Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 10:59   #2341
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

anoxee:

"Gwara białostocka odznacza się śledzikowaniem, czyli zmiękczaniem niektórych głosek. Bialostoczanie już praktycznie jej nie używają i można ją spotkać tylko w książkach o Bialymstoku. Użytkownicy Naszej Klasy bardzo nie lubią tej gwary, z powodu podobieństwa jej nazwy do pewnego dodatku. W klasycznej gwarze białostockiej do tworzenia dowolnych konstrukcji gramatycznych używa się słowa dla. Możemy dzięki temu podziwiać takie perełki językowe jak: Ty to dla mnie wisisz czy On dla psa zęba wybił. Elita intelektualna, od doktora habilitowanego wzwyż, zdaje sobie sprawę, że to brzmi dziwnie i na wszelki wypadek słowa dla nie używa wcale. W związku z tym w białostockich uczelniach występują takie obiekty jak Ogłoszenia studentom i Szatnia studentom."

http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/...inistracji.JPG

a K. Kononowicz jest przykładem właśnie takiej gwary, takiego typu mówienia- http://www.youtube.com/watch?v=3N8FQ0S6_Mk

Nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć, musiałabyś spotkać takie osoby (rodowitych Białostoczan) i porozmawiać z nimi osobiście

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-01-18 o 11:01
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:01   #2342
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Witam się

Drugi dzień z rzędu, gdzie się kompletnie nie wysypiam wczoraj obudziłam się o 5 i przewalałam z boku na bok, dziś o 4 i to samo, czuję się wykończona a nie wyspana ale na szczęście dziś mam zamiar spędzić większość dnia w domu to może uda mi się aktywniej udzielać

a tak btw. dziewczyny jecie jajka na twardo w ciąży? bo Internet nie jest dobrym źródłem do weryfikacji wiedzy, jedni piszą tak, drudzy tak a ja z chęcią bym teraz chapsnęła

u mnie dziś na obiad ryba z ziemniakami i surówką, a na później pizza własnoręcznej roboty brzuch powiększa się w szybkim tempie, ale na wadze nie ma tragedii, dziś (jeśli dobrze liczę ) 24tydzień6dzień i do przodu mam około 6 kg
ja jem, tylko staram sie wlaśnie, żeby były na twardo a nie na miękko co by jakiejś choroby nie złapać (a ja tak uwielbiam na miękko mniam mniam).. W ksiażce ciążowej nie spotkałam się ze nie można jajek... bo niby dlaczego??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:03   #2343
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
nuna, ja z tymi miesiącami to sobie liczę wg tp. Skoro tp masz na 21.06, to 21.01 kończysz 4 m-c i 22.01 zaczynasz piąty.
Ja też tak liczę, bo od terminu OM do terminu porodu jest 9mcy i 1 tydzień, więc żeby mi się ten 9-ty miesiąc nie dłużył za bardzo to przedłużyłam sobie 5-ty i teraz liczę, że w 6-tym jestem od 12 stycznia, czyli na 4 m-ce przed porodem.

Cytat:
To chyba bardziej się mówi o osobach ze wschodu, typu Lublin np. (oj, tu ktoś z Lublina jest, więc ja już lepiej nic nie mówię )
Lubelanka się kłania A chodzi o to, ze Lubelszczyzna to region rolniczy, dlatego na kartoflach? Swoją drogą u nas mówi się ziemniaki, a na kapcie - ciapy

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość

a biedrona ma dobry szpinak? W sensie mrożony? Chyba, że Ty o świeżym
U mnie w biedronie jest i świeży i mrożony. W zasadzie to w zimie pewnie zdrowszy jest ten mrożony, bo rósł latem, a nie w jakiejś szklarni ale smak a tym bardziej konsystencja mrożonego mnie odrzucają :blee:

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ja morfologia ma być na czczo to nic nie pij nie jedz.
Właśnie pić trzeba - tylko wodę Każda jedna pielęgniarka przed pobraniem krwi pyta mnie czy wypiłam 2 szklanki wody, bo wtedy się lepiej krew pobiera.

Ale się dziewczyny rozpędziłyście z rańca aż ciężko nadgonić, a niby nic nie robię i w łóźku siedzę.
Trochę mnie podbrzusze pobolewa od wczoraj, więc nałykałam się nospy i magnezu i leżę. Mała na szczęście daje co chwilę znać o sobie, więc się nie stresuję.

Wizytujące dziś Lonely Lady, Jenny Aniołek, gosiulka22, karolina2121, vvgh, gold-fish - zasiskam za Was kciuki i za Wasze maleństwa! Czekamy na relacje
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:05   #2344
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Właśnie pić trzeba - tylko wodę Każda jedna pielęgniarka przed pobraniem krwi pyta mnie czy wypiłam 2 szklanki wody, bo wtedy się lepiej krew pobiera.
hmmm, a mnie się pytają czy na pewno na czczo.. Wodę to jeszcze tak, ale herbaty to już nie polecam..

Wojtek
Stary 2013-01-18, 11:05   #2345
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Buhaha

Uprzejmie informujemy, że została Pani ponownie wybrana namber łan!

Ostatnio przeglądam szafę i mówię, że fajnie, bo nie będę musiała kupować szlafroczka do szpitala, bo mam taki fajny, cieplutki, polarowy, gruby, wyjściowy. Po chwili... w czerwcu cieplutki, polarowy, gruby? No i muszę kupić.
yeah i to jeszcze za dziecka na ten tytuł zapracowałam
Hmmm a ja mam zamiar zabrać mój cieplutki, polarowy w majużal mi kasy na jakiś peniuar

Cytat:
W Toruniu siedzimy i opowiada szwagier, że poszli na pachte... Pytam: Na co?! No na pachtę. I nie umiał mi tego wytłumaczyć, ale zaczęłam się domyślać, jak powiedział, że poszli po maliny na pachtę. A ja: Aaaaa, no to mów, że na rapsa do sąsiada. A wszyscy: Na cooooooo? I mieliśmy ogólnie polew każdy z każdego.
Czyli na grandę? W sensie z czyjejś działki zjedli?

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/7...lym-serem.html
ja robiłam z internetu pierwszy raz i mi wyszły tylko robiłam bez sera bo się bałam, że nie wyjdą i polałam jogurtem:P Ale dziś jak tata nie zapomni spróbuję ze serem zrobić
dziękiwygląda na łatwe ale ja z serem bym nie robiła, puste i z masełkiem i cukrem albo polane jogurtem zmiksowanym z truskawkami

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Mąż dostał telefon od przewoźnika ,że wyjazd wieczorem z rynku..przez noc będą jechać.. Także jeszcze dzisiaj z nim spędze troszkę czasu. Wykorzystam jeszcze to ,że jest i pójdziemy na sanki do parku z chłopakami
Zjem śniadanie i idę się ogarnąć wkońcu

Kciuki za dzisiejsze wizyty~~~~
fajnie, ze jeszcze trochę pobędzie z dziećmi

Cytat:
a tak btw. dziewczyny jecie jajka na twardo w ciąży? bo Internet nie jest dobrym źródłem do weryfikacji wiedzy, jedni piszą tak, drudzy tak a ja z chęcią bym teraz chapsnęła

u mnie dziś na obiad ryba z ziemniakami i surówką, a na później pizza własnoręcznej roboty brzuch powiększa się w szybkim tempie, ale na wadze nie ma tragedii, dziś (jeśli dobrze liczę ) 24tydzień6dzień i do przodu mam około 6 kg
jem, jajka są zdroweniby co takiego zabójczego miałoby być w gotowanych? chyba tez zrobie pizze dziś
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:06   #2346
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ja jem, tylko staram sie wlaśnie, żeby były na twardo a nie na miękko co by jakiejś choroby nie złapać (a ja tak uwielbiam na miękko mniam mniam).. W ksiażce ciążowej nie spotkałam się ze nie można jajek... bo niby dlaczego??
Ja zajadam co dzień 2 jajka na śniadanie, czasami z przerwą
I jadam też na miękko

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:11   #2347
ada32
Wtajemniczenie

idę "na wspólną" bo wczoraj nie oglądałam

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:12   #2348
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż dostał telefon od przewoźnika ,że wyjazd wieczorem z rynku..przez noc będą jechać.. Także jeszcze dzisiaj z nim spędze troszkę czasu. Wykorzystam jeszcze to ,że jest i pójdziemy na sanki do parku z chłopakami
To powodzenia dla męża i dobrze dzień spożytkujcie

Cytat:
Jajeczka jak najbardziej. Czasem sobie pozwalam na takie na półtwardo, choć najchętniej jadłabym tylko na miękko...
Jajka są ogromnym źródłem białka, którego teraz bardzo potrzebujemy.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:12   #2349
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

ja tam jem jajecznice tez
Stary 2013-01-18, 11:14   #2350
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Jajeczka jak najbardziej. Czasem sobie pozwalam na takie na półtwardo, choć najchętniej jadłabym tylko na miękko...
Jajka są ogromnym źródłem białka, którego teraz bardzo potrzebujemy.
Ja tak samo ale nigdy nie jadłam jajek w jakichś wielkich ilościach wiec wszytsko w granicach rozsądku.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:17   #2351
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

jem, jajka są zdroweniby co takiego zabójczego miałoby być w gotowanych? chyba tez zrobie pizze dziś
nie wiem, ja już jestem przewrażliwiona, dlatego tak z ciekawości pytam właśnie doczytałam u mnie w książce "dieta przyszłej matki", że jajka spokojnie można jeść, tylko trzeba dokładnie umyć skorupkę, żeby w razie jej uszkodzenia nie dostało się nic złego i żeby białko było ścięte a żółtko nie powinno być płynne.

Cytat:
nie no można jeść, tylko nie pod każdą postacią
Stary 2013-01-18, 11:19   #2352
xal
Zakorzenienie

Idę kombinować na własną rękę z tymi kluskami, bo nuna tylko smaka narobiła i sobie poszła
A, zapomniałam napisać szukającym mrozonych malin, wczoraj widziałam w realu dokładnie takie jak w biedronie, tylko cena prawie 9zł

Stary 2013-01-18, 11:20   #2353
MoTyleKsw
Zakorzenienie

A co do gwar czy tam regionalizmów to tylko w łódzkim są
prażoki, jagodniki, migawki i guguły

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-01-18 o 11:21
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:25   #2354
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
mam podobnie moi teściowie też mają z nami dystans ok. 450 km - jak się widzimy to jest przyjemnie, a jednak czuję, że jesteśmy zupełnie niezależni. Szkoda tylko, że bardzo fajne rodzeństwo męża z rodzinami jeszcze dalej, ale zawsze się można do nich wybrać nad morze
zazdroszczę.. moi mieszkają 8 pięter nad nami
Cytat:
Ostatnio przeglądam szafę i mówię, że fajnie, bo nie będę musiała kupować szlafroczka do szpitala, bo mam taki fajny, cieplutki, polarowy, gruby, wyjściowy. Po chwili... w czerwcu cieplutki, polarowy, gruby? No i muszę kupić.
ja mam jeden gruuby oczo☠☠☠nie różowy i też go chciałam wziąć ale w sumie racja, ze może być za ciepło
w razie co to mam ejszcze taki ciulaty żółty ale chyba zbyt obciachowy
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:33   #2355
lonely_lady
Zakorzenienie

ale tu dziś GWARNOoooo

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Mogę odkupić od szwagierki 60 tabl. Matruelle za mniej niż połowę ceny. Bierze je któraś z Was?
Dziecka swojego prawie nie widziałam bo skakało jak szalone i dziwnie się układało
ja biorę od 6 tygodnia i jestem zadowolona wyniki mam świetne

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja czuję puknięcia od soboty jak siedzę głównie w pracy, bo siedzę na tyłku i się nie kręce :P mój gin twierdził, że wczoraj, że liczy zgodnie z OM, więc witam się w 20-tym tygodniu za 10 dni połówkowe

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Aaaaa własnie,czy którejś dziecko miewa czkawkę?
Bo mi się wydawało, że przedwczoraj moje dziecię miało i teraz jeszcze na pasku mi wywaliło i stwierdziłam, że to może to?!
no właśnie czytałam, że fajnie się wyczuwa czkawkę, ale mojego na tym jeszcze nie przyłapałam... chyba...

Cytat:
Przyszly mi koszule nocne :
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...911061334.html
http://allegro.pl/hit-szlafrok-ciazo...911061387.html
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...925801151.html

i jestem zadowolona. Materiał przyjemny, dobrej jakości, ładnie wykonane. Ja mam 168 cm i przed ciążą rozmiar 38, teraz pewnie koło 40 i brałam L/XL dla mnie idealne.. Nie ciśnie w cycach (a rozmiar E) jeszcze jest troche miejsca na brzuch i na biust. Dla osób wyższych może być krótkawa - mi sięgają kilka cm przed kolano.
super fajny ten szlafroczek

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
nuna u mnie też dziś 19 tydzień się zaczyna
jeszcze tydzień i połowe przekroczymy
za 19tc

Cytat:
Witam się

Drugi dzień z rzędu, gdzie się kompletnie nie wysypiam wczoraj obudziłam się o 5 i przewalałam z boku na bok, dziś o 4 i to samo, czuję się wykończona a nie wyspana ale na szczęście dziś mam zamiar spędzić większość dnia w domu to może uda mi się aktywniej udzielać

ja jem jajka ze dwa razy nawet nie wytrzymałam i na miekko sobie zrobiłam. Dzisiaj miałam wielką ochotę i chciałam ugotować, ale dojadłam rybę po grecku

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

ale wy tu dzisiaj macie tempo, faktycznie ciężko nadążyć

ja ogarnęłam mieszkanko, wymoczyłam się w wannie i teraz paraduję sobie w bieliźnie po mieszkanku ale ze mnie wieloryb

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:37   #2356
MoTyleKsw
Zakorzenienie

No dziś tempo zatrważające, ale jak jeszcze dziewczyny zaczną wracać z wizyt to sie nie nadrobi

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-01-18, 11:39   #2357
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Lubelanka się kłania A chodzi o to, ze Lubelszczyzna to region rolniczy, dlatego na kartoflach? Swoją drogą u nas mówi się ziemniaki, a na kapcie - ciapy
Chodzi o to, że w tamtych czasach z tamtych regionów ludzie przyjeżdżali na śląsk za pracą. Nie wiem czy to było tak legalnie możliwe Mówi się, że przyjechali sprzedawać kartofle i zostali. Najczęściej o takich, którzy się tutaj dorobili na kopalniach, teraz wyżej srają, niż dupę mają i się szczycą wszystkim wokoło, to mówi się "a pomyśleć, że na kartoflach przyjechali". W sensie, że zapomnieli, że przyjechali w jednych gaciach, a teraz jak coś kupują, to to jest tandetne, to za tanie, oni kupują droższe itd. Takie cwaniaki. Ja tam uważam, że czasem łatwiej się dogadać z gorolem, niż z hanysem. I wcale nie chodzi mi tutaj o gwarę, ale o sposób bycia.

Cytat:
Czyli na grandę? W sensie z czyjejś działki zjedli?
W sensie, że TAK!

Cytat:
A co do gwar czy tam regionalizmów to tylko w łódzkim są
prażoki, jagodniki, migawki i guguły
Przypomniało mi się jak kolega pojechał nad morze. U nas nie mówi się drożdżówki (niektórzy nawet nie wiedzą co to jest - tak jak właśnie ten kolega), tylko kołoczki. Po polsku to są kołaczyki. No i pojechał nad morze i wchodzi do sklepu i chce kupić tego kołoczka z syrym (kołaczyka z serem) i mówi ładnie: Poproszę kołaczyka z serem. A ta ekspedientka patrzy jakby się urwał z księżyca. Na co on: No to, z serem, na słodko. Ona dalej nie kuma. A on wkurzony, że nie wie jak jej to wytłumaczyć: Jagodziankę z serem poproszę!

Do dzisiaj lejemy z tego na każdej imprezie.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:42   #2358
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
No dziś tempo zatrważające, ale jak jeszcze dziewczyny zaczną wracać z wizyt to sie nie nadrobi
ja czekam na mojego Mężulka i jedziemy do innego miasta na połówkowe
relację może Wam napiszę z telefonu, bo po wizycie pewnie wykorzystamy okazję, że jesteśmy w większym mieście i pójdziemy pochodzić po CH chciałabym wózki pooglądać... zobaczymy czy będą te co mnie interesują

Stary 2013-01-18, 11:42   #2359
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
zazdroszczę.. moi mieszkają 8 pięter nad nami

ja mam jeden gruuby oczo☠☠☠nie różowy i też go chciałam wziąć ale w sumie racja, ze może być za ciepło
w razie co to mam ejszcze taki ciulaty żółty ale chyba zbyt obciachowy
Ej, mój też jest różowy. Może jakbyśmy były we dwie, to nie podpadniemy?

Leon
Stary 2013-01-18, 11:43   #2360
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o to, że w tamtych czasach z tamtych regionów ludzie przyjeżdżali na śląsk za pracą. Nie wiem czy to było tak legalnie możliwe Mówi się, że przyjechali sprzedawać kartofle i zostali. Najczęściej o takich, którzy się tutaj dorobili na kopalniach, teraz wyżej srają, niż dupę mają i się szczycą wszystkim wokoło, to mówi się "a pomyśleć, że na kartoflach przyjechali". W sensie, że zapomnieli, że przyjechali w jednych gaciach, a teraz jak coś kupują, to to jest tandetne, to za tanie, oni kupują droższe itd. Takie cwaniaki. Ja tam uważam, że czasem łatwiej się dogadać z gorolem, niż z hanysem. I wcale nie chodzi mi tutaj o gwarę, ale o sposób bycia.

W sensie, że TAK!

Przypomniało mi się jak kolega pojechał nad morze. U nas nie mówi się drożdżówki (niektórzy nawet nie wiedzą co to jest - tak jak właśnie ten kolega), tylko kołoczki. Po polsku to są kołaczyki. No i pojechał nad morze i wchodzi do sklepu i chce kupić tego kołoczka z syrym (kołaczyka z serem) i mówi ładnie: Poproszę kołaczyka z serem. A ta ekspedientka patrzy jakby się urwał z księżyca. Na co on: No to, z serem, na słodko. Ona dalej nie kuma. A on wkurzony, że nie wie jak jej to wytłumaczyć: Jagodziankę z serem poproszę!

Do dzisiaj lejemy z tego na każdej imprezie.

To ja podobnie :d Też nad morzem.
Widzę, że są jagodniki, ok
-poproszę 3 jagodniki
- eeee, nie ma
- jak nie ma jak są, za panią stoją
kobita się odwraca, ptarzy patrzy po czym odwraca się do mnie
- nie ma
to ja już w☠☠☠☠ (wtedy nie wiedziałam, że tylko w łódzkim sa jagodniki)
- przecież są 3 patery....
-
- kurcze, poproszę 3 bułki z jagodami
- aaaaaa jagodzianki Pani chciała, trzeba było tak od razu

A np u TŻ są amerykanki takie drożdżówki, a u Nas nikt nie zna...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-01-18, 11:43   #2361
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady;38714678[B
][/B]

ja ogarnęłam mieszkanko, wymoczyłam się w wannie i teraz paraduję sobie w bieliźnie po mieszkanku ale ze mnie wieloryb
No nie mów, że z Ciebie też

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-18, 11:45   #2362
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:

Widzę, że są jagodniki, ok
-poproszę 3 jagodniki
- eeee, nie ma
- jak nie ma jak są, za panią stoją
kobita się odwraca, ptarzy patrzy po czym odwraca się do mnie
- nie ma
to ja już w☠☠☠☠ (wtedy nie wiedziałam, że tylko w łódzkim sa jagodniki)
- przecież są 3 patery....
-
- kurcze, poproszę 3 bułki z jagodami
- aaaaaa jagodzianki Pani chciała, trzeba było tak od razu

A np u TŻ są amerykanki takie drożdżówki, a u Nas nikt nie zna...
Hahaha

Leon
Stary 2013-01-18, 11:45   #2363
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Ej, mój też jest różowy. Może jakbyśmy były we dwie, to nie podpadniemy?
Ej, we trzy. Ja właśnie piorę mój malinowy, polarowy szlafroczek.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-18, 11:46   #2364
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
No nie mów, że z Ciebie też
Ocean nam się niedługo zrobi

Wczoraj TŻ dzwoni
- co robisz?
- podziwiam.
- co podziwiasz?
- wieloryba w wannie

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-01-18, 11:47   #2365
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
No teżPantofle, kapcie, papcie Dlatego zawsze w bajkach mnie dziwiło jak byłam mała, że księżniczki chodziły na bal w pantoflach wtf
Stary 2013-01-18, 11:47   #2366
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

padam... :roftl:
pamiętam jak kiedyś byłam w toruńskim i jeden chłopak opowiadał co dziś robił:
"musiałem iść naopkoło, dobrze, że byłem w najlechciejszych butach"

Na początku mnie troszkę śmieszyło zaciąganie, leszczyniaków i poznaniaków- oni tak mówią jakby śpiewali...

za to moja babcia- warmiaczka też ma ciekawą/zabawną gwarę. Najlepiej jak się z kumą spotka (obie po 80-tce) i zaczną gaworzyć po warmińsku i po niemiecku :roftl:

Stary 2013-01-18, 11:47   #2367
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

a ja nie znoszę "zachodniego" słowa "kupywać" jak pojechałam pierwszy raz do Wałcza skąd jest mój TŻ wszystkim poprawiałam, bo co to za słowo "kupywać"

I nie znoszę warszawskiego "intelygentni", ale to tylko u starych warszawiaków.
kupywać
intelygentny tu już nie słyszę - może przez to, że warszawiaków w Warszawie jak na lekarstwo.Babcia mojego TŻta tak mówi faktycznie
Ale mój TŻ warszawiak z dziada pradziada tak nie mówi
Jak się wyprowadzaliśmy z Bielan pod wawę to się śmiał, że ostatni warszawiak się wyprowadza na z(*&pie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ja pochodzę z tego miasta i nigdy nie spotkałam się z tym żeby ktoś mówił "chłopacy:
a Ty masz tam rodzinkę?
Nie mam tam rodziny, ale miałam chłopaka z okolic i on właśnie tak mówił. Myślałąm, ze go zatłukę własnoręcznie

Cytat:
Jo jest tez na pomorzuna początku mnie mroziło, teraz sama czasem używam jak tam jadętak samo dziwne dla mnie było jak mowią laczki zamiast kapcie/papcie
laczki a gdzie mówią ciżemki:brzydal :

Cytat:
Tak jest to błąd, ale tam WSZYSCY tak mówią.
Nie spotkałam się z nikim kto by mówił tam kupować...
Dlatego dziwnie się na mnie patrzyli, jak ich poprawiałam.
Na szczęście TŻ mówi JUŻ poprawnie
Bo tak to na porządku dziennym było kupywać, kupywaliśmy
Zatłukłabym go

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
nie wszędzie w okolicach Olsztyna się tak mówi
A tak poza tym, to mieszkałam z kumplem, który był z podkarpacia, wychodził na pole i w domu chodził w pantoflach (pantofle=kapcie)
Na Podlasiu za to ludzie śledziują
Toi już wiem gdzie po Polsce nie jeździć - nienawidzę jak ktoś przeciągaaaaaaaaaaa

Cytat:
No teżPantofle, kapcie, papcie Dlatego zawsze w bajkach mnie dziwiło jak byłam mała, że księżniczki chodziły na bal w pantoflach wtf

Cytat:
Super Żeby tylko praca była dobra i zarobki - trzymam kciuki za Was
Cytat:
Be zproblemu - nawet jajka są zalecane

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

A zasłoniłaś okna? Bo jak ktoś wezwie greenpeace to będzie problem
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:49   #2368
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

Wczoraj TŻ dzwoni
- co robisz?
- podziwiam.
- co podziwiasz?
- wieloryba w wannie

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A zasłoniłaś okna? Bo jak ktoś wezwie greenpeace to będzie problem

Widzę, że dzisiaj dobry humor na wizażu przoduje

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-18, 11:49   #2369
xal
Zakorzenienie

Cytat:

U Ciebie jagodniki u mnie historia z batonem.

Robilismy w pracy "wigilijkę" i koleżanka co koordynowała zarządzała co kto jeszcze ma dokupić. Przyszedl do mnie kolega i mówi, żebym poszła z nim do sklepu, bo ma kupić batony a się nie zna na slodyczach. Całe szczęście co jeszcze było do kupienia, ale nie pamiętał więc poszliśmy jeszcze podpytać koleżankę. No i kolega dopytuje się czy jakieś marsy, snikersy czy co, a tamta wielkie oczy o co mu chodzi. No i zaskoczyłam, że baton to rodzaj chleba, u mnie babcia mówiła weka, a ktoś nazywał to francuz. Oczywiście kolega z innych okolic i nie wiedział. Dobrze, że zapytaliśmy

Stary 2013-01-18, 11:49   #2370
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj TŻ dzwoni
- co robisz?
- podziwiam.
- co podziwiasz?
- wieloryba w wannie

Wojtek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości