|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Witajcie, wreszcie dotarłam do komputera. Dotarłam już wcześniej, żeby choć część nadrobić, ale mi się wizaz wyłączył i się wkurzyłam. Potem jechaliśmy na urodziny i czasu mi zabrakło. Paulince się tam nie podobało, cóż, trudno.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() heh, dzięki, wydaje Ci się ![]() 25 mamy wizytę u audiologa na jeszcze jedno badanie i w ten sam dzień mamy wizytę już na dopasowanie aparatów. A 21 mamy pierwszą wizytę u logopedy, ciekawe jak będzie ćwiczyła z takim szkrabem. Cytat:
![]() Może każde dziecko w swoim czasie zaczyna gaworzyć, ja przez tę wadę słuchu mam schizy, że nie nauczy się mówić ![]() Czemu nie widzę zdjęć ? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Super, ale zastanawiam się czy by tak fajnie siedział jakby miał przed sobą co innego a nie laptopa ![]() Pokaż Pauli komórkę to ma drgawki ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie, ja dalej czekam na jakieś sylaby. Cytat:
![]() Najlepsze jest OCHOCHOCH ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RESZTA JUTRO< DOBRANOC>
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2013-01-13 o 22:00 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2822 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
hej dziewczyny
![]() ale mnie choroba rozkłada, juz mi zaczal mijac katar to teraz mam kaszel jak gruzlik ![]() szacun dla nocniczkow ![]() moje dziecko wstało o 7 (zwykle wstaje pozniej) tylko po to,zeby walnac wielka kupe, powkurzac sie na mame, chwile pobawic i pol godzin y pozniej znow zasnac.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Zadomowienie
|
hej dzwoniłam do lekarzy nigdzie nie mam miejsca żeby nas przyjąć,Liwka miałą w nocy 38,3 temperatury zbiłam jej czopkiem jak na razie ma 36,2 tylko że strasznie kaszle moge jej sama kupić jakiś syrop mam gdzieś recepte z ostatniej wizyty na kaszel czy iść prywatnie na wizyte.
#2824 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2826 | ||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Wygląda na to, że mamy już mieszkanie we Francji! ![]() Niestety jest na 4 piętrze bez windy... Wózek podobno bez problemu można zostawiać na dole, mam nadzieję, że będzie ok... Jest też nie najtańsze, ale w sumie mamy tam mieszkać przez dwa lata - i to z małym dzieckiem więc chcieliśmy coś fajnego. No i ja chcę pracować też, więc myślę że damy radę ![]() Cytat:
![]() ![]() My wczoraj na długim spacerze tez byliśmy, nad zalewem. Przepiękna pogoda, ale Antek też nie docenił, bo najpierw marudził, a potem poszedł spać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A masz brata utalentowanego?MAluje? Cytat:
trzymajcie się, zdrowia dla Liwki |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Zadomowienie
|
dziękuje wam za poradę to jest chore płacimy składki a i tak trzeba pójść prywatnie na wizyte.
#2828 |
Zakorzenienie
|
pola, pokaż mieszkanie.
![]()
![]() |
#2829 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wozek ogolnie stoi na klatce, obok naszych drzwi, rano TŻ gdy wychodzi do pracy nam go znosi, a gdy wraca wznosi z powrotem.. ![]() ![]() Sama tez juz wnosilam wozek do gory i to z mala w srodku, praktyka i koniecznosc robia swoje ![]() ![]() Dacie rade ![]() My tez wybralismy to mieszkanie, choc byly oferty mieszkan nizej,ale: ciemne, mniejsze, na gorszym osiedlu. Cos za cos.. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2830 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
NASZ ŚLUB UJĘTY NA ZDJECIACH http://fotoarkadiusz.blogspot.com/20...snia-2010.html Edytowane przez rozowa1987 Czas edycji: 2013-01-14 o 08:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2831 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o nocniku jeszcze nie czytalam ani nie pytałam o niego, dlatego, że w sumie to mi to nawet przez myśl nie przeszło ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2832 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() Miłego dzionka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Zakorzenienie
|
A, _millena pytałaś o rehabilitację Maćka...
tego no... trochę zaniedbałam po powrocie do pracy, bo spędzam z Maciem jakieś 3 godziny, a miałabym jeszcze powodować, że się drze... nie mam serca ![]() Ale odkąd zaczął zasuwać po mieszkaniu, próbować siadać, jest o niebo lepiej! Pięknie już obraca główkę na tę nielubianą stronę, śpi na niej, zresztą to jego ulubiona strona do spania na boku ![]() Idziemy na kontrolę 1 lutego, zobaczymy ![]()
![]() |
#2834 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze u nas była ta trudność dodatkowa, że szukaliśmy mieskzania na odległość. Tam jest niesamowity ruch w wynajmie i często ogłoszenie jest nieaktualne już kilka godzin po publikacji... A do tego nie każdy chce wynajmować obcokrajowcom ![]() ![]() Gatta, powodzenia u endokrynologa! _agata, przyznam, że nie dziwię Ci się z ta rehabilitacją... Ale może już poskutkowała trochę? Wrzucam parę zdjęć z tego mieszkania - takie odstałąm na mejla, więcej było w ogłoszeniu, ale ogłoszenia już nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Zadomowienie
|
Ile wsze dzieci mają, że już do nocnika robią?
Nina jeszcze nawet nie siedzi, znaczy się bardzo długo próbuje, ale nic jej nie wychodzi;/ Tak myślę, po prostu, że u nas to rodzinne, bo ja np też długo nie siadałam, no i u mnie w rodzinie ogólnie dzieci jeszcze nie chodziły jak już mówiły, mój brat w wieku 9 mies już powiedział "kuciapka AM" tak samo moja ciocia w wieku 9 mies już mówiła. Więc może to o to chodzi? Bo Nina już za mną powtarza, jak wczoraj do niej mówiłam Da Da to 2 razy powtórzyła. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2836 |
Zakorzenienie
|
Jeżu, pola, jak ja Ci zazdraszczam! Ale tak pozytywnie
![]() Mieszkanie przytulne, widać, że nie pierwszej świeżości, ale dobrze bym się tam czuła mimo, że trochę nie moja bajka ![]() Na pewno te dotychczasowe ćwiczenia pomogły Maćkowi. martula007, dawaj więcej skanów! ![]() ![]() Dzisiaj to z kaszą gryczaną ugotuję na jutor ![]()
![]() |
#2837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() brałabym, 4 pietro nie gralo by roli hehe ![]() a w ogole.. zazdroszcze wyprowadzki.. wiem,ze nigdzie nie jest kolorowo,ale mam tak dosc naszego kraju.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2838 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fakt, że mieszkanie nie wygląda jakoś sterylnie ![]() ![]() MArtula, popieram Agatę!! Daj jeszcze jakieś skany, bardzo inspirujące te przepisy ![]() Cytat:
![]() ![]() Oczywiście nie jestem bardzo kategoryczna, zobaczymy, jak się wszystko ułoży, ale wolelibyśmy wrócić. Pogoda u nas cudowna, fajny mróz, śnieg i piękne słońce. Spadamy na długi spacer ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
Raczkowanie
|
Ale żeście kobitki naskrobały przez weekend. Dopiero dobrnęłam do końca po 3-dniowej nieobecności....
Super Wasze dzieciaczki Gratuluję wszystkich nowych umiejętności. Moje dziecię chwilowo zatrzymalo się w rozwoju, ale czekam cierpliwie na kolejny etap... Czy któraś z Was wie jak jest z urlopem tacierzyńskim w 2013r.? Muszę męża niedługo wysłać i z tego co ja się orientuję, to urlop nadal trwa 2 tygodnie, ale już kilka osób się ze mną spierało że 8 tyg. Weszła już ta ustawa w życie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2840 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny. Wiem że niektóre z Was zmagają się z alergią u dzieciaków. dziś zauważyłam że Marcia ma suchą skórę na łokciach i na policzku. czy nas też dopadło?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym jednak chciala chociazby wlasnie czasowo takiej odskoczni.. ![]() a u nas brzydko. TZN lekki mrozik, ale pochmurno, sypie sniegiem od ranca.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To samo pomyślałam jak wrzucałaś swoje zdjęcia ![]() ![]() Ale co Wy z tym blondem macie? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślę, że to wypasiony prezent. Jak się jubilatowi spodobał? ![]() Cytat:
![]() Wykładzinę i inne wyposażenie w dużej mierze syn wtedy 5-letni wybierał sobie sam ![]() Cytat:
![]() ![]() Widać, że post był edytowany po 2 dniach, więc zapewne ewus już usunęła zdjęcia. Cytat:
uwaga.tvn.pl/31725,tresc,,abc_pacjenta ,czat.html Ewentualnie po 18ej są dyżurne przychodnie. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Rozeznanie
|
akurat ten dzieciak ma już tyle zabawek że kolejna rzecz nie robi na niej wrażenia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2844 |
Wtajemniczenie
|
Pola ale Wam zazdroszczę!
![]() ![]()
#2845 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Zadomowienie
|
Poszłam do przychodni I mnie przyjęli o moje zdziwienie mało co było ludzi a tak się zarzekały że Nie ma miejsca,w oskrzelach czyściutko dostała droxetus witamine c I osłoniks max do picia Nie wiem po co jak to do antybiotyku jest.
NASZ ŚLUB UJĘTY NA ZDJECIACH http://fotoarkadiusz.blogspot.com/20...snia-2010.html Edytowane przez rozowa1987 Czas edycji: 2013-01-14 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lekarstwa, które podaje się osłonowo do antybiotyku, to takie dobre bakterie. Mają dobroczynny wpływ na organizm i na układ pokarmowy tak osobno też, nie tylko przy kuracji antybiotykiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2850 |
Zakorzenienie
|
Maja ma takie plamy na nózkach. Moze własnie ten dexeryl cos pomoze.
I filmik jak chodzi, pokracznie ale sobie radzi. Teraz lózeczko to tylko do chodzenia, nie usiedzi juz. Od sek.50 to juz ładnie widac ![]() Kism nam powiedziano ze jak zacznie chodzic to mamy przyjsc. Jutro mamy szczepienie to zapytam sie pediatry co i jak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.