|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Cytat:
ja tam i tak zaciskam kciuki żeby była dziewczynka ![]() nuna ja trochę rozumiem color, bo u mnie jak pokazał się siurak, to pierwsza myśl była że szkoda bo nakręciłam się na te sukieneczki i ogólnie z dziewczynką byłoby łatwiej. i to taki ułamek sekundy, przed radością że w końcu wiem
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Upaćkałam sobie górę koca powidłami
a przedwczoraj się nabijałam z męża jak jemu coś z kanapki na koszulkę spadło ...No nic, trzeba ruszyć szanowne 4 i spłukać.
|
#903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#904 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poobserwuję, i rzeczywiście jakby się powtarzały zadzwonię żeby się nie denerwować - wizytę dopiero za tydzień mam. Odnośnie masowania - to mój mąż ma takie napady, ciągle do mnie podchodzi i mnie masuje i nie potrafi zrozumieć że nie wolno. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
ale leń jestem i nie czyściłam...chyba znowu muszę dać go do prania...
|
|||
|
|
|
#905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mistrzostwoCytat:
|
|
#906 | ||
|
Zakorzenienie
|
nawet nie wiedziałam że jest taka firma.
Właśnie pytałam brata jakie oni kupowali i mi napisał że Dada ale ostatnio się popsuły i bardzo mokre są. Mysia za kopniaczka. Moja wczoraj się wieczorem zaczęła rozpychać. Aż tak to jej jeszcze nie czułam ![]() Cytat:
w aptece patrzyłam to kosztował 120 nawet nie wiedziałam że tak napisałam Cytat:
a gaziki to jałowe vil ja miałam zamiar kupić termometr babyono ale ostatnio miałam w łapkach ten na podczerwień mikrolife i się w nim dosłownie zakochałam. I TŻ też powiedział że on innego nie chce
|
||
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
hehe od wczoraj chodzilo za mna cos z bita smietana heheh
|
#908 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 22 tcJusti nie pisz tak Ja już kocham to dziecko!!! od samego początku bo go chcieliśmy...Uwielbiam jak się rusza,jak kopie i nie mogę się doczekać aż je przytulę..Ale taka już psychika kobiety jest..Te które oczekują pierwszego dziecka to tego nie zrozumieją mi się wydaje. To nie tak,że ja chłopca nie pokocham bo kocham go/ją całym sercem już teraz!!!!Tylko wiesz.. mam już 2 urwisów i mam te swoje marzenia i smutno mi poprostu,że mogą się one już nie spełnić bo 4 dziecka nie będzie... Może źle się wyraziłam wczoraj..Nie mam doła bo będzie chłopczyk tylko raczej dołeczka bo moje marzenie o córce się może nie spełnić już nigdy jak nie teraz ![]() Nie wiem czy mnie rozumiecie...A co do tego że najważniejsze by zdrowe było to ja to doskonale wiem bo mam dziecko z wadą wrodzoną i modlę się przede wszystkim o to aby na usg okazało się,że wszystko jest dobrze i na swoim miejscu.. to jest dla mnie na pierwszym miejscu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się z rana
|
|
|
#909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I tez 2 dni mi zajelo zanim dotarlo do mnie,ale kocham ja bez wzgledu na plec
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Pampersy mam zamiar kupować na pcozątek firmy pampers tylko się właśnie zastanawiam czy kupować te 1 czy od razu 2. A później będziemy kupować dada albo wielorazowe (to się zobaczy w praniu).
nuna szprotka ja myślę że już czujecie maluszki ja się zastanawiałam od początku czy to to i teraz mam pewność że to była od początku dzidzia![]() dziewczyny mi w chińskich wychodził dwa razy chłopak a dwa razy dziewczynka i jest dziewczynka ![]() loney co do Twojej wyprawki to mam prawie identyczną - po co są te osłonki na piersi? |
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Ze mnie dzisiaj małpka do kwadratu
![]() Mlode siedzi spokojnie to z pełną premedytacją zjadłam mandarynkę, a co, już po 10
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak miałam z drugim synem... do krwi mi je zmasakrował,że później wyłam jak on jadł..
|
|
|
#914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Justi ![]() deb ja bym się przeszła do lekarza Atena564, dhalii, salviae no i Ashyshqa trzymam mocno kciuki!!! |
|
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#917 |
|
Raczkowanie
|
Axella gratuluję córci
![]() Ja czekam z niecierpliwością na wieczór, bo wizyta dopiero o 18.
|
#918 |
|
Zadomowienie
|
chyba jak sie poranione sutki to się zakłada, ale ponoć nie wszystkie dzieci chcą wtedy ciągnąc pokarm i trzeba zaciskac zęby i karmić bez tego. Ja kupiłam takie z Tommy Tippee, bo jak już płaciłam za przesyłke innych rzeczy to od razu wzięłam to. Rozmiar uniwersalny, tylko ja nie mam takich wystających sutków i wydaje mi się, że u mnie się to nie sprawdzi do jedzenia...
|
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
padnięta? z rana?
to ja poproszę o taką świeżą bułeczkę ![]() xal ja miałam wczoraj takie uczucie ciągnięcia, no ale przeciągałam się wtedy może za mało masz skórę nawilżoną?
|
|
|
|
#920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 dziewczynka 2 chłopiec 3 dziewczynka ale ponoć najbardziej wiarygodny jest właśnie ten środkowy kalendarz...Najwięcej się z nim sprawdza... Niech sprawdzą te dziewczyny które znają płeć i miesiąc zapłodnienia ![]() Justii pytała czy ja znam dokładnie.. No znam i wiem,że z pierwszym synem zaszłam w ciąże w październiku , z drugim w sierpniu a z tym maleństwem we wrześniu ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiaj wizytujące!!!!
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Wygląda na nawilzoną, paćkam się kremami 2xdziennie. Też się przeciągałam, ale przed ciążą się przeciągałam i nic nie było. Tutaj chyba brzuszek pozabierał skórę i nie starcza na pozostałe ruchy, tak mi się wydaje.
|
#922 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) pewnie na NFZ, są tez prywatnie i ja na pewno skorzystam z usług takiej osoby, zawsze powie na co zwracać uwagę i może uniknę bólu kiedyś oglądałam filmik o tym jak prawidłowo przystawiać dziecko do piersi (ma obejmować ustami cały sutek z otoczką, nie tylko wystającą część i coś tam jescze mówili).---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Nie sprawdza się, mi wychodzi chłopiec wg tego niby wspaniałego kalendarza. Odpuść sobie i szykuj sie na trzeciego syna, najwyżej się miło rozczarujesz
|
||
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie karmienia ...
Poprosiłam kuzynkę, zeby zapytała tam w swojej rodzinie o wózki dla dzieci, bo jeden maluszek się pojawił w styczniu. No i popytała, ale jak dzwoniła do kuzynki to się zapytała co robi, a tamta, że karmi i zagryza zęby. Po czym dodała, że jak kiedyś były u innej kuzynki co miała małe dziecko i tamta karmiła zagryzając zęby z bólu to wcale nie przesadzała. Podobno na początku to boli, zwłaszcza pierwsze wciągnięcia maluszka przy każdym przystawieniu. Później chyba wszystko się przyzwyczaja do siebie czy coś, bo mniej boli. I tak chcę spróbować i karmić naturalnie.
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() xal mi się wydaję że też dużo robi jak się maluszek ułoży. |
|
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. dziewczynka 2. dziewczynka 3. dziewczynka a na usg był siurak
|
|
#926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
liczę sie z tym, że może bolec, ale to własnie chyba kwestia przyzwyczajenia i nauki
|
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się ułoży ... jak po mamusi coś odziedziczy to ja chyba będę u lekarza co tydzień
Ostatnio włączyłam moim rodzicom na maksa szare komórki, a chodziło o to jak moja mama byla ze mną w ciąży. Podobno w 30 tygodniu dziecko obraca się główką w dół i tak pozostaje do porodu. No i właśnie ja się obróciła, po czym znudziło mi się takie wiszenie głową w dół pewnego dnia i obróciłam się w poprzek. Lekarz nawet wysłał mamę na USG (w tamtych czasach mało popularne, tylko w szpitalach ... bo przecież tak leżą bliźniaki, więc może coś przegapili .. Wyszło jedno dziecko, które (i tutaj juz nie pamiętają) przed samym porodem się obróciło głową w dół i wyszło. No cóż, nie cierpię mieć głowy poniżej reszty ciała, nie lubiłam wisieć jak byłam mała na trzepaku głową w dół ...
|
#928 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Ja Cię troszkę rozumiem, na pewno to o dołku napisałaś pod wpływem emocji, na wyrost.. a wcale tak nie myślisz. Rozumiem, że marzy Ci się córcia bo masz już dwóch chłopaczków, ale jak będzie synuś to pokochasz go tak samo mocno ![]() Cytat:
Sharp- widzę, że Colorek Ci już odpisała. Te nakładki nie zawsze się sprawdzają, często dziecko nie chce z tym ssać cycka. Ale jak już będę kupowała wyprawkę to dorzucę do koszyka Cytat:
ja mam właśnie sutki bardzo wystające, tą otoczkę mam strasznie malusią i taki wielki dzyndzel mi wystaje.. aż się boję o niego
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-01-15 o 10:51 |
||||||
|
|
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
kurcze dziewczyny gdzie Wy tak gnacie?? Przyszłam zdać Wam relacje z wczorajszej wizyty u gin a tu nowy wątek i 31 stron <wow>
tak jak pisałam ostatnio męczę się z tą zaległą mgr więc nie mam czasu nadrabiać jedynie czasami wpadnę Wam zdać relacje tak więc dzidzia zdrowa rośnie dalej jak na drożdżach więc dziecko zamiast ważyć ok 650 waży 890 :P w 24 tygodniu ( wymiarowo i wagowo wygląda na 2 tygodnie większe) więc jak to lekarz określił przy porodzie pewnie będzie ponad 4 kg - he he miła perspektywa porodu no ale nic dam radę Dzidzia nadal została dziewczynką bo nic jej między nóżkami nie wyrosło - chociaż tatuś by bardzo chciał :Postatnio pobolewało mnie podbrzusze więc powiedziałam o tym swojemu gin. Okazało się że mam infekcję dróg moczowych kazał mi brać Żurawit i urofuraginum a jeśli to nie pomoże to będę musiała brać antybiotyk ( niby bezpieczny dla dzidzi ale i tak wolałabym go uniknąć). Wczoraj wieczorem już wzięłam 1. dawkę i w nocy już było trochę lepiej co prawda brzuch jeszcze trochę pobolewał ale do toalety wstałam już tylko 2 razy a nie jak to było wcześniej 4 tak więc wygląda na to że wszystko u mnie raczej ok ![]() następną wizytę mam 11.02 ![]() dobra uciekam dalej pisać trzymajcie się zdrowo i cieplutko |
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.

a przedwczoraj się nabijałam z męża jak jemu coś z kanapki na koszulkę spadło ...

ale leń jestem i nie czyściłam...chyba znowu muszę dać go do prania...
mistrzostwo
za kopniaczka. 
w stowce sie zmiescisz 

)
bo to brzmi tak, jakbyś miała nie pokochać tego dziecka jeśli będzie chłopcem

) pewnie na NFZ, są tez prywatnie i ja na pewno skorzystam z usług takiej osoby, zawsze powie na co zwracać uwagę i może uniknę bólu
aż się boję o niego
no ale nic dam radę