Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-11, 08:39   #1951
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj byłam u gina wszystko ładnie pozamykane, szew trzyma Dzieciątko zdrowe waży już 250 gram, nie chciało pokazać co kryje miedzy nogami, może tatusia się wstydziło, bo pierwszy raz je podglądał We wtorek zaczęliśmy 5 miesiąc
Super że wszystko ok

Witam.
Jestem załamana dziś mój 16 dc dzień cyklu a od wczoraj mam bóle @ i plamienieA już byłamtaka szczęśliwa że mam spokój od plamień

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-01-11 o 09:49
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 09:30   #1952
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

ja mam schizy (nie wiem jak to napisac). czuje sie wysmienicie i mglabym pzenosic gory ktorys dzien z kolei, do tego jem o wiele wiecej a brzuch czuje, ze stawia sie coraz czesciej. Mala pojutrze juz bedzie w terminie.
wczoraj Tz przestawil mebe i mam b...... na kolkach w domu i zakaz tykania tego, on wszysto pobiera z podlogi i ulozy jak bylo a ja mam sie nie forsowac.
wczoraj tez mialam dzien lekarzowy. Mloda ma ma wkladki korekcyjne do butoe i okazalo sie, ze lewa noga jak robi krok to nie idzie prosto tylko po luku zewnetrznym na razie zajelismy sie ostkami, ktore leca do srodka a pozniej fizjoterapia na noge. Tz mial kontrolna wizyte u dermatologa bo mial usuwanego czerniaka 5 lat temu, skora jest czysta . kolejna wizyta za rok

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Witam.
Jestem załamana dziś mój 16 dc dzień cyklu a od wczoraj mam bóle @ i plamienieA już byłamtaka szczęśliwa że mam spokój od plamień
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 09:35   #1953
fiolusiek
Zakorzenienie

Pani Tores rośnie jak na drożdzach Dzieci przekręcają się właśnie coś koło 30 tc. Staś tak samo zrobił Tylko, że ja czułam wtedy, że się przekręcił, bo kopniaki były w innym miejscu

Ewel
super, że szew trzyma. A szyjkę masz długą

Iza mam nadzieję, że szybko coś znajdziesz. Ten mężczyzna jest psychiczny

Medi

Esko jak Zosia się sprawuje Daje pospać w nocy
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 09:52   #1954
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej,

Dziękuję Wam Dziewczyny za pomoc w podjęciu decyzji.
Ja jestem taka d*pa wołowa w życiu i nigdy nic nie wiem...
Ale zapisałam się do tego lekarza dzisiaj na 16.30. Zobaczymy, jak będzie solidny i konkretny, to do niego będę chodzić, jak nie - pójdę jeszcze do lekarki na NFZ.
Tak czy siak przydałoby mi się już iść, bo ostatnią wizytę miałam 20.12, to już ponad 3 tygodnie, a ja się też trochę boję o szyjkę, itd.
A w cenie wizyty jest wywiad lekarski, USG i cytologia. Więc ostatecznie nie jest tak źle, aczkolwiek trzeba będzie trochę zacisnąć pasa. Sory, że się Wam tak żalę, ja wiem, że ludzie miewają większe problemy, ale dla mnie to jest nie lada wydatek i nie lada problem... :/

Myślę ciepło o Kocurku, ma dziś wizytę.

Iza, Anitka - przykro mi, że macie te cykle rozregulowane :/ To męczy, wiem....
A Iza nie masz plamienia około owu? W 16 dc to by pasowało - ja też takie miewałam, nawet przed ciążami i wszystko było OK i zaszłam od razu...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 09:57   #1955
iza243
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38580379]Hej,

Ale zapisałam się do tego lekarza dzisiaj na 16.30. Zobaczymy, jak będzie solidny i konkretny, to do niego będę chodzić, jak nie - pójdę jeszcze do lekarki na NFZ.
Tak czy siak przydałoby mi się już iść, bo ostatnią wizytę miałam 20.12, to już ponad 3 tygodnie, a ja się też trochę boję o szyjkę, itd.
A w cenie wizyty jest wywiad lekarski, USG i cytologia. Więc ostatecznie nie jest tak źle, aczkolwiek trzeba będzie trochę zacisnąć pasa. Sory, że się Wam tak żalę, ja wiem, że ludzie miewają większe problemy, ale dla mnie to jest nie lada wydatek i nie lada problem... :/

Myślę ciepło o Kocurku, ma dziś wizytę.

Iza, Anitka - przykro mi, że macie te cykle rozregulowane :/ To męczy, wiem....
A Iza nie masz plamienia około owu? W 16 dc to by pasowało - ja też takie miewałam, nawet przed ciążami i wszystko było OK i zaszłam od razu...[/QUOTE]

Trzymam kciuki za ciebieMam nadzieje że lekarz będzie w porządku.

Sama nie wiemNa @ to nie wygląda bo przed @ zawsze spadała mi tempka.Brzuch boli tak lekko @ z dołu.Cholera miałam zrobić ten progesteron i isć z wynikiem do gina,a w tej sytuacji to nie wiem co zrobić

Stary 2013-01-11, 10:16   #1956
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam

Ewel cudownie Kochana że jest wszystko pieknie!!

Panika u Ciebie Torres normalnie rośnie jak na drożdżach

Measia podobno tak bywa przed porodem! Można góry przenosić...czyli to taka oznaka że już blisko!!

Iza nie panikuj już! Ostatnio masz stresy.....może to się przekłada na te plamienia?? ewentualnie to oznaka owulki...!! Głowa do góry będzie dobrze!! Czekaj spokojnie co przyiesie los...wiem że to dobijające.

Anitka heh moim zdaniem to nie jst @ nieregularna....mieści się w granicach! Będzie dobrze....ja ostatni miałam 47 a ten 29....heh.....to jest nieregularna @...a kilka dni w te czy w tamte to jest ok...ale wiem że się martwisz....masz zaplanowaną jakąś wizytę w najbliższym czasie??

Perse nie gadaj głupot! Pisz tu i żal się a my Ci zawsze pomożemy podjąć jakąś decyzję choć tą właściwą będziesz musiała podejmować sama
Kciukam za Twoją dzisiejszą wizytę!! Myśle że podjęłaś słuszną decyzję !!

Medi dokupiłaś h??

Koocurek Ty już pewnie po wizycie ale mocno zaciskam i jestem myślami przy Tobie!!

Wieka wyłaź już z tych krzaczorów!!

LUCYYYYY widzę Cię!!!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2013-01-11 o 10:22
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 10:17   #1957
eseska
Zakorzenienie

HEJ!
Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Esesko Co u Was? Całuski dla Zosieńki

A mój cykl coś wariuje.. ostatnio trwał 32 dni a teraz 25.. chyba że wezmę średnią to wyjdą idealne co 28dni choć szczerze naprawdę mam nadzieje że to tylko taka chwilowa deregulacja..
dziekujmy! Zosia jest super! juz coraz bardziej kumata Rano wita mnie usmiechnietą buzią. Generalnie juz jej sie w miare wszystko uregulowało z jedzeniem spaniem i zabawą. Choć od czasu do czasu ma dzien pt. niema jak na rączkach i przy cycu.
mam nadzieje ze z cyklem to chwilowe i wszystko sie unormuje
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
też zawsze na to czekam. i dlatego też przedwiośnie jest takie przygnębiające
mam to samo!
Cytat:
Witam.
ja obstawiam okołoowulacyjne zwłaszcza ze tempka nie spada. A moze Twój organizm tak stresy odreagowuje?

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Esko jak Zosia się sprawuje Daje pospać w nocy
FIO! Zosia szybko zalapała ze noc jest od spania- budzi sie 1-2 razy (zalezy od której do której liczyc nocke) je, zmiena pampersa, znowu dojada i szybko usypia

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 10:19   #1958
Hosenka*
Zakorzenienie

Byłam wczoraj u drugiego gina, tego, z którym rozmawiałam jak byłam w szpitalu. Potwierdził słowa lekarza ktory prowadził moją ciązę, że te wylewy krwawe tworzą się w trakcie porodu i przyczyna śmierci dziecka dalej nie znana :/ Pogadałam z nim dosyć długo, ale że w zasadzie nic konkretnego mi nie powiedział ani nie pomógł to wziął za wizytę połowę. Zlecił mi zrobienie wymazu z pochwy i szyjki.
Zapisałam się na cytologię, na wymaz. Obydwoje mówili o poradni genetycznej, więc dzwoniłam dziś do trzech, ale terminy odległe (w Krakowie - maj, w Katowicach - lipiec), na szczęście w trzeciej (w Rzeszowie) mogłam umówić się już na marzec. Ucieszyła mnie też wiadomość, że badania są na NFZ, darmowe
Umówiłam się też od razu do lekarza, który prowadził ciążę, żeby zobaczył wyniki cytologii, wymazów i dał skierowanie na badania genetyczne (musiałam więc umówić się do niego na NFZ).

Żeby odpocząć od tego wszystkiego jedziemy w maju na krótką wycieczkę do Włoch od TŻ z pracy (w tamtym roku byliśmy w Paryżu i akurat 5 dni przed wyjazdem dowiedziałam się o ciąży).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 10:26   #1959
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Dzieci przekręcają się właśnie coś koło 30 tc. Staś tak samo zrobił Tylko, że ja czułam wtedy, że się przekręcił, bo kopniaki były w innym miejscu
kopniaki też zmieniły miejsce i nasilenie, ale ja liczyłam że tego fikołajka będę czuć

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38580379] dla mnie to jest nie lada wydatek i nie lada problem... :/
[/QUOTE]co Ty! to jest ważna decyzja i ja w pełni rozumiem dylematy!

Cytat:
Cholera miałam zrobić ten progesteron i isć z wynikiem do gina,a w tej sytuacji to nie wiem co zrobić
Nie myśleć o plamieniach, totalnie je lekceważyć... obserwować, słuchać lekarza.
Miałam wieczne plamienia (ba! nawet miałam nadzieję /sic/, że to przyczyna długich starań...). Zwykle kilka dni przed @, raz nawet (vide mój 8 wykres na SM) @ (a w zasadzie plamienio-@) się przeciągał i trwał 16 dni. Z perspektywy lekarz ocenił ten cykl jako przestymulowanie i wycofaliśmy jakiekolwiek leki.
Robiłam progesteron mimo plamień i nie zafałszowało to wyników...

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
juz coraz bardziej kumata Rano wita mnie usmiechnietą buzią.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ucieszyła mnie też wiadomość, że badania są na NFZ, darmowe
przynajmniej jakiś konkret... fajnie, że udało Ci się znaleźć coś szybciej i na kasę

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 10:30   #1960
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam wczoraj u drugiego gina, tego, z którym rozmawiałam jak byłam w szpitalu. Potwierdził słowa lekarza ktory prowadził moją ciązę, że te wylewy krwawe tworzą się w trakcie porodu i przyczyna śmierci dziecka dalej nie znana :/ Pogadałam z nim dosyć długo, ale że w zasadzie nic konkretnego mi nie powiedział ani nie pomógł to wziął za wizytę połowę. Zlecił mi zrobienie wymazu z pochwy i szyjki.
Zapisałam się na cytologię, na wymaz. Obydwoje mówili o poradni genetycznej, więc dzwoniłam dziś do trzech, ale terminy odległe (w Krakowie - maj, w Katowicach - lipiec), na szczęście w trzeciej (w Rzeszowie) mogłam umówić się już na marzec. Ucieszyła mnie też wiadomość, że badania są na NFZ, darmowe
Umówiłam się też od razu do lekarza, który prowadził ciążę, żeby zobaczył wyniki cytologii, wymazów i dał skierowanie na badania genetyczne (musiałam więc umówić się do niego na NFZ).

Żeby odpocząć od tego wszystkiego jedziemy w maju na krótką wycieczkę do Włoch od TŻ z pracy (w tamtym roku byliśmy w Paryżu i akurat 5 dni przed wyjazdem dowiedziałam się o ciąży).
Dobrze że te badania udało ci sie załatwić na nfz
Cytat:
Nie myśleć o plamieniach, totalnie je lekceważyć... obserwować, słuchać lekarza.
Miałam wieczne plamienia (ba! nawet miałam nadzieję /sic/, że to przyczyna długich starań...). Zwykle kilka dni przed @, raz nawet (vide mój 8 wykres na SM) @ (a w zasadzie plamienio-@) się przeciągał i trwał 16 dni. Z perspektywy lekarz ocenił ten cykl jako przestymulowanie i wycofaliśmy jakiekolwiek leki.
Robiłam progesteron mimo plamień i nie zafałszowało to wyników...
To cieżko tak nie myśleć każda wizyta w wc to stresOstatnio jak rozmawiałam z ginem mówił że mam zrobić progesteron w 7 dniu po owulce/wyższych temperatur,skoku jeszcze nie było także czekam....

Stary 2013-01-11, 10:31   #1961
measia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Measia podobno tak bywa przed porodem! Można góry przenosić...czyli to taka oznaka że już blisko!!
tylko ja bym chciala wiedziec, ze w tm i tym dniu rodze i mam jehac do szpitala i dostac ten cho..... antybiotyk
Stary 2013-01-11, 10:34   #1962
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Kunegunda: "Dnia 9 stycznia przyszła na Swiat Antosia, waga 3240 g, wzrost 55 cm "

gratuluję i również czekam na zdjęcia Maleństwa

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Kochane proszę nieskromnie jutro o 8:40 o kicukasy:p liz:
kocurku, i jak po wizycie?

Cytat:
My po wizycie. Torresik na mojej nieudolnej diecie przybrał kilogram (od 17 XII). Lekarz określił wagę między 1700 a 2 kg już leży główką w dół (kiedy on się obrócił?????). ładnie fika przepływy OK. szew trzyma
Matko jakiego mam banana
Duży chłopczyk pani, a skąd się wzięło imię Torresik?

Cytat:
HEJ! pamięta mnie tu ktos jeszcze? siedze w krzaczorach i na bieżaco podczytuje ale nie pisze bo jakos cięzko sie wbic wybaczcie.

PERSE! moze próbuj robic tak ze chodzic do 2 lekarzy lub jak Alfa radzi prywatnie dopiero od 20 tyg.
Ja się cały czas zastanawiam czy można chodzić do 2 lekarzy - chodziłam do dobrego lekarza na NFZ, ale czasem miałam ochotę iśc prywatnie zrobić dobre USG i jakoś tak mi to nie pasowało. No bo jak? Z kartą ciąży od jednego można iść do innego lekarza?

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość

Medi mam tego świadomość.. pamiętam doskonale jak w drugiej ciąży każde ukłucie, każde bulgotanie nawet było powodem mega strachu.. choć pamiętam też że miałam niesamowitą pozytywną moc myślenia że będzie dobrze.. niestety nie było.. więc nie wiem jak poradzę sobie ze strachem i czarnowidztwem w kolejnej ciąży.. ale cały czas zakładam że będę robić wszystko aby nie zwariować i cieszyć się każdym dniem w dwupaku.. bo to szczęście trzeba doceniać każdego dnia.
Ten strach to pewnie już na zawsze zostanie ja dziś całą noc nie spałam, bo staramy się o dzidzię, okres właśnie się spóźnia a w nocy poczułam 3 razy ukłucie jak przy rozciąganiu macicy. No i oczywiście, panika ze to na pewno ciąża i że będzie od nowa to samo a tymczasem nawet nie wiem czy to ciąża czy zwykłe kłucie gdzieś w jelitach. Masakra!

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość

u mnie powrót zimy, w końcu śnieg pozakrywał psie kupy...
ale strach o wiośnie myśleć
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 10:41   #1963
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
To cieżko tak nie myśleć każda wizyta w wc to stresOstatnio jak rozmawiałam z ginem mówił że mam zrobić progesteron w 7 dniu po owulce/wyższych temperatur,skoku jeszcze nie było także czekam....
Kurde wiem że to nie takie łatwe....ale masz jakieś zainteresowania?? hobby?? musisz się czymś zająć....!! MUSISZ! ja widze po Tobie że myślisz tylko o jednym...tez to przerabiałam...!! Teraz mam całkiem innym etap...obojętność....na nic wpływu nie mam i już! Badaniami owszem coś tam się przejmuję ale szybko mi przechodzi bo sama też nic nie wymyślę....ewentualnie Kochana zmiana lekarza przy którym będziesz czuć że jesteś w dobrych rękach!!

Ostatnio spotkałam koleżankę i tak zaczęłyśmy znów rozmawiać na gg....i od słowa do słowa....wie jaki jest problem u nas...zaczęła opowiadać mi o jej 2ch koleżankach....powiedział a że też miały problemy! Poszły do kliniki i zaraz problem się rozwiązał...dostały leki i szybko zaszły w ciążę....pytam gdzie chodziły a ona że jak je spotka to zapyta....i wczoraj mi pisze wiadomość....chodziły do Katowic do provity a ja jej piszę że też tam chodzimy a ona skakała z radości że właśnie do tej samej chodzimy!
Ja jak tam poszłam to mam spokój w sobie i wiem że teraz jestem w dobrych rękach...!!! Może Tobie przydałaby się zmiana?? Masz dobre zaufanie do swojego lekarza?? to jest ważne!

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
tylko ja bym chciala wiedziec, ze w tm i tym dniu rodze i mam jehac do szpitala i dostac ten cho..... antybiotyk

Nikt z Nas nie zna dnia ani godziny... nie jedna by tak chciała hihi gdybym tylko wiedziała to bym Ci powiedziała kiedy masz się pakować

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-01-11, 10:48   #1964
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość

Duży chłopczyk pani, a skąd się wzięło imię Torresik?
hehe laski już mają pewnie dość mojej historii..
Długo się staraliśmy o dziecko (przed pierwszą ciążą 11 cs, #, i znów dłuuuugie 11 cs), już zwątpiłam. Niby zdrowi, niby OK, a tu cuda i czary i żadnych efektów.
Okres dostałam 8 czerwca (pierwszy dzień Euro 2012) i się strasznie w piłkarskie rozgrywki zaangażowałam. Mój chłop, znajomi w ciężkim szoku, bo ja piłkę nożną dla towarzystwa oglądałam a jakoś emocji nie czułam. a tu - kibicowanie, barwy narodowe, gazety sportowe, każdy mecz rozpisany
po finale mistrzostw, 1 VII przyszliśmy, do domku i w powtórkach po raz kolejny oglądaliśmy sceny z boiska. chłop zobaczył taki obrazek: http://euro.interia.pl/galerie/zdjec...078,iAId,50613 i powiedział: "Ej, zróbmy sobie Torresiątko!"
I zrobił. Dla mnie to Euro-Cud.

Cytat:
No i oczywiście, panika ze to na pewno ciąża i że będzie od nowa to samo
ale czarnowidztwu mowimy: NIE!
Czekam i zaciskam!!!!

Cytat:
To cieżko tak nie myśleć każda wizyta w wc to stres
no dla mnie to już się stała oczywistość... nie bolało. wkurzało....

Stary 2013-01-11, 11:07   #1965
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się cały czas zastanawiam czy można chodzić do 2 lekarzy - chodziłam do dobrego lekarza na NFZ, ale czasem miałam ochotę iśc prywatnie zrobić dobre USG i jakoś tak mi to nie pasowało. No bo jak? Z kartą ciąży od jednego można iść do innego lekarza?
Wydaje mi sie że można chodzić do dwóch.
Cytat:
Kurde wiem że to nie takie łatwe....ale masz jakieś zainteresowania?? hobby?? musisz się czymś zająć....!! MUSISZ! ja widze po Tobie że myślisz tylko o jednym...tez to przerabiałam...!! Teraz mam całkiem innym etap...obojętność....na nic wpływu nie mam i już! Badaniami owszem coś tam się przejmuję ale szybko mi przechodzi bo sama też nic nie wymyślę....ewentualnie Kochana zmiana lekarza przy którym będziesz czuć że jesteś w dobrych rękach!!

Ostatnio spotkałam koleżankę i tak zaczęłyśmy znów rozmawiać na gg....i od słowa do słowa....wie jaki jest problem u nas...zaczęła opowiadać mi o jej 2ch koleżankach....powiedział a że też miały problemy! Poszły do kliniki i zaraz problem się rozwiązał...dostały leki i szybko zaszły w ciążę....pytam gdzie chodziły a ona że jak je spotka to zapyta....i wczoraj mi pisze wiadomość....chodziły do Katowic do provity a ja jej piszę że też tam chodzimy a ona skakała z radości że właśnie do tej samej chodzimy!
Ja jak tam poszłam to mam spokój w sobie i wiem że teraz jestem w dobrych rękach...!!! Może Tobie przydałaby się zmiana?? Masz dobre zaufanie do swojego lekarza?? to jest ważne!
[COLOR="Silver"]
Mam do swojego gina zaufanie.Ma najlepsze opinie w mieście.Co najważniejsze słucha co do niego mówie,nie tak jak poprzedni co chciał mnie na siłe wcisnąć w cykl 28 dniowy,i nie słuchał że naturalnie mam długie cykle
Powiem ci że ja już tak o tym nie myśle,tzn mniej niż wcześniej.Z każdym nie udanym cyklem mam to coraz bardziej gdzieś.Choć tak całkiem wyluzować chyba nie potrafie

Ciesze się że ty jesteś spokojna i chodzisz do dobrej klinikiMam nadzieje że już niedługo bedą u ciebie efekty leczenia

Stary 2013-01-11, 11:11   #1966
kooocur
Zakorzenienie

Jestem jestem cała w SKOWRONKACH!!

Badania super. Wszystko pieknie, przepływy, paluszki, serduszko, główka, przyzierność, kość nosowa jest.:j upi:

Mam filmik a na filmiku 6 cm SZCZEŚCIA! i 90% będziemy mieć SYNA!!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 11:16   #1967
measia
Wtajemniczenie

Cytat:

Badania super. Wszystko pieknie, przepływy, paluszki, serduszko, główka, przyzierność, kość nosowa jest.:j upi:

ja ide zobaczyc do lodowki co jest. mam drugi dzien taki, ze odejscie od niej grozi smiercia glodowa
a wogole sie poryczalam dlatego, ze tz zadzwonil z pytaniem jak sie czuje
Stary 2013-01-11, 11:21   #1968
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:

: cmok:

Cudowne wieści!!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 11:33   #1969
maksikola
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38580379].
Ale zapisałam się do tego lekarza dzisiaj na 16.30.
[/QUOTE]
i mądrze!
Cytat:
Sama nie wiemNa @ to nie wygląda bo przed @ zawsze spadała mi tempka.Brzuch boli tak lekko @ z dołu.Cholera miałam zrobić ten progesteron i isć z wynikiem do gina,a w tej sytuacji to nie wiem co zrobić
zadzwoń do gina, dopytaj czy robić czy nie
Cytat:
Żeby odpocząć od tego wszystkiego jedziemy w maju na krótką wycieczkę do Włoch od TŻ z pracy
super
Cytat:

Gratulacje!!!
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 11:41   #1970
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:

Kolejna dobra wiadomość!! I synek

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-01-11, 11:49   #1971
bacharybnik
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję synusia!!!

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 11:53   #1972
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Nikt z Nas nie zna dnia ani godziny... nie jedna by tak chciała

Cytat:
Wszystko pieknie, przepływy, paluszki, serduszko, główka, przyzierność, kość nosowa jest. (...)6 cm SZCZEŚCIA! i 90% będziemy mieć SYNA!!
ccuuudowna wiadomość! bardzo się cieszę i gratuluję!

Cytat:
hormonki buzują

Stary 2013-01-11, 12:21   #1973
agatkaa1
Zakorzenienie

ma ktoś sprawdzony przepis na całego kurczaka z piekarnika??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-01-11, 12:43   #1974
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Cytat:
?
Mmedeah ja w krzaczorach miałam dyżurjakiś strach mnie obleciał ostatnio i marazm i się znów tam zaszyłam...
To chyba po kablach idzie... Co chwilę któraś popadając w stagnację przysiada w krzaczorach i tak tam siedzi jakiś czas.
Ale wyłaź już!

Cytat:
Witam.

Też mi się wydaje, że to może być od stresu...

Cytat:
ja mam schizy (nie wiem jak to napisac). czuje sie wysmienicie i mglabym pzenosic gory ktorys dzien z kolei, do tego jem o wiele wiecej a brzuch czuje, ze stawia sie coraz czesciej. Mala pojutrze juz bedzie w terminie.
wczoraj Tz przestawil mebe i mam b...... na kolkach w domu i zakaz tykania tego, on wszysto pobiera z podlogi i ulozy jak bylo a ja mam sie nie forsowac.
wczoraj tez mialam dzien lekarzowy. Mloda ma ma wkladki korekcyjne do butoe i okazalo sie, ze lewa noga jak robi krok to nie idzie prosto tylko po luku zewnetrznym na razie zajelismy sie ostkami, ktore leca do srodka a pozniej fizjoterapia na noge. Tz mial kontrolna wizyte u dermatologa bo mial usuwanego czerniaka 5 lat temu, skora jest czysta . kolejna wizyta za rok:
Dobrze, że masz energię, to chyba dobry znak
A Młodą się nie martw- niech ćwiczy dziewczyna regularnie. Jest szansa, że skrzywienie się całkowicie cofnie.
No i całe szczęście, że mąż też zdrowy.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38580379]
[/QUOTE]

Perse, no coś Ty, od tego jesteśmy! Ja Ciebie rozumiem, bo ja też z tych niezdecydowanych. Ja również mnóstwo czasu przed kompem spędziłam szukając gina.
Trzymam kciuki z dzisiejszą wizytę, mam nadzieję, że będziesz zadowolona.

Cytat:
Medi dokupiłaś h??
Tak, 22 i 27 po 2 godziny. Mam nadzieję, że nie zapomniałam, jak się jeździ Ostatni raz za kierownicą siedziałam dokładnie miesiąc temu na egzaminie.

Cytat:
dziekujmy! Zosia jest super! juz coraz bardziej kumata Rano wita mnie usmiechnietą buzią. Generalnie juz jej sie w miare wszystko uregulowało z jedzeniem spaniem i zabawą. Choć od czasu do czasu ma dzien pt. niema jak na rączkach i przy cycu.
mam nadzieje ze z cyklem to chwilowe i wszystko sie unormuje

FIO! Zosia szybko zalapała ze noc jest od spania- budzi sie 1-2 razy (zalezy od której do której liczyc nocke) je, zmiena pampersa, znowu dojada i szybko usypia
Aniołeczek

Cytat:

Widać, że jesteś w dobrych rękach. Całe szczęście, że ta poradnia jest bezpłatna. Nawet wolę się nie zastanawiać, ile takie badanie musi kosztować...

Włochy... Super! My też mamy zaplanowaną (już od zeszłego roku) dużą wycieczkę. Na niej chcemy się starać o drugą Dzidzię. Nie wiemy tylko, czy pojedziemy wiosną, czy latem.
Cytat:

Ten strach to pewnie już na zawsze zostanie ja dziś całą noc nie spałam, bo staramy się o dzidzię, okres właśnie się spóźnia a w nocy poczułam 3 razy ukłucie jak przy rozciąganiu macicy. No i oczywiście, panika ze to na pewno ciąża i że będzie od nowa to samo a tymczasem nawet nie wiem czy to ciąża czy zwykłe kłucie gdzieś w jelitach. Masakra!
Nie wiem, czy kartę możesz wynieść, ale na pewno możesz poprosić o skserowanie dokumentacji.

Wika, kiedy testujesz, Kochana?!

Cytat:
Kochana, dobrze wiedzieć, że jesteś optymistycznie nastawiona i że jesteś pod dobrą opieką. To już duża część sukcesu!

Cytat:

Wspaniałe wieści, Kocurku!

U mnie słonko się przebija, także dzisiaj chyba jest TEN dzień, w którym w końcu wyjdę z domu na zakupy

Edytowane przez Mmedeah88
Czas edycji: 2013-01-11 o 12:44
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 12:52   #1975
wieka22
Rozeznanie

Koocur kolejny chłopak do drużyny piłkarskiejpoka ten Cud

Hosenka dobrze, że wyjedziecie-odpoczniecie troszkęa i plan działania macie na najbliższy czas
ech chyba rzadko kiedy da się stwierdzić przyczynę, co dziewczyny? Zazwyczaj jest że może to a może tamto...
kibicuję Ci mocno!!!

Wika jak najbardziej można chodzić do kilku lekarzy
mój gin nawet nie miał żadnych wątów, że miałam pieczątki innych lekarzy w karcie ciąży(przyjmuje w 2 dni w tyg więc z takimi rzeczami jak swędzenia, upławy pod koniec ciąży biegałam na pakiet bo wizytę miałam tego samego dnia)

Anitaxas na moje oko nie ma dużej rozbieżności, ja zawsze tak miałam i nigdy lekarz nie stwierdził że to nieprawidłowe
a konsultowałaś to?

Swoją drogą fajne są takie regularne cykleja mam nadzieję, że przez przyszły rok nie będę musiała się nad mini zastanawiać...

Agatkaa nie pomogę z kurczakiem, bom noga w gotowaniu i takie danie to już dla mnie pięć gwiazdek trudności...ostatnio w Rodzinka.pl nabijali na puszkę piwaoooo

Perse mi popsuła plany....
tartę Tuskowej miałam robić, ale jak takie słodkie to odpadajutro idę robić badania, to nie będę sobie psuła morfologii

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 12:53   #1976
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Monia, przykro mi, że mąż się nie wywiązuje z obietnic... Mam nadzieję, że po przyjściu Synka na świat ta sytuacja się zmieni i że do pracy siłą go będą musieli ściągać.
oby tak było

Cytat:
Witam
U mnie jeszcze gorzej,ten palant nie odpuścił i dalej się w pracy do mnie przypiepszaChy ba musze jednak szukać innej pracyPowiem wam że mam takie myśli żeby pieprznąć pracą,mieszkanie no wszystkim
trzymam kciuki za nową pracę

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38568193]A propos TŻów i ich telefonów
Mój jest w Tesco z listą zakupów ode mnie i właśnie odebrałam 4 telefon [/QUOTE]

ja coraz częściej jeżdżę na zakupy z TŻ, biorę co trzeba a on tylko chodzi za mną z wózkiem i potem nosi. sam robi tylko drobne zakupy, ale też ma ogromny problem jak nie ma dokładnie tego co ma na liście.

Cytat:
My po wizycie. Torresik na mojej nieudolnej diecie przybrał kilogram (od 17 XII). Lekarz określił wagę między 1700 a 2 kg już leży główką w dół (kiedy on się obrócił?????). ładnie fika przepływy OK. szew trzyma
Matko jakiego mam banana
wow, jaki duży a dopiero co tak się martwiłaś, że malutki jest. mój też główką w dół

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38571395]Kurde a ja mam zagwozdkę.
TŻ się zgodził na lekarza za 150 zł.
I teraz nie wiem, co robić. Próbować umówić się już jutro czy czekać do środy na wizytę na NFZ i dopiero potem..

To znowu jest inny lekarz, ale również ma rewelacyjne opinie + wypisuje skierowanie do porodu do prywatnej kliniki położniczej....... Odpadłby mi problem ze szpitalem....

Ale 300 zł... I bądź tu człowieku mądry [/QUOTE]

też miałabym problem. o ile na zwykłe życie starcza nam kasy o tyle takie kwoty mnie przerażają bo już widzę jaka z tego może wyjść suma.

Cytat:
dobry pomysł my jakiś czas po # byliśmy kilka dni nad morzem żeby choć trochę od wszystkiego odpocząć.

Cytat:
ten strach jest najgorszy..

Cytat:

nie zacytowało mi wszystkiego, ale nie pamiętam już czego

wczoraj zauważyłam, że zgubiłam zawieszkę od bransoletki - aniołka tego, którego kupiłam po #... mam kilka zawieszek na tej bransoletce, czemu akurat ta.... więc miałam dzień do

Kubuś dziś od 4 do 6 ćwiczył prostowanie nóżek i boksowanie a mi się strasznie niedobrze robiło po każdym kopnięciu. uroczy jest

muszę się zaraz zwlec i jakiś obiad zrobić, nie mam kompletnie pomysłu, ciągle to samo jemy. jak teściowa albo mama pytają co nam ugotować też nie mam pomysłu, nie wiem co bym zjadła

dzisiaj mamy księdza, więc jeszcze mieszkanie trzeba ogarnąć.

podjechaliśmy wczoraj wieczorem do biedronki, chciałam zobaczyć te kombinezony o których pisała Perse, ale były tylko duże i głównie różowe, więc wszystko już przebrane, a nawet fajne były. za to kupiliśmy torbę (tak, do szpitala ) bo w domu tylko walizki mamy i plecaki, a nieduża torba zawsze się przyda. jak na nią patrzę to się boję. muszę kupić jeszcze jedną bo mam mieć podzielone rzeczy na porodówkę i na później. już w pepco oglądałam jakieś, więc pewnie kupię.

wczoraj mama uraczyła mnie stwierdzeniem: mam nadzieję, że nie kupujecie jeszcze nic? jasssssne, prosto ze szpitala pojedziemy na zakupy, albo ona kupi - nie doczeka takiej sytuacji oczywiście nauczona już trochę doświadczeniem nie powiedziałam nic.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 13:01   #1977
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

wczoraj zauważyłam, że zgubiłam zawieszkę od bransoletki - aniołka tego, którego kupiłam po #... mam kilka zawieszek na tej bransoletce, czemu akurat ta.... więc miałam dzień do

wczoraj mama uraczyła mnie stwierdzeniem: mam nadzieję, że nie kupujecie jeszcze nic? jasssssne, prosto ze szpitala pojedziemy na zakupy, albo ona kupi - nie doczeka takiej sytuacji oczywiście nauczona już trochę doświadczeniem nie powiedziałam nic.
Monika

A co do mamy to szkoda słów

Stary 2013-01-11, 13:09   #1978
measia
Wtajemniczenie

Cytat:
ma ktoś sprawdzony przepis na całego kurczaka z piekarnika??
sole kurczaka, nalewam troche wody do butelki po wodce (jest najlepsza) i wstawiam do piekarnika
Stary 2013-01-11, 13:32   #1979
eseska
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Włochy... Super! My też mamy zaplanowaną (już od zeszłego roku) dużą wycieczkę. Na niej chcemy się starać o drugą Dzidzię. Nie wiemy tylko, czy pojedziemy wiosną, czy latem.

U mnie słonko się przebija, także dzisiaj chyba jest TEN dzień, w którym w końcu wyjdę z domu na zakupy
MEDI! Włochy super nasza podróz poślubna a z domku wyjdz nawet mysmy sie dzis z Zosią na spacerek wybrały!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 13:42   #1980
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
hehe laski już mają pewnie dość mojej historii..
Długo się staraliśmy o dziecko (przed pierwszą ciążą 11 cs, #, i znów dłuuuugie 11 cs), już zwątpiłam. Niby zdrowi, niby OK, a tu cuda i czary i żadnych efektów.
Okres dostałam 8 czerwca (pierwszy dzień Euro 2012) i się strasznie w piłkarskie rozgrywki zaangażowałam. Mój chłop, znajomi w ciężkim szoku, bo ja piłkę nożną dla towarzystwa oglądałam a jakoś emocji nie czułam. a tu - kibicowanie, barwy narodowe, gazety sportowe, każdy mecz rozpisany
po finale mistrzostw, 1 VII przyszliśmy, do domku i w powtórkach po raz kolejny oglądaliśmy sceny z boiska. chłop zobaczył taki obrazek: http://euro.interia.pl/galerie/zdjec...078,iAId,50613 i powiedział: "Ej, zróbmy sobie Torresiątko!"
I zrobił. Dla mnie to Euro-Cud.
niesamowite i to nawet Syn

Cytat:

: jupi:

Cytat:

ja ide zobaczyc do lodowki co jest. mam drugi dzien taki, ze odejscie od niej grozi smiercia glodowa
hormonki, hormonki

Cytat:
Wika, kiedy testujesz, Kochana?!
myślę, że za tydzień gin mi powiedział, że po # okres może się rozregulować

Cytat:
Wika jak najbardziej można chodzić do kilku lekarzy
mój gin nawet nie miał żadnych wątów, że miałam pieczątki innych lekarzy w karcie ciąży(przyjmuje w 2 dni w tyg więc z takimi rzeczami jak swędzenia, upławy pod koniec ciąży biegałam na pakiet bo wizytę miałam tego samego dnia)
to fajnie - ja kartę ciąży miałam zawsze przy sobie, więc tym bardziej fajnie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

no i słusznie, po co sobie nerwy psuć
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości