Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 20:02   #1261
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Agula współczuję, oby to nic poważnego.

Dziubek no oddali. I razem z papierami, wypisem dali jeszcze nową, pustą kartę ciazy tak na zachętę chyba
Przypomniało mi się: jak skonczyła się sprawa z oberwanymi drzwiami w firmowych aucie?
Sara też ani myśli spać, wyje w łóżeczku i nie chce się kłaść.
Ale już ja wykąpalismy i siebie, siedzę w piżamie.

Lili a o czym ten film? pewnie horror. A na co ta szczepionka? pierwsze słyszę
Stary 2013-01-10, 20:23   #1262
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Isiaok moja pije mleko nie jest to codziennie ale pije, czasem nawet dwa razy. Póki co nie stresuje sie tym bo wychodzę z założenia ze widocznie jej tyle jeszcze potrzeba, natomiast jeżeli sama nie zrezygnuje to bd chciala ja tego powoli oduczac, bo nie wyrobie do dwójki dzieci wstawać

My po weekendowym weselu było fajni,
Miałam takie zakwasy na drugi dzien ze chodzic nie umialam
Za dwa tyg mam kolejna imprezę firmową

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 20:32   #1263
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Agula współczuję, oby to nic poważnego.

Dziubek no oddali. I razem z papierami, wypisem dali jeszcze nową, pustą kartę ciazy tak na zachętę chyba
Przypomniało mi się: jak skonczyła się sprawa z oberwanymi drzwiami w firmowych aucie?
Sara też ani myśli spać, wyje w łóżeczku i nie chce się kłaść.
Ale już ja wykąpalismy i siebie, siedzę w piżamie.

musieliśmy poświecić swoje OC i straciliśmy możliwość zniżek na kilka lat ...

a ta szczepionka to odpowiednik infarnix-u (to z grupy szczepionek 6w1)

mały łobuzuje w łózeczku, gada, śpiewa, misia wyrzuca itd itd pewnie do 22 tata się zdrzemnie u niego pewnie to wtedy też padnie

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2013-01-10 o 20:37
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 20:42   #1264
Lili 83
Zakorzenienie

Radek już śpi. Jeszcze jak go przekładałam do drugiego U to się złapał mojej głowy, nachylił i dał buziaka

Cytat:
Agula

Horror, ale fajny

Szczepionka to ta na 16-18 m-cy.
To tej pory szczepiliśmy tymi na NFZ.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 20:47   #1265
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek już śpi. Jeszcze jak go przekładałam do drugiego U to się złapał mojej głowy, nachylił i dał buziaka

Horror, ale fajny

Szczepionka to ta na 16-18 m-cy.
To tej pory szczepiliśmy tymi na NFZ.
nie znam tej szczepionki, nie pomogę ale na necie jest dużo informacji na różnych forach
Stary 2013-01-10, 20:50   #1266
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
nie znam tej szczepionki, nie pomogę ale na necie jest dużo informacji na różnych forach
Leń jestem
Poza tym myślałam, że tutaj dowiem się szybciej
Stary 2013-01-10, 20:55   #1267
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Leń jestem
Poza tym myślałam, że tutaj dowiem się szybciej
ja się dopiero z Twojego postu dowiedziałam o tej nazwie, no i wujek google wyjaśnił co to takiego
Stary 2013-01-10, 21:02   #1268
myha82
Wtajemniczenie

Ja dopiero jakies pared ni temu zorientowalam sie, ze jest Dziń Babci i dziadka. Oczywiscie pomysłów brak. Z pomoca przyszła kolezanka z pokoju. Zamawiamy wspólnie takie ramki:
http://allegro.pl/ramka-na1-2-3-zdje...916418469.html
Ona juz ma taka i jest zadowolona

ISIAOK faktycznie Ewa sie zmienila Ja tez ostatnio przeglądalam zdjecia i nie moge uwierzyc, ze Martyna az tak sie zmienila. nawet w wakacje inaczej wygladała

ANIA ja mam tez jakies 3-4 kg na plusie Tylko,ze jestem w 19 tygodniu

Ciezarne-pisałyscie, ze nie poświecacie tyle uwagi tej ciazy. U mnie jest to samo. czasami mam z tego powodu wyrzuty. Zwalam to na brak czasu. Martyna i praca pochłania mi 99,9 % mojego czasu

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 21:06   #1269
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Hej
Wiecie co? Dziś sobie poczytałam nasze stare wątki normalnie jestem wzruszona, nie pytajcie dlaczego bo sama nie wiem. Tak po prostu, po ludzku- chodzeniem w ciąży,każdym kolejnym usg, później poznawaniem płci, czekaniem na poród, początkami macierzyństwa.
To wszystko jest tak piękne, że aż wydaje się w pewnych momentach nierealne.
Ależ się we mnie uczucia odezwały.
Chociaż zauważyłam u siebie jedną zmianę- zmianę charakteru, niestety na gorsze....

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
1.Tz nawet mi dał pospac w jeden dzien dłuzej-i sniadanie mi przyniesli z Ewulonem-chyba podczytuje wizaz
2.Ktos jeszcze pije mleko w nocy z butli???????[/B]
1.No to :klaski: dla TŻ i Ewci.
2.Julek pije. Niestety.

Cytat:
W zalaczniku czapa pies i kolnierzyki

Robilam porzadki w zdjeciach, pokaze Wam miesieczna Ewke. Smiejemy sie z tz, ze mamy zupelnie inne dziecko.Kiedys cimnooka i cimnowłosa, dzisiaj oko niebieskie a wlos blond
Ładne kołnierzyki. Dla mnie szydełko, druty, szycie to czarna magia.
Ewcia piękna, rzeczywiście sie zmieniła.
Cytat:
Ania przeglądałam kartę ciąży i w 26 tyg miałam 8,5 kg na plusie
Ja w 34 miałam 9 kg na plusie, łącznie 13 kg.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1.No właśnie on też się do tych ogórków przekonać nie może... Jeszcze kiszony to ugryzie raz labo poliże, a na taki zwykły świeży to nawet nie spojrzy...

2.. Na razie jest mowa, że w wakacje może. E tam nieładnie W sumie to mąż chciał przesunąć. Że tyle ma roboty, nie ma ani minuty czasu dla nas, a przy drugim dziecku chciałby choć trochę pomoc itp itp. Jakoś nie wierzę w zmianę, ale że mi też się przestało spieszyć, to nie oponowałam A przestało, bo - jak już kiedyś pisałam - jestem tak zakochana w Tymciu, tak chcę mu poświęcać cały czas i całą energię, że myśl o innym dziecku jest dla mnie jakaś dziwna. Ale oczywiście rozsądek weźmie górę i niedługo zmajstrujemy mu rodzeństwo Bo ja w zasadzie każdego dnia już od dzieciństwa żałuję, że jestem jedynaczką...
1.U nas ogórek górą! Julek bardzo lubi,on je zawsze wszystko to co ja. Chyba wyznaje zasadę "jak mama je znaczy że jest smaczne."
2. No w sumie dobre podejście do sprawy. Dobrze że mąż chce się angażować, być pomocny.
Będę za Was trzymać kciuki.

ATymuś to śliczny mały chłopiec. I te bystre, ciemne oczka...
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

1.ja jeszcze nie znalazłam owoca ani warzywa którego Lila nie je... za pomidora dałaby sie pokroić, ogórki świeże uwielbia, kiszone tym bardziej, rzodkiewkę, kalarepę pochłania w wielkich ilościach, ulubiona przekąska? marchew surowa tak do chrupania oby tak dalej..

2.A my spędzamy samotny wieczór bo nasz tatuś... na pogotowiu
Wyskoczyło mu kolano, teraz po wewnętrznej stronie strasznie opuchnięte, nie dał rady samochodu prowadzić.. eh..
1.No to super, że tak chętnie warzywka chrupie. Ma wpojone dobre nawyki od małego.
2. Oj bidulek... Zdrówka!

Ania super, że wszystko ok u lekarza.
Eve zazdroszczę zakupów
Chciałabym życzyć wszystkim ciężaróweczkom dobrego samopoczucia w tym pięknym stanie.

Mam w sobotę egzaminy.Mam małego stracha. Proszę o kciuki

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 22:06   #1270
DaKaro
Zadomowienie

Nadrabiam Was troszkę.
Cały dzień byłam poza domem, to na zakupu, później z Malwinką odwiedziłam kuzynkę i tak zleciało.

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
u mnie bez zmian, no ale nie spodziewam się nagłej zmiany w zachowaniu tz znajoma nie dawno mi powiedziała ze facetom odwala po 40, chyba coś w tym jest....
Hmm, mam nadzieję, że z czasem sytuacja zmieni się na lepsze. Mojemu TŻtowi do 40. jeszcze daleko, a mam wrażenie, że to nie ten sam facetr za którego wyszłam .

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
z tymi chłopami to coś jest chyba :/
Potwierdzam niestety .

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
hobbita, oraz " język dwulatka"

to nikt mi nie powie co z tą Nerolką????
Hobbit .

A Nerolki dawno nie było .

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
czesć dziewczyny!

melduje ze zyje i gorąco Was pozdrawiam!

Jak będę miała kiedyś internet na dłuższą chwilę to coś skrobne.
Mysle o Was!
co u Was kobitko?

Cytat:
Tolkiena ani Rowling też nie czytałam
ale film Władca Pierścieni oglądałam już chyba z 4 razy
natomiast Harry Poter to nie moja bajka - oglądałam 1 część i nie zdzierżyłam do końca
przyniosłam kiedyś z biblioteki Sapkowskiego, ale też nie dałam rady przeczytać - nie podobało mi się i tyle.
Kobieto grzeszysz . Sagę o Wiedźminie przeczytałam w 2 tygodnie, Harry'ego zostały mi 2 części. Władcy nigdy nie obejrzałam w całości, nigdy mi nie po drodze .

Teraz czytam "Nigdy w życiu" Grocholi, bardzo przyjemna powieść.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 22:10   #1271
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam
zakupy udane mam spodnie dzinsy ciazowe i bluzke z H&M za bagatela 60 zl. Plus TZ kupil mi brazowe kozaczki na obcasie i do tego torebke
w outlecie upolowalismy Marysi jednoczesciowy kombinezon za 95 zl z H&M. Maz tam tez kupil sobie elegantsze spodnie i buty na wiosne tez z H&M. A w Galerii to juz nabyl buty zimowe, dwie pary spodni, dwa swetry. Wiec zakupy udanenie omieszkalam zaciagnac go do McDonald`sajeszcze troche bede znow wielka jak wieloryb.
Mdlosci i wymioty poszly precz, wiec nadrabiam, ale musze juz przystopowac, bo troche tego za duzo.
Wow! Rzeczywiscie udane zakupy

Cytat:
Ania, Brumek podeślijcie linka z kalendarzami
Nie zapisałam sobie.
Cena kusi

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Isia zamówiłam bigle i kilka drobiazgów. Będę tworzyła
To chwal sie na bierzaco kusicie tymi kalendarzami

Chalseatrxymam kciuki ja tam zmiany charakteru nie zauważyłama podczytuje od poczatku

Brumek
Wczoraj obejrzelismy "Nietykalnych" rózne opinie i odczucia tez mam mieszane

dziekuje za komplementy dla Ewika
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 22:23   #1272
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Iwa . Na szczęście już przeszło.

Eve ok, jesteśmy w kontakcie.

Kajool Kolina dziewczynki, jak dzisiaj samopoczucie? Lepiej?
dzisiaj tz ugotowal rano ryz, ktorego w ciazy nie trafie. w calym mieszkaniu smierdzialo, wiec moje samopoczucie na dzisiaj jest na minusie :P

Cytat:
Jeszcze Wam pokażę, gdzie Małe Kudłate wlazło na koniec dnia
az moj maz sie nim zachwycil. Sliczny jest

Cytat:
...

..
Ktos jeszcze pije mleko w nocy z butli???????
my

dzisiaj myslalam, ze umre ze smiechu. Maly nie chcial mnie do toalety puscic, wiec mu mowie. Szymus mama nie ma pampersa, zesiusia sie w matki. Moj rezolutny synek gdzies pobiegl, wraca i co mi niesie?? swojego pampersa
Stary 2013-01-10, 22:34   #1273
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Karol jeszcze nie spi
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 22:36   #1274
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:

Pisałyscie o szydełku...moja mama odkad jest na zwolnieniu robi Ewce kołnierzyki i czapki-musze isc na jakies szkolenie

Robilam porzadki w zdjeciach, pokaze Wam miesieczna Ewke. Smiejemy sie z tz, ze mamy zupelnie inne dziecko.Kiedys cimnooka i cimnowłosa, dzisiaj oko niebieskie a wlos blond
piękne robótki!
a córcię Wam chyba ktoś podmienił

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A ja po wizycie, w sumie nuuuda Ciśnienie bez zmian, waga o dziwo ani drgnęła od ostatniej wizyty, co mnie bardzo dziwi, biorąc pod uwagę święta po drodze Dalej mam na plusie 4 kg od początku. I jakoś nie mogę sobie uświadomić że zaczęłam 26 tydzień już..
Dostałam skierowanie na glukozę, doczekać sie nie mogę

A teraz jadę z małym do pediatry na kontrolę.
jak po kontroli?
mam nadzieję, że wszystko dobrze?
cieszę się, że od gina same dobre wiadomości. glukozy nie zazdroszczę

Cytat:
udalo sie
super kalendarz

Cytat:
Witam
zakupy udane mam spodnie dzinsy ciazowe i bluzke z H&M za bagatela 60 zl. Plus TZ kupil mi brazowe kozaczki na obcasie i do tego torebke
w outlecie upolowalismy Marysi jednoczesciowy kombinezon za 95 zl z H&M. Maz tam tez kupil sobie elegantsze spodnie i buty na wiosne tez z H&M. A w Galerii to juz nabyl buty zimowe, dwie pary spodni, dwa swetry. Wiec zakupy udanenie omieszkalam zaciagnac go do McDonald`sajeszcze troche bede znow wielka jak wieloryb.
Mdlosci i wymioty poszly precz, wiec nadrabiam, ale musze juz przystopowac, bo troche tego za duzo.
fiu fiu, ale zakupy nieźle nieźle

Cytat:

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Isia zamówiłam bigle i kilka drobiazgów. Będę tworzyła
pochwal się jak coś zrobisz
kiedyś się bawiłam w tworzenie biżuterii, ale to jednak nie dla mnie

Cytat:

A my spędzamy samotny wieczór bo nasz tatuś... na pogotowiu
Wyskoczyło mu kolano, teraz po wewnętrznej stronie strasznie opuchnięte, nie dał rady samochodu prowadzić.. eh..
o rany to pewnie go bardzo boli!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
My po weekendowym weselu było fajni,
Miałam takie zakwasy na drugi dzien ze chodzic nie umialam
Za dwa tyg mam kolejna imprezę firmową
suuuper, ja to nie pamiętam kiedy na weselu byłam
a nie już wiem jak Hania miała z pół roku i to było z nią więc nabawiłam się wtedy, ze hoho tym bardziej, że wesele wyjazdowe, nocleg mieliśmy i nie miał kto z Hanią w pokoju siedzieć jak spała....

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Hej

zaciśniete

Cytat:

Kobieto grzeszysz . Sagę o Wiedźminie przeczytałam w 2 tygodnie, Harry'ego zostały mi 2 części. Władcy nigdy nie obejrzałam w całości, nigdy mi nie po drodze .

Teraz czytam "Nigdy w życiu" Grocholi, bardzo przyjemna powieść.
ja mam do przeczytania wichrowe wzgórza E. Bronte
w sumie taka klasyka i chciałabym przeczytać

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

dzisiaj myslalam, ze umre ze smiechu. Maly nie chcial mnie do toalety puscic, wiec mu mowie. Szymus mama nie ma pampersa, zesiusia sie w matki. Moj rezolutny synek gdzies pobiegl, wraca i co mi niesie?? swojego pampersa

dobre dobre

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 22:51   #1275
DaKaro
Zadomowienie

Lili Malwinka była szczepiona Pentaximem, a dlaczego pytasz?

Cytat:
p
ja mam do przeczytania wichrowe wzgórza E. Bronte
w sumie taka klasyka i chciałabym przeczytać
Hmm, przyznam, że nie czytałam. A tak w ogóle bez książek nie umiałabym żyć. Gdy studiowałam polonistykę pochłaniałam wszystko, nawet "O nadobnej Paskwalinie" . Dziewczyny przeżywały, że musimy czytać takie głupoty, a ja w duchu się cieszyłam - nawet takie utwory poszerzają horyzonty .

Cytat:
dzisiaj tz ugotowal rano ryz, ktorego w ciazy nie trafie. w calym mieszkaniu smierdzialo, wiec moje samopoczucie na dzisiaj jest na minusie :P

Jutro ugotuj mu coś, czego nie lubi on, będziecie kwita .

A Szymek mały pomocnik, jaki mądry chłopczyk .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 22:52   #1276
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Moim rodzicom bardzo się podobał, kilka razy mówili że szkoda że trzeba kalendarz zmienić (taka aluzja lekka) więc było po problemie, co wymyślać
Moi dostali pod choinkę kalendarzale fakt, to świetny prezent
Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Współczuje Eve bardzo!Oby juz sie nie powtórzyło!

Jak zwykle świetnie zorganizowanaPodziwiam!

Daj spokój...każda z Was by sobie poradziła równie dobrze
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
cąły wieczor dzisiaj myślę nad jakimś upominkiem, kalendarze dostali na gwiazdkę, może foto kubek? tanio wychodzą od 5zl można na all kupić, to prezent pod moją mamę, ona uwielbia takie gadzety

Foto kubek-też fajny pomysłchociaż jak sobie pomyślę, że moi teściowie nawet nic nie powiedzieli na kalendarz z Julcią i Mateuszkiem, to mi się odechciewa robić im prezenty...żadnego fajny, ładny, brzydki, nie bardzo..,NIC.
Cytat:
To już się chyba nie możesz doczekać, skro czas odliczasz?
Ty to chyba lubisz swoją pracę, prawda?

To nie tak, że odliczam P. było to potrzebne do pracy, no i pismo dostałam z pracy kiedy mam wrócić+ dodałam do tego swój zaległy urlop i wyszło
A pracę lubię BARDZO aby to ranne wstawanie jest koszmarne
Cytat:

a do teściów mi nie po drodze - oni na Mikołaja do dziewczyn z głupią czekoladą nie przyjechali więc ja się szarpać nie będę.
masz rację, co się będziesz wysilać-dzieciaki same będa chodzić jak podrosną, no i jak będą chciały.
Cytat:

Prezent dla babć i dziadków : śmiałam sie wczoraj do tż, że skoro nasz obraz i tak nie doszedł na święta to trzeba było go schować i byłoby jak znalazl na dzień babci i dziadka póki co pomysłów brak, muszę coś wymyśleć, żeby zdążyło dojść :/

A jaki obraz, bo ja nie w temacie jestem?
Doszła karuzela bardzo fajna, aby to mocowanie jakies dziwne do łóżeczka-też miałas z nim problemy? Ta całość wisi nad łóżeczkiem pod kątem, nie równo tak jak to byc powinno-tak jakby czegoś brakowało w tym mocowaniu..
A mina Mateusza niby taki malutki, a jaki był UŚMIECH jak zobaczył misie
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Oliweczko, cały czas jestem pod wielkim wrażeniem Twojej organizacji, super sobie radzicie.
Od Nas dziadkowie i pradziadkowie dostaną kalendarze ścienne. W zeszłym roku były fotokubki- wszyscy byli zachwyceni i do tej pory ich używają.
Nie dziewczyny naprawdę dajcie spokój z tą organizacją....

Hej.
Nie nadrobiłam Was do końca, aby ,,po łebkach".
Dzisiaj byłam u gina na pierwszej wizycie po porodzie i powiedzcie mi, czy ma któras z was wkładkę Mirena?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 22:57   #1277
marzena_S
Zadomowienie

Kajool,spryciula z Szymka. A'propo wyłapywania słów z kontekstu to Hania dzisiaj nawoływała tż po domu, który niestety wyjechał. Mówię jej, że tata w pracy, pojechał daleko. Na co moje rezolutne dziecko odśpiewało mi po swojemu "jedzie pociąg z daleka".

Isia, jesteśmy z Telikami umówieni na poniedziałek 4 lutego, fajnie by było gdybyście dołączyły.
Kolor włosów inny, oczka jaśniejsze, ale cały czas widać, że to Ewoludek.
Rewelacyjna pieskowa czapa, nie mogę się napatrzeć- Ewa ma szczęście, że ma taką zdolną babcię.

Chelsea, będzie dobrze, trzymam kciuki.

Brumku, pediatra nie powiedziała czym jaki jest powód, ale na to by chyba wychodziło. Dzieci w tym wieku zazwyczaj piją mleko (UU,mm, czy krowie...), teraz staram się bardziej wzbogacać jej dietę w białko i wapń.(myślałam, że robię to w wystarczającym stopniu..) Stomatolog pewnie powie coś więcej o przyczynach takiego stanu.

Scio, dzisiaj zrobiłam pierś z kurczaka w papierze do pieczenia- wyszło pyszne i soczyste. Dodatkowo zrobiłam kieszonkę i wsadziłam ogórka kiszonego(ukochanego przez Hanię) i żółty ser do środka-mniam. Moje dziecko nie lubiące kurczaka wciągnęło obiad w mgnieniu oka. Przepis na pewno zagości na dłużej, dzięki.

DDewik
, ja również czekam na Twój przepis Tiramisu.

Agula, o kurcze, brzmi poważnie- biedny tż i Wy bez Niego. (coś chłopak ma chyba "szczęście" do nietypowych urazów?)

Aaniu
, świetne wieści z wizyty, a waga imponująca. (ja na tym etapie miałam pewnie jakieś 12 )

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2013-01-10 o 22:58
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 23:09   #1278
agulaaabar
Zakorzenienie

Tż wrócił o kulach z usztywnioną nogą... dali m jakiś zastrzyk w brzuch i jutro ma jechać znowu do szpitala bo na badaniu rtg nie wyraźnie widać. Jutro mają mu robić jakieś prześwietlenie komputerowe, coś a'la tomograf komputerowy. No i lekarce coś się nie podobało i chce żeby obejrzał to jakiś fachowiec.....
Póki co w dokumentacji doczytałam "zwichnięcie rzepki"

Sprawdziłam dziś w kalendarzu, mamy się wyprowadzić w Wielką Niedzielę, a w Wielki Poniedziałek wprowadzka do nowego mieszkania... genialnie jajek zamiast w ogródku będziemy szukać w kartonach

Oliweczko oo dotarła ekspresowo! Tak, nie była idealnie w pionie tylko taka jakby nachylona i z tego co pamiętam to pytałam dziewczyn na wątku i któraś pisała że u niej jest tak samo może to od łóżeczka zależy?

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 23:18   #1279
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
dali m jakiś zastrzyk w brzuch

pewnie przeciwzakrzepowe

ja lecę spać kobitki

do jutra!

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 23:33   #1280
mme_audrey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
czesć dziewczyny!

melduje ze zyje i gorąco Was pozdrawiam!

Jak będę miała kiedyś internet na dłuższą chwilę to coś skrobne.
Mysle o Was!
hej, hej

Cytat:
Hej kobitki.
Wizyta u pediatry za Nami. Pani doktor potwierdziła, że ząbki są lekko odwapnione . Mamy zrobić dwie kuracje z wapnem w syropie i pokazać się u stomatologa. Hania płakała tylko przez chwilę, szybko się uspokoiła a jak dostała naklejkę dzielnego pacjenta to już w ogóle była pełnia szczęścia. Uff, myślałam że będzie gorzej. Na przyszłą środę jesteśmy już zarejestrowani do Klinika Słonia Zębalskiego. Prawdopodobnie Hanie czeka lakowanie zębów... ciekawe czy się uda.

Mme_Audrey, brawa dla małej malarki. A bal przebierańców już za Wami. Może pokażesz Nam Helę? Najlepiej ze zwierzyńcem.
kiedy trzeba iść na pierwszą kontrolną wizytę do stomatologa? jest jakiś wyznacznik?

wyślę Ci na PW link do mojego FB to obejrzysz naszą gromadkę

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Patiku Hania dostanie w spadku mój panieński pokoik chcę jej kupić łóżko i stolik z krzesełkami, do tego kilka akcesoriów w stylu wiszące półki-koszyki, kilka pudełek na drobnostki, jakieś ładne dzieciowe zasłonki i wsio. w pokoju zostanie regał po mnie i moja szafa. bardzo wysilac się nie będziemy, bo to nie nasze mieszkanie efekt końcowy na pewno pokażę
a tutaj linki do tego, co planuję kupić
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...06/#/S39836495
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50177671/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10177668/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...641/#/70050812
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...166/#/70115578
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...450/#/80098583
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00097097/
fajne zakupy

Cytat:
I dziekuje Wam za wsparcie odnosnie mam
Moja mama dowie sie dzisiaj kiedy ja przyjma, na szczescie cisnienie sie unormowalo
Tesciowka załamana...reka boli strasznie.
Kolinapisałas, ze tez nie do konca reka wrociła do formytesciowa strasznie nerwowa-juz by chciala wszystko robic sama, prowadzic itd...cwiczy ja na sile,ach...ciezko jej przemowic do rozsadku, ze potrzeba czasu...

Pisałyscie o szydełku...moja mama odkad jest na zwolnieniu robi Ewce kołnierzyki i czapki-musze isc na jakies szkolenie

zmieniła Wam się Córeczka nasza Hela też urodziła się z ciemnymi włosami, a teraz blondyna ale oczy ciągle ma porażająco błękitne

Cytat:
miło mi

akrobata

Teliczku, może akurat starania dojdą do skutku
Brumek, a Wy na długo odkładacie? Chciałam spytać, dlaczego, ale to tak nieładnie

trzymam mocno!
Oj, niewiele już zostało

bardzo fajne zakupy!
Mamy ten stolik i krzesełka, polecam

śliczności! I dzieła mamy, no i Ewula przede wszystkim!

A ja po wizycie, w sumie nuuuda Ciśnienie bez zmian, waga o dziwo ani drgnęła od ostatniej wizyty, co mnie bardzo dziwi, biorąc pod uwagę święta po drodze Dalej mam na plusie 4 kg od początku. I jakoś nie mogę sobie uświadomić że zaczęłam 26 tydzień już..
Dostałam skierowanie na glukozę, doczekać sie nie mogę

A teraz jadę z małym do pediatry na kontrolę.
4 kg ja w ciąży jakieś 20 na plusie miałam

Cytat:
Witam
fajne łupy zakupowe super, że mdłości już za Tobą, teraz będzie z górki

Cytat:
Dobry wieczór

Iwa to wbrew pozorom wcale nie takie łatwe

Prezenty dla dziadków: pomysłu nadal brak.. ostatnio dostali ten obraz, mama kawe pije z filiżanki, teściowie też więc kubki odpadają... magnes na lodówkę odpada bo rodzice mają lodówkę wbudowaną w meble.. no i dalej nie wiem :/

Brumku ja jeszcze nie znalazłam owoca ani warzywa którego Lila nie je... za pomidora dałaby sie pokroić, ogórki świeże uwielbia, kiszone tym bardziej, rzodkiewkę, kalarepę pochłania w wielkich ilościach, ulubiona przekąska? marchew surowa tak do chrupania oby tak dalej..

Patik te oczy Sarity...

A my spędzamy samotny wieczór bo nasz tatuś... na pogotowiu
oj... mam nadzieję, że mąż szybko wróci do zdrowia

Cytat:

skąd Ty łobuzie masz kartę ciąży ja musiałam zostawić w szpitalu
ja też dostałam kartę ciąży i resztę papierów przy wypisie ze szpitala

Cytat:

a to mały spryciula

Cytat:

Hej! ale mi dziś szybko dzień zleciał. wieczorem byłam na kawie z Przyjaciółkami, to coś, co tygryski lubią najbardziej
a Hela pozazdrościła znajomym z wizażu i też wkroczyła w fazę "mama! maaaaaamaaaaaaa!" :P

PS mam za dużo grafiki w odpowiedzi, za dużo emotek wstawiacie
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 00:03   #1281
DDewik
Raczkowanie

Już dwie godziny robię fotoalbum, alez zabawa(jeszcze duuuzo mi zostało).
Na dzisiaj koniec bo oczy mi sie zamykają.
Trzymajcie kciuki za opiekunkę, oby była fajna i nie uciekła od razu.
Dobranoc.

PS Przepis na dobre i łatwe Tiramisu napisze jutro.

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2013-01-11 o 00:10
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 00:04   #1282
marzena_S
Zadomowienie

Mme_audrey, chyba każde dziecko posiadające choć jednego zęba kwalifikuje się do wizyty u stomatologa. Teoretycznie powinno się przyzwyczajać dziecko jak najszybciej do takich "przeglądów paszczy", a w praktyce idzie się pewnie jak coś Nas niepokoi. (tak jak ja )
W pełni zaspokoiłaś moją ciekawość, cudowna gromadka. Helenka wygląda mi na pogodną śmieszkę, a kurtkę zimową ma najpiękniejszą z możliwych.
Stary 2013-01-11, 00:11   #1283
mme_audrey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Już dwie godziny robię fotoalbum, alez zabawa(jeszcze duuuzo mi zostało).
Na dzisiaj koniec bo oczy mi sie zamykają.
Trzymajcie kciuki za opiekunkę, oby była fajna i nie uciekła od razu.
Dobranoc.

PS Przepis na dobre i łatwe Tiramisu napisze jutro.
Trzymam kciuki

Cytat:
Mme_audrey, chyba każde dziecko posiadające choć jednego zęba kwalifikuje się do wizyty u stomatologa. Teoretycznie powinno się przyzwyczajać dziecko jak najszybciej do takich "przeglądów paszczy", a w praktyce idzie się pewnie jak coś Nas niepokoi. (tak jak ja )
W pełni zaspokoiłaś moją ciekawość, cudowna gromadka. Helenka wygląda mi na pogodną śmieszkę, a kurtkę zimową ma najpiękniejszą z możliwych.
Muszę zrobić jakieś stomatologiczne rozeznanie...

Dziękuję Helutka jest śmieszką, śmieszką-łobuzicą :P
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 00:33   #1284
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Zdrowi, pani powiedziała że nie ma śladu po choróbskach
A Adaś był mega dzielny, chyba panią bardzo lubi bo od wejścia posyłał całuska, potem uśmiechał się i puszczał oczko jak go osłuchiwała, i sam gardło i uszka nadstawiał do obejrzenia
Co u nas w ośrodku, u lekarki rodzinnej się nie zdarzyło
Ale fajnie, że Adaś uporał się z chorobą No i podziwiam, że tak dzielnie znosi lekarza. U Tymusia z tym coraz gorzej. W starej przychodni zaczynał płakać dopiero przy badaniu, w tej nowej płacze od progu. Zapamiętał ją sobie z pierwszej wizyty i ostatnio, jak byliśmy, to tuż za drzwiami przylgnął do mnie i płacz. Chociaż w sumie nie tyle przychodni, co jednej pielęgniarki. Wyraźnie boi się jej... Jak wyszła z gabinetu i został sam lekarz, to się powoli uspokoił.

Cytat:
1. Chociaż zauważyłam u siebie jedną zmianę- zmianę charakteru, niestety na gorsze....
2. No w sumie dobre podejście do sprawy. Dobrze że mąż chce się angażować, być pomocny.
Będę za Was trzymać kciuki.
3. ATymuś to śliczny mały chłopiec. I te bystre, ciemne oczka...
1. Zaintrygowałaś mnie
2. Taaaa... Szkoda, że tak tylko gada
3.

Cytat:
Napisane przez isiaok;38576100[B
]Brumek[/B]Wczoraj obejrzelismy "Nietykalnych" rózne opinie i odczucia tez mam mieszane
Tak? A ja chyba dotąd (oprócz teścia, ale on się nie liczy ) same dobre rzeczy o tym filmie słyszałam i mam na niego ochotę.

Cytat:
1. az moj maz sie nim zachwycil. Sliczny jest
2. dzisiaj myslalam, ze umre ze smiechu. Maly nie chcial mnie do toalety puscic, wiec mu mowie. Szymus mama nie ma pampersa, zesiusia sie w matki. Moj rezolutny synek gdzies pobiegl, wraca i co mi niesie?? swojego pampersa
1. ale mi miło
2. Ale życzliwy i pomocny synek Ci wyrósł

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
To nie tak, że odliczam P. było to potrzebne do pracy, no i pismo dostałam z pracy kiedy mam wrócić+ dodałam do tego swój zaległy urlop i wyszło
A pracę lubię BARDZO aby to ranne wstawanie jest koszmarne
Wyobrażam sobie. Bo nie dość, ze noce podwójnie nieprzespane, to jeszcze okrutny budzik z samego rana...

Cytat:
Brumku, pediatra nie powiedziała czym jaki jest powód, ale na to by chyba wychodziło. Dzieci w tym wieku zazwyczaj piją mleko (UU,mm, czy krowie...), teraz staram się bardziej wzbogacać jej dietę w białko i wapń.(myślałam, że robię to w wystarczającym stopniu..) Stomatolog pewnie powie coś więcej o przyczynach takiego stanu.
W każdym razie mam nadzieję, ze kuracja szybko przyniesie wyniki Do tego chyba tez trzeba mieć predyspozycje, co? Bo niektóre dzieci mają niedobory wapnia i nie widać tego po ząbkach, a u niektórych tylko troszkę go za mało i zaraz coś wyłazi

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
wyślę Ci na PW link do mojego FB to obejrzysz naszą gromadkę

Cytat:
Tż wrócił o kulach z usztywnioną nogą... dali m jakiś zastrzyk w brzuch i jutro ma jechać znowu do szpitala bo na badaniu rtg nie wyraźnie widać. Jutro mają mu robić jakieś prześwietlenie komputerowe, coś a'la tomograf komputerowy. No i lekarce coś się nie podobało i chce żeby obejrzał to jakiś fachowiec.....
O rany, biedak Pecha ma do różnych urazów
Stary 2013-01-11, 08:25   #1285
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
każdej takiej nudnej wizyty życzę

skąd Ty łobuzie masz kartę ciąży ja musiałam zostawić w szpitalu

ja też niestety zostawiałam..
Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Ciezarne-pisałyscie, ze nie poświecacie tyle uwagi tej ciazy. U mnie jest to samo. czasami mam z tego powodu wyrzuty. Zwalam to na brak czasu. Martyna i praca pochłania mi 99,9 % mojego czasu
Mnie niestety też, chciałabym mieć więcej czasu, a tu nawet Adasiowi nie mogę poświęcić tyle ile bym chciała...
Cytat:
Ania super, że wszystko ok u lekarza.
Chciałabym życzyć wszystkim ciężaróweczkom dobrego samopoczucia w tym pięknym stanie.

Trzymam kciuki za egzamin!
Cytat:
jak po kontroli?
mam nadzieję, że wszystko dobrze?
cieszę się, że od gina same dobre wiadomości. glukozy nie zazdroszczę

eveewe, fajne zakupy!
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Foto kubek-też fajny pomysłchociaż jak sobie pomyślę, że moi teściowie nawet nic nie powiedzieli na kalendarz z Julcią i Mateuszkiem, to mi się odechciewa robić im prezenty...żadnego fajny, ładny, brzydki, nie bardzo..,NIC.

Dzisiaj byłam u gina na pierwszej wizycie po porodzie i powiedzcie mi, czy ma któras z was wkładkę Mirena?

Wcale Ci się nie dziwię, że nie masz ochoty. Mogliby chociaż przez grzeczność się zainteresować..
My w niedzielę pojedziemy do teściów, dostaną kalendarz, ciekawa jestem czy jakaś reakcja będzie...

U lekarza ok? ja niestety wkładki nie używałam nigdy, nie pomogę..
Cytat:
Kajool,spryciula z Szymka. A'propo wyłapywania słów z kontekstu to Hania dzisiaj nawoływała tż po domu, który niestety wyjechał. Mówię jej, że tata w pracy, pojechał daleko. Na co moje rezolutne dziecko odśpiewało mi po swojemu "jedzie pociąg z daleka".

Aaniu
, świetne wieści z wizyty, a waga imponująca. (ja na tym etapie miałam pewnie jakieś 12 )

Hania świetna
Jeszcze trochę mi zostało do końca

Cytat:

Sprawdziłam dziś w kalendarzu, mamy się wyprowadzić w Wielką Niedzielę, a w Wielki Poniedziałek wprowadzka do nowego mieszkania... genialnie jajek zamiast w ogródku będziemy szukać w kartonach

1. Biedny TŻ Ile go czeka rehabilitacji po czymś takim?

2 -

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
4 kg ja w ciąży jakieś 20 na plusie miałam

ja jeszcze nie doszłam do końca

Brumek, ja też się cieszę że tak fajnie lekarza znosi, ale raczej obstawiam że to chodzi o tą konkretną pediatrę babeczka jest naprawdę bardzo sympatyczna, Adaś jak ją widzi, to od razu się śmieje W ośrodku u nas rzadko co prawda też bywamy, ale tak się nie zdarzało. A swoją drogą, ta pediatra przyjmuje dalej bo mamy do niej ok. 15 km, ale tam też pracuje w przychodni na nfz, i chyba Adasia i malucha do niej przepiszę. U nas w ośrodku tylko lekarze rodzinni są, a jednak podpadli mi już. Jedno to pielęgniarka ze swoim gadaniem na temat szczepionek, a drugie lekarze - dawniej zdiagnozowali uczulenie jako potówki, a ostatnio babka do uszu mu nawet nie zaglądała, tylko osłuchała, zaleciła jedynie zbijanie temperatury. Może jakby od razu wpadli na to co jest, to by się bez antybiotyku obeszło.
Ale się rozpisałam, wybaczcie

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2013-01-11 o 08:53
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 08:32   #1286
pieleszka
Wtajemniczenie

ha! znowu pierwsza jednak nie. tak długo to pisałam, że mnie AAnia wyścignęła ;-)

dobrze, że to już piątek. bo mam takiego lenia, że aż mi głupio tak siedzieć w pracy i udawać, że coś robię (zwłaszcza, że roboty naprawdę dużo..)

nadrobiłam i standardowo nie pamiętam co miałam komu odpisać

Aaniu tylko 4 kg - ja w ciąży to 4 kg w pierwsze dwa miesiące przytyłam, a potem co miesiąc średnio po 2 kg... i tak się tego nazbierało + 20 kg na finiszu....

Marzenko następnym razem nie przepuszczę spotkania. kiedy do stomatologa idziecie?? koniecznie napisz, jak wrażenia po wizycie! ja się z moją Hanysą też muszę wybrać... nas pani kardiolog bardzo uczuliła na ząbki - musimy szczególnie o nie dbać, żeby próchnicy nie było. no i skoro zęby są już na wierzchu to trzeba znaleźć naprawdę kogoś dobrego - ale obawiam się, że w Gw to mało realne
i tutaj mam pytanie do mamusiek: jakie polecacie szczoteczki do tych pierwszych ząbków?? jakie pasty?? musimy już zacząć myć nasze 2 zębole, bo są już na wierzchu

Patiku śliczne zdjęcie

Brumku, ja też postaram się o rodzeństwo dla Hani, żeby przypadkiem jedynaczką nie była... ale zrobię to raczej dla niej. ja (po tych wszystkich stresach związanych z Hani serduszkiem, operacją itp..) jakoś teraz tak "sama z siebie" nie mam ochoty na więcej dzieci...

Ewoludek śliczna!! moja Hanka też była czarnula jak się urodziła, a teraz to ma blond loczki

więęcej nie pamiętam. idę na dół wiercić mężowi dziurę w brzuchu, żeby zamówił fotokalendarze dziadkom (ja nie mam konta na all) - namówiłyście mnie

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 10:24   #1287
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Lili Malwinka była szczepiona Pentaximem, a dlaczego pytasz?
.
Zastanawiałam się na objawami poszczepiennymi, jakie moga być.
Radek na szczęście gorączki nie miał, radosny cały czas.
Tylko w obrębie wkłucia ma czerwoną rozlazłą i nierówną plamę. Nie wiem czy to normalne. Przy wcześniejszych szczepieniach miał zaczerwienione ale nie tak bardzo.
Może wymyślam

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
więęcej nie pamiętam. idę na dół wiercić mężowi dziurę w brzuchu, żeby zamówił fotokalendarze dziadkom (ja nie mam konta na all) - namówiłyście mnie
Też mam zamiar zamówić. Mam nadzieję, że zdążę bo cięzko mi się zebrać.

Księdza dzisiaj mamy.........
Tż jutro rano wyjeżdża.
Stary 2013-01-11, 10:30   #1288
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Zawiozłam młodego do przedszkola, i zauważyłam żę mama innego dziecka niecierpliwie stała pod drzwiami i zaglądała czy dziecko jest bezpieczne.
Zapytałam jej czy jej synek też jest poniewierany przez starsze dzieci? Ona odparła że tak, że codziennie mały przychodzi z płaczem do domu bo dzieci go biją, a on najmniejszy w grupie i niesmiały...
Ach, trochę mi ulzyło, bo wiem że mój Bartek nie jest jedynym trapionym, ale z drugiej strony dało mi to też do myślenia, czy nie interweniować w sprawie grup. Ponieważ u nas w przedszkolu jest tak, że grupy są mieszane, 5 i 6 latki są razem, ze względu na to, że 5 latki duzo uczą się od 6 latków. Czy aby na pewno?
Te starsze dzieci zastraszaja te młodsze...

O 13 po niego jade, zobaczymy jak minął mu dzien.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 10:32   #1289
83monia
Zakorzenienie

wczoraj odsmoczkowywalam kinge. ryczla cichutko 20 min i zasnela. w nocy o 1 sie obudzila i tez placz. zasnela ze mna. o 5 chciala wstac, ale jak jakos namowilam na spanie, wrocila sama do swojego lozeczka i zasnela. moze sie uda. zlobek poinformowany ze odsmoczkowuje, ale na razie bedca dawa do snu do czasu az sie nauczy w domu samodzielnie zasypiac

nadrabiam...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 10:47   #1290
Marina1
Zakorzenienie

Hej kochane, wczoraj musialam od razu isc z kompa, bo siostra tzta ( jutro wraca do Holandii ) chciala oglądać jakieś przykładowe menu na wesele, ma mieć 5 pazdziernika.

Co u mnie:
- M. dalej ne chodzi do pracy ( lepiej się czuje, ale jego pracodawcy wyjechali jakiś czas temu na delegację, więc nie było szans by zabrał się z nimi, nie przy tych lekach ). Także póki co dalej żadnej samodzielności finansowej, na garnuszku u teściów ( a raczej pradziadków ((którzy mnie strasznie wpieniają, ale oszczędzę Wam szczegółów, pewnie wiecie jakie dziadki 80 plus są )). Także pod względem pieniężnym wielka dupa.

- Igor zdrów, i to jest najważniejsze, fajny jest, mówię Wam. Nie mówi wiele prawie nic. Ale naśladuje jakieś tam zwierzęta, dźwięki naśladowcze potrafi. Znaczy mówi mama, baba, i np. jesli chodzi o spanie to aaaa, baaam jak coś spada, pa pa. No wiecie o co chodzi.

- tesciowa w szpitalu, dzisiaj wychodzi. Miała wycinane znamię. Nie byłam u niej, bo u nas zamknęli szpital całkiem ze względu na świńską grypę.

- ja zdrowa, jakoś się trzymam, nie daję sobie w kaszę tu dmuchać :P, chociaż nie ma lekko - ale puszczam bzdury mimo uszu, bo bym zwariowała.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

soory, że o sobie tylko, ale nie wiem kiedy wróci Kaśka Marka, a jak jest to patrzy mi przez ramię, albo siada obok i nie mam jak skrobnąć. Jak wczoraj . Także teraz napisałąm co u nas, a jak nie wróci to nadrobię.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

patik mój też pije mleko w nocy, ale ja robię już wieczora i ma na całą noc, pije zimne i już dość długo stojące, jak robię np. o 20 a pije o 4 czy 3, ale nie ma opcji innej, bo dziadki śpią w kuchni .
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości