|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
cześć
u nas noc po szczepieniu przespana nie widzę by była jakaś reakcja, no ale to dopiero doba minęłaisiaok, za operację mamy i jej szybki powrót do domu w kwestii wchodzenia na cudzą posesję, parkowania w prywatnej zatoczce czy zaglądania do okien to u nas podobnie, do tego wypasanie owiec, choć w koło same pola i mają gdzie je puszczać - nie mogę się doczekać ogrodzeniabrumek, bardzo sie cieszę że choroby to już historia ![]() kajool, nie pomogę w kwestii ćwiczeń, może faktycznie masaż pomoże w pierwszej ciąży miałam dziwne bóle, powiedziano mi "jest ucisk i nic z tym teraz nie zrobimy, po porodzie przejdzie" tak mi pomogli ![]() nie odnalazł się jeszcze ![]() Cytat:
![]() - filmik z Domkiem - dom widzę już zamknięty i dym z komina się pojawił - kominek czy ogrzewanie CO? jakie właściwie planujecie ogrzewanie? - przykro mi z powodu stłuczki, dobrze że im nic się nie stało - ja mam 31tc a Dawidek wysoki, ale chudzinka przy tymCytat:
Cytat:
pilota nadal brak, a na dysku w dekoderze mamy bajeczki nagrane, podczas karmienia zawsze mu włączam, bo tego mojego niejadka trzeba czymś zająć by zechciał zjeść..fajnie że spacerek saneczkowy udany, my dopiero w sobotę będziemy mieć możliwość wyjść (w wawie nie mamy sanek) aania, mam nadzieję że dzisiaj dostaniesz odpowiednią pomoc, już doczytałam że to ząb, ale to nieludzkie tak traktować cierpiących musiałam trochę okroić cytaty, bo nie chciało załączyć mojej odpowiedzi w związku z przeładowaniem grafiką
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
zdolniacha
|
|
#1563 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczku my też mamy w britishgas, ale mieliśmy okropnie duże rachunki i dlatego zmieniliśmy na kartę no i tak jak u Ciebie woda i ogrzewanie.. jak przez dobę zjadło 5 funtów to i tak miesięcznie będzie nam wychodziło ok. 150 funtów..
|
#1564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj wkleiłam zdjęcie na fb jak Dawid paraduje z taką jedną chyba 1,5 metrową
|
|
#1565 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry Kochane a tfu pomyliłam się Kuny miało być
Cytat:
![]() Cytat:
bry bry
|
|
#1566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A zdjęcia Dawidka widziałam, cudowny chłopczyk i ta burza loków
|
|
#1567 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przez to od października czy listopada paputki leżały i dopiero nie dawno zaczęliśmy używać, nadal są za duże ale w nich to jakoś się gubi i Dawid świetnie sobie radzi, nie przepada itp w kwestii demolek jeszcze... wczoraj Dawid rozbił pokrywkę szklaną, okropnie się wystraszyłam bo upadł w to rączkami, na szczęście nieznacznie opuszek najmniejszego paluszka miał rozcięty, mimo to krew się waliła dłuższą chwilę wystraszyłam się okropnie, aż się trzęsłam muszę teraz dokupić pokrywkę a okazało się że to jakiś nie standardowy rozmiar 25cm a jak na szybko patrzyłam na allegro to są 24 i 26 a 25cm nie użyczę ![]() ostatnio z tz "bawili się" żaluzjami, dokładnie tym patycznek plastikowym do zasłaniania i go połamali, nie pytajcie jak to się stało bo nie wiedzą jak mógł sie na 4 częsci rozpaść ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() ja miałam na myśli przypodłogowe, u nas demontuje tylko te w wawie, beznadziejnie są przymocowane, jak się teraz okazało tych w domu nie ruszy, u mojej mamy też - choć te mają już ponad 30lat i świetnie przylegają aaaaaa i dziękuję za komplementy
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2013-01-16 o 11:40 |
||
|
|
|
#1568 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka Moze problem tkwi w ustawieniu pieca. Chociaz wy macie o wiele większe mieszkanie to i wiecej grzejecie. My ostatni rachunek (wrzesień - listopad) mieliśmy na 50 f. Teraz na pewno bedzie większy bo wiecej grzejemy z racji zimna za oknem. Staram sie utrzymywać temp na poziomie 18.5 stopnia.
|
|
|
|
#1569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale faktycznie zależy ile się używa, jak duże mieszkanko, ile korzysta się z ciepłej wody. U nas też termostat na 18 stopni. Musimy się spiąć, bo szkoda tyle kasy wydawać na gaz..
|
|
#1570 |
|
Zadomowienie
|
Stronczek, Madziulka a jak ze szczelnością waszych mieszkań? bo ucieczki ciepła powodują duże straty i piec chodzi na okrągło
np moja siostra narzeka na angileską technologię, zbyt cienkie okna etc z Polski zabrała gumę uszczelniającą do okien na taras, bo wiało od nich jakby uchylone były... w ogóle narzeka na utrzymanie ciepła, a dom mają kilkuletni, wydawałoby się dobrze zrobiony...
|
#1571 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Uff, mamy już za sobą wizytę u dentysty. Pani stomatolog ma rewelacyjne podejście do dzieci, oprowadziła najpierw Hanię po gabinecie i pozwoliła zajrzeć do każdej szuflady. Co prawda nie obyło się bez płaczu, bo Hania nie otworzyła sama buzi, ale zaraz po badaniu się uspokoiła. Zęby rzeczywiście lekko odwapnione, na szczęście tylko 4 z 16. Jedna dwójka niestety już z próchnicą i na dwóch czwórkach malutkie plamki. To efekt nocnego picia rozcieńczonych soków Dodatkowo na ostatniej wizycie polakujemy pozostałe zęby. Wściekła jestem na siebie, że doprowadziliśmy do takiego stanu. Hania nie dostaje słodyczy na co dzień, od początku staraliśmy się unikać cukru, a i tak nie uniknęliśmy problemów z zębami. Mam nadzieję, że już teraz kiedy nie pije nic w nocy stan zębów się nie będzie pogarszał...![]() Anka, skierowanie nie było potrzebne, bo poszliśmy prywatnie. Szukałam stomatologa dziecięcego na nfz, ale niestety nie znalazłam. Po wszystkim Hania wybrała sobie nagrodę (piłeczkę), dostała naklejki dzielnego pacjenta i dyplom. Wcale nie chciała wychodzić z gabinetu i jeszcze kazała się wziąć na ręce Pani stomatolog. Ogólne wrażenia bardzo pozytywne-sama mogłabym chodzić do takiego dentysty. ![]() Aania, bardzo współczuję bólu zęba- oprócz płukania szałwią nie przychodzi mi nic do głowy, co mogłoby złagodzić ból. ![]() Kajool, Brumek dobrze radzi- na bóle kręgosłupa najlepszy masaż. Brumku, świetne wiadomości, bardzo się cieszę. A Wy z tż już zdrowi?Natko, Dominik torpeda, widzę że jeżdżenie na motorku ma opanowane do perfekcji. A dom wygląda już jak prawdziwy dom- błyskawiczne postępy. Madziulka, ale tż się świetnie spisał. ![]() Myha, to te kredki co Brumek pokazała. Ela, ale świetny ten zestaw duplo do testowania. My mamy 4 komplety duplo i Hania coraz bardziej się nimi interesuje-uwielbia figurki zwierząt. Według mnie klocki są rewelacyjnej jakości,duża dbałość o detale, bardzo kolorowe i wytrzymałe. Tak jak dziewczyny pisały, jedynym minusem jest cena. Jednak uważam, że były to dobrze wydane pieniądze, bo zabawka posłuży na dłużej. |
|
|
|
#1572 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Dobrze, że trafiłyście na przyjazną Panią stomatolog i dla dzielnej Hani!
|
|
|
|
|
#1573 |
|
Zadomowienie
|
Anka, niestety ciemny kolor już zostanie... Pani stomatolog powiedziała, że jak dziecko podrośnie, można borować i założyć plombę- wtedy nie będzie czarny. Na razie tak małego dziecka nie ma co stresować takim zabiegiem.
|
|
|
|
#1574 |
|
Zadomowienie
|
marzena, dobrze że są zabiegi które mogą to zahamować
w szoku jestem że tak szybko próchnica może się zrobić chyba ty prosiłaś o zdjęcie kubków, poniżej wklejam myślę że jest ok
|
#1575 |
|
Zadomowienie
|
Aania jak się czujesz?
Brumek cieszę się, że Tymek już zdrowy! Agulabar ![]() ![]() ![]() Natka oby bóle już nie wróciły! A D(d)omki oczywiście rewelacyjne! Marzena za udaną wizytę!A Patryk nie czuje czaczy z sankami. Owszem chwile na nich posiedzi, nawet zjechać z górki nam się udało parę razy, ale woli je pchać ciagnąć, a a w rezultacie przegrywają z łopatami i kopaniem w sniegu
|
|
|
|
#1576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Świetny kubek! ![]() Ja też się boję o ząbki Szymona, bo nie chce w ogóle ich myć. Już kombinuje na różne sposoby. Wczoraj udało się na przewijaku po kąpieli..
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
Dziękuję Wam wszystkim bardzo za wszystkie podpowiedzi Noc jakoś przetrwałam, choć spałam baaardzo mało, myślałam że zacznę po ścianach chodzić. Rano pojechałam do innej przychodni (krakowianki - na Batorego), wyczekałam się potwornie ale przynajmniej zęba mi usunęli. Najpierw rano kolejka po numerek, przyszła babka i powiedziała że na dziś ma 8(!) bloczków, a ja byłam chyba 13ta.... Czekałam w tej rejestracji chyba 2 godziny, żeby się w ogóle dowiedzieć czy mnie przyjmą, bo przecież babcie z początku kolejki zjadłyby każdego kto chciałby wejść wcześniej. Rejestratorka średnio miła ale w sumie założyła mi kartę i powiedziała żebym po prostu poszła pod gabinet, tam znowu czekanie, ale w końcu mnie przyjęli, pani tylko przejrzała kartę, wypytała o przebieg ciąży i usunęla zęba, 20 minut wszystko trwało. Na razie boli, bo znieczulenie już puściło, ale mam nadzieję że przejdzie. Kurcze, zapomniałam jej spytać: Czym najlepiej płukać po wyrwaniu? A rano w ogóle odwoziłam TŻa do pracy bo pojechał na szkolenie, najlepsze że na razie nie wie na jak długo, 10 dni to minium, ale dopiero okaże się, kiedy wraca. Adaś chyba to podświadomie wyczuł bo w nocy popłakiwał i tatę przez sen wołał. Z tego wszystkiego zapomniałam powiedzieć że śpi w nowym łóżku Chyba mu się podoba ![]() Brumek, cieszę się że Tymek zdrowy! Natka, Wasz dom jest śliczny! A Domek jeszcze lepszy! Agula, za TŻa!Kolina, świetne kubki!
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu po wyrwaniu nie płuka się, bo mozna wypłukać ten skrzep. Tule mocno.
|
|
|
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To zostają zimne okłady
|
|
|
#1580 |
|
Zadomowienie
|
aania, dobrze że sprawa załatwiona, niech się szybko goi
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Agni mieszka w centrum Londynu nie? Widziałyście wiadomości?
W ogóle dawno nic nie pisała. |
|
|
|
#1582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co się wydarzyło, bo ja nic nie wiem?
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1585 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, że nie odniosę się do Waszych postów. Wstałam połamana, coś mi weszło w dolny odcinek pleców, maść nie pomaga. Malwinka śpi, a ja chwilkę siadłam na kompie. Miałam dalej pisać pracę, ale nie mogę wysiedzieć z bólu.
|
|
|
|
#1586 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Cytat:
I jak znajdziesz jakies sposob na mycie zebow to zdradz ![]() Cytat:
i Dawidka Wymiary modelowe!!!Wysoki i szczupły i jeszcze loczki-cudownyCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Lili83Kolczyki bardzo ładne BrumekBrumku nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze Tymus zdrowy!!!Jeszcze tylko zycze przespanych nocek Ewci tez juz schodzi wysypka...zapomnialam zrobic zdjecie-duzo krostek w kolorze ciala,miejscami czerwone... anka1984Paputki kupione?Ja juz tez sie przymierzam do nowych...chyba wezme te 18-24 z firmy"paputki"bo pierwsze sie sprawdziły ![]() TelikTak, mama lezy na Klinikach ![]() Mam wrazenie,ze jak tylko ewka zje czegos wiecej to cos wylazi...jak tatus da 3 mandarynki a nie jedna, jak zjedza miseczke twarozku itd...czyli Dzony tez wrazliwiec ![]() NatkaPierwszy dymek!!!Ciesze sie,ze wszystko udało sie zamknac przed zima A synus!!!!!AAAAA kaskader!!!!!Niezle skacze po łózeczku aaniaJak dobrze,ze juz po... Dziekuje jeszcze raz za wszystkie kciuki za mame ![]() |
||||||
|
|
|
#1587 |
|
Rozeznanie
|
dodam Wam jeszcze
1 saneczki-Ewulon zaliczył pierwsza"glebe" taki mama rajd zrobila ![]() 2 picasoo, powielone z FB 3 i nie pamietam czy sie chwaliłam popcornowym wiencem?
|
|
|
|
#1588 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam...!
MarzenaJestem pod wrazeniem Hani!!!Dzielna a nie mogliscie wybrac koloru?Bo teraz sa chyab dotepne nie tylko czarne?Z reszta teraz wiekszosc dzieci w przedszkolu ma czarne usmiechy Grunt, ze prochnica wytepiona!Zmobilizowałas mnie...od dzisiaj w nocy tylko woda
|
|
|
|
#1589 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1590 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1, ufff dobrze, że na strachu i tylko małym skaleczeniu się skończyło 2. chłopy to jednak zdolne są brawa dla dzielnej Hani super chyba ta Klinika - to tak z Twojego opisu wynika ![]() fajowski kubek! ja robiłam kiedyś (za czasów panieńsko-kawalerskich) mojego TŻ-owi ma go do dzisiaj ![]() Cytat:
![]() nie każdy musi lubić jazdę na sankach ![]() Cytat:
niech mąż jak najszybciej wraca i brawa dla Adasia za spanie w dorosłym łóżku! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u nas dzisiaj nuuudy Ala nie śpi 3 dzień z rzędu - no, ale spała od 20 do 9.15 to w sumie się nie dziwię ![]() mąż właśnie u dentysty siedzi - ciekawe ile kasy tam zostawi i wyjeżdża mi na cały ostatni tydzień stycznia i pierwszy tydzień lutego - już się doczekać nie mogę ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

zapraszam
w kwestii wchodzenia na cudzą posesję, parkowania w prywatnej zatoczce czy zaglądania do okien to u nas podobnie, do tego wypasanie owiec, choć w koło same pola i mają gdzie je puszczać - nie mogę się doczekać ogrodzenia

Jutro mam wizytę kontrolną. Ból prawie minął, jeszcze przy głębokim wdechu/kaszlu/kichnięciu czuję ukłucie. Zapytam jutro czy mogę te leki odstawić, bo czuję się po nich strasznie słabo
pod pełną narkozą i to jak najszybciej.. w czwartek ma się stawić w szpitalu, w piątek operacja...

i ciąga wszystkie kable
za nocnik !!!!