![]() |
#181 | |
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Brak seksu PO ślubie
Cytat:
![]() Ja na miejscu Autorki chciałabym przede wszystkim wiedzieć o co chodzi.
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto na podstawie "jesteś ładna" stwierdza, że to z pewnością nie gej? kto na tej podstawie stwierdza"on mnie kocha" ? Jak wyobrażasz sobie budowac relacje, związek, rodzinę z kimś kto nie chce nawet probować seksu, że o rozmowie nie wspomnę? Zostaliście skrzywdzeni, ktoś wam mocno namieszał w głowach i zostawił z tym bałaganem. Smutne... Poszłabym sama do psychologa/seksuologa i przedstawiła sprawę, a może postawienie sprawy na ostrzu noża wstrząśnie mężem na tyle, że powie o co chodzi lub zgodzi sie na terapię. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2013-01-11 o 16:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli mąż autorki ma problem, który wyleczony da wspaniały rezultat to owszem gra jest warta świeczki.
Natomiast trwanie w małżeństwie kiedy dochodziłoby do zbliżeń "z łaski" to bądźmy szczerzy kto by tak chciał? raczej nikt. Teraz kwestia szczerej rozmowy i cierpliwości... pytanie na jak długo jej wystarczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Powodów moze byc wiele moze boi sie ze nie sprosta twoim oczekiwaniom...moze wstydzi sie swojej seksualnosci...moze boi sie ze zaraz bedzie dziecko...moze ma problemy emocjonalne...moze jest aseksualny jest homoseksualista a moze kiedy spotkalo go cos nieprzyjemnego zwiazanego ze strefa erotyczna moze byl molestowany wiem ze to juz szczyt ale takie rzeczy sie zdarzaja musicie ze soba rozmawiac rozmawiac rozmawiac i jak najszybciej rozwiazac ten problem bo z czasem on tylko sie poglebi a ty wytrzymasz rok dwa moze 10ale w koncu powiesz dosc....
P.S ja szanuje wasza religijnosc i podziwiam ale kurde 21wiek ![]() ![]() ![]() Dlatego uwazam ze trzeba sie sprawdzic przed slubem pod kazdym wzgledem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Zawsze wydawało mi się, że osoby, które czekają z seksem do ślubu, poznawają się na inne sposoby i wiedzą o sobie praktycznie wszystko. A tutaj facet był zupełnie nieszczery wobec autorki. A po tych słowach, że uwielbia tą czystość między nimi przychodzi mi na myśl tylko jedna myśl - ksiądz. Autorka napisała, że jest bardzo religijny więc jak dla mnie on po prostu uważa seks za coś złego i jest mu zupełnie zbędny. Bo jak inaczej wytłumaczyć fakt, że facet przez 4 lata nawet nie całował się normalnie ze swoją kobietą? Facet ma swoje potrzeby, większe czy mniejsze, ale ma i nie mieści mi się w głowie, że młody, zdrowy facet nie chce uprawiać seksu.
No ale też wychodzi naiwność autorki, ogólnie nic nie mam do wierzących i czekania z seksem do ślubu - ktoś chce, jego sprawa, ale denerwuje mnie taka naiwność, że wszystko samo się ułoży, nic nie trzeba rozmawiać na tematy łóżkowe, a na slowo 'seks' oblewać się purpurą. Odsunęli ten temat i są tego skutki. Już nie mówiąc o tym, że ten związek jak dla mnie nie ma prawa bytu - w ciągu tych 4 lat zachowywali się jak przyjaciele, a nie jak para kochających się ludzi. Co do słów autorki, że facet jej mówił, że jest ładna i na tej podstawie wysnuwa, że jej pożąda to sory, leże i kwicze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Podam przykład kogoś kogo znam. Facet po ślubie zrobił żonie 2 dzieci. Wszystko było ok. Wyjechał pewnego dnia na wycieczkę sam...uciekł do Niemiec. Później przyznał się, że jest gejem. Do dziś Ona i On żyją w przyjaźni. Istnieje więc ogromne prawdopodobieństwo, że Twój mąż jest ultragejem i chyba się tego wstydzi sam przed sobą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | ||
Zakorzenienie
|
To także umożliwia unieważnienie małżeństwa.
Cytat:
Cytat:
I tak brak szczerości, w ogóle rozmowy nawet na ten temat, plus brak nawet pocałunków i dotykania w okresie narzeczeństwa..jak mogło to się w sumie zmienić jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki po ślubie..od początku był bardziej jak brat czy przyjaciel niż facet. Nie kojarzę czy autorka coś pisała o swoich wcześniejszych doświadczeniach..Czy miała jakiekolwiek porównanie jak wygląda i jak zachowuje się facet, którego kobieta pociąga? Nie trzeba od razu iść do łóżka aby być pewną, że mężczyzna szaleje na naszym punkcie i przy sprzyjających okolicznościach natychmiast znalazłby się w sypialni. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-01-11 o 16:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
BAN stały
|
Widzę, że w dyskusji najczęściej pojawiają się takie kwestie:
1. Pójście do poradni rodzinnej związanej z Kościołem 2. Jak wyglądały nauki przedmałżeńskie? 3. A może to ja bym zainicjowała? 4. Unieważnienie małżeństwa 5. Rozwód ad 1. Bardzo dobry pomysł, dzięki ![]() ad 2. Nauki jak nauki. Było mnóstwo o tym, żeby nie uprawiać seksu przed ślubem, dużo o antykoncepcji - o jej zakazie. Poruszany był też temat aborcji. Oczywiście była też mowa o tym, żeby nie praktykować pożądliwych pieszczot przed ślubem. Poza tym mówiono, że po ślubie seks jest konieczny, że jest niezwykle istotnym elementem małżeństwa. Mąż tego nie kwestionował. Nie był natomiast poruszany w zasadzie temat tego, żeby seks uprawiać tak, żeby sprawiał przyjemność. Miałam trochę wrażenie, że pani prowadząca nieco krępuje się o tym mówić. ad 3. Pomysły głównie polegają na tym, żebym stanęła przed nim znienacka naga, zaczęła go pieścić i całować, albo żebym zrobiła striptiz itp. Albo żebym weszła mu pod prysznic - tu będzie ciężko z powodu łazienkowego zamykacza drzwi ![]() ad 4. Unieważnienie nie wchodzi dla mnie w grę. Łączy nas naprawdę wielka miłość. Tak jak już powiedziałam, ale podkreślę to jeszcze raz - wszystko, ale naprawdę wszystko, poza sferą erotyczną w naszym małżeństwie funkcjonuje idealnie! Naprawdę. Dlatego trochę boję się stawiania sprawy na ostrzu noża, bo to może spowodować pogorszenie się tej sielanki w innych sferach. Wolę zdecydowanie rozwiązania "po dobroci". ad 5. Ani dla mnie, ani dla Niego, jako dla wierzących, rozwód nie istnieje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem osobą wierzącą ale czasem nie ogarniam myślenia niektórych... Wśród tych baaardzooo gleboko wierzących jest strasznie wielu nawiedzonych dziwolągów. Sorry.
![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ok, a bierzesz pod uwagę opcję że on się na seks nie zdecyduje? Co wtedy? Już pomijam kwestię grzechu, jakim jest nieskonsumowanie małżeństwa, ale co z dziećmi? Przecież chcecie mieć dzieci...
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Autorko a próbowałaś sama pogadać z mężem dlaczego nie jest zainteresowany okazywaniem sobie bliskości stworzeniem więzi intymnej z tobą - takiej jakiej nie ma z nikim innym a nie że cie cmoknie i już? Dlaczego nie jest zainteresowany poznaniem twego ciała? Ani zacieśnieniem relacji? Bez zbywania że chce zachować "czystość" cokolwiek by to miało być wg jego definicji? Nie czujesz się oszukana w jakimś sensie? Bo to dla mnie jest najbardziej niepokojące - czułabym że partner coś ukrywa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj jej trochę czasu. ja daję im 2 lata na tym etapie związku,a po tym okresie miłośc pęknie jak bańka mydlana i pozostanie rozczarowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
Ja tylko powiem żebyś rozwiązała to jak najszybciej, bo mam taką sytuację w bliskiej rodzinie i trwa ona już praktycznie 20 lat.
Edytowane przez dziad kalwaryjski Czas edycji: 2013-02-03 o 02:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- w kościele nie ma rozwodów , jest unieważnienie małżeństwa, na razie jesteś dziewicą- mężatką, po 4-letnim związku i miesiącu małżeństwa- i jeśli sprawa będzie się przeciągać, jeśli ze strony twojego męża będą uniki, bredzenie, że "cieszy go wasza czystość" itp. - to masz podstawy, aby o to wystąpić. Współczuję ci, bo nie dane jest ci zobaczyć, jak dobrze może być w małżeństwie, TAKŻE w sferze seksualnej, jak bardzo to ludzi łączy i jednoczy. Tyene dużo ci już na ten temat napisała. Twój mąż ma zupełnie spaczone pojmowanie, czym jest małżeństwo, a już na bank małżeństwo dwojga ludzi wierzących. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
Mi się wydaje, że zapominacie, że oboje są niedoświadczeni i mimo dwudziestuparu lat są w tych kwestiach zieloni.
Autorko, może zacznij powoli go oswajać? Jego i siebie ![]() ![]() A widzieliście się nawzajem? Nago pewnie nie ale czy np przebieracie się w swojej obecności, śpiecie w jednym łóżku? Jeśli tak, to czy obok siebie, przytuleni czy na przeciwnych krańcach? Czy jeśli jedno z was się myje to drugie może wejść do lazienki czy macie zamknięte na zamek? To może pozornie błahe kwestie, ale świadczą też o o tym, czy czujecie się wobec siebie swobodnie ![]() Nieźli jesteście, po paru zdaniach autorki już wiecie ze jest gejem/dewiantem/aseksualny/maja się rozwieźć. Ja od razu nie widziałabym w nim geja czy osoby z zaburzeniami. Chłopak nigdy nie uprawiał seksu, nigdy zbytnio nie dotykał kobiety, jak mniemam to dopiero po ślubie też razem zamieszkali. Wszystko jest dla nich nowe. Miesiąc to krótko.
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
Ja proponuję spróbować właśnie go ośmielić bardzo delikatnie.
Np ubrać skąpą koszulkę nocną i przytulić się wieczorem do niego i głaskać jego ciało. Nie są to chyba zbyt wyuzdane pieszczoty, a jeśli sprawa jest do załatwienia bez pomocy specjalistów, powinno coś ruszyć... Na pewno nie powinnaś od razu iść na głęboką wodę, a jeśli twoje delikatne pieszczoty spotkają się z odtrąceniem, lepiej namówić go na wizytę własnie w jakiejś katolickiej poradni, bo taka nachalność może go tylko bardziej zablokować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przed wszystkim brak szczerości ze strony faceta, bo dla mnie po tak długim czasie i zawarciu małżeństwa, gdy facet bredzi żonie,że "cieszy go ich czystość"- coś mocno, ale to mocno jest nie halo. Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-01-11 o 17:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Kolacja, wino, wino i może coś wyjdzie z tego
![]()
![]() |
#203 |
Hrodebert
|
Daj mu Autorko ten wątek do przeczytania .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież chyba coś ich łączy, może potrzeba czasu , może facet się wstydzi, boi ze nie podoła ze żona go wyśmieje? Nie można tak od razu unieważniać? Seks jest ważny ale nie najważniejszy w związku ![]()
![]() |
![]() |
#206 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
I tak, seks nie jest najważniejszy , ale w związku jest bardzo ważny; na razie mamy żonę -dziewicę miesiąc po ślubie i po 4 latach związku. Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-01-11 o 17:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pendraiw, oczywiście wstydzi się żony mimo, że podobno idealnie im się w innych kwestiach powodzi. I co tam, że powiedział jej, że uwielbia czystość miedzy nimi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy to najlepszy pomysł, facet tylko przeczyta że jest dziwnym gejem z zaburzeniami, do tego zakłamanym i już się zablokuje na amen
![]() Bardzo fajną radę podała któraś dziewczyna wyżej - żebyś położyła się obok w czymś ładnym i zaczęła delikatnie głaskać, to nie powinno być coś co go przrazi a z drugiej strony żaden zdrowy facet w takim wypadku nie powinien się oprzeć ![]() Współczuję Ci tej sytuacji, w każdej poruszanej kwestii muszę się jednak zgodzić z madaną... Pisz jak tam postępy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Chodzi o wspolne przebywanie w sposob intymny. Wspolna kapiel to niekoniecznie seks, a czesto intymnosc. BTW nie rozumiem zamykania sie w lazience przed malzonkiem ![]() Ad4 i 5 Zupelnie tego nie rozumiem. Bez wzgledu na to czy chcesz czy nie uniewanic malzenstwo- ono jest poniekad niewazne jak na razie. Opisany przez ciebie zwiazek przypomina bardziej zwiazek brata i siostry niz malzenstwo. Co ma wiara do rozwodu? Rozwod zwiazku cywilnego?
![]() |
![]() |
#210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() madana ......Silence to że wy odrzucacie taką ewentualnosc to jeszcze nic nie znaczy. Zresztą ani ja ani wy, nie siedzicie temu facetowi w głowie..... Panie psycholożki ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.