|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
teraz tylko bezpiecznie po ulicach śmigać jak już otrzymasz plakietkęja się trochę stresuje dziś, nie wizytą tylko oznajmieniem w firmie o moim stanie. |
|
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
fiazo: będzie dobrze
)a w Pytaniu na śniadanie o karmieniu nocnym dzieci malutkich
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co prawda po 4 latach przerwy, bo wcześniej rzuciłam to w cholerę ![]() testy 3 raz, ale za każdym razem zdawałam, tylko wiadomo, że są ważne tylko 6 miesięcy. No ale już z głowy
|
|
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
hej! Chciałam się przywitać i dołączyć do Waszego grona.
Mam termin porodu na 31 lipca, a z USG na 4 sierpnia, czyli teraz jest 11/12 tydzień. Od razu piszę do Was z prośbą ![]() Odebrałam wyniki moczu i mam obecne ciała ketanowe, których nie powinno być. Czy któraś z Was miała coś takiego, albo czy znacie inne mamy z takim problemem? Dodam, ze dosyć mocno wymiotuję, a przy wymiotach mogą być obecne ciała ketanowe. Boję się jednak, że to zaszkodzi maleństwu. Oto mój wynik: ciała ketanowe: aceton (+) Byłam u lekarza, kazał bardzo dużo pić, zjeść ostatni lekki posiłek o 22. Ja jednak panikuję, bo z tego co wiem aceton odkłada się w mózgu, a to I trymestr. |
|
|
|
#3965 | |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana z pracy
Cytat:
GRATULACJE !!! ![]() ![]() klask i:
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wyszedł mi hemoroid przez te cholerne zaparcia. Znacie jakąś skuteczną maść?
|
#3967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) ja do prawka podeszłamw wieku 17lat... ze 3 razy.. jeździłam nieźle i tak naprawdę tylko raz powinnam nie zdać (ten 3ci raz), wczesniejsze dwa chcieli kasę.. inne czasy były.. więc się wkurzyłam i stwierdziłam jak to młódka że kupie prawko.. potem kilka razy próbowałam się zmobilizować i podchodzić, ale udało mi się dopiero w wieku 26 lat na szczescie wtedy juz wszystko poszlo za 1 razem![]() Cytat:
)niestety, nie wypowiem się na temat ciał ketanowych. Poszukaj w necie informacji. A co lekarz powiedział?
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj od 16 wypiłam 2 litry wody, a dziś mam wypić minimum 3, a najlepiej ze 4-5. Zima nie sprzyja temu, ale czego nie robi się dla maluszka. Chyba na stałe zamieszkam w toalecie. Co do prawka to gratuluję. Za pierwszym razem to rzeczywiście rewelacja. Ja zdałam za 1 teoretyczny a za 3 praktyczny. Jednak za 1 byłam bardzo blisko, oblałam w drodze powrotnej do ośrodka, w 42 minucie. Eh... |
|
|
|
|
#3969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja nie chwaląc się zdałam prawko za 1razem - mam już je 9 lat i dalej nie mogę się przyzwyczaić do tej myśli, że było za 1x, miałam testy i po testach od razu w kolejce na miasto. |
||
|
|
|
#3970 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
Z samego rana pobiegłam do mojego wiejskiego laboratorium zrobić te przeciwciała przeciwko różyczce. Niestety to wieś i muszę na wyniki czekać do czwartku gdybym miała auto to podjechałabym tam, gdzie zawsze robię badania i popołudniu byłyby w internecie Cytat:
Warunki naprawdę ciężkie dzisiaj, przynajmniej u mnie, więc tym bardziej podziwiam![]() Cytat:
Niestety na zwolnienie już trochę mniej...Cytat:
Same jakieś dolegliwości z rana... Niestety z hemoroidami nie miałam nigdy nic wspólnego.
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Między czasie zmienił mi się kierownik. Mój poprzedni zwierzchnik przygotowuje się do roli prezesa i powoli pozbywa się obowiązków. Nowego kierownika mam od niecałego tygodnia więc z wieścią mimo wszystko idę do starego, on ma większą władzę. |
|
|
|
|
#3972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Prezes jaki by nie był też jest człowiekiem i myślę, że zrozumie A na zwolnienie na długo chcesz iść? Jeśli to kilka dni, to nie powinni się buntować.
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Fiazo, nie boj zaby, no czegoz tu sie bac
|
#3974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko |
|
|
|
|
#3976 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
glowa mala nie? ile rzeczy trzeba kupic i za jaka sume Ale czego sie nie robi dla kruszyny )![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- My mamy szczescie ostatnio i poznaja dziewczyny w 12tyg6dniu wiec jak cos to na wizyty wlasnie wtedy sie zapisujcie moze to jakies fatum!? hahah ![]() Obym sie zaliczala dzis bo u mnie bedzie 12tydz5dzien:P ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja za pierwszym razem zdalam farcik:P |
||||
|
|
|
#3977 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem chora... bardzo boli mnie gardlo i czuje sie jakos tak grypowo
co moge brac? czym sie leczyc??
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pij duzo i stosuj sie do zalecen a napewno nastepne badania juz beda ok! Trzymajcie dzisiaj kciuki za moja wizyte moje drogie!!! ![]() |
|
|
|
|
#3979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ta Dadę przynoszą nam do przedszkola rodzice. Mamy 2 dzieci z pampersami jeszcze (2,5 roku) i obydwoje mają tą dadę, więc chyba coś w tym jest.
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie ratowalam woda z sola i tantum verde do psikania. |
|
|
|
|
#3981 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje! Super, że się udało! Cytat:
Będzie dobrze Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
|
||
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No trzeba tyle liczyc mi kolezanka opowiadala ze bez wozka i lozeczka wydali 1000 zl.. i to bez ubranek jeszcze chyba bylo takie butelki smoczki pieluchy tetrowe i inne.. duzo tego.. no ale coz... :P Ja ostatnio w tesco z TZ i byly Huggies na promocji za 90 zl i TZ zrobil z lekka wielkie oczy no bo z kad facet moze to wiedziec jak wczesniej nie mial stycznosci haha
|
|
|
|
|
#3983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra uciekam bo jeszcze parę rzeczy w firmie muszę załatwić, a potem kilka spotkań odhaczyć. jak tylko wrócę do kompa to napiszę co i jak ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
ja za Toją,a Ty za moją ;p chyba, że jeszcze ktoś z nami wizytuje... to trzymam mocno
|
||
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Ej pewnie sobie wkrecam no ale COZ
![]() Myslicie ze tam gdzie jest dzidzia i przylozy sie reke to mozna poczuc jego serduszko jak bije lekko? czy to raczej nie mozliwe i nie jego serce haha? ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() I za reszte wizyt.. pucowac sie kto jeszcze dzis idzie ogladac dzidziusia?? |
|
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciukasy kochana! Będzie dobrze!! Dziewczyy tzreba zrobić na pierwszej stronie jakąś liste z wyprawką..Bo mnie od tego głowa boli..a co będzie później |
|
|
|
|
#3986 |
|
Zadomowienie
|
Ja też u wszystkich moich koleżanek i w rodzinie widzę Dadę z biedronki. Podejrzewam, że ja też się na te pieluszki skuszę. Miałam okazję przewijać w nie moją chrześnicę i stwierdzam, że są całkiem dobre i do tego delikatne. A te wszystkie znane marki to według mnie przesadzają z cenami. U nich płaci się jedynie za nazwę, jako znaną markę, a nie za jakość.
|
|
|
|
#3987 |
|
Zadomowienie
|
Ja podzielę się moim zdaniem na temat pampersów...Używalam ich 7 lat temu więc może dużo się zmieniło...
Używałam pieluch firmy PAMPERS, naprawdę były dobre ale przez jakies 3 miesiące tylko za drogi interes, następnie Haggisy ale okropne były brylowaly się, jak pampers lekko mokry to się robiły kulki nie wiem jak to nazwac było jakby wata porozrywana. Następnie Dada też się brylowały ale już zostały bo tanie. Lecz na noc i tak kupowałam pampersa...A co do Happy to nie używałam nigdy.
|
#3988 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dla was![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wózek liczę, że do 1500 kupimy, łóżeczko z materacem jakieś 400. Wiadomo dochodzi pościel, wanienka i dużo innych rzeczy... To pewnie się nie zmieścimy
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
O Boziu jak mnie dawno tu nie było
![]() Pół dnia prawie Zanim nadrobię to trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze ![]() Neni wszystko będzie w najlepszym porządku i wieczorem imprezujemy Fiazo żeby szef zareagował pozytywnieKejt za prawko... skoro zdałaś w takich warunkach to już jesteś 100% kierowcą ![]() No i mogę na spokojnie iść w spokoju duszy czytać co naprodukowałyście przez wieczór i owe pół dnia
|
#3990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
No dokladnie nie ma co za duzo pozatym to bedzie lato to coz dzidziusiowi potrzeba... mi szwagierka tez duzo da wiec to odpada,wiadomo kupie ale nie az tyle co jakby mi nie dala.. :P ha. Wogole to wczoraj mierzylam miejsce gdzie ma byc lozeczko no i ....braklo pare cm trudno to bedzie jeszcze bardziej generalny remont wlacznie ze zmiana szafy z drzwiami przesuwnymi od ziemi do sufitu :P trudno ja z brzuchem a chlopy niech robia co im karze ![]()
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

Aj! Cudownie, jestem kierowcą
teraz tylko bezpiecznie po ulicach śmigać jak już otrzymasz plakietkę

klask i:Gratulacje...ale niespodzianki nono z nowym rokiem
3 razy z placu nie wyjechałam za 4 wszystko ok i na mieście na głupocie poległam ale już 5 był szczęśliwy...Ważne że mam

?
Będzie dobrze