Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 14:11   #541
Swarovska
Zadomowienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez reven24111 Pokaż wiadomość
Dziewczynki co to tych witamin wyciskanych z kapsułek to mi położna je odradziła i poleciła Juvit(witaminy z pompką) Super sprawa
http://www.cefarm24.pl/15860,juvit-b...-z-pompka.html
też je mamy, tylko połączone K+ d3
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 14:19   #542
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Dziewczynki co to tych witamin wyciskanych z kapsułek to mi położna je odradziła i poleciła Juvit(witaminy z pompką) Super sprawa
Ja wyciskam witaminy do niewielkiej ilości odciągniętego pokarmu i daję z butelki - na ulotce jest napisane, że można tak robić.
Ale jeśli ktoś karmi wyłącznie piersią to rzeczywiście taka forma jest wygodniejsza
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 15:20   #543
dzika_kaka
Zakorzenienie

To spanie z nami działa cuda! Dzisiaj spała grzecznie jak nigdy. W tym jedna drzemka prawie 5 godzinna, no ale nie ma się co dziwić jak cały wczorajszy dzień marudziła, najwytrwalsi by padli
A dziś za nami pierwsze werandowanie i chyba podoba nam się w wózku bo po rozebraniu z kombinezonu śpimy se dalej jak zabici. Szkoda, że trzeba dobudzić zaraz bo weszłam w etap cieknących cycków

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Ja w domu nie oszczędzam Z małym wiszącym u cyca buszuję na allegro Codziennie listonosz lub kurier do mnie przyjeżdża Zbankrutuję na tym naturalnym karmieniu
Oj tam oj tam, oszczędzasz na mm to masz co wydawać

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
A co u Ciebie się działo po porodzie?
Ja miałam straszną depresję w szpitalu i ryczałam jak debil non stop. Bo dziecko mi na cycu wisiało i mi cyce odpadały i tżta nie było koło mnie a ja człowiek beznadziejnie od niego uzależniony i mi źle było

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaką ja traumę wczoraj przeżyłam...
O mamuśku... oby nigdy więcej takich akcji!

Cytat:
Napisane przez evvelina88 Pokaż wiadomość
Wychodzimy;-) Nikos nadal jest mulatem, ale schodzi. W sobotę muszę iść do kontroli, mam nadzieję ze znajdę jakiegoś pediatrę, ale zastanawiam sie na prywatna wizyta, z takim maleństwem do przychodni, nie za bardzo. Najważniejsze ze jest postęp i schodzi.
Super! Oby już było z górki!

Cytat:
Napisane przez kotperski84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,co myślicie o smoczku?
Bez smoczka nie miałabym życia. Zapierałam się, że nie dam ale ciumkanie mojego dziecka było silniejsze

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
Ja byłam dzieckiem który w wieku 6 lat dopiero przestało ssać palca;-)
Ja to samo
Więc wiem, po kim córa to ma

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
ale jak to jest z tym urlopem? jak mi się powiedzmy w kwietniu czy tam nie wiem kiedy kończy macierzyński (buu półmetek podstawowego mam już za sobą ) i chcę wykorzystać cały zaległy wypoczynkowy, a zaraz potem iść na wychowawczy (za nic nie chcę tam wracać), to przysługuje mi też coś za 2013?
Możesz wykorzystać od razu cały zaległy i cały przysługujący Ci na 2013r. i iść na wychowawczy.

Cytat:
dziewczyny wczoraj zjadłam 2 tabliczki czekolady i małemu nic nie jest!!!!:jupi : Jestem mega happy bo czekoladę uwielbiam. W ogóle mam cały czas fazę na coś słodkiego, ciągle piekę jakieś ciasteczka;-)
Szalejesz... ja podchodzę dzisiaj jak pies do jeża, żeby zjeść 2 kawałki ptasiego mleczka i się dygam czy to nie za duże ryzyko

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 15:21   #544
emylka86
Zakorzenienie

hej kochane!
był u nas dziś pediatra. dał skierowanie do ortopedy, pogadał o opiece nad dzieckiem. Kazał nam codziennie kontrolować jajka małego! Wypryski na buzi mówi by przemywać zwykłą wódką, że najlepiej zadziała. A oczko dalej solą przemywać, jak nie zadziała, da kropelki, ale jakbym widziała, że z oczka nie lecą łzy to od razu do okulisty!

