Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 331 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-13, 20:29   #9901
cikulinka
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Dziekuje za odp. ,właśnie już w tym tygodniu dzwonię ustalić termin konsultacji.Zobaczymy so plan doktor powie
Już są UHP 400 Mentor
cikulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 20:30   #9902
nkolodii
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez Krystel13 Pokaż wiadomość
łoj- jak ja Ci zazdroszczę żes Ty taka solidna i zorganizowana. Ja mam operację na g.15 więc zapewne rano o g.10-11 będę ganiała po garderobie szukając ciuchów na wyjazd
ja tak czekałam na cycuchy że mam wszystko naszykowane;]le to jeszcz3tyg;]a czekałam i marudziłam3lata;]
Stary 2013-01-13, 20:37   #9903
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anne001 Pokaż wiadomość
Ja jestem tą jedną na milion . Obudzilam sie po podaniu narkozyg,trwalo to ok minutę,ale nigdy nie zapomę bólu podczeas nieudanej próby íntubacji,oraz tego co się w tamtej chwili dzie.je w glowie..
Anne,
ponawiam pytanie Saby,jak oni się skapnęli że coś jest nie tak?
Nie nacięli jeszcze Cię wtedy? Matko-zaraz zaczną się moje koszmary znowu....rozmawiali potem z Tobą dlaczego tak się stało?
iloona79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 20:47   #9904
anne001
Raczkowanie

Lekarze sie nie zorientowali,do mnie doszlo ze czuje ból,jak metalowa tuba wbija mi zęby w warge dolną,okropnie bolalo,klęłam w myslach z tego bńlu,í nagle mysle-OoO nie śpię,czuję,zaraz zaczną mnie ciąć! Rusz palcem-tam gdzie puls widzą,rusz zanim tną! Ale... Nie da się,tylko głowa pracuje,reszta bezwładna,tak panikowałam te kilkadziesiąt sek. I .. Usnełam. Przypńnialam sobie o tym dzien pozniej, i pytalam pielegniarki ktora tam byla,czy bykay jakies problemy przy invbacji- potwierdzila. Zreszta mialam usta poraione,więc wiadomo.. To nie bylo przy op. Piersi, pół roku wczesniej,i nigdy więcej sie nie powtńrýło.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Sorka za bledy,w tel. Nie widze calego okidnka i piszę na czuja. Dyiewczyny,bez paniki,jedna na milion,jak ktos napisal,wiec wyrobilam norme za nas wszystkie :-D
Stary 2013-01-13, 20:48   #9905
nkolodii
Raczkowanie

Cytat:
Lekarze sie nie zorientowali,do mnie doszlo ze czuje ból,jak metalowa tuba wbija mi zęby w warge dolną,okropnie bolalo,klęłam w myslach z tego bńlu,í nagle mysle-OoO nie śpię,czuję,zaraz zaczną mnie ciąć! Rusz palcem-tam gdzie puls widzą,rusz zanim tną! Ale... Nie da się,tylko głowa pracuje,reszta bezwładna,tak panikowałam te kilkadziesiąt sek. I .. Usnełam. Przypńnialam sobie o tym dzien pozniej, i pytalam pielegniarki ktora tam byla,czy bykay jakies problemy przy invbacji- potwierdzila. Zreszta mialam usta poraione,więc wiadomo.. To nie bylo przy op. Piersi, pół roku wczesniej,i nigdy więcej sie nie powtńrýło.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Sorka za bledy,w tel. Nie widze calego okidnka i piszę na czuja. Dyiewczyny,bez paniki,jedna na milion,jak ktos napisal,wiec wyrobilam norme za nas wszystkie :-D
O masakra,wyobrażam jak to jest aż mi włosy się ruszają na głowie .
Stary 2013-01-13, 20:49   #9906
horo_2
Zadomowienie

Anne,
nie jesteś jedyna

Przy mojej 3-ej cesarce też miałam fajnie Dostałam narkozę i czekałam aż zasnę, a tu nagle słyszę pytanie Pani Dr do anestezjologa czy już może ciąć, a on, ze tak ... no to ja chcialam krzyczeć, że jeszcze nie, bo nie śpię, ale nie mogłam... nawet rękoma nie mogłam ruszyć, żeby im machnąć (już byłam zwiotczała)
no i... do końca życia nie zapomnę tekstu "o...jak ładnie idzie po tej poprzedniej bliźnie..." i przeraźliwego bólu. Poczulam jeszcze jak mi lezka z oka wypłynęłą... pewnie z bólu ...

3.02.2014 - wracam do ćwiczeń
horo_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 20:50   #9907
Olivkaa200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nkolodii Pokaż wiadomość
dzięki za podpowiedz,tak to ładnie opowiadasz;]że nic się nie boje;].ja już mam naszykowane,wyprasowane wszystko,piżamka itd..;]
nie ma za co jak masz jakies pytania to pisz nie ma sie co bac, a jeszcze moge podpowiedziec ze dobrze jest miec gore od pizamy z dwoma kiszonkami jak sie chodzi np do toalety to wygodnie bo ma sie gdzie wlozyc buteleczki po drenach

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 20:53   #9908
anne001
Raczkowanie

A juz myslalam ze nikt mi nie uwierzy. Ja osnbiscie nie znam nikogo z takimm wspomnieniem i mam wrazenie ze nie zawsze ktos mi wierz nawet lekarze,tak rzadko to sie zdarza.ale jednak,jak widac.. Wspolczuje Horo,ja tez pamietam ten bol i ten krzyk w mojej glowie.
Stary 2013-01-13, 20:56   #9909
ania2003
Raczkowanie

Witam w niedzielny wieczór. Moje dzieci położyłam spać więc mogę nareszcie do Was zajrzeć.
Cyk, cyk... czuję jak mój zegar zaczyna już szybko lecieć. Teraz mam ciszę przed burzą , zero stresu, dziwny spokój, aż boję się tego spokoju.

Lubuss pocieszam się , że tak szybko wróciłaś do formy, ale uważaj bo naderwać się jest bardzo łatwo. Ja tak szalałam po cesarkach, aż odstawiłam całkowicie leki, bo zaczęłam wszystko robić i to było bardzo głupie.
Byłam taka ambitna , ze kto jak kto, ale ja to wszystko zrobię. A teraz planuję po-oszczędzać się dłużej, o ile moja trójka dzieci na to pozwoli.

Swiniaczku, co nas nie zabije to nas wzmocni. Ja też przeszłam to w moim życiu. A po burzy przychodzi spokuj śpiewała Budka Suflera .... i szczęście. Ty też będziesz szczęśliwa, więc szkoda nawet łez, bo nie warto.

A propos celulitu to ja polecam : phyto-krem-redukujacy-riducente
przetestowałam wiele kremów drogich i tanich , a ten jest świetny

Tak jak Was poczytałam to sięgnę po odżywkę Revita Lash, bo kupiłam ją z 5 m-cy temu , raz użyłam i leży
ania2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 20:56   #9910
anne001
Raczkowanie

Mi lekarze mowia ze to pewnie zle odmierzony srodek,w sensie ze za mało,albo nie wiedzą czemu,
Stary 2013-01-13, 20:57   #9911
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez horo_2 Pokaż wiadomość
Anne,
nie jesteś jedyna

Przy mojej 3-ej cesarce też miałam fajnie Dostałam narkozę i czekałam aż zasnę, a tu nagle słyszę pytanie Pani Dr do anestezjologa czy już może ciąć, a on, ze tak ... no to ja chcialam krzyczeć, że jeszcze nie, bo nie śpię, ale nie mogłam... nawet rękoma nie mogłam ruszyć, żeby im machnąć (już byłam zwiotczała)
no i... do końca życia nie zapomnę tekstu "o...jak ładnie idzie po tej poprzedniej bliźnie..." i przeraźliwego bólu. Poczulam jeszcze jak mi lezka z oka wypłynęłą... pewnie z bólu ...
Horo,
jeju,to straszne-znaczy czułaś ten ból,czy tylko tą łezkę że płynie?!
Jak to się skończyło-ktoś się skapnął,pytałas się potem??
Może jeszcze ktoś ma coś do opowiedzenia-jak już się podowiadywać to na całego
A swoją drogą Horo,to czemu miałas cesarkę pod narkozą? Z reguły są przy tym znieczuleniu lędźwiowym-sama też tak miałam i oczywiście gadałam non-stop,ze boję się bólu...coś tam czułam jak mnie ciągnęło,ale generalnie bólu nie czułam...
Stary 2013-01-13, 20:58   #9912
anne001
Raczkowanie

Ale bez stresu,kobietki,to na prawdę rzadkosć
Stary 2013-01-13, 21:06   #9913
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Mi lekarze mowia ze to pewnie zle odmierzony srodek,w sensie ze za mało,albo nie wiedzą czemu,
anne,
ja Cię wobec tego podziwiam,ze Ty miałaś odwagę raz jeszcze się położyć pod nóz i to z własnej woli....mówiłaś przed kolejną operacją,że już coś takiego miałaś?

W sumie to ja sobie wyobrażałam,ze oni powinni takie coś zauważyć,bo przecież jest maszyna od ciśnienia,więc powinno się ono mocno podnieść nawet jak Ty nie możesz się ruszyc i wtedy znak ze cos się dzieje...nie do końca mój rozum to obejmuje

W każdym razie jak się obudze już po operacji to będę szczęśliwa w pierwszej kolejności,ze ją w ogóle przeżyłam!!!

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Ale bez stresu,kobietki,to na prawdę rzadkosć
Rzadkośc,rzadkość,a potem się okaże że właśnie padło na mnie

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

[QUOTE=ania2003;38628261]Witam w niedzielny wieczór. Moje dzieci położyłam spać więc mogę nareszcie do Was zajrzeć.
Cyk, cyk... czuję jak mój zegar zaczyna już szybko lecieć. Teraz mam ciszę przed burzą , zero stresu, dziwny spokój, aż boję się tego spokoju.

Lubuss pocieszam się , że tak szybko wróciłaś do formy, ale uważaj bo naderwać się jest bardzo łatwo. Ja tak szalałam po cesarkach, aż odstawiłam całkowicie leki, bo zaczęłam wszystko robić i to było bardzo głupie.
Byłam taka ambitna , ze kto jak kto, ale ja to wszystko zrobię. A teraz planuję po-oszczędzać się dłużej, o ile moja trójka dzieci na to pozwoli.

ania2003,
to witaj w klubie-ja też się stresuję tym czy dojdę w porę do siebie po operacji.Też mam trojkę dzieciaczków i jest co przy nich robić-sama zresztą wiesz No a Tż moze mi towarzyszyć tylko 2 miesiące po operacji....potem musze liczyć niestety tylko na siebie

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Dobra Dziewczynki,
kończę na dzisiaj,bo tż woła mnie na jakiś film także idę zalegać na sofie Dobranoc
Stary 2013-01-13, 21:08   #9914
anne001
Raczkowanie

Mialam małytres,jasne,ro,zmawial am o tym z anestezjologiem przed operacją i ob

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Obiecał ze to sie nie wydarzy,zaufalam mu.
Stary 2013-01-13, 21:13   #9915
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
Oj, Świniaczku, co za smutne wieści . A z Twoich postów jakoś tak mi zawsze wynikało, że jesteś szczęśliwą mężatką . No ale skoro go nie kochasz, to lepiej rozejść się teraz, niż gdyby były dzieciaczki, bo dla nich takie rozwody są znacznie trudniejsze do ogarnięcia niż dla nas, dorosłych.
A cycki zrobisz, na pewno!!! Wierzę w to i Ty też musisz uwierzyć . Najwyżej jakiś kredycik weźmiesz i po troszku będziesz sobie spłacać

Takie pozory tylko, że szczęśliwą. Niestety.

Cytat:
Napisane przez przedpo Pokaż wiadomość
Swiniaczku

Samo życie Ale czemu jedno wyklucza drugie, tzn rozwód cycki?
Miały być ufundowane przez męża. Skoro pozbawiam się "sponsora", to niestety cycuchy będą musiały poczekać przypuszczam bardzo długo.

Cytat:
Napisane przez celina777 Pokaż wiadomość
swiniaczek bedzie dobrze ,npisalam Ci priv
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez klaudeczka2010 Pokaż wiadomość
SWINIACKU...współczuję... ale ważne że podjęłaś decyzje i jest to decyzja pewna!!!trzymam kciuki za twoje szczęście!!!

Jestem pewna, zrobiło mi się o wiele lżej jakoś na sercu. Zamiast rozpaczać, czuję ulgę. Owszem, jest mi żal, nie mam totalnej znieczulicy, dodatkowo widząc jak on cierpi i się męczy - przeze mnie w sumie.

Cytat:
Napisane przez jusi84 Pokaż wiadomość
Ja tak samo jestem po rozwodzie i przeszłam koszmar Świniaczku przetrwasz to na początku będzie ciężko ale dasz rade tak jak ja po jakimś czasie poznałam obecnego partnera pokochał mnie i mojego synka jestem teraz przeszczęśliwa jesteśmy razem już rok w maju się do niego z synkiem wprowadzamy ja jestem zdania że musiałam wycierpieć swoje by potem być naprawdę szczęśliwa jedynie czego nie żałuję z oprzedniego małżeństwa to synuś to moje największe szczęście jakie mogło mnie tracić
U mnie na szczęście nie będzie koszmaru. Rodzice mają ochotę mnie zamordować, ale widzę już, że będzie ok. No i skończy się to w prawdopodobnie cywilizowany sposób

Cytat:
Świniaczku- w swini siła, w swini moc ;-) warto dla własnego szczescia cos poswiecic,wierzę że los,wynagrodzi Cię pięknymi cycuszkami

Cytat:
Napisane przez Niezadowolencja Pokaż wiadomość

Świniaczku przykro mi, że tak się w Twoim życiu ułożyło. Nie wiem co ja bym zrobiła, ale jak go nie kochasz to chyba jedyne wyjście z tej sytuacji? Oby do przodu!
Niestety jedyne - nie pokocham go z dnia na dzień

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 21:14   #9916
anne001
Raczkowanie

Sprostowanie-to się stalo 5 lat wczesniej,pozniej bylam jeszcze w narkozíe do badania,i pol roku wczesniej przed piersiami mialam operacje i tez ok wszystko.
Stary 2013-01-13, 21:14   #9917
horo_2
Zadomowienie

Cytat:
A juz myslalam ze nikt mi nie uwierzy. Ja osnbiscie nie znam nikogo z takimm wspomnieniem i mam wrazenie ze nie zawsze ktos mi wierz nawet lekarze,tak rzadko to sie zdarza.ale jednak,jak widac.. Wspolczuje Horo,ja tez pamietam ten bol i ten krzyk w mojej glowie.
strasznie było
teraz jak szłam na cesarkę, to oczywiście byl ten sam anestezjolog

Cytat:
Napisane przez iloona79 Pokaż wiadomość
Horo,
jeju,to straszne-znaczy czułaś ten ból,czy tylko tą łezkę że płynie?!
Jak to się skończyło-ktoś się skapnął,pytałas się potem??
Może jeszcze ktoś ma coś do opowiedzenia-jak już się podowiadywać to na całego
A swoją drogą Horo,to czemu miałas cesarkę pod narkozą? Z reguły są przy tym znieczuleniu lędźwiowym-sama też tak miałam i oczywiście gadałam non-stop,ze boję się bólu...coś tam czułam jak mnie ciągnęło,ale generalnie bólu nie czułam...
czułam ból... koszmarny ból...
powiedzialam po przebudzeniu mojej ginekolog... wg niej to błąd anestezjologa, że za szybko kazał ciąc.
a wszystkie cesarki miałam pod narkozą... przy pierwszej nikt się nie pytał jakie chcę znieczulenie, a już kolejne moglam decydować, ale mam koleżankę sparaliżowaną po znieczuleniu w kręgosłup, więc nie zgodziłam się na takie.

Stary 2013-01-13, 21:24   #9918
Niezadowolencja
Raczkowanie

Dzieciaki już śpią...jaka błoga cisza może mała lampeczka tak na miły koniec dnia. Jutro jak czas i dzieci i Tż pozwoli pojadę jakieś spodnie kupić. Już 4ty raz zmieniam graderobę dolną, bo wszystko ze mnie leci. Tylko kiecki się nadają, ale zimą jest zimno i sukienki przegrywają ze spodniami.

Za każdym razem, gdy kładłam się na stół operacyjny czy to przy cesarkach czy przy cyckach, myślałam tylko o jednym, żeby nic nie poczuć. Co prawda przy cesarkach znieczulona byłam tylko od pasa w dół, ale zaboleć może zawsze. Dziewczyny współczuję Wam. Gdyby mi się coś takiego przytrafiło to nie wiem czy jeszcze zdecydowałabym się na jakąkolwiek operację.

Chyba poczytam trochę i faktycznie napiję się winiucha, Tz kupił mi jedno z tych, które lubię

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

horo czy te ćwiczenia z melB pomagają? Ile razy w tygodniu ćwiczysz? Ja po konsultacji zamierzam się wziąć za ćwiczenia (w domku) więc jak już wszystkie to ćwiczą to ja też chcę
Stary 2013-01-13, 21:29   #9919
horo_2
Zadomowienie

Cytat:
horo czy te ćwiczenia z melB pomagają? Ile razy w tygodniu ćwiczysz? Ja po konsultacji zamierzam się wziąć za ćwiczenia (w domku) więc jak już wszystkie to ćwiczą to ja też chcę
jeszcze nie wiem... niedawno zaczęłam ćwiczyć ale mam nadzieję... mi akurat zależy na poprawie stanu skóry, a nie na schudnięciu, więc pwnie to trochę potrwa

Stary 2013-01-13, 21:31   #9920
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nkolodii Pokaż wiadomość
...AHA bardzo ważne pytanie,czy jest gorączka po operacji,naprzyklad2,3dob a?
może być, ja miałam przez kilka dni
Stary 2013-01-13, 21:34   #9921
Niezadowolencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez horo_2 Pokaż wiadomość
jeszcze nie wiem... niedawno zaczęłam ćwiczyć ale mam nadzieję... mi akurat zależy na poprawie stanu skóry, a nie na schudnięciu, więc pwnie to trochę potrwa
Mi zależy na mięśniach głównie brzucha i pośladków. Myślisz, że po 3 miesiącach mogę ćwiczyć przynajmniej nogi i pośladki? Czy mogę po 3 miesiącach stosować takie ćwiczenia na brzuch?

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość

Miały być ufundowane przez męża. Skoro pozbawiam się "sponsora", to niestety cycuchy będą musiały poczekać przypuszczam bardzo długo.

A może zachowaj te pozory jeszcze, przynajmniej do zrobienia cycków, skoro i tak decyzję podjęłąś to wykorzystaj wszystko do końca No chyba, że już po rozmowach czyli jak to mówią po ptokach.
Stary 2013-01-13, 21:35   #9922
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie dot. blizn - czy czujecie na bliznach takie wypukłości? Na zewnątrz tego nie widać, ale gdy dotykam blizn to właśnie czuję spore zgrubienia . Zejdzie to, czy zostanie?
mam zgrubienie w na ok 1/4 blizny na jednej piersi - ja miałam cięcie na otoczkach. Lekarz pow. że to co jest na zewnątrz to jedno a to co w środku to drugie i że tam jest bardzo duża blizna i całe obciążenie implantów idzie na te blizny wewnętrzne i takie zgrubienia się zdarzają, zalecił masować i po 2 tyg miało przejść, masuje już hmmm.... 2 czy 3 miesiąc i nadal zgrubienie jest. Jak rozmasuję to jest zdecydowanie bardziej miękka ale na drugi dzień, znowu twarda....
Stary 2013-01-13, 21:36   #9923
anne001
Raczkowanie

Jakby tego bylo malo,przy porodzie tez przezylam koszmas,położna nie informując mnie,nacieła mnie,kiedy Ja akurat pusciłam parcie,czyli wszystko poczulam,jak w ogole nie krzyczalam,tak wtedy wydarłam sie na całą porodńwkę,i to jest moj koszmar,dlugo mi się jo jeszcze snilo. Dodam ze rodzilam bez znieczulenia,jezeli ma to jakies znaczenie.
Stary 2013-01-13, 21:37   #9924
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Mi zależy na mięśniach głównie brzucha i pośladków. Myślisz, że po 3 miesiącach mogę ćwiczyć przynajmniej nogi i pośladki? Czy mogę po 3 miesiącach stosować takie ćwiczenia na brzuch?
po 3 miesiącach od op. możesz już wrócić do ćwiczeń. Sama będziesz czuła czego nie dajesz rady zrobić. Ale brzuch i pośladki to bez problemu możesz zacząć katować
Stary 2013-01-13, 21:37   #9925
Niezadowolencja
Raczkowanie

Świniaczek, a tak jeszcze raz ja... Ty go nie kochasz, a On Ciebie? Jak Twój Tż to znosi? Co oznacza, że się męczy? Myślałam, że oboje tego chcecie?
Stary 2013-01-13, 21:41   #9926
klaudeczka2010
Zadomowienie

dobry wieczór kochane!!!HORO,ANNE ja pierdzielę!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!normalnie jak z horroru

a GREYA lecę dziś dalej...jeszcze nie zdążył mnie wciągnąć bo to dopiero 35str,ale wciągnie..wierzę

my po nartach i sankach...wymarzliśmy zdrowo,mały snowboard mała sanki,z mamusiąi po kąpieli,kolacji padła w łożu..migiem...a ona tak szybko nie usypiafajniemuszę ich brać na długie spacery zimowe przed snem!!
Stary 2013-01-13, 21:42   #9927
Niezadowolencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez belseno Pokaż wiadomość
po 3 miesiącach od op. możesz już wrócić do ćwiczeń. Sama będziesz czuła czego nie dajesz rady zrobić. Ale brzuch i pośladki to bez problemu możesz zacząć katować

To całe szczęście. Brzuch i pośladki to teraz moja zmora, nogi też wypadałoby poprawić. Mam nadzieję, że te ćwiczenia pomogą. Ile razy w tygodniu ćwiczyć by do lata jaką taką figurkę mieć? Chciałabym codziennie, ale wiem, że z racji dzieciaczków może być to niemożliwe. Czy minimum 3 razy w tygodniu dadzą mi jekieś efekty?
Stary 2013-01-13, 21:52   #9928
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez przedpo Pokaż wiadomość
....
I mam pytanie do dziewczyn PO: proszę o przepis na okres rekonwalescencji. Jakie czynności, nie mam na myśli siedzenia, bądź leżenia możemy robić bez obawy, że zrobimy sobie krzywdy? Rozumiem, że większość takich, które nie angażują rąk, anie klatki piersiowej jest ok? Próbuję sobie jakoś wyobrazić ten czas.
......

Ale te 6 tygodni mnie przeraziło Ja muszę wrócić do pracy po półtora ty max dwa i wydawało mi się, że to taka norma
przez pierwszy tydzień w zasadzie nic nie dasz rady zrobić, ręce można podnieś ledwo do wysokości głowy, ja nawet uczesać się nie mogłam w drugim tyg. już coś tam podziałasz w sensie zrobić herbate, kanapke pod warunkiem, że będziesz miała chleb krojony - sama raczej nie dasz rady kroić. Ubrać się - w rozpinane z przodu ciuchy - przez głowe ciężko cokolwiek założyć. Z samochodem największy problem miałam właśnie z zamykaniem bagażnika więc ta Twoja brama może być problematyczna - wyciągnięcie rąk do góry i pociągnięcie graniczyło z cudem, prosiłam przypadkowych ludzi a potem dłuugo nie otwierałam Jeździć zaczęłam po ok 2 tyg. ale na krótkie trasy no i było lato, na dłuższe prosiłam koleżanke o pomoc. W zimie bym się nie odważyła, jest problem z przerzucaniem biegów i wszystko wykonuje się wolniej. Ciężko skręcać nawet w samochodzie ze wspomaganiem. Odwracać głowe do tyłu....
Po 2 tyg. możesz wrócić do pracy ale będziesz obolała jeszcze i nie możesz nic dzwigac i żadnych gwałtownych ruchów i powolutku bedziesz chodziła, zresztą wszystko powolutku się robi także więcej czasu rezerwuj na przyszykowanie się do wyjścia. Jeśli przy biurku to dasz rade, tylko załatw sobie jakiś transport do pracy .

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
To całe szczęście. Brzuch i pośladki to teraz moja zmora, nogi też wypadałoby poprawić. Mam nadzieję, że te ćwiczenia pomogą. Ile razy w tygodniu ćwiczyć by do lata jaką taką figurkę mieć? Chciałabym codziennie, ale wiem, że z racji dzieciaczków może być to niemożliwe. Czy minimum 3 razy w tygodniu dadzą mi jekieś efekty?
nie powinno się ćwiczyc codziennie, mięśnie muszą mieć czas na regeneracje, co drugi dzień możesz, zresztą ćwicząc sumiennie 3x w tyg. też powinnaś widzieć efekty

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez celina777 Pokaż wiadomość

DZIEWCZYNY PO ...czy moge juz podniesc dziecko 14 kg nie ze nosic calymi dniami ale tak czasem?
nie wiem jak w przypadku plastyki, ja miałam pozwolenie na 5 kg do 3 miesiąca po op. - miałam implanty + 1 pierś podciąganą.
Stary 2013-01-13, 21:53   #9929
Niezadowolencja
Raczkowanie

Właśnie zakupiłam sobie płytę z ćwiczeniami z Mel B. Teraz tylko poczekam, aż minie 3 miesiące i oczywiście poczekam też na to co powie doktor.
Dobra, lecę. Trzymajcie się cieplutko Dziewczęta. Do jutra
Stary 2013-01-13, 21:54   #9930
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LittleButterfly Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
chciałam Was zapytać o ten stanik Trophy N czy jakoś tak o którym nie raz już pisałyście , po jakim czasie po operacji można go nosić ? da się go kupić gdzieś w sklepie czy trzeba przez internet zamawiać ? A w ogóle to po op. te staniki które się nosi to są sportowe jakieś specjalnie przytrzymujące piersi czy jakie ? Proszę którąś o wyjaśnienie jak to z tymi stanikami PO jest, bo nie orientuje się jeszcze w tym i nawet nie wiem jakie bym musiała kupować dla nowych piersiaczków
dziewczynki opisały i super a i lekarz wszystko Ci powie, ja np. dostałam wygodny i ładny stanik od lekarza, zasuwany z przodu taki troche jak TOP, i miałam zalecone nosić go codziennie przez 1 miesiąc i na noc i w dzień a potem do 3 miesiąca po op. na zmiane ze sportowym a od 3 miesiąca w czym chce.

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości