Scent Bar XLVII - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 12:19   #601
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dot.: Scent Bar XLVII

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
ni, ja tylko tłumoczę teksty prawnicze
w związku z czym nie biorę kasy za udzielone przeze mnie porady i jednocześnie nie daję na nie żadnej gwarancji
Ale mozesz mi to przetlumaczyc na angielski, tak?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 12:23   #602
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Macham i spadam, aczkolwiek nie wiem jak w pracy wysiedzę bo nic mi się nie poprawia

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Macham z nad 2 kawy i kanapki.
Dziś ciąg dalszy "nic niechcenia".
Natchnęłaś mnie - może druga kawa pomoże, bo choć zapierdizelam od rana jak mały motorek, to dalej się czuję nieobudzona :ziewa:

Cytat:
zatem pewnie w PL by się okazało że podatek na kościół byłby jednak obowiązkowy dla wszystkich zanotowanych w księgach parafialnych jako katolicy - czyli wszystkich ochrzczonych, w tym ekskomunikowanych i apostatów
Wypluj to, trzy razy przez lewe ramię, bo jeszcze jakis mądrala stwierdzi, że właśnie tak ma prawo wyglądać w jakiejśtam przyszłości

Cytat:
nom nom, mojej mamie kiedyś powiedzieli że skoro nie przyjmują księdza to nie będzie pogrzebu
Ale logika w tym jest. Jak nie potrzeba mi księdza za życia, to po co mi on po śmierci? Świeckie pogrzeby przecież istnieją

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
edit: chociaż w teorii, skoro da się anulować sakrament małżeństwa z powodu zatajenia ważnych informacji, to może i dałoby się anulować sakrament chrztu
Brzmi kusząco, ale obawiam się, że Kościół nie dopuści takiej możliwości, bo pozbywanie się owieczek nie leży w jego interesie. A owieczka nawet z unieważnionym ślubem nadal jest owieczką

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 12:26   #603
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ale mozesz mi to przetlumaczyc na angielski, tak?
dokładnie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Wypluj to, trzy razy przez lewe ramię, bo jeszcze jakis mądrala stwierdzi, że właśnie tak ma prawo wyglądać w jakiejśtam przyszłości

Ale logika w tym jest. Jak nie potrzeba mi księdza za życia, to po co mi on po śmierci? Świeckie pogrzeby przecież istnieją
1. tfu! tfu! tfu!

2. co nie

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Brzmi kusząco, ale obawiam się, że Kościół nie dopuści takiej możliwości, bo pozbywanie się owieczek nie leży w jego interesie. A owieczka nawet z unieważnionym ślubem nadal jest owieczką
też mi się wydaje że nie, w momencie chrztu rodzice podejmowali decyzję jako moi prawni opiekunowie, więc formalnie jest chyba wszystko w porządku i pewnie nie dałoby rady...
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 12:51   #604
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Natchnęłaś mnie - może druga kawa pomoże, bo choć zapierdizelam od rana jak mały motorek, to dalej się czuję nieobudzona :ziewa:
Na pewno pomoże na pobudzenie układu moczopędnego. Mnie już przepędziła (ekspresowo) 3 razy
Nigdy więcej 2 kaw w odstępie 1 godzinnym.

Cytat:
też mi się wydaje że nie, w momencie chrztu rodzice podejmowali decyzję jako moi prawni opiekunowie, więc formalnie jest chyba wszystko w porządku i pewnie nie dałoby rady...
Podejrzewam ze nawet jak udowodni się ze w czasie załatwiania chrztu rodzice byli niepoczytalni to i tak będzie się zaliczonym do grona owieczek
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 13:18   #605
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
spoczuch powąchasz księdza polerując klamkę ?
Yyyy już to widzęmina xiędza bezcennachoś powiem Wam że kiedyś przychodził do nas FAJNY xiądzale wystąpił bo się zakochał
Cytat:
ad. 2 nie zapomnij woskiem nabłyszczyć.
Chcesz zeby się przez klamke wyśliznął?
Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
nie lepiej w sutannę zainwestować?
w sumie gorący okres trwa
W sumie to nie wiem bo sutanna niewygodna do tańczenia i czy do matury by Go przyjęli w takim stroju
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Macham znad wedzonego ososia z diakonem, ogorkiem i awokado
Gwiazdorstwo weszło Ci w krew widze
Cytat:
ni, ja tylko tłumoczę teksty prawnicze
w związku z czym nie biorę kasy za udzielone przeze mnie porady i jednocześnie nie daję na nie żadnej gwarancji
Błądinni udzielają porad, kasę biorą niebotyczną a gwarancji żadnej
Cytat:
Na pewno pomoże na pobudzenie układu moczopędnego. Mnie już przepędziła (ekspresowo) 3 razy
Nigdy więcej 2 kaw w odstępie 1 godzinnym.
Przynajmniej czystaś

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 13:27   #606
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Błądinni udzielają porad, kasę biorą niebotyczną a gwarancji żadnej
ale oni mają ubezpieczenie
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2013-01-16, 13:29   #607
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
ale oni mają ubezpieczenie
Oj mają nie mają a jak coś pójdzie nie tak to ooops

Stary 2013-01-16, 13:39   #608
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
A mnie łep napierdzielabo dzisiejszych dawkach znieczulenia u dentysty które i tak nie działało na mniedostałem 4 ampułki znieczulenia a i tak czułem wszystko
przypomina mi to zabieg prostowania przegrody nosowej czyli wycinania zbędnej części - mimo znieczulenia czułam wszystko i 3 dni krwią i z bólu.
rodzić chcę w domu

znad kawusi i michy

ufarbowałam wczoraj uep i jestę piękna i czarna a teraz idę kręcić warkocza drożdżowego bo ciasto mi wylazło z miski.
Stary 2013-01-16, 13:43   #609
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
wynika to z tego, że zapisujesz sie do koscioła przyjmując chrzest, a tego cofnąć się czy anulować nie da, taka zasada po prostu.
i ja wcale nie kwestionuję tej zasady, niech se taka będzie, rzecz w tym, że nie była mi ona znana zanim zostałam do kościoła zapisana.

normalnie Catch 22

edit: chociaż w teorii, skoro da się anulować sakrament małżeństwa z powodu zatajenia ważnych informacji, to może i dałoby się anulować sakrament chrztu
1. kumam zasadę ale nie kumam jej "dożywotniości" - skoro wybór wyznania jest dobrowolny ( jest?) to chyba mogę zmienić zdanie i każdy kościół winien to uszanować, czyż nie?

2.no ale na jakiej podstawie anulować chrzest?

Cytat:

1. ano właśnie, dlatego nigdy nie kumałam poddawaniu się tej "groźbie"
tzn wiem ze ludzie to robią dla innych, np sami tego nie potrzebują ale wiedzą ze rodzina by chciała przychodzic na grób an cmentarzu katolickim etc
to w sytuacji kiedy ateista jest osamotniony w swym braku wyznania we własnej rodzinie
niemniej można się skremować i/lub właśnie świeckie pogrzeby organizować jeśłi już ktoś potrzebuje pogrzebiać ( grzebić?)/ grzebania zmarłych

2. i to jest chore

3. ano właśnie ale tu wracam z moją "wolną wolą" w późniejszym życiu, dzie jej miejsce?

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-01-16 o 13:48
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 13:45   #610
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Chcesz zeby się przez klamke wyśliznął?

W sumie to nie wiem bo sutanna niewygodna do tańczenia i czy do matury by Go przyjęli w takim stroju

Przynajmniej czystaś
To jest jakaś opcja alternatywna do czmychania przez dziurkę od klucza

Raz w życiu może sie poświecić. Tyle dziewczyn ma długie suknie i jakoś tańczy. Ew. może wziąć sobie pakiet ratunkowy w postaci kilku szczypców do bielizny lub agrafek i podpiąć "kieckę"
Zatem trzeba by jeszcze zadbać o stylowe skarpetki (na podwiązkach).
Do matury teraz to chyba w wszystkim przyjmują (co sie rożni od samej bielizny).

Podziękuje za taka czystość
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg thumb_DSC04841.jpg (5,7 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg thumb_large_DSC04836.jpg (6,0 KB, 52 załadowań)
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 13:50   #611
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
przypomina mi to zabieg prostowania przegrody nosowej czyli wycinania zbędnej części - mimo znieczulenia czułam wszystko i 3 dni krwią i z bólu.
rodzić chcę w domu
o matyldo - a mię na to kazali isć i nie pojszłam bosię bałam? ale może można w narkozie ? czyli jeśli kiedyś coś przyjdzie i kryska na mię to mówisz only narkoza ?

serio tym rodzeniem ? bo nie wiem czy nie kumam dowcipu? czy to nie ironia ?
Stary 2013-01-16, 14:02   #612
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Raz w życiu może sie poświecić. Tyle dziewczyn ma długie suknie i jakoś tańczy. Ew. może wziąć sobie pakiet ratunkowy w postaci kilku szczypców do bielizny lub agrafek i podpiąć "kieckę"
Zatem trzeba by jeszcze zadbać o stylowe skarpetki (na podwiązkach).
Do matury teraz to chyba w wszystkim przyjmują (co sie rożni od samej bielizny).
Śmiejcie się, już widzę jak Wy oferujecie swoim synom sutanne

Kupiłam garnitur, koszulę i krawatale paska ni mamy
Cytat:
Podziękuje za taka czystość
Inni płacą za lewatywę(albo dostają gruszki)a Ty narzekasz jak miałaś za darmo

Stary 2013-01-16, 14:13   #613
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
o matyldo - a mię na to kazali isć i nie pojszłam bosię bałam? ale może można w narkozie ? czyli jeśli kiedyś coś przyjdzie i kryska na mię to mówisz only narkoza ?

serio tym rodzeniem ? bo nie wiem czy nie kumam dowcipu? czy to nie ironia ?
nie idź bo to nic nie daje, mi nie pomogło a wręcz przeciwnie, muszę uważać na nos bo teraz mam cienką kość i lekarz pow że byle uderzenie i mogę mieć złamanie tu, gdzie inny będzie miał siniaka. nie ma narkozy całkowitej bo zabieg mało inwazyjny i nie wymaga tego, jest miejscowe (chciałam całkowitą ale nie pozwolil ordynator bo powyższe i poniższe) a poza tym całkowite to większe powikłania i ryzyko a zabieg zbyt błahy by ryzykować.
wspomnienia zakrwawionego skalpela gmerającego tuż przed oczami bezcenne i dożywotnie
z porodem serio, mam wstręt do szpitali, ale chcieć teraz a potem to pewnie dwie różne sprawy więc
no i musiałabym się przeprowadzić bo w okolicy chyba nie ma kogoś, kto się opiekuje rodzącymi w domu podczas wszystkiego

Edytowane przez golden_eye
Czas edycji: 2013-01-16 o 14:15
golden_eye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 14:29   #614
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Oj mają nie mają a jak coś pójdzie nie tak to ooops
ale dla kogo ooops

Cytat:
1. kumam zasadę ale nie kumam jej "dożywotniości" - skoro wybór wyznania jest dobrowolny ( jest?) to chyba mogę zmienić zdanie i każdy kościół winien to uszanować, czyż nie?

2.no ale na jakiej podstawie anulować chrzest?

3. ano właśnie ale tu wracam z moją "wolną wolą" w późniejszym życiu, dzie jej miejsce?
ad. 1 i 3: oczywiście że jest dobrowolny a raczej powinien być, tylko że człowiek ochrzczony jako niemowlę został pozbawiony tej dobrowolności.
to mi się właśnie nie podoba.
dożywotność jest konsekwencją chrztu właśnie, tzn. chrzczą cię i zostajesz w ten sposób katolikiem, a skoro chrzest jest na całe życie i nie da się go anulować to katolikiem zostaje się na zawsze.
z tym polemizować nie będę, takie zasady ma kościół, niech sobie ma, tylko niech ja wiem w co się pakuję zanim się w to wpakuję.
a nie tak jak teraz, mogę niby wystąpić, co samo w sobie jest dość podejrzaną i niezgodną z prawem procedurą (np. muszę mieć 2 katolickich świadków, a zg. z PL prawem moje wyznanie jest moją sprawą, więc na jakiej podstawie muszę je ujawniać dwóm osobom?), ale tak naprawdę to żadne wystąpienie zgodnie z zasadami KK - których nie byłam świadoma w momencie wcielania w jego szeregi.

ad. 2: na takiej, że nie byłam świadoma jego konsekwencji podczas jego przyjmowania i że odbyło się to bez mojej wiedzy i zgody.
a anulowanie chrztu miałoby wg mnie inne konsekwencje "prawne" że tak się wyrażę, działałoby wstecz, a nie jak apostazja od momentu wystąpienia, coś jak stwierdzenie nieważności małżeństwa a rozwód.

EVERY WOMAN IS A STAR

Edytowane przez kamena
Czas edycji: 2013-01-16 o 14:30
Stary 2013-01-16, 14:36   #615
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
ad. 1 i 3: oczywiście że jest dobrowolny a raczej powinien być, tylko że człowiek ochrzczony jako niemowlę został pozbawiony tej dobrowolności.
to mi się właśnie nie podoba.
dożywotność jest konsekwencją chrztu właśnie, tzn. chrzczą cię i zostajesz w ten sposób katolikiem, a skoro chrzest jest na całe życie i nie da się go anulować to katolikiem zostaje się na zawsze.
z tym polemizować nie będę, takie zasady ma kościół, niech sobie ma, tylko niech ja wiem w co się pakuję zanim się w to wpakuję.
a nie tak jak teraz, mogę niby wystąpić, co samo w sobie jest dość podejrzaną i niezgodną z prawem procedurą (np. muszę mieć 2 katolickich świadków, a zg. z PL prawem moje wyznanie jest moją sprawą, więc na jakiej podstawie muszę je ujawniać dwóm osobom?), ale tak naprawdę to żadne wystąpienie zgodnie z zasadami KK - których nie byłam świadoma w momencie wcielania w jego szeregi.

ad. 2: na takiej, że nie byłam świadoma jego konsekwencji podczas jego przyjmowania i że odbyło się to bez mojej wiedzy i zgody.
a anulowanie chrztu miałoby wg mnie inne konsekwencje "prawne" że tak się wyrażę, działałoby wstecz, a nie jak apostazja od momentu wystąpienia, coś jak stwierdzenie nieważności małżeństwa a rozwód.
czaję

ad anulowanie - tu właśnie ciekawi mnie na jakiej podstawie by stać się to ewentualnei mogło - czy może dzieje się gdzieś ?
Stary 2013-01-16, 14:37   #616
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
ale dla kogo ooops
No nie dla prawnika przecież

Stary 2013-01-16, 14:37   #617
gryx82
BAN stały

Znad kawy i wqrwa
Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
... Powiem więcej, kiedy zadzwonił budzik, przez chwilę pojawił się w mojej głowie pomysł, żeby nie iść na jogę, tylko spać dalej...
Podziwiam za chęć biegania skoro świt na jakiekolwiek zajęcia/gimnastykę/formy aktywności fizycznej, tym bardziej przed pracą jeszcze
Cytat:
A ja dziś będę klamki polerowaćmoże i nawet xiędza powącham

Cytat:
...
zatem pewnie w PL by się okazało że podatek na kościół byłby jednak obowiązkowy dla wszystkich zanotowanych w księgach parafialnych jako katolicy - czyli wszystkich ochrzczonych, w tym ekskomunikowanych i apostatów
Pojęcia nie mam, jak to wygląda od strony prawnej, tj, od strony prawa kościelnego
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;38677271]Czyżbyś usiłował mnie nieporadnie przestraszyć? [/quote]
Można to tak nazwać
Cytat:
Poza tym, ile to ja razy tę śpiewkę słyszałem
Tylko mi tu bez takich, tej! Ta śpiewka jest akurat brand new
Cytat:
Podejrzewam ze nawet jak udowodni się ze w czasie załatwiania chrztu rodzice byli niepoczytalni to i tak będzie się zaliczonym do grona owieczek

Cytat:
przypomina mi to zabieg prostowania przegrody nosowej czyli wycinania zbędnej części - mimo znieczulenia czułam wszystko i 3 dni krwią i z bólu
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 14:59   #618
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
czaję

ad anulowanie - tu właśnie ciekawi mnie na jakiej podstawie by stać się to ewentualnei mogło - czy może dzieje się gdzieś ?
też jestem ciekawa

Cytat:
No nie dla prawnika przecież
a, no tak, ale dlatego właśnie że mają to całe ubezpieczenie, tak mi się przynajmniej zdaje

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Podziwiam za chęć biegania skoro świt na jakiekolwiek zajęcia/gimnastykę/formy aktywności fizycznej, tym bardziej przed pracą jeszcze
a popodziwiasz mnie za chęć biegania na takież przed spaniem, na 20 i 21

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2013-01-16, 14:59   #619
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
a, no tak, ale dlatego właśnie że mają to całe ubezpieczenie, tak mi się przynajmniej zdaje
I to nie jest w porządku, powinni brać odpowiedzialność za to co mówią i doradzają, pewnie są i tacy co biorą ale znów należą do rzadkości.

Klamki wyfroterowane i czekam wypachniona Cinemą

Stary 2013-01-16, 15:06   #620
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Macham znad obolałej d#upy, wywaliłam się wczoraj wieczorem na oblodzonych schodach

a propo dyskusji kościelno- kolędniczej, mam krótki kawał prosto z siłki

Czego trzyma się ksiądz podczas seksu? Tornistra!

pójdę do piekła za to wszystko

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 15:11   #621
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
nie idź bo to nic nie daje, mi nie pomogło a wręcz przeciwnie, muszę uważać na nos bo teraz mam cienką kość i lekarz pow że byle uderzenie i mogę mieć złamanie tu, gdzie inny będzie miał siniaka. nie ma narkozy całkowitej bo zabieg mało inwazyjny i nie wymaga tego, jest miejscowe (chciałam całkowitą ale nie pozwolil ordynator bo powyższe i poniższe) a poza tym całkowite to większe powikłania i ryzyko a zabieg zbyt błahy by ryzykować.
wspomnienia zakrwawionego skalpela gmerającego tuż przed oczami bezcenne i dożywotnie

z porodem serio, mam wstręt do szpitali, ale chcieć teraz a potem to pewnie dwie różne sprawy więc
no i musiałabym się przeprowadzić bo w okolicy chyba nie ma kogoś, kto się opiekuje rodzącymi w domu podczas wszystkiego
oj koszmar - no ale mnie strasznie przeszkadza w oddychaniu no i też mam jako i Ty pamięć wieczną co do traumatycznych obrazków - nie da się zrobić resetu

2. podzielam uczucia ad szpitale ale jednak w obliczu porodu nie czuję się władna udźwignąć tego sama ( tzn jest pewnei jakaś ekipa pomagająca ale jaki majo sprzęt? ) - niemniej ludzie tak robio i pewnie nie narzekajo
jak na razie ( nawet dziś) chodzo mi sporadycznie myśli o posiadaniu dida - ale raczej egoistyczne, coby nie zostać samememu jak palec ( tak wiem to okrutne i egoistyczne ale prawdziwe) no ale nie widzę sensu poddać się dobrowolnie temu co mnie przeraża najbardziej na świecie - poród,
a adopcja to nie takie hop siup - różnie to bywa, no i nie mam alternatywy

ideałem byłaby dla mnei matka zastępcza no ale nielegalne u nas mieć swoje dziecko z ominięciem porodu - bueno

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-01-16 o 15:14
Stary 2013-01-16, 15:15   #622
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
I to nie jest w porządku, powinni brać odpowiedzialność za to co mówią i doradzają, pewnie są i tacy co biorą ale znów należą do rzadkości.
odpowiedzialność zapewne biorą za to co mówią i doradzają, ale nie mogą brać odpowiedzialności za to co faktycznie zrobi urzędnik czy sędzia.
poza tym, pomylić się każdy może.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
ideałem byłaby dla mnei matka zastępcza No ale nielegalne u nas mieć swoje dziecko z ominięciem porodu - bueno
.

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2013-01-16, 15:18   #623
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

Pogrubione łykam od listopada począwszy, po dwa tabsy co rano, i jak na razie (tfu-tfu!) zdrów żem, jak ryba
Przeczytałam pogrubione łydkami

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

Gryx chyba Spoo zakładała zastępcze
Tak? Może

Cytat:

My się onegdaj od księdza dowiedzieliśmy, że kiedy ma się potrzebę, idzie się do wc

[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;38672482]Mi wystarczy że umiem prawie cały monolog Hamleta [/QUOTE]

Po angielsku?

Cytat:

Zieloniak się popsuł
Trzeba zawsze coś do niego dopisywać

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Macham i spadam, aczkolwiek nie wiem jak w pracy wysiedzę bo nic mi się nie poprawia

Cytat:
Do Baru piwo nosisz
Nie, nie mam bo se nie kupiłam

Cytat:
Też to miałam, masakra

Macham w biegu
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 15:52   #624
Parabelka
Panaroja

Spod śniegu
Cytat:

Ja też (choć zdaję sobie sprawę, że to grzech, tzn. chyba to grzech )
etam , Naczelnie Kierownictwo wie lepiej co grzech co nie grzech , co się urzędasami przejmować
Cytat:
To nie wiedziałabyś, że to księża?
no chyba że mieliby wytatuowane na klacie 'jestem ksiendzem"
Cytat:

Jeśli ktoś jest wierzący, to chce korzystać z sakramentów; tu akurat nie ma się czego czepiać. A jeśli do tego jest myślący i dostrzega ułomności, że tak eufemistycznie to nazwę, części księży, to ma problem. Bo to dość niekomfortowa sytuacja, gdy się widzi, jak kapłani, mający być wzorem, nauczycielem, pomocą itd., okazują się być np. chciwcami, pedofilami itp. Ale znowu z powodu księży zrezygnować z wiary w akurat tego boga, w którego się wierzy? To coś mała byłaby ta wiara.

IMO reletywizm moralny to bardziej wtedy występuje, gdy - tak jak piszesz: dzieci się chrzci, posyła do komuni, ślub bierze kościelny, nawet do kościoła co niedzielę chodzi, a poza tym obrabia się dupę sąsiadom, kradnie, a nawet choćby stosuje antykoncepcję czy uprawia seks przedślubny.
Żeby nie było, tych dwóch ostatnich nie uważam za naganne, ale przecież katolicy, chcąc być posłusznymi naukom swojego Kościoła nie powinni takich działań podejmować. A tymczasem większości latają nakazy religii, której wyznawanie ochoczo deklarują

Co do chrztu - gdzie tu wybór? Dziecko miałoby wybór, gdyby nie było naznaczone żadnym piętnem/sakramentem. A tak jesli się zechce z KK wyplątać, to i papierkowo jest to nie do końca satysfakcjonujące (nawet jeśli jako dorosły złoży apostazję, to i tak na wiek wieków zostanie w księgach parafialnych jako katolik, który się zbiesił), i hmmm duchowo ponoć nie takie łatwe.
1.
2.jeżeli nie będzie wierzyć , to sam fakt będzie bez znaczenia , a jeżeli będzie - nie będzie mieć problemów środowiskowych
Cytat:
co cieciu nie wię, ale przepływ informacji jest za☠☠☠isty i sam cieć megabezczelny. ale zauważyłam, że tu ludzie mają taką mentalność, wraziccy są bardzo i wiszą nawzajem u doopie obrabiając każdego. somsiadka potrafi mi wyjść przede drzwi jak wchodzę z zakupami, żeby zobaczyć co mam w siatach i dlatego już chodzę na zakupy z plecakiem

eeeeee, stary jest, taki naprawdę stary stary myślisz ?? fuuu...

2. też mam bolącą odnawia się co jakiś czas przy lądowaniu na owej części ciała, ostatnio w sylwka. tak przygrzmociłam, że wszystkie święte w niebie mi się objawiły przed oczami. boli do dziś.

mieliśmy takiego xiędza na parafii studenckiej ...
1.ale babus
2.no własnie tacy starzy oblechowie najbardziej lubią
3.
4. bo się zdarzaja normalni i tacy jak trzeba , szkoda , że rzadko .
Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
A jak się nie ochrzci do jakiegoś momentu to już nie można? Wrota do katolicyzmu zamknięte? Chyba nie... To co to za dawanie wyboru? Raczej sugerowanie jedynie słusznego?

Nie doprecyzowałam. Chodzi o frapujące zjawisko osób równie wierzących i praktykujących co ja - czyli wcale. I jak ktoś taki narzeka jak cierpi na naukach to ja odpadam i nic nie rozumiem Po co to robi?
1.pewnie że można , ale w przypadku dziecka jest to sprawa cokolwiek bardziej złożona - idzie o wyobcowanie środowiskowe wśród rówieśników , dziecko które nie idzie do komunii jest traktowane jak dziwadło i w swoisty sposób piętnowane w grupie , to nie jest ani fajne ani dobre . Moim zdaniem nic sie nie stanie , jezeli da się dziecku podstawy ewentualnej religijności w pstaci chrztu i pierwszej komunii , a jak dojrzeje do własnych decyzji i postaw - albo dalej to będzie podtrzymywać , albo jeżeli zmieni kierunek - nie będzie to dla niego istotne . Zanotowanie w księgach jako apostaty będzie mieć dla takiej osoby znaczenie równie wielkie , jak dla mnie wpis na czarną listę Czcicieli Wielkiego Tasiemca dajmy na to
2.bo bez tego nie dostanie okazałego ślubu w białej bezie z trenem i podjazdem lymuzynom

Cytat:

Ksiundz juz był. W 3 minuty załatwił wszystko.
Sprawnie szybko i miło.

Odnosnie xiundzów.
Raz (jako wczesna studentka) uskuteczniałam bajer z 2 młodymi przystojniakami przez 2 tygodnie. Ostatniego dnia tych 2 tygodni zaliczyłam zonka! obydwaj pojawili sie w sutannach. Ponoć moja mina była bezcenna.
Rok pozniej na kolejnym wyjeździe równiez miło nam sie "włoczyło" razem choć miałam dziwne rozterki wewnetrzne czy aby powinnam miec do nich tak luzne podejscie.

Diakon coraz bardziej lubie biała rzodkiew.
- szanowna pani co pani wczoraj robiła w nocy?
- konsumowałam diakona
1.
2.
3.
Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Biesi mi się wizaż... Nie cytuje, nie odznacza przeczytania i fokle...
Natomiast niewiele chyba jest w stanie wytłumaczyć, dlaczego przeczytałam zalecenie, żeby łykać rutinoscorbin i mocz...

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Ad.2 Zrobię jak będę miał czasW piątek pojadę zrobić ale co mam zrobić?Czas krwawienia i coś jeszcze?

Obófff dzisiaj kupiłem o taki ----> klick
1.całą morfologię , żelazo , cały układ krzepnięcia i mierz ciśnienie . I koniecznie laryngolog .
2.fajny
Cytat:
Pogrubione łykam od listopada począwszy, po dwa tabsy co rano, i jak na razie (tfu-tfu!) zdrów żem, jak ryba
no proszę , jednak wiara czyni cuda

Śnieg pada

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 15:56   #625
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
oj koszmar - no ale mnie strasznie przeszkadza w oddychaniu no i też mam jako i Ty pamięć wieczną co do traumatycznych obrazków - nie da się zrobić resetu

2. podzielam uczucia ad szpitale ale jednak w obliczu porodu nie czuję się władna udźwignąć tego sama ( tzn jest pewnei jakaś ekipa pomagająca ale jaki majo sprzęt? ) - niemniej ludzie tak robio i pewnie nie narzekajo
jak na razie ( nawet dziś) chodzo mi sporadycznie myśli o posiadaniu dida - ale raczej egoistyczne, coby nie zostać samememu jak palec ( tak wiem to okrutne i egoistyczne ale prawdziwe) no ale nie widzę sensu poddać się dobrowolnie temu co mnie przeraża najbardziej na świecie - poród,
a adopcja to nie takie hop siup - różnie to bywa, no i nie mam alternatywy

ideałem byłaby dla mnei matka zastępcza no ale nielegalne u nas mieć swoje dziecko z ominięciem porodu - bueno
jak przeszkadza to nie wiem czy masz wyjście, w sumie dobrze by było coby to kilku lekarzy obejrzało i bez żadnych sugestii wypowiedziało się czy usuwać czy nie albo co z tym zrobić, bo polegać na opinii jednego (jak ja ) nie polecam.
ad porodu - jest jakieś wspomaganie w sensie babeczka pomagająca, taka domowa akuszerka, jak karetka zdąży przyjechać z lekarzem to też fajnie, albo gin prowadzący, nie orientuję się za dobrze ale chyba można to jakoś ustawić i zgrać. no bo w razie komplikacji przydałaby się fachowa pomoc.
matka zastępcza ale raczej się nie da więc zostaje osobista podróż w te krainy

jem chałkę i powiem nieskromnie zajedobra wyszła dobrze, że som dwie to od razu jedną schowam bo chuop zara bedzie, i powiem, że jedna jest
Stary 2013-01-16, 16:00   #626
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
1. Moim zdaniem nic sie nie stanie , jezeli da się dziecku podstawy ewentualnej religijności w pstaci chrztu i pierwszej komunii , a jak dojrzeje do własnych decyzji i postaw - albo dalej to będzie podtrzymywać , albo jeżeli zmieni kierunek - nie będzie to dla niego istotne . Zanotowanie w księgach jako apostaty będzie mieć dla takiej osoby znaczenie równie wielkie , jak dla mnie wpis na czarną listę Czcicieli Wielkiego Tasiemca dajmy na to
2.bo bez tego nie dostanie okazałego ślubu w białej bezie z trenem i podjazdem lymuzynom
1. nom, takoz i ja to odczuwam. Zalozmy, ze stalam sie ateista, co to za roznica czy mam chrzest i komunie? Ale ja ogolnie nie mam takich rozkminek, ocieranie sie o religijno-swiatopoglodowa hipokryzje nie jest to dla mnie wazne.
2. e tam, niektorym moim znajomym to nie przeszkodzilo Byla beza, welon i tak dalej.

Stary 2013-01-16, 16:17   #627
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Macham znad obolałej d#upy, wywaliłam się wczoraj wieczorem na oblodzonych schodach

A dowcipy z siłki widze wszędzie takie same Już wiem skąd H. je bierze. Tak bajdełej, pamiętacie dowcip Polly o wozie Cyganów spadającym w przepaść? Próbowałam go opowiedzieć H.

Ja: Co sie stanie jak wóz Cyganów spadnie w przepaść
H.: Bezrobocie spadnie o 5%?

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:17   #628
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
1.pewnie że można , ale w przypadku dziecka jest to sprawa cokolwiek bardziej złożona - idzie o wyobcowanie środowiskowe wśród rówieśników , dziecko które nie idzie do komunii jest traktowane jak dziwadło i w swoisty sposób piętnowane w grupie , to nie jest ani fajne ani dobre .
nie wiem czy to jest demonizowanie, czy może teraz jest rzeczywiście inaczej (???), ale za "moich czasów" nikt nikogo w szkole nie piętnował że nie chodzi na religię czy że nie był u komunii.... wręcz przeciwnie, w szkole podstawowej było to normalne, że część dzieci jest katolicka a część prawosławna, w średniej miałam ponadto muzułmankę i świadka jehowy, i nikt nikogo nigdy za sprawy religijne nie traktował dziwnie bo religia to chyba dla dzieci i nastolatków mało istotna kwestia.

wydaje mi się że może to być albo przewrażliwienie albo kwestia podświadomego poczucia winy wynikającego z wychowania w katolicyźmie, nie sądzę żeby rodzice protestanccy, muzułmanścy, żydowscy itp. przeżywali podobne rozterki...

Cytat:
Moim zdaniem nic sie nie stanie , jezeli da się dziecku podstawy ewentualnej religijności w pstaci chrztu i pierwszej komunii , a jak dojrzeje do własnych decyzji i postaw - albo dalej to będzie podtrzymywać , albo jeżeli zmieni kierunek - nie będzie to dla niego istotne .
albo właśnie będzie istotne - i będzie gryzło - skąd możesz to wiedzieć?

ja bym nie chciała narażać własnego dziecka na coś co mnie samą gryzie.

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2013-01-16, 16:21   #629
Redhaired Witch
Nindżopesz

A fogle to mialam dzis piekny sen - o wizycie w cukierni
Bylam w tym snie kanclerzem panstwa Qin, kasy jak lodu. Potem sie okazalo, ze zarcie jest zatrute bo ktos tam chcial mnie wykluczyc z polityki ale co zjadlam to moje.
Zamowilam sobie wiaderko (!) kandyzowanych owocow pozlepianych ze soba mokra kruszonka z brazowym cukrem, wiaderko "white feather", to byly ciemne korzenne ciasteczka, ktore mialy na wierzchu jakby posypke z cukrowych bialych piorek rozplywajacych sie w ustach, bajaderke i dalej nie pamietam.
A potem sie obudzilam glodna.

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Tak bajdełej, pamiętacie dowcip Polly o wozie Cyganów spadającym w przepaść? Próbowałam go opowiedzieć H.

Ja: Co sie stanie jak wóz Cyganów spadnie w przepaść
H.: Bezrobocie spadnie o 5%?

Stary 2013-01-16, 16:28   #630
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy to jest demonizowanie, czy może teraz jest rzeczywiście inaczej (???), ale za "moich czasów" nikt nikogo w szkole nie piętnował że nie chodzi na religię czy że nie był u komunii.... wręcz przeciwnie, w szkole podstawowej było to normalne, że część dzieci jest katolicka a część prawosławna,
no ale Ty chyba jesteś ze wschodu, gdzie np. prawosławie spotyka się częściej niż u nas, co nie? Ja pierwszego innowiercę spotkałam na studiach
A w podstawówce nawet fo głowy by mi nie przyszło, że ktoś mógłby nie chodzić na religię zaraz by był tematem obgadywań dzieci i ich rodziców

Graliście już w dzisiejszą gierkę w google?

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2013-01-16 o 16:34
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości