mieć co chcesz wówczas zazdrość będzie Ci obca. Daj znać jak poszło na konsultacji.
Stary 2013-01-10, 16:48   #9620
alex2013
Przyczajenie

Zgadzam się z Tobą w 100% Nie ma jednego wyjaśnienia, pewnie każda z przyczyn (upływ czasu, ciąża, karmienie) się w pewnym stopniu przyczyniła. Mam mocno wysportowana sylwetkę- a tym samym bardzo mało tkanki tłuszczowej, szczupłość wbrew pozorom w tej sytuacji nie sprzyja. Tydzień po porodzie ważyłam ok. 2 kg więcej niż przed ciążą- więc moje gabaryty nie zmieniły się zbytnio. Wydaje mi się, że po prostu trzeba się liczyć, że z czasem trzeba implanty wymienić, jeśli nie z powodu dużych zmian wagi np związanych z ciążą to z powodu upływającego czasu.
A interesuje mnie cięcie otoczki, bo takie miałam 10 lat temu i nie chcę mieć drugiej blizny. Co do rozmiaru i kształtu to wszystko zależy od zaleceń lekarza.
alex2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 16:52   #9621
LittleButterfly
Raczkowanie

Niezadowolencja,
masz rację. jak będę po konsultacji to oczywiście opiszę Wam jak było.
Stary 2013-01-10, 16:59   #9622
Niezadowolencja
Raczkowanie

Lecę pooglądać z dzieckim bajkę. Potem jeszcze wpadnę.
Prosiłam o zdjęcia mojej wyjściówki, ale jeszcze ich nie dostałąm. Jak tylko będę miała wrzucę do albumu.

Stary 2013-01-10, 17:07   #9623
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LittleButterfly Pokaż wiadomość
Niezadowolencja,
masz rację. jak będę po konsultacji to oczywiście opiszę Wam jak było.
Koniecznie
Stary 2013-01-10, 18:17   #9624
nkolodii
Raczkowanie

dobry wieczór kobitki..ale deszcz pada ,nie wzielam parasoli i zmokłam,a teraz po dobrej kolacji już jestem tu..ciekawie jak tam nasza lubuss dzis szwy zdejmuje;]
Stary 2013-01-10, 18:45   #9625
kicia_nh
Zadomowienie

Dziewczyny jak powinna wyglądać blizna po miesiącu? Lewa jest równa, cieniutka i znacznie zjaśniała, ale prawa jest ciemnofioletowa czy granatowa i połowa tej blizny jest szersza:/ Kurde znacznie brzydsza i czuję ją pod palcami, lewej natomiast w ogóle. Później zrobię foto i wrzucę to ocenicie (teraz muszę wychodzić), bo jakby miało się coś dziać to wolę wiedzieć teraz niż dowiedzieć się za miesiąc u lekarza (dopiero w lutym mam kontrolę)

Edytowane przez kicia_nh
Czas edycji: 2013-01-10 o 18:47
Stary 2013-01-10, 18:46   #9626
korolowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Dziekuje za wskazowki Zawsze mam problem z bolaca szyja i odcinkiem ledzwiowym, zobaczymy dzisiaj. Nie wiem ile razy w tygodniu powinno sie cwiczyc, ja cwicze co drugi dzien, zeby miesnie mogly odpoczac ale gdybym miala osiagnac lepsze efekty to cwiczyla bym co dziennie Tylko nie wiem jak jest najlepiej a nie chce sama przeginac.

No i witam sie w ten deszczowy poranek

nie,nie, codziennie wcale nie jest lepiej, ja codziennie prowadziłam fitness i zamiast mieć ładne mienie , miałam mięśnie obolałe, przykurczone i spuchnięte aż. musisz dać im czas na regeneracje, dlatego często faceci na siłowni robią w jeden dzień np górę, a na drugi nogi i tak na zmianę.

Właśnie to jest ten problem ćwiczeń w domu z płyty, nie ma kto ocenić czy je poprawnie wykonujesz :/
Stary 2013-01-10, 18:52   #9627
Niezadowolencja
Raczkowanie

Mały żarcik:

- Jak Ewa przekonała Adama, żeby zjadł jabłko?
- Zjedz jabłko, a dam...

Zakonnica jest chyba jedyną kobietą na świecie, która rano wie, co na siebie włoży.

Edytowane przez Niezadowolencja
Czas edycji: 2013-01-10 o 18:55
Niezadowolencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 19:04   #9628
nkolodii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Niezadowolencja Pokaż wiadomość
Mały żarcik:

- Zjedz jabłko, a dam...

Zakonnica jest chyba jedyną kobietą na świecie, która rano wie, co na siebie włoży.
;]ja jak z rana widzę zakonnice to cały dzień mam zepsuty,nie wiem cze3mu tak jest ale jest.
Stary 2013-01-10, 19:07   #9629
MyaDiva
Zakorzenienie

Chciałam przywitać wszystkie NOWY OSOBY te które już tu piszą i te które na razie tylko czytają. Dostałam w ostatnich dniach wiele, wiele pytań - na niektóre nie da się odpowiedzieć w jednym zdaniu .Dlatego zachęcam Nowe Osoby do pytania tu na wątku-tu można podyskutować i poznać opinie kilku osób Każdy chętnie pomoże, wyjaśni i podzieli się własnymi doświadczeniami

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Mya dziekuje bardzo mam zamiar schudnac w 3 miesiace wiec nie jest to taki szybkie chudniecie, wiec mowisz bedzie dobrze? To co pozostaje mi tylko brac sie do roboty mam tylko nadzieje ze wraz z moim chudnieciem piersi beda wydawac sie wieksze a nie coraz mniejsze bo nie wiem co zrobie

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Dieta 90dniowa jeszcze na niej nie bylam ale nie jest taka najgorsza mysle ze da sie wytrzymac)))
Olivko- jeśli będziesz się trzymać planu 5kg/3msc to z całą pewnością nic piersią się nie stanie . Hihi i proporcje też zostaną- no bo Ty schudniesz i piersi też

Cytat:
Napisane przez Krystel13 Pokaż wiadomość

A więc: przede wszystkim Pan doktor zrobił na mnie dość miłe wrażenie, spokojny, uśmiechnięty i bardzo rzeczowy. Po ogólnej rozmowie, ja od razu co by nie było niepotrzebnych przymiarek walnęłam zdjęciami- o jakie mniej więcej cycuszki mi chodzi.
No to więc doktórek zaczął bacznie się przyglądać temu co mi natura zgotowała. No i oczywiście zaczęły się schody: zamiast wklęsłej kobiecej klatki- ja mam wypukłą, a żeby jeszcze było ciekawiej strony są nierówne o prawie 1-1,5 cm. Ja uparłam się na okrągłe a M.W na anatomki bo mam za małą klatkę piersiową. Najpierw trochę się zdziwiłam, bo przecież 173 cm wzrostu to chyba troszkę tego ciała jest ale na końcu-po tłumaczeniach doktora- mąż stwoerdził po raz kolejny że ja składam się tylko z nóg i włosów na głowie.
Jedyne w czym od razu byliśmy choć trochę zgodni to rozmiar, doktor przychylił sie do mojej prośby i z pewnością (niezależnie od rodzaju) będzie coś powyżej 330.
No ale najważniejsze: 14.lutego otrzymam najcudowniejszy prezent walentynkowy: NOWE CYCUCHY!!!!
Tylko teraz mam kilka dni na podjęcie decyzji jakie chcę implanty. Doktor proponuje mi anatomy 330 i 350 (bo jak twierdzi na pewno będa 2 różne potrzebne) lub 350 i 400 (oczywiście mogłam troszkę pomylić rozmiary- bo za dużo się naprzymierzałam i nie pamietam dokładnie danych par) A JA NIE WIEM CO ROBIĆ !!! Nadal bardziej podobają mi się okrągłe, no i są WIĘKSZE!!!
widzę że konsultacja się udała. Zdjęcia pomogły- warto je zabierać na konsultację - BO TO SĄ KONKRETY. Podobnie jak można wziąć ze sobą miarkę krawiecką i pokazać ile cm chce się osiągnać po operacji- TO TEŻ BĘDĄ KONKRETY. Określenia typu- "chcę C". "chce naturalne piersi" nic konkretnego nie mówią, można je odebrać na dowolny sposób i są lekarze którzy się cieszą jak coś takiego usłyszą. No bo wiadomo, że mają wolną rękę i nie mają powodu by wyjaśniać o co pacjentce tak na prawdę chodzi.
Więc duże brawa że zaczęłaś konkretnie i rzeczowo że wiedziałaś co chcesz i potrafiłaś określić swoje wymagania.
Teraz co do samej konsultacji. Pan dr dopatrzył się nierówności i wypukłości klatki, do tego klatka jest wąska. Anatomkami można łatwiej zniwelować takie rzeczy, lekarz ma większe pole manewru. Nie upierałabym się przy okrągłych które wychodzą ślicznie- ale mogą też podkreślać wady.
A anatomki mogą być przeróżne- dlatego musisz się dowiedzieć jakie masz mieć, który model Bo teraz nie wiesz czego nie chcesz Może zadzwoń do Pana dr i dopytaj o model. Sama pojemność przy anatomkach NIC nie mówi- może to być zdeptany placek a może być pękate jabłuszko. I w obu przypadkach anatomki będą tej samej pojemności.
A za taki termin powinna być dopłata

Cytat:
Napisane przez Krystel13 Pokaż wiadomość
i chyba jeszcze raz do niego za tydzien pojadę
Spokojnie- ogarniesz wszystko na spokojnie. Dopytaj najpierw o ten model- potem w tabelkach pobuszujesz. I jak już coś będziesz wiedziała - co Ci się podoba a co mniej- wtedy znowu do Pana dr i uzgodnicie szczegóły. Masz jeszcze troszkę czasu, termin Cię nie goni a Pan dr nie staje okoniem- będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez alex2013 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą w 100% Nie ma jednego wyjaśnienia, pewnie każda z przyczyn (upływ czasu, ciąża, karmienie) się w pewnym stopniu przyczyniła. Mam mocno wysportowana sylwetkę- a tym samym bardzo mało tkanki tłuszczowej, szczupłość wbrew pozorom w tej sytuacji nie sprzyja. Tydzień po porodzie ważyłam ok. 2 kg więcej niż przed ciążą- więc moje gabaryty nie zmieniły się zbytnio. Wydaje mi się, że po prostu trzeba się liczyć, że z czasem trzeba implanty wymienić, jeśli nie z powodu dużych zmian wagi np związanych z ciążą to z powodu upływającego czasu.
A interesuje mnie cięcie otoczki, bo takie miałam 10 lat temu i nie chcę mieć drugiej blizny. Co do rozmiaru i kształtu to wszystko zależy od zaleceń lekarza.
A widzisz- teraz już wszystko wiemy Pan dr robi i cięcie otoczkowe przy wymianie. Choć nie wszyscy lekarze chcą ciąć drugi raz tą drogą.
Szczupłość faktycznie w tym przypadku nie sprzyja no ale grubi mają inne problemy I tak źle i tak niedobrze

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 19:09   #9630
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niezadowolencja Pokaż wiadomość
Mały żarcik:

- Zjedz jabłko, a dam...

A zakonnice mają różne buty więc też może być problem

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości