Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 15:29   #4351
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Myślałam, że wypadek jakiś...
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 15:29   #4352
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Powiem Ci jak z niego wrócę

Ale generalnie chyba podobnie jak na tym w 12t, czyli czy ma wszystkie narządy dobrze wykształcone, z tego co wiem to serduszko dokładniej bada, działanie zastawek, przepływy i inne takie

Malinka idzie 18 stycznia na wizytę to może też jej zrobi od razu połówkowe to się dowiemy wcześniej

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Nie za dużo tych wizyt
Z psem na spacer byś poszła a nie po lekarzach się włóczysz i kolejki sztuczne tworzysz
A tak bardziej na poważnie, a u edndo kiedy masz wizytę?
hahhaha bardzo smieszne wlasnie co 3 tyg musze isc po l4 ale za to nie place tak to teraz mialam duzo tych wizyt bo 4,01 wczoraj i mam nadzieje przetrzymac do ok 15,02... a pozniej na poczatku marca polowkowe...
do Endo mam na 8,02 eh

wogole to teraz sobie policzylam i ... bylam pewna ze strzelilismy gola .. pamietacie nie moglam sie doliczyc kiedys a teraz licze i co? strzelilismy tak jak myslalam ... w Londynie ok 20.10 ... haha :P ( a smialy sie w pracy kolezanki ze tam inne powietrze latwiejsze do rozmnazania) i to by sie zgadzalo bo od tego momentu mam wszystkie suwaczki itp a od OM mam juz 14 tydzien ponad haha ..
wychodzi 14tydz5dzien wiec - 2 tyg wychodzi 12tydz6dzien wiec jak w morde strzelil loll... ale juz nie zmieniam suwaczkow licze tak jak do tej pory

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 15:30   #4353
surka
Zakorzenienie

2,5 godziny was nadrabiałam

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Lekarz kazał mi odstawić Duphaston w związku z moimi bólami głowy i teraz nie wiem jak lepiej. Do tej pory brałam 2xdziennie. I tak:
1. Brać dalej 2xdziennie, tj. wyjdzie mi tydzień takiego brania, a potem koniec
2. Brać tylko jedną dziennie przez dwa tygodnie
Bardziej bezpieczne wydaje mi się przejście na 1 tabletkę dziennie - to będzie łagodniejsze.
Mi jak lekarz kazał odstawić, to kazał brać 1 tabletkę dziennie do wykończenia opakowania, a wcześniej brałam 3x1

fiazo
Gratuluję udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam sie z rana

U mnie wczoraj mdłości... cały dzień przeleżałam, bo jakoś dziwnie brzucho bolało.
Dzis jest już dobrze, dziewczyny czy wy też tak macie że rano tylk oczy otworzycie a już jesteście głodne, aż brzuch boli z głodu, mam tak od tygodnia... wieczorem tak samo po 22 potrafie robić sobie kanapki bo inaczej nie zasne...[COLOR="Silver"]
Mi powoli mdłości przechodzą, ale za to cały czas jestem godna

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
dziewczyny smarujecie się czymś już?

Wychodzą mi rozstępy na piersiach i zastanawiam się jakiego kremu używać
Ja smaruję się mustellą, ale rozstępy mam już na piersi, jeszzcez nie wiedziałam, że jestem w ciąży a biust o 1 rozmiar poszedł w górę

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Futrzaki macie piękne, ja co prawda kocham koty, ale odkąd mieszkam z Tżtem zdecydowaliśmy się na.. 50 kg psa I ten pies póki co ryje nam się do łóżka i uważa, że jest pełnoprawnym obywatelem z prawem do poduszki. za pare msc będzie musiał wrócić do swojego kojca, bo nie wyobrażam sobie tego inaczej
Im szybciej zaczniesz oduczać tym lepiej i może do porodu coś z tego wyjdzie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio coś też pobolewa, ale tak na lewo od kości ogonowej i ciut wyżej..jak się schylam to taki bolący promień się rozchodzi z tego miejsca.. Może też już mi się za bardzo tyłek na krześle odciska
Ja jak w pracy 8 godzin siedzę, to potem w domu tylko leżę i odpoczywam tak mi kręgosłup w tyłek wchodzi

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Mnie się Tymon też podoba, jednak chcemy raczej wybrać dłuższe imię bo mamy krótkie nazwisko
A z tym Fabianem mnie rozśmieszyło bo dziwnie jakoś w ciąży często mam ochotę na bób, i juz chyba z 3 opakowania mrożone zjadłam w międzyczasie. Może dzidziuś mówi Mamusi że chce być Fabianem, czyli uprawiać bób
\

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Moze mi pomozecie dziewczyny bo imie dla chlopca bedzie Dawid ale nie wiemy czy ma byc pisane przez"w" czy "v" w niemczech wszyscy beda pisac David a w polsce przez"w" i nie mam pojecia co zrobic. Dla dziewczynki bedzie Olga albo Natalia jeszcze sie zastanawiamy
Wybierz tak jak podoba sie tobie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
A właśnie co do farbowania włosów...można farbować? W 1 ciąży nie farbowałam nie wiem czemu właśnie mówili ze nie powinno się farbować a obcinać chyba można nie. Prawdopodobnie dziecku do 1 roku się nie obcina bo można mu rozum skrucić czy cos takiego
Można, ale dobrze jest spróbować najpierw na jkimś małym paśmie, ponieważ włosy, teraz mogę inaczej reagować
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 15:30   #4354
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
My będziemy mieli połówkowe u mojego lekarza, ale na zwykłym USG 2d. I zastanawiamy się żeby iść dodatkowo na badanie 3d/4d tak na pamiątkę i żeby obejrzeć dokładnie malucha, żeby mieć też filmik na płycie, ale u nas w mieście to jest tylko 3d i kosztuje w najtańszym miejscu 390 zł !!! Więc lekka przesada, taniej by nam wyszło jechać do KRK i zapłacić 199 zł na sprzęcie 4d, a nie tylko 3d jak u nas.
no pewnie ze tak nie masz daleko a placac tu tyle ile ja wczoraj masz juz caly wypas i mozesz juz sobie to polowkowe nawet zrobic to lepsze o ktorym chwile wczesniej pisalam to polowkowe plus genetyczne.. i masz wszystko filmik zdjecia itp..

Zuza

Razem
Stary 2013-01-16, 15:33   #4355
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez DamiankaKamilka Pokaż wiadomość
Dobrze kojarzysz Wybieram sie jutro do Wydrzynskiego, bo to chyba jedyny lekarz o ktorym wsrod znajomych mam same dobre opinie A Ty do kogo chodzisz??

Witam wszystkie ciezaroweczki w ten mrozny poranek
wydrzynski, podobno super i ze szpitala kojarze, wiec moge potwierdzic ze fachowy facet. Ja chodze do Raczka, ale on juz nie pracuje na Kosciuszki.

Witam sie, w poniedzialek pochorowala mi sie Marysia - obustronne zapalenie uszu, we wtorek, ja sie czym strulam, wiec wymiotowalam na potege a dzis mam tyle stron do nadrabiania, ze tylko pierwsza przeczytalam i Marysia mi sie obudzila, wiec znikam

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 15:38   #4356
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Jak zazdroszczę, mi ten czas w ciąży się dłuży. Pewnie dlatego, że źle się czuję i mam dużo stresów.

A powiem Wam, że miałam bardzo przykre przeżycie będąc już w ciąży. Mój starszy brat zmarł nagle w I dzień Świąt Bożego Narodzenia. W dzień jedliśmy obiad, a wieczorem żegnałam się z nim, a właściwie już jego ciałem. Dziecko jest dla nas pocieszeniem. Moja mama ledwo się trzyma.

Nawet mój gin jak dowiedział się przyjął mnie jako pierwszą, żebym szybko zobaczyła dziecko na USG i się trochę uspokoiła.

Dlatego też odezwałam się do Was dopiero w 12 tyg., bo wcześniej miałam takiego doła, że hoho.
Straszne !!! Szok

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 15:38   #4357
ita83
Wtajemniczenie

idzia111 trzymaj sie babeczko....takie przezycie...nawet nie wiem co napisac po za tym ze jestesmy z Toba i Twoja rodzina
mam nadzieje ze jakos dacie sobie rade z ta tralma...jedno jest pewne musicie sie trzymac razem.....
Stary 2013-01-16, 15:45   #4358
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej Dziewczyny,

Nie chciałam tu Was stresować, ale wczoraj miałam lekkie plamienie, tj. brudny śluz, zwłaszcza jak szłam siusiu to na papierze zostawał brązowy śluz.
Pojechałam na IP, gdzie mnie potraktowano z buta (ale jestem do tego przyzwyczajona w tym szpitalu, staram się go omijać szerokim łukiem), na szczęście łaskawie zrobili mi USG i wszystko było OK.
Ale dziś pojechałam do swojego lekarza. USG powtórzył, wszystko dobrze z dzieckiem, nic się nie odkleja, jednak mam twardy brzuch i muszę brać Nospę 3 razy dziennie + Dupka 3 razy dziennie i leżeć. Co więc czynię, ale mam przez to utrudniony dostęp do kompa i teraz się będę rzadziej udzielać.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 15:49   #4359
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
idzia111 trzymaj sie babeczko....takie przezycie...nawet nie wiem co napisac po za tym ze jestesmy z Toba i Twoja rodzina
mam nadzieje ze jakos dacie sobie rade z ta tralma...jedno jest pewne musicie sie trzymac razem.....
wlasnie,Jestesmy z Toba i pamietaj ze masz wizazowe psiapsioly i zawsze slozymy pomoca;*

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38681464]Hej Dziewczyny,

Nie chciałam tu Was stresować, ale wczoraj miałam lekkie plamienie, tj. brudny śluz, zwłaszcza jak szłam siusiu to na papierze zostawał brązowy śluz.
Pojechałam na IP, gdzie mnie potraktowano z buta (ale jestem do tego przyzwyczajona w tym szpitalu, staram się go omijać szerokim łukiem), na szczęście łaskawie zrobili mi USG i wszystko było OK.
Ale dziś pojechałam do swojego lekarza. USG powtórzył, wszystko dobrze z dzieckiem, nic się nie odkleja, jednak mam twardy brzuch i muszę brać Nospę 3 razy dziennie + Dupka 3 razy dziennie i leżeć. Co więc czynię, ale mam przez to utrudniony dostęp do kompa i teraz się będę rzadziej udzielać.[/QUOTE]To zdrowka jak najwiecej! odpoczywaj wypoczywaj dobrze ze wszystko jest ok!

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

lece bo jedziemy do kina paa

Zuza

Razem
Stary 2013-01-16, 15:52   #4360
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
hahhaha bardzo smieszne wlasnie co 3 tyg musze isc po l4 ale za to nie place tak to teraz mialam duzo tych wizyt bo 4,01 wczoraj i mam nadzieje przetrzymac do ok 15,02... a pozniej na poczatku marca polowkowe...
do Endo mam na 8,02 eh

wogole to teraz sobie policzylam i ... bylam pewna ze strzelilismy gola .. pamietacie nie moglam sie doliczyc kiedys a teraz licze i co? strzelilismy tak jak myslalam ... w Londynie ok 20.10 ... haha :P ( a smialy sie w pracy kolezanki ze tam inne powietrze latwiejsze do rozmnazania) i to by sie zgadzalo bo od tego momentu mam wszystkie suwaczki itp a od OM mam juz 14 tydzien ponad haha ..
wychodzi 14tydz5dzien wiec - 2 tyg wychodzi 12tydz6dzien wiec jak w morde strzelil loll... ale juz nie zmieniam suwaczkow licze tak jak do tej pory
Hm... to jak będe planować rodzeństwo dla Saturninka to na pewno odwiedzę przyjaciółkę w Londynie
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38681464]Hej Dziewczyny,

Ale dziś pojechałam do swojego lekarza. USG powtórzył, wszystko dobrze z dzieckiem, nic się nie odkleja, jednak mam twardy brzuch i muszę brać Nospę 3 razy dziennie + Dupka 3 razy dziennie i leżeć. Co więc czynię, ale mam przez to utrudniony dostęp do kompa i teraz się będę rzadziej udzielać.[/QUOTE]

Dobrze, że się odezwałaś, bo ja już nawet zaczęłam Cię szpiegować tak sie zmartwiłam, że nagle zniknęłaś... Mam nadzieję, że mi wybaczysz

No i oczywiście rozumiemy, że musisz więcej odpoczywać
To nie będę taka nachalna od teraz

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 15:53   #4361
Neni1984
Zakorzenienie

Ale dziś pojechałam do swojego lekarza. USG powtórzył, wszystko dobrze z dzieckiem, nic się nie odkleja, jednak mam twardy brzuch i muszę brać Nospę 3 razy dziennie + Dupka 3 razy dziennie i leżeć. Co więc czynię, ale mam przez to utrudniony dostęp do kompa i teraz się będę rzadziej udzielać.[/QUOTE]

Dobrze, że już dobrze
A do kiedy masz tak leżeć?
Stary 2013-01-16, 15:58   #4362
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Ci jak z niego wrócę

Ale generalnie chyba podobnie jak na tym w 12t, czyli czy ma wszystkie narządy dobrze wykształcone, z tego co wiem to serduszko dokładniej bada, działanie zastawek, przepływy i inne takie

Malinka idzie 18 stycznia na wizytę to może też jej zrobi od razu połówkowe to się dowiemy wcześniej
Wątpię, że w piątek zrobi mi połówkowe. Nic na ten temat nie wspominała na ostatniej wizycie więc chyba raczej jeszcze mi nie zrobi. Wizyty mam co 3 tygodnie to pewnie już na kolejnej wizycie będę mieć bo będę wtedy w 22tc. Ale zobaczy się. Może zachce jej się zrobić teraz
Właśnie mi przypomniałaś, że to jeszcze tylko 2 dni do wizyty Ale trochę mnie stres łapie. Dobrze, że moja koleżanka też wtedy wizytuje u tej samej ginki więc nie będzie nam się nudzić bo będziemy sobie plotkować

Cytat:
A powiem Wam, że miałam bardzo przykre przeżycie będąc już w ciąży. Mój starszy brat zmarł nagle w I dzień Świąt Bożego Narodzenia. W dzień jedliśmy obiad, a wieczorem żegnałam się z nim, a właściwie już jego ciałem. Dziecko jest dla nas pocieszeniem. Moja mama ledwo się trzyma.

Nawet mój gin jak dowiedział się przyjął mnie jako pierwszą, żebym szybko zobaczyła dziecko na USG i się trochę uspokoiła.

Dlatego też odezwałam się do Was dopiero w 12 tyg., bo wcześniej miałam takiego doła, że hoho.
Strasznie Ci współczuję kochana Nawet nie potrafię sobie wyobrazić jakie to dla Was musiało być ciężkie przeżycie Bądźcie silni.

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:03   #4363
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Wątpię, że w piątek zrobi mi połówkowe. Nic na ten temat nie wspominała na ostatniej wizycie więc chyba raczej jeszcze mi nie zrobi. Wizyty mam co 3 tygodnie to pewnie już na kolejnej wizycie będę mieć bo będę wtedy w 22tc. Ale zobaczy się. Może zachce jej się zrobić teraz
Właśnie mi przypomniałaś, że to jeszcze tylko 2 dni do wizyty Ale trochę mnie stres łapie. Dobrze, że moja koleżanka też wtedy wizytuje u tej samej ginki więc nie będzie nam się nudzić bo będziemy sobie plotkować
Nie stresuj się... skoro Młoda kopie to masz dowód, ze nie jest źle
A jak będziecie we dwie to plotkować jak najbardziej tak- tylko mi się nie stresować i nawzajem nakręcać

Czemu masz tak często wizyty? Ja mam co 4-5 tygodni
To prawie dwa razy rzadziej

A podkopuje Cię Młoda już jakoś regularniej czy jak sobie przypomni, że trzeba Matce podokuczać?

Mały
Stary 2013-01-16, 16:08   #4364
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Dobrze, że już dobrze
A do kiedy masz tak leżeć?
Do czasu, aż plamienia ustąpią mogę wstawać 2-3 razy w ciągu dnia. Później już normalnie mogę chodzić.
W sumie dzisiaj mam czysto i na wkładce i na papierze, ale wolę dmuchać na zimne i leżakuję.
W sumie ja i tak prowadzę dość spoczynkowy tryb życia, mało chodzę gdziekolwiek, a więc teraz na parę dni mam bana nawet na wycieczki po mieszkaniu

Cytat:
Dobrze, że się odezwałaś, bo ja już nawet zaczęłam Cię szpiegować tak sie zmartwiłam, że nagle zniknęłaś... Mam nadzieję, że mi wybaczysz
Nic się nie stało, dziękuję za troskę
Jak coś, to wiesz, gdzie mnie szukać To moja stała baza na wizażu

No nie powiem, żebym była zadowolona z takiego stanu rzeczy. W tamtej ciąży miałam skurcze, które doprowadziły do skrócenia szyjki :/ Więc teraz szybko przeciwdziałamy Nospą, no ale właśnie - 14 tydzień to szybko na takie akcje... Miałam cichą nadzieję, że tę ciążę przejdę bez chemii, no ale jak widać, nie mi pisana ciąża, przez którą się nie czuje, że się przechodzi. A poza tym lekarz mi powiedział, że każde plamienie traktowane jest jako zagrożenie poronieniem i teraz się boję, no ale póki co jest czysto, więc może to tak jak w poprzedniej ciąży (miałam identyczny brudny śluz, tyle, że na wkładce) - rozpychająca się kosmówka, która ustępuje miejsca łożysku.... No nic, uprawiamy leżing, akurat w tym jestem dobra, więc musimy dać radę
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:11   #4365
Margosia__
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38681874]Do czasu, aż plamienia ustąpią mogę wstawać 2-3 razy w ciągu dnia. Później już normalnie mogę chodzić.
W sumie dzisiaj mam czysto i na wkładce i na papierze, ale wolę dmuchać na zimne i leżakuję.
W sumie ja i tak prowadzę dość spoczynkowy tryb życia, mało chodzę gdziekolwiek, a więc teraz na parę dni mam bana nawet na wycieczki po mieszkaniu

Nic się nie stało, dziękuję za troskę
Jak coś, to wiesz, gdzie mnie szukać To moja stała baza na wizażu

No nie powiem, żebym była zadowolona z takiego stanu rzeczy. W tamtej ciąży miałam skurcze, które doprowadziły do skrócenia szyjki :/ Więc teraz szybko przeciwdziałamy Nospą, no ale właśnie - 14 tydzień to szybko na takie akcje... Miałam cichą nadzieję, że tę ciążę przejdę bez chemii, no ale jak widać, nie mi pisana ciąża, przez którą się nie czuje, że się przechodzi. A poza tym lekarz mi powiedział, że każde plamienie traktowane jest jako zagrożenie poronieniem i teraz się boję, no ale póki co jest czysto, więc może to tak jak w poprzedniej ciąży (miałam identyczny brudny śluz, tyle, że na wkładce) - rozpychająca się kosmówka, która ustępuje miejsca łożysku.... No nic, uprawiamy leżing, akurat w tym jestem dobra, więc musimy dać radę [/QUOTE]

Pewnie, że dacie radę! No kto jak nie Wy?
A My Wam w tym pomożemy!

Mały
Stary 2013-01-16, 16:16   #4366
Neni1984
Zakorzenienie

To co, idziemy wszystkie leżeć?
Stary 2013-01-16, 16:23   #4367
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
To co, idziemy wszystkie leżeć?
Ja cały czas leżakuję ale czas wstawać
Zjadłam kolację, jeszcze tylko odkurzyć chałupkę- na szczęście nie ma tego dużo i o 17 idziemy z psem zaliczać kolejne kilometry Mąż dziś wcześniej kończy pracę, to może uda mi się go wieczorem wyciągnąć na basen

Mały
Stary 2013-01-16, 16:28   #4368
roxi1980
Zakorzenienie

Ja to też mam do Was pod górkę... ale praca, dom i zaospowany, znudzony 4-latek i ciąża to za wiele...

Wczoraj (dziś?) nadrabiałam zaległości na telefonie do 2 nad ranem.

U mnie zaczął się 10 tc. Miałam jechać w pon na wizytę, ale nie miałam z kim Norberta zostawić i dr mi tylko receptę na dupka zostawił i niestety następny termin dopiero na 28.01. Ustaliłam sobie też termin na genetyczne na 7.02.

Ja z Norbertem na II genetycznym miałam robione poza pomiarami standardowymi, przepływy w naczyniach i pępowinie (doppler), szczegółową ocenę narządową i ukg serca płodu. Uważam, że warto je zrobić. Trzecia gen. moim zdaniem już deczko zbędne, jeśli lekarz robi standardowe usg co jakiś czas na wizytach.

Ja już z jedzeniem nie daję rady. Startuję z olbrzymią nadwagą, więc wiadomo, że chcę bardzo rozsądnie jeść, żeby nie przytyć niewiadomo ile. Mam nadzieję, że ta ciąża będzie tak łaskawa jak ta z Norbertem (tylko +4,5kg przez 38tygodni), ale to nigdy nie wiadomo. Teraz tylko bym jadła, nie że głodna jestem, ale tak jak większość z Was - ssanie mi się włącza co 2-3h i jak nie zjem to mam taaaakie mdłości, że zdycham. Na dodatek wielu potraw po prostu nie mogę - albo nie mam ochoty, albo mnie po nich mdli.

W pracy skomplikowana sytuacja i stresu kupa, nie poprawia to mojego samopoczucia.

Czekam na wyzdrownienie misiaczka i pewnie jak pójdzie do przedszkola to będzie trochę łatwiej wszystko "pochytać", bo teraz to gonitwa jakaś szalona.

Pozdrowenia dla Was wszystich

ps. piękne macie fotki maluszków, ja ostatnią mam z 8tc (7.01.13 r.), aaaa wrzucę jak wszystkie wrzucacie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 07.01.13.jpg (94,8 KB, 30 załadowań)

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:29   #4369
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ja cały czas leżakuję ale czas wstawać
Zjadłam kolację, jeszcze tylko odkurzyć chałupkę- na szczęście nie ma tego dużo i o 17 idziemy z psem zaliczać kolejne kilometry Mąż dziś wcześniej kończy pracę, to może uda mi się go wieczorem wyciągnąć na basen
A to ja całkiem na odwrót. Rano byłam na spacerze, później sprzątałam, a teraz zjadłam obiad i idę zaraz coś oglądać=leżakować. Ale punkty dnia podobne
Stary 2013-01-16, 16:32   #4370
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Czy ja dobrze przeczytałam, że chcesz dać teściowej pieniądze by załagodzić sytuację? Przecież to bez sensu...
Nie masz możliwości zamieszkania ze swoimi rodzicami? Ona nie da Ci żyć... Ciągle będzie dawała Ci odczuć, że nie jesteś u siebie.
Najważniejsze to nie dać sobie wejść na głowę.
No u rodziców to mały pokoik tylko :/
Cytat:
Shestiger okropną masz tą "teściową". Co za teksty i rozumowanie ma baba!! A nie myśleliście o zamieszkaniu na swoim, choćby wynajmowanym, ale swoim. Jak zaczniecie się tam remontować to już po ptakach będzie. Chcesz męczyć się z tą babą przez x lat?
Myślimy tylko jak już to w Krakowie, bliżej pracy mojego a tam mieszkania do tanich nie należą...dom i tak będzie Piotrka więc spokojnie można w niego kase ładować ^^
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:32   #4371
Neni1984
Zakorzenienie

Roxi fajny konik morski Też mam podobne zdjęcie Ile mam mm?
Stary 2013-01-16, 16:34   #4372
roxi1980
Zakorzenienie

Ma tym foto 1,5cm Dr się wpatrywał, wpatrywał i z poważną miną mówi: "hmmm wygląda jak bałwanek..."

Stary 2013-01-16, 16:36   #4373
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość

Myślimy tylko jak już to w Krakowie, bliżej pracy mojego a tam mieszkania do tanich nie należą...dom i tak będzie Piotrka więc spokojnie można w niego kase ładować ^^
No można kasę ładować, ale na pewno to przemyślałaś?
Tak męczę, bo koleżanka moja ma podobną sytuację. I bardzo żałuje, że wyremontowali sobie górę i kasę wtopili. Siedzi teraz w domu z dzieckiem, maż ciągle tylko w pracy, a ona coraz bardziej zgorzkniała .... I jak do nich jedziemy to tylko opowiada jak jej źle

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Ma tym foto 1,5cm Dr się wpatrywał, wpatrywał i z poważną miną mówi: "hmmm wygląda jak bałwanek..."
No to kawał bałwanka Mój wyglądał jak konik morski i za nic w świecie nie mogłam sobie wyobrazić jak z tego ma moje dziecię powstać
Stary 2013-01-16, 16:37   #4374
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Ja to też mam do Was pod górkę... ale praca, dom i zaospowany, znudzony 4-latek i ciąża to za wiele...

Wczoraj (dziś?) nadrabiałam zaległości na telefonie do 2 nad ranem.

U mnie zaczął się 10 tc. Miałam jechać w pon na wizytę, ale nie miałam z kim Norberta zostawić i dr mi tylko receptę na dupka zostawił i niestety następny termin dopiero na 28.01. Ustaliłam sobie też termin na genetyczne na 7.02.

Ja z Norbertem na II genetycznym miałam robione poza pomiarami standardowymi, przepływy w naczyniach i pępowinie (doppler), szczegółową ocenę narządową i ukg serca płodu. Uważam, że warto je zrobić. Trzecia gen. moim zdaniem już deczko zbędne, jeśli lekarz robi standardowe usg co jakiś czas na wizytach.

Ja już z jedzeniem nie daję rady. Startuję z olbrzymią nadwagą, więc wiadomo, że chcę bardzo rozsądnie jeść, żeby nie przytyć niewiadomo ile. Mam nadzieję, że ta ciąża będzie tak łaskawa jak ta z Norbertem (tylko +4,5kg przez 38tygodni), ale to nigdy nie wiadomo. Teraz tylko bym jadła, nie że głodna jestem, ale tak jak większość z Was - ssanie mi się włącza co 2-3h i jak nie zjem to mam taaaakie mdłości, że zdycham. Na dodatek wielu potraw po prostu nie mogę - albo nie mam ochoty, albo mnie po nich mdli.

W pracy skomplikowana sytuacja i stresu kupa, nie poprawia to mojego samopoczucia.

Czekam na wyzdrownienie misiaczka i pewnie jak pójdzie do przedszkola to będzie trochę łatwiej wszystko "pochytać", bo teraz to gonitwa jakaś szalona.

Pozdrowenia dla Was wszystich

ps. piękne macie fotki maluszków, ja ostatnią mam z 8tc (7.01.13 r.), aaaa wrzucę jak wszystkie wrzucacie
No to całkiem "Zabawnie" masz z ogarnięciem tego wszystkiego
A mogę mieć bardzo osobiste pytanie?
Kiedy tak mniej więcej zaczęłaś tyć, że w sumie tylko 4,5 na + wyszło?
Chyba gdzieś w końcówce ciąży?

Cytat:
A to ja całkiem na odwrót. Rano byłam na spacerze, później sprzątałam, a teraz zjadłam obiad i idę zaraz coś oglądać=leżakować. Ale punkty dnia podobne
He he he
Ja już tyle razy próbowałam rano się zmobilizować do sprzątania ale mi nie wychodzi- jedyna mobilizacja to powrót z pracy męża

Mały
Stary 2013-01-16, 16:48   #4375
Neni1984
Zakorzenienie

Margosia to najlepsza mobilizacja, ale mój do pracy od 3 tygodni nie chodzi, więc muszę się sama jakoś mobilizować
Stary 2013-01-16, 16:52   #4376
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Nie przejmuj się tymi osobami. Ty i dziecko jesteście najważniejsi, a jeśli tak ważne osoby nie potrafią się cieszyć Twoim szczęściem to olej to. Pamiętaj dziecko jest najważniejsze.

A co do teorii, że dziecko to zbędny balast - tak mówią osoby, które boją się odpowiedzialności (m.in. mój szwagier). Chyba część z nas też zna osoby, które nie cieszą się razem z nami, ale cóż ... takie jest życie.

Jak zazdroszczę, mi ten czas w ciąży się dłuży. Pewnie dlatego, że źle się czuję i mam dużo stresów.

Margosia dziękuję
Wspolczuje. Trzymaj sie kochaniutka i nie denerwuj sie

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:57   #4377
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość

To ja tez pomecze a dlaczego bedzie , nie jest jeszcze? Czy jest, ale czesciowo?
Pytam, bo ja mam podobna sytuacje, jestem wspolwlascicielka domu, ale nie odwazylabym sie grosza w niego zainwestowac, dopoki nie jest moj caly i tam nie mieszkam (a nie mieszkam z wyboru, zdecydowalismy sie kupic wlasne 4 katy, zeby uniknac wlasnie tego, co Wy przechodzicie)...
Wlasny spokoj bezcenny

U Ciebie to chyba nie ma innego wyjscia, jak wyjsc do tesciowej z sercem, serdecznie, a nuz sie kobiecie odmieni?

Dziewczyny, czy kazda z Was sika w nocy, czy ktoras jeszcze noc przesypia bez kibelkowania? Bo ja w sumie spokojnie przesypiam, tylko w dzien troszke latam czesciej... a wg USG dzis zaczelam 16 tydzien . No wiec martwie sie troszke.

Z tym moim pukaniem kruszynki to chyba falstart byl, moze mi jakies naczynko pulsuje albo co. Bo na spokojnie na plasko lezac to ani widu ani slychu tylko kiedy sie w kulke zwine to czasem cos babelkuje
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 17:00   #4378
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
A mogę mieć bardzo osobiste pytanie?
Kiedy tak mniej więcej zaczęłaś tyć, że w sumie tylko 4,5 na + wyszło?
Chyba gdzieś w końcówce ciąży?
Ja miałam bardzo ciężką ciążę, od początku plamiłam, nie mogłam jeść i od początku chudłam. Potem w 13tc trafiłam do szpitala z krwotokiem i nie wiem ciąża, stres czy jakie licho - dalej apetytu nie było, jak wychodziłam ze szpitala w 17tc miałam 6 kg mniej niż na początku ciąży. I potem powolutku, powolutki i doszłam z -6 na +4,5. Ale jakoś ogólnie ciążowy układ hormonalny bardzo mi służył, po ciąży schudłam i znów przytyłam do "swojej" wagi i ciut Teraz co będzie nie wiem.

Stary 2013-01-16, 17:01   #4379
Raptowna
Raczkowanie

Gaduły

My dzisiaj zaczynamy 16 tydzień z moim brzuchem ;p
Zazdroszczę Wam. Moja wizyta jest dopiero na 5 lutego ale już mi zrobi połówkowe bo będzie nasz 19 tydzień

a teraz czekam na księdza bo po kolędzie chodzi..
ledwo z pracy wróciłam nawet nie zdążę zjeść
Raptowna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 17:11   #4380
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
wklejam Wam mojego szkraba... ))
na zdjeciu 4d fajnie sie podparł na kolanku jakby byl zmeczony skakaniem w brzuszku mamusi haha a druga glowke ha
Mówiłam, że w kolorze jak mały kosmitaNasze też tak wyglądało

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
A właśnie co do farbowania włosów...można farbować? W 1 ciąży nie farbowałam nie wiem czemu właśnie mówili ze nie powinno się farbować a obcinać chyba można nie. Prawdopodobnie dziecku do 1 roku się nie obcina bo można mu rozum skrucić czy cos takiego
Padłam jak to przeczytałam Naprawdę wierzysz w takie rzeczy?

Cytat:
powiedzcie mi a na polowkowych tez sie sprawdza to samo co na prenatalnym? pytam bo patrze tam na cennik i jest ...

Drugi trymestr do 24. tygodnia - 3D/4D HDlive 199 zł
lub
Drugi trymestr + USG "genetyczne" płodu - 3D/4D HDlive
z komputerową oceną ryzyka wystąpienia wad genetycznych (FMF, Sonomedica PTU, PTG) 280 zł

czyli co na ktore lepiej isc??
Moja ginka powiedziała, że te pierwsze prenatalne w 12tyg to możemy zrobić wg uznania czy chcemy czy nie. Natomiast na drugie, połówkowe to już zaleca, żeby zrobić. Dla mnie opcja nr 1 stanowi frajdę dla rodziców, bo daje możliwość pooglądania sobie dzieciaczka. Natomiast w opcji nr są badania, więc wybrałabym tą drugą opcję.

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
to ja tez chyba do ultramedic pojde jak bede w polsce bo ja tez z krk
tz z krk z urodzenia i miejsca zamieszkania do 2008 roku

a teraz laseczki troszeczke musze sie wyzalic....mam do poinformowania o moim odmiennym stanie 2 bardzo bliske mi osoby....
tylko wiem ze one nie zrozumieja tego jak mnie cieszy ta ciaza :9 i juz mi jest przykro z tego powodu......i po prostu nie wiem jak mam ta nowine przekazac osoba ktore na razie nawet nie mysla o dziecku a wrecz sa przekonane ze to zbedny balast.....ech
Nie przejmuj się. Takie reakcje nie należą do przyjemnych, ale najczęściej mówią tak ci, którzy są wygodni. Mimo wszystko rodzicielstwo niesie ze sobą dużą odpowiedzialność i powinnaś być dumna, że was stać na to

Cytat:

Bardzo mi przykro

Odpoczywaj A skoro plamienia ustały to pewnie będzie już dobrze Trzymaj się cieplutko

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy kazda z Was sika w nocy, czy ktoras jeszcze noc przesypia bez kibelkowania? Bo ja w sumie spokojnie przesypiam, tylko w dzien troszke latam czesciej... a wg USG dzis zaczelam 16 tydzien . No wiec martwie sie troszke.

Z tym moim pukaniem kruszynki to chyba falstart byl, moze mi jakies naczynko pulsuje albo co. Bo na spokojnie na plasko lezac to ani widu ani slychu tylko kiedy sie w kulke zwine to czasem cos babelkuje
U mnie z tym sikaniem to tak zależy. Czasami muszę wstać w nocy, ale generalnie przesypiam całą noc.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości