Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 14:44   #1051
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez anoxee
Ja jakiś czas tak próbowałam z Leonem. Żadnych rezultatów - zrezygnowałam.
mam nadzieję że u mnie się uda

Cytat:
Napisane przez Lublana
jakoś koło 23-24 tc, wcześniej odbiera dźwięk całym ciałem jako fale, drgania płynu owodniowego. Też myślałam wcześniej,z e słyszy, bo tak pisza na tych durnych portalach a później w mądrym źródle doczytałam, że jak to jest z narządem słuchu i ginka powiedziała mi na wizycie w 20 tc, że słyszeć maluch zacznie za miesiąc czy własnie koło 24 tc.
dobrze wiedzieć czyli ja sobie mogę gadać do brzucha, a on będzie miał sztuczną falę czy jacuzi w swoim baseniku i tyle. no to mam jeszcze czas na rozmowy z brzuchem w takim razie i czytanie bajek
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 14:52   #1052
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Pochwalę się Wam jeszcze jaki ze mnie łowca lumpeksowy i spadam się położyć

Dziś była wyprzedaż wszystko po 1 zł, więc nie sądziłam, że znajdę takie cuda. A Tu komplet;

body z krótkim rękawem, pajac, czapeczka, śliniak, wszystko nowe z metką! za cały komplet 4 zł!!!!

sukieneczka z bawełnianą bluzeczką, też nowa, za 2 zł !!!

Kupiłam jeszcze sobie tunikę w meksykańskie wzory nową z atmosphere za 1zł, tunikę czarną w kolorowe kwiatki też 1 zł, nie ma śladów zniszczenia, ale już nie było metki , i nowe spodnie dla chrześnicy Tż takie malinkowe jeansy też za 1 zł, w sumie obkupiłam się za 9 zł a cała siatka takich cudów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201301151238.jpg (185,0 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201301151237.jpg (146,9 KB, 38 załadowań)
Stary 2013-01-15, 14:56   #1053
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Pawie oczko Dzięki za relacje, z SR. Fajnie to brzmi. A TŻ będzie mógł z Tobą zawsze chodzić? U mnie niestety będzie tylko czasem, ze względu na pracę Mam nadzieję, ze na te odpowiednie zajęcia trafi
Lublana Masz rację, zapiszę sobie o glukozie Widzę się z nią za tydzień więc nie ma problemu, w innym wypadku posżłabbym do internisty (tak, chodze do luxmedu)
są 4 spotkania, a będzie na dwóch. Dzis były najważniejsze dla faceta, więc cieszę się, że udało mu się wyrwać. Niestety 3 razy zajęcia są od godziny 11 do 12:30, więc pora mojemu w ogóle nie odpowiada, na szczęście dziś się wyrwał a ostatnie zajęcia są o 17
Stary 2013-01-15, 14:57   #1054
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

Dziś była wyprzedaż wszystko po 1 zł, więc nie sądziłam, że znajdę takie cuda. A Tu komplet;

body z krótkim rękawem, pajac, czapeczka, śliniak, wszystko nowe z metką! za cały komplet 4 zł!!!!

Kupiłam jeszcze sobie tunikę w meksykańskie wzory nową z atmosphere za 1zł, tunikę czarną w kolorowe kwiatki też 1 zł, nie ma śladów zniszczenia, ale już nie było metki , i nowe spodnie dla chrześnicy Tż takie malinkowe jeansy też za 1 zł, w sumie obkupiłam się za 9 zł a cała siatka takich cudów
czemu w Krakowie nie ma takich lumpków ;(
Stary 2013-01-15, 14:57   #1055
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

O ja pierdziele
Gdybyś mi nie napisała,że to z lumpka to bym w życiu nie powiedziała ale cuda!!!!
No u mnie są 3 lumpki ,ale na takie śliczne rzeczy nie mam co liczyć..Jedynie ta kiecunia co dostałam jest nówka sztuka z lumpka ale z metką,nie używana

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 14:58   #1056
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Super, ze jest taki fragment
szkoda, ze nie udało sie porodówki odwiedzić.
No szkoda, ale bardziej cieszy mnie fakt, że wszystko będzie nowiutkie na czas mojego porodu. A w lutym wybierzemy się na zwiedzanie
Stary 2013-01-15, 14:58   #1057
xal
Zakorzenienie

Rozmawiałam z mamą i powiedziała, że kupiła mi 2 cieniutkie koszulki 100% bawełna w auchanie rozmiar 62. Tylko taki był, a wiązane na 2 troczki z boku.
Niestety nie znam ceny ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 15:00   #1058
Ashyshqa
Zakorzenienie

Pawie oczko! No cuda! Ja się pytam, gdzie są takie lumpeksy?? Bo W Wawie to szkoda gadać...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 15:00   #1059
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
No coś Ty, jaki żal Można tylko pozazdrościć dziecku rozrywkowych rodziców, ono tam pewnie uwielbia Wasze głosy i szum, szaleje pewnie ze szczęścia

ja też chodzę na darmowe, 1,5 godziny raz w tygodniu przez miesiąc dla mnie to wystarcza
niech się przyzwyczaja do tej kakofoniifajnie, że Ci sie udało załapać na darmową. Ja zdążyłabym sie zapisać na styczniową, ale zaczynała sie w 23 tc więc to za wcześnie do tego godziny takie, że mąż by nie mógł chodzi i idziemy na płatną weekendową. Żal trochę kasy, ale może będę zadowolona

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
dobrze wiedzieć czyli ja sobie mogę gadać do brzucha, a on będzie miał sztuczną falę czy jacuzi w swoim baseniku i tyle. no to mam jeszcze czas na rozmowy z brzuchem w takim razie i czytanie bajek
wiesz ile ja sie na próżno nagadałamchociaż może jak mówimy do brzuszków to dzidziuś czuje nasze emocje i jest mu miło

Cytat:

bardzo ładne, sukieneczka cudnapomyśleć, że ja sie cieszyłam i uważałam moje mothercarowe łowy za okazyjne
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 15:00   #1060
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Mam sporo koleżanek, które mieszkają w Krk i mówią to samo
Ten lump to jest genialny, w dzień dostawy można dostać takie cuda, że nic dziwnego, że później nie chce mi się chodzić po normalnych sklepach i wydawać 10 razy więcej, tym bardziej, że ja zawsze kupuje albo nowe rzeczy, albo takie w ogóle nie zniszczone
Stary 2013-01-15, 15:02   #1061
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Ten lump to jest genialny, w dzień dostawy można dostać takie cuda, że nic dziwnego, że później nie chce mi się chodzić po normalnych sklepach i wydawać 10 razy więcej, tym bardziej, że ja zawsze kupuje albo nowe rzeczy, albo takie w ogóle nie zniszczone
ja mam niezły lump w krk tyle, że płace za sztukę ciuszka dla dziecka ok 6 zł i czasem są z metkami no ale to nie 1 zł :P
Stary 2013-01-15, 15:02   #1062
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
xal do spaghetti?
Ja lubię eksperymenty
Cytat:
Aż mam ochotę poszukać lumpków

Stary 2013-01-15, 15:08   #1063
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
O ja pierdziele
Gdybyś mi nie napisała,że to z lumpka to bym w życiu nie powiedziała ale cuda!!!!
No u mnie są 3 lumpki ,ale na takie śliczne rzeczy nie mam co liczyć..Jedynie ta kiecunia co dostałam jest nówka sztuka z lumpka ale z metką,nie używana
moja co najmniej połowa garderoby pochodzi właśnie stamtąd dlatego też nie widzę powodu żeby przepłacać w sklepach........
najlepsza była mina mojej znajomej, z którą spotkałyśmy się 2 lata temu na sylwestrze w takich samych sukienkach z morgana, jedyną różnicą było to, że jej kosztowała 400zł, a moja 15 zł
Stary 2013-01-15, 15:09   #1064
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa ja już po

Wizyty na porodówce nie było - są roboty wykończeniowe, 1 lutego ma być otwarta po remoncie i pewnie jakoś w lutym mają być dni otwarte.

Zajęcia za każdym razem prowadzi inna położna, więc duże prawdopodobieństwo, że się na którąś natrafi.

Podsumowując spotkanie było dziś o symptonach porodu, zostały omówione jego 4 fazy, 1wsza czyli najgorsza pod względem bólu, skurcze itd., 2ga - sam poród, 3cia - rodzenia łożyska, 4ta - obserwacja już nie ciężarówki . Mówiła kiedy najlepiej przyjechać do szpitala, żeby nie spędzić w nim za dużo czasu. Omawiała kolory wód płodowych - normalne jak woda z kranu - nie panikować, z niewielką ilością krwi - też nie panikować bo może się tak zdarzyć, wody zielone - nie panikować, ale niezwłocznie udać się do szpitala.

Później pokazywała pozycje wertykalne, to w jaki sposób może pomóc partner. Tu było dużo skierowanych słów do panów, to jaka jest ich rola na porodówce. Że są pewnego rodzaju mediatorami, ale żeby też nie szaleli za bardzo, jak żonę boli, tylko ze zdrowym rozsądkiem do tego podchodzili. Fajnie, że był ze mną Tż, to się trochę osłuchał, zawsze to inaczej jak ktoś z branży szpitalniczej mówi mu co i jak. W razie wu jak nie będę świadoma co robić, to mogę liczyć na mojego lubego i hope so .

Położna mówiła jeszcze jak aktywnie można przygotować się do porodu. Jakie ćwiczenia można wykorzystać. Ćwiczyłyśmy oddychanie, bo wbrew pozorom wiele rodzących nie chce współpracować pod tym względem, a później wychodzą im popękana naczynka itd.

Pytałam ją jeszcze o te moje wyniki z toxo. I zapewniała, żeby się nie przejmować, najważniejsze, że IgM ujemne, a różne dziwne wahania IgG nie są w stanie zagrozić dzidzusiowi. Bardzo uspokajająco działają na mnie te spotkania

Tym razem dostałam masę próbek, proszek, żele, maści, kremy, butelkę z lovi, płytki cd, broszurki, fajny notatnik mamy w ciąży, no 3 reklamówki małe
ale fajnie, już się nie mogę doczekać, az ja pójde do szkołu.. na razie czekam na otworzenie terminów na luty..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 15:10   #1065
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
moja co najmniej połowa garderoby pochodzi właśnie stamtąd dlatego też nie widzę powodu żeby przepłacać w sklepach........
najlepsza była mina mojej znajomej, z którą spotkałyśmy się 2 lata temu na sylwestrze w takich samych sukienkach z morgana, jedyną różnicą było to, że jej kosztowała 400zł, a moja 15 zł
Mam takie samo zdanie

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 15:11   #1066
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Pawie oczko! No cuda! Ja się pytam, gdzie są takie lumpeksy?? Bo W Wawie to szkoda gadać...
W wawie i innych dużych miastach są fajne akcje, gdzie zbierają się kobietki żeby powymieniać się ciuchami, jak kiedyś studiowałam i mieszkałam to czasem korzystałam z takich akcji ten mój to sieciówka, tu są adresy http://www.dyskontodziezowy.ipr.pl/nasze_sklepy.html
Stary 2013-01-15, 15:12   #1067
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ani w Warszawie..

Wojtek
Stary 2013-01-15, 15:13   #1068
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
jak kiedyś znajdziesz dwie sztuki nowych takich samych ciuszków to weź obydwa dla swojej i mojej córeczki, co?
Stary 2013-01-15, 15:13   #1069
maarchewka
Zakorzenienie

Color, jak wizyta księdza?

Wojtek
Stary 2013-01-15, 15:15   #1070
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wybacz, ale nie pamiętam co to za kumpel bo za dużo się tu dzieje, ale zawsze możesz nie iść i powiedzieć, że Ci się słabo zrobiło i musiałaś wrócić do domu.
A kiedyś opisywałam Wam chyba koleżankę, która do momentu swojego ślubu mnie wykorzystywała na maxa i była super koleżanką, a później się wypięła, bo już chyba nic więcej nie potrzebowała. Jej Mąż, to mój kumpel jeszcze z LO. No i u nich byłam właśnie. Posiedziałam godzinkę i wróciłam do domu.

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
no właśnie, ja chodzę prywatnie i za wszystkie badania muszę płacić, nie dostaje skierowania tylko taką kartkę z zaznaczonymi badaniami do zrobienia.
Ja tak samo!

Cytat:
Co macie na obiad?
Nie mam weny, a glodna zaczynam się robić. Niestety dzidzia nie pomaga w wyborze ...
Mąż dojadł porowo-serową zupę a ja sobie zażyczyłam ze stołówki pyz z surówką z pekinki. Tak się obżarłam, że chyba mi zaraz brzuch rozsadzi

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
trochę mi się urosło
jak przekręcone zdjęcie to sorry, bawiłam się 15 min i nadal się nie chce ustawić
Ale fajny brzusio

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
wróciłam z miasta, chodziłam na pieszo i padam.. śniegu wszędzie pełno, opatuliłam się jak ludzik michelin i ledwo szłam
Dokładnie, ja tak samo. Ledwo nogami przebierałam. A jak już dotarłam do domu to miałam wrażenie, że zaraz zejdę...

Cytat:
Wizyta ok, bez usg (ale u mnie to standard,, na usg dostaje dodatkowe skierowania), z badania na samolocie wynika, że szyjka w porządku, zamknięta, macica jak na 24tc więc spoko. Posłuchałyśmy kochanego serduszka troszkę i dostałam zwolnienie do kolejnej wizyty czyli 12.02.
Pani doktor chciała, żebym za 2 tyg się u niej pokazała, żeby kontrolować szyjkę, ale jedzie na urlop, więc powiedziała, żebym się spróbowała umówić do kogoś innego. Zobaczymy czy się uda... Za tydzień musze do niej wpaść na chwilę, bo ma mi pobrać posiew z szyjki, żeby sprawdzić czy antybiotyk zadziałał.
Wciąż oszczędny tryb życia i zero sexu... Dalsze zalecenia za miesiąc.
Zupełnie zapomniałam ją zapytać o glukoze! Jej chyba też to z głowy wyleciało bo i tak siedziałam u niej pół godziny. Na szczęście idę na ten posiew za tydzień to wezmę skierowanie i na glukoze.

Dziś pewnie będę tylko troszkę bo idziemy z mężem do tego kina wreszcie. W sumie go rozumiem że chce się wyrwać, bo siedzimy ciągle w tych 4-ech ścianach i tylko przed netem zamulamy

Ale jeszcze postaram się Was ponadrabiać
za wizytę no i super, że się do kina wybierzecie. U nas nie grają niczego na co mój Mężu miałby ochotę pójść

Cytat:

Ale cudeńka

Uciekam kochane się położyć koło Męża. Mimo, że mam na Niego mega focha, to rozczulił mnie tym, że od razu po mojej minie widział jak wróciłam z miasta, że jestem zła. Nawet stwierdził, że bardzo mizernie wyglądam i z własnej nieprzymuszonej woli poleciał na stołówkę po obiadzik dla mnie... Tak więc idę się zdrzemnę, może humorek mi się trochę poprawi...

Do później!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 15:16   #1071
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

ekstra a ceny rewelacyjne

Cytat:
no, o ile znajdzie się coś fajnego to ciężko żeby ceny spadły poniżej 5 zł
Stary 2013-01-15, 15:19   #1072
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
niech się przyzwyczaja do tej kakofoniifajnie, że Ci sie udało załapać na darmową. Ja zdążyłabym sie zapisać na styczniową, ale zaczynała sie w 23 tc więc to za wcześnie do tego godziny takie, że mąż by nie mógł chodzi i idziemy na płatną weekendową. Żal trochę kasy, ale może będę zadowolona

ja nie chciałam płacić za tę szkołę rodzenia, bo myślałam przeznaczyć te pieniądze na położną (ale po ogólnej dyskusji na forum i poznaniu położnych ze szpitala jeszcze ostatecznej dycyzji nie podjęliśmy, muszę spotkać sie z koleżanką, która taką opiekę sobie opłacała) w ogóle u mnie w mieście to jedyna szkoła, więc dla mnie bez sensu byłoby specjalnie gdziekolwiek jeździć a tu i tak dowiaduję się dużo ciekawych rzeczy. Na pewno będziesz zadowolona, zajęcia są ciekawe, można pogadać z innymi ciężarówkami na żywo, no i sam fakt, że to kontakt ze szpitalem i personelem wpływa bardzo uspokajająco a z ciekawości ile płacisz za szkołe?

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:

bardzo ładne, sukieneczka cudnapomyśleć, że ja sie cieszyłam i uważałam moje mothercarowe łowy za okazyjne

a jutro jest nowa dostawa całkowita wymiana towaru, idę do tego lumpa ode mnie spod klatki 3 min. strach się bać co tam się jutro będzie działo
Stary 2013-01-15, 15:20   #1073
Ashyshqa
Zakorzenienie

O nawet kojarzę tę sieć bo bywam w wielu z tych miejscowości ale jakoś nigdy nie było mi tam po drodzę do ciuchlandów. Przy nastepnej okazji na pewno zajrzę

A o akcjach wymiany ubrań nie słyszałam. Zainteresuję się tematem

Właśnie gadałam z mężem i zmieniliśmy plany na wieczór. Idziemy na kręgle Jakby mój brzunio ich nie lubił to najwyżej sobie posiedzę na kanapie z soczkiem i będę podziwiać jak mój mąż zbija wszystkie pionki Może jeszcze ktoś od niego z pracy się dołączy, zobaczymy.

W każdym razie czeka mnie wieczór bez was ( ) a potem godziny nadrabiania ( ) ale czego się dla mężulka nie robi
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 15:21   #1074
xal
Zakorzenienie

Cytat:
a jutro jest nowa dostawa całkowita wymiana towaru, idę do tego lumpa ode mnie spod klatki 3 min. strach się bać co tam się jutro będzie działo
Ja bym się w ciąży bała. Widziałaś skecz "otwarcie hipermarketu"? Ponoć takie coś się dzieje w Katowicach w jednym z lumpków jak jest wyprzedaż towaru ...

Stary 2013-01-15, 15:22   #1075
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam niezły lump w krk tyle, że płace za sztukę ciuszka dla dziecka ok 6 zł i czasem są z metkami no ale to nie 1 zł :P
no i to jest właśnie ta subtelna różnica, na kilku rzeczach uzbiera się. Tyle, że ten komplecik początkowo był wyceniony na 18, a sukieneczka z bluzeczką na 13 (i tak uważam, że to mało jak za nowe rzeczy) tam jest tyle rzeczy, że na szczęście jakimś cudem uchowały się na wyprzedaż
Stary 2013-01-15, 15:24   #1076
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Mąż dojadł porowo-serową zupę a ja sobie zażyczyłam ze stołówki pyz z surówką z pekinki. Tak się obżarłam, że chyba mi zaraz brzuch rozsadzi
sami robiliście tę serowo-porową? Jeśli tak poproszę o przepis

Cytat:
ja nie chciałam płacić za tę szkołę rodzenia, bo myślałam przeznaczyć te pieniądze na położną (ale po ogólnej dyskusji na forum i poznaniu położnych ze szpitala jeszcze ostatecznej dycyzji nie podjęliśmy, muszę spotkać sie z koleżanką, która taką opiekę sobie opłacała) w ogóle u mnie w mieście to jedyna szkoła, więc dla mnie bez sensu byłoby specjalnie gdziekolwiek jeździć a tu i tak dowiaduję się dużo ciekawych rzeczy. Na pewno będziesz zadowolona, zajęcia są ciekawe, można pogadać z innymi ciężarówkami na żywo, no i sam fakt, że to kontakt ze szpitalem i personelem wpływa bardzo uspokajająco a z ciekawości ile płacisz za szkołe?
400 zł. Właśnie myślę, że zapłacę głównie za swój spokójno i patrząc na program będę zadowolona
Stary 2013-01-15, 15:31   #1077
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
jak kiedyś znajdziesz dwie sztuki nowych takich samych ciuszków to weź obydwa dla swojej i mojej córeczki, co?
Nie śmiej się , ostatnio znalazłam super pajac ze słonikiem, taki 0-3 miesiące, wrzucałam gdzieś zdjęcia, nowy z metką za chyba 14 zł były akurat dwa i zastanawiałam się czy którejś wziąć a tak poważnie to mogę brać, mała strata albo córa będzie śmigała w drugim na zmianę

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
O nawet kojarzę tę sieć bo bywam w wielu z tych miejscowości ale jakoś nigdy nie było mi tam po drodzę do ciuchlandów. Przy nastepnej okazji na pewno zajrzę

A o akcjach wymiany ubrań nie słyszałam. Zainteresuję się tematem

Właśnie gadałam z mężem i zmieniliśmy plany na wieczór. Idziemy na kręgle Jakby mój brzunio ich nie lubił to najwyżej sobie posiedzę na kanapie z soczkiem i będę podziwiać jak mój mąż zbija wszystkie pionki Może jeszcze ktoś od niego z pracy się dołączy, zobaczymy.

W każdym razie czeka mnie wieczór bez was ( ) a potem godziny nadrabiania ( ) ale czego się dla mężulka nie robi
Zajrzyj, bo naprawdę można upolować niezłe łowy

O tych akcjach czytałam swojego czasu na grono.net - wtedy facebook nie był taki popularny, teraz to pewnie tam znajdziesz sporo fanek takich zlotów

Miłego wieczorku

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Ja bym się w ciąży bała. Widziałaś skecz "otwarcie hipermarketu"? Ponoć takie coś się dzieje w Katowicach w jednym z lumpków jak jest wyprzedaż towaru ...

Spokojnie, ja nie z tych co się będą przepychać, tym bardziej z brzuchem. czekam spokojnie aż tłum wejdzie, idę na dział dziecięcy, gdzie jest więcej kultury niż na damskim, robię zakupy w 20 min i szybko wychodzę
Stary 2013-01-15, 15:31   #1078
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
Właśnie gadałam z mężem i zmieniliśmy plany na wieczór. Idziemy na kręgle Jakby mój brzunio ich nie lubił to najwyżej sobie posiedzę na kanapie z soczkiem i będę podziwiać jak mój mąż zbija wszystkie pionki Może jeszcze ktoś od niego z pracy się dołączy, zobaczymy
no to dobrej zabawy
Stary 2013-01-15, 15:34   #1079
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

400 zł. Właśnie myślę, że zapłacę głównie za swój spokójno i patrząc na program będę zadowolona
No to sporo, bo to powinno być za darmo...... ale jak chcesz iść z mężem na weekendzie to chyba nie ma wyjścia zadowolona pewnie będziesz, możesz jeszcze popytać osób, które tam chodziły żeby nie iść w ciemno
Stary 2013-01-15, 15:35   #1080
candace1
Zakorzenienie

Moja koleżanka wizażowa zaczęła rodzić. O matko, matko.
Trzymam za nią kciuki.
Tydzień przed terminem
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości