|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
![]() Cytat:
Później wrzucę Wam zdjęcia jak moje dzieci się kąpały ostatnio. |
||
|
|
|
#2222 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rzeczywis cie podobna jestes do tej babkiCytat:
Cytat:
ale widzę,ze juz Szymon odbił panne Jagode![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratuluję ząbków.Fajnie dostać tak coś bez okazji,duży +dla tża.Dużo siły na jutro co do maszyny to się nie znam. Czy Wasze dzieci też tak chlapią w kąpieli?u nas jest wszystko mokre do okoła
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-01-15 o 11:35 |
|||||||
|
|
|
#2223 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Noc za nami nieciekawa. Ani godziny nie przespała u siebie, tylko całą noc z nami i to głównie przy piersi. Jak zwykle szczypią mnie oczy z niewyspania. Cytat:
![]() A bąki to najlepiej się puszcza podczas jedzenia Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wg mnie gorzej jak niemowlę jest za szczupłe. Tak jak dziewczyny napisały, przyjdzie czas że wszystko spali Cytat:
![]() Jesteśmy z Tobą. Cytat:
![]() i dla Twojego Tż-ta. To bardzo miłe z jego strony. Czyj pogrzeb? |
||||||
|
|
|
#2224 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obyście tam byli jak najkrócej! Dużo zdrowia dla małego!Cytat:
dla Zośki za ząbki i dla TŻ za prezent!Cytat:
|
|||
|
|
|
#2225 |
|
Zadomowienie
|
Przebiły się na razie takie przeźroczyste czubki ząbków ale jedna się przebiła krzywo
mam nadzieję że nie odziedziczy po mamie krzywych zębów dolnych bo u mnie są masakryczne, aparatu nikt mi nie założy dopóki nie usunę zęba który mi wyrósł 4 lata temu do środka (tak w stronę języka pomiędzy przedostatnim a ostatnim zębem. po konsultacji z ortodontą 3 lata temu szybko tego nie zrobię bo niestety nie można go ot tak wyrwać, muszę to zrobić chirurgicznie.---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Waga delikatnie powyżej 50ego (po urodzeniu była poniżej 3ego ) wzrotowo wyskoczyła z siatki, powyżej 97 a też była w dolnej granicy.Agnus pogrzeb do tej pory najcięższy w moim życiu... w wypadku samochodowym zginął mój najlepszy przyjaciel, moja pierwsza miłość, wcześniej pisałam o tym tylko na klubie, bo za bardzo bolało i nie chciałam tutaj umieszczać opisu tego co się stało i co nas łączyło, teraz już jest lepiej, ale nadal to do mnie npójdę to nie dociera.. jeszcze wczoraj mówiłam że nie pójdę na ten pogrzeb bo to będzie zbyt bolesne, ale tżet uświadomił mnie że jeśli nie pójdę to będzie mnie to cholernie gryzło i się z tym nie uporam, powiedział że jeśli tylko będę chciała to ze mną pójdzie.. może i ma racje że byłoby mi ciężko gdybym nie była przy ostatnim pożegnaniu..
|
#2226 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Mam nadzieję, że Kingusia trochę przystopuje z tyciem i rośnięciem i się wszystko z czasem wyrówna, bo na prawdę staram się jej nie tuczyć, no ale jak jest n prawdę głodna to przecież jej cycusia nie zabiore .
|
||||||
|
|
|
#2227 |
|
Rozeznanie
|
Sojka trzymaj się dzielnie
Katiem gęste masz te włosiska, podobają mi się ![]() Dearlie tulimy Was My z mężem (ma długie włosy) zachwycamy się nową szczotką tangle-teezer A tak w ogóle to dzień dobry
|
|
|
|
#2228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2229 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Melduję się na dziś. Wczoraj moje dziecko dostało wieczorem histerii i po raz pierwszy nie dało się okąpać. Dopiero jak je mocno przytuliłam to się uspokoiło. A dziś zapomniało jak głowę podnosi. Coś mi się wydaje, że się skok szykuje. Poza tym chyba te "perły" czy jak to się tam nazywało pojawiły się na dziąsełkach w miejscu gdzie są kły. A i wk... się trochę. Dałam sobie zdjęcie mojej kluseczki na fb a tam dwie takie moje koleżanki się uzewnętrzniły, że mam jej nie zapaść i wogóle. No może i ma trochę fałdek ale nie będę niemowlaka odchudzać, zwłaszcza, że i tak je co 4 godziny. Sojka gratulacje za pierwsze ząbki.No i muszę kanapeczki iść robić
|
#2230 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam napisać... krew się we mnie gotuje kiedy czytam o niektórych teściowych. Trzeba mieć tupet żeby dyktować matce jak ma postępować z własnym dzieckiem. Rozumiem że wnuczka ale bez przesady, w dodatku buntować syna!
Moja teściowa ciągle tylko pieprzy że trzeba Małej oliwką włoski posmarować bo jej sterczą. Nie rozumiem co jej tak to przeszkadza. Zawsze mówi to mężowi jak wyjdę z pokoju ale i tak wszystko słyszę. Ogólnie jest wielką entuzjastką oliwki bo ona i ktoś w rodzinie używały w dużej ilości. Powiedziałam że teraz tak się nie robi i położna nawet mi odradzała a ona na to : każdy robi jak sam uważa, z naciskiem że powinnam robić tak jak zaleca a nie słuchać położnej
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2013-01-15 o 12:24 |
|
|
|
#2231 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamusie
Melduje, że nadal z moją Alą jesteśmy z Wami, co by nie było, że na bezczela tylko Was podczytujemy . Powoli wychodzę na prostą z moimi zawirowaniami i postaram się udzielać częściej. Już Wam pisałam, że w trakcie przygotowań świątecznych wypadł mi dysk - schyliłam się gwałtownie i już tak zostało (nie pierwszy raz). Aktualnie kończę zabiegi i jest już w miarę OK. Jakby było mało "nieszczęść" to mam kilka problemów z Alą - prawdopodobnie ma skazę białkową , jest uczulona na kleik ryżowy, wysypało ja strasznie po musteli na zimę (w pt idziemy do alergologa), doszły do tego powiększone UMK (na razie czekamy i za 2 tyg lecimy na kontrolę sprawdzić czy się powiększają), będzie sprawdzana także pod kątem wzmożonego napięcia Mniej więcej jestem z Wami na bieżąco. Sojeczko pozwoliłam sobie przekazać namiary Hanii moim rodzicom - prowadzą biuro rach i będę Wam przekazywać 1%. Dearlie trzymamy z Alą kciuki za Antosia. Dziewczyny, może któraś byłaby zainteresowana biustonoszem do karmienia http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...894205495.html rozm. 65F? Oddam za darmo, bo nie mam co z nim zrobić. Wyrzucić nie wyrzucę, bo szkoda, a może którejś się przyda. Założyłam go raz na krótko, bo mi coś nie leżał. |
|
|
|
#2232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyle teraz tych wypadków samochodowych, że od kiedy zaszłam w ciąże boję się jeździć samochodem... Lepiej idź na pogrzeb skoro był Twoim przyjacielem. |
|
|
|
|
#2233 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam aż 3 ;( jedna w sumie do usunięcia jak najszybciej ale sie strasznie boję a reszta też by się przydała bo w koncu z ósemkami same problemy... ![]() Cytat:
myślę że w takich przypadkach te20ml nie zaszkodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Chyba jakaś dobra aura jest dla naszych tżetów Ja dostałam w niedzielę przepiękny ekspress do kawy fioletowy <3 też tak z niczego ot tak sobie. ![]() Cytat:
![]() Jestem z siebie dumna, udało mi sie nadrobić 10stron Szymon sobie spał w tym czasie teraz zaczyna się kręcić. Ja własnie po konwersacji ze swoim 90letnim dziadkiem który przyszedł się ogrzac bo był na dworze i pochwalił mi się że własnie odśnieżył u mnie podjazd żebyśmy się z wózkiem nie męczyli... ahh.Tak piszecie o tych tesciowych wścipskich, że jest mi troche lżej na duchu że ja nie musze wysłuchiwać takich mądrości. Ciekawe jak nasi partnerzy odbierają nasze kochane mamusie ![]() Jak tam po szczepieniach? My mamy za tydzień w czwartek i mam nadzieję że bedzie lekko to znosił. Po ostatnich miał od 16 do 23 temperaturę 38 i w sumie cały dzień przespał. |
|||||||||
|
|
|
#2234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() Czy któreś z Waszych dzieci miało temp po szczepieniu ? Jak długo się ona utrzymuje ? Bo my niestety tym razem po szczepieniu nie mamy tak kolorowo :/ wczoraj pod wieczór byłą, dziś też jest . Cytat:
ojej biedny Antoś ... trzymajcie się i informuj co i jak Cytat:
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie nie martw sie szpital to nic złego wiem co mówię
tam szybko go wylecza przepadają wzdłuż i wszerz i bedzie dobrze 3mamy kciuki i nie płacz zapalenie oskrzeli to nie koniec swiata
|
|
|
|
#2236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Zosi ![]() Tz również się postarał ![]() Trudny dzień przed Tobą,tulę mocno Cytat:
dla KropkaCytat:
![]() Byłyśmy z Biką i Emilką i moją Zuzią na spacerku,było super,teraz Zuzia wypiła mleczko,mamusia wizażuje i gotuje obiadek.
|
|
#2237 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczęta!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Za to teraz mam super dentystę, do którego mam pełne zaufanie.Dziś mój Michaś kończy 3 miesiące ![]() A co do porównań dzieciaczków, pisałyście o tym wcześniej, to u mnie przecież jest to nie do uniknięcia, bo moja rodzona siostra przecież urodziła dzień wcześniej, ale ja tam się nie emocjonuję jak jej córa robi coś szybciej, bo tak właśnie wychodzi. Za to mój niuniek szybciej rośnie, o! Poza tym nie zauważyłam jakichś rażących różnic w naszym podejściu do wychowania, aczkolwiek to dopiero początek
|
|||
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Lewek;38658955
Dziś mój Michaś kończy 3 miesiące ![]() [/QUOTE]wszystkiego naj
|
#2239 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja Maję po każdej kupie myję w umywalce. nalewam wody, płyniku i mamy kupę radości ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
w cz-wie mam fajową masażystkę, a w krk gość ostatnio tylko krzywdę mi zrobił ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sojka gratulujemy ząbków
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
było super, a jutro ćwiczenia ![]() My też pojadłyśmy - Emilka mleczko, ja czekoladki obiad prawie gotowy, a teraz się bawimy i w między czasie wizażujemy - oj coś czuję, że wychowam małą Wizażankę
01.05.2007 01.08.2008 18.07.2009 ![]() 07.02.2012 II 21.10.2012 Emilka 20.04.2014 II 17.12.2014 Jaś Edytowane przez Bika83 Czas edycji: 2013-01-15 o 13:52 |
|
|
|
|
#2241 |
|
Zadomowienie
|
mojemu mężowi zachciało się grochówki, więc dziś
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Co do chlapania to my też mieliśmy z tym problem, połowa wody z wanienki lądowała wokół niej i od nowego roku kąpiemy Jaśka już w dużej wannie
|
#2243 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronika to homeodent cytrynowa - firma boiron. Jestem na etapie jej testowania od tygodnia i póki co jestem zadowolona. W aptece mojej kosztuje ok 20 zł, ale była w koszyczku z 50% rabatem bo do kwietnia data ważności. I się skusiłam.
Sojka brawa dal Zosi bardzo cierpiała?
|
|
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2246 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny co można wziąć na biegunkę jak się karmi? Dopadło mnie + ból głowy i mega osłabienie. Żeby to tylko nie była grypa
|
|
|
|
#2247 | |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie. Czasem sie tak zastanawiam do kiedy My tutaj będziemy pisać
![]() Czy mając lat 40 jeszcze tak?bo to już niedługo ![]() Afternoon smecte, węgiel poza tym gorzka czekolada. ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
i wszystkiego najlepszego dla Michasia
|
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My po szczepieniu. Mieliśmy 5w1 i pneumo. Pierwszej nie zauważył, a przy drugiej się wydarł biedaczek aż siny się zrobił. Ale chwila przy cycu i usnął. Teraz wariuje obok na łóżku
|
|
|
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Henia
|
|
#2250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sto lat, sto lat!!! hehe my przez ostatnie dwa dni jedliśmy, a dziś resztę zabrał sobie do pracy. Współczuję współpracownikom Cytat:
Zielona, byłam w lumpeksie, kupiłam kilka rzeczy (spodnie, body-rampers, dwie koszulki, bluzka, bluza) i jedne spodnie jeszcze wzięłam na 86 bo fajne były, chcesz je? Chcesz fotki??? Wszystko po 1zł/szt. W przyszłym tygodniu jeszcze na pewno będę to poszukam dalej, bo bardziej się opłaci wysłać w jednej przesyłce
Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-01-15 o 14:28 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.

Wagowo jest na 25 centylu a wzrostowo prawie na 50tym

gratuluję ząbków.
.
. Pediatrzy, których się radziłam w tej sprawie i położna mówią, że jest ok, a ja się martwię, bo nie chcę, żeby była wielka, czy otyła, wiadomo jakie wredne są dzieci
Wg mnie gorzej jak niemowlę jest za szczupłe. Tak jak dziewczyny napisały, przyjdzie czas że wszystko spali 

wszyscy w trójkę nieźle się przy tym uśmialiśmy, zastanawiam się tylko skąd tego taka ilość w takim malutkim człowieczku....

biedny Antos!! mam nadzieje, ze szybko mu pomoga! informuj tu ciotki