|
|
#1621 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja kocham zakupy i mam manię na tym punkcie ![]() Cytat:
krem do buźki kupiłam z babydream nivea nie ma fajnego składu Cytat:
![]() ![]() ja już 124cm a to nie koniec zakupów ![]() i jeszcze dostanę to co dałam po rodzinie po Julce, z tego co słyszałam ![]() Cytat:
![]() ja lubię dodatki, co można było zobaczyć u mnie w kuchni, właśnie takie retro itd Cytat:
Cytat:
za skończony tydzieńi córeczkę Cytat:
![]() ale co się dziwić, jak dla Julki kupuję już sukienki na lato, bo na wiosnę wszystko już ma swego czasu miała ok 40 par spodni
|
|
|
|
#1622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 35 tydzień u mnie też lada dzień szok! Super ciuszki i piękny pokoik panterkowa sukienka robi furorę ![]() Cytat:
Dziś siostra kupiła mi zasłonki do pokoju Michałka Te z Ikea co na allegro kosztują 129zł plus wysyłka 14zł.. w Ikea one są po 99zł, więc 50zł w kieszeni Mąż zaraz jedzie i kupi mi 5 paczek podkładów poporodowych bella.
|
|
|
|
#1623 |
|
Zadomowienie
|
Aleście się dzisiaj rozpisały kochane
![]() Ja tez zamierzam rodzić w okularach. Pochwalę się, że przyszły mi dzisiaj łóżeczko+materacyk+przewi jak+ceratka. Strasznie twardy wydaje mi się ten materac GPK, ale chyba musi być taki dla dzidzi?
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważaj na siebie po wypiciu i niech ktoś Cię zawiezie. czasem glukoza bardzo "zamula", ja zasypiałam na siedząco po wypiciu, niektórzy wymiotują, różnie bywa. trochę dziwnie, że najpierw nie pobiorą, bo skąd będzie wiadomo jaki wynik na czczo? u mnie po pierwszym pobraniu z żyły pobierają jeszcze z palca, bo jak z palca jest za wysoki poziom to nie można podać glukozy do wypicia. potem picie, pobranie krwi po godzinie i po 2. ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- aż tyle trzeba? ja sobie na liście wpisałam 3... |
|
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Mam smsa od naszej Agateczki*
Neta dalej nie ma W piątek miała wizytę. "Po wizycie wszystko w porządku. Mały waży 1350g i fruwa wysoko ![]() Szyjka twarda, łożysko ok. Także rośniemy dalej "Jak tylko będzie mogła to wpadnie na forum, a teraz ściska was i przesyła buziaki
|
|
|
#1626 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałam wrażenie, że w końcu mają pretekst by się nad sobą bezkarnie poużalać A uważam tak ponieważ nie żaliły się na jakies konkretne problemy (typu ból kręgosłupa, opuchnięte nogi), tylko jakies takie pierdoły... Tak ogólnie rzecz biorąc to coraz bardziej nabieram przekonania, że jeżeli kobieta z natury jest wiecznie narzekającym chodzącym nieszczęściem, to w ciąży będzie jeszcze gorsza... A jak z natury jest wesoła, radosna i bezproblemowa to w ciąży też niewiele będzie ją drażniło i jej dokuczałoCytat:
|
|
|
#1627 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() heh... ciężki lajf... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja dostałam letnią zawisinkę w standardowym plastikowym (białym) kubeczku.
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-01-14 o 18:46 |
||||
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe - pamietam jak ja bylam na glukozie - laska do mnie zebym wypila max 5min - tylko ze ja mialam 2 kubeczki
- biore 1wszy LYK eee tam wcale nie takie slodkie - i na raz, drugi kubek to samo Babka patrzy sie na mnie jak na Kosmite - i mowi ''chyba pani ustanowila nowy rekord'' i w smiech ![]() no co ja sie bede tak jak pisalam - slodsza to ja czasmi herbate pije niz ta glukoza co mi dali Cytat:
i za udana wizyte
|
|
|
|
|
|
#1629 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bliźniaki ho- ho ![]() Cytat:
![]() Dragusia może trochę późno ale ![]() A u nas dzisiaj spadł śnieg! Jutro będzie masakra na drogach, połowa firmy pewnie przyjedzie spóźniona, ogólnie będzie cyrk ![]() A mój tż dzisiaj przyszedł z torbą bodziaków, teraz mamy tego w cho...ho ho
|
|
|
#1630 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nałogowce ![]() Cytat:
Szok! pochwal się co kupiłaś! Cytat:
ja wysłałam kilka podań o próbki, ale dostałam tylko małego misia z bebilonu i nic więcej Cytat:
za pieniądze!! ![]() Oooo to widać mieli tematy podczas piwka ![]() powiem Ci, że to nawet nie koleżanka, tylko ona też jest na forum mamuśkowym i też jeździ konno i mi wysłała te rzeczy Nie spodziewałam się takiej ilości aż mi się znowu płakać chce ![]() Cytat:
Cytat:
za zakupytak taki musi być dla dzidzi ja często zmieniałam, bo chciałam się czuć komfortowo, w pierwsze 3 dni zmieniłam chyba 6 razy dziennie. A to są te rzeczy co dziś dostałam od tej znajomej 1 fotka - kominiarka, czapeczka, body, buciki w krowę i śliniaczek z maleństwem z Kubusia Puchatka2 fotka - dresik i buciki pieski 3 fotka - smoczek z termometrem i butelka z nuka 4 fotka - zabawki pluszowe 5 fotka - grzechotki
|
|
|
|
#1631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki. Najważniejsze, że będzie kochane i planowane. Cóż, tak długo zwlekałam z drugim...
|
|
|
#1633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1634 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do koszuli ja mam 178 i jeszcze nie kupiłam szukałam w sklepie ale nie znalazłam nic odpowiedniego a z allegro boję się właśnie ze za krótka bedzie ale muszę w końcu coś kupić bo czas nagli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
rozumiem że ktoś ma problemy to idzie czy ciężką pracę ale mi tam praca nie przeszkadzała a wszystkich tak to dziwiło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizyteCytat:
|
|
|
#1635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaale dużo zabawek!
|
|
|
#1636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby było dobrze.Też myślę nad tym, może bez niczego. Coś tam widzę bez
|
|
|
#1637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie mam ta 1 no ale czas maja do 1kwietnia.na poPorodzie - mam 5 innych Linkow nooo i dla TZ widac tez wpadl w szal zakupowania... Cytat:
ale tak - 2 nowe reczniki dla siebie -2 reczniki do rak ![]() - 10 wieszakow dla Mlodego - i ten taki spiworek z nozkami zakrytymi dla Mlodego aaaaa i - Ramki na zdjecia co do paczkow - dostaje je za darmo !! tylko musialam sie zalogowac na stronie i wyrazic chec ich dostania poprzez wpisanie adresu - taa i pewnie dalej bedzie powielane ale coz - czego sie dla dziecka nie robi ![]() a tak BTW majowki - oszalaly 22stron od 11 - tam dopiero jest tempo fiuu fiuu
|
||
|
|
|
|
#1640 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki jaki materac do łóżeczka doradzacie? bo byłam dziś w sklepie i sprzedawczyni nam tak zamotała w głowie, że mam mętlik :-(
|
|
|
|
|
#1641 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny...
my tylko na chwilkę ... od kilku dni mam MEGA DOŁA ![]() podczytuję Was codziennie ale nie mogę się zebrać co bym Wam dopisać ... ![]() Mała praktycznie nie kopie ... dostaje tylko 'pomyzianie' po brzuchu i tyle... ... dziś wogóle chyba zastrajkowała na całej linii bo praktycznie wcale się nie odzywa... brzuch mam taki mega napięty... i jakby o 100% pełniejszy ... nie wiem czy już zaczynać panikować? ... ![]() Pasuje zaczynać kupować rzeczy dla mnie i dla małej ale kasy brak ... tzn. może i kasa by się znalazła ale trzeba z czegoś żyć dalej ![]() mąż dowiedział się że nie ma szans na interwencyjne... do policji zawiesili pobór do marca... więc kolejne 2msc w plecy ... ostatnio jeszcze dobiłą nas informacja że teraz do policji cały proces rekrutacji to ok 6-18msc ... już mi się nawet nie chce o tym myśleć ... spać w nocy nie mogę... on też tylko przewraca się z boku na bok i tak sobie myślimy 'co dalej' ... ehhhh... tragedia... ![]() jeszcze mój brat zostaje w usa na najbliższe min 1,5 roku... i UWAGA wezmą tam ślub... ...nas na ślubie nie będzie, ewentualnie rodzice będą chcieli dostać wizę i lecieć o ile ją dostaną... strasznie nas tam ciągną żebyśmy i my tam pojechali ... ja wogóle stwierdzam, że jeśli mąż nie znajdzie tu roboty do wakacji to idziemy po wizy... ale nie wyobrażam sobie zostawić rodziców tutaj w polsce... dramat mówię Wam... ![]() w pracy przerąbane... roboty więcej niż widzę... oczywiście połowy rzeczy nie wiem do końca jak zrobić... ale trudno jakoś muszę sobie poradzić... to się wyżaliłam...
|
|
|
|
|
#1642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Muszę się Wam pochwalić odebrałam właśnie wyniki morfologi i jestem w szoku
Hemoglobina z 10,8 w grudniu dzisiaj wynik12,8. I wszystko pozostałe w normie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
gdzieś czytałam że w 250-300ml się rozpuszcza
|
||
|
|
|
|
#1643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla Niej
|
|
|
#1644 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ja zawsze mam ten problem, więc ostatnio nabyłam od razu dwa
Cytat:
![]() A i jeszcze inni znajomi - też marudzili od początku żeby m szybko na zwolnienie szła bo co się będę stresować... A jak w końcu poszłam to co wizytę u nas mnie pytali czy się nie nudze w domu ![]() Cytat:
To co opisaalm wydaje mi się jednak normalne. Ja po prostu nie trawię kobiet, które non stop mają "zły dzień"
|
|
|
#1645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
to do czego porównują ![]() czasem tak się zbiera...
|
|
|
|
#1646 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Potem poczytałam, że gryka może uczulać więc w sumie wiem, że nic nie wiem![]() Cytat:
|
|
|
#1647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musi być dobrze, może jakoś skromnie, ale liczy się miłość i zdrowie... W końcu jakąś pracę mąż znajdzie
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio kupiłam 3 na zapas bo zawsze robię badania dzień przed wizytą i poprzednim razem wieczorem przed badaniami przypomniałam sobie o pojemniczku, że nie mam i nie miałam jak badań zrobić, poszłam na wizytę bez i robiłam i donosiłam wyniki później. dlatego teraz mam zapas.
ja nie doradzam bo nie mam pojęcia, nawet się nie rozglądałam jeszcze. słyszałam tylko, że polecane są pianka-gryka-kokos. a co sprzedawczyni mówiła? |
|
|
|
|
#1649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też na mojej świetej liście widnieje: meterac- gryka-kokos (GPK), 9 lub 11 cm.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

śnieg sobie leży, słoneczko świeci a ja oczekuje na przyjście pościeli dla Michałka. Dziś skończony 26 tydzień, zaczynamy 27 
Wyjątek strippi ale wydaje mi się, że strippi po prostu to lubi 

A uważam tak ponieważ nie żaliły się na jakies konkretne problemy (typu ból kręgosłupa, opuchnięte nogi), tylko jakies takie pierdoły... Tak ogólnie rzecz biorąc to coraz bardziej nabieram przekonania, że jeżeli kobieta z natury jest wiecznie narzekającym chodzącym nieszczęściem, to w ciąży będzie jeszcze gorsza... A jak z natury jest wesoła, radosna i bezproblemowa to w ciąży też niewiele będzie ją drażniło i jej dokuczało

aż mi się znowu płakać chce 
rozumiem że ktoś ma problemy to idzie czy ciężką pracę ale mi tam praca nie przeszkadzała a wszystkich tak to dziwiło
05.07.2008 
Potem poczytałam, że gryka może uczulać więc w sumie wiem, że nic nie wiem