Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 12:41   #1441
Joanna XL
Zakorzenienie

Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)

Pierwsze koty za płoty pierwsza rozmowa na niemieckim gruncie odbyta - zobaczymy czy będzie za tym szła normalna rozmowa (bo podobno dopiero w najbliższym czasie ruszają z nowym projektem)....
Ale bez wzgledu na to czy są szanse czy zostałam spławiona w przemiły sposób - jestem zadowolona ... przede wszystkim z siebie ...
No i wiem nad czym trzeba pracować ...

Apropo pracy nad sobą - zrobiłam trening gwiazd ... mimo że nie robie wszystkich powtórzeń dostałam w kość ... Mam za sobą już 5 treningow z Ewą i przynajmniej na razie jestem fanką - może to troche nudne i na pewno męczące ale za to poprawia nastrój

milenka5% tłuszczu w organiźmie nie bardzo jest możliwe - dla kobiety po 20 norma to 20-25% ....Więc raczej 5% ci zostało nadmiaru ...
Co i tak jest chyba niezlym wynikiem .. Natchnęłas mnie tematem- mam plan żeby uruchomić moją wagę która niby ma pomiar tłuszczu ... Zobaczymy ...

Na razie jem jak trzeba choć chyba przyśpiesze obiad bo głodna jestem ... Pewnie to od stresu...
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 13:04   #1442
sagapao
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beatagr3 Pokaż wiadomość
Mam tu takie małe motywujące zdjęcie

A z tą wodą, to ja piję jedynie butelkową. Z kranu nigdy nie piję, no chyba że przegotowaną, nie ufam kranówie
motywujące ładny szczupły brzuszek

Zapodałam dziś Chodakowską skalpel pierwszy raz.... no myślałam że będzie banalne hahaaaa przeliczyłam sie... Określam siebie tak na 60 % wysiłku jak na pierwszy raz... najwdoczniej słaba kondycja moja może następnym razem będzie lepiej a i zakwasy są ale te ćwiczenia są rewelacyjne zapominałam o napinaniu brzucha ciężka sprawa
72,5...70,5
i oby dalej 69,5...65,5
1 cel: 1 marca zobaczyć 7 z przodu - Cel osiągnięty 79.7
2 cel: 75kg... osiągnięty
3 cel: 70kg...
już 16kilo za mną.
sagapao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 13:20   #1443
miiilenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sagapao Pokaż wiadomość
motywujące ładny szczupły brzuszek

Zapodałam dziś Chodakowską skalpel pierwszy raz.... no myślałam że będzie banalne hahaaaa przeliczyłam sie... Określam siebie tak na 60 % wysiłku jak na pierwszy raz... najwdoczniej słaba kondycja moja może następnym razem będzie lepiej a i zakwasy są ale te ćwiczenia są rewelacyjne zapominałam o napinaniu brzucha ciężka sprawa
Tego napinania idzie sie nauczyc, pozniej to juz sam sie napina

Dziewczyny skonczylam gotowanie i sprzatanie na dole. Teraz nasze krolestwo... i niech mi ktos powie, ze co ja robie caly dzien, przeciez niczym sie nie moge zmeczyc...

CI
ASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach

http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW
miiilenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 13:29   #1444
Joanna XL
Zakorzenienie

Ok zbadałam kwestie wagi i tłuszczu ...
Wyniki są następujące - wg tej wagi mam:

32,7% tłuszczu (norma dla kobiety 20-29 to 18-23% dobra, do 28% średnia) - czyli mam około 5 % tłuszczu za dużo ;(
33,4% mięśni ( poniżej 34% wynik jest słaby, 34%-39% to norma)
49,1 % wody (woda dla kobiety między 45-60 to wynik dobry a powyżej 60 bardzo dobry - czyli jest nieźle bo tłuszcz zawiera relatywnie mało wody więc jak ma się wysoki procent tłuszczu to równocześnie niższy wody- generalnie należy mieć jak najwyższy poziom wody)
moje kości waża 8,5 kg
a przy średniej aktywności powinnam zjadać 2300 kcal -żeby utrzymać wagę

Oczywiście producent zastrzega że nie są to super dokładne wyniki ale gwarantuje prawidlowość trendów ....

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Że tłuszczu mam za dużo to wiem (trudno przeoczyć)... Ale słabą ilością mięśni jestem zaskoczona ... Ostatecznie już od ponad pół roku jestem aktywna (no w miarę) -najpierw bieganie , od listopada ćwiczenia.... Wole nie myśleć jak źle było wcześniej ... Wody wydawało mi się że piję jak bąk

Ok no to jak już mam wagę do medycznej analizy (tak się to cudo niby nazywa) to podejdę do sprawy naukowo ...

Powinno być tak że procent mięśni rośnie procent tłuszczu spada a wody utrzymuje się lub lepiej rośnie ... Niby oczywista oczywistość...
Stary 2013-01-15, 13:32   #1445
ogolnie
Zakorzenienie

Ja już po obiadku i załączam zdjęcie Po zrobieniu zdjęcia telefon mi klapnął na talerz z obiadem

Coś kiepsko się dziś czuję, nie wiem czy to na skutek późnego pójścia spać (koło 2 się położyłam, bo zagadałam się z gościem na czacie )
czy może za mało kalorii dostarczyłam dziś... Zaraz policzę ile dziś zjadłam, to wszystko się rozjaśni
A może to skutki uboczne nowych leków ? oby nie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0690.jpg (99,6 KB, 28 załadowań)
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 13:34   #1446
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miiilenka Pokaż wiadomość
Tego napinania idzie sie nauczyc, pozniej to juz sam sie napina

Dziewczyny skonczylam gotowanie i sprzatanie na dole. Teraz nasze krolestwo... i niech mi ktos powie, ze co ja robie caly dzien, przeciez niczym sie nie moge zmeczyc...
Ja już kilka ładnych lat napinam brzuch I już nie czuję, że to robię.
Stary 2013-01-15, 13:51   #1447
sagapao
Raczkowanie

joanna xl ja również mam takie parametry w wadze tylko musze poszukać nstrukcje obsługi
72,5...70,5
i oby dalej 69,5...65,5
już 16kilo za mną.
Stary 2013-01-15, 13:52   #1448
sss7
Zadomowienie

Dziewczyny, spisalam sobie na karteczce Wasze filmy i zamierzam sie za nie wziac. No sorry Beata superbohaterow nie zapisalam - nie lubie. Wczoraj jeszcze skatowalam kolejny film po klotni z TZ - "Wilburn chce umrzec" - dobry, ale szkocki, co oznacza, ze niektorych fragmentow w ogole nie zrozumialam.
U mnie dzis na wadze 80kg. Musze sie zmotywowac. 8 marca jade do Cardiff na impreze i w odwiedziny do znajomych, ktorzy ostatnio widzieli mnie jako prosiaka na weselu w listopadzie, a w takich gabarytach to przedtem mnie jeszcze nikt nie widzial. Na pewno nie omieszkali sie za moimi plecami popytac "co ona ze soba zrobila?" Dlatego musze sie wziac w garsc i wygladac jak czlowiek. Tak mialo byc na Amsterdam, a okazuje sie, ze jade tam bez zadncyh zmian

Ogolnie smaka narobilas, wyglada bardzo smakowicie
Joanno badzmy dobrej mysli! Najwazniejsze ze poszlo dobrze i nabierasz pewnosci siebie na przyszlosc

Kurde zazdroszcze Wam motywacji, ja nie moge sie zturlac z kanapy i zaczac ta Ewke. Co chwila mowie "pozniej" i tak mija caly dzien...

Edytowane przez sss7
Czas edycji: 2013-01-15 o 13:54
sss7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 14:01   #1449
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta
A na obiadek będę mieć znowu ryż biały, ale do tego tym razem warzywa
BRĄZOWY! zamiast białego ryżu równie dobrze mogłabyś jeść papier

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Ja już po obiadku i załączam zdjęcie Po zrobieniu zdjęcia telefon mi klapnął na talerz z obiadem
hahahah jesteś boska!

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
Pierwsze koty za płoty pierwsza rozmowa na niemieckim gruncie odbyta - zobaczymy czy będzie za tym szła normalna rozmowa (bo podobno dopiero w najbliższym czasie ruszają z nowym projektem)....
Ale bez wzgledu na to czy są szanse czy zostałam spławiona w przemiły sposób - jestem zadowolona ... przede wszystkim z siebie ...
No i wiem nad czym trzeba pracować ...
Super! Mówią, że każda rozmowa to nowe doświadczenie, a tym bardziej na obczyźnie.

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 14:02   #1450
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz, ja tylko piszę, a Ty masz już dość A co ja mam powiedzieć, krew mnie zalewa i mam takie dni, że wciąż płaczę, bo nie wyrabiam. No ale co zrobić.
Życzę siły i nie przejmowania się, a także nauki jakichś pięknych zwrotów, po których ojcu pójdzie w pięty

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Marysienka, a Ty na jakim kierunku się meczysz?
Właśnie sęk w tym, że męczę się, aby dostać się na kierunek Studiowałam rok analitykę medyczną, wzięłam rok dziekanki i kuję, żeby dostać się na stomatologię

Cytat:
wiec mam wątpliwość co do sensowności przynajmniej humanistycznego wykształcenia...
Ech, ja już takie wątpliwości mam od dawna Dlatego nie poszłam w kierunku wszelkich filologii, bo niestety, ale żeby na rynku filologów się przebić trzeba znać minimum 3-4 języki biegle i być w trakcie uczenia się kolejnych trzech. A nad tym trzeba było pracować od podstawówki, a nie moi rodzice obudzili się w 3 gimnazjum, jak oznajmiłam że idę do biolchemu Niestety, rynek jest mocno przesycony wszelkimi humanistami, a uczelnie nadal przyjmują setki osób na kierunki typu socjologia, psychologia, pedagogika, filologia angielska, administracja.

Cytat:
I mam złe wieści. Nie mogę ćwiczyć! Na czas rekonwalescencji całkowicie zabronione jakiekolwiek samodzielnie wykonywane cwiczenia Także lipa
Fizjoterapeuta zakazał. a sobie poleżałam dziś na prądach 15 minut, laserkiem pan mi pojeździł po lędźwiach (przyjemne uczucie ) i ćwiczenia McKenziego 30 min. Śmieszne hehe ale może skuteczne.
teraz wcinam otręby owsiane z jogurtem naturalnym. Pewnie będzie mi wolniej szło dietowanie skoro nie bede ćwiczyć
Jak dla mnie to masz właśnie większą motywację, żeby nie podjadać słodyczy i innych zakazanych rzeczy, bo skoro nie możesz ćwiczyć, to trudniej będzie zgubić przybrane kalorie Także trzymaj się i zdrowia!

Melduję dzisiaj 25 minut na orbitreku i 35 minut Tiffany

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 14:03   #1451
sagapao
Raczkowanie

Cytat:

Coś kiepsko się dziś czuję, nie wiem czy to na skutek późnego pójścia spać (koło 2 się położyłam, bo zagadałam się z gościem na czacie )
czy może za mało kalorii dostarczyłam dziś... Zaraz policzę ile dziś zjadłam, to wszystko się rozjaśni
A może to skutki uboczne nowych leków ? oby nie.
pycha danie chyba sobe takie zrobie dzisaj
a co do leków mogą byc skutki uboczne a czasem gorszy dzień
72,5...70,5
i oby dalej 69,5...65,5
już 16kilo za mną.
Stary 2013-01-15, 14:04   #1452
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
norma dla kobiety 20-29 to 18-23% dobra, do 28% średnia)
Kurcze myślałam, że 20% tłuszczu to max.. swoją drogą tyle, co parówka

Widziałam taką wagę w rossmanie ostatnio, ale kosztowała 50zeta i nie wiem czy to nie ryzykowne.. Zresztą ciekawe, na podstawie czego one wyliczają te wszystkie parametry.
Miałam robioną analizę składu ciała, ale normalnie, w poradni dietetycznej, elektrody, te sprawy.. a taka waga..? Kuszące skądinąd

Stary 2013-01-15, 14:07   #1453
ogolnie
Zakorzenienie

Furry Sue
nie mam innego ryżu w domu

Ale z kaloriami u mnie jest masakra dziś, nawet nie będę się przyznawać, bo tak mało
Przed wyjazdem na rehabilitację zjem coś jeszcze, żeby mi w brzuchu nie burczało
Stary 2013-01-15, 14:10   #1454
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Właśnie sęk w tym, że męczę się, aby dostać się na kierunek Studiowałam rok analitykę medyczną, wzięłam rok dziekanki i kuję, żeby dostać się na stomatologię
Właśnie tak sobie ostatnio pomyślałam (po wizycie u zębologa), że jakbym miała jeszcze raz wybierać moją "ścieżkę kariery", to poszłabym na stomatologię. Zostawić paręset złotych w pół godziny - bosko.

Ale po chwili zastanowienia uznałam, że w zasadzie bardziej niż stomatologiem to wolałabym być kanadyjskim drwalem, mieszkać w lesie i mieć wszystko w ... pupie

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Furry Sue
nie mam innego ryżu w domu

Ale z kaloriami u mnie jest masakra dziś, nawet nie będę się przyznawać, bo tak mało
Przed wyjazdem na rehabilitację zjem coś jeszcze, żeby mi w brzuchu nie burczało
To podczas następnych zakupów już wiesz co robić
Ja z tych białych jem tylko basmati, bo ma taki cudowny smak i aromat

I zjedz coś koniecznie, wiesz jak to się może skończyć.. akcją "Jamochłon"

Stary 2013-01-15, 14:20   #1455
witaminkab
Przyczajenie

melduje wykonanie ćwiczeń!
znowu mnie zmobilizowałyście, jakoś mi się rano nie chciało, ale poczytałam jak ładnie ćwiczycie i stwierdziłam, że czas podnieść 4 litery z kanapy i spadać na siłownię. i dobrze zrobiłam, bo mi się od razu humor poprawił. A była masakra, bo wczoraj z tej pracy nie zadzwonili (powiedzieli, że jak coś to ok 20). Nie ważnie, że nie jest to praca moich marzeń, ale myślałam, że zwariuję takie mnie myśli nachodziły. A może właśnie dlatego, że już od jakiegoś czasu zapomniałam o ambicji i szukam czegokolwiek i nic? Przez to mam wrażenie, że do niczego się nie nadaje Przez to przeryczałam cały wieczór i rano dalej było mi okropnie.
Ale jak poćwiczyłam to już mi lepiej widocznie odchudzanie może być remedium na depresję. i tej wersji będę się trzymać
witaminkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 14:29   #1456
Joanna XL
Zakorzenienie

Sagapao ja też musiałam przebić sie przez ściągniętą instrukcje z neta .. w dodatku niemiecką bo to tutejszy wynalazek .. No ale daje do myślenia wiec warto - inna sprawa że miałam tą wagę pół roku i dziś się ruszyłam

Furry Sue Paróweczka zyskuje nowego wydźwięku no cóż myśle że u kobiet waża cycki i biodra ... Normy dla facetów są sporo niższe - np w wieku 20-29 powyżej 23% już dupa - więc mamy legalne 5 % nadwyżki) Poza tym w tłuszczu produkują nam sie niby hormony kobiece ...

Moja waga na amazonie kosztuje nieco powyżej 20 euro ale sama raczej bym jej nie kupiła Niby technicznie ma metalowe elektrody na których trzeba boso stanąć i wysyła jakiś impuls który ocenia na podstawie gęstości co napotkał .. No i wprowadza się jakieś tam dane w stylu wzrost ... wiem ze jest też jakiś wzór z mierzeniem szyi, pasa i bioder - który pozwala to wyliczyć ale nie znam szczegółów

ss7 na pewno się uda .. pocieszyłaś mnie - czyli nie tylko ja mam jazdy pt "Boże jak ona (czyli ja) się zatuczyła " ktore jakoby wyrażaja pokątnie moi znajomi ... U mnie dochodzi jeszcze "Dlaczego on z nią jest?" - bo mój facet w porównaniu z obecną mną zyskał sporo punktów ....

Ale wiesz ludzie pewnie tak wcale nie myśla -tylko nam w głowach tak siedzi

A co do ćwiczeń nie bądź dla siebie zbyt surowa - ja odchudzam sie od 15 lat a z aktywnoscią przeprosiłam się dopiero w zeszłym roku ... Do wszystkiego trzeba dojrzeć w swoim tempie...

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez witaminkab Pokaż wiadomość
znowu mnie zmobilizowałyście, jakoś mi się rano nie chciało, ale poczytałam jak ładnie ćwiczycie i stwierdziłam, że czas podnieść 4 litery z kanapy i spadać na siłownię. i dobrze zrobiłam, bo mi się od razu humor poprawił. A była masakra, bo wczoraj z tej pracy nie zadzwonili (powiedzieli, że jak coś to ok 20). Nie ważnie, że nie jest to praca moich marzeń, ale myślałam, że zwariuję takie mnie myśli nachodziły. A może właśnie dlatego, że już od jakiegoś czasu zapomniałam o ambicji i szukam czegokolwiek i nic? Przez to mam wrażenie, że do niczego się nie nadaje Przez to przeryczałam cały wieczór i rano dalej było mi okropnie.
Ale jak poćwiczyłam to już mi lepiej widocznie odchudzanie może być remedium na depresję. i tej wersji będę się trzymać
Mi dziś odpisali, że "mimo mojego interesującej aplikacji informuja że nie będą brać dłużej pod uwagę mojej kandydatury" - zero wyjaśnienia, okazałam się niegodna rozmowy kwalifikacyjnej Na szczęście nie była to praca moich marzeń - choć wydawała się perspektywiczna ... Więc pociesz się - nie jedziesz sama na tym wózku Trzeba próbować dalej

Magiczną moc ćwiczeń i ich wpływ napsyche potwierdzam ... Po czuje się świetnie - niestety ta świadomość nie ułatwia mi zabrania się za nie
Stary 2013-01-15, 15:04   #1457
Furry Sue
Zadomowienie

Nie mam Was na fejsie, więc wrzucam tu fajny pomysł na śniadanie, alternatywa dla mojej ukochanej jajecznicy na pomidorach

http://alebabka.blogspot.com/2013/01...rze-dieta.html

Stary 2013-01-15, 15:08   #1458
sss7
Zadomowienie

Witaminko nie martw sie. Na pewno nie mysl, ze do niczego sie nie nadajesz. Realia w Polsce sa jakie sa - albo ma sie mega farta, albo znajomosci. Takze to nie jest kwestia tego, ze nawalilas. Poprostu aplikuj dalej. Na pewno soon sie cos na horyzoncie pojawi. Pytalas znajomych, czy moze w ich miejscach pracy kogos potrzebuja??

Joanno Ja jestem pewna, ze ludzie gadaja. Wszyscy gadamy. Spotkamy kogos na uliy i zawsze myslimy sobie czy sie zmienil, zbrzydl, wybieknial, schudl, przytyl.... ludzie tak poprostu maja. Ja tez tak robie. 2 lata temu przyjechalam do Polski, spotkalam sie z grupa dobrych kolezanek i jak tylko jedna wyszla do lazienki to zapytalam druga "co Magda ze soba zrobila?" Pamietam to jak dzis! Magda schudla, a na tym weselu na bank wszyscy sobie zadawali to pytanie jak ja wyszlam do klopa. Na zdjeciach wygladam jak baleron. Chyba poprosze kolezanke zeby sie jeszcze raz hajtnela to tamte zdjecia wykasujemy Co do TZta, ja tez mam takie schizy. Pomimo, ze do bodybuilderow nie nalezy i troszke brzuszka ma, dalekomu do mojej postury. Jest przystojny, bo to latynos wiec tez czasem mi sie wydaje, ze srednio do siebie pasujemy. A praca sie nie przejmuj. W koncu pojawi sie firma, ktora z pocalowaniem reki wezma Polke z dobra znajomoscia niemieckiego. Poza tym zawsze mozesz sie do nich zwrocic z prosba o bardziej wyczerpujace wyjasnienia czego Ci za braklo.
Stary 2013-01-15, 15:09   #1459
Beatagr3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość

Witaj w klubie, ja byłam na dietetyce (o ironio) i też wzięłam rok dziekanki - tyle że chcę się dostać na lekarski, ewentualnie stomatologia bądź weterynaria.
Stary 2013-01-15, 15:39   #1460
Joanna XL
Zakorzenienie

SS7 No tak niestety masz racje jak pomyślałam o sobie -to ja nie mówie ale myśle ... Niestety z brzydka satysfakcja "nie tylko ja utyłam w związku, ona też"... miałam nadzieję ze to moja słabostka tylko

ale dziękiza dobre słowo

beataGr ja wcale nie uważam żeby osoba z nadwagą nie powinna studiować dietetyki. Wręcz przeciwnie - powinna studiować, zaaplikować sobie zdobyta wiedzę, schudnąc do rozmiaru super laski i wtedy odchudzać innych ...
To mnie zniecheca do dietetyków - wiadomo do grubego się nie pójdzie a taki chudzinka to co wie o naszych problemach?
Znam jedną laskę na dietetyce - wciina tony żarcia fastfoodowego i waży piećdziesiat parę kilo ... Nie odmawiam jej wiedzy i dobrych chęci - ale perspektywy jednak nie ma właściwej .

Jakbym miała rozważać studia - to może bym pomyślała o dietetyce ... Wydaje się że to zawód z przyszłością i można pomagać ludziom sądzę że satysfakcja jes spora Ale skoro zrezygnowałaś to pewnie studia są średnie

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Apropo studiowania -siadam do niemieckiego - nadrabiam zaległości z wczoraj , bo dzisiejszą dawke juz przyswoiłam ...
Tak mi się dziś nic nie chce jak stres opadł że tylko bym na wizażu siedziała i dziwnych rzeczy w necie szukała no nic do roboty ....
Stary 2013-01-15, 16:01   #1461
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Hey kochane

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Hejka
U mnie niestety 400g przybylo ;( ale nic dziwnego po tym jak sie nie trzymałam diety przez 3 dni ;/ ALe dzisiaj sie tego pozbede. Musze wrócić na dobre tory... Tez mam tyle nauki, total mi sie nie chce ;/ Jeszcze 3 egzaminy do konca...

Joanna, tak jak mi przybylo Ci 400g, ale dzis bedziemy sie pilnowac to jutro tego nie bedzie
Pewnie jak dziewczyny mówią to woda mi też zostały 3 egzaminy

Cytat:
Napisane przez sagapao Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki co ile dni sie ważycie ??
A jak to jest z węglowodanami ?? jakis ogranicznik przez dzień???
a jaką pijecie wode kranówe czy jaką butelkową ??
Teoretycznie co piątek a ja piję niestety więcej kranowej niż mineralnej w proporcji 80 na 20

Cytat:
Cześć dziewczęta
Pojechałam dziś po 7 zarejestrować mamę do lekarza i w kolejce do rejestracji spędziłam 45 minut Choroby nie dają za wygraną! Ja się nie dam
Do obiadku wycisnę sobie sok z dwóch cytryn - szklanka będzie. A na obiadek będę mieć znowu ryż biały, ale do tego tym razem warzywa Mama robi grochówkę
Też nie lubię grochowej fajnie, że udało Ci się iść z mamą na kompromis i ją zapisać... Ja dziś chciałam się zapisać idę a tam numerków brak dodam, że to było o 8 rano eh a już byłam psychicznie nastawiona na lekarza... Nic jutro mama jedzie siostrę zapisać to mnie machnie przy okazji
A obiadek smmmmaczne zdjęcie

Cytat:
Napisane przez Furry Sue Pokaż wiadomość
Nie mam Was na fejsie, więc wrzucam tu fajny pomysł na śniadanie, alternatywa dla mojej ukochanej jajecznicy na pomidorach

Hehehe fajnie to wygląda

Ja dziś jeszcze nie ćwiczyłam, później się za to zabiorę a z jedzeniem nawet, nawet wieczorem napiszę jak zamkne dzień
Niuuniiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 16:19   #1462
sagapao
Raczkowanie

Cytat:

ale fantastyczny pomysł pychotka

Jej a ja mam 23styczna 3rocznice ślubu psss i nie wiem co wymyśleć...
72,5...70,5
i oby dalej 69,5...65,5
już 16kilo za mną.
Stary 2013-01-15, 16:23   #1463
miiilenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez witaminkab Pokaż wiadomość
Gratuluje motywacji i wziecia sie w koncu w garsc!
Cytat:

cudne wyglada, musze zrobic!
Cytat:
Jakbym miała rozważać studia - to może bym pomyślała o dietetyce ... Wydaje się że to zawód z przyszłością i można pomagać ludziom sądzę że satysfakcja jes spora Ale skoro zrezygnowałaś to pewnie studia są średnie
podobno chemia trudna do przeskoczenia na tych studiach jest, no i anatomia... zmora wszystkich medycznyc i pochodnych kierunków...

ogolnie smaczne zdjecie! bylo jakieś tam białko do tego kurczaczek, albo miesko jakiekolwiek?

Joasiu pierwsze koty za ploty, nie bylo tak zle a moze cos z tego wyjdzie, jestem dobrej mysli

witamnko ja juz przeplakalam tyle noc z powodu pracy, ze juz nie mam łez... tutaj gdzie mieszkam licza sie znajomosci...

ja zjadlam obiadek (pomidoroweczka+rybka na parze+ziemniaczki+lyzka surowki z bialej kapusty) i teraz czekam, az bede mogla cwiczyc, dzis skalpel! Od jutra K. ma urlop zdrowotny, wiec moj rytm dnia bedzie zaburzony

CI

Stary 2013-01-15, 17:31   #1464
Furry Sue
Zadomowienie

Cytat:
Jakbym miała rozważać studia - to może bym pomyślała o dietetyce ... Wydaje się że to zawód z przyszłością i można pomagać ludziom sądzę że satysfakcja jes spora
Ja bym nawet poszła krok dalej - psychodietetyka, ponoć są takie, ale chyba w ramach podyplomówki.

Stary 2013-01-15, 17:50   #1465
miiilenka
Zadomowienie

Skalpel zaliczony! prysznic i ksiazka - to moje dzisiajsze marzenie

CI

Stary 2013-01-15, 17:56   #1466
Beatagr3
Zadomowienie

Cytat:

beataGr ja wcale nie uważam żeby osoba z nadwagą nie powinna studiować dietetyki. Wręcz przeciwnie - powinna studiować, zaaplikować sobie zdobyta wiedzę, schudnąc do rozmiaru super laski i wtedy odchudzać innych ...
To mnie zniecheca do dietetyków - wiadomo do grubego się nie pójdzie a taki chudzinka to co wie o naszych problemach?
Znam jedną laskę na dietetyce - wciina tony żarcia fastfoodowego i waży piećdziesiat parę kilo ... Nie odmawiam jej wiedzy i dobrych chęci - ale perspektywy jednak nie ma właściwej .

Hmm, to nie chodzi o to, że studia są średnie, tylko o to że perspektywy pracy są nieciekawe. Gdybym zdawała sobie z tego sprawę wcześniej, to w sumie nie wiem czy w ogóle zaczęłabym te studia. No bo tak 3/4 ludzi na roku (a jest ich około 130) chciałoby mieć prywatny gabinet. A to tylko jeden rok na jednej uczelni. Po drugie, żeby taki gabinet otworzyć to trzeba też trochę kasy mieć na początek - bo początki zawsze są najtrudniejsze. A teraz jest już dość dużo gabinetów, (w mojej małej mieścinie chyba już 3), a jeszcze są inne roczniki i inne uczelnie. Dalej praca w szpitalu, niby fajnie. Ale na czym polega praca dietetyka w szpitalu? Na rozwożeniu jedzenia pacjentom i ewentualne weryfikowanie jadłospisów, które przychodzą z kateringu. I ta dietetyczka co z nią praktyki miałam to sama mówiła, że płace są marne - jedne z niższych krajowych (chodzi o szpital) i ona najchętniej by już odeszła, ale jako że jest starsza to o pracę trudno. Wiadomo są jeszcze szpitale, które mają swoją kuchnię i wtedy trochę pracy jest.
ALE jeżeli kogoś to naprawdę interesuje (mnie się tylko wydawało że mnie to aż tak interesuje ) i ma ambicje, żeby np. założyć własny gabinet to myślę, że chyba dałby sobie rady w tym zawodzie. No bo wiadomo, jak chcemy dużo zarobić, to gabinet musi mieć jakąś renomę.
Cytat:
Napisane przez miiilenka Pokaż wiadomość
Gratuluje motywacji i wziecia sie w koncu w garsc!
cudne wyglada, musze zrobic!

podobno chemia trudna do przeskoczenia na tych studiach jest, no i anatomia... zmora wszystkich medycznyc i pochodnych kierunków...
Tak chemia na tych studiach jest - na pierwszym roku biochemia, a na drugim chemia żywności. Na pierwszym roku była jeszcze anatomia i fizjologia. No i oczywiście parę innych zapychaczy.
Cytat:
Ja bym nawet poszła krok dalej - psychodietetyka, ponoć są takie, ale chyba w ramach podyplomówki.
Psychodietetyka to chyba właśnie na podyplomówce, ale pewna nie jestem u nas do wyboru była tylko dietetyka kliniczna i jeszcze jedna, której nazwy zapomniałam.
Stary 2013-01-15, 18:02   #1467
ogolnie
Zakorzenienie

miilenka
nie było mięska, bo zapomniałam wyciągnąć z zamrażary
Jutro będzie kurczaczek chyba, zobaczę jeszcze, ale wypadałoby zjeść, bo jadłam ostatnio w niedzielę mięso.

Ja już po rehabilitacji, nawet podobają mi się te ćwiczenia i ultradźwięki, przynajmniej trochę jestem rozciągnięta i nie boli Może się nastawi to co ma nastawić.
Ja kalorii dziś malutko zjadłam, sama nie wiem czemu, ale nie mam ochoty jeść Chyba coś mi dolega
Jeszcze kolacja przede mną, bo przed chwilką zjadłam pomarańczko i wypiłam kawę z mlekiem 1,5%.
Bilansu dnia chyba Wam nie przedstawię, bo aż ja się wystraszyłam kalorii (i o dziwo nie jestem głodna) .
Trochę w głowie mi kołuje, doszukałam się przyczyny w nowych tabletkach Ale jeszcze tylko 10 dni i koniec leków
Stary 2013-01-15, 18:07   #1468
mariamarysienka
Zakorzenienie

Czy ten psychodietetyk to coś fajnego, to mogłabym podyskutować Pierwsza babka do której poszłam (która była kompletnym niewypałem) była właśnie taką psychodietetyczką. I ostatecznie bardziej zwracała uwagę na psychologiczne aspekty diety, niż na typowo dietowe. Czułam się na jakiejś psychoterapii w negatywnym sensie. Najbardziej rozwaliło mnie pytanie: "W skali od 1 do 10 na ile przejmuje się pani obecną wagą?". No to jej mówię, że z 8, bo naprawdę się zapuściłam i że jest to największa waga w moim życiu i ostatnio przekroczyłam barierę 70 kg i musiałam zacząć kupować ubrania w rozmiarze 40/42, itd itd. Chyba z pół godziny nie mogła w to uwierzyć i maglowała mnie pytaniami "Dlaczego? A ile chce pani ważyć żeby ocenić to na 2 lub 3? A co jak pani schudnie? A zdarzało się tak w przeszłości?" bla bla bla. W końcu już mnie tak zdenerwowała, bo musiałam tłumaczyć się z tego że przejmuję się wagą (swoją drogą, gdybym się nie przejmowała, to raczej nie robiłabym nic w kierunki schudnięcia, prawda? ), wypaliłam do niej: "Łatwo pani mówić, bo jest wysoka i szczupła i przed lustrem nie widzi obwisającego brzucha, ogromnego tyłka i fałdów tłuszczu na plecach." Po czym zebrałam rzeczy i wyszłam. Bo już naprawdę miałam dosyć. Poszłam po poradę dietetyczną, a nie maglowanie mnie pod względem psychicznym z każdej możliwej strony.

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 18:24   #1469
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Powracam po ćwiczeniach dziś Ewka i stepperek 20 min standardowo, w przyszłym tygodniu spróbuję dłużej a jedzenie właśnie wcinam musli i już na dziś koniec ewentualnie, jakiś owoc chwycę bo późno będę się kładła.
A więc
I kanapka razowca z pomidorem, cebulą i serkiem wiejskim
II ogromna, naprawdę miałam problem żeby ją zmieścić marchewka i zielona herbata
III barszcz czerwony z podsmażanymi ziemniaczkami
IV musli własnej roboty z mlekiem, zielona herbata

Zjem, lecę pod prysznic i działam dalej

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

mariamarysienka hehe dobre ja bym pomyślała, że gabinety pomyliłam albo z tą kobietą coś nie tak jest
Niuuniiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 18:30   #1470
Joanna XL
Zakorzenienie

No właśnie chudy grubego nie zrozumie ...

Ja dziś mam w planach nuggetsy ... oczywiscie dietetyczne - leżą sobie w jogurcie... jakaś głodna jestem - zjadłam solidny obiad, podwieczorek (dwa kiwi, 4 małe plasterki szynki indyczej z szparagami , batonik musli - to już ponad plan i dalej jestem głodna ... Dodam że I i II śniadanie też zjadłam więc mam dziś wszystkie posiłki ... Moze jestem głodna za ogolnie która głodna nie jest...
Poszłabym do sklepu kupic na weekend coś tam ale boje sie wyjść z domu w tym stanie... Jak pisałam najpierw trasa śmierci a potem lidlowe pokusy - ach chipsy krabowe i białe winko

M siedzi jak na złość w pracy zamiast mnie jakoś zająć i odciagnąć od jedzeniomyśli ... desperacja jest tak duża że chyba zaparze yerbe - podobno zabija apetyt ... mam pół kg - dostałam od jednej osoby z rodziny na urodziny z tekstem "zdrowsze od kawy i coś co powinno ci się spodobać - zabija apetyt, wiec moze schudniesz " jak widać nie ma domku bez ułomku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości