|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
Cytat:
ale niech inne dziewczyny się też wypowiedząaaaaaa uwielbiam bodziaki z Lidla - na pewno się zaczaję gdzieś po drodze żeby wejść jak będziemy wracać w pon z Pomorza ![]() i pochwalę się bo kupiłam dwa biustonosze (każdy po 79,99) "na wymiar" u nas jest fajna brafitterka i wspaniale mi doradziła i dobrała odpowiedni wymiar i teraz biust super wygląda, myślę że warto się wybrać do takiej kobiety jeśli będziecie miały okazję bo naprawdę cuda potrafi zdziałać mówię tu oczywiście o doświadczonej kobiecie
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2013-01-15 o 23:39 |
||
|
|
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
colds czy dolne czy górne nie ma znaczenia. Nawet gdyby zaczęły wychodzić najpierw dwójki - nie byłby to powód do zmartwień.
---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- weronika nie martw się. Kubus też się urodził z wagą 3740 a 15 grudnia miał 6500 - to było 1,5 tygodnia przed skończeniem 4 miesięcy. i nikt nic nie mówił. poza tym uda to On ma spore. A ciuszki już mu zakładam 68 - są troszkę większe, ale 62 już za małe. |
|
|
|
#2343 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy nie będę już rozleniwiona
![]() Cytat:
![]() Moje dziecko nigdy nie będzie mogło być wstawione w normy |
|
|
|
|
#2345 |
|
Wtajemniczenie
|
idę się pakować. jutro może rano wpadnę bo u teściów internetu mieć nie będę...
|
|
|
|
#2346 |
|
Rozeznanie
|
A moja Milka od tygodnia je tylko przez sen/w pólśnie..I w dodatku mało.
Tydzień temu miała szczepienie i od tego czasu na butle reaguje płaczem wręcz wrzaskiem ![]() Nie wiem juz co robić -zmienilam miejsce jedzenia,pozycje,no nic jej nie pasuje.byliśmy u lekarza -kazała poczekać jeszcze tydzień.zadnej infekcji nie ma,dziaselka tez ok. Martwię się strasznie,do tej pory jadła zawsze z chęcią-ogromny apetyt jej dopisywał. Jutro kończy 3 miesiące.
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana zdrówka dla Was ehh ja też jestem chora masakra nooo oby Dusie nie złapało już się boje ... mąż wziął wolne i mnie odizolował bym nie miała styczności z niunią nooo zobaczymy zobaczymy Duśka ma 5 miesięcy i już 7 000 ehhh podczytuję ale mam taka gorączkę że nawet pisać mi się nie che ---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:34 ---------- duska kaszle ... to pozamiatane... mąż leci do lekarza z małą ... oby nie płuca bo co my zrobimy jak ja taka chora ![]()
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
U nas impreza od 5. Jasiu w najlepsze gada do swoich zabawek. Skok jak nic. A ja ledwo na oczy widze. Ale wizaz musi być ![]() Niegrzeczna bardzo dziękuje za wzór - już skopiowała Ja kupuje biustonosze w inernecie u Pani Ewy Michalak. Na początku podało sie wymiary, On odpisała jaki to rozmiar i faktycznie - dobrany idealnie. ![]() Konczi kuruj się kochana i oby Dusi nic nie było
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi Maja ma 2 i 3 tyg.dokladnie,a wazy 6 kg
na samej piersi,tzn raz dostala 60 ml i raz 120 ml,bo jak bylam w szkole zbraklo mojego mleka.Nie mogę lykac i mowic...z prawej strony w gardle mnie wszystko boli,potworny bol. Chyba powiem pediatrze,żeby mi zajrzal w to gardlo...Nie wiem czy oni tak moganale chyba nie mam wyjscia...Sa jakies antybiotyki takie,żeby karmienia nie przerywac? Czuje się masakrycznie,a musze się Majunia opiekowac. |
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
zabije, undusze, zatluke grrrrrr tyle razy już prosilam męża by niechalasowal jak sie szukuje do pracy na 6, bo budzi mi małą i co i gadac sobie moge
idiota nie potrafi sie cicho zachowywac tylko biega jak nienotmalny po tym mieszkaniu, stuka, puka, wodę odkreca jak wodpspad no szlak mnie trafi idę nadrabiać ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
![]() Jagoda z tego samego dnia, a teraz waxy 6300, a startowa to2570.
|
|
#2352 |
|
Wtajemniczenie
|
My też już od 6 nie śpimy, mała nawija jak opętana i piszczy i się potem cieszy, że potrafi, a mnie głowa pęka
. Nawet śmiała się tak już wybitnie na głos tj.rechotała złośliwie, przynajmniej tak to brzmiało .
|
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zdrowko Majeczki, niech szybko minie to zapalenie o pozwola Wam wrócić do domku.
|
|
#2354 |
|
Wtajemniczenie
|
Afternoon, Konczita, Anesh - łączę się w bólu
na szczęście gorączki nie mam, chyba mleko z czosnkiem pomogło. Przez noc zrobił mi się syrop z cebuli, już sobie zaaplikowałam. Mam jeszcze sok z malin, takich domowych więc będę dziś pić.Żeby te choróbska poszły sobie precz! Ciekawa jestem kto mnie zaraził, najbardziej co mnie wkurzało to kiedy chorzy ludzie przychodzą do pracy i zarażają zamiast zostać w domu i się wyleczyć Angel mój mąż też wszystko robi z rozmachem... i nie da się przemówic do rozsądku |
|
|
|
#2355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
chociaż szczerze powoem, ze ją panikara jestem i poszlabym z nią do neur innego ale mezul zabronił i powiedział, ze jej choroby wynajduje
|
|
#2356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, więc niektórzy nie maja wyboru...Idę szukać na allegro jakiegoś kombinezonu, bo mi Kinga wyrasta z tych co mam, naiwnie wierzyłam, że jak mam taki 0-3 i 3-6 to mi wystarcza na cała zimę . Chociaż ten 3-6 niewiele większy niż ten 0-3, więc też chyba trochę źle trafiłam...
|
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
ale on sie wielki wydaje w tej wannie! my chyba nie dlugi tez sie d9 wanny duzej przebiesiemy, bo w tej to mała sie już na dl nie miesci no i te chlapanie...
|
#2358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odpowiedzialni pracodawcy pozwoliliby takiemu pracownikowi dojść do siebie a nie pozarażać resztę, przecież wydajność pracy (i fizycznej i umysłowej) spada kiedy człowiek jest chory. Ale gdzie tam u nas takie myślenie
|
|
|
|
|
#2359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowka, zdrowka i jeszcze raz zdrowkakurcze tak czytam o tych waszych przeziebieniach i az sie boję. ze i mnie coś chwyci i małą zaraze codziennie rano mam nos zatkany i kaszle i mała tez z rana kaszle ale to raczej przez mieszkanie w wielkiej plycie ![]() ja cala zimę łazilam zawsze przeziebiona, w tym roku to jakiś wyjątek ale nie zapeszam ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
a jadła juz czy nie? bo moja tak leży i gada i jejsc nie chce, ani cyca ani mm
|
|
#2360 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
.Moja Kinga preferuje prawą stronę, chcę się o to zapytać neurologa przy okazji, bo 29.01 idę, ale w innej sprawie. |
||
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj znac jak Dusia po wizycie zdrowka dla Was
|
|
#2362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
no to ma apetyt dziewczyna
to moja rzeź caly dzien je 3, max 4razy a w nocy wcale...w ogóle na fajna strone trafilam, klientka ocenia produkty dla dzieci itp www.dzieciowo.pl
|
#2364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bądz co bądź minimum 7 karmień na dobę musi być, może dlatego, że na razie karmię tylko piersią. |
|
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
no to pewnie dlatego. u nas cyc + mm od urodzenia, jak zaczeli ją dokarmiania w szpitalu tak już to mm zostało. Próbowałam wszystkiego ale nie było szajs pozegnac mm i tak już zostalo. teraz tp pewnie nie długo cyca pozegnamy
o zasnela mi na rekach po cycu, bo łaskawie raczyla już zjejsc hehe na bank jak ją odloze to sie obudzi ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- http://www.dzieciowo.pl/2012/08/jak-...serduszka.html padlam
|
#2366 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Dziękuję, że pytasz. Teraz rano nie jest źle, ale jak wstałam w nocy na pierwsze karmienie to myślałam, że to mój koniec, nie mogłam zrobić najmniejszego ruchu. Cytat:
Wylicytowałam wczoraj dla Mai spodenki na lato http://allegro.pl/zara-krotkie-spode...934368437.html A rodzicom na Dzień Babci i Dziadka zamówiłam magnes na lodówkę taki duży w rozmiarze A4 ze zdjęciem wszystkich wnuczków.
|
|
#2367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle to mam dziś urodziny ostatnie w życiu - teraz już zawsze będę miała 29 lat
|
||
|
|
|
#2368 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
małą dosypia więc mam chwilkę wolnego. poradźcie mi co zrobić, by Lena na nowo polubiła kąpiele? do tej pory uwielbiała je ale od kilku dni jest histeria... z chwilą włożenia do wody tak się drze, że uszy więdną... po wyjęciu uspokaja się, śmieje, pozwala na dalsze zabiegi kosmetyczne... ogólnie teraz jest w dzień marudna, płaczliwa, trzeba ją nosić, praktycznie nie śpi... no skok jak nic... czy niechęć do kąpieli może też wynikać ze skoku? Cytat:
mam kilka bodziaków z lidla i dla mnie jakościowo niezłe ![]() właśnie sobie uświadomiłam, że musimy rozejrzeć za bramkami ochronnymi... w domu mam schody z marmury i aż mnie ciarki przeszły jak sobie pomyślę co będzie jak Lena zacznie raczkować a potem chodzić ![]() Cytat:
w takim razie smaruję dalej.Cytat:
Cytat:
![]() też się w takie zaopatrzę w razie wizyty teściowej ![]() chociaż nie wiem kiedy to będzie bo babciusia ma na nas ostatnio focha ![]() Cytat:
![]() ale po porodzie okazało się, że Lena nie zmieści się w żadne ubranko w rozm. 56. dzisiaj muszę jej kupować na 74 ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
ja też padłam i raczej dziś nie wstanę ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2369 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry. Muszę nadrobić bo wczoraj nie miałam jak wejść tutaj.
Najważniejsze wydarzenie dnia dzisiejszego: Mateuszek skończył 4 miesiące ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2370 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

ale niech inne dziewczyny się też wypowiedzą
u nas jest fajna brafitterka i wspaniale mi doradziła i dobrała odpowiedni wymiar 

no szlak mnie trafi 

za zdrowko Majeczki, niech szybko minie to zapalenie o pozwola Wam wrócić do domku.
matko to przeze mnie,bo już ładnie ją dźwigał
,choć kiedyś mówiłyście i czytałam,że jak dzieci mają skok to jakby cofnęły się w rozwoju
chociaż szczerze powoem, ze ją panikara jestem i poszlabym z nią do neur innego ale mezul zabronił i powiedział, ze jej choroby wynajduje 
.
ostatnie w życiu - teraz już zawsze będę miała 29 lat