|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Myślałam, że wypadek jakiś...
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do Endo mam na 8,02 eh wogole to teraz sobie policzylam i ... bylam pewna ze strzelilismy gola .. pamietacie nie moglam sie doliczyc kiedys a teraz licze i co? strzelilismy tak jak myslalam ... w Londynie ok 20.10 ... haha :P ( a smialy sie w pracy kolezanki ze tam inne powietrze latwiejsze do rozmnazania ) i to by sie zgadzalo bo od tego momentu mam wszystkie suwaczki itp a od OM mam juz 14 tydzien ponad haha ..wychodzi 14tydz5dzien wiec - 2 tyg wychodzi 12tydz6dzien wiec jak w morde strzelil loll... ale juz nie zmieniam suwaczkow licze tak jak do tej pory
|
|
|
|
|
#4353 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
2,5 godziny was nadrabiałam
![]() Cytat:
![]() fiazo Gratuluję udanej wizyty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam sie, w poniedzialek pochorowala mi sie Marysia - obustronne zapalenie uszu, we wtorek, ja sie czym strulam, wiec wymiotowalam na potege a dzis mam tyle stron do nadrabiania, ze tylko pierwsza przeczytalam i Marysia mi sie obudzila, wiec znikam
|
|
#4356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szok
|
|
|
#4357 |
|
Wtajemniczenie
|
idzia111 trzymaj sie babeczko....takie przezycie...nawet nie wiem co napisac po za tym ze jestesmy z Toba i Twoja rodzina
mam nadzieje ze jakos dacie sobie rade z ta tralma...jedno jest pewne musicie sie trzymac razem.....
|
#4358 |
|
Konto usunięte
|
Hej Dziewczyny,
Nie chciałam tu Was stresować, ale wczoraj miałam lekkie plamienie, tj. brudny śluz, zwłaszcza jak szłam siusiu to na papierze zostawał brązowy śluz. Pojechałam na IP, gdzie mnie potraktowano z buta (ale jestem do tego przyzwyczajona w tym szpitalu, staram się go omijać szerokim łukiem), na szczęście łaskawie zrobili mi USG i wszystko było OK. Ale dziś pojechałam do swojego lekarza. USG powtórzył, wszystko dobrze z dzieckiem, nic się nie odkleja, jednak mam twardy brzuch i muszę brać Nospę 3 razy dziennie + Dupka 3 razy dziennie i leżeć. Co więc czynię, ale mam przez to utrudniony dostęp do kompa i teraz się będę rzadziej udzielać. |
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38681464]Hej Dziewczyny, Nie chciałam tu Was stresować, ale wczoraj miałam lekkie plamienie, tj. brudny śluz, zwłaszcza jak szłam siusiu to na papierze zostawał brązowy śluz. Pojechałam na IP, gdzie mnie potraktowano z buta (ale jestem do tego przyzwyczajona w tym szpitalu, staram się go omijać szerokim łukiem), na szczęście łaskawie zrobili mi USG i wszystko było OK. Ale dziś pojechałam do swojego lekarza. USG powtórzył, wszystko dobrze z dzieckiem, nic się nie odkleja, jednak mam twardy brzuch i muszę brać Nospę 3 razy dziennie + Dupka 3 razy dziennie i leżeć. Co więc czynię, ale mam przez to utrudniony dostęp do kompa i teraz się będę rzadziej udzielać.[/QUOTE]To zdrowka jak najwiecej! odpoczywaj wypoczywaj dobrze ze wszystko jest ok!![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- lece bo jedziemy do kina paa
|
|
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38681464]Hej Dziewczyny, Nie chciałam tu Was stresować, ale wczoraj miałam lekkie plamienie, tj. brudny śluz, zwłaszcza jak szłam siusiu to na papierze zostawał brązowy śluz. Pojechałam na IP, gdzie mnie potraktowano z buta (ale jestem do tego przyzwyczajona w tym szpitalu, staram się go omijać szerokim łukiem), na szczęście łaskawie zrobili mi USG i wszystko było OK. Ale dziś pojechałam do swojego lekarza. USG powtórzył, wszystko dobrze z dzieckiem, nic się nie odkleja, jednak mam twardy brzuch i muszę brać Nospę 3 razy dziennie + Dupka 3 razy dziennie i leżeć. Co więc czynię, ale mam przez to utrudniony dostęp do kompa i teraz się będę rzadziej udzielać.[/QUOTE] Dobrze, że się odezwałaś, bo ja już nawet zaczęłam Cię szpiegować tak sie zmartwiłam, że nagle zniknęłaś... Mam nadzieję, że mi wybaczysz No i oczywiście rozumiemy, że musisz więcej odpoczywać To nie będę taka nachalna od teraz
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38681464]Hej Dziewczyny,
Nie chciałam tu Was stresować, ale wczoraj miałam lekkie plamienie, tj. brudny śluz, zwłaszcza jak szłam siusiu to na papierze zostawał brązowy śluz. Pojechałam na IP, gdzie mnie potraktowano z buta (ale jestem do tego przyzwyczajona w tym szpitalu, staram się go omijać szerokim łukiem), na szczęście łaskawie zrobili mi USG i wszystko było OK. Ale dziś pojechałam do swojego lekarza. USG powtórzył, wszystko dobrze z dzieckiem, nic się nie odkleja, jednak mam twardy brzuch i muszę brać Nospę 3 razy dziennie + Dupka 3 razy dziennie i leżeć. Co więc czynię, ale mam przez to utrudniony dostęp do kompa i teraz się będę rzadziej udzielać.[/QUOTE] Dobrze, że już dobrze A do kiedy masz tak leżeć? |
|
|
|
#4362 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie mi przypomniałaś, że to jeszcze tylko 2 dni do wizyty ![]() Cytat:
Bądźcie silni.
|
||
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak będziecie we dwie to plotkować jak najbardziej tak- tylko mi się nie stresować i nawzajem nakręcać ![]() ![]() Czemu masz tak często wizyty? ![]() To prawie dwa razy rzadziej ![]() A podkopuje Cię Młoda już jakoś regularniej czy jak sobie przypomni, że trzeba Matce podokuczać?
|
|
#4364 | |
|
Konto usunięte
|
Do czasu, aż plamienia ustąpią mogę wstawać 2-3 razy w ciągu dnia. Później już normalnie mogę chodzić.
W sumie dzisiaj mam czysto i na wkładce i na papierze, ale wolę dmuchać na zimne i leżakuję. W sumie ja i tak prowadzę dość spoczynkowy tryb życia, mało chodzę gdziekolwiek, a więc teraz na parę dni mam bana nawet na wycieczki po mieszkaniu Cytat:
Jak coś, to wiesz, gdzie mnie szukać To moja stała baza na wizażu No nie powiem, żebym była zadowolona z takiego stanu rzeczy. W tamtej ciąży miałam skurcze, które doprowadziły do skrócenia szyjki :/ Więc teraz szybko przeciwdziałamy Nospą, no ale właśnie - 14 tydzień to szybko na takie akcje... Miałam cichą nadzieję, że tę ciążę przejdę bez chemii, no ale jak widać, nie mi pisana ciąża, przez którą się nie czuje, że się przechodzi. A poza tym lekarz mi powiedział, że każde plamienie traktowane jest jako zagrożenie poronieniem i teraz się boję, no ale póki co jest czysto, więc może to tak jak w poprzedniej ciąży (miałam identyczny brudny śluz, tyle, że na wkładce) - rozpychająca się kosmówka, która ustępuje miejsca łożysku.... No nic, uprawiamy leżing, akurat w tym jestem dobra, więc musimy dać radę
|
|
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38681874]Do czasu, aż plamienia ustąpią mogę wstawać 2-3 razy w ciągu dnia. Później już normalnie mogę chodzić.
W sumie dzisiaj mam czysto i na wkładce i na papierze, ale wolę dmuchać na zimne i leżakuję. W sumie ja i tak prowadzę dość spoczynkowy tryb życia, mało chodzę gdziekolwiek, a więc teraz na parę dni mam bana nawet na wycieczki po mieszkaniu Nic się nie stało, dziękuję za troskę Jak coś, to wiesz, gdzie mnie szukać To moja stała baza na wizażu No nie powiem, żebym była zadowolona z takiego stanu rzeczy. W tamtej ciąży miałam skurcze, które doprowadziły do skrócenia szyjki :/ Więc teraz szybko przeciwdziałamy Nospą, no ale właśnie - 14 tydzień to szybko na takie akcje... Miałam cichą nadzieję, że tę ciążę przejdę bez chemii, no ale jak widać, nie mi pisana ciąża, przez którą się nie czuje, że się przechodzi. A poza tym lekarz mi powiedział, że każde plamienie traktowane jest jako zagrożenie poronieniem i teraz się boję, no ale póki co jest czysto, więc może to tak jak w poprzedniej ciąży (miałam identyczny brudny śluz, tyle, że na wkładce) - rozpychająca się kosmówka, która ustępuje miejsca łożysku.... No nic, uprawiamy leżing, akurat w tym jestem dobra, więc musimy dać radę [/QUOTE]Pewnie, że dacie radę! No kto jak nie Wy? A My Wam w tym pomożemy!
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
To co, idziemy wszystkie leżeć?
|
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cały czas leżakuję
![]() Zjadłam kolację, jeszcze tylko odkurzyć chałupkę- na szczęście nie ma tego dużo i o 17 idziemy z psem zaliczać kolejne kilometry
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to też mam do Was pod górkę... ale praca, dom i zaospowany, znudzony 4-latek i ciąża to za wiele...
Wczoraj (dziś?) nadrabiałam zaległości na telefonie do 2 nad ranem. U mnie zaczął się 10 tc. Miałam jechać w pon na wizytę, ale nie miałam z kim Norberta zostawić i dr mi tylko receptę na dupka zostawił i niestety następny termin dopiero na 28.01. Ustaliłam sobie też termin na genetyczne na 7.02. Ja z Norbertem na II genetycznym miałam robione poza pomiarami standardowymi, przepływy w naczyniach i pępowinie (doppler), szczegółową ocenę narządową i ukg serca płodu. Uważam, że warto je zrobić. Trzecia gen. moim zdaniem już deczko zbędne, jeśli lekarz robi standardowe usg co jakiś czas na wizytach. Ja już z jedzeniem nie daję rady. Startuję z olbrzymią nadwagą, więc wiadomo, że chcę bardzo rozsądnie jeść, żeby nie przytyć niewiadomo ile. Mam nadzieję, że ta ciąża będzie tak łaskawa jak ta z Norbertem (tylko +4,5kg przez 38tygodni), ale to nigdy nie wiadomo. Teraz tylko bym jadła, nie że głodna jestem, ale tak jak większość z Was - ssanie mi się włącza co 2-3h i jak nie zjem to mam taaaakie mdłości, że zdycham. Na dodatek wielu potraw po prostu nie mogę - albo nie mam ochoty, albo mnie po nich mdli. W pracy skomplikowana sytuacja i stresu kupa, nie poprawia to mojego samopoczucia. Czekam na wyzdrownienie misiaczka i pewnie jak pójdzie do przedszkola to będzie trochę łatwiej wszystko "pochytać", bo teraz to gonitwa jakaś szalona. Pozdrowenia dla Was wszystich ps. piękne macie fotki maluszków, ja ostatnią mam z 8tc (7.01.13 r.), aaaa wrzucę jak wszystkie wrzucacie |
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślimy tylko jak już to w Krakowie, bliżej pracy mojego a tam mieszkania do tanich nie należą...dom i tak będzie Piotrka więc spokojnie można w niego kase ładować ^^ |
|
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi fajny konik morski
Też mam podobne zdjęcie Ile mam mm?
|
|
|
|
#4373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak męczę, bo koleżanka moja ma podobną sytuację. I bardzo żałuje, że wyremontowali sobie górę i kasę wtopili. Siedzi teraz w domu z dzieckiem, maż ciągle tylko w pracy, a ona coraz bardziej zgorzkniała .... I jak do nich jedziemy to tylko opowiada jak jej źle ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
Mój wyglądał jak konik morski i za nic w świecie nie mogłam sobie wyobrazić jak z tego ma moje dziecię powstać
|
||
|
|
|
#4374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mogę mieć bardzo osobiste pytanie? Kiedy tak mniej więcej zaczęłaś tyć, że w sumie tylko 4,5 na + wyszło? Chyba gdzieś w końcówce ciąży? ![]() Cytat:
![]() Ja już tyle razy próbowałam rano się zmobilizować do sprzątania ale mi nie wychodzi- jedyna mobilizacja to powrót z pracy męża
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia to najlepsza mobilizacja, ale mój do pracy od 3 tygodni nie chodzi, więc muszę się sama jakoś mobilizować
|
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego bedzie , nie jest jeszcze? Czy jest, ale czesciowo?Pytam, bo ja mam podobna sytuacje, jestem wspolwlascicielka domu, ale nie odwazylabym sie grosza w niego zainwestowac, dopoki nie jest moj caly i tam nie mieszkam (a nie mieszkam z wyboru, zdecydowalismy sie kupic wlasne 4 katy, zeby uniknac wlasnie tego, co Wy przechodzicie)... Wlasny spokoj bezcenny ![]() U Ciebie to chyba nie ma innego wyjscia, jak wyjsc do tesciowej z sercem, serdecznie, a nuz sie kobiecie odmieni? Dziewczyny, czy kazda z Was sika w nocy, czy ktoras jeszcze noc przesypia bez kibelkowania? Bo ja w sumie spokojnie przesypiam, tylko w dzien troszke latam czesciej... a wg USG dzis zaczelam 16 tydzien . No wiec martwie sie troszke.Z tym moim pukaniem kruszynki to chyba falstart byl, moze mi jakies naczynko pulsuje albo co. Bo na spokojnie na plasko lezac to ani widu ani slychu tylko kiedy sie w kulke zwine to czasem cos babelkuje
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz co będzie nie wiem.
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Raczkowanie
|
Gaduły
![]() My dzisiaj zaczynamy 16 tydzień z moim brzuchem ;p Zazdroszczę Wam. Moja wizyta jest dopiero na 5 lutego ale już mi zrobi połówkowe bo będzie nasz 19 tydzień a teraz czekam na księdza bo po kolędzie chodzi.. ledwo z pracy wróciłam nawet nie zdążę zjeść |
|
|
|
#4380 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasze też tak wyglądało![]() Cytat:
Naprawdę wierzysz w takie rzeczy?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38681464]Hej Dziewczyny, Nie chciałam tu Was stresować, ale wczoraj miałam lekkie plamienie, tj. brudny śluz, zwłaszcza jak szłam siusiu to na papierze zostawał brązowy śluz. Pojechałam na IP, gdzie mnie potraktowano z buta (ale jestem do tego przyzwyczajona w tym szpitalu, staram się go omijać szerokim łukiem), na szczęście łaskawie zrobili mi USG i wszystko było OK. Ale dziś pojechałam do swojego lekarza. USG powtórzył, wszystko dobrze z dzieckiem, nic się nie odkleja, jednak mam twardy brzuch i muszę brać Nospę 3 razy dziennie + Dupka 3 razy dziennie i leżeć. Co więc czynię, ale mam przez to utrudniony dostęp do kompa i teraz się będę rzadziej udzielać.[/QUOTE] Odpoczywaj A skoro plamienia ustały to pewnie będzie już dobrze Trzymaj się cieplutko---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.

12.06.2010
Szok

dobrze ze wszystko jest ok!

A nie myśleliście o zamieszkaniu na swoim, choćby wynajmowanym, ale swoim. Jak zaczniecie się tam remontować to już po ptakach będzie. Chcesz męczyć się z tą babą przez x lat?
Naprawdę wierzysz w takie rzeczy?