|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Zjadłam owsiankę bo mi niedobrze było. Chyba zacznę migdały przegryzać bo znowu mi niedobrze. Drzemkę teraz miałam,córka oglądała bajki i miałam spokój. Kochana córeczka
|
#3574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) a z tymi sportowymi kanałami to jak mój mąż ja chciałam filmowe a on sportowe![]() dotkaaa: jakoś mi kroniki wampirów nie przypadły do końca... chyba za stara już jestem tzn. są spoko, ale do młodszego niż ja odbiorcy. takie dawson's creek (które uwielbiałam, ale w Lo i na studiach)
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogladalam jeszcze plotkare hahha |
|
|
|
|
#3576 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zamierzam chodzic z mezem raz w tyg ![]() Cytat:
nie sa w moim stylu Cytat:
![]() My z mezusiem wrocilismy z zakupow z Francji wlasnie po drodze kupilismy sobie yufke bo mialam taka ochotee Przyszly mi wyniki z badania na zespol Downa i zespolu Patau i Edwardsa - wyszlo male prawdopodobienstwo Pierwsze ryzyko to 1: 20000 a drugie 1:40000 Bardzo mnie ta wiadomosc ucieszyla
Edytowane przez kasiamniam Czas edycji: 2013-01-12 o 18:17 |
|||
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc. Przepraszam Was ze wczoraj po wizycie nie napisalam ale nie mialam dostepu do kompa.
Wiec wszystko jest dobrze . Zalozyla mi lekarka karte ciazy przybylo mi dwa kilo odkad zaszlam. Usg genetyczne mam miec robione 30.01 ze wzgledu na lekkie skorcze mam brac nospe nawet zwykla. Badania mam dobre tylko mi w moczu bakterie bardzo liczne wyszly ale mowila lekarka ze jak nie swedzi i piecze przy siusianiu to tak moze byc. I na wizycie niespodzianka mnie spotkala bo wedlug OM mam 10 tc a nie 9 . Ale termin porodu zmienil sie tylko o 2 dni czyli nie 17 tylko 15,08 ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Kocurku gratuluje synka.
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chyba dzisiaj zostanę ciocią
Moja siostra leży już sobie w szpitalu, podali jej oksytocynę i czeka
|
|
|
|
#3579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cieszymy się, że wszystko u was dobrze Oby tak do samego końca![]() Znikam na razie Moja bf śmiga właśnie na ploty Mąż w pracy, więc mam luz
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dotkaaa: dokładnie, kwestia czy wciągnie dany serial czy nie. Dla mnie najlepszym serialem ever jest The shields. Jedyny serial, gdzie każda kolejna seria to poziom wyżej.. ale nie dla kobiet w ciąży bo sporo emocji. Ja tłukłam Desperate Housewives, po kilka odcinków oglądam Bones'a i House'a. I jeszcze kilka innych jest na tapecie, także doskonale rozumiem
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3582 |
|
Konto usunięte
|
Ja uwielbiam seriale
![]() Moje namber łan to: Californication <3 (już jutro nowy sezon!!!), Scrubs, Dwóch i pół, HIMYM, Pingwiny z Madagaskaru (to nie serial, ale też lubię:P), Dwie spłukane dziewczyny, Sposób użycia, Teoria wielkiego podrywu, Jeden gniewny Charlie, Gotowe na wszystko... Jak widać same komediowe, ale dla mnie taki właśnie jest sens tych seriali, rozrywka i tyle Oglądałam i oglądam je głównie w ciąży, jak pracuję, to niezbyt mam czas, a teraz są fajne dla odstresowania
|
|
|
|
#3583 |
|
Raczkowanie
|
ja bardzo często
zjem coś i za 2 godziny straaasznie burczy mi w brzuchu I wkurza mnie to bo wcześniej przed ciążą jak byłam głodna to mogłam tak długo wytrzymać a teraz to mi niedobrze od razu, burczy głośno i wtedy jak najszybciej muszę coś zjeść.
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać jak już się siostrzenica/siostrzeniec urodzi ![]()
|
|
|
|
|
#3585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluje wizyty.Mnie tez wyszły bakterie w moczu i jak na razie łykam ,,Zuravit".W poprzednim badaniu były liczne bakterie.Dziś robiłam badania i sprawdziłam wyniki w necie i są teraz nieliczne ale martwi mnie ten mocz.Reszta tj,toxo,cytomegalia,różyc zka powychodzily mi ujemne ,posprawdzałam pozostałe parametry wg netu i chyba jest ok ale i tak jakoś odczuwam niepokój.Oby do wizyty.Do czwartku niedaleko ![]() Cytat:
Pisz co i jak
|
|
#3586 |
|
Konto usunięte
|
A ja się staram nie przegładzać zbytnio, bo ostatnio często mi (chyba?) spada cukier i jestem taka słaba strasznie... Raz, jak miałam jeszcze mdłości i wymioty i cały dzień nic nie jadłam, to wieczorem było mi tak słabo, że cała się trzęsłam i byłam zlana potem :/
I też taka rada na przyszłość: jak będziecie robić glukozę w 24-28 tc (tę, co się pije i czeka 2 h), to koniecznie weźcie ze sobą śniadanie do laboratorium (chyba, że macie zaraz obok domu). Ja jak to robiłam, to miałam wprawdzie jedzenie, ale po całym badaniu nie byłam głodna, dojechałam do domu i jak weszłam do domu i chciałam sobie zrobić śniadanie, to myślałam, że się przewrócę. Byłam spocona, jakbym przebiegła maraton i dłuuugo nie umiałam dojść do siebie. Widocznie mi ten cukier spadł i się zaczęła jazda... |
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja się chyba zaczynam cofać, posmakował mi kubuś play :P
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
![]() Na razie piszemy ze sobą na fb, nawet wysłąłą mi zdjęcia z sali porodów rodzinnych
|
|
|
|
|
#3588 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A Dziadki już nie mogą się doczekać Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38609205]A ja się staram nie przegładzać zbytnio, bo ostatnio często mi (chyba?) spada cukier i jestem taka słaba strasznie... Raz, jak miałam jeszcze mdłości i wymioty i cały dzień nic nie jadłam, to wieczorem było mi tak słabo, że cała się trzęsłam i byłam zlana potem :/ I też taka rada na przyszłość: jak będziecie robić glukozę w 24-28 tc (tę, co się pije i czeka 2 h), to koniecznie weźcie ze sobą śniadanie do laboratorium (chyba, że macie zaraz obok domu). Ja jak to robiłam, to miałam wprawdzie jedzenie, ale po całym badaniu nie byłam głodna, dojechałam do domu i jak weszłam do domu i chciałam sobie zrobić śniadanie, to myślałam, że się przewrócę. Byłam spocona, jakbym przebiegła maraton i dłuuugo nie umiałam dojść do siebie. Widocznie mi ten cukier spadł i się zaczęła jazda...[/QUOTE] Dzięki za informację, bo na pewno się przyda... po moich ostatnich ekscesach w biedronce wolałabym nie mieć powtórki z rozrywki ![]() Cytat:
![]() Bo skoro ma siłę zdawać na fb relacje i robić zdjęcia to chyba nie ma zbyt silnych skurczy?
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie Tż skusił na malusią porcyjkę frytek
A teraz podjadam mandarynki ![]() Ale myślę ze jeszcze cos na kolacyjke przekąszę bo znając zycie jak nie zjem jakiejś kanapki to leżąc już wykąpana w łóżku zacznę być głodna...
|
#3590 |
|
Konto usunięte
|
A ja już raczej do końca ciąży frytek nie zjem.
Mam zaleconą dietę bezsolną, a frytki bez soli to nie frytki, więc sobie podaruję. Swoją drogą strasznie ciężko taką dietę prowadzić, bo o ile ja sobie czegoś nie posolę, tak już np. kupić np. niesoloną szynkę czy chleb jest raczej ciężko :/ |
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38609003]Ja uwielbiam seriale
![]() Moje namber łan to: Californication <3 (już jutro nowy sezon!!!), Scrubs, Dwóch i pół, HIMYM, Pingwiny z Madagaskaru (to nie serial, ale też lubię:P), Dwie spłukane dziewczyny, Sposób użycia, Teoria wielkiego podrywu, Jeden gniewny Charlie, Gotowe na wszystko... Jak widać same komediowe, ale dla mnie taki właśnie jest sens tych seriali, rozrywka i tyle Oglądałam i oglądam je głównie w ciąży, jak pracuję, to niezbyt mam czas, a teraz są fajne dla odstresowania [/QUOTE]ooo Two and half też, Californication , FRiends (to moge w kółko oglądać), True Blood (ale ostatnio coraz trudniej mi się to ogląda...)..dzieki za radę z tą glukozą - ja bym pewnie pojechala bez ![]() czekamy na relacje i 3mamy kciuki!
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38609582]A ja już raczej do końca ciąży frytek nie zjem.
Mam zaleconą dietę bezsolną, a frytki bez soli to nie frytki, więc sobie podaruję. Swoją drogą strasznie ciężko taką dietę prowadzić, bo o ile ja sobie czegoś nie posolę, tak już np. kupić np. niesoloną szynkę czy chleb jest raczej ciężko :/[/QUOTE] Nie wyobrażam sobie tego... mogę nie jeść słodkiego- ale niesolonego bym nie dała rady A czemu masz taką dietę?
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasem też oglądam, aczkolwiek ostatnio nie mam weny.
Migdały wciągam bo kolację zjadłam i mi dalej niedobrze. Nie wiem co pić, chyba wrócę do tego imbiru z cytryną.
|
#3595 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Poczekaj jeszcze te dwa dni Chociaż pewnym pocieszeniem dla Ciebie może być fakt, że według usg już jestem w tym 19 tygodniu, więc aż tak samotnie nie musisz się czuć Może jutro wrzucę lepsiejsze jak mi tż zrobi. |
|||
|
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38609205]A ja się staram nie przegładzać zbytnio, bo ostatnio często mi (chyba?) spada cukier i jestem taka słaba strasznie... Raz, jak miałam jeszcze mdłości i wymioty i cały dzień nic nie jadłam, to wieczorem było mi tak słabo, że cała się trzęsłam i byłam zlana potem :/
I też taka rada na przyszłość: jak będziecie robić glukozę w 24-28 tc (tę, co się pije i czeka 2 h), to koniecznie weźcie ze sobą śniadanie do laboratorium (chyba, że macie zaraz obok domu). Ja jak to robiłam, to miałam wprawdzie jedzenie, ale po całym badaniu nie byłam głodna, dojechałam do domu i jak weszłam do domu i chciałam sobie zrobić śniadanie, to myślałam, że się przewrócę. Byłam spocona, jakbym przebiegła maraton i dłuuugo nie umiałam dojść do siebie. Widocznie mi ten cukier spadł i się zaczęła jazda...[/QUOTE] Też tak mam jak extremalnie się przegłodzę.Prawie mdleję.Zaopatrze się w jedzonko bo po badaniu będę musiała jeszcze jakoś dojechać samochodem do domu..... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38609582]A ja już raczej do końca ciąży frytek nie zjem. Mam zaleconą dietę bezsolną, a frytki bez soli to nie frytki, więc sobie podaruję. Swoją drogą strasznie ciężko taką dietę prowadzić, bo o ile ja sobie czegoś nie posolę, tak już np. kupić np. niesoloną szynkę czy chleb jest raczej ciężko :/[/QUOTE] Takie czasy nastały.....trzeba się nieźle naszukac....
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38609582]A ja już raczej do końca ciąży frytek nie zjem.
Mam zaleconą dietę bezsolną, a frytki bez soli to nie frytki, więc sobie podaruję. Swoją drogą strasznie ciężko taką dietę prowadzić, bo o ile ja sobie czegoś nie posolę, tak już np. kupić np. niesoloną szynkę czy chleb jest raczej ciężko :/[/QUOTE] A ja nie solę frytek. Używam soli tylko do gotowania, do mięs, zup, ziemniaków, ale już właśnie do frytek czy jajka, pomidorów tak na kanapce to już nie. |
|
|
|
#3598 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3600 | |
|
Konto usunięte
|
No ja póki co nie znalazłam u siebie solidnego sklepu z mięsem i wędlinami, takiego, żebym miała pewność, że to jest dobre i swojskie. Chleb jeszcze dobry kupię (na pieczywie zresztą lepiej się znam), ale mięso, wędlinę, ryby - niestety muszę się zdać na to, co mam pod ręką..
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

nie sa w moim stylu 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
I wkurza mnie to bo wcześniej przed ciążą jak byłam głodna to mogłam tak długo wytrzymać a teraz to mi niedobrze od razu, burczy głośno i wtedy jak najszybciej muszę coś zjeść.
Gratuluje wizyty.Mnie tez wyszły bakterie w moczu i jak na razie łykam ,,Zuravit".W poprzednim badaniu były liczne bakterie.Dziś robiłam badania i sprawdziłam wyniki w necie i są teraz nieliczne ale martwi mnie ten mocz.Reszta tj,toxo,cytomegalia,różyc zka powychodzily mi ujemne ,posprawdzałam pozostałe parametry wg netu i chyba jest ok ale i tak jakoś odczuwam niepokój.Oby do wizyty.Do czwartku niedaleko