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 15:36   #545
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
Wypryski na buzi mówi by przemywać zwykłą wódką, że najlepiej zadziała.
Czy ja dobrze widzę ?

Stary 2013-01-10, 15:47   #546
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Ja też jestem zadowolona;-) No tylko ta historia z tą ospą... Ja leżałam na sali przedporodowej na porodówce z tą dziewczyną co to od niej wyszła niby ta ospa, rzeczywiście na obchodzie lekarz mówił jej że ma lekką gorączkę, i pamietam jak opowiadała że syn ją dzien wcześniej odwiedzał. Miała już wychodzić (bo była w trzydziestym którymś tyg). No a następnego dnia (była wiadomość że ten syn ma ospę) ja już rodziłam, najwieksze skurcze a tu lekarz przychodzi i mówi że tŻ musi wyjść bo zamykają porodówkę. Ja przewieźli na zakaźny. Ech, masakra. No to dobrze że trafiłaas akurat jak była otwarta IP. a czego później znowu zamknęli?

Mój z łyżeczki chetnie pije, otwiera buzie jak do cyca
A później to nie wiem dlaczego zamknęli, raz słyszałam, że nadalma byc kwarantanna, ale też mówili coś, że im się limity z nfz kończą na tamten rok.
A łyżeczką dajesz taką zwykłą, czy jakąś specjalną "dzieciową"?
Cytat:
dziewczyny wczoraj zjadłam 2 tabliczki czekolady i małemu nic nie jest!!!!:jupi : Jestem mega happy bo czekoladę uwielbiam. W ogóle mam cały czas fazę na coś słodkiego, ciągle piekę jakieś ciasteczka;-)
Ja jak na razie próbowałam tylko białą czekoladę i mały chyba toleruje, ale też zajadam się ciasteczkami.
Cytat:
Testowałaś ten sposób z mlekiem? tez o tym czytałam a jakoś tak nieufnie do tematu podeszłam.
A odnośnie tych kanalików łzowych to mówią i piszą, żeby masować w kącikach oczu i to ponoć pomaga. Mówila mi to też jedna kobitka, której dziecię dzięki temu uniknęło zabiegu, na który było już umówione.
Wczoraj na wizycie położna też mi pokazywała, jak masować ten kanalik, bo najczęściej właśnie przez niego oczka ropieją.
Cytat:
Fajne, nie widziałam takich. Jak skończę te co mam, to takie zakupię.
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 15:50   #547
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Czy ja dobrze widzę ?
no właśnie
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 16:07   #548
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was zamawiała na allegro taką ramkę na zdjęcie i na odciski rączek i stópek dziecka? Możecie polecić jakiegoś sprzedawcę? Chodzi mi głównie o jakość glinki do odcisków, bo jak czytam komentarze wystawiane sprzedawcom, to z tym jest najwięcej problemów - że glinka się nie nadaje.
Chciałam kupić dziadkom na Dzień Babci i Dziadka od Tymka
dobry pomysl ja chcialam na kartce z bloku technicznego odbic stopki ale z ta ramka z glinka to super pomysl!!
Cytat:
Witam się na odchowalni

Mały nam się zadławił mlekiem. Leżał na pleckach i mu się dosłownie wylała fontanna zgęstniałego na pół strawionego mleka... Cały w tym mleku, nie mógł złapać oddechu, buzią i nosem mu to gęste mleko leciało... Nogi się pode mną ugięły, nie pamiętam dokładnie co robiłam w tym amoku, ale miałam już najczarniejsze myśli. Do góry nogami go przewróciłam na rękach i swoimi ustami udrożniałam mu nos, płakał strasznie, przypomniało mi się w w milisekundzie o fridzie, tż mu odciągał te mleko z nosa i było już lepiej...
Dziewczyny najgorszemu wrogowi nie życzę takiej sytuacji, płakałam pół wieczoru, dzwoniliśmy na pogotowie, żeby zapytać ewentualnie co robić po takim zadławieniu, czy jechać na pogotowie - oczywiście się nie dodzwoniliśmy...:rolleyes : Nogi mi się całe trzęsły, cała latałam, tż też.
A do tego tż na nockę, a ja sama z małym zostałam. Pół nocy nie spałam, czuwałam na tyle ile mi sił starczyło, ale wszystko wróciło do normy. Ma normalny apetyt, robi kupki i się uśmiecha.

Dziewczyny uważajcie na te zadławienia. Gdy widzisz jak Twoje dziecko się dusi, to może Cię sparaliżować ze strachu. Całe szczęście, że mam nerwy ze stali i umiem w takich sytuacjach zachować zimną krew. Nie wiem co by było, gdybym nie zareagowała
Totalny koszmar!
kochana, naprawde musialas sie zestresowac!! ale dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo)
Stary 2013-01-10, 16:13   #549
Sola1
Zakorzenienie

Jakby któraś chciała wiedzieć coś więcej o niedrożności kanalików łzowych to jest fajny filmik na youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=X61mNnaoLj0

Kurczę czuję się normalnie jak Dr Quinn ( ktoś to jeszcze pamięta ) - od grupowej specjalizacji w ginekologii i położnictwie przyszedł czas na okulistykę, a niedługo pewnie przyjdzie czas na inne w zależności od zapotrzebowania
Stary 2013-01-10, 16:20   #550
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was zamawiała na allegro taką ramkę na zdjęcie i na odciski rączek i stópek dziecka? Możecie polecić jakiegoś sprzedawcę? Chodzi mi głównie o jakość glinki do odcisków, bo jak czytam komentarze wystawiane sprzedawcom, to z tym jest najwięcej problemów - że glinka się nie nadaje.
Chciałam kupić dziadkom na Dzień Babci i Dziadka od Tymka
Niestety sprzedawcy nie polecę ale sama chętnie podłącze się pod pytanie. W ogóle to też myślałam nad prezentem dla babci i dziadków no i dla pradziadków Kacpra. Na pewno będą to zdjęcia Kacpra w jakiś ramkach. A może pomysł mojej koleżanki która sama robiła, kupiła białą farbę i na czarnym kartonie odcisnęła stópki małego. W ogóle to też myślałam nad prezentem dla babci i dziadków no i dla pradziadków Kacpra. Na pewno będą to zdjęcia Kacpra w jakiejś ramce, tylko takiej gdzie się zmieszczą kilka zdjęć.

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
A później to nie wiem dlaczego zamknęli, raz słyszałam, że nadalma byc kwarantanna, ale też mówili coś, że im się limity z nfz kończą na tamten rok.

Ja jak na razie próbowałam tylko białą czekoladę i mały chyba toleruje, ale też zajadam się ciasteczkami.
Nie zakupiłam takiej dzieciaczkowej bo nawet nie wiedziałam że będzie potrzebna więc daję zwykła.

Ooo białą też uwielbiam:lov e: powiem tŻ żeby kupił
Stary 2013-01-10, 16:41   #551
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się na odchowalni

Mały nam się zadławił mlekiem. Leżał na pleckach i mu się dosłownie wylała fontanna zgęstniałego na pół strawionego mleka... Cały w tym mleku, nie mógł złapać oddechu, buzią i nosem mu to gęste mleko leciało... Nogi się pode mną ugięły, nie pamiętam dokładnie co robiłam w tym amoku, ale miałam już najczarniejsze myśli. Do góry nogami go przewróciłam na rękach i swoimi ustami udrożniałam mu nos, płakał strasznie, przypomniało mi się w w milisekundzie o fridzie, tż mu odciągał te mleko z nosa i było już lepiej...
Dziewczyny najgorszemu wrogowi nie życzę takiej sytuacji, płakałam pół wieczoru, dzwoniliśmy na pogotowie, żeby zapytać ewentualnie co robić po takim zadławieniu, czy jechać na pogotowie - oczywiście się nie dodzwoniliśmy...:rolleyes : Nogi mi się całe trzęsły, cała latałam, tż też.
A do tego tż na nockę, a ja sama z małym zostałam. Pół nocy nie spałam, czuwałam na tyle ile mi sił starczyło, ale wszystko wróciło do normy. Ma normalny apetyt, robi kupki i się uśmiecha.

Dziewczyny uważajcie na te zadławienia. Gdy widzisz jak Twoje dziecko się dusi, to może Cię sparaliżować ze strachu. Całe szczęście, że mam nerwy ze stali i umiem w takich sytuacjach zachować zimną krew. Nie wiem co by było, gdybym nie zareagowała
Totalny koszmar!
Mialam taka sytuacje dwa razy .. mimo paniki jakos tak odruchowo wzielam malego do pionu i klepalam po pupci i pleckach .. i jakos sytuacje opanowalam ale swoje przezylam . tak jak Ty dlugo po tmy plakalam . teraz krztusi mi sie przy kazdej flaszce ale to przez to ze je lapczywie .. ale zawsze do pionu i sam ladniie odkasluje ..

Cytat:
hej kochane!
był u nas dziś pediatra. dał skierowanie do ortopedy, pogadał o opiece nad dzieckiem. Kazał nam codziennie kontrolować jajka małego! Wypryski na buzi mówi by przemywać zwykłą wódką, że najlepiej zadziała. A oczko dalej solą przemywać, jak nie zadziała, da kropelki, ale jakbym widziała, że z oczka nie lecą łzy to od razu do okulisty!
A jak kontrolowac jajka ???

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 16:46   #552
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Zazdroszczę, moja złe zniosła moje dwie próby z mała czekoladka, niby mógł być zbieg okoliczności ale odczekalam kilka dni i było to samo, ewidentnie nie mogła zrobic kupy, miała gazy, strasznie sie wila w nocy itd
Za to upieklam pyszny sernik z brzoskwiniami i było ok, pieklam tez biszkopt z jablkami. Zawsze cos słodkiego i domowego.

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 16:55   #553
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Mialam taka sytuacje dwa razy .. mimo paniki jakos tak odruchowo wzielam malego do pionu i klepalam po pupci i pleckach .. i jakos sytuacje opanowalam ale swoje przezylam . tak jak Ty dlugo po tmy plakalam . teraz krztusi mi sie przy kazdej flaszce ale to przez to ze je lapczywie .. ale zawsze do pionu i sam ladniie odkasluje ..
Jak to u Twojego synka pomaga to ok, ale tak się robi u dorosłych. U mojej jak tak pierwszy raz zrobiłam to pogorszyłam sytuację, bo nie umiała odkaszlnąć.. Na szczęście tż wiedział co robić.

Tutaj jest co robić:

http://aktywnyrodzic.pl/?page_id=856

Głowa w kierunku do podłogi, niżej niż nogi, a my klepiemy po pleckach. A tak jak pisałam wcześniej- jak już widzę, że coś zaczyna się dziać to zwykle pomaga przekręcenie na bok.
Stary 2013-01-10, 17:07   #554
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę czuję się normalnie jak Dr Quinn ( ktoś to jeszcze pamięta ) - od grupowej specjalizacji w ginekologii i położnictwie przyszedł czas na okulistykę, a niedługo pewnie przyjdzie czas na inne w zależności od zapotrzebowania
Z ust mi to wyjęłaś
Naczelny lekarz kraju

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Za to upieklam pyszny sernik z brzoskwiniami i było ok, pieklam tez biszkopt z jablkami. Zawsze cos słodkiego i domowego.
Ja głównie jem biszkopty i petitki. A wczoraj kupiłam sobie placek drożdżowy, bo podobno też można. I tżtowi ptasie mleczko, do którego się zbieram ale się boję, jak wspomniałam Za to sernik kupny jadłam i nic mi ani młodej po nim nie jest. Także serniczki na tak, tyle że ja pozostanę przy kupnych bo sama to raczej nie ogarnę pieczenia...

Stary 2013-01-10, 17:24   #555
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:

Wczoraj na wizycie położna też mi pokazywała, jak masować ten kanalik, bo najczęściej właśnie przez niego oczka ropieją.

Fajne, nie widziałam takich. Jak skończę te co mam, to takie zakupię.
można prosić instrukcje? nam niby chwilowo przeszło, ale i tak po amatorsku masuje na wszelki wypadek
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 17:32   #556
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Hej laski
Odnośnie ramek do odbijania stópek, to my dostaliśmy w prezencie, jak Nikoś się urodził. Sama jeszcze nie robiłam, ale to prezent od brata i bratowej, a oni robili wcześniej takie samo swojemu bąblowi i wyszło fajnie, więc chyba jest to coś warte. Na opakowaniu jest taki adres strony: www.odciskbobasa.pl My mamy tę żółtą wersję, za 49zł.

A z nowości, to dzisiaj W KOŃCU odpadł nam pępuszek Położna by się zdziwiła, bo mówiła, że przy tak grubej pępowinie to i z miesiąc może się trzymać.
Stary 2013-01-10, 17:36   #557
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Z ust mi to wyjęłaś
Naczelny lekarz kraju
Ja to miałam na myśli nas wszystkie, bo wspólnymi siłami rozwiązujemy wiele problemów

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość

A z nowości, to dzisiaj W KOŃCU odpadł nam pępuszek Położna by się zdziwiła, bo mówiła, że przy tak grubej pępowinie to i z miesiąc może się trzymać.
Stary 2013-01-10, 17:39   #558
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:

podłączam się do pytania

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
To spanie z nami działa cuda! Dzisiaj spała grzecznie jak nigdy. W tym jedna drzemka prawie 5 godzinna, no ale nie ma się co dziwić jak cały wczorajszy dzień marudziła, najwytrwalsi by padli
A dziś za nami pierwsze werandowanie i chyba podoba nam się w wózku bo po rozebraniu z kombinezonu śpimy se dalej jak zabici. Szkoda, że trzeba dobudzić zaraz bo weszłam w etap cieknących cycków

Oj tam oj tam, oszczędzasz na mm to masz co wydawać

Ja miałam straszną depresję w szpitalu i ryczałam jak debil non stop. Bo dziecko mi na cycu wisiało i mi cyce odpadały i tżta nie było koło mnie a ja człowiek beznadziejnie od niego uzależniony i mi źle było

O mamuśku... oby nigdy więcej takich akcji!

Super! Oby już było z górki!

Bez smoczka nie miałabym życia. Zapierałam się, że nie dam ale ciumkanie mojego dziecka było silniejsze

Ja to samo
Więc wiem, po kim córa to ma

Możesz wykorzystać od razu cały zaległy i cały przysługujący Ci na 2013r. i iść na wychowawczy.

Szalejesz... ja podchodzę dzisiaj jak pies do jeża, żeby zjeść 2 kawałki ptasiego mleczka i się dygam czy to nie za duże ryzyko
dziękować, dziękować za dobre nowiny
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 17:51   #559
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
podłączam się do pytania
Chyba chodzi tylko o sprawdzenie, czy są "obecne" na miejscu O innej kontroli jąderek nie słyszałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 17:57   #560
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
można prosić instrukcje? nam niby chwilowo przeszło, ale i tak po amatorsku masuje na wszelki wypadek
Położna mówiła, żeby umyć ręce, wziąć gazik lub wacik na palec i delikatnie uciskać miejsce pomiędzy wewnętrznym kącikiem oczka a noskiem. Do tego przemywać solą fizjologiczną, a jak nie przejdzie po 2 tyg. udać się do okulisty.
Stary 2013-01-10, 17:59   #561
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba chodzi tylko o sprawdzenie, czy są "obecne" na miejscu O innej kontroli jąderek nie słyszałam
Kiedyś Perełka o tym pisała, bo u jej synka był taki problem. Ale jak to ma wyglądać to nie pamiętam.
Stary 2013-01-10, 17:59   #562
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ja dobrze widzę ?
no dobrze, tak mi powiedział, ale ja jakoś nie jestem przekonana

Cytat:
sprawdzać po kąpieli czy są 2, czy są w miare równe i miękkie, nie mogą się znacząco różnić... jakby się bardzo różniły albo były mocno twarde, to kazał nawet od razu do chirurga dziecięcego, bo to może grozić nawet ich utratą... mówi rzadko się zdarza aż tak drastyczny koniec takich odchyleń, ale nie kontrolowanie może do tego doprowadzić... można nawet prześwietlić latarką worek ; p jak nie jest ciemny tzn. że jest ok. mówił że jajka mogą wędrować, albo nawet zaplątać się tam, a to jest niebezpieczne.

Cytat:
podłączam się. jak to masować.

Cytat:
Hej laski
Odnośnie ramek do odbijania stópek, to my dostaliśmy w prezencie, jak Nikoś się urodził. Sama jeszcze nie robiłam, ale to prezent od brata i bratowej, a oni robili wcześniej takie samo swojemu bąblowi i wyszło fajnie, więc chyba jest to coś warte. Na opakowaniu jest taki adres strony: www.odciskbobasa.pl My mamy tę żółtą wersję, za 49zł.

brawo!!!

a w ogóle jeśli chodzi o szczepienia to te 5w1 czy 6w1 nawet mi polecał, ale na roto i pneumo nie bardzo... mówił że chyba że dziecko ma iść do żłobka, przedszkola, ale tak to nie namawia nawet, bo to drogie i różnie dzieci na nie reagują. zresztą jak na wszystkie szczepienia. a i szczepienie po 6 tygodniu i nawet jak mamy 5 tygodni i 6 dni to nie, najbezpieczniej po skończonym 6 tygodniu!

Borysek 09.10.2015

Stary 2013-01-10, 18:01   #563
nini_b
Zadomowienie

Czy Wasze dzieciaczki też tak ulewają? Mojemu zdarza się często i sporo. Ale zauważyłam, że to może być spowodowane przejedzeniem, bo kiedy karmię go co 3 godz. to nie ulewa prawie w ogóle, a jak częściej, bo się domaga cyca, to wtedy ulewa. Tak sobie myślę, że może to jego domaganie się nie jest spowodowane głodem tylko chęcią possania sobie czegoś...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 18:04   #564
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś Perełka o tym pisała, bo u jej synka był taki problem. Ale jak to ma wyglądać to nie pamiętam.
trzeba macać i tyle ; p

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Czy Wasze dzieciaczki też tak ulewają? Mojemu zdarza się często i sporo. Ale zauważyłam, że to może być spowodowane przejedzeniem, bo kiedy karmię go co 3 godz. to nie ulewa prawie w ogóle, a jak częściej, bo się domaga cyca, to wtedy ulewa. Tak sobie myślę, że może to jego domaganie się nie jest spowodowane głodem tylko chęcią possania sobie czegoś...
ulewa, i tu też lekarz kazał uważać by mu się nie zbierał pokarm w buzi i nie doprowadził do zapalenia uszu, dlatego najlepiej jak się dziecku odbije, albo chociaż potrzymamy je w pionie co by ten pokarm zleciał...

Borysek 09.10.2015

Stary 2013-01-10, 18:13   #565
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
moja od 3 dni tak ulewa kurcze..... a odbijamy po każdym karmieniu

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 18:26   #566
kotperski84
Przyczajenie

[QUOTE=emylka86;38570811]no dobrze, tak mi powiedział, ale ja jakoś nie jestem przekonana

sprawdzać po kąpieli czy są 2, czy są w miare równe i miękkie, nie mogą się znacząco różnić... jakby się bardzo różniły albo były mocno twarde, to kazał nawet od razu do chirurga dziecięcego, bo to może grozić nawet ich utratą... mówi rzadko się zdarza aż tak drastyczny koniec takich odchyleń, ale nie kontrolowanie może do tego doprowadzić... można nawet prześwietlić latarką worek ; p jak nie jest ciemny tzn. że jest ok. mówił że jajka mogą wędrować, albo nawet zaplątać się tam, a to jest niebezpieczne.

Latarką to sprawdzała pediatra w szpitalu jeszcze. Ale nikt mi nie mówił o codziennej kontroli.

BUUUUU,czy naprawdę nikt nie używa archaicznych wielorazówek?
kotperski84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 18:40   #567
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 18:44   #568
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Oki, ja uciekam mam 39,1 stopni gorączki...jutro do internisty idę bo zwykłe srodki nie pomagaja....

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
jakie tam sa ceny?
w kari sa bardzo normalbne ceny. Typu daiszman:P

Cytat:
U nas dzisiaj masakracja jakaś. Jak se pospaliśmy do niemalże 13tej, co udokumentowałam zdjęciem, tak padliśmy dopiero po wieczornej kąpieli i to po wielu grymasach. Nie wiem co tej babie się dzisiaj dzieje, strasznie nerwowa, nie nażarta jaka taka ciągle, ciumka, płacze... eh A ja oczywiście zamiast korzystać i się kimnąć to na wizażu nadrabiam, no debil

A mój zaczął żreć choinkę! Włazi pod drzewko i obgryza dolne gałązki

Ja bym nie zapraszała. Nie szukają kontaktu, tż też jest na nie to po co taka sztuczność.

Aż mi się łezka w oku zakręciła, że to już koniec, wszystkie rozpakowane, nie te emocje

A my dzisiaj pierwszy raz wyciągaliśmy gluty fridą i tż stwierdził, że trzeba kupić gruszkę

Ja dzisiaj dostałam wychodne do kerfura po zakupy spożywcze. Dżizas złaziłam wszystkie regały, serio. Nie tak zgodnie z listą zakupową tylko dokładnie regał za regałem. W efekcie tż zadzwonił, że mam wracać bo dziecko głodne a mnie już długo nie ma

Możesz sobie zmniejszyć wymiar etatu, nawet minimalnie, bo nie ma dolnej granicy i wtedy jesteś w okresie ochronnym przez rok. Zawsze to coś jeśli boisz się, że Cię zwolnią.

Moje dziecko co prawda jest prawie łyse ale myjemy tym czym całą resztę.

Linomagiem a+e o ile się nie mylę. I na razie też całe ciałko tym lecimy, bo młodej okropnie skóra złazi. Położna polecała.
Ja dzis 4h spalam ppopołudniu z mala:| Myslalam ze max godzinke pospie
Co do zakupów chyba zacznę odciągać pokarm tez... Zeby na spokojnie wyjsc, nawet do lekarza, a nie w wiecznej gonitwie - nie biegac jak poparzona od półki do półki:P

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Ja w domu nie oszczędzam Z małym wiszącym u cyca buszuję na allegro Codziennie listonosz lub kurier do mnie przyjeżdża Zbankrutuję na tym naturalnym karmieniu

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

No no, nie wiedziałam że mamy Gwiazdę na forum
,
mam tak samo

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość
Melduję się w końcu na Odchowalni Tak wsiąknęłam w tego FB, że przestałam tu zaglądać. Sama powinnam zlać sobie tyłek . W każdym razie gratulacje dla wszystkich rozpakowanych!!! Niesamowite, że ten czas tak nam przeleciał, za niedługo minie nam rok
samokarcenie jest bardzo wskazane w tym przypadku

Cytat:
Witam się na odchowalni

Cytat:
Napisane przez evvelina88 Pokaż wiadomość
Wychodzimy;-) Nikos nadal jest mulatem, ale schodzi. W sobotę muszę iść do kontroli, mam nadzieję ze znajdę jakiegoś pediatrę, ale zastanawiam sie na prywatna wizyta, z takim maleństwem do przychodni, nie za bardzo. Najważniejsze ze jest postęp i schodzi.

Cytat:
Hej,hej

Z tej strony deszczowy Poznań
...

Przy okazji polecam do ochrony pupy krem wund und schutzcreme z Rossmanna, seria babydream. 8 zł 150ml, skład jak sudocrem, a wychodzi ze 2-3 razy taniej, no i większa pojemność. Sudocrem 60g kosztuje 16zł.

Na szczęście (odstukać) mały jest mega spokojny, wcale nie czuję zmęczenia, z przerwami na karmienie o 2.30 i 6 mogę spać do 8 rano.
O widzisz... dobrze wiedziec trzeba sprawdzic

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 18:45   #569
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
ulewa, i tu też lekarz kazał uważać by mu się nie zbierał pokarm w buzi i nie doprowadził do zapalenia uszu, dlatego najlepiej jak się dziecku odbije, albo chociaż potrzymamy je w pionie co by ten pokarm zleciał...
Biorę go na prosto po każdym karmieniu, czasami beknie, że aż miło ale czasami noszę go i nic, nie odbija się wcale
Stary 2013-01-10, 18:48   #570
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Wasze dzieciaczki też tak ulewają?
póki co nie

Cytat:
trzeba macać i tyle ; p

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

zapalenie ucha od pokarmu w buzi??

Cytat:
Nie

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Biorę go na prosto po każdym karmieniu, czasami beknie, że aż miło ale czasami noszę go i nic, nie odbija się wcale
Moje dziecko czasami przy cycku mi beka

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości