|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Cytat:
po naciągnięciu "rekin" puścił mi nogę... Cytat:
należy ci się Cytat:
), ale twoje w żaden grafik się nie mieści!!! odpoczywaj na L4 ile wlezie! może kawusia...?Cytat:
a na śniadanie musli czekoladowe... mniam
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- No dokładnie dokładnie, jak nie miałaś to robi się 2 razy te badania. |
|
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe rekin tego jeszcze nie miałam![]()
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1296 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za polowe
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
marchewka ja też coś muszę zrobić ze swoim odżywianiem
|
#1298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. porządniejsze śniadanie 3. obiadek 4. podwieczorek - chociażby jakieś dwa owoce, które lubisz, albo koktail owocowy 5. kolacja ![]() taka przekąska owocowa też się liczy, więc łatwo dobić do pięciu posiłków... a dodając wszędzie owoce lub warzywa czy jakiś sok, będzie witaminowo ![]() Cytat:
![]()
|
|
#1299 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli bardzo przyzwoicie, ideałem byłby brak konserwantu, ale bez niego by nie mogli ich sprzedawać (przynajmniej wg koleżanki technologa żywności, która pewnie ma mnie już całkiem dość odkąd zaszłam w ciążę )Cytat:
![]() Cytat:
no, normalnie mam 90/60, ale teraz się czuję jak megakapeć.. a po kawie zgaga gigant będę ekspetymentować, może coś pomoże w końcu ale już mogę nawet leżeć, byle nie znów ten szpital choć plus jest taki, że znam już wszystkich lekarzy teraz
|
|||
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też ! Odchudźmy się zbiooorowooo
![]() A tak serio serio, to nie wydaje mi się, żebym jadła jak smok, albo inaczej niż przed ciążą, a kg lecą i raczej nic nie zrobię... Tzn, pewnie mogłabym i dużo ale tym się zajmę po ciąży, wiem, że jak się zawezmę to się uda ![]() Poczekajcie jak się zrobi ciepło, to nie będzie chciało się tak jeść, zacznie się chodzić na spacery, siedzieć w ogródku i gdzies tam i może kg zaczną powoli przybywać
|
#1301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ciągle staram się go przekonać że np. berlinki na pewno są lepsze od tych najtańszych parówek![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
mało się ruszam, ciągle mam smaki i ogólnie gdyby się więcej mieściło to więcej bym jadła nie wiem co to będzie w maju skoro już się czuję jak kulka |
||
|
|
|
#1302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to będą 2 Jaśki. ![]() Buhahaha. Widzę, że nie jestem sama. O 4 się obudziłam i pospane. Ale przynajmniej teraz jest co w TV oglądać.
|
|
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to mi też tyle przez święta przyszło i nie poszło Trudno... Będę toczącą się kulką, ale będę najszczęśliwszą mamą na świecie ![]()
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To chyba zapytam lekarki, albo sama zdecyduję ...
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj też kiepska nocka
, ale za to z okazji połowinek mały skopał mnie rano , a teraz zmykam jeszcze trochę odpocząć i do usłyszenia później. Miłego dnia |
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przed 11 dostanie mandarynkę
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
od dzisiaj, do konca tygodnia przynajmniej (potem wracam ze zwolnienia) zaczynam zdrowszy tryb życia
.Zjem dzisiaj 5 posiłków, cos z tej strony: http://ciaza-i-porod.wieszjak.pl/die...rze-ciazy.html niekoniecznie będę się trzymac konkretnego dnia bo nie mam produktów oraz dzisiaj poćwiczyłam stąd: http://www.youtube.com/watch?v=GqJoYWSsGNE zawsze to coś
|
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko nie lubi bananów ;(
|
#1309 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tzn samego faktu porodu nie było, dziecka nie widziałam, tylko leżałam na sali poporodowej i nagle nad ranem dostałam kopa i obudziłam się w wielkim szoku, jak to możliwe, skoro ja już urodziłamCytat:
![]() ![]() Dzień dobry Nadrobiłam Wczoraj cały dzień byłam u koleżanki, która ma małą córeczkę i dostałam mnóstwo ciuszków (już je przebrałam ) i do tego leżaczek z fishera (Banka Ty chyba kiedyś taki pokazywałaś - z rybkami). Jeden wydatek z głowy![]() Ale mi narobiłyście ochoty na ciastko z bitą śmietaną Chyba poczłapię się do sklepu...
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mośki
![]() Witamy się z Bartusiem w 23tc Z tej okazji mały skopał mnie tak, że miałam wybrzuszenia już powyżej pępka Próbowałam to nagrać ale nic z tego Póki co nie nadrabiam i aż się boję sprawdzić ile tego mam Małż skręcił sobie kostkę i właśnie wraca do domu z szyną gipsową - L4 do końca miesiąca na szczęście 100% płatne....Nie wiecie jak i gdzie załatwia się sprawę odszkodowania kiedy ktoś się poślizgnie na nieodśnieżonym i nawet nie posypanym piachem chodniku? Chodnik nie należy do osoby prywatnej. Jeśli coś wiecie w tym temacie to proszę o informacje |
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co dziewczyny a propo porannych kopaniaków to przedwczoraj mąż ok. godziny 5 rano położył rękę na brzuchu i mała go skopała, wczoraj to samo było jak za dotknięciem magicznej różdżki - ja nie wiem czy ona wyczuwa, że to tata czy jak, ale tak mi się fajnie zrobiło i jemu też, takie kochane to nasze maleństwo
|
|
|
|
#1312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie te różnie przepisy na zdrowe odżywianie są fajne, ale ciężko się tego trzymać codziennie jak się nie jest przyzwyczajonym do takiej diety. Dla mnie jednak upieczony kurczak czy usmażony klops ma więcej smaku niż coś ugotowanego. Ale 2 razy w tygodniu robię obiad cały na parze, najczęściej rybę. Ze zdrowymi śniadaniami i kolacjami jeszcze gorzej ![]() A te same ćwiczenia ćwiczyłam w zeszłym tygodniu, ale jakoś brak mi koordynacji i śmiesznie musiało to wyglądać ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() niestety nie orientuję się jak z odszkodowaniem. Ale jak jest ubezpieczony to też chyba coś z ubezpieczenia - jakiś uszczerbek czy jak to tam. |
||
|
|
|
#1313 |
|
Wtajemniczenie
|
Boże.... ale miałam sen... Śniło mi się, że poszłam do gina i powiedziałam, że mnie podbrzusze boli,on powiedział że to bardzo źle i mnie badali jacyś lekarze, okazało się, że mam coś tam zerwane w środku i ja ciągle płakałam w tym śnie, bo mi lekarz nie chciał powiedzieć, co mi jest i nie chciał mi leków przypisać.... Same koszmary...
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
halooo
coś dziś wstać nie mogłam, szaro i buro za oknem. Tak pięknie wczoraj było a teraz pada deszcz i pewnie się tylko błoto porobi z tego śniegu ![]() lecę was nadrabiać |
|
|
|
#1316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najmocniej wieczorem. ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- U mnie teeeeż... Zachmurzone niebo i ciemno nawet jak odsłoniłam okna....
|
|
#1317 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jeśli przy chodniku nie ma żadnego budynku to chodnik należy do miasta...I wtedy od miasta ciągnąć... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#1318 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety już całe życie będziemy się trzęsły nad tymi szkrabami ;-) Cytat:
Cytat:
Ja też miałam ostatnio zawroty głowy ale wydaje mi się, ze z braku powietrza. Zaczęłam wychodzić na dłuższe spacery i już jest lepiej. Cytat:
![]() banka - dla Ciebie również ![]() ![]() Moje też ![]() Cytat:
Ja się nie znam na odszkodowaniach:noniewiem : Cytat:
![]() Mój brzdąc za to z moim TŻtem bawi się w kotka i myszkę Oczywiście jak jest aktywny bo jak śpi to śpi
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Justi co do odszkodowania, to niestety nie wiem, ale dla męża zdrowia życze
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-01-16 o 10:10 |
|
|
|
|
#1320 |
|
Wtajemniczenie
|
Jedziesz do IKEI? Zazdroszczę.. Też bym pojechała, ale najbliższą mam w Poznaniu lub Gdańsku...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

... no masakra jakaś. nie śpię od godziny i wszystko ok ale wystraszona byłam bardzo.
po naciągnięciu "rekin" puścił mi nogę...
należy ci się
wróciłam wczoraj wieczorem, ale już nie dałam rady Wam nic napisać, choć bywam z różną regularnością tutaj, więc pewnie trudniej zauważyć, że mnie nie było 
), ale twoje w żaden grafik się nie mieści!!! odpoczywaj na L4 ile wlezie! może kawusia...?
Masakra! Nawet nie to, że mi było niewygodnie czy coś, po prostu nie mogłam spać. Ładnie zasnęłam po 22, wstałam w nocy na siku i od tamtej pory 
widzę, że mamy podobnie 

, czyli połowa ciąży prawie za nami! 

Widzę, że nie jestem sama. O 4 się obudziłam i pospane. 
, ale za to z okazji połowinek mały skopał mnie rano
bo my musimy jechać stówkę na południe
Chyba poczłapię się do sklepu...