MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-14, 15:14   #1591
mariolci
Rozeznanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

a mój mały od jakiegoś tygodnia ma czkawkę co jakiś czas i tak sie zastanawiałam skąd ona się bierze i chyba nalazłam odpowiedź
"Przygotowując się do oddychania po porodzie, twoje dziecko naśladuje ruchy oddechowe dzięki skurczom mięśnia przepony. Ruchy te są rytmiczne i mogą nawet wywołać atak czkawki jeśli płyn owodniowy dostanie się do płuc."

ze strony : http://www.rodzinko.pl/wszystko-o-ci...-tygodniu.html

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 15:21   #1592
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
a mój mały od jakiegoś tygodnia ma czkawkę co jakiś czas i tak sie zastanawiałam skąd ona się bierze i chyba nalazłam odpowiedź
"Przygotowując się do oddychania po porodzie, twoje dziecko naśladuje ruchy oddechowe dzięki skurczom mięśnia przepony. Ruchy te są rytmiczne i mogą nawet wywołać atak czkawki jeśli płyn owodniowy dostanie się do płuc."

Maluch pije także płyn owodniowy dzięki czemu ćwiczy połykanie. Jeśli mu smakują pije je łapczywie i też dostaje czkawki

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 15:21   #1593
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Witam i ja dzisiaj
za tygodnie...

NIeźle ja już po 40 jestem ale będzie dobrze myślę

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

no tam w zasadzie 50 letnich matek to i tak nie pokazywali, najmlodsza, ktora widzialam miala 57 lat chyba, no to roznica raczej spora
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 15:23   #1594
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
a ja szukam konkretnych info na temat wózków które typuje do zakupów, już kiedys tu pisałyscie o nich, ale gdzie ja tot eraz znajde a mianowicie, zastanawiam sie nad zakupem któregos z tych:
-tutek tambero
-tutek grander
-navington

i jeżeli wiecie, który w czymś jest lepszy,a lbo któryjakie ma wady, udogodnienia, utrudnienia to proszę o poradyy
ja co prawda kupiłam xlandera xmove ale z tych trzech to widziałam na "zywca" wszystkie i chyba tambero najbardziej by mi sie widział

Cytat:
Napisane przez martunia_88 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane Mamusie! Nie zaglądałam wcześniej zbyt często na wizaz, a jestem na tym samym etapie ciąży co Wy. Aktualnie rozpoczynam 27 tydzień, a moja córeńka ma przyjść na świat około 21.04. Życzę Wam wszystkim spokojnie donoszonej ciąży i zdrowych maluchów!
Merci!

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ależ mój urwis lubi kaszę gryczaną jadłam o 13ej i mam nieustającą falę meksykańską w brzuchu
tja. odstawiłam od buraczków, więc musi się kaszą cieszyć
haha, ja tak mam jak zjem banany
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 15:33   #1595
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Urodziła mając 37 lat i jak ją pytali czy jest taką młodą babcią, to odpowiadała, że jest starą matką
o matyldooo, to tak będą mnie pytać?! muszę na botox zbierać

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
najlepsze jest jak coś literujemy np wczoraj n-i-e-d-z-w-i-e-d-ź pytam co pisze a ona "zając"
piękne. i jakie inteligentne

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
haha, ja tak mam jak zjem banany
ale banany mają smak, a kasza?!
ale od poczatku tak jest - ruchy wyraźniejsze po kaszy i burakach

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 15:38   #1596
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
o matyldooo, to tak będą mnie pytać?! muszę na botox zbierać

piękne. i jakie inteligentne

ale banany mają smak, a kasza?!
ale od poczatku tak jest - ruchy wyraźniejsze po kaszy i burakach
moje dziecię lubi mizerię :d a buraczki to bym tez zjadła ale dziś ogórkowa
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 15:50   #1597
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
A tak poza tym to witam sie w 29 TC

Cytat:
No najgorsze sa te wyrzuty sumienia, pyta sie "ile jeszcze" to ja mowie np "15 min" (ale wiadomo, ze to tak orientacyjnie tylko ) i on po tych 15 min juz caly ubrany i stoi przed drzwiami i sie wkurza, wygania mnie albo schodzi na dol, ale to jeszcze wieksze wyrzuty sumienia zawsze mam I tez juz sie spiesze, a zawsze na koniec czegos nie mozna znalezc
O to to, u mnie dokładnie tak samo. Pytanie: ile Ci zajmie? Ile to potrwa - ależ mnie to czasem irytuje!
Sam robi wszystko na ostatnią chwilę, ja się denerwuję, a potem i tak się NIE spóźniamy.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
witam i proszę dzisiaj o kciuki bo mam kolokwium i oddaje pracę zaliczeniową . mam skromne wymaganie dwie 3 mi wystarczą
Są kciuki

Dziewczyny, tak sobie czytam o przewadze porodu naturalnego nad cesarką i myślę, że jeśli nie dostanę wyraźnych przeciwwskazań od okulisty do naturalnego, to nie będę naciskać na cesarkę. I w związku z takie durne pytanie mi chodzi po głowie: można rodzić w soczewkach?? Czy lepiej założyć okulary?

I jeszcze pytanie do dziewczyn powyżej 170 cm jakie koszule do karmienia kupiłyście? Nie chcę kupić w ciemno takiej, która mi tyłka nie zakryje.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 15:54   #1598
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

O to to, u mnie dokładnie tak samo. Pytanie: ile Ci zajmie? Ile to potrwa - ależ mnie to czasem irytuje!
Sam robi wszystko na ostatnią chwilę, ja się denerwuję, a potem i tak się NIE spóźniamy.

Są kciuki

Dziewczyny, tak sobie czytam o przewadze porodu naturalnego nad cesarką i myślę, że jeśli nie dostanę wyraźnych przeciwwskazań od okulisty do naturalnego, to nie będę naciskać na cesarkę. I w związku z takie durne pytanie mi chodzi po głowie: można rodzić w soczewkach?? Czy lepiej założyć okulary?

I jeszcze pytanie do dziewczyn powyżej 170 cm jakie koszule do karmienia kupiłyście? Nie chcę kupić w ciemno takiej, która mi tyłka nie zakryje.
ja planuję rodzić bez soczewek i okularów
15.10. 2011.

Stary 2013-01-14, 15:59   #1599
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
Ja z moimi -6 nie zobaczę dzidzi

21.04.2013.
Stary 2013-01-14, 16:00   #1600
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Moja ma czkawke zazwyczaj po jedzonku

Cytat:

Też się nad tym zastanawiałam...ale chyba zdejmę soczewki do porodu chociaż wolałabym nie spytam połoznej jak już będę na oddziale. A co do koszul to ja mam 170cm i brałam s/m. Długośc od ramienia 92cm. U mnie w szpitalu wymagają by koszula do porodu była krótka taaaa ubiorę mini
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 16:00   #1601
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe zobaczysz jak ci pod nos podstawią

a poważnie to moja mama ma minus 8 i wiem że mi mówila że jak rodziła i otwarła oczy to się zastanawiała czy bedzie widzieć. takze nie wiem czy okulary jak masz zamknięte oczy sa potrzebne tak samo soczewki. może dziewczyny które rodziły się wypowiedzą czy się patrzy czy zamyka oczyska
15.10. 2011.

Stary 2013-01-14, 16:01   #1602
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
o żesz Ty! ja mam -1 i czuje się strasznie ślepa jak nie mam soczewek

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:

a poważnie to moja mama ma minus 8 i wiem że mi mówila że jak rodziła i otwarła oczy to się zastanawiała czy bedzie widzieć. takze nie wiem czy okulary jak masz zamknięte oczy sa potrzebne tak samo soczewki. może dziewczyny które rodziły się wypowiedzą czy się patrzy czy zamyka oczyska
oczy zamknięte bo popękają naczynka!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 16:05   #1603
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

Są kciuki

DO mnie dzis przyszly 3 z Italian Fashion, chodzilo mi o dlugosc, nie chcialam krociutkich. Zamowilam L i jest do kolan - mam 172
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 16:11   #1604
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Witam wszystkie nowe mamusie
Gratuluję kolejnych tygodni U mnie zaczął się 26 tydzień.

Miałam wszystko pięknie pocytowane i zamknęłam przez nieuwagę stronę No nic, któraś z nowym mam pytała, czy ktoś rodzi na Kopernika. Więc ja się zdecydowałam rodzić na Kopernika. Chodze do Poradni Patologi Ciązy przez caly czas, ostatnio bylam na oddziale szpitalnym i byłam bardzo zadowolona z lekarzy, położnych, warunków. Wiem, ze są tam specjalisci, mają tez bardzo dobry oddział dla noworodków. Warunki - z tego co widziałam i czytałam to jak się trafi.

LiwkaO, myślisz że tylko tyle różnic jest między tymi Tutkami?
Ja jednak nastawiam się bardziej na Grandera, wizualnie mi się bardziej podoba i jest tańszy. Z tego co pisał mi sprzedawca, wymiary są takie same, spacerówka też na płasko lub prawie płasko się rozkłada.
W ogóle myślałam, że ja mam sporo ciuszków, ale Ty i Strippi wymiatacie
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 16:11   #1605
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
oczy zamknięte bo popękają naczynka!
hehe o właśnie miałam to napisać ale mnie ubiegłaś

ostatnio przez wysiłek podczas ataków kaszlu popękały mi naczynka
Stary 2013-01-14, 16:13   #1606
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
No najgorsze sa te wyrzuty sumienia, pyta sie "ile jeszcze" to ja mowie np "15 min" (ale wiadomo, ze to tak orientacyjnie tylko ) i on po tych 15 min juz caly ubrany i stoi przed drzwiami i sie wkurza, wygania mnie albo schodzi na dol, ale to jeszcze wieksze wyrzuty sumienia zawsze mam I tez juz sie spiesze, a zawsze na koniec czegos nie mozna znalezc
nie znoszę pytania "za ile będziesz gotowa?". ale my oboje spóźnialscy jesteśmy jak idziemy do moich rodziców to moja mama wie, że będziemy z 15 minut później niż mieliśmy być, ale teściowa zawsze się złości jak się spóźniamy

Cytat:
a ja szukam konkretnych info na temat wózków które typuje do zakupów, już kiedys tu pisałyscie o nich, ale gdzie ja tot eraz znajde a mianowicie, zastanawiam sie nad zakupem któregos z tych:
-tutek tambero
-tutek grander
-navington

i jeżeli wiecie, który w czymś jest lepszy,a lbo któryjakie ma wady, udogodnienia, utrudnienia to proszę o poradyy
oglądałam tylko tutka grandera z tych. bardzo lekki i dobrze się prowadził, ale spacerówka nie rozkładała się na płasko co wg mnie zdyskwalifikowało go kompletnie. zanim się tego dowiedziałam byłam zachwycona nim.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
to tak przy okazji- Mamusie lepszy proszek czy płyn? jest w ogóle jakaś różnica? bo że płatki mydlane odpadają to już wiemy
to chyba zależy kto co lubi. ja wolę proszki do prania do naszych rzeczy i dziecięce też będę prać w proszku. płyn jakiś niby zawsze mam, ale używam bardzo rzadko, więc dziecku nie kupiłam płynu. póki co wzięłam najmniejsze opakowania proszków, może następnym razem wezmę płyn i wypróbuję, zobaczę.

byliśmy w ciuchlandzie, nawet znaleźliśmy kilka rzeczy, tylko drogo było. ale tam w zależności od dnia tygodnia są ceny, jak wszystko przebrane przed dostawą to taniej. może jeszcze parę razy podjedziemy, jak coś nam się rzuci w oczy to weźmiemy.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 16:19   #1607
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
oglądałam tylko tutka grandera z tych. bardzo lekki i dobrze się prowadził, ale spacerówka nie rozkładała się na płasko co wg mnie zdyskwalifikowało go kompletnie. zanim się tego dowiedziałam byłam zachwycona nim.
No własnie jak to w końcu z tą spacerówką
Sprzedawca mi napisał, że w Granderze spacerówka rozklada się na płasko. LiwkaO pisała, ze Tambero też nie ma rozkładanej spacerówki na płasko, tylko na jakies 5-7 stopni - a przeciez to w zupełnosci by wystarczyło.
Niestety nie mam możliwosci obejrzec tych wozków na żywo
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 16:30   #1608
Hally_berry
Rozeznanie

Cytat:
ktoś mnie wyprzedził z zadanym pytaniem odnośnie rodzenia w soczewkach lub okularach lub bez super, że ono padło bo też się nad tym zastanawiam....nie ukrywam, że najwygodniej byłoby mi w soczewkach ale dopytam jeszcze o zwyczaje na szkole rodzenia położnej oraz w tygodniu zapisałam się do okulisty , załatwiając zaświadczenie do nowych okularków dopytam o wszystko związane z porodem , nie ma wyjścia

ja też bez okularków czuję straszliwy dyskomfort więc w razie jakichkolwiek przeciwskazań do soczewkach założę te swoje " bzyki " na noc - do czasu porodu przynajmniej wymienię swoje na lepszy model

my , kobietki to mamy zmartwienia .....żaden mężczyzna Nas nie zrozumie
Stary 2013-01-14, 16:39   #1609
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
No własnie jak to w końcu z tą spacerówką
Sprzedawca mi napisał, że w Granderze spacerówka rozklada się na płasko. LiwkaO pisała, ze Tambero też nie ma rozkładanej spacerówki na płasko, tylko na jakies 5-7 stopni - a przeciez to w zupełnosci by wystarczyło.
Niestety nie mam możliwosci obejrzec tych wozków na żywo
oglądałam na żywo grandera. na pytanie o spacerówkę pani w sklepie powiedziała, że rozkłada się na płasko, poprosiłam, żeby rozłożyła. rozkładając stwierdziła, że jednak się nie rozkłada i zostaje jakiś kąt nachylenia (nie pamiętam jaki bo w tej chwili moje zauroczenie nim minęło). niby pani stwierdziła, że nachylenie jest małe i jest "prawie" na płasko ale dla mnie w tym przypadku prawie robi na prawdę dużą różnicę. na pewno był to taki kąt, który było widać gołym okiem nie analizując tego specjalnie. LiwkaO z tego co pamiętam pisała, że taki kąt (5-7 stopni) uzyskała podnosząc jeszcze podnóżek czy coś, nie tylko opuszczając oparcie spacerówki.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 16:40   #1610
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

jestem - wrocilam
a jak Zmarzlam

ale spacerek byl 25min sie trurlam do domu - ale L4 oddane. BABY paka Odebrana - Zakupy w IKEA zrobione ( malutkie - po te ciezsze musze sie ladnie usmiechnac do Krzysia bo on zmotoryzowany )

a czuje sie jakbym maraton przebiegla a to czlowiek niecale 4,5 h byl tylko na nogach.
jeszcze bylam w aptece i zapomnialam sobie kupic pojemniczka na Siki, a jutro do polznej trza zabrac dzwonie do siostry - bo wiem ze zmierza do szkoly ludzi norweskiego uczyc - a ona ze sorry ale dwie rece ma juz zajete bo kupila grzejniczki do pokoju - w sumie ma po dordze apteke ale juz jest bez rak wolnych .. eh - no ale na laska szczescie ze Krzysiu bedzie na Lekcjach to nie bedzie musiala taszczyc tego przez pol miasta ino brum autkiem - eh bylo do 21 jakos zlecialo - bo nudno tak samej w domu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 16:45   #1611
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
o żesz Ty! ja mam -1 i czuje się strasznie ślepa jak nie mam soczewek
Eeee tam, da się przyzwyczaić a soczewki to jeden z najlepszych wynalazków ever!

Cytat:
DO mnie dzis przyszly 3 z Italian Fashion, chodzilo mi o dlugosc, nie chcialam krociutkich. Zamowilam L i jest do kolan - mam 172
A masz może linka do nich?

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
BABY paka Odebrana
A co masz w tej baby pace?

Mam szkołę rodzenia o 19 i taaaaak mi się nie chce iść. Jedna dziewczyna z grupy ma termin na 17 stycznia, ciekawe, czy dziś będzie

21.04.2013.
Stary 2013-01-14, 16:57   #1612
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej kochane coś mi się babystrology poprzestawiało dziś zaczynamy 35 tydzień

TŻ już czuje się dobrze, pojechał do pracy...ciekawe co szef będzie mówił;/ ogromne siniaki ma na pachwinach!!!
zabrał mi moje cudowne autko i musiałam przeprosić kochanego golfa... bo bez samochodu czuje się jak bez ręki!
o kurcze... już 35 Mi się robi naprzemian gorąco i zimno jak czytam o tych tygodniach... A jak pierwsza mamusia z wątku urodzi to będę już chyba kłębkiem nerwów... Stres się zaczął
Cytat:
a tak w ogóle to dziś 100 dniówka

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Muszę was nadrobić ale jakoś nie mam weny póki co siedzę i myślę.

I pochwalę się mój brat ponownie zostanie tatą po zeszłorocznym poronieniu jego żony z 2 dzieckiem (mają już 2-letniego synka) zdecydowali się i udało no i jaka niespodzianka prawodopodobnie będą bliźniaki (była u lekarski a że to początek 4-5 tydzień ale lekarka mówiła że raczej na jedno to jej nie wygląda na następnym badaniu się potwierdzi) Termin mają na 9 września czyli nasza Anielka będzie miała najbliższe kuzynostwo w tym samym wieku
no to super z tymi bliźniakami
Cytat:
Napisane przez Hally_berry Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie Marzec i Kwiecień
jestem od niedawna zalogowana na wizazu bo dopiero od początku stycznia jestem na zwolnieniu lekarskim - zasłużonym, biorąc pod uwagę fakt, jak długo i intensywnie zdarzało mi się pracować w 2 pierwszych trymestrach ciąży!
W chwili obecnej próbuję się odnaleźć się w nowych okolicznościach jakimi są siedzenie w domku - chociaż jak narazie czasu na leniwe leżenie w łóżku jeszcze nie mam bo ciągle coś ........ ale za chwilę poukłądam sobie wszystko i będę mogła w końcu wczytać się w wiele intersujących wątków na forum - starsznie duża skarbnica wiadomości tu jest
biorę się zatem za szybkie ogranięcie łądu i skłądu w moim mieszkanku by potem wrócić do rozmowy
pozdrawiam wszystkie uczestniczki
witaj Zapraszamy do konwersacji
Cytat:
ja porownuję bo na niektórych mam napisane 3 miesiace a sa wielkości jak te co mają 52 cm
ja też... Ale po chwili porównywanai to już zaczynam świrować... Mam sporo ciuszków od koleżanek, z których metek (po kilku praniach) pozmywały się napisy z wymiarówką... I tak przykładam te ciuszki jedne do drugich i już samam nie wiem czy body o 1cm dluższe to już kolejny rozmiar czy może ten sam... i tak się motam co prać a co odkładać na później
Cytat:

Do mnie jak ktoś dzwoni i odbieram telefon w dobrym humorze to się wszyscy dziwią, że tak dobrze funkcjonuje i mam radość w głosie nie wiem czemu ale wszyscy dookoła robią ze mnie niedołężnie chorą babę i na nic mi nie pozwalają jeszcze pewnie z tydzień dwa i zaczną się telefony - urodziłaś już???jak się czujesz???dajesz jeszcze rade??? yh!
hehe... To u mnie podobnie A jedną mam taka koleżankę, która będąc w ciąży marudziła już od 5 m-ca chyba jak jej ciężko, itp... I normalnie widzę jak jej nie pasuje gdy za kazdym razem gdy mnie pyta ja jej odpowiadam, że dobrze się czuję... Tak jakbym jakimś dziwadłem była, bo kobieta w ciąży to chyba powinna narzekać i już
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Bo na stronie jest obecna gazetka obowiązująca do czwartku a te promocje o których ja pisałam obowiązują od piątku. Gazetka jest wrzucona na wątku Rossmana
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2199
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2200
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2207
znaczy dopiero będzie od piątku aktualna? To super, bo wypłatę mam dopiero w przyszłym tyg więc powinnam sie na tę promocję załapać

Powoli nadrabiam
Stary 2013-01-14, 17:04   #1613
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Hej
ja dziś w rossmanie
Kupiłam sobie farbę do włosów, co by wyglądać przy porodzie

Kupiłam oliwkę, mydełko i krem do buźki babydream i pampersy do spróbowania babydream 2 cena za 66szt 24,99zł gdzie pampersy Pampers tyle samo sztuk za 44,99zł ... więc fajnie by było jakby nam przypasowały Babydream

Julce byliśmy zmienić buty zimowe, bo te co miała to się nie nadawały, krzywo nóżki dawała i kupiliśmy w Bartku za 200zł :/ i to już po przecenie
Do tego wkładki ortopedyczne musimy dokupić i będzie ok.
Za kapcie ortopedyczne daliśmy 360zł, bo musieliśmy kupić 2 pary
także za jej buty na teraz 560zł

Dziś doszła do mnie paczuszka dla Michałka z ciuszkami co zamówiłam

i wielki karton od znajomej z końskiego forum. Mówię wam ile tam było tego wszystkiego, że aż łzy mi pociekły ze wzruszenia.
Zaraz wam wstawię fotki, tylko zgram.
Stary 2013-01-14, 17:09   #1614
kasia86bgo
Zakorzenienie

a wiec w mej 1wszej BABY PACE znajdowalo sie :

- gazeta gdzie jest mnistwo *drogich* rzeczy dla dziecka
- ODBLASKI z Condona tfuuu Codana
- wkladki Alweysa ( oddam siostrze - dla mnie za male, uzywam rozmair wieksze )
- baby wipes - chusteczki do pupci cala paczka
- 2 pampersy
- wkaldki laktacyjne 2szt
- Smoczke ( jest na papersach ) z Aventu
- butelka z Aventu 125ml
- skarpetki z Lindexu
- probka proszku ( akurat uzywamy tego samego )
- i kremy kremy i mascie szt 6 (probki)

ogolnie jestem zadowolona
haha - czekam z nieciepliwoscia na 6 pozostalych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1bpaka.jpg (121,9 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-01-14 o 17:11
Stary 2013-01-14, 17:13   #1615
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej
ja dziś w rossmanie
Kupiłam sobie farbę do włosów, co by wyglądać przy porodzie

Kupiłam oliwkę, mydełko i krem do buźki babydream i pampersy do spróbowania babydream 2 cena za 66szt 24,99zł gdzie pampersy Pampers tyle samo sztuk za 44,99zł ... więc fajnie by było jakby nam przypasowały Babydream
Też musze farbę kupić by Sławka nie straszyć

Mój mąż poszedł daaaawno temu na piwo z kumplem. Wrócił "uświadomiony", a mianowicie:
-żona Tomka rodziła w pozycji kucającej i ona jest najlepsza
-najlepsze są pampersy DaDa z Biedronki, żadne inne
innych mądrości nie pamiętam, ale dużo tego było ))

Weszłam sobie z nudów na swoje konto, a tam...pieniążki z ZUSu Szaleństwo! Chyba teraz kupię sobie coś, hehehe

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 17:14   #1616
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
i tak patrzyłam na wątek styczniowy i jeżeli chodzi o cesarki i poród siłąmi natury to praktycznie jest pół na pół, 10 dzieci urodziło sie przez cesarke,a 12 siłąmi natury
o kurcze... to sporo cesarek A jakie powody tak wielu cesarek?
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
o mój Boże..
moim zdaniem to nie jest fajne..
wyobraź sobie, że niektóre z tych dzieci mogą zostać sierotami bo ich matki jednak młode to nie są.. a ta 70 to już w ogóle koszmar..
nieźle... Może te kobiety długo chcialy się cieszyć pięknym biustem... A po 50tce stwierdziły, że już im wszystko zwisa Dosłownie i w przenośni Taki żarcik oczywiście
Stary 2013-01-14, 17:24   #1617
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
nieźle... Może te kobiety długo chcialy się cieszyć pięknym biustem... A po 50tce stwierdziły, że już im wszystko zwisa Dosłownie i w przenośni Taki żarcik oczywiście

padlam ....

strippi
dla kolezanek ... fajnie ze tak mysla o tobie

ja przegladam allegro ciuchy od 6m w gore, yhmmm wszytsko bym kupila, ale kasy by braklo haha - no ale cos zamowic pewnie zamowie - odbiorę w lipcu jak bede w PL ew niech wyślą mi do Norwegii - dla mych Jojecek Wszystko a nawet Więcej

Stary 2013-01-14, 17:33   #1618
Hally_berry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
o kurcze... już 35 Mi się robi naprzemian gorąco i zimno jak czytam o tych tygodniach... A jak pierwsza mamusia z wątku urodzi to będę już chyba kłębkiem nerwów... Stres się zaczął

no to super z tymi bliźniakami

witaj Zapraszamy do konwersacji

ja też... Ale po chwili porównywanai to już zaczynam świrować... Mam sporo ciuszków od koleżanek, z których metek (po kilku praniach) pozmywały się napisy z wymiarówką... I tak przykładam te ciuszki jedne do drugich i już samam nie wiem czy body o 1cm dluższe to już kolejny rozmiar czy może ten sam... i tak się motam co prać a co odkładać na później

hehe... To u mnie podobnie A jedną mam taka koleżankę, która będąc w ciąży marudziła już od 5 m-ca chyba jak jej ciężko, itp... I normalnie widzę jak jej nie pasuje gdy za kazdym razem gdy mnie pyta ja jej odpowiadam, że dobrze się czuję... Tak jakbym jakimś dziwadłem była, bo kobieta w ciąży to chyba powinna narzekać i już

znaczy dopiero będzie od piątku aktualna? To super, bo wypłatę mam dopiero w przyszłym tyg więc powinnam sie na tę promocję załapać

Powoli nadrabiam
a propo dobrego samopoczucia kobiet w ciąży to wg. mnie dużo zależy od Nas samych , Naszego podejścia do życia , Nas samych i otoczenia - wiele kobiet nawet jakby chciała czuć się dobrze to z przyczyn niezależnych od nich samych ma kiepski nastrój bo dolegliwości ciążowe , czasami trwające dłużej niż pierwsze 3 miesiące potrafią dać im w kość - te kobiety jestem w stanie zrozumieć; natomiast dla wszystkich innych marudzących non stop bez żadnego konkretnego powodu to nie mam za dużo cierpliwości ...... taki los Nasz kobiet, że decydując się świadomie lub nie na dziecko musimy liczyć się z wieloma zmianami w Naszym życiu zarówno psychicznym i fizycznym i trzeba to przyjąć godnie - a nie zarażać innych pesymizmem
Stary 2013-01-14, 17:39   #1619
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

hmm prawdę mówiąc to rodziłam mając okulary na nosie i z otwartymi oczami i nic mi nie popękalo.

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Też musze farbę kupić by Sławka nie straszyć

Mój mąż poszedł daaaawno temu na piwo z kumplem. Wrócił "uświadomiony", a mianowicie:
-żona Tomka rodziła w pozycji kucającej i ona jest najlepsza
-najlepsze są pampersy DaDa z Biedronki, żadne inne
innych mądrości nie pamiętam, ale dużo tego było ))

Weszłam sobie z nudów na swoje konto, a tam...pieniążki z ZUSu Szaleństwo! Chyba teraz kupię sobie coś, hehehe
popatrz jak zapamiętał....

Nie zacytuję wszystkiego bo Was czytałam w autobusie- ale tak:

Zazdroszczę dobrego samopoczucia- ja pierwszą ciążę przeszłam wręcz książkowo, kiedy miałam mieć mdłości miałam, kiedy miałam tyć tyłam... Teraz ... szybko się męczę, kręgosłup nawala męczę się wychodząc po schodach ech starość....ALE GŁOŚNO NIE NARZEKAM....najwyżej Wam się pożalę

Mój TŻ zawsze jest gotowy JUŻ- a w rezultacie czekamy na niego, a np. jak wyjeżdżamy na wakacje to zawsze się pakuje JUTRO- a potem jest nie spakowałaś mi.....

Edytowane przez despa
Czas edycji: 2013-01-14 o 17:42
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 17:45   #1620
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Hejka mamuśki
Mam pytanie.
Jutro idę na glukozę.Niestety(albo na szczęście) laboratorium w moim mieście jest otwarte krócej niż 2 godziny i glukozę muszę wypić w domu,bez wcześniejszego pobrania krwi.Zakupiłam glukozę 75g i zastanawiam się w ilu ml wody trzeba to rozpuścić?Woda ma być zimna,ciepła czy wrzątek?
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości