|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Najlepiej dajcie Hanie na pierwsza strone.
Lidka jutro Ci odp bo zapomnialam o co pytalas a pisze na tablecie i nie umiem cofac.. Eh a dzis rodzi dziewczyna szfagra.... |
|
|
|
#1562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my najwcześniej dopiero w maju. dziś poinformowałam o tym teściową a ona mi od razu wyskoczyła z litanią co podam do jedzenia, gdzie zamówię ciasto ![]() ona nie proponuje ona mi mówi, co będzie na chrzcinach, które ja urządzam |
|
|
|
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1564 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1565 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na szczęście nie piecze i nie pękająCytat:
Cytat:
Cytat:
Już o tym nie myślę ![]() U nas też małżeństwo prowadziło,które tą metodą poczęli trójkę swoich dzieci.Ksiądz prowadził ogólne ![]() ja miałam maltan i też ładnie zeszło Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też tak miewam,choć ostatnio jak narzekałyście na włosy,że wypadają,ja moich nie chwaliłam a potem dziady zaczęły wypadać ![]() Lewek proszę wytłumacz,bo ja się z tym nigdy nie spotkałam-Chory chłop w domu do dopust boży ??? Cytat:
A dziś w Pytaniu na śniadanie była położna z Żelaznej p.Edyta Dzierżak-Postek,która przyjmowała mój pierwszy poród...z sentymentem na nią patrze...super położna Ona teraz pracuje w tym Domu narodzin,zobaczcie jak fajnie tam,gdybym miała bezproblemową ciążę,chętnie bym się skusiła,może kiedyś trzecia taka będzie ![]() http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyn...pitala/9699051
|
|
#1566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Tylko, że latem jbyłby mniejszy koszt ubioru Małej ![]() ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Katee - Ten smoczek z aventa to taki: http://allegro.pl/avent-smoczek-uspo...906251814.html Melcia tez tylko go uwielbiła
|
||
|
|
|
#1567 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sory,ale mnie to oburza właśnie...Zresztą tamlin dobrze to podsumowała i kropka.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
dopiero nefrolog nam to powiedział.Mam znajomą,której córeczka będąć w brzuchu,miała a po urodzeniu zrobiła siku i było ok,potem nie kontrolowała.U nas też było tak samo,ale po miesiącu skontrolowałam i był ten ukł.k-m poszerzony.Będzie dobrze
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-01-11 o 00:56 |
|||||
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
Lidka
Buta ubrałam bo mialam wtedy jeszcze znieczulenie i nie bolało mnie jak był "ucisnięty" a buta mialam dosc szerokiego bo ubrałam te mukluki-eskimoski tylko ze tak naciskałam na niego idąc ze zaczął krwawic i przelało mi opatrunek. A jutro jak pojde-nie mam pojecia,moze klapek i reklamówka ![]() Tym razem cala ta impreza mało bolała,dało sie zniesc zarowno zastrzyk jak i "po". Jak robilam ten zabieg w ciazy w kwietniu 2012 to z bolu wyłam,przez zastrzyk myslalam ze palec mi wybuchnie.A potem jak znieczulenie przestalo dzialac to dosłownie slizgalam sie na tyłku po dywanie z nogą w górze
|
|
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
haj, czuje się fatalnie
boli mnie brzuch i mam jakieś dreszcze ... chyba mnie grypa łamie ... ehh wracam do łóżka tylko kto zajmie się duśką? Cytat:
nasza niestety mała rozmiarowo będzie ...
|
|
#1570 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
my już nie śpimy nawet wyspana jestem, bo 1 pobudkę mieliśmy o 2 i teraz drugą Cytat:
Colds też mam taki smoczek Aventa dla Igi, bez niego by nie zasnęła
|
|
|
|
|
#1571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Na to zakładam tylko kombinezon,przykrywam kocykiem jeśli jest mroźno a jeśli nie ma mrozu to jest tylko ta przykrywka na wózek i Fabiś zawsze jest cieplutki .Cytat:
Cytat:
sory ja wiem,że Ciebie to bolało ale ten opis Dzień dobry Fabiś śpi kochny mój,a Gracjanek czeka na śniadanko .Mam czas na spokojnie wypić kawke ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Ja miałam pierwsze dwa dni dość obfity okres a dzisiaj na trzeci dzień już skromnie
|
|||
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
noi szwagra dziewczyna urodzila chlopca 3710 i 52 cm,podobno bol byl tak straszny ze narobiła na łóżko.
Ja przez to nie wyspana,poszlam spac o 1.30 co chwile sie budzilam. |
|
|
|
#1573 |
|
Wtajemniczenie
|
Maruda dostała butlę i teraz śpi na moich kolanach, niestety co ją odłożę to jest rozdzierający płacz...
albo wczoraj teściowa ją nosiła na okrągło albo coś małej dolega. poczekam aż Tż się wyśpi i pojedziemy do przychodni, niech ją przebadają, będę spokojniejsza. |
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam sie przywitac i pochwalić, ze Jagoda spala do 8:45, zasnela jak Wam piaalam po 21.
idę spbie zrobić kawke puki dziecko moje jeszcze grzecznie gada do naszego pieska.by nie o suchym pysku Was n!drabiac hehe w oole patrze przez okno tam ło kurna snieg!juz mc prawie go u nas nie bylo hehe
|
#1575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pamiętam jak zaraz po urodzeniu synka powiedziała do położnej, która jej asystowała: przepraszam za te wszystkie kupy myślałam, że mój małżonek z krzesła spadnie jak to usłyszał. pewnie był w przestrachu czy ja mu nie zgotuję podobnej niespodzianki
|
|
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bika a Ty gdzie rodzilas? |
|
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona ja w wojewódzkim.....
Właśnie przeczytałam o tych porodowych kupach i jestem przerażona..... a to tak ciężko było lewatywę zrobić
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana i od razu mam pytanie do dziewczyn karmiących mm
Czy za każdym razem zagęszczacie maluszkom mleczko kaszką lub kleikiem? |
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1580 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Iwa jak noc??? Mati odkrył swojego fiutka. Tylko go rozbieram do kąpieli, ręka wędruje do pieluchy. A w kąpieli to ciągle się łapie za niego i ciągnie, wczoraj aż mu stanął ten maly fiutek Mamy synków wasi też tak robią?Cytat:
Cytat:
Ciasto francuskie kroję na 6 kwadratów, na jednej połowie robię nacięcia podłużne a drugą dziurawię widelcem. Na podziurawioną nakładam jabłka, jagody, gruszki, co tam mam. Ważne aby były małe kawałeczki. Sklejam obie części i widelcem je zduszam na brzegach. Smaruje jajem rozbełtanym trochę i posypuję delikatnie cukrem. Do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 15 minut, aż będą rumiane. Pycha są. Cytat:
Gratulacje za zgubione kilogramy ![]() No i rzeczywiście cięcie w przypadku ryzyka krwotoku - strach. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Mój od 2 tygodni tam się dotyka |
||
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Wcześniej to tylko dotknął i już, wanna była miejscem zabaw, a teraz wanna jest miejscem zabawy ptaszkiem
|
|
|
|
#1583 |
|
Rozeznanie
|
Cześć! Wpadam po długiej przerwie, żałuję że nie jestem w stanie nadrobić.
Ostatnio jestem taka przybita. Okazało się że Mała będzie miała rehabilitacje bo ma napięcie mięśniowe. Obraca główkę w obie strony jak leży ale przy unoszeniu głowy na brzuchu wygina się w łuk zamiast podnosić samą główkę. A my idioci nawet nie zauważyliśmy że coś jest nie tak. Poza tym ma taką białą bliznę na twarzy po głupim zadrapaniu - takie lekkie jasne wgłębienie, która utrzymuje się już od 2 miesięcy i nie wiem czy zejdzie :-( Mąż mnie pocieszał że z czasem się wyrówna ale już sama nie wiem, skoro coś takiego powstało po zadrapaniu paznokciem.
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin mój tego nie robi,ale jest młodszy od Twojego więc może jeszcze do tego nie dorósł
ogłaszam,że Fabianek dzisiaj kończy 12 tygodni i założył body na 68
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2013-01-11 o 10:46 |
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
rozbieram wczoraj Fabianka do kąpieli a on się złościł i coś gadał
![]() to żaruje do męża i mówie:zobacz jak pyskuje,żebym sie śpieszyła i do wody go dała a mój mąż śmiejąc sie mówi: mówiłem już od dawna,że jest strasznie rozwydrzony
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2013-01-11 o 10:48 |
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Tamlin, noc fatalna co chwila pobudki, jęczenie, naciaganie się przy cycku, w końcu o 3 wrzuciłam ją w nasze poduchy i się rozryczałam... że nie umiem sobie z dzieckiem poradzić, że juz nie wyrabiam, że lepiej by im chyba było beze mnie... straszny kryzys... fatalnie się z tym czuję.Ech, wybaczcie że nie pocytuję i nie podopowiadam, ale nie mam siły |
|
|
|
#1587 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
u nas jakaś bezsenna tragedia.
w ciągu dnia Zuzanka śpi może godzinę a może i nie i tak od 2 dni. W związku z tym nie mam za bardzo na nic czasu, bo jest mega absorbujaca i domaga się ciągłego zainteresowania. Nic to... bawimy się zatem wczoraj zaskoczyła mnie koleją umiejętnościa: leżała w łóżeczku na plecach i tak się kręciła, że aż całe łóżeczko podskakiwało. Zauważyła w rogu leżącego gryzaka i tak się wyciagała i wyciągała, aż udało jej się go chwycić rączką. I szybko gryzaka do buzi cudeńko moje kochanezgłębiam również temat nauki czytania (i matematyki) dzieci poniżej 12 mcy. Dla zainteresowanych: http://www.wydawnictwo-pentliczek.pl...ch-dzieci.html szkoda, że nie mieszkamy w waw to bym się na warsztaty wybrała Cytat:
Zuzance też on najbardziej pasuje Cytat:
fajnie! dziś 21 tygodni po porodzie i @ nie ma nadal ale jakby bardziej "mokro" ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
cudowności! ![]() Konczi, przypomniało mi się! my byliśmy na 2 wizytach u ortopedy i było ok (na pierwszej kazał tylko profilaktycznie szeroko pieluchować i dużo na brzuszku kłaść). na drugiej wizycie też ok i kontrola za 8 tygodni.
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-01-11 o 11:29 |
|||||||
|
|
|
#1588 | |||
|
Zadomowienie
|
heja,Kuba mi wrzeszczy,bo nie moze zrobić kupy,boli go brzuch...myślicie,ze miały na to wpływ wczorajsze pyzy z mięsem i ze smazoną cebulą i boczkiem?
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
tamlin mój się jeszcze nie łapie.. ![]() aga_ton to nie za wesoło z tym krwotokiem przy cesarce.Przepraszam,że pytam...właściwie to wiesz,czemu miałaś krwotok i przetaczanie krwi?U mnie dlatego,ze duze dziecko i ja bez nacinania i pękniecia krocza,ale mnie uratowała dobra morfologia a Ty chyba miałas anemie jak dobrze pamiętam..
|
|
#1589 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przyda się na piętrze w łazience, będe mogła się spokojnie wykąpać i nie prosić zeby ktos na 30min przyleciał i spojrzał na małego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za bioderka! Cytat:
Cytat:
![]() Nasz Szymon jest wielkoludem, od świąt zakładamy 68 a tu dopiero 10tg minął Tekst męża genialny ![]() My po dość trudnej nocy, co 1h pobudka i cyc... w końcu mały spał ze mną całą noc :< jestem niewyspana i mi głowa pęka, no ale cóż. Uciekam karmić bo już mały skomle.
|
||||||||
|
|
|
#1590 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz szalejemy z siostrą, bo w maju wychodzi za mąż, więc mam to prawie na codzień ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a są - że niby łzy przynoszą śliczniutka! Cytat:
![]() ja miałam kolczyki i bransoletkę z perełek i kryształów - miała przynieść łzy; taneczne buty z odkrytymi palcami - według teściowej szczęście przez owe palce miało nam uciekać; przed ślubem nie wystawiałam butów na parapet, żeby zapewnić sobie piękną pogodę - była jak marzenia, nawet za gorąco; i nie pamietam więcej, ale sporo zrobiłam antyzabobom, bo mam je gdzieś. I tylko patrzyłam jak teściowej i rodzinie męża włos się na to na głowie jeży
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.

byłam pewna, że to chol...ers....two się pojawia podczas porodu, a jak się wtedy nie pojawi, to już git..... ja się tu cieszę a jednak jest szansa, że się to dziadostwo jeszcze pojawi
eh 
na szczęście nie piecze i nie pękają

. Tylko, że latem jbyłby mniejszy koszt ubioru Małej
klask i:

Przed ciążą ciągle miałam ten problem, w ciąży jak ręką odjął, tylko kilka, a teraz jest masakra, wszędzie moje włosy
chyba już ich całkiem pogięło...