|
|
#571 | |||
|
histoire abracadabrante
|
Dot.: Świece zapachowe cz. II (m.in. Yankee Candles)
Cytat:
Wciągam do odkurzacza listek papieru toaletowego z kilkoma kroplami dowolnego olejku i zapachnia cały dom. Mój odkurzacz "zjadł" listek chyba ze 2 miesiące temu, a podczas odkurzania nadal czuć zapach, więc polecam tą metodę. Za to odradzam pastylki do odkurzacza, słabo wyczuwalne. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale fakt - na temat przechowywania nic nie wiadomo.Probowalam: Christmas Eve Red Berry&Cedar Christmas Cupcake i Sugared Apple I wszystkie mi sie podobaja zapachowo, ale mocowo juz nie Sorry, ze Wam tak tu narzekam. No po prostu oczekiwalam wiekszego wow! |
|
|
|
|
#573 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
chcialabym miec wosk christmas eve a jak pachnie red berry&cedar?
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2013-01-12 o 22:25 |
|
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynalam od 1/4 bo tyle wchodzilo do pustego teelighta. Teraz dalam wiecej - bezposrednio do kominka (tak miedzy 1/3 a 1/2)
|
|
|
|
#576 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, przyszły do mnie woski i sampler z kolekcji Q1 z ebay
Black coconut - wtf, dlaczego tego zapachu nie będzie w Europie? Zapach przepiękny Turquoise sky - na ten zapach liczyłam najbardziej i się nie zawiodłam. Czuć "niebieskie" nuty powietrza i wody, ciut soli, ciut słońca. O dziwo nie mam porównania dla tego zapachu. Jest to świeżak, ale z łagodnymi, wiosennymi nutami. Waikiki melon - gumy do żucia arbuzowe, arbuzowa mgiełka z Avonu Paradise spice - banan z przyprawami. Nie jest nachalny, czuć cynamon, kardamon, ale z mleczną nutą. Przyjemny. Golden sands - Ciężki do opisania. Myślałam, że będzie podobny do Pink sands, ale się pomyliłam. Jak odpalę to napiszę kilka słów, bo teraz nie wiem jak go w ogóle określić. Na pewno zapach cięższy niż Pink Sands, czuję nuty owocowe i drzewo sandałowe. Brakuje mi jeszcze A child's wish, które będzie dostępny w Europie zapach Black coconut. Na dziś mogę określić kolekcję jako bardzo udaną. Zapachy typowo wiosenne, nie ma żadnych dusicieli ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest dość intensywny i naprawdę słodki, więc sypię minimalną ilość granulek i na krótszy czas.Kusi mnie jeszcze z granulek: aloes, Guardian Angel, Island Dream's, czekolada, Baby Powder, Green Tea, Hidden Garden z odsypki ![]() A z wosków to niekończąca się lista...
|
|
|
#578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Midsumers Night jest intensywny, ale nie killer; Blissful Autumn również intensywny i cudowny, rozchodzi się szybko po mieszkaniu i otula zapachem; Sparkling Cinnamon nie mam, ale za to Cinnamon Stick i ten to dopiero daje po nosie cynamonem U mnie intensywne są Cherries On Snow, Pink Lady Slippers, Spiced Orange i Soft Blanket, choć większość pisze, że zapach ledwo wyczuwalny :P
|
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Dorotie, narobiłaś mi smaka na te z Q1
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)A zapachy z Q1 wszystkie sa w Europie http://www.candlecorner24.de/Neue-Fr...013:::123.html |
|
|
|
|
#581 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
kurcze... to nie wiem , bo pół to juz duzo...chyba ze palisz w ogromnym poieszczeniu
|
|
|
#582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze sobie te pogrubione zapamietac ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
ale ja mam chyba perfumami 'przytepiony' wech ![]() (tez musze duzo i mocno) |
||
|
|
|
#583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W PL będą: A Child's Wish, Black Coconut, Paradise Spice, Turquoise Sky oraz Waikiki Melon. Czyli wychodzi na to, że nie będzie Golden Sands ![]() Dzięki za info |
|
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#585 | |||||||
|
Raczkowanie
|
U mnie dziś drugi tea light pod French Lavender, przy pierwszym nie był bardzo mocny, a teraz już niewiele czuję, resztki zapachu uciekły do przedpokoju. Ktoś chyba wspominał, że to killer
Cytat:
Cytat:
Zastanawiałam się nad kominkami na każdą porę roku ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dla mnie Christmas Rose ma przyzwoitą intensywność, kilerem bym go raczej nie nazwała Z różanych zapachów jest najbardziej intensywny.Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Iris Czas edycji: 2013-01-12 o 22:54 |
|||||||
|
|
|
#586 |
|
Raczkowanie
|
A ja jestem strasznie ciekawa Nature's Paintbrush. Tyle się o nim zachwytów naczytałam, ale nigdzie nie mogę go dostać
Nie wiecie może gdzie mogłabym go poszukać (prócz ebaya, bo to dla mnie czarna magia)?
|
|
|
|
#587 |
|
Zona najukochanszego Meza
|
Magdulenka wg mnie (a tez lubie duzo i mocno
)HONEY & SPICE - intensywny cynamonowo-swiateczno-pikantny GARDEN HIDEAWAY - pachnie identycznie jak wet garden Demeter - w mojej sypialni wyczuwalny nawet nastepnego dnia BLISSFUL AUTUMN - intensywny, cieply, otulajacy - ja czuje jablka prazone z przyprawami i lekkimi kwiatami - b. ladny i intensywny Polecam rowniez Cinnamon Stick - ladny cynamonek i dosyc slodki (a balam sie ze bedzie jak Cinnamon Bark Demetera) a jest takim zwyklym cynamonem z laski zmieszanym z odrobina Gingerbread Demetera Ja lubie naprawde mega intensywny zapach i w mojej ocenie tak zeby bardzo mocno pachnialo na wiekszej powierzchni ja nie umie zrobic Zazdroszcze tym ktorzy pisza, ze czuc bylo w calym pietrowym domu zapach. U mnie czuc najbardziej w pokoju w ktorym sie pali wosk - ale juz w drugim rownie sporym zapach jest slabiej wyczuwalny.Ja najlepiej czulam BLISSFUL AUTUMN A z innej beczki - juz sie nie moge doczekac tego melona - bop uwielbiam arbuzy i b lubie avonowa mgielke arbuzowa
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Miodowa Miodową, ale okazało się, że Pracownia Snów jest od mojej pracy rzut beretem i jeszcze dowożą za darmo w Krakowie. Zamówiłam następne 9 tart.
O mamo! Sczeznę w czeluściach piekielnych
Edytowane przez dobbinka Czas edycji: 2013-01-12 o 23:54 |
|
|
|
#589 |
|
histoire abracadabrante
|
Dawno nic nowego nie paliłam, na jeden raz wrzuciłam połówkę Fruit Salad i katowałam go przez kilka dni. Chyba z 5 tealightów poszło, a dzisiaj też było co nieco czuć. Na wiosnę go polecam, bardzo apetyczny.
Teraz rozpala się Lemon Lavender |
|
|
|
#590 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładnie Bardzo ładny cedr. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak woski działają. U mnie na podświadomość. Od dwóch dni palę Mackintosha i napadowe spożycie jabłek wzrosło u mnie znacznie.
|
|
|
|
#592 |
|
Raczkowanie
|
Ktoś pytał o red berry&cedar. To pierwszy wosk jaki podgrzewałam. Zapach jest naprawdę przyjemny, ciepły, wyczuwalny, ale nie drażni. To dla mnie ważne bo od świeczki Baby powder bolała mnie głowa
Czuję słodki zapach w całym pokoju (pokój ma ok.30m kw.). Jest ciepły, nie narzuca się. Kojarzy mi się ze spokojem i bezpieczeństwem.Ives Rocher ma wodę toaletową "Cedr" i ten ich zapach jest dosyć wyraźny, a woskowi YC bliżej do łagodności i kobiecości. Chciałam kupić kominek, niestety nie spotkałam żadnego ładnego w cenie do 25zł. Na szczęście znalazłam w domu taki metalowy podgrzewacz, na którym można postawić garnek, żeby strawa nie wystygła Zapala się tealighta pod spodem i stoi ciepłe. Więc odpaliłam tealighta, położyłam na to blaszkę do ciasta na to papilotkę do muffinek i na to w końcu wosk ufff. I działa, choć pięknie nie wygląda I pachnie |
|
|
|
#593 |
|
histoire abracadabrante
|
Lemon Lavender ma moc rażenia, ładnie rozniósł się po mieszkaniu.
Cytryna przyjemnie łagodzi siłę lawendy, ale mam trochę skojarzenia z jakimś odświeżaczem, kostką wc, albo płynem do toalet
|
|
|
|
#594 |
|
Raczkowanie
|
Lemon Lavender mam też... jeszcze go nie podgrzewałam, ale jak dostałam przesyłkę i powąchałam to sie bardzo rozczarowałam... niestety również kojarzy mi się z kostką do wc.
|
|
|
|
#595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#596 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Całkiem zapomniałam o tej stronie ![]() U mnie dziś woski Pink Lady Slippers i Wild Passion Fruit - mieszanka iście letnia w ten mroźny i śniegowy poranek
Edytowane przez czarnykot6 Czas edycji: 2013-01-13 o 10:37 |
|
|
|
|
#597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#598 |
|
grozi wypollizowaniem
|
DZIECZYNY HELLP!
JAK SIE ROBI ZAKUPY W PRACOWNI SNÓW? nie potrafie dodac do koszyka ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- dobra-ogoopia jestem -juz mam ![]() czy ktos moze powiedziec czym sie róznią christmas Cupcake od christmac cookie? w sensie wyczuwalnych nut zapachowych?
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2013-01-13 o 11:24 |
|
|
|
#599 |
|
Wtajemniczenie
|
Magdus - wachalam Spiced Orange ze sloja i wydawal sie niezlym kilerkiem.
![]() U mnie drugi dzien mix Christmas Cookie i Cranberry Chutney. ![]() Pachnie jak ciasto z bita smietana i malinami ![]() Jako nowicjuszka mam pytanie odnosnie tart - jak dlugo je mozna palic? czy one sie wypalaja do konca tzn. wyparowuja czy przestaja pachniec? i czy palcie je non stop czy moze jak juz pachnie w pokoju to gasicie i zapalacie znowu po jakims czasie?
|
#600 | |
|
histoire abracadabrante
|
Cytat:
Palę non stop, gaszę, gdy wychodzę z mieszkania, kładę się spać, albo zapach okazuje się zbyt intensywny i zaczyna mnie boleć głowa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

English Rain jest zdecydowanie łazienkowy.
Tak tylko głośno myślę 

Zapach przepiękny

O mamo! Sczeznę w czeluściach piekielnych
Całkiem zapomniałam o tej stronie