MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-17, 22:18   #2311
Mokka_83
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

dziewczyny, które nabywały sporo rzeczy wyprawkowych u jednego sprzedawcy na allegro... możecie wrzucić linki? Bo przekopuję wątek wstecz i oczywiście jak na złość nie mogę znaleźć tych linków... A chciałabym u jednego jak najwięcej pokupować co by za przesyłki za wiele nie płacić
Stary 2013-01-17, 22:19   #2312
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Coś wizaż się psuje :/
wadomość do Liwki na pw nie mogłam wysłać
teraz nie mogę cytować :/

Mokka - to narzuty też widziałaś takie? bo jeszcze nie kupiłam, a chcę w tym stylu. Widziałam tylko poduszkę i szybko ją przygarnęłam w swoje ramiona
Stary 2013-01-17, 22:23   #2313
Mokka_83
Wtajemniczenie

aha... melduję, że jutro o 9.40 mamy wizytę, więc zajrzę do Was pewnie troszke później I poproszę oczywiście o niezawodne kciuki Ciekawe jakie nasze Małe juz duże

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Tak Strippi, z tej serii na pewno tez narzuty mają w jysku Tylko z tego co kojarzę na pojedyncze łózka... 140/200 chyba
Stary 2013-01-17, 22:28   #2314
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Bylam tez u poloznej, CTG w normie, maluszek ma sie dobrze
tylko cisnienie wysokie 135/80 (to przez ten urzad pracy)

Cytat:
cos?
przytargałam dwie siaty

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
A wiec moj kochany klocuszek wazy 2,77kg co wg wagi daje rowno 36tydz. Wg ogolnych pomiarow 35w3d. Powiedziala ze jeszvze do 30 stycznia mam wytrzymac a potem moge rodzic ale ja przed 7 lutym nie zamierzam jihi. wszystko dobrze. Powiedziala ze teraz srednio moze 250gr na tydz wiec gdybym do terminu doczekala to jeszcze 1,5kg. Serduszko puka 136 razy na min. Ladny maly nosek i niby duze wciecie w podbrodku hmm chyba yyle. A zaslanial buzke caly czas rekami wstydzioch. Co do wagi i cc to powiedziala ze niby od 4,5 ale jak jest 4 to patrza na kobie czy da rade. aaa i maly lezy glowa w dol a tam gdzie mnie boli ma plecy. I juz wchodzi w kanal rodny buuu
wow! brawo
właśnie teraz oglądałam sobie fotki z usg kubusia jak odczytałam w 35 tyg miał 2647 a urodził się 3800 - dokładnie w terminie.
Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
to nie lubicie trolli?
..... , tylko takich brzydkich ,wielkich ..........
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
też tak sobie pomyślalam... taki przyczajony tygrys Ale w sumie trochę się dziwię... Nie wiem jaka przyjemność można czerpać z prowadzenia monologów:confus ed:
oo też pasuje szczególnie 2 część - ukryty smok ....
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Boziu - idę kawę zrobić - pomyślałam, że masz bardzo małą głowę...

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość

Ja już po wizycie u gina
Kinga waży już 2800 33 tydzień, więc jeszcze dużo urośnie pewnie
woooow! duża dziewczynka ,duża.....
Stary 2013-01-17, 22:28   #2315
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Mokka - no właśnie ja chcę na pojedyncze łóżko, tylko krótsze, ale zawsze można zawinąć, bo ma 180cm

9 stron dziś nagadałyśmy

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2013-01-17 o 22:32
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-17, 22:33   #2316
nestelle
Zakorzenienie

kurczę nie mogę cytować ...faktycznie coś nie tak z wizażem....
mokka - za wizytę .
ja też się nie mogę doczekać jutrzejszej ....
Stary 2013-01-17, 22:40   #2317
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A to zależy chyba od szpitala, w moim zawsze jest lekarz ginekolog no i neonatolog - oczywiście sama akcja finalna - ostatnie pół godziny. Mówili na szkole rodzenia, ale też mówiły mi moje znajome co rodziły że tak jest, bo w razie W, czy jakieś strategiczne decyzje np o cesarce nagłej bo coś idzie nie tak podejmuje zawsze lekarz, nie położna.
no o to mi chodziło, że jak dziecko już wychodzi.. dla mnie to już było po wszystkim, parcie - najprzyjemniej wspominam, nic nie bolało..

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

a powiedzcie mi wyniki moczu powinny być już na drugi dzień co nie?
miałam zrobić jutro badanie ale o 9 zabawa choinkowa u Julki więc nie zdążyłabym obrócić z labolatorium busem więc musze podjechać w poniedziałek i mam nadzieje ze na wtorek wyniki bedą
u mnie są w tym samym dniu..

Cytat:
Napisane przez arquette Pokaż wiadomość
Witajcie przyszłe Mamusie!

Jestem tu nowa i wiem, że może trochę późno piszę, ale mam nadzieję, że mimo wszystko mnie przyjmiecie do swojego grona...

Jestem niespełna 25-letnią, młodą żonką, a wkrótce i młodą mamą (ptp 21.04.2013)

Witam serdecznie!
cześć..

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Hejka

Melduję się po wizycie.Synka nie widziałam,ale wymacała mnie porządnie bo mówiłam jej że dzień przed wizytą twardniał mi brzuch i ciągnął do dołu.Powiedziała że jest wszystko okej,ale zapisała 3 x dziennie nospę i magnezin.Niedługo ciężarówkami będę do domu te tabletki przywozić

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
dziękuje dziewczyny za kciuki.
u nas wszystko ok.
także jestem przeszczęśliwa

nadrabiam dalej..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-17, 22:56   #2318
megi-megi
Zakorzenienie

Coś znów się dzieje i nie mogę cytować.

Ptaszysko
- ja tam nic nie mówię, ale ja wiedziałam, że tak będzie i córeczka jak malowana i cała i zdrowa klask i:
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-17, 23:04   #2319
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
T
Zerknęła tak na szybko i na niskie cukry powiedziała, że na pewno źle zrobiłam pomiar
ależ wnikliwa diagnoza

Cytat:
"jego" piersi niby zasługują na laktator de lux !

Cytat:
A wiec moj kochany klocuszek wazy 2,77kg co wg wagi daje rowno 36tydz.

pakujesz torbę?

Cytat:

wow...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-17, 23:07   #2320
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Na dobranoc dla was
My juz w lozeczku
Jutro was z fona bede caly dzien podczytywala bo wpierw jade na 12 na obiad kolezanki co ma termin na 8kwiecien - a pozniej sie umowilam ze znajomymi w Pubie
Eh ost raz bylam jakos pod koniec pazdziernika - wiec szmat czasu trza kosystac poki jescze Moge haha

Aaaaaa i

JUTRO. 30 Tydzien ...!!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-17, 23:09   #2321
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Pewnie kupimy żółciutki jak słoneczko - o ile nie zmienimy jednak na tutka.
żółciutki jest śliczny, uwielbiam ten kolor, aż żałowałam, że tutków nie ma takich. dopiero potem zaczęłam się zastanawiać czy nie będzie do takiego wózka leciało robactwo sama często noszę coś żółtego i nie raz na prawdę leci do takiego koloru tego dziadostwa tyle, że ciężko się opędzić. chociaż dalej widząc w sklepie taki wózek nie mogę oczu oderwać..

Cytat:
dziewczyny, które nabywały sporo rzeczy wyprawkowych u jednego sprzedawcy na allegro... możecie wrzucić linki? Bo przekopuję wątek wstecz i oczywiście jak na złość nie mogę znaleźć tych linków... A chciałabym u jednego jak najwięcej pokupować co by za przesyłki za wiele nie płacić
ja nie kupowałam, tylko przeglądałam póki co, linki brałam z pierwszych postów wątku styczniowo-lutowego, tam dziewczyny jakoś na samym początku mają polecanych sprzedawców z allegro. tu na naszym wątku ci sami sprzedawcy się przewijali.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-17, 23:10   #2322
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
dzięki..

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
że lekarzy nie ma przy porodzie to chyba lepiej, przynajmniej nie krzyczą a dziś patrzyłam na łóżka porodowe na stronie naszego szpitala i wyglądają jak sprzed wojny dlaczego wszystkie szpitale mają takie nowoczesne tylko nie nasz.. wygląda jak na tortury
da się przeżyć nie ma wyjścia..
najgorzej się schodziło jak skurcze był już często bo są cholernie wysokie i trzeba było zeskakiwać..

Cytat:
hej nadrobie pozniej.narazie relacja. A wiec moj kochany klocuszek wazy 2,77kg co wg wagi daje rowno 36tydz. Wg ogolnych pomiarow 35w3d. Powiedziala ze jeszvze do 30 stycznia mam wytrzymac a potem moge rodzic ale ja przed 7 lutym nie zamierzam jihi. wszystko dobrze. Powiedziala ze teraz srednio moze 250gr na tydz wiec gdybym do terminu doczekala to jeszcze 1,5kg. Serduszko puka 136 razy na min. Ladny maly nosek i niby duze wciecie w podbrodku hmm chyba yyle. A zaslanial buzke caly czas rekami wstydzioch. Co do wagi i cc to powiedziala ze niby od 4,5 ale jak jest 4 to patrza na kobie czy da rade. aaa i maly lezy glowa w dol a tam gdzie mnie boli ma plecy. I juz wchodzi w kanal rodny buuu
uuu..
pięknie rośnie..

Cytat:

Ja już po wizycie u gina
i kolejna duża dzidzia.. brawo..

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość

Przyszły mi wyprawki! http://allegro.pl/e-d-wyprawka-niemo...942224854.html ale są cudowne! wzięłam nr 7,8 i 11)))
śliczne..

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gratulacje za wizyty

Myśmy dzisiaj zlozyli łóżeczko, tzn TŻ zlożyl, a ja się przyglądalam
I prezentuje się tak:

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
hej laski

Mężuś jak wstał to zabrał mnie do pizzerii na pizzę mniam ale dobra była. Z kurczakiem, serem feta itd itd
Potem pojechaliśmy do tesco i zaszalałam na wyprzedażach Poniżej wstawiam zdjęcia co kupiłam i w jakich fajnych cenach

Cytat:
aha... melduję, że jutro o 9.40 mamy wizytę, więc zajrzę do Was pewnie troszke później I poproszę oczywiście o niezawodne kciuki Ciekawe jakie nasze Małe juz duże

ok skończyłam.. uff.. idę spać.. dobranoc..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 00:00   #2323
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
kurczę nie mogę cytować ...faktycznie coś nie tak z wizażem....
mokka - za wizytę .
ja też się nie mogę doczekać jutrzejszej ....
też masz jutro wizytę? To tez trzymam
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja nie kupowałam, tylko przeglądałam póki co, linki brałam z pierwszych postów wątku styczniowo-lutowego, tam dziewczyny jakoś na samym początku mają polecanych sprzedawców z allegro. tu na naszym wątku ci sami sprzedawcy się przewijali.
ooo... dzięki
Stary 2013-01-18, 06:24   #2324
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 06:56   #2325
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Witam z rana

jako, że ostatnio byłam chora mój chłop za bardzo się do nas nie zbliżał ale wczoraj malutki miał czkawkę więc go zawołałam żeby sobie poczuł jak to jest mówię Wam jak się przejął aż się wzruszyłam (i trochę napaliłam) zaczął gładzić brzuszek, gadać do synka i go pocieszać szkoda mu go było, bo myślał że to męczące.
Później jeszcze trzymał rękę jak mały robił wygibasy i strasznie był zdumiony jak już mocno kopie. Znowu cieszył się jak małe dziecko, bo mały wypchał stópkę i to z taką siłą, że ja aż podskoczyłam no ale tata dumny z syna, że już tyle siły ma

widziałyście ciążową sesję Shakiry? ślicznie wygląda ciekawe na kiedy ma termin
http://muzyka.onet.pl/galerie/shakir...eria-mala.html

Cytat:
dziękuje dziewczyny za kciuki.
u nas wszystko ok.
super, nie było innej opcji musiało być ok

Dragusia88 gratuluję wizyty. Ty nas nawet nie strasz tym styczniem trzymaj do marca, bo jak się zaczną porody to już poleci... a ja chyba będę druga, bo z wrażenia zacznę (odpukać )

Cytat:
i jak fajnie że z siostrą razem będziecie mieć maluszki
u mnie w rodzinie jest tak, że jedno dziecko będzie starsze od naszego synka o 4 miesiące a drugie młodsze o 3 i niby fajnie bo będzie miał towarzystwo itd ale ja się obawiam, że będę miała z tego powodu sporo nerwów. Wiem, że nie obędzie się bez ciągłych porównań typu: a nasz to już chodził/siedział/robił do nocnika w tym wieku, a ten to się lepiej uczy a to a tamto, a dlaczego robisz tak a nie inaczej no ale chyba nie da się tego uniknąć pewnie też to zależy od relacji w rodzinie, bo niektórzy mają tak że za wszelką cenę chcą udowodnić że są lepsi

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Koleżanka podesłała mi zdjęcie wózka, który chcemy od niej odkupić. Śliczniusi.
Wózek Tako jumper, 3w1. Za 600zł byśmy go mieli. Żal nie wziąć
o jak będziesz go już miała to pokaż zdjęcia i daj znać jak się prowadzi, czy jest ciężki itd bo też się na taki czaję

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Mam w sobote obrone a nic do niej sie nie przygotowuję;p
będziemy trzymać kciuki i gładko pójdzie

Cytat:
Ja już po wizycie u gina

Cytat:
Dziś zaczęłam pakować torby do szpitala brakuje mi tylko klapek i ręcznika papierowego reszta już spakowana hehe
pochwal się co tam do niej spakowałaś będę miała na kim się wzorować

Cytat:
I prezentuje się tak:
śliczne teraz żałuję, że go nie wzięłam szkoda tylko, że nie ma okrągłych szczebelków. siostra mówiła, że takie lepsze bo jak dziecku noga utknie to łatwiej wyjąć spomiędzy okrągłych ale to szczegół. tak czy siak musi jakoś wyjąć
brałam je pod uwagę ale wystraszyły mnie komentarze u tego sprzedawcy więc wzięłam u innego i co? i na środę miało być i na razie ani widu ani słychu

Cytat:
na naszym wątku dużo dziewczyn brało od tego sprzedawcy: http://allegro.pl/show_user.php?uid=...e=fb_recvd_all ja też czekam na przesyłkę

Cytat:
aha... melduję, że jutro o 9.40 mamy wizytę, więc zajrzę do Was pewnie troszke później I poproszę oczywiście o niezawodne kciuki
Stary 2013-01-18, 07:16   #2326
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dzień dobry ....

rany rany a dziś 30 tydzień .... czy to już się odlicza...?

Cytat:
...Przeciez w życiu tyle nie wytrzymam, brzuch mi się chyba w kamień zmieni, ja dziennie kilka godzin leżę...Gadać z komisją, czy jak to załatwić?
Ja bym pogadała z promotorką, że np byłabyś tylko przez godzinę czy dwie... nie wysiedziałabym całego dnia, i tylko bym przeszkadzała bo co chwilę bym siku latała. A ogólnie to bez stresu na pewno nikt nie będzie chciał upupiać kobitki w ciąży..w końcu widmo słynnych myszy wisi

strippi za zakupy !

Cytat:
Ja kupowałam u tego

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22799878

Cytat:
aha... melduję, że jutro o 9.40 mamy wizytę, więc zajrzę do Was pewnie troszke później I poproszę oczywiście o niezawodne kciuki Ciekawe jakie nasze Małe juz duże[COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
no o to mi chodziło, że jak dziecko już wychodzi.. dla mnie to już było po wszystkim, parcie - najprzyjemniej wspominam, nic nie bolało..
a to spoko, bo myślałam że szpital taki wyluzowany, że po wszystkim w ogóle lekarz przyszedł

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
widziałyście ciążową sesję Shakiry? ślicznie wygląda ciekawe na kiedy ma termin
http://muzyka.onet.pl/galerie/shakir...eria-mala.html
Piękna z nich para
Stary 2013-01-18, 07:26   #2327
czarny flamaster
Zadomowienie

Witajcie...

Obudziłam się dziś z niesamowitym poczuciem lęku. Nie wiem czym to jest spowodowane. Obudziłam się i po prostu zaczęłam się bać. O wszystko.
Przede wszystkim o ZUS, bo mąż idzie zapytać dzisiaj czyj numer NIP mamy wpisywać w zaświadczeniu skoro pracodawca likwiduje firmę; potem zaczęłam się stresować wózkiem i łóżeczkiem (???); ubrankami, które mamy do odebrania (???); szkołą rodzenia i dzisiejszym obiadem (???); czy zdążymy pokój wytapetować; poniedziałkowym spotkaniem ze znajomą (???); że urodzę za wcześnie, albo przed 17stym itd.
Dziwne, ale bałam się strasznie...

Zrobiłam sobie kawkę, oglądam Polowanie Na Wielką Stopę i stresuję się nadal....

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 07:47   #2328
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

hej dziewczyny,
ja jak nowo narodzona wszystkie nerwy opadły boskie uczucie

Klementyna ja bym pogadała z promotorką (o ile chcesz) mnie np. przed obroną moja postawiła w bardzo głupiej sytuacji bo poszła i powiedziała prof przed egz że w ciązy jestem i zeby mnie przepuścił.... bez mojej wiedzy i zgody a nie o to w tym przecież chodzi. z tego co pamiętam moja siostra jak się broniła w ciąży to ją wzięli na początek żeby nie siedziała za długo bo tez był maraton. z drugiej strony tak sobie myślę że skoro macie być w 30 os (o ile cos nie pomieszałam) to weź jakieś zaprzyjaźnione osóbki i ustaw sobie pytanko do prezentacji o ile takie macie bo zawsze musi paść jakieś pytanko a nie wiem jak u was u nas zawsze czekają na pytania z sali
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 07:59   #2329
Malpka
Zakorzenienie

witajcie
troszkę poczytałam ale reszta później bo musze się iść szykować na bal przebierańców do przedszkola ja mogę robić tam za piłkę

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Koleżanka podesłała mi zdjęcie wózka, który chcemy od niej odkupić. Śliczniusi.
Wózek Tako jumper, 3w1. Za 600zł byśmy go mieli. Żal nie wziąć
Muszę tylko małżonka poinformować, że jutro po szkole rodzenia do niej pojedziemy go zobaczyć i może już zabrać
super wózek i cena też fajna

Cytat:
Mam w sobote obrone a nic do niej sie nie przygotowuję;p Pocieszam, ze broni nas 35 osób od godziny 13.00;p WIęc albo będzie fuszerka po łebkach, albo będę tam siedziec do niedzieli...Poza tym, podono wszyscy wchodza do sali i bronimy sie przy takiej widowni po kolei....Przeciez w życiu tyle nie wytrzymam, brzuch mi się chyba w kamień zmieni, ja dziennie kilka godzin leżę...Gadać z komisją, czy jak to załatwić?
gratuluję dianych wizyt, dzieci-wielkoludów i ciętych ripost- smiech na sali jakm czytam Wasze niektóre wypowiedzi....Fajnie, że mozemy tak na luzie sobie pogadac;p
możesz poprosić żebyś była pierwsza a potem do domku

Cytat:

Ja już po wizycie u gina
wow jak Julke rodziłam to urodził się chłopiec w terminie i miał tyle Jula miała w 33 niecałe 2100 i przy urodzeniu 3720 więc duża dziewczynka będzie przynajmniej nie strach na ręce wziąć

Cytat:

a co, moje odpowiedzi telepatycznie nie dotarly?
no dotarły tylko zastanawiałąm się co mi tu do głowy za myśli przylatują a to twoje były

Cytat:
Przyszły mi wyprawki! http://allegro.pl/e-d-wyprawka-niemo...942224854.html ale są cudowne! wzięłam nr 7,8 i 11)))

Dziś zaczęłam pakować torby do szpitala brakuje mi tylko klapek i ręcznika papierowego reszta już spakowana hehe
jakie ciuszki śliczne
i za spakowaną torbe, ja sie mam nadzieje od poniedziałku wezme za kompletowanie ciszków niech mi tylko łazienkę skończą ale została tylko fuga więc tż w sobote zrobi i można sprzątać

Cytat:
Dziewczyny, gratulacje za wizyty

I prezentuje się tak:
śliczne

Strippi super zakupy ciekawe czy u nas w tesco też takie przeceny
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 08:02   #2330
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

zna któraś tą serię? testowała?

http://balneumbabybasic.pl/
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 08:03   #2331
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

Ale żeście naprodukowały Ja wczoraj weszłam na chwilę tyle co udało mi się zalogować i musiałam wracać do pracy tak więc nawet wieczorem komputera w domu nie włączałam bo ledwo wróciłam to przyjechał stolarz do drzwi do garderoby wyszedł rozpakowałam częściowo zakupy nawet zupy nie zdarzyłam zagrzać i pan od barierek i tak do 19 już marzyłam żeby poszedł bym mogła się najeść
Oczywiście każdy nawnosił śniegu to ogarnąć mieszkanie i padłam bo już mnie brzuch ciągnął.

No nic idę robić bo początek roku jest masakryczny

Miłego dzionka
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 08:06   #2332
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

i u mnie tez jakos stres i natretne mysli mnie dopadly.. bo chyba dopiero teraz dochodzi do mnie, ze za miesiac bede bezrobotna i pieniedzy tez bedzie mniej.. i ogarnia mnie panika, czy sobie poradzimy (gleboko wiem, ze na pewno damy rade, ale bez ciecia budżetu sie na pewno nie obejdzie).. ojj takie tam zmartwienia

Ptaszysko ciesze sie, ze z malutka jednak wszystko dobrze, na pewno odetchnęliście z ulga

A maluszki rosna niesamowicie.. azzz takie dziwne uczucie ogarnia, ze za chwile, za miesiac moga pojawic sie juz pierwsze kruszynki na swiecie
Stary 2013-01-18, 08:09   #2333
oliwka__
Zakorzenienie

Aaaa i w ogólę załamałam się i mam prośbę jeśli któraś z was przy poszukiwaniu wózków pamiętała o mnie i pytała się o gondolę Quinny Mood 4 z 2012 w kolorze pink passion i jeśli gdzieś by u was się uchowała była bym wdzięczna za info.
Okazuje się że w praktycznie żadnym sklepie interentowym nie uchowała się ani jedna gondola w tym kolorze a te z nowej kolekcji mi nie odpowiadają wg mnie jest po prostu brzydka.
Jak nie znajdę to ja już kompletnie nie wiem jaki wózek kupić dla córeczki Wybredna jestem

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Alliw super ten laktator i mówisz że ciszej działa tak więc chyba sama go zamówię

Ptaszysko za wizytę i za córeczkę
Stary 2013-01-18, 08:10   #2334
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Ale jak w pl zarabiasz średnią krajową to też połowę pensji za mieszkanie wydajesz, a jajka ekologiczne czy mięso z eko kurczaka to taniej kupowałam na wakacjach w Holandii niż w pl...Cukier, mąka w porównywalnej cenie jak w pl. W pl żywność jest dużo droższa, ciuchy i inne w porównywalnych cenach. Nie ma zresztą o czym gadać jakoś nie widać tłumu Niemców i Holendrów emigrujących do pl, a na odwrót sporo Nie dla klimatu chyba
Nie? Przecież te deszcze i wiatry taaakie fajne są
Wiesz ja absolutnie nie twierdzę że tu jest źle (; Bo co bym inaczej tutaj robiła? Tylko w Polsce wiele razy mi przeliczali moje zarobki pomijając wydatki. A teraz kiedy nastał kryzys niestety też się pogorszyło ale dla mnie ważne jest by dało się wyżyć

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
JUTRO. 30 Tydzien ...!!!
Ha zaczynasz odliczanie

Cytat:
Dzień dobry ....

Mogłam się dzisiaj wyspać.... ale po co jak można się obudzić o 6.00 tak jak do pracy
I po spaniu było...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 08:16   #2335
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie
troszkę poczytałam ale reszta później bo musze się iść szykować na bal przebierańców do przedszkola ja mogę robić tam za piłkę

no dotarły tylko zastanawiałąm się co mi tu do głowy za myśli przylatują a to twoje były
milej zabawy na balu, a Julke za co przebierasz?

tak tak, to moje mysli byly
Cytat:

nie znam tej serii, to chyba cos w miare nowszego... ja pamietam stare Balneum, ale to raczej kosmetyki do skory problematycznej, chorej... wymagajacej odpowiedniej pielegnacji, jak np. skora atopowa (np. olejek przeciwświądowy).

moze opinie na wizazu pomoga? mamy chyba zadowlone sa z tej serii (szkoda tylko, ze sklady nie sa wypisane)
https://wizaz.pl/search/index.php?fr..._type=kosmetyk

Ja chyba pozostane przy kosmetykach z Rossmanna np. Babydream albo Weleda (oby moj synus nie odziedziczyl po mnie skory atopowej )

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-01-18 o 08:27
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 08:24   #2336
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:

Ptaszysko też nad kosmetykami z tej serii dla małej się zastanawiam, albo wezmę mustelle ale ja nie wiem jak skład bo się kompletnie na tym nie znam
Stary 2013-01-18, 08:30   #2337
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
witajcie

ALbo za bałwanka, rany ile by nas było bałwanków na tym balu

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Nie? Przecież te deszcze i wiatry taaakie fajne są
Wiesz ja absolutnie nie twierdzę że tu jest źle (; Bo co bym inaczej tutaj robiła? Tylko w Polsce wiele razy mi przeliczali moje zarobki pomijając wydatki. A teraz kiedy nastał kryzys niestety też się pogorszyło ale dla mnie ważne jest by dało się wyżyć
.
Do Twoich zarobków nikomu nic, to wiadomo. Nam akurat bardzo dobrze żyje się w Pl, więc nie narzekam, ale ogólnie uważam na podstawie rozmów ze znajomymi że np w zawodach gdzie w pl żyjesz skromnie nie raz na granicy ubóstwa po prostu na zachodzie jest lepiej np: pielęgniarka, asystentka dentystyczna, sprzedawczyni - bo żyje się normalnie! Wiadomo, że jak się ma własną firmę, albo jest się specjalistą w jakiejś dziedzinie to te różnice aż takie nie są.

A odnośnie samego klimatu, rany pamiętam jak się zdziwiłam po co im tam tyle skuterków i elektrycznych rowerów, aż sama będąc kiedyś na rowerze 30 km od msc noclegu natknęłam się na wiatr.....przy którym ledwie pedałowałam... straszne to było :PP I już ich 100 % rozumiałam.

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Ja chyba pozostane przy kosmetykach z Rossmanna np. Babydream albo Weleda (oby moj synus nie odziedziczyl po mnie skory atopowej )
To też moi faworyci ! Weleda i jej olejki A bez znajomości składu tamtych trudno coś doradzić, bo to jak kupowanie auta, bez oglądnięcia silnika

A że mamy zadowolone, to się nie dziwię, większość jest zadowolona ze wszystkiego nawet takiego ze szkodliwymi składami...
Stary 2013-01-18, 08:32   #2338
oliwka__
Zakorzenienie

Dziewczyny czy możecie napisać jeszcze jaką pościel kupić tz chodzi o wsady poduszka i kołderka czy to jest bez różnicy?

Jak myślicie te będą ok http://www.pippin.pl/pl/p/GLUCK-wype...C-wysylka/1782 ???

I prześcieradełko z gumką najlepsze?
Stary 2013-01-18, 08:43   #2339
monicca1989
Zakorzenienie

Witam się w 30t mogę i ja zacząć odliczać

Cytat:
hej laski

Mężuś jak wstał to zabrał mnie do pizzerii na pizzę mniam ale dobra była. Z kurczakiem, serem feta itd itd
Potem pojechaliśmy do tesco i zaszalałam na wyprzedażach Poniżej wstawiam zdjęcia co kupiłam i w jakich fajnych cenach

Także zakupy udane
za zakupy

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
JUTRO. 30 Tydzien ...!!!

Cytat:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=...e=fb_recvd_all
Też go polecam, zamawiałam wiele przedmiotów u niego i jestem zadowolona

Cytat:
Dzień dobry ....
już, już
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 08:50   #2340
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziś kupiłam liście malin i będę sobie parzyć herbatki od 36 tygodnia
koszt 3 zł

Ja zamówiłam w aptece internetowo DOZ i olejek migdałowy też ale nie ten co pisałaś bo nie ma tylko jakiś zwykły. Mam nadzieje, że się nada!

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

pochwal się co tam do niej spakowałaś będę miała na kim się wzorować

Co do Shakiry mi się wydaje, że już urodziła.

A torby mam dwie...
Dla siebie:
* 3 koszule
* szlafrok
* skarpetki
* przybory toaletowe
* 3 ręczniki - kąpielowy, zwykły, mały
* ręcznik papierowy
* kapcie
* klapki
* podpaski Bella i Babyono
* stanik do karmienia piersią
* wkładki laktacyjne
* majteczki jednorazowe
* woda mineralna 2x 0,5l z pojnikiem
* sztućce
* kubek
* gumka do włosów
* pomadka ochronna
* Tantum Rosa 3x
* Bepanthen
* nakładki silikonowe na brodawki
* laktator
* smoczki 2x

Dla Maluszka
* 3 komplety - koszulka, kaftanik, śpiochy
* niedrapki
* skarpetki
* czapeczki 3x
* rożek
* chusteczki nawilżające
* pampersy
* 3 pieluszki tetrowe
* 2 pieluszki flanelowe
* oliwka
* płyn do kąpieli

Dokumenty jeszcze dopakuje i płyn do soczewek i soczewki

Rzeczy na wypis dla siebie i Małej zostawie w domu i maż mi przywiezie. Mam przygotowane dwa kombinezony bo nie wiem jaka będzie pogoda.

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy możecie napisać jeszcze jaką pościel kupić tz chodzi o wsady poduszka i kołderka czy to jest bez różnicy?

Jak myślicie te będą ok http://www.pippin.pl/pl/p/GLUCK-wype...C-wysylka/1782 ???

I prześcieradełko z gumką najlepsze?
Też się zastanawiałam na GLUCK - Nestelle pisała, że ją ma to niech odpowie jak się sprawdza Ja w końcu wzięłam Tufifi.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości