|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
nasivin do nosa - taki dla dzieci, apap, syrop prawoślazowy, oscillo..., tantum verde
|
|
|
|
#2312 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
moje dziecko zasnęło dopiero teraz od 3 rano!!! cały dzien spędziła przy cycu i na rękach. strasznie marudziła. nie wiem czy to skok jestem wykończona. idę coś zjeść bo jadłam dziś tylko śniadanie. w ogole płakać mi się chce strasznie przez to wszystko...Dearlie, Anesh trzymajcie się dzielnie dla swoich maluszków . Mam nadzieję że szybko z tego wyjdą.dobranoc
|
#2313 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
przeczytałam , że znowu nasze dzieciaczki chore.. dużo zdrówka dla Antosia i Majeczki Duże brawa dla dzielnych chłopców za szczepienia Nas czeka to za tydzień.Katee moja Iga na brzuszku nieraz też się tak przechyla Lilka śliczna Kingusia i wcale nie wygląda na grubaska, co ty mówisz |
|
|
|
#2315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idę spać, zrobię jeszcze sok z cebuli (bleh). |
|
|
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Katiem od czw. kaszlala,myslelismy,że to moze być od sliny,bo ostatnio straaasznie się slini i lapki do buzi wklada... Myslelismy,że to żeby moze,bo przy tym strasznie marudna byla. W pt zarejestrowalam ja do pediatry-osluchowo czysta,kazala dawac drosetuks na kaszel i wit.c i w pon.do kontroli. Przez weekend nie było,ani leepiej,ani gorzej,poszlismy na kontrole,pediatra kazala zrobic zdj.rtg,odebrac mielismy dziś. Lekarka powiedziala,że stan ogolny dobry,wiec mozemy spedzic noc w domu (wczorajsza),a dziś że zdjeciem do niej i od razu na oddzial.Ma lekkie zapalenie pluc.
Mnie boli gardlo przy przelykaniu,jest mi zimno,goraczki nie mam.Pielegniarka powiedziala,że mogla ode mnie zlapac. A podobno karmienie piersia uodparnia... Jest zakaz odwiedzin,tz musi jechac do pracy...Mój tata zamieszka u nas,zaopiekuje się psem i bedzie mi obiady dowozil. Egz.mnie omina...Trudno...Maja jest najwazniejsza!Moje kochane,malutkie Sloneczko!Najwyzej za rok zalicze. Wazy 6 kg maly klopsik,ma 2 i pol m-ca. Z ciekawosci- Maggie,Konczi ile waza Wasze dziewczynki? |
|
|
|
#2318 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Współczuje strachu jaki przeżyłaś. To Kubuś może uderzać w zaloty no chyba,że znowu nas ktoś ubiegł nim nadrobię...Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2319 |
|
Rozeznanie
|
Anesh , jesteśmy z Wami myślami
Filipek tez czasem zakaszle, ślini sie też niemiłosiernie i piąstki oraz wszystko , co złapie w rączkę, pcha do buzi. Mam ogromną nadzieję, że to tylko ta ślina jest winowajcą i że przezde wszystkim nie zarażę go. Ja wzięłam oscillococcinum, apap, tantum verde, herbata z malinowym syropem z miodem, leżę, ale karmiłam Małego i kąpałam w maseczce. Gorączki nie mam, ale głowa mi zaraz strzeli. Lourose wszystko co katiem wymieniła można, herbatka z cytryną, miodem i malinami jak Maleńkiej Ci nie uczuli. |
|
|
|
#2320 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
![]() moja co prawda 2 tygodnie młodsza niż dziewczynki Konczi i Maggie, ale waży 6100 około. no ale kruszyna była jak się urodziła i na początku miała problemy z przybieraniem. |
|
|
|
|
#2321 |
|
Zadomowienie
|
to Zośka też ok dwa tygodnie młodsza, ważyła 2900 a teraz aż się boje na wage ją dać jak ważyła miesiąc temu 6200
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Afternoon, Lourose dużo zdrowia życze
Mamy chłopców powiedzcie mi czy zakładacie rajstopki pod spodnie czy tylko skarpetki? I jeszcze jedno - jak sformułowałyści prośbe o dodatkowe macierzyńskie? Katee ja też czasem jak mały ryczy to jestem nerwowa i później Go przepraszam, ale ostatnio staram się opanować bo On teraz ma skok związany z uczuciami i szczególnie teraz nie może być nerwowej atmosfery. mam nadzieje, że już mi tak zostanie. Wczoraj ważyłam Jasia i waży 5380 g. Nie jest źle. ![]() Żegnam się na dzisiaj. Dobranoc
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nisia - I jak tam plecy? Lepiej już?
|
|
|
|
|
#2324 |
|
Wtajemniczenie
|
anesh zdrówka dla Majuni!!!! bedzie dobrze kochana
|
|
|
|
#2325 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tulaski dla Ciebie i Antosia! Cytat:
![]() A teraz pytanie, Melci przebija górna jedynka? To normalne, że najpierw górne zęby? ![]() Jezu, żeby mój się ino tak naprawił Dasz radę ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]() Melcia wagowo na 10centylu, a wzrostem na 50centylu.. |
|||||
|
|
|
#2326 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję w imieniu Kubusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też czekam na Dada limitowane ![]() Cytat:
Trochę wyżej katiem pisała,co można jak karmisz piersią. Cytat:
ale w dzień też ciągle na rękach,nawet usypianie tak wyglądało,że z nim chodziłam i zasnął na pół godziny.Był taki markotny i nie bardzo chciał jeść wieczorem![]() Wszystkie macie termometry te dotykowe?muszę chyba kupić jakiś lepszy,bo nie szło mu zmierzyć temp. Cytat:
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Cytować coś nie można ...
Kraven- Ja Jaśkowi zakładam do spodni tylko skarpetki. Jejku jak te Wasze dzieci przybierają wagowo ... Jaśko się urodził z z wagą 3760g na początku bardzo szybko przybierał... mając 8 tyg ważył 5400g a teraz - za chwilę 4 miesiące ma 6,5 kg ... czy za mało nie przybiera? pediatra nic nie mówiła ... tylko czy w ogóle na to spojrzała hmmm Jaśko oczywiście nic na noc nie wypił po kąpieli ... od jakiegoś czasu to norma.
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2013-01-15 o 22:15 |
|
|
|
#2328 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba tak normalne jak noworodek z zębem![]() Weronika już kiedyś pytałam,Twój awatar to stópki Jasia? Dobra idę się wykąpać.Pa
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-01-15 o 22:19 |
||
|
|
|
#2329 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dla narzeczonego Melanii
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Katee - Bo się głupia naczytałam, że najpierw dolne zęby powinny przebijać ![]() Weronika - Melcia urodziła się z wagą 3060, spadła do 2900g. Kończąc 4miesiąc miała na wadze 5900g. I nikt nic nie mówi.
|
|||
|
|
|
#2330 |
|
Zadomowienie
|
kurcze to Melcia drobniutka bardzo
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- a nie wygląda
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze jest to, że je normalnie. Przynajmniej już teraz, a wcześniej jadła mniej niż inne dziaciaczki wątkowe (patrząc na miesiące podobne), ale w zupełności Jej starczało.
|
|
|
|
#2333 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie klęczę, tylko się schylam, bo za bardzo kolana mnie bolą klęcząc... Nawet na dywaniku...Cytat:
Cytat:
I raczej nie będzie nosił...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Anesh, Dearlie zdrowia dla dzieciaków! |
|||||
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gda - Tak, tak I może gdybym miała świadomość, że takie nie za duże przybieranie u Niej będzie normalne to może nadal karmiłabym cycem? Echh.. No, ale czasu nie cofnę
|
|
|
|
|
#2335 |
|
Zadomowienie
|
Anesh trzymajcie się!
dobranoc
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Wy cytujecie a ja coś nie mogę :/
colds, gda dzięki myślę że do 5-6 miesiąca uda się podwoić wagę urodzeniową
|
#2338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja taki druczek dostałam w pracy
|
|
|
|
|
#2339 |
|
Wtajemniczenie
|
Może moja Kinga nie wygląda, ale jak mi przyjdzie ta karta sd to wkleję Wam zdjęcia jej u mnie na rękach, na tle dorosłej osoby dopiero widać jej gabaryty, bo sama w sobie jest dosyć proporcjonalna, bo długa.
teraz kinga przy cycu, wiec pisze dobranoc lewa reka ![]() i jeszcze wklejam body na wizyte u tesciowj, przyszlo mi dzisiaj w spamie ![]() http://www.delimama.pl/nie-nie-jeste...nadrukiem.html Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2013-01-15 o 23:12 |
|
|
|
#2340 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wcinam casatte
![]() lilka body świetne ![]() gdzie Konczi i Maggie? ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- colds czy dolne czy górne nie ma znaczenia. Nawet gdyby zaczęły wychodzić najpierw dwójki - nie byłby to powód do zmartwień. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

jestem wykończona. idę coś zjeść bo jadłam dziś tylko śniadanie. w ogole płakać mi się chce strasznie przez to wszystko...
. Mam nadzieję że szybko z tego wyjdą.
Nas czeka to za tydzień.

zresztą ja tylko kąpię małego jak tż ma popołudniówki a jak jest w domu to kąpiel należy do tżta