|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
dziekuje kochane ze jesteście, co ją bym bez Was zrobiła
udalo mi sie wydostac idę wiec sprzątać.
|
#2672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak przychodziła do mnie jeszcze położna to opowiadała mi o takiej dziewczynce, która ciągle krzyczała i płakała. Nie wiadomo co jej było. Doradziła więc rodzicom, żeby poszli na smarowanie z małą, bo może jest "uchynięta". No i 3 takie smarowania i pomogło. Wcześniej tak się robiło, że jak dziecko płacze to do babki na smarowanie, bo uchynięte. Wiem, że ze mną mama jeździła bo strasznie płakałam. Może warto byłoby spróbować. Bo wszyscy bardzo się męczycie.
|
|
#2673 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
popros tesciowa, ja bym tak zrobila a kto zostanie z Jagódka jak ty wrócisz na studia? Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() śmieje się, coś tam gada po swojemu a za chwilę ryk i cholera wie o co jej chodzi... moja też często na rękach ale są takie chwile kiedy mam zwyczajnie dosyć i zastawiam ją rozkrzyczaną np na macie, gdzie zmęczona krzykiem zasypia ![]() nie jest to powód do dumy ale czasem nie wyrabiam
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
wkurzylam sie,no
do krawcowej nie mam co niesc bo za wszycie nowego zamka z 10 e zawola a ja za ten kombinezon dalam 14,wiec sie nie oplaca.a taki był ladny .....musze isc jej jutro kupic cos ale chyba kupie kurteczke.
|
#2676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2677 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie nie bardzo orientowałam się w tej kwestii co to znaczy, ale moja teściowa zawsze coś gadała, żebym głowe trzymała bo "uchynę" dziecko jak mu poleci. Tak mi się wydaje, że to naciągnięcie mięśni gdzieś w okolicy karku.
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przy okazji polecam: http://www.charaktery.eu/wiesci-psyc...mowy-poradnik/ |
|
|
|
|
#2679 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam pytanko o allegro, Iwoncia ty moze będziesz wiedziec. jak wystawic ciuchy tak zebym mogla dodawac zdjecia zeby one byly na dole strony jak np tutaj http://allegro.pl/zestaw-chlopiec-0-...933530239.html
bo chce wystawic Giuli ale na jednej aukcji, caly zestaw, ale nie wiem jak te foty dodac pomocy![]() :pros i:
|
|
|
|
#2680 |
|
Zadomowienie
|
piszesz napis i go zaznaczasz, po czym wciskasz taki przycisk, który jest na pasku zmiany czcionki itp (taki z ziemią jakby
nie wiem czy wyjaśniłam to wystarczająco jasno ![]() mam nadzieję że pomogłam
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
dajesz napis jaki chcesz, zaznaczasz go i klikasz ten globus taki. I tam dajesz link do suwaczka.
|
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu wleciałam do domu ogarnąć się i zaraz biegnę do mojego dzielnego pacjenta. U nas dzisiaj jakby gorzej.
Antek od nocy więcej kaszle. Zapytałam czy dostaje może coś wykrztuśnego, że kaszelek się nasila, ale podobno nie. Wkurza mnie, że o wszystko muszę dopytywać, a i tak niewiele odpowiadają. Łudziłam się, że na weekend nas może wypuszczą, ale w tej sytuacji już wolę tam siedzieć, niż mam wrócić do domu i zamartwiać się. Już nawet zaczynam się zastanawiać czy ten kaszel nie jest na zęby, skoro wszystkie badania wychodzą dobrze. ![]() Asiulka popłakałam się czytając Twoją wiadomość. Nawet nie wyobrażam sobie przez co przechodzisz, bo ja tutaj odchodzę od zmysłów przy zwykłym kaszlu. Tulę mocno Ciebie i Jasieńka. Mieliście olbrzymie szczęście, że trafiliście tam na tak rewelacyjną opiekę medyczną. Trzymam mocno kciuki za Was!!!
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to jest najgorsze że o wszystko trzeba pytać bo nikt nic nie powiem ... Pamiętam jak Jaśko miał katar to sama musiałam się prosić żeby go odśluzowali czy podali kropelki. Buziaki dla Basi która razem z moim Jasiem kończy dziś 4 miesiące
|
|
#2685 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin bo my robimy te obowiązkowe i 3 razy pod rząd są potrójne szczepienia. Jeszcze jedno takie nas czeka
![]() Zobaczymy co z tą szczotką będzie. Jak się nie da na mokro, to na sucho będę rozczesywać. W sumie nawet tak się powinno bo się wtedy włosy mniej niszczą. Sandra robię to samo, nakładam olej na cały dzień przed myciem, po myciu odżywki albo maski, czasem jeszcze płukanki i i tak ciężko rozczesać A ten kołtun zrobił mi się kilka miesięcy przed ciążą ![]() Filusia mój wczoraj skończył 3 miesiące i tyle waży, ale nie widać, żeby był jakiś gruby. Lilka trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze i bezproblemowo poszło Edytowane przez Kalpana Czas edycji: 2013-01-17 o 16:05 |
|
|
|
#2687 |
|
Wtajemniczenie
|
Angel Aga ton a czy wasze dzieciaczki były badane przez neurologa?No nie wiem może coś im dolega, może cos je boli bo to nie jest chyba normalne że tak płaczą z niczego...Może brzuszek boli po jedzeniu?
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny - udało się
![]() Dearlie trzymaj się. Sama wiem po sobie, że cięzko wytrzymać ale dla naszych Maluszków zrobimy wszystko
|
#2689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kolki męczyły ją prawie 8 tygodni i wtedy ryk był niesamowity, całkiem inny od tego teraz. wydaje mi się, że rozpoznaję płacz z bólu bo gdy zauważyłam, że coś nie tak to poleciałam prosto do pediatry i okazało się, że ma stan zapalny w buzi. najdziwniejsze jest to, że gdy tylko biorę ją na ręce płacz znika w sekundzie ale za chwilę znów jest marudzenie bo nie podoba się, że leży płasko więc biorę w pionie znowu chwila ciszy a potem znowu marudzenie bo ona by teraz chciała przodem do świata
|
|
|
|
|
#2690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może po prostu przytrafiło Ci się takie trudniejsze dziecko... Nie przejmuj się tym, że podniosłaś na nią głos. To się zdarza każdej z nas mnie również.Pomoc Ci się przyda, musisz choć na chwilkę odsapnąć. |
|
|
|
|
#2691 |
|
Wtajemniczenie
|
Ula, sama nie wiem co o tym myśleć, bo gdy jest u mnie moja mama i 100 % uwagi poświęca Lenie to z mojego dziecka jest anioł dosłownie.
ale jak jestem sama nie mam takiego komfortu, trzeba palić w piecu, ogarnąć dom, coś ugotować, zająć się papierami, nie mówiąc już o swoich drobnych przyjemnościach to nie jest już tak kolorowo. nie mogę sobie pozwolić, by Lena zajmowała każdą minutę całego dnia, wtedy ją odkładam np na matę i jest ryk bo ona nie chce sama leżeć. czasem grzecznie poleży ale ja muszę być tuż obok by mnie widziała... albo inny przykład, mała spokojnie śpi u mnie na kolanach ale jak ją odłożę to jest rozdzierający płacz.... myślę, że gdyby coś ją bolało to darłaby się bez względu na to, gdzie jest położona... sama mam mętlik w głowie... ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Kraven dziękuję właśnie tego garnuszka mi brakowało mam już pianinko i szczeniaczka. póki co Lena jest zachwycona pianinkiem, włączam jej muzyczkę a ta się śmieje
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-01-17 o 16:34 |
|
|
|
#2692 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie bardzo podoba mi się podejście teściowej, że wzięła Cię na bok i zwrócila uwagę. A to że się myliła, coż tak jej się wydawało. Po trzecie jak nie masz kogo prosić o pomoc to wykorzystuj teściów Cytat:
Zostaw go na kilka godzin z Jagodą, wróć i opieprz że nie posprzątane. Może zrozumie. Cytat:
![]() Ja bym dała. Też bym skontrolowała wszystko i jakieś "egzorcyzmy" pewnie przeprowadziła typu przelewanie jajek czy coś takiego. Wiejskie staruszki pewnie by wiedziały. Tak jak Gda pisala nie raz, dziecko płacze bo coś mu jest. Owszem może to być też nuda, ale do jasnej... nie przez kilka godzin. Może one zauroczone są... Nigdy nie wierzyłam w takie rzeczy ale... |
|||
|
|
|
#2693 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam.U nas niby -4,ale wiatr potęgujący to zimno,ale spacer zaliczony.Mąż też prycha,dlatego sama muszę zajmować się Kubą.
Asiulka trzymajcie się dzielnie,z Jaśkiem będzie dobrze.zaduża ta szpitalna koszula na niego,ale widzę,że robi się bardziej podobny do taty ![]() Cytat:
Proponowałam Lence mojego Kubusia,ale chyba Ci umknęło jak pisałam...chce takiego krzykacza,będą tworzyć zgrany duet![]() Cytat:
najlepszego dla Jasia i zdrówkaJutro idziecie do lekarza? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nastepna mądraCytat:
Uwaga-zaczyna się syrena wieczorna
|
|
#2694 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ciągle nabiał w odstawce - no ale przy Pauli też musialaś być na diecie więc teraz masz nagrodę i możesz jeść Cytat:
a z tym długiem to też jakaś masakra ty już kiedyś o tym pisałaś ale już nie pamiętam o co chodziło Cytat:
Cytat:
dobrze, że ze zdrówkiem już lepiej Cytat:
żadna z nas ci nie powie, że jesteś okropna, bo same mamy takie momenty jak ty dzisiaj oby tylko było ich jak najmniej Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2695 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ssała że aż miło Cytat:
jak płacze to ją biorę na łapki, chwilkę przytulam i lulam i zasypia Cytat:
trzymam kciuki za wizytę Cytat:
|
||||
|
|
|
#2696 |
|
Rozeznanie
|
W temacie wycia naszych pociech: jak poprzednio pisałam Filipek odsypiał noc, nagle o 14 obudził się, podkówka i taki krzyk, ryk, pisk, że ani bujanie, ani pierś, ani smok, nic nie było w stanie go uspokoić
nie wiem, czy w okresie największych kolek tak się darł w ogóle nie patrzył na mnie, oddechu nie mógł złapać, po 5 minutach uspokoił się i zaczął walić uśmiechy ,"a gu, a gu",itp., przyssał się do piersi o co chodziło mojemu dziecku, bo nie mam pomysłu? śniło mu się coś? ![]() Odnośnie odczarowywania maleństw, jak moja teściowa była u nas w listopadzie i Filip szalał, to zaproponowała, że trzeba go przełożyć pod stołem nie dopytałam o co dokładnie chodzi, ponoć brata mojego męża ( strasznie wył non stop jak był niemowlakiem) tak przełożyli i pomogło
|
|
|
|
#2697 |
|
Zadomowienie
|
tak jakoś. jakąś depresje zimową mam.
pocieszam się, że i tak jest 100 razy lepiej niż rok temu, kiedy leżałam, patrzyłam się w sufit i rzygałam. nienawidzę zimy
|
#2698 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, u mnie sprawa wygląda trochę inaczej niż u Angel, tzn. rzadko kiedy tak jest, że Lena się non stop drze i nie sposób jej uspokoić. zazwyczaj trzeba wziąć na ręce i przechodzi ale mi już nogi w dupę włażą od dźwigania takiego ciężaru
może nosidło trochę ułatwiłoby sprawę ![]() Cytat:
ale skontrolować trzeba jak to mówią, na wszelkie bolączki najlepsze mamusi rączki ... Cytat:
ale skoro mówisz że się dogadają to załatwione ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Majeczka daje popalić czy chodzi o coś innego? ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Lena śpi na moich kolanach a mi się chce siku i teraz mam dylemat co robić, bo jak ją odłożę to się obudzi i znowu trzeba będzie ją zabawiać |
||||
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn idziemy do chirurga z tym siusiakiem , a pediatra jednak nie bo Jaśko dziś już nie kaszle
Jezuuu już mi głowa pęka od tych krzyków mojego dziecka leży w łóżeczku i tak krzyczy do zabawek że szok że go gardło nie boli słoneczko moje kochane
|
#2700 |
|
Rozeznanie
|
Aga ja też często mam ten dylemat
zaciskaj nogi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

))
także Kaiam ja bym na Twoim miejscu nawet się nie zastanawiała nad tą Grecją 

moja nawet chyba nie potrafi już normalnie płakać tylko od razu histeria, dzikie krzyki itp ;( aż płakać mi sie chce, bo martwi mnie to, ze brak juz mi sil.
.....musze isc jej jutro kupic cos ale chyba kupie kurteczke.

najlepszego dla Jasia i zdrówka
...dobrze że tak szybko rozpoznali to zapalenie. mam nadzieję że obejdzie się bez żadnych komplikacji