Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-10, 13:44   #1231
pieleszka
Wtajemniczenie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Iwa mi Harry Potter też nie podszedł, Sapkowskiego nie lubię, ale Tolkien i jego powieści to moje ukochane książki wg mnie to nie jest taka sensu stricte fantastyka. bardziej baśń, nawet pod mitologię podchodzi (zwłaszcza "Silmarilion")...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 13:56   #1232
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Hej mamuśki

Lila śpi, a ja zamiast sprzątać to siedzę... a sprzątać niestety musze i to nawet po kątach bo jutro przyjdą nasi potencjalni następcy mieszkanie oglądać

Lili też gada nawet do pilota a od wczoraj wyrywa mi telefon jak z kims rozmawiam bo chce słuchać co ktos mówi dobrze, że mam rozmowy za darmo to może sobie gadać z babcią ile chce hehe

Dziubku ja mam takie same odczucia, Twoje posty biją radością!

Kolina za usg!

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Tolkiena uwielbiam Trylogia Władcy Pierścieni (film) jak dla mnie genialna! z niecierpliwością czekam żeby obejrzeć i przeczytać Hobbita (miałam kupić w pl i zapomniałam a z niemieckim się nie będę meczyc na tyle jezyka nie znam żeby książki czytać )

Natomiast Harrego Pottera nie znoszę jak widzę w tv to zmieniam kanał.

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 14:04   #1233
marzena_S
Zadomowienie

Pieleszko, szkoda, ale trzymam za słowo i mam nadzieję, że niebawem uda się spotkać. Świetne rzeczy macie w planie kupić (lampkę mamy identyczną), koniecznie pokaż efekt końcowy. Chcecie już teraz przenieść Hanię do "dorosłego" łóżka?

Dziubku, górne jedynki i dwójki mają nierówny kolor, przy dziąśle są takie bardzo białe przebarwienia.

Książki-mnie ominęła potteromania kiedy był szał na Harrego. Za to przypadkiem książka wpadła mi w ręce kiedy byłam na studiach i przeczytałam wszystkie części- podobały mi się, a nie przepadam za takimi książkami fantasy. Jeszcze Wiedźmina bym chciała przeczytać.

Telefon- dla Hani nie ma żadnych tajemnic, potrafi odblokować wszystkie Nasze aparaty, do tego zmienia różne ustawienia...mała hakerka. Ostatnio zablokowała mi funkcję wysyłania mmsów i musiałam dzwonić na ratunek do biura obsługi. Staramy się nie dawać jej telefonów do zabawy, ale ją ciągnie do nich jak magnes i je podkrada np. ze stołu.
Stary 2013-01-10, 14:23   #1234
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
tylko blokuję tel. żeby mi gdzieś nie zadzwoniła albo usunęła czegoś
u mnie nierealne - mam dotykowy i unie sobie skbubana odblokowac. znalazla nawet sposob ktorego ja nie znalam

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Iwa mi Harry Potter też nie podszedł, Sapkowskiego nie lubię, ale Tolkien i jego powieści to moje ukochane książki wg mnie to nie jest taka sensu stricte fantastyka. bardziej baśń, nawet pod mitologię podchodzi (zwłaszcza "Silmarilion")...
ja lubilam HP, tolkiena jeszcze nie przebrnelam, sapkowskiego mam zamiar. z tego gatunku najlepsza jak na razie byla ksiazka "strony bólu" Troya Denninga i nic nie umie tego przebić. lubie tez pratcheta, ale ciezko mi sie go jakos czyta, mimo ze teksty ma dobre

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 14:31   #1235
myha82
Wtajemniczenie

U nas tez telefony rozpracowane I tez Martyna "poazała" m inny sposób odblokowywania mojego telefonu. no cóż, róznica pokoleń
A jak ona "gada" przez telefony. Odwraca sie, macha rekami i wydaje dziwne dźwieki Ktos z nas musi tak robic te dźwieki sa dosc piskliwe wiec to chyba ja

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 15:28   #1236
isiaok
Rozeznanie

Witam!!!
Tż codziennie wieczorem w domu i mam bana na wizaz
Rozkładamy nasz studencki materac i ogladamy filmy Tz nawet mi dał pospac w jeden dzien dłuzej-i sniadanie mi przyniesli z Ewulonem-chyba podczytuje wizaz

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Jeszcze Wam pokażę, gdzie Małe Kudłate wlazło na koniec dnia
Mały kudłaty jest cudny!!!Te jego ciemne oczeta!I juz jeden z niewielu z ciemnymi włoskami
Ewka ma teraz etap wchodzenia na krzesła...z róznym skutkiem

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość

Rozmawiałam z nauczycielką, faktycznie ona nie widziała tego zdarzenia, powiedziała że z tym jednym chlopcem to jest problem ogolnie agresji, poniewaz on do wszystkich dzieci jest tak agresywny.
Wytłumaczyłam jej że moj synek nie jest uczony przemocy, nie umie się bić, ona stwierdziła że widać. No i zwróci bardziej uwagę na to co sie dzieje.

Poczekam, jezeli to nic nie pomoże, pojdę do dyrekcji, i bede sie starać o przeniesienie tego chlopca do grupy przeciwnej.

Dzisiaj Bartek ma w przedszkolu Bal przebierańców i wygląda tak: ( jeszcze zaspany, ale myslę że wybór srtroju jest ok)
Dobrze, ze porozmawiałas z nauczycielka-Monia widziałam dała dobre rady A stroj niesamowity!Gdzie taki wyszperałas?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hejo

chciałabym zacząć starania latem ale sytuacja w pracy niestabilna
dlatego myslisz o zmianie?
Teliczku o spotkaniu pamietam, nawet stroj juz przymierzony-o mało nie padąłm...wygladam jak wielkanocna szynka w sznurku

A na kiedy jestes umowiona z Marzenka? Bo tż cos mi wspominał,ze bedzie miec czas zeby mnie podrzucic w pon albo we wt do Bajkolandii

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Musze sie pochwalić-Martyna zrobiał dwa ray siku na nocnik. Zastosowałam metode Telika i odkreciąłm w lazience wode. Podziałało. Do tej pory było sadzanie na nocniku ale bez efektu-wie,ze siku=nocnik i ściga sobie rajtki. Teraz juz wie o jaki efekt mi chodzi
My tez tak robimyCodziennie mialam osikany dywanik w łązienceteraz sama bierze nocnik i czeka na nim na kapiel.A jak chce kupe to krzyczy "biba"() biegnie po nocnik i na nim robi kupe.Tylko jeszcze ani razu nie zdazyłam jej rozebrac

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
cześć

jutro mam usg, jak uda się zrobić fajne zdjęcie bejbika to wkleję
a na teraz kciuki proszę
zaczęły się brzuszkowe czkawki, wczoraj miał dwie, Dawid miał bardzo często w brzuchu

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

ciążowo czuję się dobrze, mały kopie, "czkawkuje", wydaje mi się że mimo większej mojej aktywności niż w poprzedniej ciąży, rzadziej mam skurcze etc (tfu tfu by nie zapeszyć)
jutro mam usg, mama nadzieję że wszystko jest ok

mam motylki w brzuchu jak pomyślę że teraz ja jestem pierwsza w kolejce
czakamy na fotorelacje

Cytat:
w sumie AZS też może zaostrzyć się przy ząbkowaniu a Alę byle kiedy mi wysypuje
teraz obstawiłam jajko bo do tej pory Ala nie lubiła a 2 dni temu jak zobaczyła, że Hania je to i ona chciała i zjadła całe
no nic zobaczymy w takim razie czy to od zębów czy czegoś innego....
Ewka tez ma nozke jedna wysypana, myslalam,ze to jajko bo potraefi zjesc dwa, ale chba jednal po mandarynkach...

Marzenatrzymam kciuki za lakowanie, caly czas nie moge odstawic ewy od picia mleka w nocy wiec nas chyba tez to czeka...
Ktos jeszcze pije mleko w nocy z butli???????

StronczekNie zdawałm sobie sprawy, ze macie tam tal cienkie sciany...wspolczuje...

U nas ok, Ewka spi juz co drugi dzien, za to nocki wczale nie lepsze, duzo gada-probuje powtarzac po Nas wszystko, w jeden dzien zaczela ukladac sama wszytskie puzzle drewnaiane, sorterysprzata, tanczy, spiewa
I obiady koniecznie przy stole na krzesle
to sie pochwalilam
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 15:45   #1237
isiaok
Rozeznanie

I dziekuje Wam za wsparcie odnosnie mam
Moja mama dowie sie dzisiaj kiedy ja przyjma, na szczescie cisnienie sie unormowalo
Tesciowka załamana...reka boli strasznie.
Kolinapisałas, ze tez nie do konca reka wrociła do formytesciowa strasznie nerwowa-juz by chciala wszystko robic sama, prowadzic itd...cwiczy ja na sile,ach...ciezko jej przemowic do rozsadku, ze potrzeba czasu...

Pisałyscie o szydełku...moja mama odkad jest na zwolnieniu robi Ewce kołnierzyki i czapki-musze isc na jakies szkolenie
W zalaczniku czapa pies i kolnierzyki

Robilam porzadki w zdjeciach, pokaze Wam miesieczna Ewke. Smiejemy sie z tz, ze mamy zupelnie inne dziecko.Kiedys cimnooka i cimnowłosa, dzisiaj oko niebieskie a wlos blond
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (123,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (63,2 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (90,2 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (89,2 KB, 49 załadowań)
Stary 2013-01-10, 15:53   #1238
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Aniu piekne kupiliscie lozeczko .

My juz u moich rodzicow. Myslalam, ze nie doajade. Nie wypilam rano kawy i po drodze okropnie mnie glowa rozbolala. Po dwoch proszkach przeszlo na szczescie
miło mi
Cytat:
To za jutro.

I niezłą Adaś ma opinie o babci

Cytat:
Jeszcze Wam pokażę, gdzie Małe Kudłate wlazło na koniec dnia
akrobata

Teliczku, może akurat starania dojdą do skutku
Brumek, a Wy na długo odkładacie? Chciałam spytać, dlaczego, ale to tak nieładnie

Cytat:
jutro mam usg, jak uda się zrobić fajne zdjęcie bejbika to wkleję
a na teraz kciuki proszę
zaczęły się brzuszkowe czkawki, wczoraj miał dwie, Dawid miał bardzo często w brzuchu

mam motylki w brzuchu jak pomyślę że teraz ja jestem pierwsza w kolejce

trzymam mocno!
Oj, niewiele już zostało

Cytat:
Patiku Hania dostanie w spadku mój panieński pokoik chcę jej kupić łóżko i stolik z krzesełkami, do tego kilka akcesoriów w stylu wiszące półki-koszyki, kilka pudełek na drobnostki, jakieś ładne dzieciowe zasłonki i wsio. w pokoju zostanie regał po mnie i moja szafa. bardzo wysilac się nie będziemy, bo to nie nasze mieszkanie efekt końcowy na pewno pokażę
a tutaj linki do tego, co planuję kupić
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...06/#/S39836495
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50177671/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10177668/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...641/#/70050812
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...166/#/70115578
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...450/#/80098583
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00097097/

bardzo fajne zakupy!
Mamy ten stolik i krzesełka, polecam

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Pisałyscie o szydełku...moja mama odkad jest na zwolnieniu robi Ewce kołnierzyki i czapki-musze isc na jakies szkolenie

Robilam porzadki w zdjeciach, pokaze Wam miesieczna Ewke. Smiejemy sie z tz, ze mamy zupelnie inne dziecko.Kiedys cimnooka i cimnowłosa, dzisiaj oko niebieskie a wlos blond
śliczności! I dzieła mamy, no i Ewula przede wszystkim!

A ja po wizycie, w sumie nuuuda Ciśnienie bez zmian, waga o dziwo ani drgnęła od ostatniej wizyty, co mnie bardzo dziwi, biorąc pod uwagę święta po drodze Dalej mam na plusie 4 kg od początku. I jakoś nie mogę sobie uświadomić że zaczęłam 26 tydzień już..
Dostałam skierowanie na glukozę, doczekać sie nie mogę

A teraz jadę z małym do pediatry na kontrolę.

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2013-01-10 o 15:56
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 16:19   #1239
patik87
Zakorzenienie

Isia u nas jeszcze jest mleko w nocy, i nie widzę póki co szans na zmianę. Czasami się zdarza nawet dwa razy..
Cudna mała. Czaderskie czarne śpiochy
Mamy taki sam stół i krzesła z ikei.

Ania Ty chudzielcu. Az zaraz zajrze w swoja kartę ciązy ile miałam na plusie w tym tyg. Nudna wizyta - tak powwinno być. Bez problemowo.
Stary 2013-01-10, 16:27   #1240
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Isia u nas jeszcze jest mleko w nocy, i 1 nie widzę póki co szans na zmianę. Czasami się zdarza nawet dwa razy..
2 Cudna mała. Czaderskie czarne śpiochy
Mamy taki sam stół i krzesła z ikei.

Ania Ty chudzielcu. Az zaraz zajrze w swoja kartę ciązy ile miałam na plusie w tym tyg. Nudna wizyta - tak powwinno być. Bez problemowo.
Dobrze mówisz!tak powinno byc

1 Taaaak ten zestaw jest prawie w kazdym polskim domu

2 Czyli tez masz nocnego mlekopijce

Dziewczeta ostatnio jak bylismy z tż w Ikei to Pan na przecenie dał nam cynk, ze w marcu jak Ikea bedzie sie przenosic do wiekszego budynku bedzie totalna wyprzedaz wszytskiego!!!!!!!!!!!!!!
Mowa o Wrocławskich Bielanach
Stary 2013-01-10, 16:43   #1241
Kolina
Zadomowienie

Tolkien to majstersztyk, na potrzeby książek tworzył języki dla poszczególnych ludów (elfów, krasnoludów, orków etc)
filmy piękne, muzyka znakomita
moja siostra jest fanka Tolkiena, zgłębiła jego twórczość

Cytat:
I dziekuje Wam za wsparcie odnosnie mam
Moja mama dowie sie dzisiaj kiedy ja przyjma, na szczescie cisnienie sie unormowalo
Tesciowka załamana...reka boli strasznie.
Kolinapisałas, ze tez nie do konca reka wrociła do formytesciowa strasznie nerwowa-juz by chciala wszystko robic sama, prowadzic itd...cwiczy ja na sile,ach...ciezko jej przemowic do rozsadku, ze potrzeba czasu...

długie tygodnie ją ćwiczyłam, z pomocą rehabilitanta, o ile dobrze pamiętam codziennie do szpitala chodziłam na naświetlania, okładanie gorącym woskiem, jontoforezę, masaże i ćwiczenia przy użyciu siły (tak, tak, po rozgrzewaniu zginał mi ją na siłę, aż do momentu bólu)
życzę powodzenia i cierpliwości, to staw i trudno go zrehabilitować
jak pisałam kilkanaście lat temu miałam to złamanie, a nadal odczuwam jego skutki (być może coś źle mi z nią zrobili, nie odpowiednie ustawienie w gipsie, nie wiem)

faktycznie się zmieniła, moj maluch też się zmienił

rękodzieło super, wyjątkowe rzeczy

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
...
trzymam mocno!
Oj, niewiele już zostało

bardzo fajne zakupy!
Mamy ten stolik i krzesełka, polecam

śliczności! I dzieła mamy, no i Ewula przede wszystkim!

A ja po wizycie, w sumie nuuuda Ciśnienie bez zmian, waga o dziwo ani drgnęła od ostatniej wizyty, co mnie bardzo dziwi, biorąc pod uwagę święta po drodze Dalej mam na plusie 4 kg od początku. I jakoś nie mogę sobie uświadomić że zaczęłam 26 tydzień już..

A teraz jadę z małym do pediatry na kontrolę.
no, nie wiele

super że wizyta nudna, tak ma być

a wagą mnie nie denerwuj

zbiorczo dziękuję wszystkim za kciuki, trzymajcie - nie puszczajcie

uspałam żbika, już go ścinało, trudno, pójdzie później spać (nie nowość ) ale lepsze to niż pobudka po wieczornej drzemce przed północą i nocna zabawa

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

isiaok, my pijemy butlę ok północy, prawie zawsze (chyba że padnę jak nieżywa i nie obudzę się w porę)

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

zamówiłam kubki babciom i dziadkowi
i jeden dla mojej siostry bo stłukła ostatnio swój ulubiony (a jest chrzestną Dawidka więc myślę że będzie akurat na walentynki chociażby
i tz na urodziny ma za 2tyg - ale ciiiiiiiiiiiiiiiiiii to tajemnica
Stary 2013-01-10, 17:02   #1242
patik87
Zakorzenienie

Ania przeglądałam kartę ciąży i w 26 tyg miałam 8,5 kg na plusie
Stary 2013-01-10, 17:14   #1243
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
ja nawet nie patrze, nie będę się denerwować

idę po kinder bueno....

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

patrzę na all za skarpetami dla Dawida - muszę dokupić większe

ma któraś z was skarpety YO! jak one po kilku praniach wyglądają?
o takie pytam - pierwszy lepszy link (te akurat z silikonem, ale nie muszą mieć) http://allegro.pl/yo-skarpetki-skarp...913476691.html

nie chcę skarpet które od razu się mechacą i robię jakby sztuczne

chcę takie jak mam np z h&m czy coccodrillo, ładnie ciągle wyglądają dobrze i po kilku praniach nie służą już tylko jako "gorsze" skarpety po domu

jak macie inne typy to proszę o podpowiedź
Stary 2013-01-10, 17:17   #1244
patik87
Zakorzenienie

Kolina ja kupiłam ostatnio w pepco 2 pary tychże własnie YO. Po 5 zł . gatunkowo dobre się wydają, silikonowa podeszwa dobrze się trzyma, jak w praniu jeszcze nie wiem..

A ja dla dziadków zamówiłam kalendarze w formacie a3 ale magnesy na lodówke ze zdjeciem. Zaraz wam pokaże projekt jak się załaduje
Stary 2013-01-10, 17:22   #1245
patik87
Zakorzenienie

udalo sie
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf magnes.pdf (738,0 KB, 54 załadowań)
Stary 2013-01-10, 17:26   #1246
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

Dziewczyny mam pewien problem, zastanawiam się jak go rozwiązać. Doradźcie
Bartek chodzi do przedszkola, zawsze uczyłam go tak, ze ma sie z nikim nie bić nie zaczepiać. Teraz okazuje się że dzieci w przedszolu testują na nim swoje siły. Powiedziałam mu że ma sie bronić, jak uderzy to oddać, bo dopóki nie zacznie się bronić to zawsze będzie taka poniewierką. On na to że nie wolno się bić.
Jak tu dziecko wychowywać? Na dobre i grzeczne czy na małego terroryste? Boże, gdzie ten swiat zmierza...
No i teraz się zastanawiam jak to wszystko zrobic żeby mu pomóc, mówiłam już nauczycielce że mały mi zgłaszał taki problem, nie pomogło. Jednemu dziecku tez zwróciłam uwage, grzecznie ale postraszyłam że powiem rodzicom jezeli to się powtórzy. Nie chce jakoś mocno nastraszać żeby z tego tytułu miec nieprzyjemności.
Chwila ciszy była i znów.
Dziś upłakany w drzwiach już jak mnie tylko zobaczył. Powiedział że jeden go trzymał a jeden bił... no masakra
Porozmawiaj z nauczycielką. Jak nie pomoże to do dyrekcji zgłoś skarge. W każdej grupie przedszkolnej zdarzają się takie gagatki, które się biją, no cóż to wina rodziców, nie przedszkola, bo to rodzice wychowują i pryzwalają na agresje. Miałam dziecko, które od małego było uczone bicia, które rało gry ociekające krwią i rodzice cieszyli się, że tak sobie radzi. Doszło do tego, że pomoc krok w krok za nim chodziła, bo był niedopanowania.

Cytat:
jutro zamierzam właśnie postawić sprawe jasno przed nauczycielką, ona w tym czasie chyba do wc wyszła, bo mały mówił ze jej wtedy nie było.
Ach normalnie dziewczyny...
Nawet jeśli wyszła do wc to dzieciaki nie mogą zostać same. Powinna być wtedy albo pomoc albo woźna (najczęściej to jedna i ta sama osoba

Ale sama się zastanawiam, nie chce by była ofiarą. Nie chce by skarżyła, ale nie chce, by bała się powiedzieć jak coś się dzieje.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 17:35   #1247
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Kolina ja kupiłam ostatnio w pepco 2 pary tychże własnie YO. Po 5 zł . gatunkowo dobre się wydają, silikonowa podeszwa dobrze się trzyma, jak w praniu jeszcze nie wiem..

A ja dla dziadków zamówiłam kalendarze w formacie a3 ale magnesy na lodówke ze zdjeciem. Zaraz wam pokaże projekt jak się załaduje
Cytat:
udalo sie
od nas kalendarz dostali pod choinkę
myślałam na magnesami teraz na dzień dziadków

fajny kalendarz, ładne zdjęcie

dzięki za opinię o yo!
Stary 2013-01-10, 17:51   #1248
Lili 83
Zakorzenienie

Patik nie otwiera mi tego magnesu

Oglądałyście "Kronikę opętania"? Dobryyyyy
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 18:00   #1249
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:

ma któraś z was skarpety YO! jak one po kilku praniach wyglądają?
o takie pytam - pierwszy lepszy link (te akurat z silikonem, ale nie muszą mieć) http://allegro.pl/yo-skarpetki-skarp...913476691.html

nie chcę skarpet które od razu się mechacą i robię jakby sztuczne

mam te skarpety dla Ali
gatunkowo jak dla mnie super, ale akurat ten silikon po kilku praniach to jakby się starł więc jakbym miała kupować jeszcze kiedyś to jednak bez tego silikonu

więcej wieczorem bo opanowuję nowy ścieg na szydełku - korzystam póki dziewczyny same sobą się zajmują

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 18:18   #1250
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam
zakupy udane mam spodnie dzinsy ciazowe i bluzke z H&M za bagatela 60 zl. Plus TZ kupil mi brazowe kozaczki na obcasie i do tego torebke
w outlecie upolowalismy Marysi jednoczesciowy kombinezon za 95 zl z H&M. Maz tam tez kupil sobie elegantsze spodnie i buty na wiosne tez z H&M. A w Galerii to juz nabyl buty zimowe, dwie pary spodni, dwa swetry. Wiec zakupy udanenie omieszkalam zaciagnac go do McDonald`sajeszcze troche bede znow wielka jak wieloryb.
Mdlosci i wymioty poszly precz, wiec nadrabiam, ale musze juz przystopowac, bo troche tego za duzo.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 18:34   #1251
patik87
Zakorzenienie

Kolina zdjecie robiła Oliweczka w październiku na spotkaniu.
Dzięki

Lili bo pewnie masz starszą wersję adobe czy jak to sie pisze.

Czekam aż sara pójdzie spać bo tak daje w kośc
Stary 2013-01-10, 18:40   #1252
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku nocy współczuję! oby dzisiejsza była lepsza a alpinista cudny
Podwójny

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Słodziak mały
Borysek dopiero opanował wchodzenie na kanapę(i cale szczęscie
Tymek teraz wchodzi na kanapę ... od strony oparcia Generalnie jest na etapie, że chodzenie po ziemi mniej go interesuje niż chodzenie po meblach

Cytat:
1. o widzę, że u Brumka też dzisiaj kiepsko. szkoda

2. co do spania Ali to szału nie ma, ale źle też nie jest. budzi się raz czy dwa, muszę iść, przytulić ją i zasypia. dzisiaj z kolei jojcała i popłakiwała co jakiś czas. zapomniałam jej w paszczę zerknąć przed drzemką bo podejrzewam, że druga 3-ka idzie i to dlatego. poza tym jak ją po tym jajku wysypało to ją strasznie nogi swędzą i to też daje jej się we znaki.
a z Hanią to różnie. często jest tak, że zaśnie wieczorem i dopiero rano ją budzę do przedszkola. czasami przebudzi się w nocy i mnie woła no to idę, położę się koło niej i szybko zasypia, ale tutaj też czekam do zabiegu w lutym bo ona śpiąc dużo chrapie, nie jest dotleniona tak jak być powinna i lekarz nam mówił, że wszystko powinno się poprawić po operacji.
ona też przeżywa różne rzeczy np. jakieś wydarzenie z przedszkola - wrażliwiec z niej na całego chociaż i tak jest duuużo lepiej niż kiedyś.
generalnie to zazwyczaj jest tak, że jak jedna śpi całą noc to druga ma jakieś pobudki - nie pamiętam kiedy położyłam się wieczorem i spałam do rana......

3.muszę się Wam pochwalić
zaczynam kojarzyć większość z Waszych nicków i imiona Waszych dzieci
1.
2. Czyli i u Was spaniowa norma Ale ja tam nie narzekam - wyśpię się na emeryturze
3. I to jest dobra wiadomość Czyli już jesteś nasza

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
czesć dziewczyny!
melduje ze zyje i gorąco Was pozdrawiam!
Jak będę miała kiedyś internet na dłuższą chwilę to coś skrobne.
Mysle o Was!

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj niestety musiałam ogarnąć mieszkanie, bo jutro opiekunka przychodzi.
Trzymam kciuki za powodzenie akcji!

Cytat:
Współczuję nocki. Sara też nie lubi ogórków. ani kiszonych, ani świeżych.
No właśnie on też się do tych ogórków przekonać nie może... Jeszcze kiszony to ugryzie raz labo poliże, a na taki zwykły świeży to nawet nie spojrzy...

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
u nas telefon to przyjaciel bierze , gada do niego
kiedys wziął i musiał wybrac przez przypadek nr do dziadka (był w ostatnich połączeniach ) i gadał sobie z dziadkiem

uwielbia tel ale przykłada do ucha i mówi do wszystkiego (myszki komp., piloty itp )czasem lata z dwoma przy obu uszach a jak gestykuluje przy tym , jakie dzwięki wydaje strasznie nas naśladuje
Dokładnie to samo!
Tyle że u nas parę razy do babci wykręcił I potem babcia zdzwiona oddzwania, że do niej dzwoniła i się nie odzywałam

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Wizyta u pediatry za Nami. Pani doktor potwierdziła, że ząbki są lekko odwapnione . Mamy zrobić dwie kuracje z wapnem w syropie i pokazać się u stomatologa. Hania płakała tylko przez chwilę, szybko się uspokoiła a jak dostała naklejkę dzielnego pacjenta to już w ogóle była pełnia szczęścia. Uff, myślałam że będzie gorzej. Na przyszłą środę jesteśmy już zarejestrowani do Klinika Słonia Zębalskiego.Prawdopodobni e Hanie czeka lakowanie zębów... ciekawe czy się uda.
Będzie dobrze!
A to odwapnienie to dlatego, że mleka nie chce pić? Inne rzeczy go nie zastępują?

Cytat:
1. Mały kudłaty jest cudny!!!Te jego ciemne oczeta!I juz jeden z niewielu z ciemnymi włoskami
Ewka ma teraz etap wchodzenia na krzesła...z róznym skutkiem

2. Ktos jeszcze pije mleko w nocy z butli???????
1.
2. Ja już nie Z tego, co moja moja mama to gdzieś w okolicach roku skończyłam pić w nocy

Polecasz jakieś filmy? Bo my tez teraz pochłaniamy

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Z małego bruneciątka zrobiła Wam się blond lasencja

Cytat:
za pomyślne rozwiązanie!!!

Cytat:
1. Brumek, a Wy na długo odkładacie? Chciałam spytać, dlaczego, ale to tak nieładnie

2. A ja po wizycie, w sumie nuuuda Ciśnienie bez zmian, waga o dziwo ani drgnęła od ostatniej wizyty, co mnie bardzo dziwi, biorąc pod uwagę święta po drodze Dalej mam na plusie 4 kg od początku. I jakoś nie mogę sobie uświadomić że zaczęłam 26 tydzień już..

3. A teraz jadę z małym do pediatry na kontrolę.
1. Na razie jest mowa, że w wakacje może. E tam nieładnie W sumie to mąż chciał przesunąć. Że tyle ma roboty, nie ma ani minuty czasu dla nas, a przy drugim dziecku chciałby choć trochę pomoc itp itp. Jakoś nie wierzę w zmianę, ale że mi też się przestało spieszyć, to nie oponowałam A przestało, bo - jak już kiedyś pisałam - jestem tak zakochana w Tymciu, tak chcę mu poświęcać cały czas i całą energię, że myśl o innym dziecku jest dla mnie jakaś dziwna. Ale oczywiście rozsądek weźmie górę i niedługo zmajstrujemy mu rodzeństwo Bo ja w zasadzie każdego dnia już od dzieciństwa żałuję, że jestem jedynaczką...

2. Super koleżanko

3. Na kciuki już pewnie za późno, więc pisz szybciutko jak było? Zdrowi jesteśmy?

A Aniu, też zamówiłam te kalendarze od Ciebie
Stary 2013-01-10, 18:43   #1253
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

aania u ciebie juz 26 tydzien!!! jak ten czas zapiernicza. szok!!!! i tylko 4 kg na plusie - ja tez tak chce. ja mam 4 na minusie, ale patrzac co i ile jem ostatnio znowu bedzie 16 kg na plusie

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-01-10, 18:45   #1254
Lili 83
Zakorzenienie

Ania, Brumek podeślijcie linka z kalendarzami
Nie zapisałam sobie.
Cena kusi

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Isia zamówiłam bigle i kilka drobiazgów. Będę tworzyła
Stary 2013-01-10, 18:51   #1255
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

brumku dla mojej Marysi juz dawno ziemia przestala byc czyms fascynujacym, teraz ciekawe sa meble a na nich sprzet audio itd. Plus komputer. Teraz np. wlazla na fotel obrotowy trzymala sie oparcia i szarpala, bo wie ze oparcie sie odchyla. lub przysuwa to krzeslo do biurka i wlazi na biurko, wlacza drukarke lub bawi sie dlugopisami ktore tam stoja. A co do nocek - wspolczucia

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-01-10, 19:06   #1256
agulaaabar
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Iwa to wbrew pozorom wcale nie takie łatwe

Prezenty dla dziadków: pomysłu nadal brak.. ostatnio dostali ten obraz, mama kawe pije z filiżanki, teściowie też więc kubki odpadają... magnes na lodówkę odpada bo rodzice mają lodówkę wbudowaną w meble.. no i dalej nie wiem :/

Brumku ja jeszcze nie znalazłam owoca ani warzywa którego Lila nie je... za pomidora dałaby sie pokroić, ogórki świeże uwielbia, kiszone tym bardziej, rzodkiewkę, kalarepę pochłania w wielkich ilościach, ulubiona przekąska? marchew surowa tak do chrupania oby tak dalej..

Patik te oczy Sarity...

A my spędzamy samotny wieczór bo nasz tatuś... na pogotowiu
Wyskoczyło mu kolano, teraz po wewnętrznej stronie strasznie opuchnięte, nie dał rady samochodu prowadzić.. eh..

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 19:39   #1257
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:

Dobrze, ze porozmawiałas z nauczycielka-Monia widziałam dała dobre rady A stroj niesamowity!Gdzie taki wyszperałas?
Rozmawiałam z nią bardzo długo, chyba z pół godziny. Z tego wszystkiego zapomniałam że mamuśkę w sklepie zostawiłam, i aż sama z nudów przyszła pod przedszkole

Obawiam się że to nie jest kwestia tylko jednego chłopca czy dwóch, dzisiaj na balu przebierańców widziałam jak dwóch go przepychało. Normalnie dziwczyny chce mi się tak płakać że nie macie pojęcia.
Teraz u nas zaczynają się ferie zimowe, ale zamierzam kilka razy młodego do przedszkola zawiezc, zobaczymy.

A Monia jak zawsze- Bardzo BARDZO cenne rady

Co do stroju to Allegro Ale znalazłam ten strój w sklepie w miejscowosci o 30 km oddalonej od nas, i w sumie to chciałam nawet jechać ale paczka taniej wyszła.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Porozmawiaj z nauczycielką. Jak nie pomoże to do dyrekcji zgłoś skarge. W każdej grupie przedszkolnej zdarzają się takie gagatki, które się biją, no cóż to wina rodziców, nie przedszkola, bo to rodzice wychowują i pryzwalają na agresje. Miałam dziecko, które od małego było uczone bicia, które rało gry ociekające krwią i rodzice cieszyli się, że tak sobie radzi. Doszło do tego, że pomoc krok w krok za nim chodziła, bo był niedopanowania.

Nawet jeśli wyszła do wc to dzieciaki nie mogą zostać same. Powinna być wtedy albo pomoc albo woźna (najczęściej to jedna i ta sama osoba

Ale sama się zastanawiam, nie chce by była ofiarą. Nie chce by skarżyła, ale nie chce, by bała się powiedzieć jak coś się dzieje.
Tak dokładnie, najgorsze rzeczy dzieją się jak ona do wc wychodzi.
Co do tego chłopca, znam rodziców. Matka 22 lata, z 3 dzieckiem w ciązy jest. Pierwsze czyli ten chłopiec w wieku 16 lat go urodziła, jeszcze w gimnazjum. Facet starszy od niej o 20 lat. Brak czasu i nieodpowiedzialność/
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 19:41   #1258
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczeta ostatnio jak bylismy z tż w Ikei to Pan na przecenie dał nam cynk, ze w marcu jak Ikea bedzie sie przenosic do wiekszego budynku bedzie totalna wyprzedaz wszytskiego!!!!!!!!!!!!!!
Mowa o Wrocławskich Bielanach
dlaczego ja mam tak daleko do Wrocławia.....
Cytat:
super że wizyta nudna, tak ma być

a wagą mnie nie denerwuj

zbiorczo dziękuję wszystkim za kciuki, trzymajcie - nie puszczajcie

nie puszczam
pokażesz kubeczki, jak będą?

Cytat:
ja miałam w poprzedniej chyba 7 w sumie, teraz na pewno będzie więcej
Cytat:
Tymek teraz wchodzi na kanapę ... od strony oparcia Generalnie jest na etapie, że chodzenie po ziemi mniej go interesuje niż chodzenie po meblach

1. Na razie jest mowa, że w wakacje może. E tam nieładnie W sumie to mąż chciał przesunąć. Że tyle ma roboty, nie ma ani minuty czasu dla nas, a przy drugim dziecku chciałby choć trochę pomoc itp itp. Jakoś nie wierzę w zmianę, ale że mi też się przestało spieszyć, to nie oponowałam A przestało, bo - jak już kiedyś pisałam - jestem tak zakochana w Tymciu, tak chcę mu poświęcać cały czas i całą energię, że myśl o innym dziecku jest dla mnie jakaś dziwna. Ale oczywiście rozsądek weźmie górę i niedługo zmajstrujemy mu rodzeństwo Bo ja w zasadzie każdego dnia już od dzieciństwa żałuję, że jestem jedynaczką...

2. Super koleżanko

3. Na kciuki już pewnie za późno, więc pisz szybciutko jak było? Zdrowi jesteśmy?

A Aniu, też zamówiłam te kalendarze od Ciebie

- no i ma chłopak rację, chodzenie po podłodze jest nudne
- no to w wakacje będę trzymać kciuki
-
- dzięki
Zdrowi, pani powiedziała że nie ma śladu po choróbskach
A Adaś był mega dzielny, chyba panią bardzo lubi bo od wejścia posyłał całuska, potem uśmiechał się i puszczał oczko jak go osłuchiwała, i sam gardło i uszka nadstawiał do obejrzenia
Co u nas w ośrodku, u lekarki rodzinnej się nie zdarzyło

Cieszę się że się kalendarze podobają

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ania, Brumek podeślijcie linka z kalendarzami
Nie zapisałam sobie.
Cena kusi

kalendarz był z TEJ AUKCJI, ale wejdź we wszystkie przedmioty sprzedającego, bo ta już się zakończyła

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Brumku ja jeszcze nie znalazłam owoca ani warzywa którego Lila nie je... za pomidora dałaby sie pokroić, ogórki świeże uwielbia, kiszone tym bardziej, rzodkiewkę, kalarepę pochłania w wielkich ilościach, ulubiona przekąska? marchew surowa tak do chrupania oby tak dalej..

Wyskoczyło mu kolano, teraz po wewnętrznej stronie strasznie opuchnięte, nie dał rady samochodu prowadzić.. eh..

No to pięknie, oby tak dalej!

biedny TŻ Mam nadzieję że to nic poważnego

Patik, ślicznie Sara wyszła!!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-10, 19:48   #1259
Lili 83
Zakorzenienie

Ania dzięki Już znalazłam

Szczepiła któraś Pentaxinem? (nie wiem jak to się dokładnie pisze)
Radek ma zaczerwienione, ale nie tak jak zazwyczaj. Taka rozlazła i nierówna plama. Normalne to?
Stary 2013-01-10, 19:51   #1260
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
[COLOR=DarkGreen]

każdej takiej nudnej wizyty życzę

Cytat:
nie to samo dziecko
ale śliczna nadal

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Dziubku, górne jedynki i dwójki mają nierówny kolor, przy dziąśle są takie bardzo białe przebarwienia.
dziekuję

Cytat:
Dziubku ja mam takie same odczucia, Twoje posty biją radością!

Cytat:
skąd Ty łobuzie masz kartę ciąży ja musiałam zostawić w szpitalu

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Patik nie otwiera mi tego magnesu

Oglądałyście "Kronikę opętania"? Dobryyyyy
jeszcze nie ale dzięki Tobie będe, przypomniałas mi bo wcześniej oglądaliśmy zwiastun ale zapomniało nam się potem o tym filmie

Cytat:

Czekam aż sara pójdzie spać bo tak daje w kośc
ja też choć u nas się na to nie zanosi , mlody to wulkan energii

Cytat:

ło matko ale musi go boleć mam nadzieję,że szybko wróci do zdrowia
ale chyba pare dni będzie miał wycięte z życiorysu bo chodzic mu chyba nie pozwoli lekarz
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości