|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 16,67% |
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 |
4 | 8,33% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 |
3 | 6,25% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 |
5 | 10,42% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
1 | 2,08% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 |
5 | 10,42% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
7 | 14,58% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
4 | 8,33% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
2 | 4,17% |
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
1 | 2,08% |
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
trochę się zdenerwowałam tą wyprawką..
Coś mi mają dać bratowe..(Nazwijmy je bratowa z córką i bratowa z synem)... ale nie wiem w koncu co i jak to będzie wygladać.. Bratowa z córką już mi popakowała rzeczy i na mnie czekają, ale ich nie widziałam, ale bratowa z synem to taka mimozja i ostatnio się zdziwila, że ja to już myślę o wyprawce - mama ją zapytała, czy ona ma jakieś ubranka po dziecku mi dać...A głównie to od niej te ubranka i rzeczy mogę dostac, bo ta bratowa z córką jej oddała swoje... Powiedziałam jej, że na razie sie zaczęłam rozglądać co i jak, żeby wiedzieć co muszę kupic a co będę miała.. Ja w domu rodzinnym to jestem tak raz na dwa miesiace więc zanim tam pojadę to wcale tak niedlugo do porodu nie będzie.. Może też coś dostane od siostry męza- w grudniu urodziła 3 dziecko, już nie będą planowali kolejnego, 3 cesarka, to w ogóle nie planowane itp.. Ale tu to w ogole nie wiem na co liczyć czy się pytać itp, bo to rodzina TŻta i mi głupio..Teściowie są dosyć nadziani, więc oni to będą nam mówić, żeby sobie kupić.. to ja nawet do teściowej nie zagadam, że moze używane.. A tż to tak średnio ogarnia co w ogóle trzeba i pewnie takie rzeczy to by kupił nowe, bo on sobie myśli ze to 3 ubranka będą wózek i łóżeczko..a reszta to niepotrzebne.. I teraz nie wiem za czym w sumie szukać.. do rodziców - gdzie ta moja wyprawka będzie nie wiem kiedy pojadę.. a ja jak kupuje to lubie mieć wszystko w jednej tonacji albo w kąplecie.. Strasznie nie lubie jak mi coś nie pasuje, szczególnie jak mam świadomośc, że mogłam miec caly komplet.. No chyba, że będę miala po nich no to przeżyje, że do siebie nei pasuje kosztem nie wydawania pieniędzy.. No nic wyżaliłam się, już mi lepiej... Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-01-11 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
swoją drogą to śliczne te białe kocyki i już dodaję do obserwowanych ![]() ![]() Mamusie chyba jesteście najbardziej aktywne na całym Wizażu a potem zastanawiacie się dlaczego Wasze dzieciątka szleją w brzuszkach ![]() ![]() Chciałabym Wam opowiedzieć moje dzisiejsze przeżycie: dziś ostatni dzień w pracy przed planowanym l4, uczę w szkole teraz mam 3 klasę, a dzieci prowadzę od klasy 1. Po pierwsze usłyszałam kilka miłych słów od koleżanek z którymi rożnie bywało, ale i tak najważniejsze były dzieci ![]() Jak dla mnie to największa nagroda, nawet premia dyrektora, słowa rodziców i współpracowników nigdy nie oddadzą tego co można przeżyć dzięki wdzięczności dzieci ![]() Życzę Wam wszystkim abyście były docenione w swojej pracy bo to ogromny zastrzyk energii i nieopisana satysfakcja, buziaczki Mamusie uciekam spać aby nabrać sił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4414 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy się sprawdzi
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Dzięki za info ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chce taki turkusowy http://allegro.pl/kocyk-niemowlecy-b...916089882.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() powiedz im delikatnie, że chciałabyś już się zorientować co musisz dokupić, że czas ucieka, a Ty wolisz mieć już spokojną głowę Cytat:
![]() ![]() Dzieci wyczuwają dobre duszyczki ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko nie wiem czy taki z ceratką mi się przyda, ale może jeden taki a jeden zwykły ![]() te z Twojego linka też fajne, ojjjj ciężko będzie dokonać ostatecznego wyboru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4422 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z anatomii i dermatologii oraz z działalności gospodarczej ![]() Cytat:
![]() Ja mam nadzieję, że nie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() acha - dzieciaki potrafią być wspaniałe ![]() Ledwo na oczy widzę a chyba nic nie umiem no ale trudno ![]() ![]() Jutro może uda mi się zajrzeć po szkole a jak nie to wieczorem bo idziemy na urodziny ![]() ![]() Dobranoc ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pewnie tak. Staram się wychodzić z domu jak Mąż jest w pracy (czyli do 13), później On wraca, jemy, idzie po pracy spać, wstaje i nic Mu się nie chce, żadnych spacerów, rozrywek etc, bo jest zmęczony pracą. Rozumiem to, bo pewnie pracując fizycznie przez 6 dni w tygodniu, wstając przez te 6 dni o 4 rano, też by mi się nic nie chciało... Mimo wszystko jakoś mi tak smutno. Mimo Jego troski itp czuję się bardzo samotna... Cytat:
![]() Też czekam na kasę z ZUSu. Zwolnienie ostatnie miałam do 3.01 (z tym, że ZUS płaci mi od 19.12), ale wiem, że szef coś tam popieprzył w papierach, bo tydzień temu dzwonili do apteki w tej sprawie... Ciekawe więc kiedy dostanę pieniądze... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i obyś nie rzygała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Boziu, nastawiłam pralkę i muszę czekać aż łaskawie skończy prać... Ale ze mnie gupek! ![]()
![]() |
#4424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak czytam Twoją opowieść to przypomina mi się sytuacja sprzed 5 lat, miałam dostać wyprawkę od siostry męża, córeczkę urodziłam pod koniec marca i jakoś 2 tygodzinie przed dostałam...ubrania na 4-5 lat i to na podwórko bo po 4 dzieci... nie było mi do śmiechu. Na szczęście miałam trochę ubranek, które sama zakupiłam ale to było z mało więc musiałam radzić sobie już po narodzinach córeczki z tymże znajomi też przynoszą rożne rzeczy dla dzieciątka.. Co bym zrobiła teraz: jeżeli masz budżet, który możesz przeznaczyć na małego to kup wyprawkę jaka się Tobie podoba w jednej tonacji itp, teraz oczekuję drugiego dziecka ale wyprawkę tez kupię bo czuję taką potrzebę. Ceny nie są takie drastyczne, można wybrać coś bardzo ładnego i będziesz się lepiej czuła ![]() A mężem się nie przejmuj u mnie było to samo ale teraz jest na odwrót, to on bardziej "wariuje". Jak na razie to mamy dresik na wyjście ze szpitala i lekki kombinezon na następną jesień,a tylko dlatego że są wyprzedaże w Zara (zresztą polecam bo brania warte były swojej ceny). Później to zobaczymy co dokupimy, zapewne śpioszki i bodziaki, jednak nie pójdę tak szybko spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4426 |
Wtajemniczenie
|
No to trzymam
![]() U mnie na szczęście anatomia była połączona z fizjologią i tak na prawdę prawie jej nie było ![]()
#4427 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
![]() To będzie kolejna rzecz odhaczona ![]() Ja tam nie wiem kiedy będziemy mieć, ale mama mi mówiła, że mamy nic nie kupować, bo ta będzie ![]() Ciekawe czy nasi synkowie będą mieć takie same imię ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]() Ja w LO w klasie miałam koleżankę Magdalenę, ale mówiliśmy do niej różnie - Magda, Lena i inne ksywki; a pod koniec 3 klasy zmieniła sobie imię na Lena ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Zakorzenienie
|
a ja mam kolezankę Magdę, która jest Magdą, ale tylko dlatego, że tato tak w urzędzie napisal, bo nie wiedzial, że Magda to tylko miało być zdrobnienie od Magdaleny..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() A powiedz mi oprócz zdjęć na pen drive wydrukował Wam jakieś czy już nie ![]() ![]() To być może kolejną wizytę będziemy mieć w ten sam dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jenny no dał nam dwie fotki ale te same co mamy też na pen drive ![]() a co do Magdalen ![]() ![]() noo, czasem Magdalena ale rzaaadko ![]() ![]() do-bra-noc! Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-01-11 o 22:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma wyjścia. Dziecko bezimienne nie może długo pozostać. Oby tylko przy tym wybieraniu imienia o jakiś rozwód nie zahaczyć
![]() Uciekam się myć, ogarnę tę pralkę i spadam do nagrzanego wyrka. Do jutra!
#4433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Zakorzenienie
|
matko, teraz przeglądam butelki.. już sobie ograniczyłam sprzedawcę, ograniczylam do firmy Avent, juz nawet nie porównuje innych bo zwariuje.. Ale jest i w zestawie startowym i pojedyńczo.. różne pojemności, z jakimiś dziwnymi smoczkami..
kiedy używać ten smoczek : http://allegro.pl/butelka-philips-av...939990846.html a kiedy ten: http://allegro.pl/avent-natural-bute...933393485.html ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie możesz zadzwonić do rodziców i niech by Ci powiedzieli co tam masz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() chociaż teraz oboje mamy fazę na wody smakowe Veroni Mineral ![]() Cytat:
![]() przewidywana waga do porodu? omg, czego to nie wymyślą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() własnie, kocyki jeszcze muszę kupić ... dzięki za linki ![]() aha, i któraś z Was (przepraszam, nie pamiętam kto) wstawiała linki do wózka Navington Cadet. oglądaliśmy dziś z mężem zaś wszystkie wózki, pokazałam mu ten, i baaaardzo mu się spodobał. najbardziej to, że się fajnie składa do samochodu. a mnie się podoba, że lekki ![]() i nie wiem dlaczemu, ale przeraża mnie temat wybierania pościeli i materaca dla dziecka ... za dużo tego, nie wiem od czego zacząć, pewnie od wymiarów łóżeczka? ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-01-11 o 22:39 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Zakorzenienie
|
ta zrobiona wyprawka to będzie zawierać łóżeczko, przewijak i materac... a ta na której mi zależy to nie jest zrobiona..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to może zadzwoń do bratowej i pogadaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Raczkowanie
|
vil84 aha, i któraś z Was (przepraszam, nie pamiętam kto) wstawiała linki do wózka Navington Cadet. oglądaliśmy dziś z mężem zaś wszystkie wózki, pokazałam mu ten, i baaaardzo mu się spodobał. najbardziej to, że się fajnie składa do samochodu. a mnie się podoba, że lekki
![]() i nie wiem dlaczemu, ale przeraża mnie temat wybierania pościeli i materaca dla dziecka ... za dużo tego, nie wiem od czego zacząć, pewnie od wymiarów łóżeczka? ![]() Też myślałam o Navington ale jeszcze go nie widziałam i ważne że dobrze się składa do samochodu.. słyszałam też że ma solidną oknstrukcję bo jest czymś pokryty (ale nie pamiętam czym ![]() ![]() dobranoc Mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.