|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Idę z psem chyba,bo zasnę zaraz w domu.
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- mniam mniam, wpadnę na obiadek ![]() Wyjdę z psem jednak, dotlenię się . ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Umieram. Pies do mnie przyszedł i się śmieje i coś tam mruczy. Idę się ubrać i idę, bo się nie zwolokę z tego tapczanu
|
#1412 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. śniadanie : bułka pełnoziarnista/ żytnia z serkiem białym lub z serkiem żółtym i plasterkiem szynki 2. drugie śniadanie : koktajl z jakiś owoców + jogurt naturalny/kefir 3 obiad: gotowane lub robione w piekarniku mięso, do tego warzywa - bez sosów lub zupy lub ryże pełnoziarniste z czymś np. owocami, cynamonem 4. podwiczorek: jakiś owoc- wedle uznania albo świeża, słodka marchewka 5. kolacja: podobnie jak śniadanie. Dieta co prawda bardziej sprzed ciąży, ale na pewno odżywcza, bo ja np. dzięki temu poza tym, że schudłam to wszelkie pryszcze straciłam Acha no i na pewno dużo pić, przede wszystkim wody mineralnej. Ogólnie polecam też zieloną i czerwoną herbatę, ale nie wiem niestety jak w trakcie ciąży. JA piję co prawda czerwoną teraz, ale tylko 1x dziennie, a wcześniej na pewno z 3. Cytat:
Cytat:
będzie dobrze ![]() Cytat:
Ty tu jesteś chyba najzdrowszą mamusią, żadnych bolączek w ciąży, wyniki krwii idealne, dzieciaczek super zdrów Byle tak dalej ![]() Dziewczyny, jeszcze raz kciukasy za dzisiejsze wizyty Justyna_g4 ![]() Potterka ![]() Ag_nes ![]() Paulina 87 ![]() Czytałam, że miałyście kiepską noc. Ja też, tyle, że inaczej niż Wy. Bo Wy się w nocy budziłyście, a ja zwyczajnie męczyłam się do po 4 by zasnąć
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super zakupi, po ile ręczniczek? ![]() Pierwsz raz takie kiwi widzę Gdzie je kupujecie? Na jakimś targowisku ?
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
uff jestem po obiadku i mam zamiar lezeć do wieczora bo brzuszek dzis nie taki
ja się też od dziś spróbuję za siebie wziąć-czytać ograniczyć ilość posiłków i jakość bo masakrs nie chce sie głodzic ale też nie tyć tak, żeby miec 30 na plusie
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam nadrabiania znów ![]() Już po wizycie. Miała być o 9,45 ale pani doktor musiała iść ze swoim dzieckiem do lekarza i zadzwoniła, ze przyjedzie o 11. W badaniu wszytsko dobrze ( ona nigdy mi nie podaje dł szyjki ) ale była zachwycona i stwierdziłą, że zdrowa jak ryba jestem i następna wizyta wystraczy za rózny miesiać wiec mam 13 lutego. Po badaniu zawołała tatusia i poszliśmy na usg połókowe. Małe się tak kręciło, że nie dało sie go wogole ani zmierzyć ani ustalić wagę. Serca dokłądnie obejrzeć też nie. Na wstępie odwróciło się plecami jakby chciało powiedzieć nic nie pokarze, a później fikołki. Co do płci to powiedziała, że wydaje jej się, że chopak ale nie ma pewności wiec nie chce mówić żebyśmy nie nakupili niebieskich ciuszków. Tż też twierdzi, że coś tam widział, ale stwierdził, że nie wie czy to nie autosugestia. No nic podejrzenia są na chopca a upewnimy się w katowicach na 3d ale dopiero 28 stycznia. Najważniejsze, że dzidzia zdrowa. Niby coś mówiła, że nie wie czy nie ma jednej komory mniejszej ale ona tak lubi straszyć wiec się nie przejmuję zobaczymy co powie Pani Agata Włoch bo podobno jest dobrym lekarzem. Lecę was nadrabiać.
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Chałupa ogarnięta, coś tam zjedzone, ubieram się i idę sobie pojeździć emzetką
![]() ![]() Wsadzę słuchawyyy do ucha, przejdę się po mieście, może gdzieś wskoczę i pójdę po TŻ do pracy... Jakie to romantyczne ![]() ![]() ![]() W ogóle obraził się na mnie wczoraj bo drugi raz pod rząd odmówiłam mu randki Zaprosił mnie na kolację gdy właśnie miałam w ustach tosta... Mój geniusz... ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Świetne wieści ![]()
|
|
#1417 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na razie nic się po tym incydencie takiego nie powtórzyłowidzę, że obie mamy 5 lat starszych małżonków :P Cytat:
![]() dr Włoch ma bardzo dobrą opinię u moich znajomych, które już rodziły, podobno bardzo rzetelna i można się od niej dużo dowiedzieć przy okazji badania Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
motylek romantyzm pełną gębą
może się odbrazi za ten brak randek ![]() justyna, mysia za wizytacje
|
|
|
|
#1420 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam.
Dziękuję za wszytskie kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam termin teoretycznie na 10 czerwca ale z wszytskich badań wychodzi 16 wiec tak bardziej sie nastawiam. Ruchy czuję już od jakiegoś tygodnia może półtorej. A przez ostanie 3 dni to zastanwiam sę czy to dziecko wogole spi bo non stop kopie. Cytat:
Cytat:
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
mój też 5 lat starszy:P
|
|
#1422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak, umowę mam dokładnie od października 2012 do końca 2013
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, widzę, że też miałyście nieprzespaną noc. Mnie ciągle coś kuło, ale w dzień już ok na szczęście.
Cytat:
A poza tym to kontyuuję leżenie i jakimś cudem kończę semestr, jeszcze jeden zjazd chyba został jak dobrze pójdzie...
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia, Justyna najważniejsze, że dzidzie szaleją
ja mam na 15 czerwca i... 7 kg...
|
#1425 |
|
Zadomowienie
|
Heja
z tej strony dobrze, ze chodzę co 2 tygodnieAxella moja dziewczyna miała być Zuzią, a dla chłopca nie wybierałam imienia bo byłam pewna, że będzie dziewczynka, a tu psikus i mąż wybrał Kubusia ![]() muszę poobserwować brzuch może też zobaczę jakieś pełzanie ![]() Na 18 idziemy do szkoły rodzenia i chyba bardziej się ciesze na prezenciki które tam dostajemy niż same zajęcia
|
|
#1426 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna super że wszystko ok
pokłóciłam się z mężem trochę bo mu powiedziałam że nie pojadę do lekarza bo mnie uzna za wariatkę ... no ale ma rację, podjedziemy po receptę na furagin bo następnym razem przyjmuje po południu za tydzień a sama nie pojadę do miasta bo zaś będę dwa dni na relanium po tym. ale dowiemy się dziś przy okazji o wyniki naszych badań ... tych poważnych, co pisałam kiedyś Wam ... boję się strasznie. nie myślałam o tym ale jak sobie uświadomiłam że za kilka godzin mogę już wiedzieć to ... |
|
|
|
#1427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dodam, że wcale się nie objadam w ramach koleżeńskiego pocieszenia
|
|
|
|
|
#1429 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sobie dziś uświadomiłam że niekoniecznie zaraz po ciąży wejdę w swoje stare ciuchy - brawo za refleks
bo tak planując zakupy ciuchowe sobie zawsze mówiłam, że to tylko do kwietnia, a od maja będzie ciepło ale to już "po" będzie i będę miała swoje letnie ciuszki ... a tu
|
|
|
|
#1430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Vil trzymam kciuki za pozytywne wieści z badań.
Melcia a może zamiast miesiączki masz takie plamienia? Cytat:
żartuję, wiem, że siebie miałaś na myśli ![]() Cytat:
|
|
#1431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do terminu ja miałam owulke później i ciąża młodsza,ale ,że zusg wychodzi całe 3 dni różnicy to gin mówi,że bierzemy termin z cyklu na 12.06
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1434 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki
![]() wczorej miałam wizyte- w nowym gabinecie, bo moja ginka zmieniła miejcówke, gabinet na miare 21 wieku, nowiutki sprzet, tak sterylnie, czyściutko no podoba mi się nowy gabinet i to że teraz z położną pracuje wiec spoko a co do wizyty- wszystko ok, malutka rośnie, i mam trzymac się tego że leci mi teraz 20 tyd, morfologia dobra, ale wyniki moczu mi kiepkawe wyszły bo bakterie i leukocytów dużo i musiałam dziś na posiew moczu rano biegnąć a dziś wieczorem mam lekarstwo wziąść by zapalenie sie bardziej nierozwineło, kolejna wizyta 12.02. a ciśnienie moje 106/96 a waga 61 wieć 3 kg na plusie wiec gink mówi że bardzo dobrze. po wizycie byłam z koleżanką w kinie na bejbi blues- no i powiem szczerze niezbyt dla mnie ten film, owszem ukazuje podejście do maciezyństwa nastolatków , bardzi młodych ludzi wchodzących dopiero w dorosłość, mnie troszke zdołował, koleżanke też i wielu ludzi wychodzących z kina opinie też były podobne...potem wypiliśmy kawke i tak do północy zeszło. Tż w delegacji, wiec postanowiłam dziś (przy okazji jak zanosiłam zwolnienie do pracy) skoczyć na ciuchy- kupiłam kilka perełek dla małej a sobie na gelerii 2 pary butów zimowych z przeceny a druga para za pół ceny dodatkowo wiec za 130 zł mam diwe pary, bo te moje oficerki w których do tej pory chodziłąm to tak mi przemokły wczorej i dziś ,żę wkurzyłam się i postanowiłam zainwestować w nowe buty
|
|
|
|
#1435 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny łyka któraś z Was femibion 2?
ja właśnie od 3 dni i zastanawiam się czy lepiej od razu tabletkę +kapsułkę w porze obiadowej czy jakoś to rozdzielacie? hmmm ![]() Nie brałam żadnych witamin do tej pory, ale ostatnio zauważyłam (a właściwie inni! ) , że jestem trochę bardziej zmęczona, mam większe cienie pod oczami itd., hemoglobina mi trochę spadła, i tak z tego co wyczytałam może to oznaczać, że brakuje mi żelaza... bierze któraś z Was coś na jego dostarczenie? I jeszcze jak jestem w tym temacie to spytam o ten magnez , widzę, że dużo z Was go bierze, ale czy tylko z zalecenia gin czy tak normalnie w ciąży też powinno się go spożywać? ja nie mam żadnych skurczy ani twardej szyjki czy brzucha.....
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz zastanwiam się nad zmianą femibionu na ladeeVit bo dziś dostałam ulotke od ginki i podoba mi się skład no i ma żelazo, a mi hemoglobina trochę spadła wiec może by się przydało. Myślałam też o witamiener prenatal zapytam jeszcze w aptece. Ten femibion to ponad 50zł, a i tak nie ma wszytskich skłądników jak np. żelazo.
|
|
#1437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1438 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A kiwi normalnie w sklepie, który zaopatruje Męża hurtownia. A Oni- hurtownia- z giełdy z Warszawy je biorą ![]() Cytat:
za wizytę!Cytat:
za wizytęObiad zjedzony, to muszę teraz jakoś przetrwać żeby nie przysnąć przed wyjściem do dentysty, bo jak przysnę na chwilę, to będę wyglądała jeszcze gorzej niż wyglądam teraz ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
|
#1439 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
wiecie co, to całe oczekiwanie na dziecko to chyba najpiękniejsza jaka mnie w życiu spotkała. wszystko inne odchodzi na dalszy plan, z nerwowej i dominującej baby, z milionem problemów i zmartwień (wcale niekonkretnych ) z tyłu głowy zmieniam się w babkę budzącą się z uśmiechem na ustach i dłonią na podbrzuszu i zasypiam wtulona w to ramię kochane z taką pewnością, że teraz wszystko będzie dobrze, lepiej, na swoim miejscu i że nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba. i ten maj to się już naprawdę wielkimi krokami zbliża, cholera
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też stwierdziłam,że ciąża mnie "uspokoiła" ![]() a co do tego,że maj się zbliża.. pod koniec marca/początek kwietnia będę już pewnie spakowana do szitala.. to taaak niedługo.. zostalo pół tego miesiąca..cały luty, cały marzec i czas się szykować ![]() nie mogę się doczekać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

zaraz ruszamy na podboj Slaska :P popoludniu zdam relacje i mam nadzieje pochwale sie w koncu plcia. trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo ok...buziaki.
będzie dobrze
Ty tu jesteś chyba najzdrowszą mamusią, żadnych bolączek w ciąży, wyniki krwii idealne, dzieciaczek super zdrów
07.07.2012
Gdzie je kupujecie? Na jakimś targowisku ?
na razie nic się po tym incydencie takiego nie powtórzyło

nie wiem czy zaś się jakieś zapalenie układu moczowego nie przyplątało, muszę rano zrobić badanie