Scent Bar XLVII - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-17, 15:22   #841
gryx82
BAN stały

Dot.: Scent Bar XLVII

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
True story

---

Topsz, ja lete po drożdże
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 15:22   #842
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
uch
ja taki hardcore miałam po paluszkach krabowych
gorączka 40 st, a jak leciałam do łazienki, to nie wiedziałam którym końcem się do porcelany ustawiać
biseptol pomógł

przy czym ten mój post dot. wieku miał być dwuznaczny
ale nie wyszło
pamiętam masakryczne uczucie...ja wykombinowałam,że najbezpieczniej jest siedzieć na porcelanie z miską na kolanach

no ja z wiadomych przyczyn potraktowałam go całkiem dosłownie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
No i tego właśnie nie rozumiem, to jest zależne od sumienia księdza, czy od prawa kanonicznego?

A receptura bez zmian, mam nadzieję?
jeśli od sumienia, to ksiądz ma sumienie elastyczne...jednemu kuzynowi ochrzcił, a drugiemu nie. Jeden sporo zapłacił...ale może ja za dużo CSI oglądam i się dopatruję drugiego dna

tym razem antyzmarch klasyczny, więc bez zmian. Może być niewielka różnica w zapachu/konsystencji, bo hydrolaty i oleje trochę się różnią zależnie od dostawcy/partii/pochodzenia

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 15:35   #843
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Na drugi raz proszę mi nie wyjeżdżać z krakowskim slangiem, OK?
A jakim mam wyjechać?
Cytat:
blisko: ukręciłam omleta, ale masło było wujowe i musiałam wywalić
podałam pomarańcze, awokado, chleb i herbatę - do samodzielnego przyrządzenia
Wypasione śniadanko i jakże skąplikowane
Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
fidzisz zapomniałabym o perfuMIE wątpię czy zabiję go zapachem, prędzej on mię
Co Ty byś bez Wizażu srobiła
Cytat:
Się śmiej, wiesz jak krzyże bolą przy porodzie?a jak mnie dotknęła to az się prostowałam
Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
ale może ja za dużo CSI oglądam i się dopatruję drugiego dna
Taa, ja też i nie wiem po co bo po tylu odcinkach wszystko jest przewidywalne

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 15:39   #844
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
1. już pomijając tę aborcję, też sprawy takie jak opozycja wobec wprowadzanych nowych praw z argumentacją, że jest to zamach na świętą Polską tradycję i rodzinę katolicką i w ogóle atak na religię i kościół, jak np. te dotyczące przeciwdziałaniu przemocy wobec kobiet i ich dyskryminacji...

2. o negatywnych rzeczach się głośniej mówi, to raz. dwa, 5% wszystkich porodów to cała masa porodów i wg mnie to dużo jeśli aż w 5% procentach są komplikacje... pytanie takie, co też te komplikacje powoduje, Parabel stwierdziła że kolejne pokolenia są coraz słabsze, ale może część tych komplikacji ma też bezpośredni związek z uszpitalnieniem porodu, z tym, że poród ma być jak najwygodniejszy z punktu widzenia lekarza, z podawanymi lekami... nie ma tak, że coś ma tylko i wyłacznie skutki pozytywne, negatywne też są.
1. no tak, racja

2. no dokłądnie tak po prostu bywa - ale te nasze procenty są z d.. wzięte - każdy ma inne obserwacje doświadczenia i szacujemy na ślepo

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Czytając miliony myślałam ze piszesz o tym co kobiety opisują w necie a nie przypadkach z reala.
Wśród znajomych tez wierze w to co opowiadają (mniej w to co wypisują w necie) ale też stosuje "filtry" na podstawie osobowości danej osoby.
Natomiast nie wierze w te opowiadania z internetu bo czyta się to jak opis krwawej rzezi z znęcaniem się nad pacjentami.
(nawet znam przypadki których porody znałam z opowiadań do mnie a potem poznałam z opowiadań w internecie i powiem ze po 3 latach te porody urosły do takiego koszmaru ze aż strach - ale licytacje na najgorszy poród na świecie zaliczyły na 5+).
Ja o swoim mowie ze miałam lekki natomiast personel szpitala by się z tym nie zgodził skoro trafiłam "po" na salę dla kobiet po cesarkach.
No i zauważyłam tez ze te kobiety z problemami "patologicznymi" jakoś mniejsze horrory piszą niż te z normalnymi porodami.
no w internetowe nie wierze, tfu nawet nie wchodzę bo z góry wiem co tam spotkam - te na tym forum są moje pierwsze tak szczerze no to Wam zawierzam

nie będę cytować wszystkich porodowych postów bo za dużo miejsca zajmą - ale ogólny wniosek - widać jak bardzo jest różnie, rozbieżności szpitalne etc

no i to że takie komforty o których pisze Eenax np, to w spzitalu gdzie rodziły moje przyjaciółki to science-fiction jest - tam są uwłaczające warunki - ilość na sali kobiet nie spada poniżej 5 sztuk jest syf i ogólna olewka, znieczulica ( nie mylic ze znieczuleniem) to po prostu kwestia szpitala, wiem bo byłąm widziałam, i wrażenie to odniósł tam każdy identyczne - neva eva

Cytat:
jak o żarciu to mogę wyznać, że rozdziewiczyłam się dziś cieciorkowo tzn. na razie namoczyłam, gotować będę wieczorem, ciekawa jestem jak toto smakuje i fogle, bo nigdy wcześniej do czynienia z nią nie miałam...
oooo napisz koniecznie co i jak wyszło - moja kolejna paka wciąż czeka - jadłam tylko w pasztecie

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość

co do żarcia mam w lodówce resztki pieczonego kurczaka i kombinuję jak je przerobić na jakieś wypasione danie obiadowokolacyjne
hmmm w makaronie ze sosem beszamelowym i czymś zielonym, pietruchą preferably ale nie jest bynajmniej wypasione

Cytat:
2. A ja mam słabość do Princessy i pewnie jest najbardziej kaloryczna jak znam swoje szczęście
orzechową? niestety juz robio słodki chłam , choć czasem ulegam

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
2. mnie niezaleznie od skurczy zaczelo calosciowo telepac lacznie z podzwanianiem zebami jak przy wysokiej goraczce wiec wszystkie polozne sie zlecialy wymacac mnie czy nie jestem sztywna i zimna (no wiecie, przedsmiertne drgawki, te sprawy)
i widzisz, i to by mnie przeraziło na Twoim miejscu że coś ewidentnie dzieje sie nei tak skoro personel nie wie co to?
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 15:50   #845
Katty_p13
Piers do przodu

Jeszcze a propos rodzenia to moim największym kłopotem była obawa, że zasnę bo Latorośl był niezdecydowany, czy chce opuścić asylum czy jednak nie z bólami co 3 min. trafiłam z Unym do szpitala a tu klops, mojego lekarza nie ma ale trafiłam na porodówkę, podłączono mi ktg, bóle ustały, przeczytałam książkę i po całym dniu przeniesiono mnie na patologię ciąży cały dzień bez żarcia ... całą noc przełaziłam, bo nie mogłam leżeć ... rano znów bóle - trucht do ordynatora na pilocik, wody odeszły - z powrotem na porodówkę znów połaziłam, pogadałam ze stażystkami z położniczej ... a że nie mogłam leżeć to wymyśliłam (oczytana powieściami z dzikiego zachodu) że może by tak pouskuteczniać przysiady przy łóżku. Tak też zrobiłyśmy - dużo ligniny pode mnie, ja kucam regularnie aż pokazała się główka - no to myk na łóżko i w przerwie między skurczami w sekundę natychmiast zasypiałam i tak się bałam, że prześpię własny poród, że starałam się urodzić jak najszybciej - dzięki temu Un nie zdążył na akcję bo mnie szukał po całym piętrze patologii za to dostał wprost z sali zamiast mnie zawiniątko w ramiona no i tyle ...
Stary 2013-01-17, 15:53   #846
Florens
Zakorzenienie

Cytat:

no nie wiem, nie wiem...ja się przedwczoraj wieczorem zaprawiłam czymś (podejrzewam marchewkę) tak skutecznie, że wczorajszego dnia właściwie nie pamiętam. Praktycznie cały przespałam, z przerwami na wyloty do łazienki Dobrze,że z doświadczenia wiem kiedy będę mdleć, bo przy jednej z wizyt zdążyłam się nawet w miarę wygodnie położyć na podłodze w łazience, zanim zdążyłam pierdyknąć o cokolwiek upadając.
Ale dziś jest dużo lepiej, przynajmniej nie mam już 39 stopni temperatury. Swoją drogą nie wiedziałam,że przy zatruciu tak skacze temperatura.

to może zaszkodzić

Cytat:
A i ja dostarczyłam trochę rozrywki bo miałam przy skurczach samoistnie "tańczące" nogi i położne były tym lekko rozbawione (za co oczywiście mnie po 100 razy przepraszały tłumacząc się pierwszym tak "rozbrykanym" przypadkiem).

Cytat:
2. mnie niezaleznie od skurczy zaczelo calosciowo telepac lacznie z podzwanianiem zebami jak przy wysokiej goraczce wiec wszystkie polozne sie zlecialy wymacac mnie czy nie jestem sztywna i zimna (no wiecie, przedsmiertne drgawki, te sprawy)

Cytat:
ja taki hardcore miałam po paluszkach krabowych
gorączka 40 st, a jak leciałam do łazienki, to nie wiedziałam którym końcem się do porcelany ustawiać

Cytat:

i stanik muszę założyć, bo potem będzie na mieście, że świeciłam cyckami bez

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 15:59   #847
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
A co się może stać
No... nic!

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Flo i reszta koniasto zwierzęcych kojarzycie tego Anglika co zmaltertował 26 koni ? ( kilka km odemnie )Dostał rok ( szkoda, że tylko rok, ale lepsze niż nic )więzienia i uciekl do Angli...no to Anglicy się spisali. Dorwali dziada i dodali Polakom niedawno
Odsiedzi

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Chyba srebrem:confuse d:
W lapisie srebro siedzi

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Śmiem twierdzić ze czuję się coraz gorzej, może powinnam iść do lekarza zawsze mi samo przechodziło po 2 dniach, więc z reguły nie chodzę

Cytat:
po drugie niechby sobie twierdził co chce, gdyby nie fakt, że w ten sposób podaje się za przedstawiciela wszystkich a co najmniej dużej większości Polaków, w tym osób takich jak ja, i wpływa na decyzje polityczne zgodnie ze swoimi poglądami, co niekonieczne jest spójne z poglądami i życzeniami tych osób które jakoby reprezentuje...

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
znad sterty chustek na kołdrze

Cytat:
no nie wiem, nie wiem...ja się przedwczoraj wieczorem zaprawiłam czymś

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 16:04   #848
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
interesujące kiedyś zrobię, bo dzisiaj brakuje mi kilku składników

Cytat:
no i koniec życia ujowej patelni. wywaliłam, nawet nie będę czekać aż xiądz wyjdzie z nadzieją, że może się jednak przyda dałam jej dziś ostatnią szansę i to jest ostatni obiad który mi zepsuła.
znów mam nerwa nie lubię porażek w kuchni
jak dobrze, że jej nie kupiłam ufff a macałam

Cytat:
no tak

głodna jestem

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
hmmm w makaronie ze sosem beszamelowym i czymś zielonym, pietruchą preferably ale nie jest bynajmniej wypasione
chyba coś w ten gust polecę, ale z ryżem

w tak zwanym międzyczasie ukręciłam se antyzmarcha na naczyńka, na oko testuję na dekolcie, póki co dziur nie wyżarł

28.05.2010
Stary 2013-01-17, 16:18   #849
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:

to może zaszkodzić
może była nawożona jakimś syfem, albo niedokładnie pogryzłam, albo coś Żadnych innych podejrzanych/surowych rzeczy nie jadłam. Jest jeszcze opcja,że mi się skórka od papryki przykleiła gdzieś W każdym razie nic przyjemnego, nie życzę nikomu

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 16:20   #850
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Co Ty byś bez Wizażu srobiła
jużem się umyła, wypachniła, uzbroiła w pancerz napiersiowy, pozmywała i położyła dziecko aaaaaaaaaa chuopa spać.

dziwi mnie, że somsiadka na szmacie nie jeździ na klatce schodowej, może on jednak nie dziś przyjdzie

Edytowane przez golden_eye
Czas edycji: 2013-01-17 o 16:21
golden_eye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 16:26   #851
dzika truskawa

Cytat:
może była nawożona jakimś syfem, albo niedokładnie pogryzłam, albo coś Żadnych innych podejrzanych/surowych rzeczy nie jadłam. Jest jeszcze opcja,że mi się skórka od papryki przykleiła gdzieś W każdym razie nic przyjemnego, nie życzę nikomu
Po surowej papryce miewam sensacje

:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
Stary 2013-01-17, 16:27   #852
Maja102
Zakorzenienie

"System Windows wykrył problem z dyskiem twardym"

jedyny znajomy informatyk się wyprowadził i nie mam z nim kontaktu, a na nowy dysk (i zakup windowsa ) mnie nie stać
Stary 2013-01-17, 16:30   #853
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
i widzisz, i to by mnie przeraziło na Twoim miejscu że coś ewidentnie dzieje sie nei tak skoro personel nie wie co to?
Nieee, tak źle nie było bo chichotałam podzwaniając zębami więc ewidentnie szoko-zmęczenio-głupawka. To samo miałam bo wypadku na bunkrach

Wymieniłam klawiaturę na jakiś staroć i teraz mam polskie litery ale wszystko się tnie, ech...

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 16:30   #854
Florens
Zakorzenienie

ale mnie głowa rozbolała chyba z ekscytacji przy kręceniu kremu

28.05.2010
Stary 2013-01-17, 16:31   #855
dzika truskawa

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

jedyny znajomy informatyk się wyprowadził i nie mam z nim kontaktu, a na nowy dysk (i zakup windowsa ) mnie nie stać
A coś nawala? Może po prostu Ci się miejsce na tym dysku kończy? Spróbuj powywalać zbędne rzeczy

Stary 2013-01-17, 16:32   #856
aileenn
Mother of Cats

Dobry wieczór Baru

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
5.ale jeżeli A zostało ogłoszone przez się za monoteistyczne i nie ma innych i w to się wierzy , to jak uwierzyć , że jest B jeżeli się wierzy w A , które twierdzi że jest jedyne , to nie pozostawia to miejsca na B ,bo to zaprzecza A , dla mnie to sprzeczność . A jak się nie wierzy do końca to nie jest to taka solidna wiara , tylko dla hecy na półgwizdka .
Chyba to się rozbija o rozumienie "wierzyć", tu wczoraj wyjaśniałam KLIK. Bo przy założeniu, że "wierzę" = "jestem wyznawcą" masz całkowitą rację, że to byłaby wiara taka bałdzo nie bałdzo

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam ekstra współpracować na hasło- jeszcze kwadrans i trzeba będzie użyć kleszczy

Cytat:
Tak sobie teraz pomyślałem, jak to ciekawie i różnorodnie musiało być przed wojną, nawet na takim zadupiu, jak u mnie - żydzi, katolicy, protestanci (i jakoś żyli jeden obok drugiego zgodnie, przynajmniej do dwudziestolecia międzywojennego)
Obawiam się, że nie zawsze / nie wszędzie było zgodnie Za dużo pogromów, nierównych praw i zwyczajnych świstw się wyłania w tej kwestii z historii.

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 16:35   #857
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
A coś nawala? Może po prostu Ci się miejsce na tym dysku kończy? Spróbuj powywalać zbędne rzeczy
nic, wszystko grało do teraz
miejsca wolnego mam po 20GB i na dysku C i D
Wyskoczyło wyłącz komputer i napraw lub wymień dysk twardy

Nie mam kasy, żeby wieźć do serwisu, znów sobie zażyczą 2 stówy za dysk i więcej no i kto mi potem windowsa zainstaluje, jak ja nawet gg nie umiem zamontować?
Stary 2013-01-17, 16:38   #858
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
poza tym wymiana materaca kosztowałąby tyle co dula a dula w domu nieużyteczna pono
Cytat:
zjadłam se normalnie cacyki - znakiem tego nadchodzo dni potwierdzające przykry fakt bycia kobietą me
Co znaczą pogrubione? Uprzejmie proszę o wzbogacenie mojego zasobu słownikowego

Cytat:
oj wiem wiem - czuję oddech czasu na plecach - czuję że będę spóźniona, bo za długo dorastam, bo jestem wiecznie nie gotowa i niemal na pewno wiem że będzie za późno jak zawsze jak już się zdecyduje - ale nie umiem inaczej - tak jest i nic tego nie zmieni że jestem facetem w babskiej skórze, zprzymrużeniem oka of kors, chodzi o to że zachowuję się jak młody bóg płci męskiej - dla którego rzadko kiedy jest an cokolwiek za późno

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2013-01-17 o 17:11
Stary 2013-01-17, 16:40   #859
dzika truskawa

Cytat:
nic, wszystko grało do teraz
miejsca wolnego mam po 20GB i na dysku C i D
Wyskoczyło wyłącz komputer i napraw lub wymień dysk twardy

Nie mam kasy, żeby wieźć do serwisu, znów sobie zażyczą 2 stówy za dysk i więcej no i kto mi potem windowsa zainstaluje, jak ja nawet gg nie umiem zamontować?
Nie panikuj, H. zaraz kończy pracę to go spytam co to może być, ale jak wszystko chodzi jak powinno to pewnie pierdoła jakaś.

Stary 2013-01-17, 16:52   #860
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Śmiem twierdzić ze czuję się coraz gorzej, może powinnam iść do lekarza zawsze mi samo przechodziło po 2 dniach, więc z reguły nie chodzę

Cytat:

Stary 2013-01-17, 16:56   #861
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Nie panikuj, H. zaraz kończy pracę to go spytam co to może być, ale jak wszystko chodzi jak powinno to pewnie pierdoła jakaś.
wyguglałam se takie tematy na forach i we wszystkich, do których zajrzałam, kazali wywalić dysk na śmieci i kupić nowy
Jak mi laptop padnie, to idę się pociąć
Stary 2013-01-17, 16:58   #862
gryx82
BAN stały

Cytat:
jeśli od sumienia, to ksiądz ma sumienie elastyczne...
Mówi się "potrafi dostosować się do potrzeb i oczekiwań parafianina"
Cytat:
jednemu kuzynowi ochrzcił, a drugiemu nie. Jeden sporo zapłacił...ale może ja za dużo CSI oglądam i się dopatruję drugiego dna
Na pewno tak jest właśnie (bo nie wierzę, że o piniundze chodzi)
Cytat:
tym razem antyzmarch klasyczny, więc bez zmian. Może być niewielka różnica w zapachu/konsystencji, bo hydrolaty i oleje trochę się różnią zależnie od dostawcy/partii/pochodzenia
Ja się tak narzucam, a może dr Ves nie w głowie handel detaliczny
Cytat:
A jakim mam wyjechać?
Z Beskidu Sądeckiego
Cytat:
Się śmiej, wiesz jak krzyże bolą przy porodzie?a jak mnie dotknęła to az się prostowałam
Czy ja wiem? No jasne!
Cytat:
Jeszcze a propos rodzenia ...
Piękna historia
Cytat:
interesujące kiedyś zrobię, bo dzisiaj brakuje mi kilku składników
Tak myślałem, że nie zawsze jest na stanie (poza ketchupem ofkors) kumin, kolendra i mleko kokosowe
Cytat:
w tak zwanym międzyczasie ukręciłam se antyzmarcha na naczyńka, na oko testuję na dekolcie, póki co dziur nie wyżarł
No to na oko w końcu, czy na dekolt?
Cytat:

Trza było nie upychać na dysku tylu dzikich chupów, teraz masz

Cytat:
To samo miałam bo wypadku na bunkrach

Cytat:
ale mnie głowa rozbolała chyba z ekscytacji przy kręceniu kremu

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Obawiam się, że nie zawsze / nie wszędzie było zgodnie Za dużo pogromów, nierównych praw i zwyczajnych świstw się wyłania w tej kwestii z historii.
To prawda Jestem w posiadaniu książki, napisanej przez Niemkę urodzoną i wychowaną w mojej miejscowości przed wojną, wiele interesujących faktów z życia ówczesnych mieszkańców, wiele smutnych (i gorzkich dla Polaków) historii, a to wszystko w kilkutysięcznym wówczas miasteczku (w pamięć zapadło mi m.in. obrzucenie kamieniami protestanckich dzieci udających się do kościoła celem konfirmacji)
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 17:06   #863
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
jak o żarciu to mogę wyznać, że rozdziewiczyłam się dziś cieciorkowo tzn. na razie namoczyłam, gotować będę wieczorem, ciekawa jestem jak toto smakuje i fogle, bo nigdy wcześniej do czynienia z nią nie miałam...
Cieciorka dobra
Jeśli masz tahini i czosnek to własnoręczny hummus możesz zrobić

Cytat:
no nie wiem, nie wiem...ja się przedwczoraj wieczorem zaprawiłam czymś (podejrzewam marchewkę) tak skutecznie, że wczorajszego dnia właściwie nie pamiętam. Praktycznie cały przespałam, z przerwami na wyloty do łazienki Dobrze,że z doświadczenia wiem kiedy będę mdleć, bo przy jednej z wizyt zdążyłam się nawet w miarę wygodnie położyć na podłodze w łazience, zanim zdążyłam pierdyknąć o cokolwiek upadając.
Ale dziś jest dużo lepiej, przynajmniej nie mam już 39 stopni temperatury. Swoją drogą nie wiedziałam,że przy zatruciu tak skacze temperatura.
Auć! Dobrze, że już przeszło

Cytat:
A czytałaś "Kwiat pustyni" Waris Dirie ? Wspomnienia modelki pochodzącej gdzieś z pogranicza Sudanu/Etiopii , terenów dawnej Nubii , o której podróżnicy XIX-wieczni pisali , że łatwiej rozdziewiczyć arbuza niż nubijską dzieczynę (wszystkie były poddawane obrzezaniu)
Nie czytałam Nie odważyłam się

Cytat:
a no to muf tak od razu , bo w sensie religijnym wierzę=wyznaję dla 99,9% ludziów a wiara w istnienie w sensie przyjmowania jednoczesnych istnień wielu bóstw to całkiem oddzielne kalosze . Chociaż w takim wypadku w tych zaświatach musi być cholerny tłok i co to sie dzieje , jak na przykład taki archanioł Michał wpadnie na chińskiego smoka w przelocie , oj

Cytat:
Brzmi prawdziwie

Stary 2013-01-17, 17:07   #864
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5
Konto usunięte

znad przejedzenia chyba

Cytat:

Cytat:
ke?

jakże kwitnąco dziś wyglądasz
1. W sensie że nikt długo nie pisał
2. Co nie? Po 3,5 h snu

Cytat:
buahaha likwidują mi porodówkę w mieście ale jaja teraz naprawdę trzeba się wyprowadzić.
A gdzie stacjonujesz?

Cytat:
1. gdzie rodzilas?
2. przerzucam sie na Grzeski bo Goralki jak wyczailam maja o 50 kcal wiecej

Cytat:
i stanik muszę założyć, bo potem będzie na mieście, że świeciłam cyckami bez

Cytat:

Na razie se kup na all jakiś przechodzony średniej pojemności Do instalacji windowsa zwerbuj jakiegoś chuopaka
A co do białego to po co ?
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 17:11   #865
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

już nie ma takich wafelków jak kiedyś , pamiętacie torcik wedlowski albo picipolo. ale te stare tak sprzed 10 albo i więcej lat
A co to było?

Cytat:
Moja Mam zapytana kiedyś o wrażenia z porodu powiedziała :"Pewnie że boli , ale od razu się o tym zapomina" . Sądzę , że najwięcej zależy od nastawienia psychicznego , a w szpitalu jest po prostu bezpieczniej .
Ja tam pamiętam ból porodowy do dziś i niektóre inne bóle też

Cytat:

ja się w ciąży bólu porodowego nie bałam, tzn w szpitalu zaczęłam jak usłyszałam parę historii o traktowaniu przez niektórych lekarzy i położne
Nie myślałam w ogóle o tym, dopóki się nie zaczął.

Cytat:

adopcja nie jest łatwa
No nie jest.

Cytat:
pielęgniarka środowiskowa powinna odwiedzić noworodka parę dni po powrocie do domu
a do mamy położna środowiskowa
ale to w miarę możliwości lokalnych przychodni
U nas była taka pielęgniarka, ale to chyba już rzadki proceder?

Dobry wieczór
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 17:15   #866
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5
Konto usunięte

I przyszły spodnie. Za☠☠☠iste ale... za duże! Rozmiarowo 28 ale i tak za duże
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 17:17   #867
Maja102
Zakorzenienie

[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;38702796]
Na razie se kup na all jakiś przechodzony średniej pojemności Do instalacji windowsa zwerbuj jakiegoś chuopaka
A co do białego to po co ? [/QUOTE]
po to, że jedyny znany mi kolega co mógłby mi pomóc naprawić i zainstalować, to nie mam z nim od dawna kontaktu, a innych w okolicy jakiś 80km zwyczajnie nie znam a sama sobie nic nie umiem zrobić, to pozostaje mi jedynie zanieść do serwisu i płakać i bulić

Póki co działa i blue screena nie mam (jak poprzednio), ale piszą na forach, że taki komunikat to znak, że dysk się sypie i wkrótce koniec jeżu co ja zrobię

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2013-01-17 o 17:23
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 17:22   #868
Florens
Zakorzenienie

Cytat:

mam nadzieję, że to jednak nic poważnego

Cytat:

Tak myślałem, że nie zawsze jest na stanie (poza ketchupem ofkors) kumin, kolendra i mleko kokosowe

nie mam wiórków kokosowych i kuminu i chyba kurkumy, ale ona głównie dla koloru jest (chyba?)

moje danie wyszło pyszne, ale wygląd ma wyjątkowo niewyjściowy
oczywiście uż na wstępie zrezygnowałam ze wszelkich przepisów i poszłam na żywioł

28.05.2010
Stary 2013-01-17, 17:23   #869
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

jeżu, też parę dni temu nie mogłam uruchomić laptopa, ekran zrobił się cały niebieski z przerażającymi słowami typu "error" i "crash"... Aż mi się gorąco zrobiło, ale w końcu zadziałał i na razie wszystko ok. już raz straciłam wszystko z dysku, chyba się pochlastam, jak mnie to spotka znowu.
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 17:24   #870
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jak mówiłam jest lepiej niż kiedyś

Cytat:
No jasne ale pytanie jak to zazwyczaj jest w praktyce - jedno czy dwoje to sie nawet nie zauwaza, tak jak pisze u mnie byla stazystka o czym dowiedzialam sie po fakcie, myslalam, ze mloda pielegniarka. Tak samo podobno na obchodzach byly jakies stazystki. Natomiast z urban legend mozna wywnioskowac, ze do sali wbija sie cala "klasa" mlodych, chichoczacych chlopaczkow, babe rozbieraja do naga i kazdy obmacuje.
U nas zszywali lekarze-stażyści, tzn było dwoje stażystów - jedna kobieta i jeden chłop

Cytat:

może nawet 12 razem z lekarzami na obowiązkowej porannej wizycie
ale stali w niekrępującej odległości i zachowywali się tak, że nie odczuwałam ich obecności
była opcja wyproszenia, ale mi to zupełnie nie przeszkadzało
U mnie to tak max 5 sztuk było, a wizyta wyglądała tak: jak się Pani czuje? Koniec wizyty.

Cytat:

większość ukręciła, ale nie zdążyła zawiadomić o fakcie, ani sprawdzić jak wyszło, bo się czymś struła
Ale nie żarłaś nic ukręconego?

Cytat:
Grysiu, nie czochraj czubka haczykiem!
Dodałam do tagów
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości