Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 23:36   #2341
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
[B]
Mamy chłopców powiedzcie mi czy zakładacie rajstopki pod spodnie czy tylko skarpetki?
ja kupiłam mu jedne rajstopki w autka :p i ubieram mu jak wychodzimy a w domu tylko skarpetki jeżeli ma jakieś spodnie typu jeans lub takie spodenki z gołymi stópkami

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Jejku jak te Wasze dzieci przybierają wagowo ... Jaśko się urodził z z wagą 3760g na początku bardzo szybko przybierał... mając 8 tyg ważył 5400g a teraz - za chwilę 4 miesiące ma 6,5 kg ... czy za mało nie przybiera? pediatra nic nie mówiła ... tylko czy w ogóle na to spojrzała hmmm
nasza pediatra dziś powiedziała że Szymon to "chłopisko" co miało oznaczać chyba że duży jest i waga też choć utuczony nie jest :p - myślę że nasza waga to waga w granicach górnej normy a 6,5kg to też prawidłowo ale niech inne dziewczyny się też wypowiedzą

aaaaaa uwielbiam bodziaki z Lidla - na pewno się zaczaję gdzieś po drodze żeby wejść jak będziemy wracać w pon z Pomorza

i pochwalę się bo kupiłam dwa biustonosze (każdy po 79,99) "na wymiar" u nas jest fajna brafitterka i wspaniale mi doradziła i dobrała odpowiedni wymiar i teraz biust super wygląda, myślę że warto się wybrać do takiej kobiety jeśli będziecie miały okazję bo naprawdę cuda potrafi zdziałać mówię tu oczywiście o doświadczonej kobiecie

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości

Edytowane przez justyna12345
Czas edycji: 2013-01-15 o 23:39
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 23:40   #2342
katiem
Wtajemniczenie

colds czy dolne czy górne nie ma znaczenia. Nawet gdyby zaczęły wychodzić najpierw dwójki - nie byłby to powód do zmartwień.

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

weronika nie martw się. Kubus też się urodził z wagą 3740 a 15 grudnia miał 6500 - to było 1,5 tygodnia przed skończeniem 4 miesięcy. i nikt nic nie mówił. poza tym uda to On ma spore. A ciuszki już mu zakładam 68 - są troszkę większe, ale 62 już za małe.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 23:40   #2343
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
teraz kinga przy cycu, wiec pisze dobranoc lewa reka
i jeszcze wklejam body na wizyte u tesciowj, przyszlo mi dzisiaj w spamie
http://www.delimama.pl/nie-nie-jeste...nadrukiem.html
nie no,napis wymiata

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 23:53   #2344
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Nie martw się, może przy następnym pokarmisz
Nie wiem czy nie będę już rozleniwiona

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
colds czy dolne czy górne nie ma znaczenia. Nawet gdyby zaczęły wychodzić najpierw dwójki - nie byłby to powód do zmartwień.
O super, bo właśnie wychodzi Jej bardziej ta górna jedynka i tak lekko już widać zarys dolnej dwójki
Moje dziecko nigdy nie będzie mogło być wstawione w normy
Stary 2013-01-16, 00:10   #2345
katiem
Wtajemniczenie

idę się pakować. jutro może rano wpadnę bo u teściów internetu mieć nie będę...

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 00:59   #2346
Hatti
Rozeznanie

A moja Milka od tygodnia je tylko przez sen/w pólśnie..I w dodatku mało.
Tydzień temu miała szczepienie i od tego czasu na butle reaguje płaczem wręcz wrzaskiem
Nie wiem juz co robić -zmienilam miejsce jedzenia,pozycje,no nic jej nie pasuje.byliśmy u lekarza -kazała poczekać jeszcze tydzień.zadnej infekcji nie ma,dziaselka tez ok.
Martwię się strasznie,do tej pory jadła zawsze z chęcią-ogromny apetyt jej dopisywał.
Jutro kończy 3 miesiące.
Stary 2013-01-16, 02:11   #2347
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
A moja Milka od tygodnia je tylko przez sen/w pólśnie..I w dodatku mało.
Tydzień temu miała szczepienie i od tego czasu na butle reaguje płaczem wręcz wrzaskiem
Nie wiem juz co robić -zmienilam miejsce jedzenia,pozycje,no nic jej nie pasuje.byliśmy u lekarza -kazała poczekać jeszcze tydzień.zadnej infekcji nie ma,dziaselka tez ok.
Martwię się strasznie,do tej pory jadła zawsze z chęcią-ogromny apetyt jej dopisywał.
Jutro kończy 3 miesiące.
Powtórzę sie pewnie któryś raz. Moze refluks? Mija zuza tak miała wkoncu wogole przestała pić mleko.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 06:27   #2348
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Katiem od czw. kaszlala,myslelismy,że to moze być od sliny,bo ostatnio straaasznie się slini i lapki do buzi wklada... Myslelismy,że to żeby moze,bo przy tym strasznie marudna byla. W pt zarejestrowalam ja do pediatry-osluchowo czysta,kazala dawac drosetuks na kaszel i wit.c i w pon.do kontroli. Przez weekend nie było,ani leepiej,ani gorzej,poszlismy na kontrole,pediatra kazala zrobic zdj.rtg,odebrac mielismy dziś. Lekarka powiedziala,że stan ogolny dobry,wiec mozemy spedzic noc w domu (wczorajsza),a dziś że zdjeciem do niej i od razu na oddzial.Ma lekkie zapalenie pluc.

Mnie boli gardlo przy przelykaniu,jest mi zimno,goraczki nie mam.Pielegniarka powiedziala,że mogla ode mnie zlapac. A podobno karmienie piersia uodparnia...

Jest zakaz odwiedzin,tz musi jechac do pracy...Mój tata zamieszka u nas,zaopiekuje się psem i bedzie mi obiady dowozil.

Egz.mnie omina...Trudno...Maja jest najwazniejsza!Moje kochane,malutkie Sloneczko!Najwyzej za rok zalicze.

Wazy 6 kg maly klopsik,ma 2 i pol m-ca. Z ciekawosci- Maggie,Konczi ile waza Wasze dziewczynki?

kochana zdrówka dla Was ehh ja też jestem chora masakra nooo oby Dusie nie złapało już się boje ... mąż wziął wolne i mnie odizolował bym nie miała styczności z niunią nooo zobaczymy zobaczymy
Duśka ma 5 miesięcy i już 7 000

ehhh podczytuję ale mam taka gorączkę że nawet pisać mi się nie che

---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:34 ----------

duska kaszle ... to pozamiatane... mąż leci do lekarza z małą ... oby nie płuca bo co my zrobimy jak ja taka chora
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 06:37   #2349
kraven
Zakorzenienie

Cześć.
U nas impreza od 5. Jasiu w najlepsze gada do swoich zabawek. Skok jak nic.
A ja ledwo na oczy widze. Ale wizaz musi być

Niegrzeczna bardzo dziękuje za wzór - już skopiowała

Ja kupuje biustonosze w inernecie u Pani Ewy Michalak. Na początku podało sie wymiary, On odpisała jaki to rozmiar i faktycznie - dobrany idealnie.

Konczi kuruj się kochana i oby Dusi nic nie było

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 07:02   #2350
anesh_
Zakorzenienie

Konczi Maja ma 2 i 3 tyg.dokladnie,a wazy 6 kg na samej piersi,tzn raz dostala 60 ml i raz 120 ml,bo jak bylam w szkole zbraklo mojego mleka.

Nie mogę lykac i mowic...z prawej strony w gardle mnie wszystko boli,potworny bol. Chyba powiem pediatrze,żeby mi zajrzal w to gardlo...Nie wiem czy oni tak moganale chyba nie mam wyjscia...Sa jakies antybiotyki takie,żeby karmienia nie przerywac? Czuje się masakrycznie,a musze się Majunia opiekowac.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 07:24   #2351
angel166
Zakorzenienie

zabije, undusze, zatluke grrrrrr tyle razy już prosilam męża by niechalasowal jak sie szukuje do pracy na 6, bo budzi mi małą i co i gadac sobie moge grrrrr
idiota nie potrafi sie cicho zachowywac tylko biega jak nienotmalny po tym mieszkaniu, stuka, puka, wodę odkreca jak wodpspad no szlak mnie trafi on wyjdzie do pracy o w dupie ma, ze ją sie pozniej mecze, bo mala wkurzona, ze sie ją obudziło

idę nadrabiać

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
to Zośka też ok dwa tygodnie młodsza, ważyła 2900 a teraz aż się boje na wage ją dać jak ważyła miesiąc temu 6200
no to ladnie przybiera, teraz ponad 7bedzoe jak nic
Jagoda z tego samego dnia, a teraz waxy 6300, a startowa to2570.

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 07:24   #2352
lilka00
Wtajemniczenie

My też już od 6 nie śpimy, mała nawija jak opętana i piszczy i się potem cieszy, że potrafi, a mnie głowa pęka . Nawet śmiała się tak już wybitnie na głos tj.rechotała złośliwie, przynajmniej tak to brzmiało .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 07:27   #2353
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Katiem od czw. kaszlala,myslelismy,że to moze być od sliny,bo ostatnio straaasznie się slini i lapki do buzi wklada... Myslelismy,że to żeby moze,bo przy tym strasznie marudna byla. W pt zarejestrowalam ja do pediatry-osluchowo czysta,kazala dawac drosetuks na kaszel i wit.c i w pon.do kontroli. Przez weekend nie było,ani leepiej,ani gorzej,poszlismy na kontrole,pediatra kazala zrobic zdj.rtg,odebrac mielismy dziś. Lekarka powiedziala,że stan ogolny dobry,wiec mozemy spedzic noc w domu (wczorajsza),a dziś że zdjeciem do niej i od razu na oddzial.Ma lekkie zapalenie pluc.

Mnie boli gardlo przy przelykaniu,jest mi zimno,goraczki nie mam.Pielegniarka powiedziala,że mogla ode mnie zlapac. A podobno karmienie piersia uodparnia...

Jest zakaz odwiedzin,tz musi jechac do pracy...Mój tata zamieszka u nas,zaopiekuje się psem i bedzie mi obiady dowozil.

Egz.mnie omina...Trudno...Maja jest najwazniejsza!Moje kochane,malutkie Sloneczko!Najwyzej za rok zalicze.

Wazy 6 kg maly klopsik,ma 2 i pol m-ca. Z ciekawosci- Maggie,Konczi ile waza Wasze dziewczynki?
za zdrowko Majeczki, niech szybko minie to zapalenie o pozwola Wam wrócić do domku.

Jagódka
Stary 2013-01-16, 07:28   #2354
lourose
Wtajemniczenie

Afternoon, Konczita, Anesh - łączę się w bólu na szczęście gorączki nie mam, chyba mleko z czosnkiem pomogło. Przez noc zrobił mi się syrop z cebuli, już sobie zaaplikowałam. Mam jeszcze sok z malin, takich domowych więc będę dziś pić.
Żeby te choróbska poszły sobie precz!
Ciekawa jestem kto mnie zaraził, najbardziej co mnie wkurzało to kiedy chorzy ludzie przychodzą do pracy i zarażają zamiast zostać w domu i się wyleczyć

Angel mój mąż też wszystko robi z rozmachem... i nie da się przemówic do rozsądku Z resztą, ja jak się śpieszę to też nie zwracam uwagi na to żeby być cicho ;-) chociaż nauczyłam się już żeby nie trzaskac szufladami ;-)
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 07:34   #2355
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Anesh kochana trzymaj się!

Cholera ja też jestem chora
co ja mam zrobić ? gorączki jeszcze nie mam ale nos, uszy i gardło mam zawalone, kicham i prycham, znam siebie i kolejne etapy przeziębienia i wiem że jutro będzie masakra

Mam chodzic w maseczce? Jak zarażę Zośkę to się zastrzelę
Najadłam się czosnku, zobaczymy czy będzie chciała jutro jeść takie czosnkowe mleko

Afternoon jedziemy na jednym wózku
Czyli co, Oscillo coś tam można?
lecz sie kochana tym co dziewczyny polecają i maseczke nos, nic więcej nie zrobisz :/ dużo zdrowla życzę

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Duuużo zdrówka dla Majeczki i nie obwiniaj się, bo to przecież nie Twoja wina, wszystko robisz super, po prostu teraz tyle wstrętnych wirusów i bakterii w powietrzu...

Dawno nie wstawiałam zdjęć, bo nie robiłam przez moj przeboje z tżtem, on ma troch nowych, ale pewnie mi nie prześle, a mi jakiś czas temu siadła karta sd w moim aparecie, dopiero wczoraj zamówiłam z neta, bo w sklpie normalnym nie mieli SD, tylko SD HC, a to podobno robi różnice. Mam tylko słabe fotki z komórki, to wkleje chociaż te- mój łysy paczek
i co ty od niej chcesz kochana! śliczna dziewczynka! polika ma ale bez przesady, pięknie wyglada

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
wszędzie,gdzie go położe na wznak,np,na macie

Biedni...matko znowu się coś Majeczce przyplątało.Kochanie to nie Twoja wina przecież

Zdrówka życzę,uważajcie na siebie.

rozbawiła mnie ta czcionka nr7.

Słuchajcie,dawno nie kładłam Kubusia na brzuszku i jak go dziś położyłam to słabo tą głowę dźwigamatko to przeze mnie,bo już ładnie ją dźwigał,choć kiedyś mówiłyście i czytałam,że jak dzieci mają skok to jakby cofnęły się w rozwoju
Chciałam mu porobić zdjęcia w tej czapie,to przechyla się na prawy bokto chyba nie ok?
Jagoda czasem na lewy soe przechyla, a na plecach to juz notorycznie w lozeczku bach na lewy i do sciany. ona jakas lewostrpnna w ogóle jest no ale nie kazali sie tym martwic chociaż szczerze powoem, ze ją panikara jestem i poszlabym z nią do neur innego ale mezul zabronił i powiedział, ze jej choroby wynajduje

Jagódka
Stary 2013-01-16, 07:34   #2356
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Afternoon, Konczita, Anesh - łączę się w bólu na szczęście gorączki nie mam, chyba mleko z czosnkiem pomogło. Przez noc zrobił mi się syrop z cebuli, już sobie zaaplikowałam. Mam jeszcze sok z malin, takich domowych więc będę dziś pić.
Żeby te choróbska poszły sobie precz!
Ciekawa jestem kto mnie zaraził, najbardziej co mnie wkurzało to kiedy chorzy ludzie przychodzą do pracy i zarażają zamiast zostać w domu i się wyleczyć

Angel mój mąż też wszystko robi z rozmachem... i nie da się przemówic do rozsądku Z resztą, ja jak się śpieszę to też nie zwracam uwagi na to żeby być cicho ;-) chociaż nauczyłam się już żeby nie trzaskac szufladami ;-)
Mojej przyjaciółki maż ma umowę na czas określony i mu powiedzieli, że jak jeszcze raz pójdzie na l4 (był raz w ciągu roku)to mu nie przedłuża, więc niektórzy nie maja wyboru...

Idę szukać na allegro jakiegoś kombinezonu, bo mi Kinga wyrasta z tych co mam, naiwnie wierzyłam, że jak mam taki 0-3 i 3-6 to mi wystarcza na cała zimę . Chociaż ten 3-6 niewiele większy niż ten 0-3, więc też chyba trochę źle trafiłam...
Stary 2013-01-16, 07:35   #2357
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Po małego uklęknę sobie przy wannie i go myję zresztą ja tylko kąpię małego jak tż ma popołudniówki a jak jest w domu to kąpiel należy do tżta

a oto foto z kąpieli już w wannie
ale on sie wielki wydaje w tej wannie! my chyba nie dlugi tez sie d9 wanny duzej przebiesiemy, bo w tej to mała sie już na dl nie miesci no i te chlapanie...

Jagódka
Stary 2013-01-16, 07:39   #2358
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Mojej przyjaciółki maż ma umowę na czas określony i mu powiedzieli, że jak jeszcze raz pójdzie na l4 (był raz w ciągu roku)to mu nie przedłuża, więc niektórzy nie maja wyboru...
No wiem, wiem odpowiedzialni pracodawcy pozwoliliby takiemu pracownikowi dojść do siebie a nie pozarażać resztę, przecież wydajność pracy (i fizycznej i umysłowej) spada kiedy człowiek jest chory. Ale gdzie tam u nas takie myślenie
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 07:51   #2359
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za odpowiedzi

Katiem biegunka przeszła, ale k......a grypa mnie rozkłada: głowa pęka, kości i mięśnie mnie bolą, żołądek, jeszcze gardło zaczyna i ucho dreszcze mam, ale o dziwo gorączki brak, ja generalnie rzadko mam gorączkę...panicznie się boję, że zarażę Filipa jest u nas akurat mój tato i mąż dopiero na 22 do pracy, więc zajmują się Małym, tato kupił mi tantum verde i osscilococinum czy jakoś tak , farmaceutka powiedziała, że można przy karmieniu...no i w maseczki mnie zaopatrzyli. A Młody za nic butli nie wypije, musi pierś, jak go zarażę, to sobei strzelę w łeb chyba
nie wiem skąd to dziadostwo, ostatnio nigdzie nie wychodzę poza spacerami z Filipkiem, może mąż z pracy przyniósł ( pracujemy w skupisku dzieci i młodzieży), ale bardziej odporny i się trzyma, a mnie złapało

Anesh, trzymajcie się Kochane
oj kolejna chora mama na wątku zdrowka, zdrowka i jeszcze raz zdrowka
kurcze tak czytam o tych waszych przeziebieniach i az sie boję. ze i mnie coś chwyci i małą zaraze
codziennie rano mam nos zatkany i kaszle i mała tez z rana kaszle ale to raczej przez mieszkanie w wielkiej plycie
ja cala zimę łazilam zawsze przeziebiona, w tym roku to jakiś wyjątek ale nie zapeszam

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
my już po szczepieniu, wpadam na chwilke się pochwalić że Szymek dzielny był i tylko trochę popłakał ale przed zastrzykiem to podkówki robił i chlipał troszke bo inne dzieci płakały i za głośno po prostu było dla niego i tak reagował

waży 7730g i ma 67cm

spadam teraz do znajomej fryzjerki a potem czeka mnie znowu pisanie

i jeszcze zdj Szymka z dziś
no piękny i jaki dzielny nasz zieciunio

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
My też już od 6 nie śpimy, mała nawija jak opętana i piszczy i się potem cieszy, że potrafi, a mnie głowa pęka . Nawet śmiała się tak już wybitnie na głos tj.rechotała złośliwie, przynajmniej tak to brzmiało .
to tak samo jak u nas hehe

a jadła juz czy nie? bo moja tak leży i gada i jejsc nie chce, ani cyca ani mm a jadła ostatni raz wczoraj o 19

Jagódka
Stary 2013-01-16, 07:51   #2360
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
No wiem, wiem odpowiedzialni pracodawcy pozwoliliby takiemu pracownikowi dojść do siebie a nie pozarażać resztę, przecież wydajność pracy (i fizycznej i umysłowej) spada kiedy człowiek jest chory. Ale gdzie tam u nas takie myślenie
No pewnie, że lepiej by było, szczególni jak ktoś ma np. grypę.
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
lecz sie kochana tym co dziewczyny polecają i maseczke nos, nic więcej nie zrobisz :/ dużo zdrowla życzę

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

i co ty od niej chcesz kochana! śliczna dziewczynka! polika ma ale bez przesady, pięknie wyglada

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Jagoda czasem na lewy soe przechyla, a na plecach to juz notorycznie w lozeczku bach na lewy i do sciany. ona jakas lewostrpnna w ogóle jest no ale nie kazali sie tym martwic chociaż szczerze powoem, ze ją panikara jestem i poszlabym z nią do neur innego ale mezul zabronił i powiedział, ze jej choroby wynajduje
A dziękujemy, cieszę się, że Kinga nie wyglada zbyt grubo.

Moja Kinga preferuje prawą stronę, chcę się o to zapytać neurologa przy okazji, bo 29.01 idę, ale w innej sprawie.
Stary 2013-01-16, 07:53   #2361
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

kochana zdrówka dla Was ehh ja też jestem chora masakra nooo oby Dusie nie złapało już się boje ... mąż wziął wolne i mnie odizolował bym nie miała styczności z niunią nooo zobaczymy zobaczymy

---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:34 ----------

duska kaszle ... to pozamiatane... mąż leci do lekarza z małą ... oby nie płuca bo co my zrobimy jak ja taka chora
my chyba w 5 nie przekroczymy 7kg

daj znac jak Dusia po wizycie zdrowka dla Was

Jagódka
Stary 2013-01-16, 07:54   #2362
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
oj kolejna chora mama na wątku zdrowka, zdrowka i jeszcze raz zdrowka
kurcze tak czytam o tych waszych przeziebieniach i az sie boję. ze i mnie coś chwyci i małą zaraze
codziennie rano mam nos zatkany i kaszle i mała tez z rana kaszle ale to raczej przez mieszkanie w wielkiej plycie
ja cala zimę łazilam zawsze przeziebiona, w tym roku to jakiś wyjątek ale nie zapeszam

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

no piękny i jaki dzielny nasz zieciunio

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

to tak samo jak u nas hehe

a jadła juz czy nie? bo moja tak leży i gada i jejsc nie chce, ani cyca ani mm a jadła ostatni raz wczoraj o 19
Moja jedzenia nie odmawia, jadła o 23, 1:30, 4 i 6:30... Co 2,5 H jak nic dzisiaj je.
Stary 2013-01-16, 07:58   #2363
angel166
Zakorzenienie

no to ma apetyt dziewczyna to moja rzeź caly dzien je 3, max 4razy a w nocy wcale...

w ogóle na fajna strone trafilam, klientka ocenia produkty dla dzieci itp www.dzieciowo.pl

Jagódka
Stary 2013-01-16, 08:02   #2364
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
no to ma apetyt dziewczyna to moja rzeź caly dzien je 3, max 4razy a w nocy wcale...

w ogóle na fajna strone trafilam, klientka ocenia produkty dla dzieci itp www.dzieciowo.pl
No niestety moja ma czasem jeszcze noce jak noworodek np. dzisiaj, chociaż już się zdarzało, że przespała 5 godzin zjadła, a potem jeszcze 3.
Bądz co bądź minimum 7 karmień na dobę musi być, może dlatego, że na razie karmię tylko piersią.
Stary 2013-01-16, 08:19   #2365
angel166
Zakorzenienie

no to pewnie dlatego. u nas cyc + mm od urodzenia, jak zaczeli ją dokarmiania w szpitalu tak już to mm zostało. Próbowałam wszystkiego ale nie było szajs pozegnac mm i tak już zostalo. teraz tp pewnie nie długo cyca pozegnamy
o zasnela mi na rekach po cycu, bo łaskawie raczyla już zjejsc hehe na bank jak ją odloze to sie obudzi a głodna już jestem ją

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

http://www.dzieciowo.pl/2012/08/jak-...serduszka.html padlam

Jagódka
Stary 2013-01-16, 08:20   #2366
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
moje dziecko zasnęło dopiero teraz od 3 rano!!! cały dzien spędziła przy cycu i na rękach. strasznie marudziła. nie wiem czy to skok jestem wykończona. idę coś zjeść bo jadłam dziś tylko śniadanie. w ogole płakać mi się chce strasznie przez to wszystko...
Trzymaj się Martusia, przejdzie Jej wcześniej czy później (będę trzymała kciuki aby to było wcześniej )

Cytat:
Dużo, dużo zdrowia dla Ciebie i Mai. Nie jesteś niczemu winna!

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno - jak sformułowałyści prośbe o dodatkowe macierzyńskie?
https://ewnioski.pl/ polecam tę stronę, możesz sobie tam znaleźć wniosek o dodatkowe macierzyńskie, wpisujesz swoje dane i masz gotowca.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Nisia - I jak tam plecy? Lepiej już?
Dziękuję, że pytasz. Teraz rano nie jest źle, ale jak wstałam w nocy na pierwsze karmienie to myślałam, że to mój koniec, nie mogłam zrobić najmniejszego ruchu.

Cytat:
No niestety moja ma czasem jeszcze noce jak noworodek np. dzisiaj, chociaż już się zdarzało, że przespała 5 godzin zjadła, a potem jeszcze 3.
Bądz co bądź minimum 7 karmień na dobę musi być, może dlatego, że na razie karmię tylko piersią.
U mnie w nocy jest co raz gorzej. Kładzie się spać o 19:30 po kąpieli i wstaje już o 22 na kolejne karmienie. Później koło 1 i 6 i przeważnie tak do 8 leży bądź śpi. Marzę o przespanych nocach! A w dzień też je często bo co 1,5 - 2 h. Ja już się zastanawiam czy ja jej nie za często karmię.

Wylicytowałam wczoraj dla Mai spodenki na lato http://allegro.pl/zara-krotkie-spode...934368437.html
A rodzicom na Dzień Babci i Dziadka zamówiłam magnes na lodówkę taki duży w rozmiarze A4 ze zdjęciem wszystkich wnuczków.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Wnuczki - Nisia4m.jpg (57,6 KB, 48 załadowań)
Stary 2013-01-16, 08:58   #2367
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Oj, zdrówka i sił!

Cytat:
Ómarłam gda, coś dla Henia zamiast windi

A tak w ogóle to mam dziś urodziny ostatnie w życiu - teraz już zawsze będę miała 29 lat
Stary 2013-01-16, 09:08   #2368
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

małą dosypia więc mam chwilkę wolnego.

poradźcie mi co zrobić, by Lena na nowo polubiła kąpiele?
do tej pory uwielbiała je ale od kilku dni jest histeria... z chwilą włożenia do wody tak się drze, że uszy więdną... po wyjęciu uspokaja się, śmieje, pozwala na dalsze zabiegi kosmetyczne...
ogólnie teraz jest w dzień marudna, płaczliwa, trzeba ją nosić, praktycznie nie śpi... no skok jak nic... czy niechęć do kąpieli może też wynikać ze skoku?

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny od poniedziałku w lidlu http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=33216
dzięki za cynk, trzeba się wybrać

mam kilka bodziaków z lidla i dla mnie jakościowo niezłe

właśnie sobie uświadomiłam, że musimy rozejrzeć za bramkami ochronnymi...
w domu mam schody z marmury i aż mnie ciarki przeszły jak sobie pomyślę co będzie jak Lena zacznie raczkować a potem chodzić

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Agaton w szpitalu ponad tydzień to trwało. Teraz znowu antybiotyk i znowu się przypałętało
dzięki za odpowiedź, myślałam, że 2-3 dni i zniknie w takim razie smaruję dalej.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
.
I może gdybym miała świadomość, że takie nie za duże przybieranie u Niej będzie normalne to może nadal karmiłabym cycem? Echh..
No, ale czasu nie cofnę
u mnie identyczna sytuacja...

Cytat:
teraz kinga przy cycu, wiec pisze dobranoc lewa reka
i jeszcze wklejam body na wizyte u tesciowj, przyszlo mi dzisiaj w spamie
http://www.delimama.pl/nie-nie-jeste...nadrukiem.html
super body

też się w takie zaopatrzę w razie wizyty teściowej

chociaż nie wiem kiedy to będzie bo babciusia ma na nas ostatnio focha

Cytat:

Idę szukać na allegro jakiegoś kombinezonu, bo mi Kinga wyrasta z tych co mam, naiwnie wierzyłam, że jak mam taki 0-3 i 3-6 to mi wystarcza na cała zimę . Chociaż ten 3-6 niewiele większy niż ten 0-3, więc też chyba trochę źle trafiłam...
też tak myślałam
ale po porodzie okazało się, że Lena nie zmieści się w żadne ubranko w rozm. 56.

dzisiaj muszę jej kupować na 74

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:

ja też padłam i raczej dziś nie wstanę

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to mam dziś urodziny ostatnie w życiu - teraz już zawsze będę miała 29 lat
wszystkiego najlepszego
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 09:10   #2369
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry. Muszę nadrobić bo wczoraj nie miałam jak wejść tutaj.

Najważniejsze wydarzenie dnia dzisiejszego:
Mateuszek skończył 4 miesiące

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Aaa zapomniałam powiedzieć, że Henio waży 7150 i ma 67 cm. Czyli waga na 50 centylu, a wzrost na 75-90. Może będzie wysoki i szczupły jak mama (:P)
Czyli przybiera

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
pierwszy ja niestety musiałam wziąć dziekankę w 2 semestrze, bo był obowiązkowy obóz rekreacyjny, a w 5 miesiącu to tak trochę ciężko po górach łazić i kajakiem pływać
Oj tam gadasz, ja z Paulinką w 9-tym miesiącu po bunkrach łaziłam i na wiadukty zapomniane się wspinałam

Cytat:
Hej
My znowu w szpitalu, Maja ma zapalenie pluc. Jestem zalamana... Co ja robie źle?..,
Ojej... Kochana nic nie robisz źle, po prostu teraz tyle chorób panuje... Zdrówka i nie załamuj się

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
No.... a moja jeszcze tak wymachuje przy tym nogami i rękami, że sama sobie projektor załącza. Wyobraźcie sobie, my tu z mężem się przytulamy a tu na raz melodyjka leci
Nastrój Wam robiła S woją drogą ja nie umiem się z Kropkiem kochać jak dzieci nie śpią, obojętnie małe czy duże.
Stary 2013-01-16, 09:24   #2370
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
poradźcie mi co zrobić, by Lena na nowo polubiła kąpiele?
do tej pory uwielbiała je ale od kilku dni jest histeria... z chwilą włożenia do wody tak się drze, że uszy więdną... po wyjęciu uspokaja się, śmieje, pozwala na dalsze zabiegi kosmetyczne...
ogólnie teraz jest w dzień marudna, płaczliwa, trzeba ją nosić, praktycznie nie śpi... no skok jak nic... czy niechęć do kąpieli może też wynikać ze skoku?
Spróbuj, wkładając Ją do wanienki przykryć Ją pieluszką, oczywiście nie przykrywając główki, ale taką złożoną na brzuszek i nóżki.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Najważniejsze wydarzenie dnia dzisiejszego:
Mateuszek skończył 4 miesiące
Gratulacje! Dużo zdrówka z tej okazji

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości