|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Magiusa no właśnie wyszlo chyba, że nie miałam i nie dała mi lekarka powtórki. Następnym razem się upomnę. Jutro jeszcze sprawdzę te karteczki bo są w sypialni a mężuś poszedł już spać.
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Axella, fotka super Ale ja bym jednak wolała położną
|
#1262 |
|
Raczkowanie
|
witam znowu po długiej nieobecności : (
dziewczyny ratujcie!!! strasznie się rozchorowałam, w sumie zaczęło się dopiero dziś, i nie wiem co mam brać, narazie wzięłam apap i piję wode z cytryną i miodem : ( w dodatku mam teraz egzaminy, jutro z finansów a dziś nie byłam w stanie się niczego nauczyć, dopiero jutro idę do lekarza, do tego czasu chyba się utopie we własnych smarkach : ( no i jestem już w 21 tc a nadal nie czuję ruchów dziecka : ( |
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
jednak nie miałam na cytomegalie...
nie wiem czy sie bac czy nie;;;
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Xal, ja też już napisałam do swojej gin prośbę o wystawienie skierowań na tą cytomegalię i różyczkę.
Mam nadzieję, że lada dzień mi wystawi i się przejdę do Medicover znów na kłucie
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
Storyl tak właściwie, to dużo nie możesz. Na katar woda morska w sprayu, a z mocniejszych Nasivin, ja mam wersję Nasivin Soft.
Na ból głowy czy gorączkę paracetamol. Syrop z cebuli, prenalen (chyba tak się nazywa ten apteczny), mleko z czosnkiem i miodem ...
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna, nie absolutnie się nie bój.
Tylko myślę, że warto zrobić i tyle Nie ma co się strachać, podobno prawdopodobieństwo, że się ją w ciąży złapie i że w ogóle wtedy pierwszy raz jest znikome.Tylko napisałam o tym, bo właśnie wiem, że wielu ginekologów akurat nie robi i warto im przypomnieć by zrobili, ale się nic nie bój. A tak mi się sentymentalnie zrobiło, więc wklejam to zdjęcie ![]() dziecko.jpg
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Idę po mleczko i spać. Wmawiam sobie, że ciepłe mleko działa nasennie i w końcu zadziała
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2013-01-15 o 22:45 |
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam żeby powiedzieć dobranoc
![]() dziś pójdę wcześniej spać ![]() więc idę się kąpać do jutra |
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
jutro bawię się w domowe call center
potrzebujemy więcej $ i trzeba się zareklamować,sprzedać cuś.. będzie zabawnie jak będę w domu siedzieć i nawijać w kółko to samo non stop ![]() za pare dni na badanka i 22go mój gin..
|
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
to ja też dobranoc
![]() dłuugi dzień za mną,następny taki przede mną ![]() ciao!
|
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
witam się po całym dniu i dobranoc
ale spać mi się chce!
|
#1273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aż mi gorąco od tych landrynek, córcia się dusiła jak miała 3 miesiące i wylądowałyśmy w szpitalu... nakarmiłam ją, później jej się odbiło, no i standardowo zasnęła... po kilku minutach zauważyłam, że sinieje w łóżeczku KOSZMAR na szczęście moja mama zachowała zimną krew i ją "ratowała". Mała była tak wyczerpana, że nie miała siły płakać po wszystkim..lekarz stwierdził, że musiało jej się ulać i zachłysnęła się, trochę mleka dostało się do płuc ale samo się wchłonęło, dobrze że się skończyło na badaniach i wszystko było ok, ale od tamtej pory nie potrafię spać spokojnie, do dzisiaj dnia nasłuchuję w nocy i zrywam się gdy coś mnie niepokoi..takie to uroki macierzyństwa anoxee widzę, że mamy podobny termin porodu ![]() storyl powodzenia na egzaminach, sama przechodziłam to co Ty będąc w pierwszej ciąży a teraz to się cieszę, że mam już to wszystko za sobą pozdrawiam i miłego odpoczynku Mamusie |
|
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo się boję jak o tym piszecie bo tak strasznie się obawiam bym wiedziała po pierwsze jak zareagować, a po drugie bym zrobiła to w porę w razie czego.
|
|
#1275 | ||||
|
siedzę i myślę
|
Tak, po Lublinie
Cytat:
Hi hi może jeszcze ten sam rocznik ? 85? ![]() ![]() Przypomnę się Pierwsza jazda po prawie 2 latach przerwy... kurs ukończyłam już 2 lata temu, teraz zaczynam walkę o prawko na nowo Cytat:
Cieszę się, że tak szybko to może do czerwca zdążę zdać Cytat:
Cytat:
![]() Będę zdawać jednego dnia teorię na nowych zasadach i praktykę... podobno gdy zna się przepisy i znaki drogowe to nie trzeba się bać tych nowych egzaminów teoretycznych ![]() Dzięki za wszystkie kciuki i miłe słowa, dzień przed egzaminem na pewno się przypomnę ![]() Póki co spadam spać
|
|
#1276 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja w ogóle nie wierzę w te kalendarze, kalkulatory ![]() ----- Nadrobiłam, ale tylko trochę.... reszta jutro bo padam spędziłam dziś 12h poza domem ale było warto Jutro musiałabym wyskoczyć do ZUS-u, mam nadzieję, że nie będzie za dużo ludzi
|
|||
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu spać nie mogę i oglądam australian open
![]() A weźcie z tymi landrynkami.... Moja siostra jak była mała znalazła takiego usyfionego w piaskownicy. Oczywiście do buzi i się zadlawila. Mama ją szybko odratowala ale strachu się mega najadla. Kurcze. Muszę być częściej na forum bo już nie ogarniam co i jak, kto nowy i co u kogo się dzieje
|
|
|
|
#1278 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też nie mogę spać od 5. jeszcze jakieś głupie sny miałam, koszmary, potem jakoś budziłam się z uczuciem mocnych bólów krzyżowych i skurczy w podbrzuszu ... i nie wiem czy te bóle mi się śniły czy naprawdę były
... no masakra jakaś. nie śpię od godziny i wszystko ok ale wystraszona byłam bardzo.
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
miłego dnia Mamusie, a za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
#1280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 21 tc I JUZ nidlugo bedzie kopaall - polecam wode morskaCytat:
))a ja sie witam w 24 TC ))))
|
|
#1281 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miłego dnia dziewczyny |
|||
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
DZień dobry...
Ja dziś dzień spędze w większości w łóżku bo coś się źle czuję;/książka, sudoku, i komp... oł yeah:P
|
#1283 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry po długiej nieobecności - niestety, znów szpital mam za sobą
wróciłam wczoraj wieczorem, ale już nie dałam rady Wam nic napisać, choć bywam z różną regularnością tutaj, więc pewnie trudniej zauważyć, że mnie nie było ![]() z małą wszystko dobrze ( ), ale ja dostałam zawrotów głowy, ostrego bólu i przez godzinę miałam problemy z widzeniem, drętwiały mi ręce, więc gin mi kazał przyjechać do siebie na oddział. Nie do końca wiadomo co to było, badał mnie okulista i neurolog i prawdopodobnie taka dziwna migrena albo coś naczyniowego. Do końca miesiąca L4, choć może już nie wrócę wcale, bo w lutym kończę 6 miesiąc i lekarz nie bardzo widzi możliwość moich długich samotnych tras autem (nie mam innego wyjścia od nas z wioski), zobaczymy.Myślę, że się tak organizm zbuntował na ciągłą pracę, a trzy dni przed tym "pogorszeniem" miałam szkolenie po 9-11 godzin na dupce.. a już się tak cieszyłam, że się świetnie czuję w II trymestrze ciśnienie mam 90/40 i morfologia poleciała w dół, więc będę się teraz próbowała oszczędzać. Poza tym ma się za niedługo rozstrzygnąć, czy uda nam się sprzedać mieszkanie w Krk (analityk bankowy musi odpowiedzieć klientowi - wstępnie ma zgodę na kredyt) - a tym samym czy będziemy mogli się w lipcu przeprowadzać do własnego gniazdka w Chorzowie, pewnie też się tym denerwuję..- zaraz będę pisać o czym zdążyłam z rana u Was podczytać |
|
|
|
#1284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale nic, dobrze, że z dzidzią ok i że Ty się lepiej czujesz. Korzystaj z L4 ile wlezie i odpoczywaj! Dzień dobry! Widzę, że nie tylko ja nie mogłam spać w nocy Masakra! Nawet nie to, że mi było niewygodnie czy coś, po prostu nie mogłam spać. Ładnie zasnęłam po 22, wstałam w nocy na siku i od tamtej pory To co- może paróweczka na śniadanie?!?
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-01-16 o 08:21 |
|
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
a ja poszukuje jakiejś sensownej diety dla cieżarnej. Chociłoby nie o odchudzanie tylko o zdrowe żywienie - 5 posilków dziennie i różnorodność. Tylko też mi nie pasuje jak jest strasznie dużo produktów i różnorakich bo nie będę całego dnia spędzać w sklepie na wyszukiwaniu i dobieraniu tego wszystkiego.. Coś prostego a jednocześnie rozpisane na 5 posiłków.. |
|
|
|
#1286 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też się na misiu uczę wiązania, kupiłam długą chustę, żeby mąż też mógł nosić (4,7m), więc chcę dojść do wprawy zanim mała się pojawi wybraliśmy po konsultacjach z noszącymi znajomymi Storchenwiege (http://www.storchenwiege.pl/chusta-w...y-i-wzory.html - wzór Anna)Cytat:
co do wspólnego porodu, to mąż od razu mówił, że chce być ze mną, ale jeszcze trochę czasu, zobaczymy. U nas na sr można się zapisywać od 30 tygodnia.. ale i tak planuję po prostu jednorazowo pójść do położnych tam z listą pytań i żeby pooglądać trakt porodowy widzę, że mamy podobnie jeszcze 3 tyg i będzie 7 miesiąc, jak to leci ![]() Cytat:
![]() co do paróweczek odkąd znalazłam w kauflandzie z super składem, wpierdzielam na śniadania bezkarnie ![]() powodzenia z załatwianiem! |
|||
|
|
|
#1287 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() faktycznie pomieszałam o tydzień umowa do końca 2013 zaraz lecę na ciuszki to zobaczę czy wyhaczę coś fajnego ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
no to 3mam kciuki za połówkowe bo to najwazniejsze! ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
biedna.. mnie też przerażają takie sytuacje, dobrze, że nic się nie stało
|
|
#1289 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Leeeci ten czas.... Szprotka ja też wstałam z TŻ o 6 i przytulałam się do rogala z nadzieją, że zasnę, aleeeee gdzie tam. Teraz mi się oczy same zamykają, ale wiem, że nie zasnę ....
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.

nie wiem czy sie bac czy nie;;;
07.07.2012

potrzebujemy więcej $ i trzeba się zareklamować,sprzedać cuś.. będzie zabawnie jak będę w domu siedzieć i nawijać w kółko to samo non stop 

ale spać mi się chce! 

Trzymać kciuki będę, a nawet będę tego dnia w Lbn 
spędziłam dziś 12h poza domem
i teraz jestem niespokojona, a następna wizyta 29.01 

, czyli połowa ciąży prawie za nami!