Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 23:37   #1561
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Najlepiej dajcie Hanie na pierwsza strone.
Lidka jutro Ci odp bo zapomnialam o co pytalas a pisze na tablecie i nie umiem cofac..

Eh a dzis rodzi dziewczyna szfagra....
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 23:40   #1562
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
dziewczyny, moze ktoras chcialaby sprzedac ubranko do chrztu po swojej coreczce?
Colds, jednak wcześniej urządzacie chrzciny?
my najwcześniej dopiero w maju.

dziś poinformowałam o tym teściową a ona mi od razu wyskoczyła z litanią co podam do jedzenia, gdzie zamówię ciasto

ona nie proponuje ona mi mówi, co będzie na chrzcinach, które ja urządzam
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 23:44   #1563
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

dziś poinformowałam o tym teściową a ona mi od razu wyskoczyła z litanią co podam do jedzenia, gdzie zamówię ciasto

Hehe, no może w ten sposób chce Cię "odciążyć"?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 23:54   #1564
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Hehe, no może w ten sposób chce Cię "odciążyć"?
to by mi nawet pasowało ale coś mi się wydaje, że chyba nie o to jej chodzi...

a może się mylę, chciałabym
Stary 2013-01-11, 00:14   #1565
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Ej, weź nie strasz byłam pewna, że to chol...ers....two się pojawia podczas porodu, a jak się wtedy nie pojawi, to już git..... ja się tu cieszę a jednak jest szansa, że się to dziadostwo jeszcze pojawi eh
mi przy pierwszym porodzie nie wyszły od razu,tylko jak zaczęłam nosić Jurka to wtedy wyszły.Teraz nie moge się ich pozbyć,dają się tylko zaleczyćna szczęście nie piecze i nie pękają

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
sie pośmiały z mego dziecka no !
a tak serio jak sobie pierwszy raz założyła tą grzechotkę na twarz to mało nie padłam ze śmiechu
bo to bardzo śmiesznie wyglądało

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
my też yzywalisny oliwki i nawet masła na ta ciemieniuche i bez efektów. ten preparat to sebodermi czy jakoś tak bo zbyt sie nie mogę rozczytać z pisma lekarki to emisja jest jakąś. jutro pójdę do apteki to ci dokładną nazwe podam jak kupię
emisja jak nic

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
cześć lejdis

Oby A co do smoczków - ja karmię piersią i u nas się sprawdzają ortodontyczne z aventa, dotycgczas były dwa 0+, ale ostatnio nawet canpol jej podpasował 0-6, a teraz ma avent 3-6, też ortodontyczny.

Katee nie przesadzaj, dobrze, że nic się nie stało i więcej go nie zostawisz. Jak dla mnie koniec tematu, nie zadręczaj się. Wiesz ile jeszcze takich sytuacji będzie, że człowiek nie pomyśli ....

Wiesz co, my przed ślubem tez mieliśmy kilka spotkań w takiej poradni i na poczatku byłam identycznie nastawiona jak Ty. Po co, na co, kościelne wymysły, nie mamy zamiaru niewiadomo ile dzieci produkować, to jest bez sensu itd. Po trzech spotkaniach wszystko się zmieniło, okazało się że NPR i obserwacje naprawdę nie są głupie, i z powodzeniem stosowaliśmy je przez 1,5 roku. A ciąża była chciana i zaplanowana. Jak mi się cykl ureguluje (bo narazie @ani widu ani słychu) to zamierzamy wrócić do tych metod Tylko że u nas spotkania prowadzili nie księża ani "nawiedzona babka", a małżeństwa doświadczone w tym temacie i chyba najbardziej przekonały nas argumenty i postawa Krzysia i Ani, którzy byli mniej więcej w naszym wieku i u których się to pięknie sprawdzało. Tak że dużo zależy od tego na kogo się trafi
jaki to smoczek ortodontyczny?
Już o tym nie myślęchyba,że chcę zajść do sklepu
U nas też małżeństwo prowadziło,które tą metodą poczęli trójkę swoich dzieci.Ksiądz prowadził ogólne

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Na ciemieniuchę polecam bepanthen 2 razy posmarowałam i po sprawie
ja miałam maltan i też ładnie zeszło

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Matko jakiego ja mam wiercika to szok
Jak mam go przewinąć lub kąpać to tak wierzga że zawsze uleje...
Wasze szkraby też takie "ruchawe" mocno?

Dzisiaj pierwszy raz robie kaszke na mleku - morelową, ciekawe czy mu zasmakuje.
Kupiłam smoczek do kaszek więc zobaczymy
o tak,na przewijaku mało nie spadnie,a w waniennce tak pływa nogami,że chce wyskoczyć

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
uwaga uwaga! Pierwszy raz włożyłam nie-śpiące dziecko do łóżeczka, ze smokiem w buzi, i na dodatek bez suszary tylko z konikiem grającym i zasnął! I w dodatku niedawno spał, a zazwyczaj miewa przerwy 2-3h w drzemkach. Ale dziś jakiś marudny, pewnie dlatego że właśnie niewyspany, bo wcześnie wstaliśmy.
super

Cytat:
Czy już mówiłam, że jak coś głośno pochwalę to raz się psuje? No, to właśnie dziecię wstało..
widzę,że szczęście trwało krótko.
Też tak miewam,choć ostatnio jak narzekałyście na włosy,że wypadają,ja moich nie chwaliłam a potem dziady zaczęły wypadać
Lewek proszę wytłumacz,bo ja się z tym nigdy nie spotkałam-Chory chłop w domu do dopust boży ???

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dziewczynki... jako że zbliża się okres rozliczeń podatkowych za rok 2012 chciałabym was bardzo prosić o 1 % dla mojej Hani

dane do rozliczenia:
Wystarczy, że w formularzu PIT w rubryce nazwa OPP wpiszesz:
Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"
KRS:0000037904 ,
a w rubryce Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1% adnotację
"12169 Bednarz Hanna"

jeśli chcecie poczytać więcej o historii Hani to http://haniawczesniak.smyki.pl
OK.Zanotuję.

A dziś w Pytaniu na śniadanie była położna z Żelaznej p.Edyta Dzierżak-Postek,która przyjmowała mój pierwszy poród...z sentymentem na nią patrze...super położna(p.Renata Alechnowicz w tym roku przy Kubusiu też była rewelacyjna)
Ona teraz pracuje w tym Domu narodzin,zobaczcie jak fajnie tam,gdybym miała bezproblemową ciążę,chętnie bym się skusiła,może kiedyś trzecia taka będzie
http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyn...pitala/9699051

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 00:40   #1566
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Najlepiej dajcie Hanie na pierwsza strone.
Lidka jutro Ci odp bo zapomnialam o co pytalas a pisze na tablecie i nie umiem cofac..

Eh a dzis rodzi dziewczyna szfagra....
Dam Hanię.

Cytat:

Ja chciałam w sierpniu, z roczkiem. Ale TŻ się uparł, że teraz. No to jak teraz to teraz . Tylko, że latem jbyłby mniejszy koszt ubioru Małej

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Katee - Ten smoczek z aventa to taki:
http://allegro.pl/avent-smoczek-uspo...906251814.html

Melcia tez tylko go uwielbiła
Stary 2013-01-11, 00:53   #1567
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
,Mimo, że do kościoła i wiary mi daleko, to 100% się z Tobą zgadzam!

No i tu pewnie żadna się ze mną nie zgodzi (a może i kogoś oburzy), ale o ile lepiej by było gdyby mogła najnormalniej w świecie, legalnie usunąć tę ciążę na samym początku... Cała ta tragedia by się nie wydarzyła...
no tak "usunąć problem"Sory,ale mnie to oburza właśnie...Zresztą tamlin dobrze to podsumowała i kropka.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
ja mam bardzo mieszane uczucia co do aborcji bo to jednak jest morderstwo
ale z drugiej strony każda matka powinna mieć prawo sama zdecydować czy chce na swoje sumienie wziąć taki ciężar jak zabicie swojego dziecka
a może się mylę?
nie wiem
ciężki to jest temat bardzo
jak nie chciała dziecka to mogła je oddać po urodzeniu, jakaś rodzina która nie może mieć dzieci bardzo by się ucieszyła
tutaj sytuacja jest złożona bo podejrzewam, że rodzina młodych skłoniła do ślubu i założenia rodziny i jeśli tak było to są współwinni śmierci tego maluszka

dobranoc na dziś
Lidka jesteś bardzo mi bliska wiesz?

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Może nie pomyślała o tym żeby ciążę usunąć nawet nielegalnie? chyba jest chora psychicznie...
Kiedyś miałam bardzo radykalne poglądy na temat aborcji, tzn. możliwości legalnego usunięcia ciąży... ale nie ukrywam, że po urodzeniu dziecka coś się jednak zmieniło... Lepiej by było, gdyby oddała córkę do adopcji - ocaliłaby dziecko i siebie przy okazji.
Bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
otóż to!
Ja nie chciałabym wdawać się w bezsensowną dyskusję, ale każdy myślący człowiek powinien wiedzieć że podejmując współżycie musi liczyć się z tym że może być z tego dziecko, bo nie ma 100% metody antykoncepcyjnej. Jeśli ktoś nie dorósł do dzieci to i do seksu moim zdaniem nie dorósł.

Moje dzieci będę "uświadamiać" właśnie w taki sposób
klask i:

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
tak tylko... w październiku było 3 mm, w listopadzie 3,5 mm, a teraz mamy styczeń wiec pewnie jeszcze sie zwiększyło. mam potworne wyrzuty sumienia ze tego od listopada nie skontrolowałam, ale wszyscy zapewniali że to samo minie i nic sie z tym nie robi . zobazcymy co jutro powie pediatra i nie wiem czy ją jutro zaszczepie bez kontroli moczu. na opisie usg z listopada jest napisane ze nerka prawa bez zastoju moczu a w lewej zaznaczony UKM. troche tego nie rozumiem bo nie ma wyraźnego zapisu że nerka lewa tez jest bez zastoju. no nic..pogadam jutro z pediatra. nic innego teraz nie wymyslę.
z opisu wynika,że lewy układ kielichowo-miedniczkowy(UKM)zaznaczo ny,więc inny niż w nerce prawej.My szczepiliśmy bez badań,bo nawet o tym nie wiedzieliśmydopiero nefrolog nam to powiedział.Mam znajomą,której córeczka będąć w brzuchu,miała a po urodzeniu zrobiła siku i było ok,potem nie kontrolowała.U nas też było tak samo,ale po miesiącu skontrolowałam i był ten ukł.k-m poszerzony.Będzie dobrze

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-01-11 o 00:56
Stary 2013-01-11, 01:01   #1568
zielona1911
Zakorzenienie

Lidka
Buta ubrałam bo mialam wtedy jeszcze znieczulenie i nie bolało mnie jak był "ucisnięty" a buta mialam dosc szerokiego bo ubrałam te mukluki-eskimoski tylko ze tak naciskałam na niego idąc ze zaczął krwawic i przelało mi opatrunek. A jutro jak pojde-nie mam pojecia,moze klapek i reklamówka
Tym razem cala ta impreza mało bolała,dało sie zniesc zarowno zastrzyk jak i "po". Jak robilam ten zabieg w ciazy w kwietniu 2012 to z bolu wyłam,przez zastrzyk myslalam ze palec mi wybuchnie.A potem jak znieczulenie przestalo dzialac to dosłownie slizgalam sie na tyłku po dywanie z nogą w górze
Stary 2013-01-11, 05:49   #1569
Konczita
Zakorzenienie

haj, czuje się fatalnie
boli mnie brzuch i mam jakieś dreszcze ... chyba mnie grypa łamie ... ehh
wracam do łóżka tylko kto zajmie się duśką?

Cytat:
dziewczyny, moze ktoras chcialaby sprzedac ubranko do chrztu po swojej coreczce?

nasza niestety mała rozmiarowo będzie ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 06:48   #1570
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzień dobry
my już nie śpimy
nawet wyspana jestem, bo 1 pobudkę mieliśmy o 2 i teraz drugą
Cytat:
Napisane przez elena_100
Ojoj i jak taka ciężka jak u innych dziewczyn czy raczej bez sensacji?
no troszkę się leje ze mnie, ale raczej znośnie jest

Colds też mam taki smoczek Aventa dla Igi, bez niego by nie zasnęła

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 08:17   #1571
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Sojka dzięki za odpowiedź. Właśnie o tych z brauna jest w necie najwięcej... To nie wiem czy nie lepiej osobno depilator i golarkę specjalną do bikini... Nie wiem jak w cenie, ale pewnie mniej więcej tak samo wyjdzie.

Kasiam ale taki z golarką masz? Jaki model, może taki jak Sojka i zdania macie podzielone

Dzięki dziewczyny za uświadomienie, że za grubo go ubieram... To jak powinnam? Ubranko takie po domu i sam polarowy kombinezonik i przykryć kocem (cienkim?grubym?) ?

Cholera, zaczęły mi znowu strasznie włosy wypadać Przed ciążą ciągle miałam ten problem, w ciąży jak ręką odjął, tylko kilka, a teraz jest masakra, wszędzie moje włosy Muszę chyba iść do lekarza, żeby mi coś przepisał
Ja biore małego na dwór tak jak jest ubrany w domu +kombinezon zimowy. Czyli body na dł rękaw i śpiochy/pół śpiochy i skarpetki. Na to zakładam tylko kombinezon,przykrywam kocykiem jeśli jest mroźno a jeśli nie ma mrozu to jest tylko ta przykrywka na wózek i Fabiś zawsze jest cieplutki.

Cytat:
cześć dziewczyny.

a jaki kupiłaś?

ja chyba też muszę Lenie zacząć smarować bo tak bidulka trze dziąsełka piąstkami, że aż ma czerwone.

gratulacje
a jakie piękne zdjęcia

Lena też próbuje się podnosić, a jak się wścieka jak jej nie wychodzi

super wieści

mnie też to obrzydza.

co innego mój pies, jego się nie brzydzę bo jest bardziej zadbany niż niejeden człowiek ale zdaję sobie sprawę, że nie każdy ma ochotę na kontakt z nim i nigdy nie zabieram go ze sobą do żadnego sklepu.

z psem do restauracji chyba już ich całkiem pogięło...

nadrabiam dalej
żel na dziąsełka pani z apteki dała mi Calgel koszt 18 zł. Ale widze,że mały spokojniejszy po Nim.

Cytat:
Lidka
Buta ubrałam bo mialam wtedy jeszcze znieczulenie i nie bolało mnie jak był "ucisnięty" a buta mialam dosc szerokiego bo ubrałam te mukluki-eskimoski tylko ze tak naciskałam na niego idąc ze zaczął krwawic i przelało mi opatrunek. A jutro jak pojde-nie mam pojecia,moze klapek i reklamówka
Tym razem cala ta impreza mało bolała,dało sie zniesc zarowno zastrzyk jak i "po". Jak robilam ten zabieg w ciazy w kwietniu 2012 to z bolu wyłam,przez zastrzyk myslalam ze palec mi wybuchnie.A potem jak znieczulenie przestalo dzialac to dosłownie slizgalam sie na tyłku po dywanie z nogą w górze

sory ja wiem,że Ciebie to bolało ale ten opis

Dzień dobryFabiś śpi kochny mój,a Gracjanek czeka na śniadanko.
Mam czas na spokojnie wypić kawke

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Ja miałam pierwsze dwa dni dość obfity okres a dzisiaj na trzeci dzień już skromnie

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 08:42   #1572
zielona1911
Zakorzenienie

noi szwagra dziewczyna urodzila chlopca 3710 i 52 cm,podobno bol byl tak straszny ze narobiła na łóżko.

Ja przez to nie wyspana,poszlam spac o 1.30 co chwile sie budzilam.
Stary 2013-01-11, 09:08   #1573
aga_ton
Wtajemniczenie

Maruda dostała butlę i teraz śpi na moich kolanach, niestety co ją odłożę to jest rozdzierający płacz...
albo wczoraj teściowa ją nosiła na okrągło albo coś małej dolega.
poczekam aż Tż się wyśpi i pojedziemy do przychodni, niech ją przebadają, będę spokojniejsza.
Stary 2013-01-11, 09:12   #1574
angel166
Zakorzenienie

wpadam sie przywitac i pochwalić, ze Jagoda spala do 8:45, zasnela jak Wam piaalam po 21.
idę spbie zrobić kawke puki dziecko moje jeszcze grzecznie gada do naszego pieska.by nie o suchym pysku Was n!drabiac hehe
w oole patrze przez okno tam ło kurna snieg!juz mc prawie go u nas nie bylo hehe

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 09:38   #1575
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
noi szwagra dziewczyna urodzila chlopca 3710 i 52 cm,podobno bol byl tak straszny ze narobiła na łóżko.

Ja przez to nie wyspana,poszlam spac o 1.30 co chwile sie budzilam.
przypomniałam sobie jak leżałam na porodówce z jedną babeczką, dzieliły nas tylko murki więc słyszałyśmy się nawzajem.
pamiętam jak zaraz po urodzeniu synka powiedziała do położnej, która jej asystowała: przepraszam za te wszystkie kupy

myślałam, że mój małżonek z krzesła spadnie jak to usłyszał. pewnie był w przestrachu czy ja mu nie zgotuję podobnej niespodzianki
Stary 2013-01-11, 09:43   #1576
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
przypomniałam sobie jak leżałam na porodówce z jedną babeczką, dzieliły nas tylko murki więc słyszałyśmy się nawzajem.
pamiętam jak zaraz po urodzeniu synka powiedziała do położnej, która jej asystowała: przepraszam za te wszystkie kupy

myślałam, że mój małżonek z krzesła spadnie jak to usłyszał. pewnie był w przestrachu czy ja mu nie zgotuję podobnej niespodzianki
wiesz no ja sie nie dziwie bo jadnak przesz.Ja nie robilam kupy cale 2 tyg i gdyby nie lewatywa to pewnie mowiliby o mnie w wiadomosciach ze zafajdałam caly szpital

Bika a Ty gdzie rodzilas?
Stary 2013-01-11, 10:02   #1577
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Zielona ja w wojewódzkim.....

Właśnie przeczytałam o tych porodowych kupach i jestem przerażona..... a to tak ciężko było lewatywę zrobić
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 10:08   #1578
Iwoncia81
Zakorzenienie

Witam sie z rana i od razu mam pytanie do dziewczyn karmiących mm
Czy za każdym razem zagęszczacie maluszkom mleczko kaszką lub kleikiem?
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 10:12   #1579
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana i od razu mam pytanie do dziewczyn karmiących mm
Czy za każdym razem zagęszczacie maluszkom mleczko kaszką lub kleikiem?
Tylko raz na noc.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 10:25   #1580
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Iwa jak noc???

Mati odkrył swojego fiutka. Tylko go rozbieram do kąpieli, ręka wędruje do pieluchy. A w kąpieli to ciągle się łapie za niego i ciągnie, wczoraj aż mu stanął ten maly fiutek Mamy synków wasi też tak robią?

Cytat:
otóż to!
Ja nie chciałabym wdawać się w bezsensowną dyskusję, ale każdy myślący człowiek powinien wiedzieć że podejmując współżycie musi liczyć się z tym że może być z tego dziecko, bo nie ma 100% metody antykoncepcyjnej. Jeśli ktoś nie dorósł do dzieci to i do seksu moim zdaniem nie dorósł.
Żeby to było takie proste...

Cytat:
My po wizycie kontrolnej u ortopedy
Bioderka bardzo ładne - słowa lekarza i to była ostatnia wizyta.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A jak je robisz?
Ciasto francuskie kroję na 6 kwadratów, na jednej połowie robię nacięcia podłużne a drugą dziurawię widelcem. Na podziurawioną nakładam jabłka, jagody, gruszki, co tam mam. Ważne aby były małe kawałeczki. Sklejam obie części i widelcem je zduszam na brzegach. Smaruje jajem rozbełtanym trochę i posypuję delikatnie cukrem. Do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 15 minut, aż będą rumiane. Pycha są.

Cytat:
Lenę ważymy prawie codziennie i zawsze się wierci.
nie ma dnia by leżała spokojnie

byłam dziś u ginekologa i wszystko w jak najlepszym porządku.
doktorek był zdziwiony że tak szybko się pozbierałam do kupy po porodzie. jeśli tylko cytologia wyjdzie bez zastrzeżeń to mam pozwolenie na zajście w kolejną ciążę choćby zaraz
ale na wszelki wypadek przepisał mi pigułki i teraz biję się z myślami, brać czy nie brać

i niestety mój plan odnośnie cesarki dał w łeb
zdaniem lekarza dużo bardziej bezpieczniejszy jest dla mnie poród sn bo skoro miałam dwa krwotoki przy pierwszym porodzie to jest spore ryzyko, że znowu to się powtórzy i podobno łatwiej jest opanować krwawienie z dróg rodnych niż z powłok brzusznych...
no nie wiem, muszę to jeszcze z kimś skonsultować.

i jeszcze pochwalę się że zgubiłam wszystkie kilogramy, które przybyły mi w ciąży, czyli ponad 15
w dodatku nie mam ani jednego rozstępu/ rozstępa jakkolwiek się to odmienia
Najlepiej położyć dziecko na boczku, wtedy się nie kręci tak.
Gratulacje za zgubione kilogramy
No i rzeczywiście cięcie w przypadku ryzyka krwotoku - strach.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
no tak "usunąć problem"Sory,ale mnie to oburza właśnie...Zresztą tamlin dobrze to podsumowała i kropka.
Dlatego lepiej zostawić ten temat, bo zaraz będzie burza. Każda ma swoje sumienie i swoje zdanie.

Cytat:
Aż mi dreszcze przeszły. Biedactwo

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
haj, czuje się fatalnie
boli mnie brzuch i mam jakieś dreszcze ... chyba mnie grypa łamie ... ehh
wracam do łóżka tylko kto zajmie się duśką?
Biedna, dobrze że weekend zaraz to pomoc będzie, a Ty się wyleżysz

Cytat:
Gratulacje dla rodziców.

Cytat:
wpadam sie przywitac i pochwalić, ze Jagoda spala do 8:45, zasnela jak Wam piaalam po 21.
idę spbie zrobić kawke puki dziecko moje jeszcze grzecznie gada do naszego pieska.by nie o suchym pysku Was n!drabiac hehe
w oole patrze przez okno tam ło kurna snieg!juz mc prawie go u nas nie bylo hehe
U mnie też biało Zazdroszczę tego pięknego nocnego spania Jagódki.

Cytat:
wiesz no ja sie nie dziwie bo jadnak przesz.Ja nie robilam kupy cale 2 tyg i gdyby nie lewatywa to pewnie mowiliby o mnie w wiadomosciach ze zafajdałam caly szpital
Stary 2013-01-11, 10:30   #1581
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Zielona ja w wojewódzkim.....

Właśnie przeczytałam o tych porodowych kupach i jestem przerażona..... a to tak ciężko było lewatywę zrobić
Czasem niestety lewatywa nie pomaga... Tylko pogarsza sytuację

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Mati odkrył swojego fiutka. Tylko go rozbieram do kąpieli, ręka wędruje do pieluchy. A w kąpieli to ciągle się łapie za niego i ciągnie, wczoraj aż mu stanął ten maly fiutek Mamy synków wasi też tak robią?
Tak! Mój od 2 tygodni tam się dotyka
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 10:38   #1582
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Tak! Mój od 2 tygodni tam się dotyka
Wcześniej to tylko dotknął i już, wanna była miejscem zabaw, a teraz wanna jest miejscem zabawy ptaszkiem
Stary 2013-01-11, 10:40   #1583
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cześć! Wpadam po długiej przerwie, żałuję że nie jestem w stanie nadrobić.
Ostatnio jestem taka przybita. Okazało się że Mała będzie miała rehabilitacje bo ma napięcie mięśniowe. Obraca główkę w obie strony jak leży ale przy unoszeniu głowy na brzuchu wygina się w łuk zamiast podnosić samą główkę. A my idioci nawet nie zauważyliśmy że coś jest nie tak. Poza tym ma taką białą bliznę na twarzy po głupim zadrapaniu - takie lekkie jasne wgłębienie, która utrzymuje się już od 2 miesięcy i nie wiem czy zejdzie :-( Mąż mnie pocieszał że z czasem się wyrówna ale już sama nie wiem, skoro coś takiego powstało po zadrapaniu paznokciem.
Stary 2013-01-11, 10:41   #1584
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Tamlin mój tego nie robi,ale jest młodszy od Twojego więc może jeszcze do tego nie dorósł

ogłaszam,że Fabianek dzisiaj kończy 12 tygodni i założył body na 68
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0272.jpg (91,0 KB, 31 załadowań)

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2013-01-11 o 10:46
Stary 2013-01-11, 10:44   #1585
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

rozbieram wczoraj Fabianka do kąpieli a on się złościł i coś gadał
to żaruje do męża i mówie:zobacz jak pyskuje,żebym sie śpieszyła i do wody go dała
a mój mąż śmiejąc sie mówi:
mówiłem już od dawna,że jest strasznie rozwydrzony

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2013-01-11 o 10:48
Stary 2013-01-11, 11:12   #1586
Iwa844
Zakorzenienie

Dzień dobry

Tamlin, noc fatalna co chwila pobudki, jęczenie, naciaganie się przy cycku, w końcu o 3 wrzuciłam ją w nasze poduchy i się rozryczałam... że nie umiem sobie z dzieckiem poradzić, że juz nie wyrabiam, że lepiej by im chyba było beze mnie... straszny kryzys... fatalnie się z tym czuję.
Ech, wybaczcie że nie pocytuję i nie podopowiadam, ale nie mam siły
Stary 2013-01-11, 11:27   #1587
maggie123
Zakorzenienie

u nas jakaś bezsenna tragedia.
w ciągu dnia Zuzanka śpi może godzinę a może i nie i tak od 2 dni. W związku z tym nie mam za bardzo na nic czasu, bo jest mega absorbujaca i domaga się ciągłego zainteresowania.
Nic to... bawimy się zatem
wczoraj zaskoczyła mnie koleją umiejętnościa: leżała w łóżeczku na plecach i tak się kręciła, że aż całe łóżeczko podskakiwało. Zauważyła w rogu leżącego gryzaka i tak się wyciagała i wyciągała, aż udało jej się go chwycić rączką. I szybko gryzaka do buzi cudeńko moje kochane

zgłębiam również temat nauki czytania (i matematyki) dzieci poniżej 12 mcy. Dla zainteresowanych: http://www.wydawnictwo-pentliczek.pl...ch-dzieci.html
szkoda, że nie mieszkamy w waw to bym się na warsztaty wybrała
Cytat:
Ja testowałam te wszystkie (Avent, Canpol, Nuk, TT) i nic i W KOŃCU smoczek MAM podpasował To był cud!!!
dawno temu już Ci mówiłam, żebyś go spróbowała.
Zuzance też on najbardziej pasuje

Cytat:

Ja wchodzę, ale mój pies niczego nie wącha. A zresztą co w takim mięsnym np. stałoby się temu mięsu za szklaną szybą. Już niektórzy ludzie, którzy wchodzą do sklepów i dotykają produktów/owoców/warzyw są bardziej brudni....
mojego z koszyka pod wózkiem nawet nie widać. Zresztą on nic nie wącha i siedzi cicho jak mysz pod miotłą a nie pies pod wózkiem. On wobec obcych jest nieufny i cwaniak mały na spacerze to chowa się za wózkiem. (no chyba, że chodzi z mężem, to chojrak wtedy i na duże psy szczeka). No i ma włosy więc nie uczula. A że włosy to co 3 mce wizyta u fryzjera a w domu cotygodniowa sobotnia kąpiel
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
dostalam @18 tyg od porodu.nawet mnie brzuch nie boli
fajnie!
dziś 21 tygodni po porodzie i @ nie ma nadal
ale jakby bardziej "mokro"

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
CZeśc laski

Byliśmy u Pana doktora i póki co osłuchowo czyściutko. U Pawełka to zwykłe przeziębienie. Jednemu i drugiemu mam robić te inhalacje z soli.
Ale tak myślę, że zaopatrzę się w ten mucosolvan i pulmicort do inhalacji i jakby co to w domu już będzie.

Przy okazji dostałam namiary do 2 pediatrów i jakby co będę dzwonić.

A wyobraźcie sobie, że poprosiłam męża by wziął wolne na dzisiaj bo mam kilka spraw do załatwienia i chciałam by pomógł. On rano wziął urlop a wieczorem już sam dostał dreszczy, łamania w kościach
No przecież to jest jakiś obłęd. Chciałam pomocy to jeszcze ten mi doszedł do opieki.... Można się w d..pę ugryźć.
Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Masakra z tą babą - mam nadzieje że spotka ja zasłużona kara, to dziecko na świat się nie prosiło a ona je w brutalny sposób potraktowała
no to masz w domu... zdrówka dla wszystkich Twoich chłopaków!
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
mi tez strasznie wypadająaz zakola mi sie robią i musze sie "na pożyczke" czesac
mi już przestały. biorę pregna plus i skrzyp. no i przy każdym myciu odżywka do spłukiwania i odżywka ułatwiająca rozczesywanie. strasznie nmi sie kołtunią włosy i nie chcą się rozczesać. to chyba przez to farbowanie na blond
Cytat:
Mi wlosy wogole nie wypadaja moze temu ze zrem wszystko i za dwoch

Tamlin ja nie jezdze do intermarche ale moze kiedys tzeta wysle.

Mam wyciety paznokiec CAŁY!!! znieczulenie bolało,wyrywanie nic. Czekam az znieczulenie zejdzie i bedewyc z bolu bo juz zaczyna poszczypywac.
o matko.. biedula

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
piękne zdjęcia!

ponawiam swój post bo nikt nie zauważył

u mnie zimno,nie ma jak iść na spacer
Zuzia robi to samo. chwyta się wszystkiego, co możliwe (łącznie z ubrankiem) i ciągnie się do siadania. Neurolog powiedziała, że jeszcze na siadanie za wcześnie, więc żeby jej nie pomagać. Ale jak sama ćwiczy, to też nie przeszkadzać
Cytat:
Może teraz się uda
Ale tylko jedno, resztę spróbuję później
cudowności! zresztą już wczoraj zlajkowałam na fejsie

Konczi, przypomniało mi się! my byliśmy na 2 wizytach u ortopedy i było ok (na pierwszej kazał tylko profilaktycznie szeroko pieluchować i dużo na brzuszku kłaść). na drugiej wizycie też ok i kontrola za 8 tygodni.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2013-01-11 o 11:29
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 11:30   #1588
Katee27
Zadomowienie

heja,Kuba mi wrzeszczy,bo nie moze zrobić kupy,boli go brzuch...myślicie,ze miały na to wpływ wczorajsze pyzy z mięsem i ze smazoną cebulą i boczkiem?

Cytat:

Cytat:

Bika a Ty gdzie rodzilas?

Cytat:
Tamlin mój tego nie robi,ale jest młodszy od Twojego więc może jeszcze do tego nie dorósł

gratulacje,coraz bardziej podobny do brata

tamlin mój się jeszcze nie łapie..

aga_ton to nie za wesoło z tym krwotokiem przy cesarce.Przepraszam,że pytam...właściwie to wiesz,czemu miałaś krwotok i przetaczanie krwi?U mnie dlatego,ze duze dziecko i ja bez nacinania i pękniecia krocza,ale mnie uratowała dobra morfologia a Ty chyba miałas anemie jak dobrze pamiętam..

Stary 2013-01-11, 11:30   #1589
Pstynia
Raczkowanie

Cytat:

Ja uważam, że to jest niezbędnik! Dzięki leżaczkowi mogę się umyć, umyć włosy, pomalować, wysuszyć. A dziecko się gapi
Cytat:

my mamy bujaczek/huśtawke z bright starts,ma fajne melodyjki,prędkości bujaniaFabiankowi się podoba i lubi tam leżeć-szczególnie jak powiesi mu się grzechotki.
Cytat:
my mamy taki zwykły, ktory ma tylko palak z trzema zabawkami pluszowymi, sam sie nie buja nawet minutę no ale dostaliśmy go w prezencie jak byłyśmy jeszvze w szpitalu, także darowanemu koniowi...
mieliśmy jej kupić lezaczko-bujak z fishera jednak mezul chytrus stwierdził, ze po co jej drugi i został ten dawaliśmy mała do niego jak skonczyla mc i go pokochala. to jedyne i mata co ja zajmie na troche. woli byc w lezaczku niż na rekach (jak ma normalny dzień, nie to co dzis)
mimo wielu braków(melodi, wibracje, fajnego pałakaz zabawkami) Jagodzie wystarcza w zupełnosci
taka jak gda pisze pozwala sie umyc, ubrać itp hehe szczególnie jak jeszcze maty nie mielismy pomagal mi przy porannej toalecie
Cytat:

Mój w leżaczku nie chciał leżeć. Leżaczek zawiozłam do rodziców i kupiłam huśtawkę z bright starts i jest lepiej. W leżaczku u rodziców też już dłużej potrafi wysiedzieć. Chyba musiał dorosnąc

Dzięki dzięwczyny za odpowiedzi, chyba jednak zdecyduje się na tą huśtaweczkę Przyda się na piętrze w łazience, będe mogła się spokojnie wykąpać i nie prosić zeby ktos na 30min przyleciał i spojrzał na małego
Cytat:
my mamy dom przy Królikarni - tam na dole przy parku Arkadia

moja od zawsze trzymała za cyca/butelkę jak była karmiona

a w centrum handlowym karmiłam, ale w pokoju dla matki i dziecka
w arkadii jest mega wypasiony ten pokój - jakby któraś była to informuję że oprócz przewijaka, mają takie jednorazowe podkładki, podgrzewacz do butelek, a nawet mikrofalówkę
myślę, że warto wiedzieć
w GalMoku za to dużo skromniej, za ciepło i w dodatku śmierdzi
Ja w GM karmiłam i było faktycznie dośc nieciekawie, za to mój mąż mówił że w Arkadii jest własnie mikrofalowka itp. Ciekawa jestem skąd to wie

Cytat:
My po wizycie kontrolnej u ortopedy
Bioderka bardzo ładne - słowa lekarza i to była ostatnia wizyta.
Co do spotkania w kościele, pocałowaliśmy klamkę..akurat dziś poradnia nieczynna

cieszę się , że Wam się podoba sukienka, mam nadzieję, że chociaż zbliżoną mi uszyjąNa pewno wrzucę foto poźniej

mój codzienny rytuał ściągania mleczka zakończony sukcesem
za bioderka!

Cytat:

Cytat:
rozbieram wczoraj Fabianka do kąpieli a on się złościł i coś gadał
to żaruje do męża i mówie:zobacz jak pyskuje,żebym sie śpieszyła i do wody go dała
a mój mąż śmiejąc sie mówi:
mówiłem już od dawna,że jest strasznie rozwydrzony
Ahh, wszystkiego najlepszego dla Fabianka!
Nasz Szymon jest wielkoludem, od świąt zakładamy 68 a tu dopiero 10tg minął
Tekst męża genialny

My po dość trudnej nocy, co 1h pobudka i cyc... w końcu mały spał ze mną całą noc :< jestem niewyspana i mi głowa pęka, no ale cóż. Uciekam karmić bo już mały skomle.
Pstynia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 11:40   #1590
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Niegrzeczna jaki model sukni ślubnej planujesz, może wrzuciłabyś jakieś foto? uwielbiam oglądać suknie ślubne
ech... też kocham oglądać suknie ślubne! mają to COŚ w sobie
teraz szalejemy z siostrą, bo w maju wychodzi za mąż, więc mam to prawie na codzień
Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Ja jak nie wiem co zrobić to robię "zapiekankę na winie" - co się nawinie to do zapiekanki

metoda świetna - robię tak samo
Cytat:
D
Dziewczyny, co do wypadających włosów to mi kiedyś pomogły tabletki vichy inneov - nie wiem tylko czy można brać karmiąc. Ja nie umiem stwierdzić czy mi wypadają, bo mam krótkie, za to widzę że mam ich mniej na pozostałych częściach ciała i bardzo mi to odpowiada, ciekawe tylko czy to na stałe efekt, nie wiecie?
u mnie zupełnie odwrotnie. w ciąży rosły powolutku i w małych ilościach - cudowne to było. a teraz chyba hormon wzrostu im się uaktywnił. żeby było idealnie gładko co dzienna przygoda z golarką
Cytat:
Matko jak u nas leje..miała przyjść zima a chyba jesień wróciła
Iga dopiero zasnęła od rana, no mam dosyć, wymiękam

też uwielbiam oglądać
a co do sukienki, mniej więcej coś w ten deseń
fajna, taka księżniczkowa
Cytat:
a jakie są zabobony odnośnie perełek ?
a są - że niby łzy przynoszą
Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Ważymy już 6150 g
śliczniutka!
Cytat:
nie słyszałam o tym ale nie wierzę w żadne zabobony i nawet cały gorset zrobię sobie w perełkach a co !
no i bardzo dobrze!
ja miałam kolczyki i bransoletkę z perełek i kryształów - miała przynieść łzy;
taneczne buty z odkrytymi palcami - według teściowej szczęście przez owe palce miało nam uciekać;
przed ślubem nie wystawiałam butów na parapet, żeby zapewnić sobie piękną pogodę - była jak marzenia, nawet za gorąco;
i nie pamietam więcej, ale sporo zrobiłam antyzabobom, bo mam je gdzieś. I tylko patrzyłam jak teściowej i rodzinie męża włos się na to na głowie jeży

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości