|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
Tymuś ma tylko kocyki i śpiworek. Ani kołdry, ani poduszki nie posiada ![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze ten szpital tak daleko Cytat:
Oby to było tylko chwilowe! Współczuję z całego serca...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Aga a Pulneo macie normalnie w syropie?
bo u mnie Hania kiedyś strasznie po tym wymiotowała bo to paskudne pieroństwo i ostatnio jak dostała w kroplach to o niebo lepiej bo tego duuużo mniej objętościowo wychodzi. no, ale Hani to wytłumaczę, że musi i już a naszym najmłodszym bąblom to już trudniej coś wytłumaczyć. lecę dziewczynom zupę dać ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- http://www.nokaut.pl/produkt-w%C3%B3zek-drewniany.html tu są fajne wózki - część i nie typowo dla dziewczynek niestety niektóre ceny - masakra :/ http://www.bumzabawki.pl/lalki-domki...dla-lalek-bajo
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Agate chyba coś bierze, dziwna jest taka śpiąca, markotna.
Agula tule |
|
|
|
#1654 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny!
Justyna -misiek piękny! Augula- trzymam kciuki za męza!szczescie w tym nieszczesciu ze ta operacja w Niemczech, mialam w tamtym roku duzo do czynieniac ze szpitalem(moj tata choruje) i brak słow co sie dzieje.... Brumku-jak dobrze ze Wy zdrowi , prosze o przepis na sernik-uwielbiam![]() Marzenka-super ze taka klinika w Poznaniu, w Zielonej nic takiego chyba nie ma(przynajmniej ja nie wiem) Aga-zdrówka dla Antka, u Borysa tez ida zeby(wczoraj wyszla dwojka), jeszcze ostatni nam zostal-dolna trojka, noce sa tragiczne , oczuwiscie policzki czerwone i krostkiPatik-wspólczuje bólu glowyi oby w rodzinie wszystko wrociło do normy Aniu- dobrze, ze juz nie musisz cierpieć z powodu tego zęba, a w sprawie poscieli nie pomoge bo Borysek jeszcze spi w spiworku i bez poduszki. Zęby-myjemy prawie po kazdym posilku, 4, 5 razy dziennie.Myciem tego ostatnio nazwac nie moge -raczej jest to gryzienie szczoteczki, od jakiegos czasu Borysek nie daje soebie umyc ząbków(wczesniej bardzo lubił)-pewnie dlatego ze u nas zabkowanie non stop, mam nadzieje ze jak wyjada biale potwory to sie mu odmieni .On juz sie przyzwyczaił ze po jedzeniu szczoteczka i czeka na nia , ale umyc sobie nie da, sam tylko gryzie-takie to mycie u nas obecnie.Borys tez pije mleko w nocy ostatnio(malo je w dzień przez te zeby), dla jego buzki dobre to nie jest ale jak daje wode to jest szał, musi byc mleko-widac ze glodny bo potrafi 310ml wypic.Trzeba przeczekac .Ja na punkcie zębów mam strasznego hopla bo sama duzo z nimi przeszłam i nie chce zeby moje dziecko musiało cierpieć jak ja. Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-01-17 o 15:39 |
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Kalendarz dotarł
Świetny jest, mam nadzieję, że dziadki się ucieszą.Justyna fajny misiek Chętnie bym zgapiła ![]() Radek od niedawna buja się z pluszakami. Agula mam nadzieję, że będzie u Was ok. Aga dzięki za linka Zęby praktycznie od początku myjemy 2x dziennie. Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2013-01-17 o 15:21 |
|
|
|
#1656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale jak zabkowanie, to rzeczywiscie sie nie odstawia. Brumku czy ten sernik jest taki puszysty?? Dasz przepis? W ogole macie jakis dobry przepis na sernik dziewczyny?? Dzisiaj moj syn kolejny raz zastosowal wobec mnie przemoc domowa, efekt podrapany nos i powieki, oraz wyrwanych pare garsci wlosow. Nie wiem co w niego wstapilo. Czasami te jego bunty sa nie do zniesienia. Wszystko jest ok i bach. Trudny mamy caas.
|
|
|
#1657 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moj nic drozdzowego nie ruszy, kiedys uwielbiał rogaliki mojej babci(wlasnie drozdzowe), a teraz nawet nie skosztuje
|
||
|
|
|
#1658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze a mój młody wciąga pulneo jak sok ![]() no nie nastepna bidulka oby jednak nie !! Cytat:
![]() Aniu ja kupiłam młodemu pościel w smyku (w internetowym sklepie) z tego typu http://www.smyk.com/amw-medical-komp...t-niemowlaka-p i jak dla mnie te wymiary są ok fajnie sie opatuli nią jest lekka ale ciepła dla mnie super Justa super misio i nie ściemniaj ,że koślawy mycie zębów u nas nie było problemów ale ostatnio młody wypycha szczoteczkę jezykiem po chwili i to mycie nie jest dokładne
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2013-01-17 o 15:44 |
||
|
|
|
#1659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak to wszystko ogarne, bo powrót do pracy blisko, opiekunki nadal nie mam(jutro z nastepna sie spotykam), ach szkoda gadac... Współczuje Ci tego buntu, bo u nas tez jest duzy ale jeszcze nie drapie i włosów nie wyrywa , rzuca sie natomiast na podloge i uderza głowka, albo rzuca wszystkim co mu pod reke podejdzie .
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-01-17 o 15:40 |
|
|
|
|
#1660 |
|
Wtajemniczenie
|
mis z wykroju z neta. Jak coś, to prześlę Wam, ale wieczorem. Teraz nawet minuty nie mam spokoju.. zuza wszędzie jeździ z krzesłami. otwiera kiedyś niedostępne szafki, szuflady, bawi się światłami... idę
|
|
#1661 | |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Cytat:
Koślawy???????????Piekny! !!!!!!!!!!!!!Ewka ma kocyk przytulanke z hm ale woli pieluszke AdrijA co u Was??????? KajoolTaki z Szymka furiat? Czesto ma takie napady?Ewka czasem tupnie, albo polozy sie na podłodze-na szczescie nie dochodzi do rekoczynow-wspolczuje... GomraZdrowka zycze aania My mamy kołderke z ikei i potwierdzam,ze tylko tam dokupisz posciel w tym rozmiarze, i masz racje-jest mala ![]() Ewka od kilku dni sie na Nas "obraża" |
|
|
|
|
#1662 | |||
|
Raczkowanie
|
Artyska Ci rosnie Carmela ze ho ho
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1663 |
|
Rozeznanie
|
h ttp://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/3166866
bez spacji po"h" ![]() eeee i tak nie poszło jak przegladam "stylowi" to mam ochote zrobic polowe rzeczy
Edytowane przez isiaok Czas edycji: 2013-01-17 o 16:10 |
|
|
|
#1664 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obejrzałam filmik, ale Domek szalony chłopak ![]() Ide obierac ziemniaki(u mnie dzisiaj późno obiad ), Borysek jeszcze spi(ale pozno zasnal, bo kolo 15), polata mi dzisiaj do 22 .
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-01-17 o 16:18 |
|
|
|
|
#1665 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
AgaG, dzięki za odpowiedź dot. kołderki
![]() Jak maluchy? Cytat:
dzięki i za przepis, i za podpowiedź ![]() Takie gołąbki jadłam kiedyś, pyszne były ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj, mam nadzieję że nie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzięki ![]() Paticzku, jak się czujesz? Pojechałam na małe zakupy, potem miałam jeszcze jedną rzecz tuż obok załatwić, więc na szybko wsiadłam, bez pasa, bo w sumie 200 m miałam. Na skrzyżowaniu na pasie obok mnie radiowóz, dwóch takich młodych siedziało, pogrozili mi palcem Otwieram okno, a jeden do mnie "A pasa pani nie ma?" "mam, a w ciąży muszę?" zrobili takie śmieszne miny "a pani w ciązy? No dobra, to pani nie musi", uśmiechnęli się tylko i pojechałam
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek u nas też mycie wygląda w ten sposób, że Radzi wypycha językiem szczoteczkę. Staram się go na różne sposoby zabawiać.
Jestem, jestem ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Ddewik też się zastanawiam nad foto książką. Zrobiłabym taką z pierwszego roku Radzia, nie jest droga. |
|
|
|
#1667 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko zalezy od tego ile stron. Ja robilam obu dziewczynom (za Antka nie moge sie zabrac) z pierwszego roku. Oba maja po 130 stron. Koszt: 2 x 320 zl. Ale pamiatka na cale zycie.
|
|
|
|
#1668 | |||
|
Zakorzenienie
|
oby nie! na zaś zdrówka życzę!
super! skoro Tobie się podoba to dziadkom też powinien ![]() Cytat:
no to szacun dla niego bo mi samej po tym buzię wykrzywia na wszystkie strony ta wcześniejsza nie zdała egzaminu czy chcesz najpierw z różnymi porozmiawiać i dopiero podjąć decyzję? Cytat:
![]() nawet popsinoga Hania zjadła 1 bez szemrania ![]() o Ali nie wspomnę - mam tylko nadzieję, że w nocy spać będzie bo tej kapuchy to trochę tam jednak było ![]() 2. chciałabym zobaczyć minę policjantów ![]() muszę pochwalić dzisiaj moje dziewczyny (pewnie za to jutro dadzą mi popalić) ale super się dzisiaj bawią nawet mogłam na szydełku porobić i tym sposobem skończyłam robić szalik. miało być coś innego, ale na włóczkę bym zbankrutowała :/ pasowałoby m i jeszcze ten szalik dookoła obrobić, ale wydaje mi się, że wygląda ok więc wezmę się za kołnierzyki w końcu ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
wow no to rzeczywiście trochę kasy, ale tak jak piszesz - pamiątka zostaje Hania w tamtym roku chodziła do takiego mini-przedszkola w domu kultury i na koniec roku jedna z mam robiła właśnie taką fotoksiążkę (fotki z całego roku, z większych imprez i przedstawień) i też wtedy wzięłam jedną dla nas - będzie dla Hani na pamiątkę
|
|
#1669 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Jakie macie saneczki dla dzieciaków? Chciałam jakieś zamówić na Allegro, najlepiej ze śpiworkiem od razu. Pomożecie? Dzisiaj ból pleców prawie nie dokucza, na szczęście przeszło. Byłam w Pepco i kupiłam duży kosz na zabawki z przykrywką, w końcu znalazłam .
|
||||||
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
DaKaro super, że plecy dzisiaj nie dokuczają
co do sanek to jedne mamy zwykłe drewniane z oparciem. był też pchacz, ale odkręciłam przy Hani jak była mała to zakładałam śpiworek z wózka teraz śpiworków na sanki nie daję drugie sanki mamy takie zwykłe metalowe z oparciem - one mniejsze od tych drewnianych, ale lżejsze z kolei
|
#1671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
młodzi policjanci...rozmarzyłam się .Natko zapomniałam skomplementować Waszego domku- rewelacyjny! I już tyle zrobiliście, super. |
|
|
|
|
#1672 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek, Lili wysłałam Wam na FB linka do misia
.
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna słodki misio. Masz smykałkę do takiej dłubaniny.
![]() Ania lepiej mi ![]() Dewik czekam na przepis szybkie tiramisu Sara spała w dzień tylko pół godz, zdążyłam umyć głowe i rozłożyłam się w fotelu z lodami. I na tym dobre się skończyło bo lody trafiły tam skąd przyszły.
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam dziewczyny za wszystkie kciuki i dobre słowa
![]() Aniu niestety nie jeżdżę samochodem zostaje mi jedynie proszenie brata lub szwagra.. ale to tylko wieczorami po pracy ![]() Patik tutaj nie ma odszkodowań:/ Justyna sliczny ten misiek! |
|
|
|
#1675 |
|
Wtajemniczenie
|
Agulaaa a Beda placic tz wypłatę? Jakieś chorobowe?
Za co będziecie żyć? |
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek 6 tyg płaci pracodawca 100% wypłaty, po 6tyg kasa chorych 80% wypłaty..
|
|
|
|
#1677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Marzenka, DDewik, Kajool - SERNIK
1 kg sera trzykrotnie mielonego 7 jajek 200 g masła roślinnego 1,5 szkl. cukru pudru(w przepisie były 2 szkl., ale ja wolę jak ciasto nie jest bardzo słodkie) 1 cukier waniliowy 3 budynie śmietankowe lub waniliowe (bez cukru!) 1 łyżka mąki ziemniaczanej WSZYSTKIE SKŁADNIKI MAJĄ MIEĆ TEMP. POKOJOWĄ. NALEŻY JE WYJĄĆ Z LODÓWKI OK. 2 GODZINY PRZED PRZYSTĄPIENIEM DO ROBIENIA CIASTA Przy użyciu miksera utrzeć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Białka oddzielić do żółtek. Do masy maślanej dodawać po jednym żółtku, cały czas miksując, a następnie po jednej łyżce twarogu i też cały czas wyrabiać. Przesiać mąkę i budynie i dodać do masy. Znów miksować aż ciasto będzie gładziutkie i jednolite. W osobnym naczyniu ubić na sztywno pianę z białek. Dodać do masy i bardzo delikatnie wymieszać łyżką (to już nie używamy miksera!). Całość przelać do tortownicy ok. 26-30 cm albo prostokątnej blaszki i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 60 minut. Po tym czasie uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Na noc włożyć do lodówki. A na drugi dzień można polać polewą kajmakową (długo gotowane mleko skondensowane w puszcze) i ozdobić płatkami migdałowymi. Można dodać do masy rodzynki, ale ja nie znoszę, więc tego nie robiłam. Aha, i jak wkładałam ciasto do pieca, to przykryłam je z wierzchu folią aluminiową (tak tylko przyłożyłam, nie jakoś szczelnie), żeby się nie zrumieniło za bardzo od góry. Kajoolku, on wyszedł puszysty, nawet prawie nie opadał. A z reguły mi serniki opadały. Teraz trzymałam się wskazówek, żeby wszystkie składniki były w temp. pokojowej i nie wyciągałam ciasta z piekarnika po upieczeniu, tylko lekko drzwiczki uchyliłam i może to pomogło. Cytat:
Też kiedyś lubił myć, a potem zaczął językiem szczoteczkę wypychać. Górną szczękę myjemy dokładnie, pozwala, a przy dolnej takie hece robi. Cytat:
![]() Cytat:
Ale masz rację, że pamiątka piękne. Ja robiłam teściowej niedawno, ale tak tylko 28 stron było.Natka - jak się czujesz? Teliczku - zapomniałam wczoraj napisać a propos pojedynczych rękawiczek Jasia, że widocznie lubi, ale tylko niektóre Moje dziecko dziś miało uciechę po pachy, bo była moja mama i zaczęliśmy się w trójkę bawić w kółko graniaste. Oczywiście z obowiązkowym przewracaniem się na podłogę. Dawno się tak nie cieszył. Potem już cały wieczór łapał mnie za ręce i ciągnął na środek pokoju, żeby tańczyć
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Justyna, może się kiedyś za miśka wezmę
![]() Patik Radek spał co prawda trochę dłużej jak Sara, o całe pół godziny Ogarnęłam mieszkanie i nastawiłam obiad, usiadłam do komputera a on zaczął kwękać. Nic mi bardziej ciśnienia nie podnosi Jak tylko coś jest Radkowi nie po nosie to rzuca się jak furiat, krzyczy. Masakra. |
|
|
|
#1679 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do opiekunki to bardzo wspolczuje, bo sama to w tamtym roku przerabialam. Ciebie jeszcze nie bylo. Przyszla mi taka jedna, co chciala 1100 plus bilet :P Bo ona ma daleko. No i co jedna to lepsza. A masz jakie z polecenia, czy z ogloszenia?? Mam nadzieje, ze nie trafisz na moja byla opiekunke. Wystrzegaj sie imienia Marzena :P Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() U nas wszystko dobrze, jutro rano Was nadrobię i skrobnę coś więcej Brakuje mi doby Jeszcze napiszę tylko, że wczoraj miałam znowu badania, wszystko ok, czyli dalej nic nie wiemy. Czuję się coraz lepiej. Myśl o szpitalu odkładam póki co na bok. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.

zapraszam

Tymuś ma tylko kocyki i śpiworek. Ani kołdry, ani poduszki nie posiada 

żółte mazy to nie brud, taki materiał (podszewka od starej sukienki)

, oczuwiscie policzki czerwone i krostki

Ekg wyszło bardzo ładne, więc lekarz wykluczył.

Zakończone: 2
Ale masz rację, że pamiątka piękne. Ja robiłam teściowej niedawno, ale tak tylko 28 stron było.