|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Libra -
Jest to cienki, galaretowaty, przeźroczysty makaron uzyskiwany z azjatyckiej rośliny konjac (amorphophallus konjac), o praktycznie zerowej zawartości kalorii (tak naprawdę makaron zawiera ok 3% węglowodanów co daje ok. 10 kalorii na 100g ale w porównaniu do innych makaronów ilość tą praktycznie możemy zaniedbać). Dodatkowo makaron ten zawiera wyjątkowy, rozpuszczalny w wodzie błonnik Glukomannan o dobroczynny działaniu dla organizmu: reguluje trawienie, zapobiega zaparciom, obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów, reguluje ciśnienie krwi, wspomaga odchudzanie. Takie cuda o nim piszą NAPISZ MI ADRES . Ania no no tak tu chodzą malolatki , a 16 latki z wózkami . Broń mnie Panie Boże . My juz z tz-tem planujemy punkty strategiczne w których będziemy gumki zostawiać .
|
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No troszkę starsze czasy to były, bo już szkoła średnia a i tak laski na disco się "stroiły". Ja z tych "normalnych" byłam ale zawsze mnie interesowali inni niż ja. Jak tak sobie teraz przypomnieć, to taki a nie inny sposób ubierania, to był bunt przeciwko normom, rodzicom, nauczycielom.
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzą i panienki normalnie ubrane, na sportowo, z cyckami na wierzszchu vel lolitki siedzą nas cipki. No różnie jest .
|
|
|
|
|
#1894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
takie przykładowe zdjęcie podałam ,ale ogólnie goci ubierają się bardzo różnie ,ten starszy typ gotha to bardziej mroczny ,długie czarne suknie ,gorsety ,mocny makijaż ,peleryny takie klimaty. Podejrzewam że w dużych miastach są już jakieś sklepy a tak to pozostaje internet.Szkoda że nie jestem zawodową krawcową bo szyłabym stroje dla gothów podoba mi się to ,szkoda że tak późno to odkryłam bo bym sobie pochodziła w gorsecie i czarnej sukni
|
||
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
o mamo Gabi rewelacyjna , niektóre dzieci dopiero sie rozkrecaja a gabi prosze jakby przyjnamniej z 2 lata na angielski chodziła a robiłyscie wymaz , moze dzieciaczki non stop niby katary maja bo jakas bakteria je wywołuje ? a jak dziec mówi przez nos jakby a w nosie pusto to moze byc zapalenie gardła wirusowe ![]() my takie non stop mamy aniap to nie tylko twoje kochaja te gre moja ja wyczaiła na ps3 i tz musi jej ja włanczać
|
#1896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam - poproszę adres na priv
i duże dla Gabrysi!Cytat:
dla Oli. Fajnie, że wypad udany.Przeczytałam to co pisałyście w sprawie mówienia do dzieci i dzięki Wam wiem, że muszę sporo zmienić. Dziękuję |
|
|
|
|
#1897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez takie widzę, ale to juz starsze młode osoby , nie takie szczyle 16 letnie . Tam gdzie na zakupy smigam to maja właśnie, po drodze do centrum, czasami wchodzę, ostatnio kupiłam telefon trupa czaszkę dla młodego . A nie da sie jakiegoś kursu zrobić, chodzi ci o papiery czy naukę szycia tego typu szmat ? Cytat:
Moj nie ma kataru , nic , tylko tak dziwnie mówi, jakby mu cos głęboko siedziało , ale nie nada tego wysmarkac. Będę sie jutro umawiac . |
||
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Ania Olcia też zdolna
![]() Kuzynka mi kiedyś mówiła jak jej syn wrócił z przedszkola z francuskim tekstem na ustach i kazał sobie po francusku mówić bo Pani X w przedszkolu tak do nich mówi i to jest tak ładnie
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
Monka chodzi mi o naukę bo nie umiem zrobić wykroju ,jak dostanę gotowy to uszyje ale sama nie zrobię ,tak jak krawcowa zdejmie miarę i sobie narysuje na papierze wykrój do sukienki czy żakietu.
Korzystam z gotowych wykrojów z burdy ale tam raczej takich strojów nie ma
|
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Mrówka - ja też muszę szczękę zbierać z podłogi. Gabrysia strasznie zdolna jest.
![]() AniaP - ![]() dla Oli za francuski.Jakie wy zdolne dzieci macie. Moja to często gada po chińsku i nijak nie możemy jej zrozumieć. ![]() Wracając jeszcze do dyskusji nt. mówienia do dzieci. JAk powinniśmy mówić na temat kogoś innego? Np. postaci z bajki. Jest postać negatywna i dziecko się pyta: A Wilk jest niedobry? I co wtedy. Jak dziecku odpowiedzieć? Mój Tz dzisaj karmiąc Oliwkę ( która non stop uciekała) w pewnym momencie mówi: Jesteś... (i tu chciał powiedzieć niedobra, ale powiedział) .. taka jaka jesteś. Ale Twoje zachowanie mi się nie podoba .
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dobre pytanie z tym wilkiem |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Libra potrzebny Ci jest prawdziwy i dobry kurs kroju i szycia.
---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Pop poważny dylemat. Tż własnie ogląda "Kobiety są jakieś inne" i śmieje się do monitora
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Wilk jest uosobieniem zła
.Libra no szukaj jakiś kurs, a nie ma jakiegoś on line hehe .Pop Wydaje mi sie, ze nie ma co sie tak spinac , bo przecież jak do szkoły dzieciaki pójdą , dostaną lektury to bedą pisać hurtowo o bohaterach , a ze męczennik, a ze buntownik , a ze inteligentny, a ze lekkomyslny . No tak bedzie nie ? Takie właśnie etykietki podpiete do bohaterów , a niby tak nie powinno sie robić .Moze to chodzi o to , zeby dziecku nie przypisać tych etykietek i pozwolić mu aby sam sie określil kim jest, jaki/a jest . Nie poprzez nasze gadanie , ono samo ma poznać siebie , swoje wady i zalety czy jest tepy z matmy a inteligentny pod względem pisania wypracowany czy znajomosci języków obcych . Czy wredny dla wszystkich czy tylko dla wybranych, czy piękne bo tak samo o sobie myśli, czy dlatego ze mama i tata slodzili przez całe życie . Dwa przecież pełno ludzi chodzi na świecie ZŁYCH i co wtedy? Pierwsze słowa jakie cisną sie o matce Madzi - ...... . Samo zło . Nikt nie neguje jej zachowania tylko ja . Wiecie o co mi chodzi. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-14 o 00:36 |
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka o sobie mówi: "ładna jestem".
A o mamie: "stara i brzydka". sama ją tego nauczyłam.
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kursu to on-line odpada bo to jest trudne i nawet nie miałabym szansy nic dopytać , kiedyś pytałam u nas PUP ale nie mieli akurat.
MOnka przestań no chyba mi nie powiesz ,że matka Madzi jest ok. tylko jej zachowanie jest złe , a jej zachowaniem to kto pokierował? nie jest niepoczytalna. O złym zachowaniu można powiedzieć u dziecka bo często jest jeszcze nieświadome tego że coś robi źle PoP czyli nauczyłaś ją tego że przykleja sie komuś łatkę ![]() Widziałyście jaki smog nad Pekinem masakra jak ludzie tam zyją.U nas zima na całego ,śniegu nasypało co za tym idzie na drodze ślisko a ja muszę do miasta dzisiaj jechać nie żebym sie bała że ja się będę ślizgać ,tylko może sie trafić jakis debil na letnich tego się właśnie zawsze boję
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Ania ja niedyskretnie zapytam,jaki jest koszt lotu w jedna i druga z Wawy??ile cie to wynioslo?oplaca sie??
Mrowak Gabrysia jest niemożliwa! Moja owszem rozpoznaje kolory,liczby niektore czy literki ale po polsku,zdecydowanie ![]() najfajniejsze jest jak mowi"moj mamusia" albo "moja tatusia"hahaha za to nieskromnie powiem,ze talent plastyczny odziedziczy chyba po mnie,potrafi calkiem niezla buźke namalowac jak na 2,5 latke. Oczka nosek,buzia okragla glowa uszy oczy wlosy i dodac rzesy z tego to ja jak najbardziej moge byc dumna!
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Libra - nauczyłam. Ale czy to nie jest łatka tylko stwierdzenie faktu.
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Nastawiam sobie budzik na 7 , pomylilam sie
![]() Libra ze co? Gdzie ty to wyczytalas ? przyklad jej podalam bo akurat wszyscy wiedza co zrobila .Skąd ta interpretacja , napisałam tylko właśnie jak jest w dorosłym życiu , ze określa sie osoby a nie ich zachowanie czyli całkiem sprzeczne z tym co niby ma sie mówić , jak sie mowi do dzieci . Tak juz w życiu jest. Ktos cos zrobi złe , i nikt nie wnika dlaczego , zreszta po co , czy przeszłość powinna usprawiedliwiać złe czyny? Zwłaszcza zła przeszłość. Darusia Małe sprostowanie juz prawie 3 latka a rak serio to fajnie ze mała ma taki dryg , niech swój talent rozwija a nuz cos kiedyś stworzy . Mój mały to beztalencie po tatusiu , zeby nie było ze po mnie .
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-14 o 08:21 |
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bylam na siebie tak zla ze wrocilam do fajek ZNOWU,że zainwestowałam w elektronicznego fajka i to byl dobry wybór,nie truje nikogo do okola siebie, nie smierdzi nic, do tego koszt sporo tanszy,oczywiscienajlepie j rzucic calkiem,ale brak silnej woli chyba bierze tu gore;/.
Ja od rana sie wzielam za sprzatanie,mysle co by jakas ksiazke poczytac,ale za cholere nie wiem jaka;/
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś tez go miałam , ale to ściema elektroniczny papieros
Ja palilam to dla tego dymka , tej smoly . A próbowałas gumy nicoret ale te fresh mint , owocowe tez dobre jak ktos lubi owocowe smaki . Tylko jest ryzyko, ze wpadniesz w gumy i będziesz nimi zagryzac szlugi Sa jakieś tabletki , ponoć tanie i ponoć dobre. Moja koleżanka na nich rzuciła i teraz jej mąż. Ja juz sie przyzwyczailam ze palę na " wakacjach" do drinka. |
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki poszukam
Sama pojechałabym do UK na zakupy Olcia zdolniacha
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
mnie nie ciagnie do normalnych fajek odkad tamtego pale,na razie to tylko tydzien,czemu sciema??tojest po prostu nikotyna ,jak czuje chec zapalenia wyciagam go pociagne pare razy i tyle,olejek mam marlboro light i mi pasuje.
|
|
#1913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Gabrysi![]() ale masz zdolną córkę ![]() Cytat:
![]() Asia i jak naleśniki?
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, dla m ie sciema . Palilam wiecej właśnie przez to ze można sie byle gdzie zaciągnąć, praktycznie jest z tobą cały czas , a prawdziwe trzeba było zapalić na zewnątrz. Plusy są takiego papierosa A chcesz wogole rzucić ? Czy poprostu lubisz to . bo jak czerpiesz z tego przyjemność to raczej cieżko bedzie . Ja lubię palić , ale ograniczylam sie jak juz wcześniej pisałam. ![]() Taka ściema dla niektorych jak z gumami nicoret , niedosc ze pala to jeszcze gumy rzuja . Mój tz do tej pory gumy kupuje , CZUB. Umowilam sie do lekarza z młodym z tym nosem na poniedziałek za tydzień . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-14 o 09:37 |
|
|
|
|
#1915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na przykładzie Rabusia z Dory tłumaczyłam, że lis nie wie jak się zachować i czasem robi coś źle, bo nie wie jak inaczej, ale na pewno kiedyś się poprawi i będzie się lepiej zachowywał-czy coś wten deseń
|
|
#1916 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gabrysia nie możliwa, pięknie zdolna dziewczynkaCytat:
Cytat:
![]() Fajnie tam Anie wystarczy internet, nie musi lecieć do UK, tu też potrafi poszaleć ![]() Prawda Anuś? Cytat:
Cytat:
A Amelka już wie jak się zachowują grzeczne dzieci i wie że tak nie wolno. Fajny film wczoraj oglądałam. "Służące", ktoś oglądał? Dramat. Na podstawie powieści Kathryn Stockett, ktoś wie o czym mówie?
|
|||||
|
|
|
#1917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
![]() Cytat:
Nie widziałam nad Pekinem ale za to miałam okazję przejeżdżać obwodnicą Bielska przed sylwestrem i była piękna pogoda jednak tam nic nie było widać a dym się pchał przez wszystkie możliwe szpary w aucie. Wydawałoby się że to góry i powinno być czyste powietrze, nic bardziej mylnego. Ludzie tam chyba wszystkim palą
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem sklonna napisac, ze wilk uosabia rowniez dobre cechy jak inteligentny, spytny, dazyl do celu i co najwazniejsze dopial go
wiedzial czego chce, pomijam fakt, ze na drodze spotkal, nieczulego mysliwego, ktory pokrzyzowal mu plan . Zas Czerwony Kapturek o ktorym pisze sie ze jest dobra postacia, uosabia rowniez zle cechy, naiwy, latwowierny, nierozsadny, nieposluszny i spotkala go za to kara . Oczywiscie to z przymrozeniem oka hehehe Nataszka no jasne , znam flm EAT MY SHIT |
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domyślam się że to przejęzyczenie ?
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypalana paczka dziennie.Już tak goniłam jedno i drugie,żyć im nie dawałam,wyganiałam z ich domu z tymi papierochami,że jedno i drugie uciekało na mój widok zapalić na dwór.Oczywiście przerobili różne tabsy,plasterki po kilkanaście razy,ale nic to nie dało. A na tym e papierosie jadą i ich w ogóle nie ciągnie to obrzydliwego peta.Także się cieszę,ale cieńko w nich wierzę,bo pamiętam jak się kończyły poprzednie próby. Mrówka,Gabrysia mnie rozbroiła,normalnie aż się wierzyć nie chcę.Bardzo mądra dziewczynka ![]() Ania ja dlatego się sama nigdzie nie wypuszczam,bo tż to by mnie samą musiał wykupić ze sklepu ![]() a to co opisujesz o tej młodzieży to w Szwecji czy Danii to normalka ![]() ja mam mieszkanie jakieś 200-300 metrów od morza i normalką było to,że ludzie latali w szlafrokach na zakupy czy rano po bułki szli w stroju kąpielowym ![]() albo pamiętam jak spotkałam na ulicy gotha uciekłam ze strachu na drugą stronę ulicy
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2013-01-14 o 10:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

. Broń mnie Panie Boże 

podoba mi się to ,szkoda że tak późno to odkryłam bo bym sobie pochodziła w gorsecie i czarnej sukni
i duże
dla Gabrysi!

masakra jak ludzie tam zyją.
nie żebym sie bała że ja się będę ślizgać ,tylko może sie trafić jakis debil na letnich
tego się właśnie zawsze boję

wypalana paczka dziennie.Już tak goniłam jedno i drugie,żyć im nie dawałam,wyganiałam z ich domu z tymi papierochami,że jedno i drugie uciekało na mój widok zapalić na dwór.
uciekłam ze strachu na drugą stronę ulicy