|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Hej kobietki,
ominęło mni kilka dni temu kilka stron, więc wybaczcie, jeśli czegoś nei doczytałam. ![]() ![]() Lasub, jak czytam Ciebie, to (nie jest to zaskoczenie oczywiście, ale mi sie kurka znowu w oczy rzuciło) cały czas widzę cele i deadliny. ![]() Nebula, oklaski masz za zdrowe odżywianie. Tak to ładnei opisałaś, że poczułam się mega zawstydzona moją dzisiejszą dietą (4 małe kanapeczki, dwa batoniki i 4 wafle z czekoladą ![]() ![]() Co u mnie? Jestem w dziwnym stanie zawieszenia, popłynęłam jesli chodzi o sprawy uczuciowe i to mi niestety przesłania obecnie cały świat. O niczym innym na dobrą sprawę nie myślę. Nie rozwijam się, nie mam własnych projektów, nie uczę języków. Nawet nie jem za specjalnie (dieta słodyczowa). Jedyne co mi się udaje powoli osiągać to podejście w końcu do egzaminu na prawko. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | |||||
Lux Mundi
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Owszem, ZDAŁAM. Cieszę się, bo kolejna rzecz do odhaczenia i załapałam się jeszcze na stare zasady, ale widzę, że schemat pozostał nadal ten sam ![]() Nie śpię już 29 godzin ![]() ![]() Cytat:
![]() Licencjat już bliżej, niż dalej myślę więc, że skoro tyle się męczyłaś, to dasz radę pociągnąć to do obrony, a później : "hulaj dusza - piekła nie ma" ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Rozeznanie
|
Hej kobietki
![]() Na korkach zdumiewająco dobrze ![]() Obydwie uczennice mają piątki na koniec semestru, a dzisiaj usłyszałam komplement od jednej z nich(lat 10).Panienka M. stwierdziła, że ona by bardzo chciała, abym uczyła w jej szkole angielskiego i że ona jest dumna, że ma ze mną lekcje ![]() Fairy-bo ja jestem dziwna:P.(serio...) Ogólnie cała sprawa polega na tym, że lubię intensywnie robić rzeczy różne. NIGDY nie robię jednego rozdziału z książku.Jak już usiądę(doświadczenie z dnia dzisiejszego), to od razu lecę z 15 rozdziałami.Oczywiście jest to absolutnie sprzeczne z zasadami konsekwentnej nauki, ale ja chyba nie potrafię inaczej...I żeby było śmieszniej, takie działania u mnie się sprawdza. Mogę przez cały tydzień nie słuchać radia po francusku, aż przyjdą dwa dni podczas których nie włączam radia polskiego... I dzisiaj sieknęłam te kilometry:P.Co prawda chyba mam lekkie zakwasy, ale dałam radę ![]() Słucham radia hiszpańskiego i tak się zastanawiam, czy oni NAPRAWDĘ muszą tak szybko gadać...?? Dzisiaj lenistwo pełną gębą praktykowałam, od jutra biorę się do roboty.Cel-dostać 5 z przedmiotu z którego w tym semestrze(i w zeszłym również) nikt takiej oceny nie dostał... A w środę będę się widzieć z Ukochanym i tak się zastanawiam nad jakimś przyjemnym śniadankiem dla niego...Jajecznica i wymyślne kanapki trochę już mi się znudziły, a jakoś chciałam mu podziękować za ten piękny czas między nami... |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() (chociaż muszę się przyznać, ale też walnęłam gafę, na dodatek na samym początku: kazali mi się przygotować, więc siedzę tam, siedzę i się nudzę, aż w końcu zapytałam, czy mogę zacząć, bo za dużo tego czasu na przygotowanie, a wiem, że będzie mi potem mało na odpowiedź ![]() ![]() Aaa, zapomniałam się spytać, ale mnie to fascynuje: opowiedz, jak smakuje sernik jaśminowy? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I nie poczułam się ani trochę obrażona, choć to też o mnie. Wiem, że od kiedy studiuję dwa kierunki, uczę się lepiej niż wcześniej. Wiem też, iż nie mam stałej pracy, wymagającej rodziny, która oczekiwałaby częstych spotkań, nikt mi nie zmyje głowy, jak zostawię nieumyty talerz. Wiem, że mam wyjątkowo komfortowe warunki i tylko dlatego mi się udało. Gdybym miała iść do poważnej pracy, pewnie i z jednego kierunku by mnie wywalili... Dlatego rozumiem osoby, które piszą tak jak Ty, bo często-gęsto mają rację ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie jako tako, czyli robię co mam robić, nie myślę, sprawy posuwają się do przodu, a całość jakoś przepływa obok mnie. Podobnie jak reszta wątkowych studentek, zaczynam myśleć o sesji. Czuję się też ciągle jakaś taka wymarznięta, choć obiektywnie nie mam powodów. W mieszkaniu jest ciepło, chodzę na krótki rękawek, a to zimno jest jakieś takie wewnętrzne... mam nadzieję, że to nie jest mój wewnętrzny, osobowościowy chłód ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję grenouillette
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Zadomowienie
|
Tak "na szybciocha", bo ostatnio o tej porze już śpię i teraz oczka mi się kleją.
Weekend przespałam - nie mam zwyczaju kłaść się w ciągu dnia, a tym razem dzień po dniu po każdym wyściubieniu nosa z łóżka, z powrotem wracałam pod kołdrę. Dziś miało być inaczej, dlatego umówiłam się na 12" na mieście. Niby to nie jest wczesna pora, a jednak byłam pełna obaw: że się nie zbiorę, mrozu przestraszę i nie wyśpię w dodatku. A tymczasem jeszcze przed wyjściem zadbałam o włosy, złożyłam mailową reklamację, zjadłam porządne śniadanie i ustaliłam plan dnia. A potem: rozpoczęłam udział w ciekawym projekcie, zmobilizowałam się do pojechania na uczelnię, mimo ryzyka, że nie wyrobię się w godzinach pracy dziekanatu, pobrałam kartę obiegową i załatwiłam wszystkie stemple. Zrobiłam zakupy chemiczno-gospodarcze i spożywcze. Na deser zostało buszowanie w centrum handlowym, nawet udało się kupić szalony ciuch. Miło spędzony wieczór z TŻ - i oto fajnie różnorodnie wykorzystany dzień, dobry rytm na jutro, sporo wdychania mroźnego powietrza i zimowego słońca. Yeah baby! ![]() Odpisywanie następnym razem. Gratuluję Cindy! ![]() Witam Ag90. ![]()
- Underground nuclear testing in China, and, hey! Your perfume! Edytowane przez czerwieclipiec Czas edycji: 2013-01-14 o 23:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Zadomowienie
|
Cześć Wam!
Ponadrabiałam wreszcie co pisałyscie. Trochę tak, jakbym miała sesję ![]() Beznadziejne nawyki zywieniowe - kanapki, bułki, czasem drożdżowka. czasem gorący kubek. ratowałam się sokiem pomidorowym i jogurtem pitnym - to mi wchodziło, bo żołądek miałam zaciśnięty w kamień. W ogóle to jak byłąm czymś zajęta, to odkładałm przerwę i jedzenie maksymalnie jak sie dało (podobnie pójście do łazienki). Głupia jestem czy co?! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2408 | |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cindy - gratuluję zdanego egzaminu! Czerwiec, fajnie się czyta o takim pełnym dniu, który był dla Ciebie miły - ja często wypełniam plany minimum/maximum, z przyjemnościami i obowiązkami, co powinno mnie nastrajać pozytywnie, a czuję się, jakby to wszystko było tylko powinnością - więc warto to zadowolenie pielęgnować i się nim motywować ![]() Tygrysie, lepiej już? To chroniczne nerwy i "zmęczenie", czy epizodyczne? Fairy, udanego wyjazdu, odkryć wewnętrzno-zewnętrznych ![]() Lasub, widzę, że zadaniowe podejście Cię nie opuszcza - piszesz, że to jest dla Ciebie konieczne, bo inaczej byś się "zawiesiła", ale jakoś trudno mi w to uwierzyć... ![]() Żywiec, dopinguję! Przetrwasz nerwy i obronę ![]() Po prostu czas minie i to minie ![]() A ja mam takie pytanie "z ciekawości" - czy masz rodzeństwo? Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Zakorzenienie
|
Mam, starszego o 7 lat brata.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przeliczyłam finanse na ten rok, niestety nadużyłam darmowego debetu (Chiny) i musiałam trochę się uporządkować. Mam dorywczą pracę (oprowadzam potencjalnych studentów po kampusie uniwerku), ale, tak jak wiele z Was już jest, chciałabym być korepetytorką. Raz, że w UK pieniądze za to są całkiem fajne, a dwa - sama sobie odświeżę wiedzę. Niestety laptop mi pada, ale Tata już obiecał, że mi dołoży do nowego (na który już mam od jakiegoś czasu odłożone). Zaczęłam się dzisiaj trochę uczyć (znowu), ale jakoś brakło mi motywacji. Jak Wy się uczycie dziewczyny? Bo ja trochę czytam, ale już nie zapamiętuję tak jak kiedyś. Pamięciówka mnie szybko męczy... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2411 |
Zadomowienie
|
Witajcie...
u mnie w zawieszeniu....ale nie istotne Aper dasz radę ...dajesz radę juz tyle czasu więc trzymam kciuki za cięzki czas u ciebie i u wszystkich dziewczyn...już niedługo juz niebawem będzie dzien dłuższy ![]() ![]() Cindy gratki za egzamin ![]() ![]() ps.kupiłam dzis nalewke vernicadis..zamierzam odrobaczyc całusieńką rodzinę....zastanawiam sie tylko jak z podawaniem młodemu ...chyba to wyjdzie po kilka kropel? dziś rowniez zakupiłam olej lniany ,tym razem butelka 0,2 pakowana chyba w domu,jakies gospodarstwo z Nasielska ![]() ![]() Zywiec trzymam kciuki ![]() idę wstawic siemie lniane ,i łyknąc magnez ![]()
#2412 |
Zadomowienie
|
Wybaczcie, że ostatnio więcej "biorę" niż daję z wątku. mam nadzieję, że niedługo to się zmieni i bardziej się zaangażuję w odpowiedzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Zakorzenienie
|
Lasubmersion, apropos sniadania -
polecam croissanty z dzemem - swietnie mozna sie przy tym bawic wyjadajac dzem mala lyzeczka z miseczek, a croissanty odgrzane na tosterze np smakuja jeszcze lepiej. jak chcesz cos zrobic sama - polecam wloskie ciabatty z mozarella, pomidorami, kielkami, czy syznka - co tam lubicie. Lekko przypieczone w piekarniku - to ulubione sniadanie mojego meza, ktore wlasnie kiedys z podobnej okazji przyzadzilam. oda tem tej pory wracamy do tego sniadania, gdy chcemy byc 'szczegolnie blisko siebie' w sensie psychicznym. Poza tym to nalesniki jak ktos wspomnial, albo salatki owocowe z jogurtami, albo zrobienie jakies dobrej pasty na kanapki - my uwielbiamy jajeczna z suszonymi pomidorami, oraz makiem. ciekawe jest tez zrobienie grzanek z awokado i sosem tzatzyki ;D Cindy - gratuluje pierwszego etapu. teraz trzymmy kciuki za drugi! ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | |
Zakorzenienie
|
Cindy, gratki z powodu zdania egzaminu mimo zmęczenia
![]() ![]() Lasub - fajne słowa uczennicy - super ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Obecnie bardzo się martwię o moje zwierzątko domowe, które dopadła niestety starość....po nocy jeździliśmy do weterynarza...myślałam, że mi kot umiera, tak źle wyglądał ![]() ![]()
![]() |
#2415 |
Rozeznanie
|
Co napisze, to kasuje.. ech..
Komputer mi szwankuje, zawsze jak jest najbardziej potrzebny. W dwoch waznych sprawach cos sie ruszylo do przodu, mam nadzieje, ze bede miala co pisac w pozytywach. Potrzebuje motywacji i skupienia, zeby ogarnac sesje, pewien wazny projekt i moc sie wziac konkretnie za szukanie prayc/stazu. W ostatnim czasie mialam duzo wiecejokazji do rozmow z moja nowa wspollokatorka (nie mijalysmy sie) i to naprawde fajna dziewczyna, z ktora dodatkowo bezproblemowo sie mieszka. Dobrze trafilam. ![]() Zdecydowanie nie chcialabym sama mieszkac. Nebulko- ciesze sie ze nowa dieta sie sprawdza. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Zakorzenienie
|
Zrobię OT, napiszę bo mi oczy mało z orbit nie wyszły, może Wy jestescie bardziej uświadomione niż ja... :/
Właśnie sobie rozmawiałam z uczniem. Opowiadał ile pieniędzy uzbiera i co sobie za to kupi... hm ... za 80 zł kupi sobie jakąś kartę, którą przelicza się na punkty w jakiejś grze w sieci ( Team Fortress 2 - w wiki nie ma słowa na temat używania prawdziwej gotówki do grania, choć na stronie gry są jakies przedmioty do kupowania i cena w dolarach...) Chłopak ma 11 lat. Składają się właśnie z kolegami na taką kartę dla innego kolegi na urodziny. Prawdziwa gotówka wtapia się w wartość konta gracza, wartość konta rośnie w trakcie gry i można je nawet sprzedać za tysiące! to się bardzo opłaca - mówi mi 11-latek... Hm, powinnam jakoś zareagować wychowawczo? Zawiadomić rodziców? Czy też to zupełnie normalna rzecz (znacie tę grę), tylko ja jestem z innej planety? :/
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2013-01-15 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
To o chłodzie brzmi znajomo, ale u mnie to na pewno fizjologiczne - mam prawie zawsze zimne stopy i dłonie, nawet jak jest mi bardzo ciepło i z tej ich zimności nie zdaję sobie sprawy. Odkryłam to dosłownie kilka dni temu, bo zastanowiło mnie dlaczego jest mi tak ciepło i przyjemnie i doszłam do wniosku, że to właśnie dzięki temu, że było mi ciepło i miękko w stopy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() Cindy - gratuluję egzaminu ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
Emilka - dziękuję za pamięć ![]() ![]()
![]() |
#2418 | ||||
Raczkowanie
|
Cześć,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A po drugie, życzę zdrowia dla kici i drapię za uszkiem (o ile nie będzie go to w bólu denerwować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale o owijaniu nóg i rąk w warstwy wiem, a teraz czuję trochę coś innego... Nie umiem opisać, to takie bardziej... wewnętrzne jest. Mniejsza o to, przyszło nagle, może i nagle odejdzie. A u mnie dzisiaj generalnie dość bezproduktywny dzień z perspektywą produktywnej nocy (bo muszę jakoś wszystko nadrobić). Przyszłam z zajęć, dwa wykłady wcześniej niż kończę według planu, jeden wykład wcześniej niż na ogół chodzę. Przyszłam koło południa, stwierdziłam, że nie będę nic jeść, tylko... spałam do wieczora ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2419 |
Lux Mundi
|
Bry
![]() Odespałam ![]() Dziękuję za wszystkie gratulacje ![]() ![]() Lasub, bardzo budująca pochwała od uczennicy ![]() ![]() Co do śniadań nie podpowiem nic, a to z tego prostego względu, że ich nie jadam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tigri - problem zimnych rąk i stóp dopadł i mnie ![]() ![]() ![]() Patri, sprawa odpłatności za realny kesh pewnych kwestii w grach i odsprzedawanie kont/postaci nie jest mi obca, chociaż sama w rpg nie pykam ![]() ![]() ![]() Dużo ostatnio analizuję i dochodzę do pewnych wniosków dotyczących mojego odkładania na później. W momencie kiedy skrystalizują się w pełni, postaram się ubrać je w słowa.
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2013-01-15 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Według mnie nie ma co się przejmować - nie jest Twoją rzeczą dbanie o odpowiednie rozrywki cudzego dziecka ![]() Cindy - podrapałam kota od Ciebie ![]() ![]() A na wnioski i Twoje przemyślenia czekam ![]()
![]() |
#2421 |
Zakorzenienie
|
Cindy gratuluję
![]() Czerwiec wspaniale motywujący post ![]() ![]() ja w dniu dzisiejszym niestety nie mam czym się pochwalić oprócz tego, co konieczne i póki co wytrwałości dalszej w ćwiczeniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Zakorzenienie
|
Ja mam taką refleksję po dzisiejszym dniu, że chciałabym notować (w głowie, na papierze lub tu) to, co realnie robię, zamiast rozpalać wyobraźnię postanowieniami, wizjami itp. Generalnie jest to też potrzebne, ale w odpowiedniej dawce i na odpowiednim etapie. W pewnym momencie zaczęłam odczuwać to jak karmienie siebie powietrzem... Czas na konkrety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() O drapaniu kotka pisała Gren, ale ode mnie oczywiście też ![]() ![]() ![]() ![]() Czerwiec, zazdroszczę dnia ![]() ![]() ![]() Aper, śmieciowe jedzenie i takie nawyki żywieniowe o jakich piszesz to koszmar - sama przez to przechodziłam ![]() ![]() ![]() ![]() emi_lka, taki stan o którym dziś piszesz towarzyszy mi praktycznie od zawsze. Wizualizacja rzeczy, które robię - a przynajmniej robiłabym, gdybym : tutaj następuje długa lista wszystkich sprawności, których nie posiadam i raczej nie są w moim zasięgu. Następnie powrót do szarej rzeczywistości, utyskiwanie nad tym dlaczego nie zapisano mnie odpowiednio wcześnie albo - w ogóle na pewne zajęcia i brak z mojej strony działań jakichkolwiek, by stan ten zmienić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2424 |
Zakorzenienie
|
Wiem, dlatego Cię zacytowałam i potwierdziłam to co napisałaś
![]() Gren - wybacz pomyłkę ![]() ![]()
#2425 |
Zakorzenienie
|
EEEE tam, przesadzacie z tym WoWem. to nic zlego miec pare postaci na 9o lewelu, wybajerzone we wszystkie najlepsze zbroje :P
Moja postac w tej chwili jest warta jakis 1000zl... chetnie bym sprzedala, ale sentyment mi nie pozwala. Duzo dzieciakow teraz w takie rzeczy gra... jak rodzice nie zabraniaja, to raczej nic sie z tym nie zrobi. Ja swoim na pewno nie pozwole grac w takie rzeczy, bo to bez rozumu potrafi narobic sieczki z mozgu i calego zycia...moj ex stal sie moim exem miedzy innymi przez jego zaangazowanie do wowa, stracil przez to prace, nie skonczyl studiow, a teraz chodzi na terapie. w wielkim skrocie. dlatego, ze moim zdaniem byl nieodpowiednia osoba do grania. Sernik jasminowy...smakuje jasminem ![]() ja od niedzieli mam jakiegos dola:/ bez powodu, po prostu czuje sie zniechecona do wszystkiego. Jakis Post-PMS? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2427 | |
Zadomowienie
|
Szary kotku - mocno przytulam
![]() Nebulko, sernik wygląda i brzmi obłędnie ![]() miło przeczytać, że idziesz do przodu (mimo doła) i fajnie się odżywiasz. współczuję przygody z walizkami! i akurat leki musiały "zginąć"? ![]() Cindy - super sprawa z tym wietrzeniem, sprzątaniem i odkażaniem po "grypiakach" ![]() ![]() No i teraz regularnie olejek herbaciany ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- to mi się podoba!!! zgadzam się w 100% -spłodziłam i wysłałam dziś 3 b.ważne maile ![]() - wyszorowałam chlorem podajnik proszku i płynu w pralce i wiadro - oba obiekty zamieszkane już przez całe "cywilizacje" glonów i bakterii.... /chyba u mnie kręcili te reklamy Domestosa z paskudztwami w roli głównej/ ![]() Cytat:
![]() Chyba dziś powolutku zaczynam ![]() wreszcie mam poczucie, że panuję nad czasem. Edytowane przez Aper Czas edycji: 2013-01-16 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2428 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Dziś cały dzień spędziłam na zadaniach wymaganych zewnętrznie, nic z własnej inicjatywy się nie zadziało. Jak się masz? Ogarnęłaś dom po układaniu paneli? Podziwiam za własnoręczną robotę ![]() Cytat:
W sobotę planujemy wieczór włoski z przyjaciółmi i właśnie sporządziłam menu. Szykuje się cudowna uczta! Cytat:
Intrygująco piszesz o spodziewanych pozytywach... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chodziło mi o to, że ostatni czas był dla mnie treningiem samopoznania, określiłam czego chcę, jakie są mniej więcej moje zasoby itp... Różne wariacje na temat planów uskuteczniałam... Krótkoterminowe, długoterminowe itp. Teraz czas wyjść z siebie i wejść w czynności... Cytat:
Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Stracilam zapal do pisania planow, list. Nie dziala to na mnie, czas to przyznac, koniec z iluzjami! Owszem, bywa pomocne, ale nie mam sily wmawiac sobie, ze jak tyle lat sie do tego nie dostosowalam to nagle zaczne zyc wg. rozpiski ![]() To troche to, o czym napisala tu niedawno Kocurka: czas przyznac, ze pewne rzeczy nie sa mi pisane. Koniec, kropka! Koniec ze stawianiem sobie wyzwan i biczowaniem siebie, ze znowu sie nie udalo! Chyba to niewlasciwy wpis na watku o prokrastynacji, bo wszystkie tu chcemy sie motywowac, inspirowac, zagrzewac do walki... A ja - poddaje sie - rzucam planer w kat. Ale robie to z ogromna ulga i wewnetrznym spokojem. Stawiam wlasnie na spokoj wewnetrzny (nie mylic z letargiem i depresja). I na lagodne, wyrozumiale postepowanie wobec siebie. Do tej pory stalam nad soba z batem w reku i biczowalam sie myslami. A wlasciwie - po co mi to? Nie umiem pieciu jezykow? Spoko! Nie mam super bryki? Spoko! Nie mam pojecia o polityce? Spoko! Nie umiem brylowac w towarzystwie? Spoooooko! Paradoksalnie pozwala mi ta postawa zrobic o wiele wiecej, niz robilam wypelniajac skrupulatnie plan dnia. Bo albo robie cos z pasja, albo zwisa mi to i powiewa i wole nie robic nic. Eksperymentuje z tym dopiero od poczatku roku, nie wiem, co z tego wyjdzie. Wiem jedno - u mnie motywacja bierze sie z serca, ze srodka, a nie jest skutkiem zewnetrznych powinnosci, zakazow i nakazow oraz chceci pokazania innym, ze spelniam wymagania. Pewnie u innych ludzi jest inaczej - o czym swiadczy blog Edyty. I chwala im za to! Ale ja tak po prostu nie umiem i... nie chce. Zrozumialam, ze moja niechec do dzialania i jego odwlekanie nie jest przyczyna braku samoakceptacji, ale jej skutkiem. Chce zaczac od podstaw - od zbudowania mocnego poczucia wlasnej wartosci i godnosci... To tyle w skrocie ode mnie. ![]() Jeszcze tylko slowko do Cindy - niskie poklony za fachowa wiedze w dziedzinie, ktora kocham ![]() ![]()
![]() |
#2430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko trzeba oddzielić dwie rzeczy: swój własny rozwój i to, co motywowane swoim wyborem a powinności, wynikające np. z pracy. Niezależnie od staranności jej wyboru - nie wszystko i nie zawsze będzie budziło entuzjazm, pasję, pobudzało od środka. Tu potrzebny jest dobry system organizacyjny. W innych kwestiach: samopoznanie i akceptacja, zrozumienie siebie i swojego funkcjonowania to podstawa - zamiast wizji idealnej lub powinnościowej. Wtedy jest napęd wewnętrzny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.