W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-11, 16:40   #4171
diabli
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Nuna gratuluję
Moja teoria się potwierdza najpierw ujawniali się chłopcy, a dziewczynki tak szybko nie pokazywały co mają między nóżkami
tez mam taka teorie jak lekarz widzial siusiaka to mowil, ze chlopiec, a jak nie widzial to nie mowil i wychodza z tego dziewczynki ciekawe czy u mnie sie sprawdzi...bo moj gin to chyba nie bardzo probowal podgladac
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 16:40   #4172
humpback
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez nuna2
Chociaż powiem wam , że pierwsze co to wpatruje w monitor czy widać, że serduszko uderza, i czy małe fika... i dopiero ulga...
to tak jak ja. i jak widzę że maleństwo żyje to oddycham z ulgą

colorku my wszystkie trzymamy kciuki za córeczkę u ciebie no a w 14t to lekarz mógł się pomylić bo to bardzo wcześnie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 16:41   #4173
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
oj tak czułam, że kiedyś ten temat wypłynie.. Ja to bym jednak oddzieliła klapsa od lania dziecka po mordzie i rzucania nim po ścianie.. Nie wiem jeszcze jak będę swoje dziecko wychowywać, ale mnie tak rodzice z raz czy dwa w tylek przywalili.. I im za złe tego nie mam, przynajmniej nie byłam rozwydrzonym dzieciakiem i wiedziałam co to się dobrze zachować..

Pamiętam raz, że coś rozwaliliśmy w wieży - nas była trojka ja i 2 braci i każdemu tato wpierdzielił pasem.. I chyba tylko raz tak zrobił, przynajmniej raz pamiętam.. ale zawsze się lania baliśmy i jak już byliśmy nie do zniesienia to nas można było uspokoić.. I wydaje mi się, że taka groźba, że można być ukaranym to jednak jest dobra..
Ale od razu podkreślam, że to co innego od przyjścia do domu.. przywaleniu dziecku w morde, rzuceniu nim o ściane i dob iciu go paskiem od żelazka..
zgadzam sie co inenego klaps a co innego ,,mordobicie"...
Stary 2013-01-11, 16:42   #4174
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
pewnie tak

jejku a ja nawet nie wiem jaką minę miał mój mąż kiedy po raz pierwszy razem poszliśmy na usg jedyne na co patrzyłam to ekran i wypatrywałam czy jest ta kość nosowa czy nie. potem dopiero jak się zachwycał, to zauważyłam że to było dla niego przeżycie.
u mnie nie ma ekranu dla mamy, wiec najpierw lezalam i tz ogladal z lekarzem (gin sobie robil pomiary) a pozniej stwierdzili "dobra to teraz mamusi pokazemy"
Stary 2013-01-11, 16:43   #4175
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam raz, że coś rozwaliliśmy w wieży - nas była trojka ja i 2 braci i każdemu tato wpierdzielił pasem.. I chyba tylko raz tak zrobił, przynajmniej raz pamiętam.. ale zawsze się lania baliśmy i jak już byliśmy nie do zniesienia to nas można było uspokoić.. I wydaje mi się, że taka groźba, że można być ukaranym to jednak jest dobra..
Ale od razu podkreślam, że to co innego od przyjścia do domu.. przywaleniu dziecku w morde, rzuceniu nim o ściane i dob iciu go paskiem od żelazka..
Też czasami miałam lanie, ale ja to mniej sympatycznie wspominam. U mnie mama była od dawania klapsów. Tata podobno raz mi dał w tyłek, ja tego nie pamiętam, ale go poparłam, bo ledwo od ziemi odrosłam a na płot czy bramę wchodziłam, a tam na górze były kolce, no i wysoko. Kilka razy podobno mnie ściągał, tłumaczył aż dał w pupę
Moja mama za to nerwus, niestety ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 16:45   #4176
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli
u mnie nie ma ekranu dla mamy, wiec najpierw lezalam i tz ogladal z lekarzem (gin sobie robil pomiary) a pozniej stwierdzili "dobra to teraz mamusi pokazemy"
no to tam gdzie byłam na usg prenatalnym to miałam ekranik dla siebie i wszystko elegancko widziałam. mąż siedział obok, więc na niego nie zwracałam uwagi tylko na ten ekran
Stary 2013-01-11, 16:45   #4177
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Color będzie cipucha!!!

Ta koleżanka co ma termin po mnie w 12 tygodniu usłyszała, że dziewczyna a w 16 tyg, że jednak chłopak, więc nie ma reguły

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-11, 16:47   #4178
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja dziś dla odmiany jak na mnie wcześnie wstałam, a to dlatego, że kurier przyniósł zamówioną paczkę z allegro.
Póki co zamówiłam takie rzeczy "dodatkowe" tzn:
bezuciskowe niedrapki rękawiczki x2,
szczotka z miękkim włosiem,
sudocream na odparzenia x 2,
rożki z uszywnieniem x 2, - super, bo można uszytwniać wyjąć jak się nie chce albo przeszkadza
pieluszki tetr.x25,
okrycie kąpielowe z kapturemx2,
aspirator do nosax2, - jak zobaczyłam go i sposób użycia to jednak nie wiem czy nie pokombinuje z czymś innym
pieluszki pampers new born 43sztx2, - wiem, że wcześnie, ale jakoś już na zapas
60 wkł.laktacyjnych x2,
mydło z lanoliną x 2,
silinkonowe osłonki na piersi x 3,
pieluszki tetrowe kolorowe x 4,
pieluszki flanelowe x 2

Jako, że nie znam płci wszystko co kolorowe jest w większości na żółtym tle jakieś wzorki, ale jest naprawdę prześliczne. Jak wzięłam tego rożka to już mega zatęskniłam za dzidziusiem w nim.
Jako, że jako gratisy wynegocjowałam te pieluszki flanelowe w końcu to za miesiąc też kupię u tego sprzedawcy. Ma naprawdę ładne rzeczy i wszystko 100% bawełna.
za zakupy
chyba też się muszę za to zabrać

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
laski mam do Was pytanie o sudocrem, bo widzę, że zamawiacie.

ja słyszłam od kilku osób, że nie jest dobry dla malucha, że ma dużo tlenku cynku i jeśli jest stosowany codziennie a nie tylko jak się pupa odparzy to wysusza maluchowi skórę

ja myślę o alantanie
też tak słyszałam...

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
W szpitalu gdzie chcę rodzić używają linomag, ja jeszcze nie wiem co kupię
no właśnie ja chyba kupię linomag. Nawet położna mi go polecała...

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
u lekarza w miare ok. macica mi sie często stawia mam brać magnez 2 razy dziennie po 2 tabletki
2 razy dziennie 1 nospe
i jak nie przejdzie to na szpital.. na razie nic się co prawda nie dzieje,szyjka zamknięta i się nie skraca, ale jak mi te skurcze nie przejdą to grozi mi poród przedwczesny

Do tego nie mogła gin z położną wychwycić serca malucha tak uciekało
15 min mnie męczyły.. na aparacie pokazywało 148 uderzeń ale słychać nie było, w końcu udało się na chwilkę usłyszeć.. Położna się śmiała,że malucha męczyć już nie będzie bo tak tam skacze ,wierci się i kopie strasznie ,że to nie możliwe heeheheh
za wizytę
Maleństwo bawiło się z wami w chowanego
trzymam mocno żeby te skurcze przeszły

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ledwie żyje po wizycie u gin ....
ale wizyta bardzo pocieszająca, wszystko jest ok mimo kopniaczków szyjka nie jest krótka (nie mierzyła mi na usg, ale powiedziała że na jej oko nic się nie zmieniło), zamknięta. i co najważniejsze, maluszek sporo urósł, główka rozmiarowo dobija do reszty ciałka, już nie ma 3 tyg różnicy tyko 6 dni a szacowana waga to ok. 800 gr i jeszcze się dowiedziałam że maleństwu zaczynają powoli pracować płucka, bo zaczyna mieć odruch oddychania. prawie pełnia szczęścia, poza tym że to dzisiejsze wyjście będę dwa dni odchorowywać
dla Maleństwa, super że tak dobrze się rozwija

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 16:47   #4179
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
oj tak czułam, że kiedyś ten temat wypłynie.. Ja to bym jednak oddzieliła klapsa od lania dziecka po mordzie i rzucania nim po ścianie.. Nie wiem jeszcze jak będę swoje dziecko wychowywać, ale mnie tak rodzice z raz czy dwa w tylek przywalili.. I im za złe tego nie mam, przynajmniej nie byłam rozwydrzonym dzieciakiem i wiedziałam co to się dobrze zachować..

dla mnie straszenie i klaps nie sa zadnym rozwiazaniem. jak slysze mamy wolajace na placu zabaw "zobaczysz jak tata wroci" albo "zaraz ci przyloze" to jest mi po prostu tych mam zal...zero pomyslu jak dotrzec do dziecka.
sama napisalas, ze balas sie pasa, a nie konsekwencji tego ze cos zepsuliscie...duzo lepsza kara byloby zbieranie kasy na te wieze.
oczywiscie nie wiem jak zachowalabym sie w sytuacji gdyby mi dziecko wybieglo pod samochod...ale lata pilnowania obcych dzieci i wiem, ze da sie bez klapsow.
Stary 2013-01-11, 16:48   #4180
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

To ja zrobiłam dziś pranie.
Patrzę na kurtkę zimową, myślę, aleeee brudna.
(TŻ moją i swoją w zimie oddaje 2-3 razy do pralni)
I tak patrzę na nią po co on ją oddaje do pralni i bach ją do pralki.
Skończyło się prać. Wyciągam i wyglądałam tak .
Zapomniałam, że kurtka jest puchowa
Pozbijały mi się pióra i kurtka to teraz tylko materiał i z jakiś 5 wielkich kul pierzu
Może jak wyschnie to coś z niej będzie
ja też tak zabiłąm moją z pierzem.
Trzeba było uprać też TŻtowi - to by się ucieszył

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Bo to się bierze laptopa do kuchni
eee a po co?

Cytat:
Teście zgotowali mi piekło gdy u nich mieszkaliśmy.. Uciekałam stamtąd
Historia była by na multum stron i możę się zbiorę i Wam opiszę..

Teściu ma 80 lat, a teściowa 70.. Od kiedy jestem w ciąży ( 5 miesięcy) nie zadzwoniła ani razu zapytać jak się czuję, jak wnuki..Nic..
Mieszkają 25 km od nas. Zero tam autobusów czy busów ,żeby się dostać na te wioskę od nas. Musiałabym mieć własne auto,którego nie mam. Zanim zaszłam w ciąże to do nich jeździliśmy,pożyczałam auto od ojca mojego i tankowałam.
Ale tankować auto,żeby pojechać zawieść dzieci i je odebrać za 50zł, plus dojazd do innego miasta na wizytę też swoje.. Więc jednak wolę mieć tu na miejscu tego lekarza na Nfz. ..5 min drogi piechotą..na tę chwilkę to zawsze się ktoś tu znajdzie ,żeby z młodszym zostać.

Ale mąż stwierdził,że skoro oni się nami nie interesują,nawet nie zadzwonią to on też nie będzie tam ani dzwonił,ani dzieci woził..
Do tego dostaliśmy kilka dni temu pismo z urzędu gminy na terenie której mieszkają teście, a my tam meldunek mamy,że mamy przyjechać i się wymeldować na wniosek teściów.. jeśli tego nie zrobimy to sami nas wymeldują drogą postępowania administracyjnego.
Pewnie sprzedają mieszkanie...ok..ale nawet nas o tym nie poinformowali osobiście czy telefonicznie,że jest taka i taka sprawa,że trzeba się wymeldować bo coś tam.. tylko bach pismo urzędowe
Mąż jak zobaczył to pismo to szczęke pół dnia zbierał z ziemi..mało wylewu mi tu nie dostał. Wściekł się jak nie wiem...

Dobra nie piszę dalej bo forum nie jest o mnie, a miejsca zaraz braknie:/ Ogólnie jak widzę to zasada u nas prosta:" macie rodzinę to się martwcie "
masakra... az trudno uwierzyc...
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
No więc tak:
weszłam do srodka spytał co i jak i mówię, że mnie boli ten rzych, że praktycznie ciągle leże etc etc, a on, że bardzo dobrze i jak kręgosłup?? ja mówię, że nie boli bo nic nie robie a on: a no widzi pani i mówie, że od dwóch dni lepiej, ale kazał wskoczyć na fotelco by posprawdzać co i jak. No więc podwozie czyste ale jak tam powkładał palce to mówiłam, że boli a on, że pęcherz i ile razy sikam itd no i przepisał furagine bo mówi, że na tym etapie ciązy nie zaszkodzi w pon zrobić badania tak zeby za godzine byly wyniki i przyjsc do niego na oddział. kazał ie ubrac i że przechodzimy na usg. pytam czy mogę zawołać męża( nie był ze mną ani razu w środku zawsze w poczekalni) on mówi, że zaprasza. Jakbyście widziały twarz mojeg męza Jak mu pokazywał sefduszko stópke główke kręgosłup i jak wygibasy zrobiło i w końcu się wypieło czym trzeba.... i mówi tak: no tu nic nie wystaje tylko 2 kreseczki o prosze. jak myślicie co to jest?? ja dziewczynka??!! On tak!!
tak więc będziemy mieli dziewczynke!!!!! Te kreseczki 2 to wargi sromowe więc rtaczej z tego już chłopa nie będzie
Intuicja się sprawdziła
cudownieeee

Cytat:
Nuna gratuluję
Moja teoria się potwierdza najpierw ujawniali się chłopcy, a dziewczynki tak szybko nie pokazywały co mają między nóżkami
Bo chłopaki lubią sie obnażać szybciej
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 16:49   #4181
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw
Ta koleżanka co ma termin po mnie w 12 tygodniu usłyszała, że dziewczyna a w 16 tyg, że jednak chłopak, więc nie ma reguły
a bo to na takim wczesnym etapie jak 12t się wszystko jeszcze zmienia i formuje dopiero

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-11, 16:50   #4182
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dla mnie straszenie i klaps nie sa zadnym rozwiazaniem. jak slysze mamy wolajace na placu zabaw "zobaczysz jak tata wroci" albo "zaraz ci przyloze" to jest mi po prostu tych mam zal...zero pomyslu jak dotrzec do dziecka.
sama napisalas, ze balas sie pasa, a nie konsekwencji tego ze cos zepsuliscie...duzo lepsza kara byloby zbieranie kasy na te wieze.
oczywiscie nie wiem jak zachowalabym sie w sytuacji gdyby mi dziecko wybieglo pod samochod...ale lata pilnowania obcych dzieci i wiem, ze da sie bez klapsow.
Jak słyszę "bo powiem tacie" to już wiem, że matka ma zerowy autorytet, "bo Ci przyłoże" to nieudolność wychowawcza, ale autorytet jakiś jest ..
Ja dziecka bić nie chcę, bo wiem jak potem gadałam na mamę ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 16:50   #4183
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam sie co inenego klaps a co innego ,,mordobicie"...
tylko ten klaps najpierw bedzie za zepsucie wiezy, a pozniej za rozlanie soku. pomysl jakbys sie czula gdyby Ciebie dorosla mama wyciagala za ucho wsrod znajomych albo szef dawal klapsa przy innych, bo cos zle zrobilas w pracy. ponizenie to nie kara...zreszta reka odbita na posladku daje jakis rezultat, poza tym, ze rodzice wyladowali zlosc, a dziecko na chwile sie uspokoi, bo bedzie mu przykro?
ps. nie jestem zwolenniczka tzw. bezstresowego wychowania, to napisze od razu ale dla mnie klaps jest biciem.
Stary 2013-01-11, 16:53   #4184
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal
Jak słyszę "bo powiem tacie" to już wiem, że matka ma zerowy autorytet, "bo Ci przyłoże" to nieudolność wychowawcza, ale autorytet jakiś jest ..
mi się tekst 'bo powiem tacie' kojarzy troche z etapem w przedszkolu kiedy jak ktoś coś zrobił to się groziło że się poskarży pani no i nie podoba mi się pod tym względem że kreuje tatę na jakiegoś groźnego, który jest od doprowadzania dziecka do porządku
Stary 2013-01-11, 16:53   #4185
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
ja też tak zabiłąm moją z pierzem.
Trzeba było uprać też TŻtowi - to by się ucieszył

eee a po co?

masakra... az trudno uwierzyc...

cudownieeee

Na szczęście miał ją dziś na sobie i poszedł do pracy

Cytat:
a bo to na takim wczesnym etapie jak 12t się wszystko jeszcze zmienia i formuje dopiero

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

No dlatego podawanie w 12-13 tyg płci to takie trochę strzelanie, więc u color jest szansa na cipuchę i ja choć już zapatrzyłam się w chłopaka to na wszelki wypadek obczajam dziewczęce łaszki

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-01-11, 16:54   #4186
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć ponownie
Lekarz bez problemu przyjął męża, czekaliśmy na szczęście krótko, bo wizyta poza kolejnością a ludzi full .

Wczoraj lekarz powiedział, że niby nic nie mogę brać ale może tantum verde do psikania A dziś pytałam rodzinnego to mi powiedział, że tylko rutinoscorbin W aptece kupiłam tylko syrop Prenalen, na szczęście póki co dobrze się czuję

No to idę po zupkę i będę nadrabiać

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 16:55   #4187
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja dziecka bić nie chcę, bo wiem jak potem gadałam na mamę ...
pozniej dziecko idzie do przedszkola i opowiada przedszkolankom, ze dostalo lanie albo wyje do ksiezyca, bo tata przyszedl je odebrac przykre.

pracowalam w szkole (polonistka) i do teraz pamietam dzieciaki, ktore przychodzily 4-6 kl, ale i gimnazjum i plakaly, ze musza poprawic ocene, bo dostana lanie... to byl jeden wielki strach i zamiast myslec i pytac jak poprawic ocene blagaly zeby jej nie wpisywac, bo jak sie rodzice dowiedza. mnie to przeraza. chcialabym czasem zyc w kraju, gdzie obcy na ulicy widzac, ze ktos szarpie albo daje klapsy dzwoni na policje.
Stary 2013-01-11, 16:56   #4188
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek
Lekarz bez problemu przyjął męża, czekaliśmy na szczęście krótko, bo wizyta poza kolejnością a ludzi full
no to super

ja się zaczynam powoli zbierać do gina
Stary 2013-01-11, 16:56   #4189
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie też są różne dzieci.. jedne łatwiej temperować inne mniej.. dlatego tak jak piszę nie wiem czy będę je straszyc klapsem czy mi się uda bardziej podstępnie do nich podejść.. ale jak nie znajdę innej opcji a dziecko będzie nie do zniesienia, a klaps będzie skuteczny albo straszenie klapsem to jej nie wykluczę.. U mnie się sprawdziło i wszyscy wyszliśmy na ludzi.. Ale też rodzice może zrobili to raz albo dwa.. nie walili nas co ranek kablem od żelazka..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-11, 16:58   #4190
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
no to super

ja się zaczynam powoli zbierać do gina

za wizytę

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-11, 17:00   #4191
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie też są różne dzieci.. jedne łatwiej temperować inne mniej.. dlatego tak jak piszę nie wiem czy będę je straszyc klapsem czy mi się uda bardziej podstępnie do nich podejść.. ale jak nie znajdę innej opcji a dziecko będzie nie do zniesienia, a klaps będzie skuteczny albo straszenie klapsem to jej nie wykluczę.. U mnie się sprawdziło i wszyscy wyszliśmy na ludzi.. Ale też rodzice może zrobili to raz albo dwa.. nie walili nas co ranek kablem od żelazka..
czytaj juz teraz siegaj po ksiazki wychowawcze. szukaj rozwiazan zeby miec wiele opcji w zanadrzu i nie musiec siegac po ta, ktora jest naprawde malo skuteczna. i blagam tekst "mnie bili i wyszlam na ludzi" jest straszny
zreszta wierze w to, ze jak urodzisz swoje wyczekiwane dzieciatko, zakochasz sie bez konca to nie bedziesz w stanie go skrzywdzic. nie bedziesz chciala go uderzyc, bo to niewinna istota, ktora masz uformowac dolaczam jeszcze cos...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 538949_360046677408788_1552091776_n.jpg (48,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 556884_454738784585991_668805347_n.jpg (31,2 KB, 6 załadowań)
Stary 2013-01-11, 17:01   #4192
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Nuna gratuluję
dokładnie
Cytat:
Dziękuję za wszystkie gratulacje kocham was:

no mi sie wydaje , że dziewczynki ychodzą później bo siurka jakoś łatwiej zauważyć niż wargi sromowe
gratulacje kochana suuperrr
Cytat:
To w takim razie jak byłam na IP w 14tc i lekarz widział płeć ale mi nie powiedział to chyba oznacza,że to będzie jednak ten chłopak...bo w 14tc dziewczynki raczej nie pokazują się...
a ty sie tu nie nakrecaj kochana , masz cipeee i juz i tak masz myslec i wymodlic ja hehehhe
Cytat:
dziecko szybko z niego wyrasta mysle, ze tak 3-4 miesiace i koniec. na pewno jest lepszy niz hustawki, ktore sa duzo drozsze i sa na moment. poza tym mnie nie przekonuje ich stabilna konstrukcja i to, ze dziecko nie wlozy gdzies reki...lezaczek fajny jak dziecko nie spi, jest troche wyzej i sobie moze obserwowac zamiast lezec w lozeczku czy na kocyku. wygodne przy myciu garnkow, albo kapieli czy rozwieszaniu prania...na pewno nie jest to rzecz, ktora trzeba miec chociaz znajomi z blizniakami tylko w ten sposob moga jednego zajac zeby ogarnac drugiego
a ja uzywalam i tego i tego i bylam mega zadowolona obie rzeczy uzywalam do okolo 8 miesiaca bo moj był grubasek i 9-10 kg miał w 8 mc potem zaczyna raczkowac to nie wysiedzi a hustawka rewelacja no i bardzo dobrze wplywa na dziecko bujanie , a lezaczek ja musze miec , Dawid odplywal zawsze w nim hihiih a ja moglam prasowac, sprzatc itp.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 17:01   #4193
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
pozniej dziecko idzie do przedszkola i opowiada przedszkolankom, ze dostalo lanie albo wyje do ksiezyca, bo tata przyszedl je odebrac przykre.

pracowalam w szkole (polonistka) i do teraz pamietam dzieciaki, ktore przychodzily 4-6 kl, ale i gimnazjum i plakaly, ze musza poprawic ocene, bo dostana lanie... to byl jeden wielki strach i zamiast myslec i pytac jak poprawic ocene blagaly zeby jej nie wpisywac, bo jak sie rodzice dowiedza. mnie to przeraza. chcialabym czasem zyc w kraju, gdzie obcy na ulicy widzac, ze ktos szarpie albo daje klapsy dzwoni na policje.
może mnie jakoś bardziej humanitarnie rodzice lali.. Jakoś nie wspominam, żebym się ich bała, albo komukolwiek mówiła, zeby nie mowić, bo mnie zleją itp.. ciekawe swoją drogą.. Pamiętam tylko takie uczycie, że jak coś zrobię źle to mogę dostać więc tego nie robiłam.. więc wydaje mi się, że byli skuteczni w tym co robili..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-11, 17:01   #4194
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć ponownie
Lekarz bez problemu przyjął męża, czekaliśmy na szczęście krótko, bo wizyta poza kolejnością a ludzi full .

Wczoraj lekarz powiedział, że niby nic nie mogę brać ale może tantum verde do psikania A dziś pytałam rodzinnego to mi powiedział, że tylko rutinoscorbin W aptece kupiłam tylko syrop Prenalen, na szczęście póki co dobrze się czuję

No to idę po zupkę i będę nadrabiać
no to całe szczęscie, że się nie uczekaliscie
Stary 2013-01-11, 17:01   #4195
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
No więc tak:
weszłam do srodka spytał co i jak i mówię, że mnie boli ten rzych, że praktycznie ciągle leże etc etc, a on, że bardzo dobrze i jak kręgosłup?? ja mówię, że nie boli bo nic nie robie a on: a no widzi pani i mówie, że od dwóch dni lepiej, ale kazał wskoczyć na fotelco by posprawdzać co i jak. No więc podwozie czyste ale jak tam powkładał palce to mówiłam, że boli a on, że pęcherz i ile razy sikam itd no i przepisał furagine bo mówi, że na tym etapie ciązy nie zaszkodzi w pon zrobić badania tak zeby za godzine byly wyniki i przyjsc do niego na oddział. kazał ie ubrac i że przechodzimy na usg. pytam czy mogę zawołać męża( nie był ze mną ani razu w środku zawsze w poczekalni) on mówi, że zaprasza. Jakbyście widziały twarz mojeg męza Jak mu pokazywał sefduszko stópke główke kręgosłup i jak wygibasy zrobiło i w końcu się wypieło czym trzeba.... i mówi tak: no tu nic nie wystaje tylko 2 kreseczki o prosze. jak myślicie co to jest?? ja dziewczynka??!! On tak!!
tak więc będziemy mieli dziewczynke!!!!! Te kreseczki 2 to wargi sromowe więc rtaczej z tego już chłopa nie będzie
Intuicja się sprawdziła
Gratulacje !!!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-11, 17:03   #4196
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
może mnie jakoś bardziej humanitarnie rodzice lali.. Jakoś nie wspominam, żebym się ich bała, albo komukolwiek mówiła, zeby nie mowić, bo mnie zleją itp.. ciekawe swoją drogą.. Pamiętam tylko takie uczycie, że jak coś zrobię źle to mogę dostać więc tego nie robiłam.. więc wydaje mi się, że byli skuteczni w tym co robili..
ja sie z toba zgodzę. Zaś nie przesadzajmy, że klepnięcie w tyłek kjażdego sprowadza do lania kablami
Stary 2013-01-11, 17:07   #4197
vil84
Wtajemniczenie

ja dostałam od mamy kilka razy paskiem ... i chociaż nie uważam, aby bicie było dobrą metodą wychowawczą, nie wykluczam że dam dziecku klapsa albo dwa jak już nic nie będzie działać ... na mnie działało, potem wystarczyło że mama wyciągnęła pasek z szafy a zamieniałam się w aniołka

a co do straszenia "bo powiem tacie" itp to u mnie się sprawdzało jak ja straszyłam mamę że "powiem babci" zawsze byłam babcinym oczkiem w głowie i jak działa mi się krzywda (mama krzyczała albo coś) to babcia zawsze ratowała i mamie się obrywało, "bo to tylko dziecko"

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-11, 17:09   #4198
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

4-6 kl to nic
Mój ex podrabiał świadectwa w technikum bo tak się panicznie bał ojca, a jego siostra mając lat 15 uciekła do pogotowia opiekuńczego bo wolała być tam niż w domu. Ale po tygodniu w pogotowiu jej się znudziło i wróciła do domu...a sprawa w sądzie się ciągnęła i ciągnęła.
Za minutę kary mięli jeden dzień szlabanu.
Mięli plusy i minusy.
KATASTROFA.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-01-11, 17:09   #4199
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a ja uzywalam i tego i tego i bylam mega zadowolona obie rzeczy uzywalam do okolo 8 miesiaca bo moj był grubasek i 9-10 kg miał w 8 mc potem zaczyna raczkowac to nie wysiedzi a hustawka rewelacja no i bardzo dobrze wplywa na dziecko bujanie , a lezaczek ja musze miec , Dawid odplywal zawsze w nim hihiih a ja moglam prasowac, sprzatc itp.
http://allegro.pl/hustawka-fisher-pr...910625214.html siostra miala taka, ale maly chyba sie w niej nudzil i wolal ogladac rybki w lezaczku hustawke kupili pod choinke, sprzedali jakos w lutym (maly mial 4 mies), a jak juz zaczal siedziec to hitem byl jumper, ktory kiedys pokazywalam. kazde dziecko ma inny gust
Stary 2013-01-11, 17:12   #4200
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja dostałam od mamy kilka razy paskiem ... i chociaż nie uważam, aby bicie było dobrą metodą wychowawczą, nie wykluczam że dam dziecku klapsa albo dwa jak już nic nie będzie działać ... na mnie działało, potem wystarczyło że mama wyciągnęła pasek z szafy a zamieniałam się w aniołka

a co do straszenia "bo powiem tacie" itp to u mnie się sprawdzało jak ja straszyłam mamę że "powiem babci" zawsze byłam babcinym oczkiem w głowie i jak działa mi się krzywda (mama krzyczała albo coś) to babcia zawsze ratowała i mamie się obrywało, "bo to tylko dziecko"
To u mnie było inaczej, jako, że byłam o0czkiem babci no i jestem to rodzice straszyli mnie, że powiedzą babci i działało jak nic.
A ja mając lat 7 i czegoś mi nie pozwalali to brałam telefon i mówiłąm że dzwonie do rzecznika praw dziecka
Kiedyś tata tak się na mnie wkurzył za ten tekst, że wykręcił mi numer na policję i kazał wszystko opowiedzieć jakimi są złymi rodzicami.
Popłakałam się, że na pewno mnie zabiorą i się skończyło.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości