|
|
#1591 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
a mój mały od jakiegoś tygodnia ma czkawkę co jakiś czas i tak sie zastanawiałam skąd ona się bierze i chyba nalazłam odpowiedź
"Przygotowując się do oddychania po porodzie, twoje dziecko naśladuje ruchy oddechowe dzięki skurczom mięśnia przepony. Ruchy te są rytmiczne i mogą nawet wywołać atak czkawki jeśli płyn owodniowy dostanie się do płuc." ze strony : http://www.rodzinko.pl/wszystko-o-ci...-tygodniu.html |
|
|
|
|
#1592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#1593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1594 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale banany mają smak, a kasza?! ale od poczatku tak jest - ruchy wyraźniejsze po kaszy i burakach
|
|
|
|
#1596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1597 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Sam robi wszystko na ostatnią chwilę, ja się denerwuję, a potem i tak się NIE spóźniamy. Cytat:
![]() Dziewczyny, tak sobie czytam o przewadze porodu naturalnego nad cesarką i myślę, że jeśli nie dostanę wyraźnych przeciwwskazań od okulisty do naturalnego, to nie będę naciskać na cesarkę. I w związku z takie durne pytanie mi chodzi po głowie: można rodzić w soczewkach?? Czy lepiej założyć okulary?I jeszcze pytanie do dziewczyn powyżej 170 cm jakie koszule do karmienia kupiłyście? Nie chcę kupić w ciemno takiej, która mi tyłka nie zakryje.
|
|
|
#1598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1599 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z moimi -6 nie zobaczę dzidzi
|
|
#1600 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Też się nad tym zastanawiałam...ale chyba zdejmę soczewki do porodu chociaż wolałabym nie spytam połoznej jak już będę na oddziale. A co do koszul to ja mam 170cm i brałam s/m. Długośc od ramienia 92cm. U mnie w szpitalu wymagają by koszula do porodu była krótka taaaa ubiorę mini
|
|
|
|
#1601 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe zobaczysz jak ci pod nos podstawią
a poważnie to moja mama ma minus 8 i wiem że mi mówila że jak rodziła i otwarła oczy to się zastanawiała czy bedzie widzieć. takze nie wiem czy okulary jak masz zamknięte oczy sa potrzebne tak samo soczewki. może dziewczyny które rodziły się wypowiedzą czy się patrzy czy zamyka oczyska
|
|
|
|
#1602 | |
|
Wtajemniczenie
|
o żesz Ty!
ja mam -1 i czuje się strasznie ślepa jak nie mam soczewek![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1604 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie nowe mamusie
Gratuluję kolejnych tygodni U mnie zaczął się 26 tydzień.Miałam wszystko pięknie pocytowane i zamknęłam przez nieuwagę stronę No nic, któraś z nowym mam pytała, czy ktoś rodzi na Kopernika. Więc ja się zdecydowałam rodzić na Kopernika. Chodze do Poradni Patologi Ciązy przez caly czas, ostatnio bylam na oddziale szpitalnym i byłam bardzo zadowolona z lekarzy, położnych, warunków. Wiem, ze są tam specjalisci, mają tez bardzo dobry oddział dla noworodków. Warunki - z tego co widziałam i czytałam to jak się trafi.LiwkaO, myślisz że tylko tyle różnic jest między tymi Tutkami? Ja jednak nastawiam się bardziej na Grandera, wizualnie mi się bardziej podoba i jest tańszy. Z tego co pisał mi sprzedawca, wymiary są takie same, spacerówka też na płasko lub prawie płasko się rozkłada. W ogóle myślałam, że ja mam sporo ciuszków, ale Ty i Strippi wymiatacie
|
|
|
|
|
#1605 |
|
Zadomowienie
|
hehe o właśnie miałam to napisać ale mnie ubiegłaś
![]() ostatnio przez wysiłek podczas ataków kaszlu popękały mi naczynka
|
|
#1606 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak idziemy do moich rodziców to moja mama wie, że będziemy z 15 minut później niż mieliśmy być, ale teściowa zawsze się złości jak się spóźniamy ![]() Cytat:
Cytat:
_______________ byliśmy w ciuchlandzie, nawet znaleźliśmy kilka rzeczy, tylko drogo było. ale tam w zależności od dnia tygodnia są ceny, jak wszystko przebrane przed dostawą to taniej. może jeszcze parę razy podjedziemy, jak coś nam się rzuci w oczy to weźmiemy. |
|||
|
|
|
|
#1607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sprzedawca mi napisał, że w Granderze spacerówka rozklada się na płasko. LiwkaO pisała, ze Tambero też nie ma rozkładanej spacerówki na płasko, tylko na jakies 5-7 stopni - a przeciez to w zupełnosci by wystarczyło. Niestety nie mam możliwosci obejrzec tych wozków na żywo
|
|
|
|
|
|
#1608 |
|
Rozeznanie
|
ktoś mnie wyprzedził z zadanym pytaniem odnośnie rodzenia w soczewkach lub okularach lub bez
super, że ono padło bo też się nad tym zastanawiam....nie ukrywam, że najwygodniej byłoby mi w soczewkach ale dopytam jeszcze o zwyczaje na szkole rodzenia położnej oraz w tygodniu zapisałam się do okulisty , załatwiając zaświadczenie do nowych okularków dopytam o wszystko związane z porodem , nie ma wyjścia ![]() ja też bez okularków czuję straszliwy dyskomfort więc w razie jakichkolwiek przeciwskazań do soczewkach założę te swoje " bzyki " na noc - do czasu porodu przynajmniej wymienię swoje na lepszy model my , kobietki to mamy zmartwienia .....żaden mężczyzna Nas nie zrozumie
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
jestem - wrocilam
a jak Zmarzlam ![]() ale spacerek byl 25min sie trurlam do domu - ale L4 oddane. BABY paka Odebrana - Zakupy w IKEA zrobione ( malutkie - po te ciezsze musze sie ladnie usmiechnac do Krzysia bo on zmotoryzowany )a czuje sie jakbym maraton przebiegla a to czlowiek niecale 4,5 h byl tylko na nogach. jeszcze bylam w aptece i zapomnialam sobie kupic pojemniczka na Siki, a jutro do polznej trza zabrac dzwonie do siostry - bo wiem ze zmierza do szkoly ludzi norweskiego uczyc - a ona ze sorry ale dwie rece ma juz zajete bo kupila grzejniczki do pokoju - w sumie ma po dordze apteke ale juz jest bez rak wolnych .. eh - no ale na laska szczescie ze Krzysiu bedzie na Lekcjach to nie bedzie musiala taszczyc tego przez pol miasta ino brum autkiem - eh bylo do 21 jakos zlecialo - bo nudno tak samej w domu
|
|
|
|
|
#1611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Eeee tam, da się przyzwyczaić
a soczewki to jeden z najlepszych wynalazków ever!Cytat:
A co masz w tej baby pace? Mam szkołę rodzenia o 19 i taaaaak mi się nie chce iść. Jedna dziewczyna z grupy ma termin na 17 stycznia, ciekawe, czy dziś będzie
|
|
|
#1612 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się robi naprzemian gorąco i zimno jak czytam o tych tygodniach... A jak pierwsza mamusia z wątku urodzi to będę już chyba kłębkiem nerwów... Stres się zaczął![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Zapraszamy do konwersacjiCytat:
![]() Cytat:
A jedną mam taka koleżankę, która będąc w ciąży marudziła już od 5 m-ca chyba jak jej ciężko, itp... I normalnie widzę jak jej nie pasuje gdy za kazdym razem gdy mnie pyta ja jej odpowiadam, że dobrze się czuję... Tak jakbym jakimś dziwadłem była, bo kobieta w ciąży to chyba powinna narzekać i już![]() ![]() Cytat:
Powoli nadrabiam
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja dziś w rossmanie Kupiłam sobie farbę do włosów, co by wyglądać przy porodzie ![]() Kupiłam oliwkę, mydełko i krem do buźki babydream i pampersy do spróbowania babydream 2 cena za 66szt 24,99zł gdzie pampersy Pampers tyle samo sztuk za 44,99zł ... więc fajnie by było jakby nam przypasowały Babydream ![]() Julce byliśmy zmienić buty zimowe, bo te co miała to się nie nadawały, krzywo nóżki dawała i kupiliśmy w Bartku za 200zł :/ i to już po przecenie Do tego wkładki ortopedyczne musimy dokupić i będzie ok. Za kapcie ortopedyczne daliśmy 360zł, bo musieliśmy kupić 2 pary także za jej buty na teraz 560zł Dziś doszła do mnie paczuszka dla Michałka z ciuszkami co zamówiłam i wielki karton od znajomej z końskiego forum. Mówię wam ile tam było tego wszystkiego, że aż łzy mi pociekły ze wzruszenia. Zaraz wam wstawię fotki, tylko zgram.
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
a wiec w mej 1wszej BABY PACE znajdowalo sie :
- gazeta gdzie jest mnistwo *drogich* rzeczy dla dziecka - ODBLASKI z Condona - wkladki Alweysa ( oddam siostrze - dla mnie za male, uzywam rozmair wieksze )- baby wipes - chusteczki do pupci cala paczka - 2 pampersy - wkaldki laktacyjne 2szt - Smoczke ( jest na papersach ) z Aventu - butelka z Aventu 125ml - skarpetki z Lindexu ![]() - probka proszku ( akurat uzywamy tego samego ) - i kremy kremy i mascie szt 6 (probki)ogolnie jestem zadowolona ![]() haha - czekam z nieciepliwoscia na 6 pozostalych Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-01-14 o 17:11 |
|
|
|
|
#1615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż poszedł daaaawno temu na piwo z kumplem. Wrócił "uświadomiony", a mianowicie: -żona Tomka rodziła w pozycji kucającej i ona jest najlepsza -najlepsze są pampersy DaDa z Biedronki, żadne inne innych mądrości nie pamiętam, ale dużo tego było ))Weszłam sobie z nudów na swoje konto, a tam...pieniążki z ZUSu Szaleństwo! Chyba teraz kupię sobie coś, hehehe
|
|
|
|
#1616 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jakie powody tak wielu cesarek?Cytat:
Taki żarcik oczywiście
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padlam .... strippi dla kolezanek ... fajnie ze tak mysla o tobieja przegladam allegro ciuchy od 6m w gore, yhmmm wszytsko bym kupila, ale kasy by braklo haha - no ale cos zamowic pewnie zamowie - odbiorę w lipcu jak bede w PL ew niech wyślą mi do Norwegii - dla mych Jojecek Wszystko a nawet Więcej |
|
|
|
|
|
#1618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie zacytuję wszystkiego bo Was czytałam w autobusie- ale tak: Zazdroszczę dobrego samopoczucia- ja pierwszą ciążę przeszłam wręcz książkowo, kiedy miałam mieć mdłości miałam, kiedy miałam tyć tyłam... Teraz ... szybko się męczę, kręgosłup nawala męczę się wychodząc po schodach ech starość....ALE GŁOŚNO NIE NARZEKAM....najwyżej Wam się pożalę Mój TŻ zawsze jest gotowy JUŻ- a w rezultacie czekamy na niego, a np. jak wyjeżdżamy na wakacje to zawsze się pakuje JUTRO- a potem jest nie spakowałaś mi.....
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2013-01-14 o 17:42 |
||
|
|
|
|
#1620 |
|
Raczkowanie
|
Hejka mamuśki
Mam pytanie. Jutro idę na glukozę.Niestety(albo na szczęście) laboratorium w moim mieście jest otwarte krócej niż 2 godziny i glukozę muszę wypić w domu,bez wcześniejszego pobrania krwi.Zakupiłam glukozę 75g i zastanawiam się w ilu ml wody trzeba to rozpuścić?Woda ma być zimna,ciepła czy wrzątek?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

za tygodnie...
a mianowicie, zastanawiam sie nad zakupem któregos z tych:

dziś zaczynamy 35 tydzień