Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 13:02   #1411
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Idę z psem chyba,bo zasnę zaraz w domu.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
vvgh- idź się połóż

Uciekam do kuchni pichcić obiadek
mniam mniam, wpadnę na obiadek

Wyjdę z psem jednak, dotlenię się .

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Umieram.
Pies do mnie przyszedł i się śmieje i coś tam mruczy.
Idę się ubrać i idę, bo się nie zwolokę z tego tapczanu
Stary 2013-01-16, 13:04   #1412
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
hej,
a ja poszukuje jakiejś sensownej diety dla cieżarnej. Chociłoby nie o odchudzanie tylko o zdrowe żywienie - 5 posilków dziennie i różnorodność. Tylko też mi nie pasuje jak jest strasznie dużo produktów i różnorakich bo nie będę całego dnia spędzać w sklepie na wyszukiwaniu i dobieraniu tego wszystkiego.. Coś prostego a jednocześnie rozpisane na 5 posiłków..
Dla mnie generalnie sprawdza się taka dieta zdroworosądkowa w stylu:
1. śniadanie : bułka pełnoziarnista/ żytnia z serkiem białym lub z serkiem żółtym i plasterkiem szynki
2. drugie śniadanie : koktajl z jakiś owoców + jogurt naturalny/kefir
3 obiad: gotowane lub robione w piekarniku mięso, do tego warzywa - bez sosów lub zupy lub ryże pełnoziarniste z czymś np. owocami, cynamonem
4. podwiczorek: jakiś owoc- wedle uznania albo świeża, słodka marchewka
5. kolacja: podobnie jak śniadanie.

Dieta co prawda bardziej sprzed ciąży, ale na pewno odżywcza, bo ja np. dzięki temu poza tym, że schudłam to wszelkie pryszcze straciłam Tylko wszystko w granicach rozsądku.
Acha no i na pewno dużo pić, przede wszystkim wody mineralnej.
Ogólnie polecam też zieloną i czerwoną herbatę, ale nie wiem niestety jak w trakcie ciąży. JA piję co prawda czerwoną teraz, ale tylko 1x dziennie, a wcześniej na pewno z 3.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
od dzisiaj, do konca tygodnia przynajmniej (potem wracam ze zwolnienia) zaczynam zdrowszy tryb życia.
Zjem dzisiaj 5 posiłków, cos z tej strony:
http://ciaza-i-porod.wieszjak.pl/die...rze-ciazy.html

niekoniecznie będę się trzymac konkretnego dnia bo nie mam produktów

oraz dzisiaj poćwiczyłam stąd: http://www.youtube.com/watch?v=GqJoYWSsGNE

zawsze to coś
Fajna dietka, taka rozsądna.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dzien dobry. milego dnia Wam zycze, kciuki za wizytujace i stresujace sie jak ja zaraz ruszamy na podboj Slaska :P popoludniu zdam relacje i mam nadzieje pochwale sie w koncu plcia. trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo ok...buziaki.

będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
już po wizycie
szyjka idealna, wyniki też, małe szaleje i nie chce pokazać co ma między nogami:P

w gabinecie mi wyszła waga 62,6 dziwne bo w domu 63,3 no i usłyszałam, że chyba za mało jem bo utyłam 0,6 w miesiąc a 2,6 od początku :P

te bóle które mam to więzadła i jeszcze więcej magnezu mam brać

chyba naprawdę czuję ruchy, bo mnie puknęło przed wizytą pod pępkiem a na usg tam miał nogi pączek więc chyba to to a jak się słodko rozciągało na usg
O super Ty tu jesteś chyba najzdrowszą mamusią, żadnych bolączek w ciąży, wyniki krwii idealne, dzieciaczek super zdrów Byle tak dalej

Dziewczyny, jeszcze raz kciukasy za dzisiejsze wizyty
Justyna_g4
Potterka
Ag_nes
Paulina 87

Czytałam, że miałyście kiepską noc. Ja też, tyle, że inaczej niż Wy. Bo Wy się w nocy budziłyście, a ja zwyczajnie męczyłam się do po 4 by zasnąć

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 13:05   #1413
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
O to

za 17tc!

USG mam 31.01, więc jeszcze trochę czekania przede mną.
Oczywiście młode musi współpracować jeszcze na tym USG

Ash- gargamele to potoczna nazwa tych kiwi, przynajmniej u nas. Są to przerośnięte zwykłe kiwi, wyglądają fatalnie, ale smakują tak, że nie można się od nich oderwać- są słodkie! No i z racji tego, że przerośnięte etc traktowane są jako 2 kategoria i są tańsze (ok 2zł/kg). Wczoraj opierniczyliśmy kilka i dzisiaj kupiłam kolejne 2 kg. Wrzucam Ci foto

Super zakupi, po ile ręczniczek?

Pierwsz raz takie kiwi widzę Gdzie je kupujecie? Na jakimś targowisku ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 13:09   #1414
nuna2
Zakorzenienie

uff jestem po obiadku i mam zamiar lezeć do wieczora bo brzuszek dzis nie taki
ja się też od dziś spróbuję za siebie wziąć-czytać ograniczyć ilość posiłków i jakość bo masakrs
nie chce sie głodzic ale też nie tyć tak, żeby miec 30 na plusie
Stary 2013-01-16, 13:26   #1415
justyna_g4
Zakorzenienie

Ale mam nadrabiania znów

Już po wizycie. Miała być o 9,45 ale pani doktor musiała iść ze swoim dzieckiem do lekarza i zadzwoniła, ze przyjedzie o 11. W badaniu wszytsko dobrze ( ona nigdy mi nie podaje dł szyjki ) ale była zachwycona i stwierdziłą, że zdrowa jak ryba jestem i następna wizyta wystraczy za rózny miesiać wiec mam 13 lutego. Po badaniu zawołała tatusia i poszliśmy na usg połókowe. Małe się tak kręciło, że nie dało sie go wogole ani zmierzyć ani ustalić wagę. Serca dokłądnie obejrzeć też nie. Na wstępie odwróciło się plecami jakby chciało powiedzieć nic nie pokarze, a później fikołki. Co do płci to powiedziała, że wydaje jej się, że chopak ale nie ma pewności wiec nie chce mówić żebyśmy nie nakupili niebieskich ciuszków. Tż też twierdzi, że coś tam widział, ale stwierdził, że nie wie czy to nie autosugestia. No nic podejrzenia są na chopca a upewnimy się w katowicach na 3d ale dopiero 28 stycznia. Najważniejsze, że dzidzia zdrowa. Niby coś mówiła, że nie wie czy nie ma jednej komory mniejszej ale ona tak lubi straszyć wiec się nie przejmuję zobaczymy co powie Pani Agata Włoch bo podobno jest dobrym lekarzem.

Lecę was nadrabiać.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 13:27   #1416
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Chałupa ogarnięta, coś tam zjedzone, ubieram się i idę sobie pojeździć emzetką
Wsadzę słuchawyyy do ucha, przejdę się po mieście, może gdzieś wskoczę i pójdę po TŻ do pracy...
Jakie to romantyczne

W ogóle obraził się na mnie wczoraj bo drugi raz pod rząd odmówiłam mu randki
Zaprosił mnie na kolację gdy właśnie miałam w ustach tosta...
Mój geniusz...

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Ale mam nadrabiania znów

Już po wizycie. Miała być o 9,45 ale pani doktor musiała iść ze swoim dzieckiem do lekarza i zadzwoniła, ze przyjedzie o 11. W badaniu wszytsko dobrze ( ona nigdy mi nie podaje dł szyjki ) ale była zachwycona i stwierdziłą, że zdrowa jak ryba jestem i następna wizyta wystraczy za rózny miesiać wiec mam 13 lutego. Po badaniu zawołała tatusia i poszliśmy na usg połókowe. Małe się tak kręciło, że nie dało sie go wogole ani zmierzyć ani ustalić wagę. Serca dokłądnie obejrzeć też nie. Na wstępie odwróciło się plecami jakby chciało powiedzieć nic nie pokarze, a później fikołki. Co do płci to powiedziała, że wydaje jej się, że chopak ale nie ma pewności wiec nie chce mówić żebyśmy nie nakupili niebieskich ciuszków. Tż też twierdzi, że coś tam widział, ale stwierdził, że nie wie czy to nie autosugestia. No nic podejrzenia są na chopca a upewnimy się w katowicach na 3d ale dopiero 28 stycznia. Najważniejsze, że dzidzia zdrowa. Niby coś mówiła, że nie wie czy nie ma jednej komory mniejszej ale ona tak lubi straszyć wiec się nie przejmuję zobaczymy co powie Pani Agata Włoch bo podobno jest dobrym lekarzem.

Lecę was nadrabiać.

Świetne wieści

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 13:32   #1417
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Nie ten sam (choć 85 to mój, dobry rocznik ) a mąż jest z 80. stara d.upa

No to masakra Pearl, a miewasz w ogóle migreny, czy teraz pierwszy raz CIę to spotkało? Mnie głowa boli baaardzo rzadko i zastanawiam się czy coś takiego może się do człowieka z wiekiem przypałętać?
Mam nadzieję, że u Ciebie to jednorazowa akcja. Odpoczywaj

Zaraz sobie poczytam bo mi tez brakuje inspiracji, a kg lecą z prędkością światła w górę
dzięki miałam wcześniej może ze dwa razy w życiu, ale z 8-9 lat temu - i przyczyna usunięta (staw chory szczękowy), więc nie wiem co to za numery na razie nic się po tym incydencie takiego nie powtórzyło

widzę, że obie mamy 5 lat starszych małżonków :P

Cytat:

Ale mam nadrabiania znów

Lecę was nadrabiać.

dr Włoch ma bardzo dobrą opinię u moich znajomych, które już rodziły, podobno bardzo rzetelna i można się od niej dużo dowiedzieć przy okazji badania

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

W ogóle obraził się na mnie wczoraj bo drugi raz pod rząd odmówiłam mu randki
Zaprosił mnie na kolację gdy właśnie miałam w ustach tosta...
Mój geniusz...
i
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 13:41   #1418
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Ale mam nadrabiania znów

Lecę was nadrabiać.
Super wizyta

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 13:43   #1419
Aaś
Zakorzenienie

motylek romantyzm pełną gębą może się odbrazi za ten brak randek

justyna, mysia za wizytacje
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 13:49   #1420
justyna_g4
Zakorzenienie

Nadrobiłam.
Dziękuję za wszytskie kciuki

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
już po wizycie
szyjka idealna, wyniki też, małe szaleje i nie chce pokazać co ma między nogami:P

w gabinecie mi wyszła waga 62,6 dziwne bo w domu 63,3 no i usłyszałam, że chyba za mało jem bo utyłam 0,6 w miesiąc a 2,6 od początku :P

te bóle które mam to więzadła i jeszcze więcej magnezu mam brać

chyba naprawdę czuję ruchy, bo mnie puknęło przed wizytą pod pępkiem a na usg tam miał nogi pączek więc chyba to to a jak się słodko rozciągało na usg
Ja od początku ciązy przytyłam około 3 - 3,5 kg, a termin chyba mamy ten sam bo dziś z usg wyszedł mi 16 czerwca. Położna mi powiedziała, że mam fajną wagę bo nie będzie dużo do zrzucania, a jem wszytsko na co mam ochotę i w ilościach w jakich mam ochotę. Choć ostatnie dwa dni to miałam taki apetyt, że mogłabym jeść cały czas,

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Witam,
W tym temacie jestem nowa, wcześniej byłam na forum staraczek

Termin-9.06
Witaj
Ja mam termin teoretycznie na 10 czerwca ale z wszytskich badań wychodzi 16 wiec tak bardziej sie nastawiam. Ruchy czuję już od jakiegoś tygodnia może półtorej. A przez ostanie 3 dni to zastanwiam sę czy to dziecko wogole spi bo non stop kopie.

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Moja mała też już tak zewnętrznie się pokazuje, nie wiem co jest z której strony ale najczęściej tak się coś wybrzusza po prawej stronie i mam wtedy taki krzywy brzuch cudny widok
Ale fajnie...na to jeszcze czekam.

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki. Widzę, że nie tylko ja nie mogłam w nocy spać. Położyłam się po 23 z lekko bolącą głową. Około 3 w nocy obudził mnie już prawdziwy ból i tak tłukłam się do 6 z zimnymi okładami, ale nie dałam rady. Pierwszy raz od początku ciąży wzięłam jedną tabletkę Apapu. Mam nadzieje, że wszystko OK będzie, mam jakiś uraz do tabletek. Wychodzę jednak z założenia, że jak ja się źle czuje i nie daję rady to i maleństwu też nie jest do śmiechu. Po Apapie spałam do 11
Od kilku dni znowu mam poranne mdłości, wczoraj zwróciłam śniadanie ;/ Mam nadzieje, że przejdzie.

No i kończymy dziś 17 TC
Ja też nie mogłam spać. A koło 2 obudził mnie taki mocny chyba skórcz w dole brzucha ale po paru sekundach przeszło i już się nie powtórzyło. Wystaszyłam się wiec wzięłam od razu nospę ale od tego czasu nic się nie działo.

Laura

Stary 2013-01-16, 13:51   #1421
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
widzę, że obie mamy 5 lat starszych małżonków :P
mój też 5 lat starszy:P
Stary 2013-01-16, 13:54   #1422
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

pawie oczko ale właśnie u mnie zamknęli szkołę rodzenia a innej nie ma

ale to od razu dali Ci umowę na rok/półtora roku?
uuu to szkoda.....
tak, umowę mam dokładnie od października 2012 do końca 2013
Stary 2013-01-16, 13:56   #1423
Tity
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, widzę, że też miałyście nieprzespaną noc. Mnie ciągle coś kuło, ale w dzień już ok na szczęście.
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
uff jestem po obiadku i mam zamiar lezeć do wieczora bo brzuszek dzis nie taki
ja się też od dziś spróbuję za siebie wziąć-czytać ograniczyć ilość posiłków i jakość bo masakrs
nie chce sie głodzic ale też nie tyć tak, żeby miec 30 na plusie
Ja też, w związku z tym dzisiaj zjadłam 5 kanapek z majonezem....
A poza tym to kontyuuję leżenie i jakimś cudem kończę semestr, jeszcze jeden zjazd chyba został jak dobrze pójdzie...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 14:01   #1424
nuna2
Zakorzenienie

Mysia, Justyna najważniejsze, że dzidzie szaleją szkoda tylko, że płeć ukrywają ja mam na 15 czerwca i... 7 kg...
Stary 2013-01-16, 14:04   #1425
salviae
Zadomowienie

Heja , juz mi lepiej po tej wczorajszej wizycie, ale przez ten stres o tyle rzeczy nie zapytałam z tej strony dobrze, ze chodzę co 2 tygodnie
Axella moja dziewczyna miała być Zuzią, a dla chłopca nie wybierałam imienia bo byłam pewna, że będzie dziewczynka, a tu psikus i mąż wybrał Kubusia
muszę poobserwować brzuch może też zobaczę jakieś pełzanie
Na 18 idziemy do szkoły rodzenia i chyba bardziej się ciesze na prezenciki które tam dostajemy niż same zajęcia
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 14:05   #1426
vil84
Wtajemniczenie

Justyna super że wszystko ok

pokłóciłam się z mężem trochę bo mu powiedziałam że nie pojadę do lekarza bo mnie uzna za wariatkę ... no ale ma rację, podjedziemy po receptę na furagin bo następnym razem przyjmuje po południu za tydzień a sama nie pojadę do miasta bo zaś będę dwa dni na relanium po tym.
ale dowiemy się dziś przy okazji o wyniki naszych badań ... tych poważnych, co pisałam kiedyś Wam ... boję się strasznie. nie myślałam o tym ale jak sobie uświadomiłam że za kilka godzin mogę już wiedzieć to ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 14:05   #1427
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Nadrobiłam.
Dziękuję za wszytskie kciuki

Ja od początku ciązy przytyłam około 3 - 3,5 kg, a termin chyba mamy ten sam bo dziś z usg wyszedł mi 16 czerwca. Położna mi powiedziała, że mam fajną wagę bo nie będzie dużo do zrzucania, a jem wszytsko na co mam ochotę i w ilościach w jakich mam ochotę. Choć ostatnie dwa dni to miałam taki apetyt, że mogłabym jeść cały czas,

Witaj
Ja mam termin teoretycznie na 10 czerwca ale z wszytskich badań wychodzi 16 wiec tak bardziej sie nastawiam. Ruchy czuję już od jakiegoś tygodnia może półtorej. A przez ostanie 3 dni to zastanwiam sę czy to dziecko wogole spi bo non stop kopie.

Ale fajnie...na to jeszcze czekam.

Ja też nie mogłam spać. A koło 2 obudził mnie taki mocny chyba skórcz w dole brzucha ale po paru sekundach przeszło i już się nie powtórzyło. Wystaszyłam się wiec wzięłam od razu nospę ale od tego czasu nic się nie działo.
Na pewno wszystko będzie dobrze. Mnie zazwyczaj macica też pobolewa w nocy. Skurczy na szczęście nie mam, ale jak się przekręcam z boku na bok, to czuje, ze ją mam, taki delikatny ból. Noo ale rozciąga się, rośnie. Mój ginekolog mówi, że jak boli, spina się to Nospa bez żadnego ale i będzie dobrze. Kazał się tym w ogóle nie przejmować bo to normalne. Dopiero jak jakieś krwawienia, plamienia to biegusiem do lekarza.
Stary 2013-01-16, 14:09   #1428
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
nie ma się co cieszyć i wyrokować ile będzie do zrzucania, ja będąc na Twoim etapie ciąży też miałam ok.3 kg kg na plusie a teraz pod koniec 24 tc już 7 kga dodam, że wcale się nie objadamtakże najgorsze przed Tobąw ramach koleżeńskiego pocieszeniaale tak poważnie to każda z nas inaczej przybiera, ma inną ilość wód płodowych, krwi itp. ważne, żeby nie przybrać tłuszczu i powinno być git
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 14:11   #1429
vil84
Wtajemniczenie

a ja sobie dziś uświadomiłam że niekoniecznie zaraz po ciąży wejdę w swoje stare ciuchy - brawo za refleks
bo tak planując zakupy ciuchowe sobie zawsze mówiłam, że to tylko do kwietnia, a od maja będzie ciepło ale to już "po" będzie i będę miała swoje letnie ciuszki ... a tu

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 14:12   #1430
xal
Zakorzenienie

Vil trzymam kciuki za pozytywne wieści z badań.
Melcia a może zamiast miesiączki masz takie plamienia?
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
to że startowałam z niższej wagi nie oznacza, że mam być teraz słonicą ja nie chce.....

widziałaś moje info o farbach
to za nazwanie startujących z wyższej wagi słonicami
żartuję, wiem, że siebie miałaś na myśli
przeczytałam o farbach, zaraz lecę poszukać w katalogu bo mam papierowy duluxa
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
zasnęłam potem na kilka godzin, i obudził mnie BARDZO mocny ból po prawej stronie, ale tak mocno po prawej ... tak silny, że prawie płakałam wstając z łóżka i nie mogłam się ruszać w ogóle, z ogromnym trudem doczłapałam do łazienki na siku, po czym przeszło nie wiem czy zaś się jakieś zapalenie układu moczowego nie przyplątało, muszę rano zrobić badanie
Może pełny pęcherz Ci po prostu uciskał?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 14:12   #1431
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a ja sobie dziś uświadomiłam że niekoniecznie zaraz po ciąży wejdę w swoje stare ciuchy - brawo za refleks
bo tak planując zakupy ciuchowe sobie zawsze mówiłam, że to tylko do kwietnia, a od maja będzie ciepło ale to już "po" będzie i będę miała swoje letnie ciuszki ... a tu
ja mam naszczęscie dużo sukienek, więc się w nie wbije, ale że wejdę w rurki to nie wierzępewnie na jesień coś dopiero kupię jak dojde do siebie
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 14:13   #1432
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Mysia, Justyna najważniejsze, że dzidzie szaleją szkoda tylko, że płeć ukrywają ja mam na 15 czerwca i... 7 kg...
ja liczę na połówkowe 28.01

co do terminuja miałam owulke później i ciąża młodsza,ale ,że zusg wychodzi całe 3 dni różnicy to gin mówi,że bierzemy termin z cyklu na 12.06
Stary 2013-01-16, 14:14   #1433
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
nie ma się co cieszyć i wyrokować ile będzie do zrzucania, ja będąc na Twoim etapie ciąży też miałam ok.3 kg kg na plusie a teraz pod koniec 24 tc już 7 kga dodam, że wcale się nie objadamtakże najgorsze przed Tobąw ramach koleżeńskiego pocieszeniaale tak poważnie to każda z nas inaczej przybiera, ma inną ilość wód płodowych, krwi itp. ważne, żeby nie przybrać tłuszczu i powinno być git
Wiem wiem. Nie jestem jakoś sfiksowana, że tyle czy tyle ale cieszy mnie fakt, że to nie jest jeszcze no 12 kg. Bo znam dziewczynę, która miałam na oczątku 7 miesiaca 24 kg do przodu.

Laura

Stary 2013-01-16, 14:19   #1434
Atena564
Zadomowienie

Hej laseczki
wczorej miałam wizyte- w nowym gabinecie, bo moja ginka zmieniła miejcówke, gabinet na miare 21 wieku, nowiutki sprzet, tak sterylnie, czyściutko no podoba mi się nowy gabinet i to że teraz z położną pracuje wiec spoko
a co do wizyty- wszystko ok, malutka rośnie, i mam trzymac się tego że leci mi teraz 20 tyd, morfologia dobra, ale wyniki moczu mi kiepkawe wyszły bo bakterie i leukocytów dużo i musiałam dziś na posiew moczu rano biegnąć a dziś wieczorem mam lekarstwo wziąść by zapalenie sie bardziej nierozwineło, kolejna wizyta 12.02. a ciśnienie moje 106/96 a waga 61 wieć 3 kg na plusie wiec gink mówi że bardzo dobrze.

po wizycie byłam z koleżanką w kinie na bejbi blues- no i powiem szczerze niezbyt dla mnie ten film, owszem ukazuje podejście do maciezyństwa nastolatków , bardzi młodych ludzi wchodzących dopiero w dorosłość, mnie troszke zdołował, koleżanke też i wielu ludzi wychodzących z kina opinie też były podobne...potem wypiliśmy kawke i tak do północy zeszło.

Tż w delegacji, wiec postanowiłam dziś (przy okazji jak zanosiłam zwolnienie do pracy) skoczyć na ciuchy- kupiłam kilka perełek dla małej a sobie na gelerii 2 pary butów zimowych z przeceny a druga para za pół ceny dodatkowo wiec za 130 zł mam diwe pary, bo te moje oficerki w których do tej pory chodziłąm to tak mi przemokły wczorej i dziś ,żę wkurzyłam się i postanowiłam zainwestować w nowe buty
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 14:19   #1435
pawie_oczko
Wtajemniczenie

dziewczyny łyka któraś z Was femibion 2?

ja właśnie od 3 dni i zastanawiam się czy lepiej od razu tabletkę +kapsułkę w porze obiadowej czy jakoś to rozdzielacie? hmmm

Nie brałam żadnych witamin do tej pory, ale ostatnio zauważyłam (a właściwie inni! ) , że jestem trochę bardziej zmęczona, mam większe cienie pod oczami itd., hemoglobina mi trochę spadła, i tak z tego co wyczytałam może to oznaczać, że brakuje mi żelaza... bierze któraś z Was coś na jego dostarczenie?

I jeszcze jak jestem w tym temacie to spytam o ten magnez , widzę, że dużo z Was go bierze, ale czy tylko z zalecenia gin czy tak normalnie w ciąży też powinno się go spożywać? ja nie mam żadnych skurczy ani twardej szyjki czy brzucha.....
Stary 2013-01-16, 14:25   #1436
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

ja właśnie od 3 dni i zastanawiam się czy lepiej od razu tabletkę +kapsułkę w porze obiadowej czy jakoś to rozdzielacie? hmmm

Nie brałam żadnych witamin do tej pory, ale ostatnio zauważyłam (a właściwie inni! ) , że jestem trochę bardziej zmęczona, mam większe cienie pod oczami itd., hemoglobina mi trochę spadła, i tak z tego co wyczytałam może to oznaczać, że brakuje mi żelaza... bierze któraś z Was coś na jego dostarczenie?

I jeszcze jak jestem w tym temacie to spytam o ten magnez , widzę, że dużo z Was go bierze, ale czy tylko z zalecenia gin czy tak normalnie w ciąży też powinno się go spożywać? ja nie mam żadnych skurczy ani twardej szyjki czy brzucha.....
Ja biorę femibion 2. Pierwsze brałam 1 przed 3 miesiace przed planowanym rozpocżęciem starań i przez 12 tygodni a później 2. JA biorę kiedy mi się przypomni czyli albo rano albo wieczorem i obie tebletki na raz.

Teraz zastanwiam się nad zmianą femibionu na ladeeVit bo dziś dostałam ulotke od ginki i podoba mi się skład no i ma żelazo, a mi hemoglobina trochę spadła wiec może by się przydało. Myślałam też o witamiener prenatal zapytam jeszcze w aptece. Ten femibion to ponad 50zł, a i tak nie ma wszytskich skłądników jak np. żelazo.

Laura

Stary 2013-01-16, 14:26   #1437
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

Ja biore femibion, 2 tabletki na raz po śniadaniu, tyle, że w nim nie ma żelaza i magnezu, a ja też mam za niską hemoglobine dlatego dodatkowo mam przepisany hemofer, a magnez w tabletkach na wszelki wypadek leży jakbym jakieś skurcze poczuła, tylko on jest z wit b6 i w femibionie też ona jest i się zastanawiam, czy można jej tak dużą dawkę przyjmować
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 14:28   #1438
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vvgh;38678094[COLOR=Silver
[/COLOR]
mniam mniam, wpadnę na obiadek
Zapraszam

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Super zakupi, po ile ręczniczek?

Pierwsz raz takie kiwi widzę Gdzie je kupujecie? Na jakimś targowisku ?
Ręczniczek po 29,99.

A kiwi normalnie w sklepie, który zaopatruje Męża hurtownia. A Oni- hurtownia- z giełdy z Warszawy je biorą

Cytat:

Ale mam nadrabiania znów

Lecę was nadrabiać.
za wizytę!

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej laseczki
wczorej miałam wizyte- w nowym gabinecie, bo moja ginka zmieniła miejcówke, gabinet na miare 21 wieku, nowiutki sprzet, tak sterylnie, czyściutko no podoba mi się nowy gabinet i to że teraz z położną pracuje wiec spoko
a co do wizyty- wszystko ok, malutka rośnie, i mam trzymac się tego że leci mi teraz 20 tyd, morfologia dobra, ale wyniki moczu mi kiepkawe wyszły bo bakterie i leukocytów dużo i musiałam dziś na posiew moczu rano biegnąć a dziś wieczorem mam lekarstwo wziąść by zapalenie sie bardziej nierozwineło, kolejna wizyta 12.02. a ciśnienie moje 106/96 a waga 61 wieć 3 kg na plusie wiec gink mówi że bardzo dobrze.

po wizycie byłam z koleżanką w kinie na bejbi blues- no i powiem szczerze niezbyt dla mnie ten film, owszem ukazuje podejście do maciezyństwa nastolatków , bardzi młodych ludzi wchodzących dopiero w dorosłość, mnie troszke zdołował, koleżanke też i wielu ludzi wychodzących z kina opinie też były podobne...potem wypiliśmy kawke i tak do północy zeszło.

Tż w delegacji, wiec postanowiłam dziś (przy okazji jak zanosiłam zwolnienie do pracy) skoczyć na ciuchy- kupiłam kilka perełek dla małej a sobie na gelerii 2 pary butów zimowych z przeceny a druga para za pół ceny dodatkowo wiec za 130 zł mam diwe pary, bo te moje oficerki w których do tej pory chodziłąm to tak mi przemokły wczorej i dziś ,żę wkurzyłam się i postanowiłam zainwestować w nowe buty
za wizytę

Obiad zjedzony, to muszę teraz jakoś przetrwać żeby nie przysnąć przed wyjściem do dentysty, bo jak przysnę na chwilę, to będę wyglądała jeszcze gorzej niż wyglądam teraz

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Ja biore femibion, 2 tabletki na raz po śniadaniu, tyle, że w nim nie ma żelaza i magnezu, a ja też mam za niską hemoglobine dlatego dodatkowo mam przepisany hemofer, a magnez w tabletkach na wszelki wypadek leży jakbym jakieś skurcze poczuła, tylko on jest z wit b6 i w femibionie też ona jest i się zastanawiam, czy można jej tak dużą dawkę przyjmować
Bierz sobie ASMAG, to jest sam magnez bez witaminki B6.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 14:29   #1439
happy blue
Zadomowienie

cześć dziewczyny wiecie co, to całe oczekiwanie na dziecko to chyba najpiękniejsza jaka mnie w życiu spotkała.
wszystko inne odchodzi na dalszy plan, z nerwowej i dominującej baby, z milionem problemów i zmartwień (wcale niekonkretnych ) z tyłu głowy zmieniam się w babkę budzącą się z uśmiechem na ustach i dłonią na podbrzuszu i zasypiam wtulona w to ramię kochane z taką pewnością, że teraz wszystko będzie dobrze, lepiej, na swoim miejscu i że nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba.
i ten maj to się już naprawdę wielkimi krokami zbliża, cholera
Stary 2013-01-16, 14:34   #1440
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny wiecie co, to całe oczekiwanie na dziecko to chyba najpiękniejsza jaka mnie w życiu spotkała.
wszystko inne odchodzi na dalszy plan, z nerwowej i dominującej baby, z milionem problemów i zmartwień (wcale niekonkretnych ) z tyłu głowy zmieniam się w babkę budzącą się z uśmiechem na ustach i dłonią na podbrzuszu i zasypiam wtulona w to ramię kochane z taką pewnością, że teraz wszystko będzie dobrze, lepiej, na swoim miejscu i że nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba.
i ten maj to się już naprawdę wielkimi krokami zbliża, cholera
piękne podejście

też stwierdziłam,że ciąża mnie "uspokoiła"

a co do tego,że maj się zbliża.. pod koniec marca/początek kwietnia będę już pewnie spakowana do szitala.. to taaak niedługo.. zostalo pół tego miesiąca..cały luty, cały marzec i czas się szykować

nie mogę się doczekać

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości