Matki, żony i kochanki - podkarpackie koleżanki (czyli podkarpackie PM cz.3) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-13, 22:29   #2641
paula54
Zakorzenienie

Dot.: Matki, żony i kochanki - podkarpackie koleżanki (czyli podkarpackie PM cz.3)

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
spodnie dresowe mam w szafie , bluze i buty tez - jednak juz brzuch nie ten sam !!! :/
Jesteś moim motywatorem też tak chcę! Idę zaraz się za MelB zabrać! Nażarłam się pizzy, cukierków i innych świństw. Tak nie może być

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość
Eeeee to tylko ja się łapnęłam, ze to zdjęcia z honeymoona agniechy? Ma sprytność mnie zadziwia
Pfff.. ja też się skapnęłam. Tylko nie pamiętałam gdzie byli
Oddam wszystko za wannę pełną piany! Jeszcze jakbyś miała ten nowy, luksjowy płyn do kąpieli o zapachu (a może raczej smaku) babeczkowo-cytrynowym

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
mam straszną ochote na frytki..... powiem mojemu by zrobił.
powiedzieć by obrał więcej ziemniaczków, może macie smaka?? hehe
Ej. Miałaś mnie motywować, a nie demotywować! Dawaj te frytki! Od wczoraj mnie nosi na frytasy... Nawet sobie próbowałam zrobić w domu w piekarniku, ale to nie to samo co na oleju...

Cytat:
Napisane przez Wiolinkax Pokaż wiadomość
paula, a masz zdj tych zaproszeń, które robiłaś tej Twojej kuzynce czy tam komuś?
Gdzieś w klubie wrzucałam linka do albumu z moimi drobiazgami. Ale wrzucę jeszcze raz

Cytat:
dymy podczas pierwszego tańca
Mieliśmy te dymy i foto momentami mało nas nie zabił - nam się to podobało (dzieciakom jeszcze bardziej) a on bidny nie mógł ostrości złapać

Skończyłam zaproszenia na bal kierunku. Obfocę rano i się Wam pochwalę powiecie mi czy ujdą

Zmotywowałyście mnie. Szybko coś zjem (jakiś jogurcik albo coś) i idę ćwiczyć! Trza być twardym a nie miętkim!
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 22:36   #2642
bluesky89
Zakorzenienie

Dot.: Matki, żony i kochanki - podkarpackie koleżanki (czyli podkarpackie PM cz.3)

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Ja tak napisałam na podstawie filmu od znajomych i tego co obejrzałam na ich stronie, te same pozy, jednakowe otoczenie. A jak cenowo u nich?
Nunny, to zależy już od Waszego gustu, ale ja kamerzysty bym nie zmieniła za nic, jesteśmy mega zadowoleni, jakoś filmu świetna, nie ma ciotek jedzących kotleta powybierał same najlepsze momenty wesela, także jak dla mnie to był jeden z najlepszych wyborów ślubnych

My podpisaliśmy umowę w 2011, to płaciliśmy mu 1500 zł razem z sesją Teraz wiem, że cena poszła w górę o jakieś 200 zł. Także z roku na rok ma drożej.
Stary 2013-01-13, 23:07   #2643
Malgos_12
Zakorzenienie

Dziewczyny skąd wy macie siłę żeby ćwiczyć? Ja mam po pracy czasem tak mało energii, że aż się boję co to się ze mną dzieje...
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 23:09   #2644
bluesky89
Zakorzenienie

Małgoś, ja też nie mam siły, jak wracam z pracy, ale jak tak patrzę na swój brzuch, to mi siła od razu wraca
Stary 2013-01-13, 23:11   #2645
Malgos_12
Zakorzenienie

Blue - jaki ty masz brzuch? chcesz się zamienić??
Ja w pracy praktycznie cały czas chodzę, biegam itp. ale jak przychodzę do domu to mam ochotę wyłożyć tylko nogi do góry
Stary 2013-01-13, 23:15   #2646
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Blue - jaki ty masz brzuch? chcesz się zamienić??
Ja w pracy praktycznie cały czas chodzę, biegam itp. ale jak przychodzę do domu to mam ochotę wyłożyć tylko nogi do góry
Małgoś, gruba nie jestem, ale wolałabym, żeby zamiast tłuszczyku, który mi się odkłada na brzuchu były mięśnie

Ja też mam pracę stojącą, więc dobrze wiem co czujesz po całym dniu pracy
A może przed pracą byś sobie poćwiczyła? Czy bardzo wcześnie zaczynasz?
Stary 2013-01-13, 23:20   #2647
Malgos_12
Zakorzenienie

Jak kiedyś miałam problem z zasypianiem, spaniem, jedzeniem itp ale ze wstawaniem w ogóle, to teraz wszystko jest na odwrót i śpię do oporu - no nie mogę się zwlec wcześniej... zaczynam różnie, ale ostatnio najczęściej wstaję po 5-tej lub 6-tej bo mam na siódmą albo ósmą, choć czasami mam też na jedenastą, jednak wstawanie wcześniej obecnie nie wchodzi w grę - choć oczywiście codziennie się łudzę i ustawiam budzik na wcześniej.
Stary 2013-01-13, 23:23   #2648
bluesky89
Zakorzenienie

Skąd ja to znam
Mi chyba nie służy angielskie powietrze, bo jak jesteśmy w Pl, to idąc spać nawet około 1 budzę się o 9 rano wypoczęta i mega wyspana, a tu idę spać o północy, a budzę się o 10 - 11 i wstaje, bo muszę, a nie dlatego, że się wyspałam.
Stary 2013-01-13, 23:28   #2649
Malgos_12
Zakorzenienie

Ja też zauważyłam, że gdziekolwiek na wakacjach mam problemu. W Tajlandii wstawaliśmy o 6-tej, a najpóźniej o 7-dmej, gdzie normalnie nigdy nie wstaję o takich porach, nie ważne jak wcześnie bym zasnęła. Chodziliśmy dość wcześnie spać, ale mimo wszystko.
Stary 2013-01-14, 08:13   #2650
agniecha_17
Zadomowienie

ja zawsze mam problem ze wstawaniem, i podziwiam ludzi ktorzy jeszcze przed praca ćwiczą, ja ledwo wyrabiam sie z malowaniem, u mnie rano kazda minuta snu jest na wage złota

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

http://arf.digart.pl/galerie/14028/F...7.html#galeria fajne zdjęcia zawsze podobała mi się sesja pod wodą
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 09:38   #2651
talkative2
Zakorzenienie

aga - wow! mega te zdjęcia, które wkleiłaś super!

A ja mam pracę super hiper mega siedząco i już mam odsiedziny na tyłku! chyba już wolałabym chodząca prace...

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:12   #2652
Malgos_12
Zakorzenienie

Talk - ja nie usiedziałabym tak długi czas i wcale się nie dziwię, że wolałabyś pochodzić, jednak żadnej pracy nie zamieniłabym na stojącą.. to okropnie działa na nogi i plecy... kiedyś jak w pracy dłużej stałam to po jakimś czasie (kilku tygodniach) tak bolały mnie nogi, że każdy dzień był katorgą i normalnie prawie płakałam zwłaszcza po wstaniu z łóżka

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Aga - niezłe te zdjęcia, takie zupełnie inne - choć to w bieliźnie na łóżku to jedynie dla męża
Stary 2013-01-14, 11:13   #2653
talkative2
Zakorzenienie

hmm za to praca przy komputerze fatalnie działa i na nogi (bolą mnie od zastania) i na plecy (od siedzenia i czasami garbienia się boli kręgosłup) i na oczy (oślepnę kiedyś od tego kompa! ) . Najlepsza jest chyba taka praca pół na pół urozmaicona

Stary 2013-01-14, 12:25   #2654
agniecha_17
Zadomowienie

Cytat:
hmm za to praca przy komputerze fatalnie działa i na nogi (bolą mnie od zastania) i na plecy (od siedzenia i czasami garbienia się boli kręgosłup) i na oczy (oślepnę kiedyś od tego kompa! ) . Najlepsza jest chyba taka praca pół na pół urozmaicona
to ja mam taka niby mam ciągle prace przy komputerze ale duzo mam bieganiny po innych biurach czasem mam tak ze tylko chwile przy kompie jestem i takie dni uwielbiam bo mi strasznie szybko lecą
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 12:31   #2655
bluesky89
Zakorzenienie

Ja cały czas stoję. Nie mam nawet tam gdzie usiąść
Ale nie jest źle

Chciałam Wam powiedzieć, że zawitała do nas zima! Mamy trochę śniegu!!
Stary 2013-01-14, 12:38   #2656
talkative2
Zakorzenienie

mnie sie tak marzy, żeby nam się to kiedyś tak rozkręciło, że byłby ktoś zatrudniony od odwalania tej najgorszej roboty, a ja bym mogła się zająć tylko składaniem zamówień, planami marketingowymi i takimi tam ...
Chociaż i tak narzekać nie mogę , bo pracę mam dosyć zróżnicowaną - od składania zamówień, przez śledzenie nowości, dodawanie nowych produktów n sprzedaż, wprowadzanie faktur, kontakt z klientami, aż po pakowanie zamówień... Albo poprawianie błędów systemowych jak teraz haha Tylko szkoda, że jest to praca cały czas siedząca...

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

blue - idź ulep bałwana

TŻowi memu się marzył kulig, ale jak sprawdził ceny w KRk to padł i mu sie odwidziało jeśli uzbieralibyśmy 30 osób to wyszłoby nam 80 zł na głowę

Stary 2013-01-14, 12:54   #2657
bluesky89
Zakorzenienie

Za mało śniegu na bałwana, ale śnieg prószy pięknie
Stary 2013-01-14, 15:11   #2658
Kate Noir
Zakorzenienie

hej
http://www.centrum-rozrywki.com/inde...l=filmy&page=2 możecie powiedzieć coś na ich temat? Oczywiście muzykę wybiorę trochę inną.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 15:26   #2659
talkative2
Zakorzenienie

Kate - tzn pytasz czy znamy czy o to jak nam sie podobają filmiki?

Stary 2013-01-14, 15:30   #2660
bluesky89
Zakorzenienie

Nie podoba mi się jak śpiewa ta dziewczyna
Stary 2013-01-14, 15:35   #2661
Ifwka
Zakorzenienie

Wow ale naprodukowałycie, nie mogłam nadrobić
Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość

Czy któraś z Was miała wódkę z miejsca gdzie było można oddać każdą niezaczętą skrzynkę wódki? Jak tak to proszę o namiary

Jeżeli płaciłyście osobno za placki to ile was to wyniosło?

Ile łącznie wyszły Was opłaty USC i kościelne?

Przepraszam za upierdliwość ale zrobiłam podsumowanie przewidywanych kosztów i jestem przerażona.
Kate my mieliśmy wódkę ze sklepu od znajomego po cenach hurtowych i mogliśmy oddać co do butelki. Myślę że w większości hurtowni można się dogadac na kartony.
Za ciasta z cistakarni w Biłgoraju (pyszne jak domowe) na 100 osób zapłaciliśmy: 1000zł za torta, szyszki i ciasto na stoły.
W urzędzie to tak jak Małogś pisze około 84 zł, u księdza to zależy; my:400 msza, 150 zapowiedzi u mnie, 20 u Tż , 30 w sumie za rózne dokumenty, 150 organista i 150 siostra która usługiwała do mszy i stroiła kościół, chociaż mieliśmy swoja firmę dekorującą (300zł) i w sumie siostra to za posługe i kwiaty na ołtarz.
Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość

Właśnie też miałam napisać, że pieczenie ciast przez mamę nie jest dobrym pomysłem (ale oczywiście zapomniałam). Moja mama chyba by z nerwów upiekła stertę zakalców jakby miała na wesele moje piec (chociaż na co dzień piecze genialne ciasta). Daj mamie na luz - koszt ciast z cukierenki nie jest taki wysoki a zawsze mama będzie miała jedną sprawę na głowie mniej.
Ja też nie wyobrażam sobie żeby mamy piekły ciasto, u mojego brata piekła jakaś "wiejska baba" to tyle było zamieszania z produktami że
Cytat:
to niewątpliwie... Hmm myślę, że wiedzą, że jeżeli komuś zależy na tego typu zdjęciach, to i tak zapłaci ale podobnie jak foto, a może nawet bardziej, przesadzają zespoły. Fotograf jednak jeszcze siedzi nad tymi zdjęciami kawał czasu (o ile je obrabia) , a zespół przyjdzie , zagra, zejdzie i po 1000 zł na głowe weźmie
Powiem Wam że my za fotografa płaciliśy grosze (znajomy Tż z pracy) a zespół też nie zdarł z nas. teraz moje koleżanka chce ich brać, na dodatek ślub w tym samym miejscu co my
Cytat:
Generalnie czy satynowanie czy piaskowanie należy do nietrwałych sposobów matowienia. Popytaj jubilera, myślę, że to samo powie. Kupując obrączki dostajesz gwarancję, że jak się zetrze, to nałożą mat z powrotem o ile dobrze pamiętam nam jakoś nie po drodze do zakładu, więc chodzimy w takich
Ja swoją nosiłam cały czas i satynowanie też sie powoli wytarło
Cytat:

Oddam wszystko za wannę pełną piany! Jeszcze jakbyś miała ten nowy, luksjowy płyn do kąpieli o zapachu (a może raczej smaku) babeczkowo-cytrynowym

Skończyłam zaproszenia na bal kierunku. Obfocę rano i się Wam pochwalę powiecie mi czy ujdą
Paula Ty jak już rzucisz jakiś pomysł to masakra, aż sobie chyba kąpiel z pianą zrobię chociaż ledwo mieszczę sie w wannie i bardziej preferuję przysznic
Pokaż fotki

U mnie niedziela mega intensywna bo był brat z rodzinką i ledwo daliśy radę przy siłach bratanicy; Tz sie wprawiał w spacerowaniu z dzieckiem
Dzisiaj się relaksuje z córa na nartach ja niestety musiałam w domku zostać
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 16:46   #2662
Kate Noir
Zakorzenienie

Właśnie nie jestem przekonana co do tego... ale nic lepszego nie mogłam znaleźć :/ Po prostu załamka. Dla mnie te piosenki które puszczają są w dużej części żenujące. Możecie coś polecić i w tym przypadku?
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 16:48   #2663
bluesky89
Zakorzenienie

A nie chcesz zespołu?
Jak interesuje Cię tylko DJ to ja nie pomogę.
Stary 2013-01-14, 17:01   #2664
talkative2
Zakorzenienie

ja mogę polecić super DJa... Mojego. Był naprawdę MEGA MEGA. Aczkolwiek nie wiem jak z nim będzie , bo ostatnio doszły mnie słuchy, że ciężko choruje..

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

a i zespoły też 2 mogę polecić z czystym sercem. Ale są dosyć drogie.
Mnie sie ogólnie zespoły mało które podobają, dlatego miałam DJa, ale te dwa są naprawdę nieziemskie. Piosenki śpiewają praktycznie 1:1 jak w oryginale

Stary 2013-01-14, 17:08   #2665
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
ja mogę polecić super DJa... Mojego. Był naprawdę MEGA MEGA. Aczkolwiek nie wiem jak z nim będzie , bo ostatnio doszły mnie słuchy, że ciężko choruje..

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Mnie sie ogólnie zespoły mało które podobają, dlatego miałam DJa, ale te dwa są naprawdę nieziemskie. Piosenki śpiewają praktycznie 1:1 jak w oryginale
o jakich zespołach myślisz?

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 17:15   #2666
talkative2
Zakorzenienie

Groovinscy i Dreams. Są wspaniałe - oba zespoły. Podsyłam strony. Na Groovinskich można zobaczyć filmiki A najlepiej słychać, jak wejdzie się w zakładkę "muzyka".

http://www.groovinscy.pl/
http://www.zespoldreams.com.pl/

Jakbym miała brać zespół to tylko jeden z tych dwóch.

Edytowane przez talkative2
Czas edycji: 2013-01-14 o 17:23
Stary 2013-01-14, 17:16   #2667
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Hej,
Musialam troszke spędzić czasu na nadrabianiu Was ale już jestem na bieżąco Byłam dziś na targach ślubnych w Rzeszowie oczywiście wystawców jak co roku setki, tłumy ludzi przeogromne(aż momentami ciężko było przejść) Pooglądaliśmy z Tż-tem suknie ślubne, garnitury, zaproszenia, torty itd... Szczególną uwagę zwróciłam na firmę cukierniczą ,,Grześ" mieli przecudowne, przepiękne torty może któraś z Was miała tą cukiernię i torty od nich? zastanawiam się właśnie nad zamówieniem takiego tortu u nich ale z drugiej strony nie wiem czy warto bo ceny troche mieli wysokie Oczywiście pooglądaliśmy pokaz mody ślubnej, pierwszego tańca itd Ogólnie wrażenia pozytywne, choć wróciłam prawie chora
Zgadzam się, torty mieli bardzo ładne, choć te z cukierni Rak też przyciągały uwagę. A jeśli o Grzesia chodzi to ja rozmawiałam z tym facetem i u nich jest możliwość zamówienia na próbę oczywiście bezpłatnie takiego małego tortu ok. 10 porcji na spróbowanie czy Ci odpowiada. I do tego mogą dołożyć też placki. jak dostałas od nich tą dużą broszurkę to sobie pooglądaj i ewentualnie zadzwoń i zamów. Maja kuriera tzn. takiego dostawce, który dowozi zamówione ciasta, wiec musiałabyś się dopytać czy gdzieś tam koło Ciebie jeździ wtedy nie zapłacisz za dowóz... Ja byłam jednak w sobotę na tych targach i dostałam od nich paczuszkę placków i parę ciastek, i ze swej strony muszę powiedzieć, że ciasta pyszne! Takie domowe
Stary 2013-01-14, 17:24   #2668
bluesky89
Zakorzenienie

Groovinscy są świetni! Ale kasę krzyczą sobie olbrzymią..
Tak samo jak 'Fruwająca kanapa' bodajże z Soliny! są nieziemscy! Ale za wesele biorą ok 6 tys.
Stary 2013-01-14, 17:26   #2669
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny skąd wy macie siłę żeby ćwiczyć? Ja mam po pracy czasem tak mało energii, że aż się boję co to się ze mną dzieje...
Ja czasem też jestem tak wymęczona, że nic tylko klapnąć twarzą w poduszkę, a czasem wręcz przeciwnie - łapię takiego powera, że aż mną telepie. Zwykle pierwsza sytuacja występuje kiedy się nie wyśpię albo prześpię. A druga jak obudzę się "w sam raz" i mam energiczny i pełen wyzwań dzień
A do ćwiczeń to się tak czasem zabieram jak kot do jeża. Ale w końcu się jakoś zmuszam Mam motywację

Cytat:
odsiedziny na tyłku!

Nie wiesz, co mówisz z tą chodzącą pracą. Ja po 10h na nogach non stop to miałam takie odbite stopy, że aż się na nich skóra taka gładka zrobiła Masakra.

Cytat:
choć to w bieliźnie na łóżku to jedynie dla męża

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Chciałam Wam powiedzieć, że zawitała do nas zima! Mamy trochę śniegu!!
Do nas też... Ja chcę wiosnę!

Cytat:
TŻowi memu się marzył kulig, ale jak sprawdził ceny w KRk to padł i mu sie odwidziało jeśli uzbieralibyśmy 30 osób to wyszłoby nam 80 zł na głowę
Ja mam propozycję - tylko trzeba by skitrać sanki (conamniej kilka sztuk). Zatrudnimy mojego tatę do traktora, my się podepniemy z tyłu na sankach i będziemy po czarnorzeckich lasach bujać co Ty na to? (tylko nei wiem kiedy oczywiście, bo praca nie wybiera kiedy dać wolne, bo jest śnieg...)

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Paula Ty jak już rzucisz jakiś pomysł to masakra, aż sobie chyba kąpiel z pianą zrobię chociaż ledwo mieszczę sie w wannie i bardziej preferuję przysznic
Pokaż fotki
Myślę, że nawet wygodniej pod prysznicem, bo nie musisz się później podnosić i nie ma takiego ryzyka zasłabnięcia. Tym bardziej, że kąpiel bierze się jednak cieplejszą niż prysznic.
Pokażę jak zjem obiad

Cytat:
Kurcze też gdzieś miałam wizytówkę do zespołu, który grał u znajomych na weselu i byli super. I nie tacy drodzy. Tylko co ja z nią zrobiłam... Nie wiem...
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 17:28   #2670
talkative2
Zakorzenienie

To prawda Blu! Krzycza sobie nieźle! (Groovinscy chyba 5 tys). O Fruwającej Kanapie nie słyszałam Ale są naprawdę niesamowici. to już naprawdę full profesjonalny zespół. Mogliby spokojnie karierę robić, bo swój repertuar chyba też mają Kto wie - może kiedyś o nich usłyszymy na dużej scenie

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Paula - no pomysł super jak dla mnie, ale kurcze boję się co do realizacji nie wiem czy uda nam się zgrać w tym samym czasie w Krośnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości