|
|
#1081 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hehe, ja mam plan najpier rożek potem śpiworek ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do auta, ja już dawno tylko jako pasażer ![]() Cytat:
![]() Cytat:
noi nie zacytowalo mi wszystkiego. gratuluje jeszcze raz wszystkim wizyt wczorajszych. dziś też któraś ma?Strippi biedna Julcia. oby dziś już ją nie bolało musze się ubierać i pędzić do galerii szukać gaci dresowych
|
|
|
#1082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak czytam co tam u naszego łobuziaka to czytam co się w 30 dzieje
|
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
my już po wizycie dobrze że tą morfologię zrobiłam witaminy mam jeść codziennie i dużo żelaza w pokarmie jak nie to następnym razem dostanę dodatkowo żelazo. cukier z krwi na czczo mam tak niski że póki co lekarz oszczędził mi glukozę do wypicia no jeśli mam jej nie pić ok zobaczymy na kolejnej wizycie w 29 tygodniu (strippi ty też robiłaś później niż w 28 tygodniu). Moja malutka została malutką czyli 3 potwierdzenie dziewczynki. Ponadto miałam robione pierwsze ktg serduszko idealnie zero skurczów, szyjka ładna zamknięta, mała ułożona jest główkowo tak? dobrze pamiętam. No i nie będzie żadne dziecko gigant po dzisiejszej wadze 734-738g w 25t3d lekarz powiedział że tak 3000-3200 powinna mieć chyba że pod koniec przyśpieszy ale na pewno nie będzie to 4 ani 5 kg. (widziałam ostatnio któraś z was pisała prawie w tym samym terminie a mały ważył prawie 1kg więc 300 gram to różnica) najważniejsze, że wszystko w porządku z malutką. następna wizyta 6 lutego na 11 ![]() Pozdrawiam i miłego dzionka wam życzę |
|
|
|
|
#1084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Za kolejne potwierdzenie dziewczynki ![]() A co do glukozy to ja na czczo miałam 78 norma u mnie była zaznaczona (74-106) Więc też nisko a mimo to cukrzycę mam. |
||
|
|
|
|
#1085 | |||
|
Zakorzenienie
|
no i gratuluję córeczki!Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() szybko KTG. a standardowo kiedy się robi pierwsze?
|
|
|
|
#1086 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję skończonych tygodni
![]() zakupy też śliczny Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piszę ogólnie do wszystkich was Dostaliśmy nystatyne, furagine i maść clotrimazolum ale nie chciała jeść antybiotyku, furagina do łykania, a ona jeszcze nie łyka tabletek, więc dziś pojechaliśmy z samego rana do naszej lekarz, bo nawet nie napisali jak i ile to dawać. Nasza kazała nie dawać antybiotyku (nystatyny) furagine też nie. Mamy dawać 3 razy dziennie maść do pipuszki clotrimazolum, witaminę C, żurawinę, syrop bioaron C na bazie aronii i robić nasiadówki z rumianku. Same domowe sposoby, ale nasza lekarz w ogóle przeciwniczka antybiotyków. Dodatkowo powiedziała, że co drugie dziecko po aquaparku przyjeżdża po kilku dniach z infekcją ;/ więc ona sama nie wie co jest w tej wodzie :/ Teraz Julcia śpi, od rana nie robiła siku :/ ale w nocy zrobiła do pampersa, bo był nasiąknięty, to tyle dobrze. Założyłam jej pampersa do spania, może zrobi przez sen, bo chciało jej się, bo mówiła że chce, a poszła i nic nie zrobiła. ![]() W nagrodę jej kupiłam książeczkę, tic taki owocowe i żelki - jej rarytasy W biedronce są książeczki dla dzieci po 9,99zł - opłaca się, bo u nas w empiku te same są połowę droższe, albo jeszcze lepiej.
|
|
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co wszystko dobrze i to najważniejsze. pani22ka nie wiem od kiedy ale chyba jakoś pierwsze od 25 czy 26 tygodnia. |
|
|
|
|
|
#1088 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#1089 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Ale się wkurzyłam. zacytowałam, już kończyłam odpisywać, a mój komp sobie przypomniał że się zaaktualizuje...wrrr
oliwka za wizytę ![]() Ja też jeżdżę i planuję do końca. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale ja ciemnaaaa.... Cytat:
![]() Ale ja oczywiście sobie wkręcam, że się mu nie podobam w wersji 'wieloryb'. Zmykam się ubrać, bo dziś pospałam
|
|
|
#1090 |
|
Zadomowienie
|
Ojjj, nie, nie można. Może dziś się przejdę do Reserved, ale pewnie tych ze Star Wars nie będzie
|
|
|
#1091 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwka, brawo dla córci!
moje "maleństwo" w 24+3 ważył 840g ![]() położna mi mówiła, żeby po 36 już chodzić ![]() ja bardzo często miewam zapalenie pęcherza (nawet w ciąży mnie raz zaatakowało) i nic tak dobrze nie robi jak właśnie nasiadówki i wgrzewanie, a do tego duuuużo pić i sikać, żeby wypłukać bakterie. Antybiotyk dostawałam jak pojawiała się krew w moczu dopiero.
|
|
|
#1092 |
|
Wtajemniczenie
|
za wizytę oliwka.A co do ktg wd rekomendacji Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego - zleca się wd wskazań - ale jeśli ich nie ma, można zacząć dopiero od 40 tc.
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że wszystko dobrze czyli co wszystkie mamy takich nie omylnych lekarzy na wątku że nie ma żadnych zmian płci ;> dobra idę po te dresy. ah jak to ciężko ruszyć dupsko poza dom co by tu sobie w nagrodę kupić? colę? lody? koktajl malinowy?
|
|
|
#1094 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a używa któraś z Was tych jakiś testów do sprawdzania czy się wody płodowe nie sączą ? Jak się nazywają ? Jak się to sprawdza ? działa ?
jak często trzeba, ja mam nieraz takie potopy ostatnio że byłaby skłonna raz na jakiś czas sprawdzić
|
|
#1095 |
|
Wtajemniczenie
|
no oczywiście, że....
|
|
|
#1096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie się troszkę "ulewało", ale okazało się, że to ani wody, ani infekcja
|
|
|
|
#1097 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje dziewczynki !!!!!Cytat:
super . Cytat:
za potwierdzenie .... różnie to bywa .... chyba zależy od gina
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tyż
![]() Cytat:
Lunka na bank i chyba Monika.
|
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
oliwka__
i za potwierdzona Dziewuszkę ja lecę pod kołderkę, nie wiem kiedy się obudzę, ale nadrobię was jak coś napiszecie ![]() miłego dalszego piątku aaa i zadzwoniłam do pracy i powiedziałam ze zwolnienie przyniosę im jutro ew siostra doniesie w poniedziałek bo ja nie czuje się na silach by wychodzić z domu ![]() wiec pozostaje mi MIRINDA mam nadzieje ze Krzyś się nie obrazi jak mu trochę wypije hahaha Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-01-11 o 12:05 |
|
|
|
|
#1100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...wego-3szt.html
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-01-11 o 12:09 |
||
|
|
|
|
#1101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To może coś mi napiszą jak się pojawią ![]() Raaany, mam dziś gości wieczorem, zapowiedziałam co prawda bo trochę się wepchali, bo będą w okolicy, chociaż pora na rewizytę, więc zapowiedziałam że mam cukrzyce ciążową i nie robię żadnego żarcia ! / wyjątkowo, bo zawsze u nas wyżera/ a teraz dopadają mnie wyrzuty sumienia i chyba jakąś tartę zrobię ehh I posprzątać muszę, na co mi to
|
|
|
#1102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buziaki dla was kochane za dobre słowo tak, miałam w 31 tygodniu Cytat:
![]() otulaczki boskie są z tej firmy co owieczka z bijącym sercem Steandler jakoś tak zobacz jakie boskie i super do fotelików czyli moja lekarz miała rację, by nie dawać antybiotyku, tylko leczyć domowymi sposobami
|
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
piękna fotka
![]() aż muszę kupić w szklanej butelce i porównać do puszki ,że też wcześniej na to nie wpadłam.....
|
|
#1104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rany 43 zł za 3 takie, drogo ! Aż mi się testować odechciało :P
|
|
|
#1105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny PYTANIE BO MAM ZAGADKĘ
jecie wątróbkę, niby raz piszą że nie wolno a drugi raz że zawiera tyle witamian i żeby nie przesadzić bo witamina A itp. itd. Dziś dostałam listę z żywnością która zawiera najwięcej żelaza w 100g i tam w podrobach jak dobrze pamiętam widnieje wątróbka, nerki?, i coś tam jeszcze chyba salami ale nie chcę kłamać. Co jeść nie jeść a ja tak uwielbiam wątróbkę choć myślę że jak raz na jakiś czas zjem to mi nic nie będzie bo bym sobie tak dziś na obiad zamówiła albo zrobiła |
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w Klinice dietetyczka ostro zabroniła, gdyż dziewczyny dopytywały. nie ze względu na cukrzycę - bo podroby, bo witamina A.
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-01-11 o 12:26 |
|
|
|
|
|
#1108 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeżeli miałabym jeść wątróbkę - drobiową - bo innej nie jadałam, a i za tą nie przepadam, to kupiłabym eko kurczaka. Wiadomo, drób jest totalnie faszerowany antybiotykami - i te antybiotyki kończą swój los najczęściej w wątrobie. Więc ja bym tak zrobiła.
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja znajoma niedawno opowiadała mi jak była w ciąży to chodziła do lekarza w Pl i we Francji (bo tam część ciąży przebywała) I tak 2 razy w Pl powiedzieli jej że dziewczynka, potem we Francji że chłopak na 100% a jak przyleciała do Pl to na usg w dniu porodu dalej mówili że dziewczynka i co.... urodził się chłopak
|
|
|
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i o zdrowie pytam
JA powróciłam ze szpitala Cała i dzięki Bogu zdrowa Steryd podany przez welflon (każda na oddziale miała ten celestyn czy jakoś tak) badania porobione, wymazy, tarczyce, krew, mocz dobrze. Szyjka 25mm, twarda, zamknięta. Dostałam no-spe forte i scopoloan 3x1 i oszczędny tryb życia. Na patologii nasłuchałam sie historii róznych, ale ogólnie opieka na Krasnickich bardzo dobra, atmosfera w porzadku Dzidziol ważył wczoraj ponad 1700gram. MAM 31 tydzień i 2 dni,a w karte wpisali mi 32 tydzien, przy wypisie już 33 tydzień;p Takze zaokraglali, że hoho;p No to u mnie tyle, jak sobie przypomnę to bede pisac![]() A co u Was? Bo nadrobić to na bank nie dam rady. 1. Czy wszystkie zdrowe, nie ma mam nadzieje przedwczesnych skurczy, porodów czy innych schorzeń? 2. Czy coś ciekawego, godnego uwagi mnie ominęło? 3. JAk sie ogólnie miewacie? Ale za Wami tęskniłam...;-) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

a co do kompletowania wyprawki to ja myślę, że z końcem następnego tygodnia już będę miała wszystko łącznie ze spakowanymi torbami do szpitala
jest super przytulasny i cena tez super
i świętowania?
hehe, ja mam plan najpier rożek potem śpiworek 

zdrowka dla Juleczki 

05.07.2008