![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak seksu PO ślubie
Cytat:
Jak dla mnie coś jest mocno z nim nie tak- tyle ze trzeba teraz zobaczyć co: czy aseksualny, czy ukryty gej, czy złe doświadczenie po molestowaniu, czy sprany mózg przez "seks jest brudny, seks jest zły"- w sumie każda z tych możliwości nie jest dobra dla ciebie.'Naprawdę współczuję całej tej sytuacji. I mam pytanie: czy wprost z nim rozmawiałaś, dlaczego jest tak między wami PO ślubie? Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-01-10 o 20:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Oprócz aseksualności, homoseksualizmu i ewentualnej traumy, przyszło mi do głowy jeszcze jedno - z góry przepraszam jeżeli Cię tym urażę - może ma/miał kontakty seksualne "na boku" np. z prostytutką i dlatego ta czystość tak mu się podoba? Tacy mężczyźni też są - bzykać na boku to nie grzech, ale żonę trzeba "szanować" (w stylu: seks oralny z żoną? fe! przecież tymi samymi ustami będzie całowała wspólne dzieci).
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
sissy that walk
|
A gdybyś spróbowała jakoś to przedłużyć, zaproponowała mu pieszczoty np. wieczorem w łóżku, gdy oboje będziecie w nastroju? Gdybyś spróbowała jednak włączyć pocałunki francuskie, jakieś głaskanie, mizianie po ciele? Próbowałaś już, zareagował jakoś? Przecież nie musicie się na to umawiać, możesz sama coś zainicjować. Takie rzeczy zwykle wychodzą same z siebie, pójdź o krok dalej i sprawdź jego reakcję.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
mozesz polozyc mu reke na kroczu i sprawdzic czy ma erekcje,w trakcie pocalunku.
dotkniecie go przez spodnie nie zbruka jego czystosci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wiem, że to popularne na wizażu, w większości przypadków w pełni rozumiem, że to jedyne wyjście z chorego związku. Ale to już chyba przesada. 4 lata powstrzymywali swoje emocje, pożądanie, a nagle oczekuje się, że z dnia na dzień zmieni się myślenie, facet niczym pies zostanie spuszczony ze smyczy, brzydko mówiąc, i rzuci się na świeżo poślubioną żonę. Pewnie tego większość by się po facecie spodziewała. Ja nie jestem zwolenniczką czekania z seksem do ślubu, ale w pełni rozumiem faceta, że nie potrafi tak nagle się przestawić z trzymania za rękę i całusów na dzikie rzucanie się na siebie już w drzwiach mieszkania. Może metodą małych kroczków? Niby jesteście razem 4 lata, ale w kwestiach intymnych raczkujecie. Było łapanie za rączki i grzeczne pocałunki, to teraz kolej na takie z języczkiem- czyli powolne odkrywanie siebie, swoich ciał, reakcji, a nie od razu wskakiwanie do łóżka. A do tego szczera rozmowa, spokojna, masa zrozumienia i trochę cierpliwości. Na początek oczywiście. Z tym seksuologiem bym się trochę wstrzymała. Bo to trochę jakby radzić parze niedoświadczonych seksualnie nastolatków- no jak to, dziewczyna nie chce iść z tobą do łóżka? Do seksuologa ją. W tym wypadku raczej jego, ale mniejsza o to. Rozmawialiście wcześniej o seksie? Nie mam na myśli tego, że chcecie czekać, a raczej rozmowy o waszych fantazjach, oczekiwania, jak wyobrażacie sobie wejście w etap seksu? Bo powinniście trochę o tym pogadać, otworzyć się przed sobą najpierw od strony mentalnej, niż cielesnej.
![]() |
![]() |
#96 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
przykładowo kobieta może leżeć/siedzieć w pozie, która dla faceta jest seksowna; może być ubrana w ciuchy, które facetowi się barrrrrdzo podobają; mogą nawet leżeć przytuleni i film oglądać i już sama tak bliska obecność dziewczyny powoduje u nich wzwód. przerażające jest to co mówisz, że nigdy się tak naprawdę nie całowaliście, a jedynie cmokaliście w usta, że nie przytulaliście się dłużej niż przez chwilę, że pewnie nigdy się nawet nago nie widzieliście, że nie rozmawialiście nigdy otwarcie i wprost o seksie, waszych potrzebach, fantazjach, że nigdy nie iskrzyło między wami tak, żebyście nie mogli się od siebie oderwać. gdybyście się nie cmokali w usta, to równie dobrze można by było powiedzieć, że jesteście bardzo bliskimi przyjaciółmi i to wszystko.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
Teraz to jestem w szoku. Nie wyobrażam sobie braku bliskości z Ukochanym, nie mówię o seksie, ale pocałunki, przytulanie (ale nie takie trwające 10 sekund). Ja mojego TŻ mogłabym całować godzinami i nie wypuszczać z objeć i wiem, że on czuje to samo
![]() Autorko to bardzo dziwne, że Twój mąż nie dąży do jakiejkolwiek bliskości, porozmawiaj z nim poważnie i zaproponuj seksuologa, psychologa... Sama nie wiem, masz bardzo ciężki orzech do zgryzienia, bardzo Ci współczuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Oni się nie otworzyli przez 4 lata związku. Nie wyobrażam sobie nie rozmawiać intymnie przez cztery lata. Rozmowa bez bliskości - bez poruszania tak ważnych kwestii - to zwykła wymiana informacji. Obawiam się, że im dalej w las, tym więcej drzew i bez specjalisty się nie obejdzie.
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
to jest poważny problem. Po pierwsze - mówiłaś mu że małżeństwo można przez brak seksu unieważnić? Po drugie nie wyjdzie wam długotrwałe bycie ze sobą jak nie zbudujecie intymności i bliskości. No i to że podoba mu się czystość między wami to jest tylko wymówka. Naciskaj go aż dowiesz się jaki jest prawdziwy powód. Konkretny. Rozmowa z (fajnym i rozsądnym) księdzem to też niezły pomysł ale jednak on przede wszystkim powinien powiedzieć to Tobie. Serio to musi być poważna blokada skoro on nic nie robi mając cię, przepraszam za określenie - chętną
![]() I wiesz co - może nie powinnam tego mówić bo jest po fakcie - ale to co robicie to jest właśnie źle pojmowany katolicyzm. Brak seksu przed ślubem, rozumiem, ok, ale nie rozmawialiście nigdy jak to będzie? Czego chcecie, na co czekacie?? No bo wtedy raczej wyczułabyś jego chłodne podejście do tych spraw. Może on ma tak głęboko wpojone że seks to zło i nieczystość i przez to nie może się przełamać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie np. nie szokuje to, że ktoś się nie całować z języczkiem przed ślubem. Słyszałam o parach, co w ogóle się nie całowały. Ale uważam, że komunikacja już na etapie w ogóle rozważania, czy druga osoba ma być mężem/żoną o tych sprawach jest niezbędna. No, ale cóż, co zrobimy, autorka już jest mężatką, prawda? Więc teraz trzeba jej pomóc z tym, co już ma w swoim życiu i dać wskazówki i drogowskazy, którymi można podążać.
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Buc
|
nie czytałam całego wątku więc jeśli się powtórzę to z góry przepraszam.
dla mnie jedyną opcją jest zaciągnięcie Twojego lubego do seksuologa. bo wierzący czy niewierzący gość ma po prostu duży problem i to bardzo duży niestety.dobrze go będzie zdiagnozować, żebyś przynajmniej wiedziała na czym stoisz.
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem to GEJ a nie wierzący.
Wg mnie możliwe jest że stałaś się zwykłą przykrywką... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
Gej i wierzący się nie wykluczają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;38577014]Gej i wierzący się nie wykluczają.[/QUOTE]
Ale taka "wymówka" może to kryć ![]() Nie mówię że się wyklucza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Jakiej obecnej ?
To że ją dotyka czy całuje ,żeby przeciągnąć ich małżeństwo ,to o niczym nie świadczy... Może anal mu zaproponuj , jak się skusi to wszystko jasne... Edytowane przez Cinekpl Czas edycji: 2013-01-10 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;38577093]W obecnej sytuacji ta wymówka nie ma już racji bytu
![]() Dlaczego nie ma racji bytu...przecież zbunkrowani geje zawierają związki heteroseksualne żeby pozować przed otoczeniem, a nie partnerem którego sobie biorą na przykrywkę... Ma prawo przypuszczać, że bogobojna kobieta nie pójdzie do koleżanek i nie będzie jak wszetecznica rozmawiać o seksie...a raczej nie pochwali się brakiem seksu. Ale błędne jest założenie, że gej nie jest w stanie współżyć z kobietą, oczywiście, że wielu to robi...znam małżeństwo (już nie małżeństwo), gdzie facet z 20 lat z żoną żył, 2 dzieci zrobił ale w końcu i tak odszedł do faceta....gejem był cały czas. Edytowane przez DariaKom Czas edycji: 2013-01-10 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Oczywiście nie przeczę, że mógł zmienić przykrywkę z katolickich zasad na religijną żonę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;38577588]Chodziło mi o to, że w obecnej sytuacji nie ma racji bytu religijna przykrywka dla homoseksualizmu. Przed ślubem mógł mówić, że seks jest wbrew katolickim zasadom i dlatego go nie uprawia. Po ślubie to brak seksu jest wbrew zasadom...
Oczywiście nie przeczę, że mógł zmienić przykrywkę z katolickich zasad na religijną żonę ![]() No, ale ja właśnie o tym mówię... Przecież dla kogo gej ma przykrywkę, dla rodziny...dla współpracowników, dla znajomych- no i cel osiągnięty, ma żonę więc cacy...a to, że z nią seksu nie uprawia to wiedzą tylko oni..a nie ci przed którymi gej się ukrywa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedynie co ciśnie mi się na usta to kota w w worku się nie kupuje,ale tak na poważnie to często jest tak,że ludzie wierzący uwazają sex za coś brudnego,niemoralnego . niektórzy mają tak poszarpaną psychikę,że nie mogą się do niego zmusić.inaczej u kobiety,bo ona może udawawać,ale facetowi juz trudniej. albo czas ,gry wstępne i cierpliwość,albo psycholog. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
A co ma piernik do wiatraka?
![]() Przecież w wielu związkach heteroseksualnych seks analny jest jedną z form seksu i nie ma to żadnego związku ze skłonnościami homo. Przecież to nie chodzi o to, że gej lubi w pupę, tylko o to, że podnieca go fakt współżycia z innym mężczyzną. Autorko, ja bym się mocno martwiła. Wizyta u seksuologa moim zdaniem jest niezbędna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
Z resztą, gdzie jego męska ciekawość ?
Jest prawiczkiem i nie ma ochoty tego zrobić? Dla mnie coś tu śmierdzi ![]() W tym problem że gej jest w stanie to zrobić z kobietą... Wiec wymuszenie sexu tu też na nic się zda, ja bym bazował na tym co jest teraz i chyba to zakończył , albo zasugerował że zdradzę i obserwował reakcję , jak bedzie obojętność lub udawane przejęcie się tym , to może też sporo wyjaśnić. A może Twój facet to impotent ? ![]() Wniosek z tego taki,że przed ślubem trzeba wypróbować ![]() "A co ma piernik do wiatraka? Przecież w wielu związkach heteroseksualnych seks analny jest jedną z form seksu i nie ma to żadnego związku ze skłonnościami homo. Przecież to nie chodzi o to, że gej lubi w pupę, tylko o to, że podnieca go fakt współżycia z innym mężczyzną." To było mocno ironiczne ![]() Edytowane przez Cinekpl Czas edycji: 2013-01-10 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Ja tu widzę jakieś fundamentalne braki + brak dopasowania się..
Gadaliście PRZED ślubem o tym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Być może chłopak ma ochotę na sex, ale lata powstrzymywania się od tego, chamowania swoich rządzy zrobiły swoje, i teraz trudno mu się przemóc....?
Albo uważa, że ten pierwszy raz powinien być specjalny i po prostu strasznie się boi, że nie wyjdzie? A autorko, czy wy mieszkacie razem? Śpicie w 1 łóżku? To przecież są okazje do zbliżeń....Coś się w końcu będzie musiało ruszyć, inaczej jak pisały dziewczyny, będziesz odczuwać brak czegoś, i pustkę-a sex przecież jest istotnym elementem małżeństwa, i nie ma nic wspólnego z nieczystością, bo jest uświęcone przez Boga! W dodatku, jak pisały już dziewczyny, brak seksu będzie czynił na dłuższą metę wasze małżeństwo nieważnym.... Doradzałabytm jeszcze jedną, szczerą rozmowę oraz nie dać się zbyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Szokujący wątek jak dla mnie. Próbowałabym unieważnić, raczej problemów z tym by nie było.
Jak to się żyje w małżeństwie jak brat z siostrą? Taka normalna codzienność musi być bardzo przytłaczająca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.